Pe 28.1.2011 KalPa - Pelicans

  • 6 903
  • 26

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Tammikuun tasaus: osa 1!

Lienee sopiva ajankohta availla otteluketjua Tammikuun tasauksen ensimmäisestä osaottelusta parissa KalPa - Pelicans.

Aloitetaan ottelun pohjustaminen taustoista. 21.12.2010 järjestetyssä valintatilaisuudessa Pelicansin Ilkka Kaarna valitsi KalPan, vedoten KalPalle tulevaan notkahdukseen. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa, joista pisteet menevät KalPalle puhtaasti 9-0, maalierolla 11-1. Kuopiossa pelatussa ottelussa KalPa oli parempi selvin 5-0 lukemin - tosin silloin vaikutti herra nimeltä Pavel Brendl. Joukkueiden keskinäisten kohtaamisten pistepörssin top-5 on seuraavan näköinen:

KalPa:

1. Tuomas Kiiskinen 3+2=5
2. Adam Masuhr 1+2=3
3. Janne Laakkonen 1+2=3
4. Sakari Salminen 0+3=3
5. Tommi Miettinen 2+0=2

Pelicans:

1. Janne Tavi 1+0=1
2. Juha Uotila 0+1=1
3. Tommi Paakkolanvaara 0+1=1

Kotijoukkue KalPa on pelannut tammikuussa 10 ottelua, joissa on tullut 15 pistettä. KalPa on tehnyt näissä otteluissa yhteensä ainoastaan 16 maalia, joten maalintekovaikeuksia on ollut todella paljon. Hyvänä asiana on se, että puolustus on alkanut toimimaan. Samassa kymmenessä ottelussa KalPan verkko on heilahtanut vain 15 kertaa. Tehoja pitäisi hyökkäykseen olla tulossa, kun Kalle Kerman on tekemässä paluun kentälle viimeistään lauantain kamppailussa Isku Areenalla Lahdessa.

Vierasjoukkue Pelicans on pelannut tammikuussa myös 10 ottelua, joissa he ovat saalistaneet ainoastaan 11 pistettä. Joukkueen viimeisin voitto varsinaiselta peliajalta tuli 8.1.2011 SaiPaa vastaan. Pelicansin maalinteko on tilastojen valossa ollut paremmilla kantimilla kuin KalPan, sillä maalisaldo tammikuun osalta näyttää lukemaa 23. Ainoastaan KalPa on onnistunut tammikuussa nollaamaan Pelicansin. Päästettyjä maaleja Pelicansilla on 30, osittain tilastoa vääristää 9-2 rökäletappio JYPiä vastaan. Tarkemmin en osaa Pelicansin maalintekoa/puolustusta arvioida, joten sen saa luvan tehdä Pelicanskannattaja.

Ennen tasauskierroksia Pelicans on sarjataulukossa sijalla 13 keräämällä 44 kamppailusta 42 pistettä. Perjantain otteluun kotijoukkueena lähtevä KalPa on pelannut ottelun enemmän (45), mutta on kerännyt pelaamissaan otteluissa 67 pistettä. KalPa on kahden pisteen päässä suorasta playoff -paikasta, kun taas Pelicansin (sääli)pleijarimahdollisuudet on aika lailla käytetty jo, sillä kymmenentenä oleva Tappara on 19 pisteen päässä.

Pelicansin loukkaantumishuolet olivat vähäisiä ennen surullista JYP-ottelua, sillä kokoonpanoista puuttuivat ainoastaan Sami ja Henrik Blomqvist, kun taas KalPan kokoonpanoista puuttuivat hyökkääjät Kalle Kerman ja Peter Olvecky. Puolustajista sivussa olivat Samuli Suhonen sekä Henri Laurila. Näistä miehistä Kerman sekä Suhonen ovat aloittaneet jääharjoittelun ja heidän pitäisi olla kokoonpanossa ennen kuun vaihtumista. Olveckyn tilannetta seurataan päivä päivältä, kun taas Laurilan tilanteesta allekirjoittaneella ei ole mitään hajua.

Joukkueiden edelliskamppailuissa on minun mieleeni jäänyt Pelicansin isokokoinen kassari Niko Hovinen, joka on torjunut hirveitä määriä laukauksia lähes joka ottelussa. Hovisen nykyvireestä ei ole suoraan sanottuna paljoakaan tietoa, joten Pelicansfanit valaiskoon tässäkin asiassa. Kenttäpelaajista mielessä on Lou Dickensonin lukuisat tuhrimat läpiajot sekä Antti Tyrväisen pirteä ja aggressiivinen pörrääminen.

En nyt lähde pakolla venyttämään avausviestiä mahdottomiin, joten annettakoon puheenvuoro tässä vaiheessa palstatovereille. Let's get the game on!
 
Viimeksi muokattu:

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
KalPalaisittain erittäin tärkeät ottelut tulossa tulevana viikonloppuna ja samaa ne taitavat olla vastapuolenkin kannalta varsinkin nyt kun TPS tuntuu heränneen.

Avainkohtia ja mielenkiinnon kerääjiä KalPan kannalta:

-Kiiskinen&Salminen;näiden herrojen olisi jo aika alkaa herätä unilta ja osumaan sinne tolppien väliin. Keväästä suattaapi tulla lyhyt jos Kisu&Sakke eivät herää.

-Olvecky;Olihan se selkä viime ottelussa oikeasti jumissa eikä kyseessä ole Petro-syndrooma?

-Lannon; Joko debytoi Niiralassa? Kenen parina ja miten tuo pakisto rakentuu ja tietysti tärkeimpänä,millainen pelimies on?

-Kerman; Joko Kalle palaa kehiin?
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Taitaa olla KalPan kokoonpanossa niin monta kysymysmerkkiä, etteivät tiedä itsekään, ketä siellä pelaa ja kokoonpanon ilmoittaminen viipyy. Pelaako Kerman jo, pystyykö Ölvecky pelaamaan, voiko Lannon jo pelata jne. Toivottavasti siellä ei nyt mitään flunssa-aaltoa ole tms., vaan viivytys johtuu vain edellä mainituista arvoituksista.

Kyllä tammikuun tasaus tuo ainakin itselleni selvästi lisää mielenkiintoa tähän kohtaan, verrattuna, jos tämä olisi vain yksittäinen peli Pelsuja vastaan. Tepsin valmentajanvaihdoshurmoksen ansiosta Pelsut valahti sarjajumboksi, joten äärimmäisen tärkeitä pisteitä on jaossa parina päivänä. Ei muuta kuin taistelu käyntiin!
 
Viimeksi muokattu:

ZzyzxRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
KalPan kokoonpanojen julkistus venyy, jo tutuksi tulleella tavalla. Varmasti Kermanin pelikuntoa katsastellaan ihan viime hetkille saakka ja arvotaan uuden jenkki järkäleen matkaväsymyksiä.
Pitkävetoon tuli haettua KalPan kahden maalin voittoa, jossa kerroin kyllä ei olisi pelaamista puoltanut. Ja kun katsellaan viime matseja, niin KalPa on viimeksi tehnyt ottelussa enemmän kuin kaksi maalia juurikin Pelicansia vastaan 13.1, ottelussa joka päättyi 0-3 vierasvoittoon. Seuraavat 5 peliä menty tehtyjen maalien osalta lukemilla 1,2,2,1 ja 0, tosin ei se omakaan verkko ole pahemmin heilunut. Esimerkiksi kaksi viimeistä peliä on siis tuottanut tehtyjä maaleja tasan yhden kappaleen, mutta pisteitä siihen nähden hulppeat 4.
Kyllähän KalPa ennakkosuosikki kotihallissaan on ja toivotaan että tänään se ketsuppipullo aukeaisi, tai edes raottuisi sen verran että kaverit alkaisi saamaan sitä itseluottamustaan takaisin maalipaikoissa.
Veikataan kuitenkin että nihkeä matsi tulee ja maaleilla ei mässäillä, ja kun kerta vetojakin tein, niin jo sitä pohjaa vasten katsoen yhden maalin kotivoitto tulossa. 2-1.
 
Viimeksi muokattu:

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
KalPa tänään:

Salminen - Laakso - Kiiskinen
Lehtivuori - Lannon

Laakkonen - Miettinen - Pesonen
Timonen - Masuhr

Salo - Olvecky - Pakarinen
Kukkonen - Riekkinen

Jokinen - Rissanen - Hyvärinen

Ahonen (Ahlqvist)

Kokoonpano napattu sm-liigan sivuilta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tulihan ne KalPankin kokoonpanot esille, eli Lannon laitettu ykköspariin Lehtivuoren vierelle. Kerman edelleen poissa, Ölvecky kolmosessa Salo ja Pakarinen laidoilla. Ykkönen Salminen-Laakso-Kiiskinen saisi kyllä tänään alkaa onnistumaan tehojen muodossa.
 

ZzyzxRoad

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, St. Louis Blues, Liverpool.
KalPa tänään:

Salminen - Laakso - Kiiskinen
Lehtivuori - Lannon

Laakkonen - Miettinen - Pesonen
Timonen - Masuhr

Salo - Olvecky - Pakarinen
Kukkonen - Riekkinen

Jokinen - Rissanen - Hyvärinen

Kokoonpano napattu sm-liigan sivuilta.

Lannon siis nähdään montussa illalla. Edellisestä pelistä puolustuksesta pois pudonneet Hirvonen ja Riikola. Sentterit vähän kierrätyksessä. En osaa oikein sanoa juuta enkä jaata noista ketjuista. Toma on vaan jotenkin hukassa ilman Kermania, siis ei mikään hazardi, mutta jotain uupuu. Salmisen ja Kiiskisen heräämistä kuopiossa on odoteltu ja nyt sitä koetetaan Laakson siirtämisellä parivaljakon väliin. Tämä jotenkin kummastuttaa ja odottaisin että ketjut tulevat kyllä ottelun aikana elämään ja ehkäpä Ölvecky tuossa paikalla vielä illalla nähdään, jos nyt on miehen selkä 100% kunnossa.
 

ArPEL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näillä mennään

No niin tulisiko nyt edes piste KalPalta. Rothla jätetty pois kokoonpanosta ja tietysti Matias Loppi jatkaa vaan kokoonpanossa. En voi käsittää tätä. Rothla ja Tavi on olleet pirteimmät kaverit koko joukkueessa ja Loppi... en viitsi edes sanoa sitä.

No toivotaan jälleen parasta.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kun tuota Suomen Barcan kokoonpanoa katselee, niin pakko on tehdä se johtopäätös, että Jyri Junnilan on oltava loukkaantunut. Kumma, ettei asiaa ole missään julki kuitenkaan tuotu. En vaan pysty ymmärtämään sitä, että Jyri ei mahdu muka tuonne neloseen, kun siellä kurvailee yksi nimeltä mainitsematon kulmissa pörrääjä ja hyökkäyspään kaartelija pelistä toiseen vailla päämäärää ja sen kummempaa tulosta. Vinkkinä voin paljastaa, että tämän herran tunnistaa hieman omintakeisesta luistelutyylistä...

Eipä siinä, kokoonpanossa uusia äijiä ja melkein viikon sisällä 3 kertaa Pelsut vastassa. Haetaankohan jotenkin normaalia enemmän asetelmia. Pelicansista löytyy Tyrväistä (A) ja Sihvosta, joita vastaan Lannon voi tarvittaessa nyhjätä.

Kauden aiemmat ottelut puoltavat KalPalle ihan mukavaa tammi-helmikuun vaihdetta, mutta siinäpä se peikko piileekin. Asenne kuntoon ja taistelua, nyt olisi aika avata useampaakin ketsuppipulloa.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Jos Virta Junnilan on penkille laittanut, niin haistakoon paska. Vaikkei pisteiden valossa ole juhlinut vielä, niin aineksia siihen on! Taitava hyvä ja sähäkkä ollut kuitenkin!
 

alanurkka.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos Virta Junnilan on penkille laittanut, niin haistakoon paska. Vaikkei pisteiden valossa ole juhlinut vielä, niin aineksia siihen on! Taitava hyvä ja sähäkkä ollut kuitenkin!

Samaa ihmettelin itsekin. Junnilasta on paljon apua, mutta onhan hän ollut jo useammasta pelistä poissa. Penkitys vai joku vika jossain? Kyllä, jos mitään vikaa ei Junnilalla ole (?), niin mielluummin näkisin kentällä Junnilan kuin Jokisen.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Ei voi tehdä hyvää joukkueen maalinteko-ongelmille, kun tuli turpaan liigajumbolta ja taas vain yksi tehty maali saldona. Sikäli erityisen inhottava häviö tänään. Mitä reseptejä tuohon maalinteko-ongelmiin voi olla? Kun käsittääkseni joukkue kuitenkin pääsee maalintekopaikoille.

Miten Lannon esiintyi?

Onnittelut Pelicansille voitosta, varmasti maukas, koska ovat esiintyneet heikosti juurikin KalPaa vastaan.
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelsut pelasi fiksusti ja KalPalla aivan onnetonta räpellystä. Paikkoja oli muutamia mutta kun ei melkein varmoistakaan mennyt sisälle.
Maalinteko on vaikeaa. Myös kunnon syöttöjen antaminen oli ylivoimaisen vaikeea. Pelsuilla aika munkki ekassa maalissa.
Laakkoselta taas yllättävän flegmaattisia otteita. Välillä Lakun peli näytti jo kulkevan, mutta nyt taas ei näyttäny kiinnostavan.
Plussaa Pakariselle, joka taas onnistui ainoana KalPasta maalinteossa.
Lannonilla muutama hyvä taklaus muuten en erottanut miestä mutta johtunee siitä, etten television välityksellä erota KalPan pelaajien numeroita kunnolla.
Voisiko joku paikalla olleista kommentoida hänen otteitansa tarkemmin tänne foorumille?
Nyt tarvittais Kerman nopeasti laatikkoon ja mielellään myös Junnila. Junnila yleensä tekee paikoista maalin, toisin kuin esim Jokinen, jolla tuntuu olevan hyviä paikkoja melkein joka pelissä mutta ei ikinä onnistu.
Missä ihmeessä se Laurilakin on?
Ensin huudellaan että on liikaa pakkeja ringissä ja pitää ulostaa Syvis (joka teki tänäänkin maalin) sitten peluutetaan jatkuvasti Riekkistä pakkina.
Sylettää!
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jokisella ja Salolla maalipaikat ja senhän tietää tuliko maaleja. Oli siellä muillakin, mutta uskomatonta tervanjuontia tuo maalinteko on tällä hetkellä. Ölveckylläkin(?) tyhjä maali vielä ennen viimeistä katkoa 3 sek ennen loppua. Ammattilaisista on kysymys, niin luulisi, että noita ongelmia pystytään ratkomaan. KalPa pelasi ennen tämän iltaista maalia putkeen 162.46 min ilman maalia. Lisäksi 6 viimeisessä pelissä on tehty 6 pelitilannemaalia. Tuolla materiaalilla luulisi saavan parempaa aikaan. Tämä avautuminen on melkein jo ohi.

Lopettakaa vittu se kiekon hierominen ja pelatkaa suoraviivaisemmin. Jos ette tiedä, mitä suoraviivaisemmin tarkoittaa, niin neuvon sen verran, että lauotaan muulloinkin kuin tyhjään maaliin ja jätetään se kiekon kanssa sipeltäminen pois. Ei voi olla niin vaikeaa.
 

alanurkka.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kieltämättä vituttaa tää KalPan pelaaminen. Yksi maali per peli on maksimi (toistan itseäni), ja sitten vaan toivotaan että Ahonen riittää. No tänään ei, joten voisi nyt joku muukin yrittää kunnolla kuin vain Pakarinen. Ilman Pakarista ja Ahosta oltas kusessa. Kirjaimellisesti, ellei olla jo.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lannon oli oikein positiivinen ilmestys KalPan pakistossa. Rauhallista tekemistä kaikin puolin, hyvä luistimilla ja perussyötöt lähti hyvin liikkeelle. Luistimilla yllättävän hyvä isokokoiseksi pelaajaksi, ei järin nopea, mutta kuitenkin ketterä.

Tosiaan antoi muutaman hyvän pommin ja pelasi omassa päässä peruspeliä, ei valittamista. Hyviä kiekonriistoja "poke check" tyylisellä mailapelaamisella, riisti monesti kiekon takaperin luistelusta käsin hyökkävältä pelaajalta. Positiivisen oloinen kaveri kentällä, tsemppasi jatkuvasti muita, tyyppiamerikkalainen.

Kokeili ehkä 20 sekuntia ylivoimaakin, nousu maalille ja vaihtoon. Kaiken kaikkiaan ensiesiintymiseksi hyvä peli Lannonilta. Täytti tonttinsa ainakin tänään mainiosti, teki sitä mitä varten kaveri tänne hommattiinkin - puolusti tunnollisesti ja rauhoitti oman pään peliä.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lannon oli todellakin positiivinen yllätys. Yllättävän hyvin pysyi pelissä mukana ja liikkeen kanssa ei juurikaan ongelmia ollut. Jo tuo taso on hyvä juttu ja jos tuosta pystyy vielä parantamaan, niin mies on varmasti paikkansa enemmän kuin ansainnut joukkueessa.
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Maalinteosta vielä sen verran, että KalPa olisi tehnyt pelissä lukuisista paikoistaan monta maalia, jos vedot olisivat nousseet edes kymmenen senttiä sen Hovisen patjan yli. Ihme maanuoliaisia pukkaa koko ajan, tai sitten vedot nousee juuri sen grogilasin verran, jollaiset eivät kyllä tämän päivän veskareille oikein uppoa.

Pesonen olisi voinut jättää sen viimeisen sivulle harhautuksensa tekemättä ottelun lopussa, niin oltaisiin menty jatkoille. Tyhjä maali, Hovinen reilusti irti tolpasta, ja Pesonen ei lauo. Tyypillistä kalpahokia, siirretään vielä se kerta, ei vahingossakaan laiteta lättyä maalia kohti, edes silmät ummessa.

Pelicans puolusti tunnollisesti, ja kyllä Hovinen oli vaan jäätävän hyvässä iskussa tänään. Ansaitut pisteet lahtelaisille. KalPa oli todella yritteliäs, mutta palkintoa ei tullut. Huomenna sitten Lahdesta pisteet kotia! Tuolla tekemisellä palkinto kyllä tulee, vaikka ajan kanssa. Ja sitä tuuriakin saisi olla aimo annos enemmän mukana!

E: Pakariselle hatunnosto, taklauksia, laukauksia ja maali. KalPan paras pelaaja tänään, niin kuin on ollut viime peleissäkin. Teki nuorten MM-karkelot hyvää, jatkakoon samaan malliin!
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huomenna Pakarista päähän jossain sopivassa kohtaa, jos ei Brocklehurstin teloittamisesta muualta kakkua tule.

Marttinen näytti taas vähän siltä miltä pitääkin. Vahvaa suorittamista molemmissa päissä kenttää.

York oli löysännyt vissiin polvitukeaan, kun liike ja peli muutenkin näytti pirteämmältä, kuin mitä se on viimeaikoina näyttänyt. Pari loistavaa passia, joista Pelsun maalit syntyivät.

Loppi veti loistavan iltapuhteen viimeisessä pelissään Pelicans-paidassa. Jätkä keräsi 6 minuuttia jäähyjä hyökkäyspäässä vastustajan päättyviivan takana. Huikea suoritus.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Huomenna Pakarista päähän jossain sopivassa kohtaa, jos ei Brocklehurstin teloittamisesta muualta kakkua tule.

Ilman muuta. Ja varmuuden vuoksi vielä potkitaan jäässä makavaa! Oppiipahan kloppi olemaan!

Pakarinen oli kyllä KalPan ainoita, jotka oikeasti yritti tehdä maalia. Muutoinhan tuo kuopiolaisrykelmä oli aika munaton ja jotenkin tekemistä kuvasti tuo Salmisen paikka, jossa vastassa oli tyhjä maali. Ei noin löysästi vaan voi mennä tilanteisiin, jos haluaa maalin tehdä.

Pelicans puolestaan taisteli hyvin. Jonkin verran nukahduksia puolustuspäässä sattui ja KalPa pääsi muutaman kerran hyvälle sektorille, mutta eipä noista vaaraa paljon ollut. Toki myös Hovinen oli jälleen kerran erittäin hyvä. Myös York oli aikaisemmin näkemääni selvästi parempi ja alusti hienosti Marttisen molemmat maalit.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Hohho mikä komedia koko peli. Mestis-Pelsuilta turpiin kun äijistä ei löydy voimaa putata kiekko viivan yli. Ylivoimakin oli aivan surkeaa hieromista. Jos olisin Virta ja huomenna ei olisi peliä niin joka ukko olisi saanut jäädä laukomaan tyhjään maaliin 300 kertaa ennenkuin olisi voinut mennä kotiin perjantai-illan viettoon.

Lannoni oli yllättävän hyvä. Juuri hyvä puolustava puolustaja. Antoi Taville puhtaan, kovan töötin joka pisti kaverin palkeista ilmat ulos.

Marttisella oli tänään joulu,uusivuosi ja lotossa 7 oikein. Ei pelkoa että jatkaisi maaliputkeaan. Hovinen on kova veska, ainesta EHT:lle.

Huomenna pitkävetoon 20e KalPalle. Salama ei iske kahdesti samaan paikkaan.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
tzuiz -> Ignore.

Palikoista ei tarvitse kiusaantua yhtään enempää. Kylläpä helpotti.

Ike
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös