Pe 23.11.2018 Lukko - Ässät

  • 3 553
  • 19

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Satakunnan kahden kiekkoylpeyden kolmas koitos kaudella 2018-2019 pelataan ylihuomenna Raumalla. Kauden avauskierroksella Ässät haki Äijänsuolta jatkoaikavoiton maalein 2-3 ja viimeksi Porissa Ässät nappasi lokakuun puolivälissä rankkarivoiton 5-4, johtaen ottelua toisessa erässä jo 4-1. Voitot ovat siis Ässille 2-0, maalit 8-6 ja pisteet 4-2. Näistä asetelmista lähdetään perjantain otteluun.

Kotijoukkue Lukko on sarjataulukossa sääliviivan tuntumassa. Edellisistä viidestä ottelusta raumalaiset ovat hävinneet kolme, mutta jääneet vain kerran pisteittä kahden tappion tullessa vasta rankkareilla. Viime viikolla Lukko pelasi kaksi vähämaalista vierasottelua, joista ensimmäisen se hävisi Ilvekselle 2-1 ja voitti toisessa syvyyksissä kulkevan IFK:n 0-2. Tällä viikolla Lukko pelaa vastaavasti kahdesti kotona, tänään Pelicansia ja ylihuomenna siis Ässiä vastaan. Pelicans-ottelussa Lukko on Eetu Koivistoisen nopealla maalilla 1-0 johdossa avauserän jälkeen.

Lukko on yksi eniten maaleja päästäneistä joukkueista (tällä hetkellä 70) ja sillä on Pelicansin ohella vähiten lisäpisteitä, yksi. Molemmat joukkueet ovat vieläpä edenneet jatkoille viidesti. Sinikeltaisten pistepörssin kärjessä keikkuvat tehoilla 6+11 hyökkääjät Justin Danforth ja Arttu Ilomäki. Maaleja on tehnyt eniten kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazio, yhteensä seitsemän, joista viisi ylivoimalla. Jäähyminuutteja on eniten Rony Ahosella (37). Joukkueen ylivoimaisesti parhaimman tehotilaston omaa Ässistä tänä vuonna Lukkoon siirtynyt nuori puolustaja Ville Heinola, jonka plusmiinustilasto on 10 plussalla. Vastaavasti Toni Koivistolla on heikoin lukema, -9. Lukon maalivahdeista Oskari Setänen ja Lassi Lehtinen ovat saaneet vuorotellen peliaikaa, mutta tilastojen valossa Lehtinen on ollut parempi, vaikkakin Setäsellä on kaksi nollapeliä pelattuna TPS:ää ja IFK:ta vastaan.

Vierasjoukkue Ässät taas majailee yhä viimeisellä sijalla 18 pisteellä, viiden pisteen erolla JYPiin. Ässien kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina Tapparan hakiessa 2-3 vierasvoiton Isomäestä. Sitä ennen Ässät kellisti Ilveksen jatkoajalla 2-3, KalPan kotona 4-2 ja IFK:n 2-3, johtaen ottelua kahden erän jälkeen 0-3. Suunta on siis parantunut ja kauden pisteistä noin puolet on tullut marraskuun aikana. Tapparakaan ei päässyt helpolla ja lopussa Ässät pisti paineen kirvespaitojen päätyyn, saamatta kuitenkaan aikaiseksi riemastuttavaa tasoitusta. Tällä viikolla Pata painaa kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen on Raumalla perjantaina ja toinen heti perään lauantaina Jyväskylässä.

Ässien tilastot ovat sanalla sanoen surkeat. Huonoin sijoitus, vähiten kolmen pisteen voittoja, eniten tappioita, vähiten tehtyjä maaleja (43, 2/ottelu) ja yhdessä KalPan kanssa toiseksi eniten päästettyjä maaleja (72, 3,3/ottelu). Mutta yhdessä asiassa Ässät on onnistunut: viidestä jatkoille menneestä ottelusta neljä on päättynyt voittoon, ja niistä kolme jo jatkoajalla. Ässät on kahdeksalla pisteellä sarjan huonoin kotijoukkue, mutta 10 pisteellä "vasta" kolmanneksi kehnoin vierasjoukkue. Pistepörssin kaksi kärkinimeä ovat paras maalintekijä/pistemies Jarno Kärki (10+7) ja Sakari Salminen (6+9). Terveistä pelaajista paras pistemies on näiden kahden jälkeen puolustaja Niko Peltola seitsemällä syöttöpisteellä. Myös Kärki on tehnyt maaleistaan viisi ylivoimalla Lukon parhaan maalintekijän DeFazion tapaan. Jäähyminuuteissa punaisten porilaisten ykkönen on Kristian Tuohilampi (38). Plusmiinustilastossa vain kolme pelaajaa on plussan puolella (Lenni Killinen +4, Niko Peltola +3 ja Niklas Appelgren +1). Alin lukema löytyy Mikko Salmiolta, -12. Maalivahdeista Andreas Bernard on pelannut paljon Henri Kiviahoa enemmän. Bernardilla on kasassa yksi nollapeli Mikkelistä. Ässäveskareiden torjuntaprosentit näyttäisivät olevan aavistuksen Lukon molareita parempia, ei toki kovin hyviä nekään.

Ässät erotti maaottelutauolla päävalmentaja Mikael Kotkaniemen tehtävistään ja otti tilalle entisen apuvalmentaja Pasi Kaukorannan. Organisaatiossa on ollut tänä vuonna suurta vaihtuvuutta ja se onkin ollut mediassa paljon esillä. Noin pari viikkoa sitten Ässät julkaisi lehdistötilaisuudessa tämän Pasasen 1+1-vuotisen valmentajapaperin sekä sitä seuraavan mysteerimiehen, joksi epäiltiin Petri Karjalaista. Pasanen jää kuitenkin tanskalaisten keittämän sopan vuoksi sinne ja Karjalainenkin ammuttiin nimenä alas, vaikka se pyörikin vain huhuna. Näin ollen Ässät hakee ensi kaudeksi muuta valmentajaa ja listalla ovat olleet kärjessä Ari-Pekka Selin ja Pekka Tirkkonen. Melkoista tämä Ässien touhu on tänä vuonna ollut.

Aletaan odottamaan perjantain matsia.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Eiköhän Lukko tämänkin häviä, tuppaavat aina häviämään huonoille ja pelaaman paremmin kovia vastaan ;). Jokes aside, turpaan tulee. Lapulle 2.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mielenkiintoista nähdä, miten homma pelillisesti tänään jatkuu nyt kun Ässät on ollut viikon tauolla, ja Pade on saanut rauhassa aikaa ajaa omaa hommaansa sisään. Alla kuitenkin voitto Helsingistä ja hyvä Tappara-peli, vaikka sen vastustaja niukasti veikin kovan rutiinitasonsa turvin..

Edellä menevät joukkueet ovat juuri viime aikoina intoutuneet poikkeuksellisesti voittamaan, eli Ässät on siis parantuneesta pelistä ja viime aikojen voitoistakin huolimatta entistäkin tukevammin viimeisenä. Paineita ei onneksi tarvitse ottaa, koska edelleen kympinsakkiin pääsystä puhutaan Ässien suhteen vain äärimmäisen teoreettisella tasolla. Nyt ensisijainen tavoite on pelata hyväryhtinen loppukausi, johon suuntaan pelillinen käyrä siis onneksi osoittaakin. Tällekin illalla sen jatkaminen onkin tärkein tavoite, ja se tuottaa sitten sen tuloksen minkä tuottaa. Lukko on onneksi ollut viime aikoina Ässille jopa jonkinasteinen "pisteautomaatti", joka kaatuu jo ihan pelkällä lihasmuistilla..
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Näin fiilis-tasolla, aistin paikallispeleissä nousevaa latausta. Eipä tää Lukollekaan ole unelmasyksy ollut, mutta Ässien tavoin pienimuotoisesti nouseva käyrä ja pahin kireys ilmapiirissä jäämässä taakse.

Asetelmat viivan alla jne. Jo vuosia nää paikalliset on kaivannut kunnon syttymistä, tyyliin mitä Tampereella on nyt meneillään. Vielä ei olla ihan siellä, mutta lähden siitä, että tunne, intensiteetti ja hiekkapaperi näkyy tänään Äijänsuon illassa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pisteitä pitää tänään ottaa jos meinataan vaikkapa Lukko ottaa kiinni. Eroa on 11 pinnaa ja 3 lisää ei olisi hyvä juttu tässä kohtaa. Lukkoa vastaan ollaan tällä kaudella pelattu vahvasti, joten luotan että tänäänkin taisteluilme on Ässillä kohdillaan
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kokoonpanot.

Lukko:
Keränen-Ilomäki-Ganahl
Ahonen-Sevänen

DeFazio-Danforth-Koivisto
Reunanen-Riikola

Nyman-Laakso-Liedes
Heinola-Kreijcik

Vidgren-Koivistoinen-Saarela
Niskala

Setänen
Lehtinen

Ässät:
Kärki-Tiivola-Salminen
Peltola-Tuohilampi

Killinen-Makkonen-Rekonen
Martinen-Varttinen

Salmio-Appelgren-Saha
Salmela-Tommila

Juusela-Sillanpää-Huhtanen
Peltomäki

Bernard
Kiviaho

Lukollla Ganahlin, Koiviston ja Nymanin paikat vaihtuneet, puolustus ja maalivahti samat kuin Pelicansia vastaan.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ässät tosiaan jatkaa samoilla ketjuilla, mikä ei ole yllätys koska se oli kait Paden yksi tarkoituskin. Juuselakaan ei siis näemmä sen kummemmin loukkaantunut, kun on edelleen nelosen laidassa..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokohan se olisi Lukon paikka ottaa kauden ensimmäinen voitto Ässistä? Ja mielellään tietysti kolmen pisteen sellainen, ettei taas käy niin että vastustaja tulee pelin lopussa tasoihin ilman maalivahtia.

Saas nähdä onko keskiviikon pelin jälkeen puhuttu tuosta että laukauksia pitää saada aikaiseksi. Vaikkei ne suoraan maaliin menekään välttämättä niin aina se voi jostain muuttaa suuntaa ja sillä tavalla mennä maaliin. Näkee selvästi että pelaajat alkavat jo itsekin pelätä sitä että ensimmäinen eteen tuleva vastustaja pysäyttää kiekon. Kuinkahan monta kertaa esim. Heinola väisti keskiviikkona vastuuta ja jätti hyvästä paikasta laukomatta?
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaahan se Lukon peli ajoittain jo parantua, mutta vielä tänään saisivat hiukan sekoilla jäällä ja meille pisteet. Jäisi se herneen pieni mahdollisuus elämään. Ja Sakke myös voisi heräillä ja latoa sen hatun vaikka tähän kohtaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
3p tuli mitä tarvittiinkin. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen vieraspeliin. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihin, Ässillä ehkä hieman enemmän huippuntontteja mm Huhtasen läpiajo. Setänen otti tänään monta tärkeää koppia Lukolle. Andykin oli lopussa vahva eikä antanut irtopaloja.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Parempi voitti tänään. Lukon peli oli järkyttävän huono, muttei tuo ole Ässien vika.

Keränen oli taas kerran totutun huono, mutta ylivoimavastuuta suinaantuu yhä edelleen. Salminen on harvemmin ollut Lukkoa vastaan huono, ei ollut tänäänkään.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
On kyllä jännä homma, että täysin riippumatta siitä mikä on näiden joukkueiden tilanne esimerkiksi sarjataulukossa, niin Lukosta on tullut totaalinen pisteautomaatti Ässille. Ihan selkärangasta tulee se, miten Lukko kaatuu. Kyllä on jopa hämmentävän tiukasti Satakunnan herruus porilaisten rautanyrkissä..
 

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Rauman seisomakatsomossa tapahtunut sukupolven vaihtuminen on kyllä iskenyt lujaa Äijänsuon tunnelmaan... vielä 2013 oli meininkiä.

Kiitokset 3 pisteestä!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On kyllä jännä homma, että täysin riippumatta siitä mikä on näiden joukkueiden tilanne esimerkiksi sarjataulukossa, niin Lukosta on tullut totaalinen pisteautomaatti Ässille.
Ja ihan yhtä valtava peikko Sakari Salminen on Lukon joukkueelle kuin oli Anssi Rantaselle kevään 2011 tulikuumassa playoff-sarjassa. No tämä on imitaatiota kauden avausmatsista mutta ei Salmista tänäänkään kuriin saatu.

Ässät pelasi ihan hyvän vieraspelin, mutta Lukolta odotin kyllä paljon enemmän. Siksi tämä tappio ottaa päähän poikkeuksellisen paljon. Nämä on kalliita pisteitä kun montaa joukkuetta ei Lukkoa alempana sarjassa ole ja sitten niille menetetään kaikki pinnat.

Koko ajanhan Lukko tuossa askeleen pari perässä oli. Ensimmäisessä erässä ne Lukon parhaat hetket olivat, Ville Heinolan ensimmäinen liigamaali tietysti huippuna. Toisesta erästä alkaen Ässät oli niskan päällä ja se on sanottava että ilman Oskari Setäsen huipputorjuntoja peli olisi voinut olla 40 minuutin jälkeen jo lukemissa 2-5 tai 2-6.

Kolmannessa erässä Lukko oli ihan aseeton. No, jos nyt sen verran otetaan takaisin että olihan siinä Koivistoisella Tommilan jäähyn aikana yksi huippupaikka mutta se sitten jäikin erän ainoaksi.

Tietysti Virran luottosentteri Tapio Laakson loukkaantuminen jo ensimmäisessä erässä sotki sekin Lukon peliä, kun kentälliset menivät sekaisin mutta tuskin oli viimeinen kerta tällä kaudella kun joku pelaaja loukkaantuu. Täytyy vaan toivoa että Tapsa on kohta pelikunnossa, vaikka todennäköisemmin pakkolepoa tuleekin vähintään kolme kuukautta.

Se on varma asia että mikäli tämän kauden Lukko johtaa peliä maalilla kun 58 minuuttia on kellossa, niin vastustaja tasoittaa ilman maalivahtia, ja yhtä varma asia on se että mikäli Lukko on maalin tappiolla kun 58 minuuttia on kellossa, Lukko ei peliä tasoihin saa. Positiivista sentään tämän illan pelissä oli se että vaikka Lukko pelasi kuudella kenttäpelaajalla 2.02 niin omissa ei soinut. Lienee ensimmäinen peli tällä kaudella kun vastustaja ei tyhjään maaliin tee.

Oskari Setänen oli Lukon ykkösmies ja Ville Heinola pakkien ykkönen vaikka Salminen kertaalleen veikin kuin pässiä narussa. Hyökkääjistä hyvää oli Ilomäen apinan putoaminen harteilta. Justin Danforth ei nyt ihan niin liukkaalla päällä ollut kuin keskviikkona Pelicansia vastaan, toivottavasti Keräsen tauti ei ole nyt häneenkin jo tarttunut kun maaottelutauon jälkeen pinnoja ei ole tullut yhtään.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä ihme siinä Lukon pelissä mättää? Välillä oli Ässät aivan köysissä, mutta se viimeinen niitti jäi puuttumaan. Onkos Peksin painostus liikaa vai mikä on? Ulkomaanelävätkin aivan jäässä. Toivottavasti kuitenkin lähtee peli teillä rullaamaan, tämä oli kuitenkin meille iso voitto.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kauheen hiljasta on palstalla. Jos Pata olis hävinny niin tääl olis puol raumaa ja euraa huutelemassa, jupit, tukat ja melkein kaikki vuosiluvut sekä jotkin natsisaksan kenraalit äänessä. Nyt taas vähän hiljasempaa.

Sanoisin vaan, että pelin kohokohdat olivat Ässien suvereeni voitto ja sen yhden palvikinkun näköisen kaverin ohjeistukset ekan erän alussa.

Nasulia.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Näin kauan juhlittiin voittoa, että vasta nyt olen kotosalla.

Aika mielenkiintoinen reissu oli. En edes uskalla katsoa tiliotetta. Aika monen raumalaisenkin kanssa sitä ihmeteltiin että mikä siinä on kun aina molemmat joko pärjää tai kyntää. Tosi vähän on ollut kausia että jompikumpi on ollut kova ja toinen paska. Se on aina molemmat.

Mutta hei, NASULIA!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös