Pe 23.11.2012 KalPa – Kärpät

  • 13 545
  • 43

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään illan mielenkiintoisin ottelu pelataan luottamuspääoma- areenalla (google translate). Vastakkain ihan mukiinmenevän syksyn pelannut KalPa ja KalPan valmentaja Laukkasen mukaan liigan kiekollisin joukkue Kärpät

KalPa raiskattiin Turussa tiistaina. Hengetön esitys KalPalta. Todennäköisesti kuitenkin syynä lienee se, että tällä kaudella KalPa häviää tahallaan runkosarjassa, ja voitonnälkää kasvatetaan vasta keväälle. Illan ottelusta erikoisen tekee se, että El Capitan palaa kokoonpanoon ja ottelu alkaa klo 18.

Jos Kärpät koskee illalla kiekkoon, mielenkiinto kohdistuu Zeizeihin (Jussi Jokiseen). Uskon kuitenkin, että Dominaattori dominoi tapahtumia siihen tahtiin, että muutama oululainen vaihtaa suosikkiseuraansa illan päätteeksi. Voittekin ostaa KalPan fanituotteet kalpa-hockey.fi sivustolta. Jotta teksti ei menisi pelkästään provoamiseen ja perjantain väsyneeseen läppään, pistetään KalPan kokoonpanot. Anteeksi.

Maalissa Mikko Koskinen, varalla Juha Toivonen.
Sakari Salminen–Derek Stepan–Artturi Lehkonen; Jussi Timonen–Miika Koivisto.
Kalle Kerman–Jukka Voutilainen–Sami Kapanen; Mikko Kukkonen–Adam Masuhr.
Janne Kolehmainen–Joonas Riekkinen–Antti Kerälä; Juuso Riikola–Antti Halonen.
Jasse Ikonen–Tommi Miettinen–Jyri Junnila.
Lähde: Savon sanomat
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Augustilla ollut jo hyvä meno päällä, oikein!

Jees, hallille lähdetään omia kannustamaan tappio niskassa. Uskon kyllä että nähdään taas hyvää hokia ja Salminen-Stepan näyttää magiaa.

KalPan ketjut jo ilmoitettiinkin ja tästä linkistä näkee myös Kärpät.

Toivottavasti saadaan hallille edes 4000+ katsojaa!
 

rosba70150

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uskaltaako Laukkanen heittää Stepanin vilttiin? No ei. Seisoo paska housussa kädet taskuissa reagoimatta mihinkään. Kapanen siirtyy pelin edetessä ykköseen, koska Sami. Ykkösylivoimassa viivalla Miettinen tai Kapanen laukojana.. Ei varmaan tarvitse arvata mitä ruksaan pitkävetoon?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
No joo, kyllä kun noita kokoonpanoja katselee niin pitäisihän tämän olla selvää pässinlihaa KalPalle. Mutta eihän näitä ole tosin ennenkään paperilla tai kärpännahoilla voitettu.
 

Sammeri2

Jäsen
Otteluhan alkaa poikkeuksellisesti jo klo 18.00! Joten älkää missatko ensimmäistä erää.
Ottelu on ympäri pyöreä lähtökohtaisesti. Kärppien ykköskentästä Huml saisi pikkuhiljaa alkaa pelata jo pidemmän aikaa tsekki on pelannut puolivaloilla.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakkovoitto edessä Kärpillä. Jos tästä tulee takkiin niin kausi alkaa olla taputeltu, siitä suosta ei enää nousta. Nää on näitä henkimaailman juttuja. Kalpan materiaali on sen verran ylivertainen että ei se helppoa tule olemaan mutta pohjoisen sympaattinen pikkupeto taistelee vastaan raapien ja purren minkä pikkuleuoistaan pystyy. Tehoja odotetaan etenkin ykkösketjulta kakkosen säestäessä. Lisäksi Backlundin täytyy venyä parhaimpaansa. Toivottavasti loukkaantumisilta säästytään ja nähdään hieno kiekkoilta. Jumala meitä auttakoon.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä menossa kovien kärkiotteluiden putki. Edelliset ottelut ovat olleet Bluesia, HPK:ta ja Jokereita vastaan, joista pisteiden valossa tuloksena hiukan laskeva trendi (2p, 2p, 0p). Tilastojen takaa myös Kärppien otteet ovat tauon jälkeen olleet hiukan nihkeitä, josta jotkut syyttävät kovaa harjoittelua toiset laiskaa asennetta. Edessä jälleen kova kärkipään ottelu, johon joukkue lähtee jotakuinkin samalla kokoonpanolla kuin tiistain tappiolliseen Jokerit-otteluun. Toivottavasti asenne otteluun löytyy. Kärppien pelitapa on löytänyt uomansa, joten sekavaa roiskimista ei varmaankaan tulla näkemään vaan hyökkäyksiin lähdetään ja niitä päätetään koordinoidusti. Tosin jalkoja ja yritystä pitäisi löytää enemmän kuin tiistaina nähtiin. Silloin halukkaampi ja taistelevampi joukkue vei pisteet.

Alkukaudesta poiketen Kärpillä on nyt kaksi maalintekoon pystyvää kenttää, mikä helpottaa nyt kun ykkösen tehot ovat olleet hiukan hukassa. Ykkösessä on kyllä taitoa ja mutta yksi vaihde tekemisestä tällä hetkellä puuttuu. Löytyisikö se tänään? Kakkosketjussa Salomäki on viime aikoina parantanut otteitaan kovasti ja tullee nytkin karvauksellaan ja kovalla yrityksellään aiheuttamaan ongelmia Kalpan puolustukselle. Myös yhteispeli Turrisin kanssa välähtelee silloin tällöin. Kähkösellekin tuossa ketjussa paikkoja siunaantuu, mutta hän kyllä onnistuu niitä tuhlailemaankin isolla prosentilla. Plihal on loukkaantumisensa jälkeen peliin palattuaan ollut ihan yössä (kiitos vain Peltonen...) ja tämä on tähän asti vienyt tehot koko ketjulta. Nelosketju pelaa tyypillistä neloskejun peliä kovalla yrityksellä. Onnistuvat välillä myös hyökkäyspäässä ja ovatkin varmasti vaarallisempi ketju kuin Plihalin kolmonen.

Backlund on löytänyt tasonsa ja pelaa perusvarmaa peliään. Pahoja nukahduksia ei liene odotettavissa.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Jo on huikeeta settiä ketju puolillaan (Augustin toimesta).

Tietääkö joku miksi ottelu alkaa jo kello 18? Liittyneekö huomiseen HIFK-KalPa-matsiin ja siihen, että joukot ehtivät ajoissa kalakukko-expressin kyytiin Rissalasta Helsinki-Vantaalle? Viimeinen lento lähtee klo 21.50 jos SAS on edelleen pystyssä.

Illan odotukset ja toiveet muutamalla viirulla:

- Stepanin pitäisi alkaa hiljalleen näyttää ammattipelaajan otteita
- Kapteeni (ei se koukku vaan mafiapomo) palaa kaukaloon osa 12345. Tehoja kiitos, Kerman ja Junnila voisivat tosin vaihtaa ketjuja päikseen.
- Miettinen veivasi TPS-matsissa jäätävän tehosaldon -4, pientä parannusta vaaditaan
- Voutilainen voisi myös alkaa lunastaa lupauksia, vaikka pelituntuma on varmasti edelleen hieman hakusessa
- Tiistainen perseily ja nöyryytys olisi syytä kuitata välittömästi tänään

Eli lähtökohtaisesti vain kotivoitto kelpaa ja tätä kautta nousu Kärppien rinnalle sarjataulukossa. Paikkaa kuuden joukossa ei näin tasaisessa sarjassa kauaa pidetä näpeissä TPS-matsin otteilla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tehoja kiitos, Kerman ja Junnila voisivat tosin vaihtaa ketjuja päikseen.
Olisi todellinen lose-lose vaihto. Lopputuluksena saataisiin huono kakkosketjun pelaaja ja huono nelosketjun pelaaja. Junnilan hyvyys eli energisyys perustuu kuitenkin loistavan asenteen lisäksi rajallisiin peliminuutteihin. Ei kukaan ihminen pysty 20 minuuttia pelaamaan sillä pupujussi-temmolla. Tiedossa sitävastoin on, että mikään maalintekijä Junnila ei ole.

Kerman ei ole onnistunut odotetusti, mutta onhan hän taitotasoltaan top3 pelaaja joukkueessa ja maalintekijänäkin kertaluokkaa Junnilaa lahjakkaampi. Liike hänellä on ongelma, joten nelospolkukoneeksi ehkä huonoin mahdollinen valinta.

Ihan pistepörssiä katsomalla Kerman 4+3 ja Junnila 1+2. Tekisi mieli sanoa, että vain Kalpassa keksittäisiin nostaa pelaaja noilla tehoilla ylempiin ketjuihin, mutta koska Sami niin en sano.

edit: karu totuus on että meidän rosterihyökkäjistä kolmanneksi eniten maaleja on tehnyt Toma ja neljänneksi eniten Kerman.
 
Viimeksi muokattu:

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Ihan pistepörssiä katsomalla Kerman 4+3 ja Junnila 1+2. Tekisi mieli sanoa, että vain Kalpassa keksittäisiin nostaa pelaaja noilla tehoilla ylempiin ketjuihin, mutta koska Sami niin en sano.

edit: karu totuus on että meidän rosterihyökkäjistä kolmanneksi eniten maaleja on tehnyt Toma ja neljänneksi eniten Kerman.

Ja siinä oli perustelusi, ettei mitään muutoksia edes kannata kokeilla? Kieltämättä varsin nyky-KalPamainen ajatusmalli, hyvin olet omaksunut tyylin. Ilmeisesti Kerman on sitten ansainnut kakkosketjun vakipaikan noilla tehoilla.

Oma toiveeni Kapanen-Junnila-kombolle perustuu viime kauden kokeiluun, jossa kaksikon peli toimi hyvin yhteen. Kaksi nopeaa pelaajaa laidoilla ja kädellinen sentteri väliin, niin syntyy tilanteita ja vastustaja joutuu rikkomaan.

Mutta enpä puutu enempää, kun en kuulu tähän Savon mafian sisäpiiriin.

Ei muuta kuin pelit käyntiin. Niiralassa vaikuttaa olevan ihan hyvä meininki.
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Voi hyvä jumala minkä jäähyn Kähkönen sai! Iso varaukseton peukalo tuomarille, yrittikö pikkaisen paikata? Miten voi antaa jäähyn jos kaveri kolataa selästä ja kaatuu toisen päälle? Hmm.. Hienoa!
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Kyllä nämä 2 pinnaa maistuu ihan hyvin, vaikka olikin täydet kolme ihan otettavissa. Backlundin tilasta uutisia odotellen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Siellä oli Hannua ja Henrikssonia, sitten oli jotain Anttia ja Hämäläistä... sitten oli Kärpät.

Jäähyt menivät oikein, kunnes Kalpalle oli tuomittu jo kolme (3). Onhan se nyt selvä, että ne pitää sitten alkaa oikomaan...

Kovia tuomioita sitten tasatilanteessa, tietenkin. Ulosajo Kermanin tilanteessa oli ilmeisesti sääntökirjan mukainen, kun kerran tikkejä vaati. Toista viisiminuuttista en tiedä mistä se tuli, mutta ehkä "tasapuolinen viheltely 60 minuutin aikana" antaa avaimet viheltää taas pelin mukaan?

Viheltäkää nyt vittu edes yksi peli sääntökirjan mukaan!?

Itse pelin osalta on todellakin sanottava, että sitten oli Kärpät. Paikkoja oli useammankin runkosarjaottelun voittamiseen, mutta ei. Ei kelpaa tyhjät maalit, tai jopa todella harvinainen kahdella nollaa vastaan. Muista maalipaikoista ja kehikoista puhumattakaan.

Kalpa oli turisti tuolla seassa ja olisin todella tyytyväinen yhteenkin pisteeseen tuollaisten otteiden jälkeen.

Ottelun ehdottomasti huonoin anti oli ehdottomasti Backlundin hajoaminen.

Hävitty piste, ja kuinka paljon se piste sitten ykkösvahdin toimessa maksoikaan jäänee tietämättä vielä tänään.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan ihme matsi.

Kärpät vei Humlin idioottimaiseen jäähyyn asti peliä noin 6-0, 6-0, 6-0. Sen jälkeen KalPalle ensimmäiset kunnon vedot/suupaisut maalia kohti ja joka veto sisään. Vaihteeksi sitten pomppi kerran Kärpille, ja Suorannan uran ensimmäisellä liigamaalilla peli tasoihin. Loppu peli menikin tuomareiden järjestämää komedianäytöstä seuratessa, jonka Haataja onneksi ja ansaitusti ratkaisi Kärpille. Kolme pistettä oli täysin otettavissa, mutta täytyy olla myös kahteen tyytyväinen.
 

Bondarev

Jäsen
KalPa sai yhden pisteen liikaa tästä pelistä. Kärpät vei pelillisesti ja maalipaikkojen suhteen Laukkasen KalPaa kuin sitä kuuluisaa mätää kalakukkoa!
KalPan kannattajat jos väittää muuta, niin pettävät itseään. PISTE.

Noh... pääasia, että KalPan hallitus on tyytyväinen näkemäänsä, kun jatkoivat Laukkasen sopimusta. Toisaalta... ihan yksi lysti se on niin kauan, kun Klaani Hockey Oy menee tuolla sätkynukke-touhulla.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Voi hyvä jumala minkä jäähyn Kähkönen sai! Iso varaukseton peukalo tuomarille, yrittikö pikkaisen paikata? Miten voi antaa jäähyn jos kaveri kolataa selästä ja kaatuu toisen päälle? Hmm.. Hienoa!

Nää on niitä tilanteita mitkä voi lopulta maksaa pisteitä joukkueille, onneks ei tänään sit kuitenkaan maksanu. Kerrassaan käsittämätön tuomio. On se kyl yleensäkin perseestä, että aina pitää alkaa viheltään niitä perkeleen tasoittavia jäähyjä jostain pikkurikkeistä tai jopa keksiä sitten omasta päästä se rike!! Lainaten Jääkoneenkuljettajaa ois ihan helvetin hyvä jos seeprat kerrankin viheltäs täysin sääntökirjan mukaisen pelin...
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Mitä tuosta nyt sitten sanoisi. 2 pistettä on liian vähän ja Kalpalle 1 piste on aivan liikaa. Vain aivan käsittämätön sekoilu, epäonni vai mikä lie, esti 3 pisteen päätymisen Ouluun. Tämän iltaisen pelin perusteella tulee nopea kevät Kalpalle. Aivan saakelin sekaisin oli KalPa. Olikohan 4 tolppaa Kärpillä vai 5 ?

Meinasi hieman tuntua epäuskoiselta siinä vaiheesa kun kalpan jokainen suupaisu tuntui menevän häkkiin.

Backlundin loukkaantuminen on tietenkin erittäin iso takaisku, mutta siitä toivottavasti selvitään.

Erikoisimmista jääkiekkopeleistä mitä minä olen koskaan nähnyt. Tuli mieleen Divari matsit ja joskus ( TODELLA HARVOIN ) joku joukkue selvisi jatkoajalle ja matsit oli juurikin tuon näköistä.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
KalPalta jälleen kaamea eka 30 minuuttia, kun Kapanen on mukana. Kapanen pelaa tällä hetkellä täysin väärässä sarjassa, ei kelpaisi edes Mestikseen.

Sitten tuomaripeli, sanoisin jopa parasta viheltämistä tällä kaudella 56 minuutille asti. Kermanin jäähy jäi vähän näkemättä, mutta ainakin 2+2 eikä 5 minuuttiakaan täysi vääryys ollut kai. Toinen vitonen taas oli jotain ihan käsittämätöntä...
Kiitokset Humlille, kun toi jäähyllään KalPan peliin. Koskiselle puolestaan meni eka ja kolmas liian helposti. Otti toki muutaman hyvän kopin.

Itse peli oli viihdyttävyydeltään yksi parhaita ja Kärpille pitää antaa tunnustusta pelaamisesta. Pelaavat hyvää kiekollista lätkää eivätkä kahvakiekkopainia. KalPa oli melko unisen oloinen tänään ja kaksi kentällistä oli suurissa vaikeuksissa omassa päässä. Pisteeseen voi tällä pelaamisella olla tyytyväinen. Puolustaminen oli taas todella hajanaista välillä.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Arvoisa henkilö joka päätät KalPan kentällisistä. Olisiko mahdoton ajatus siirtää kuntoutuspaikka jonnekkin muualle Salmisen ja Lehkosen keskeltä. Perkele jos kaveri ei kestä edes puolta vaihtoa samassa päässä kenttää miesten, saati kiekon kanssa. Sitten liukumalla vaihtoon, asenteella eipä paljon kiinnosta. Vituttaa katsoa.

Varmaankin samalle henkilölle voisi näyttää hidastuksena kuinka kiekko kuskataan nurkkiin, edes haluamatta tulla sieltä maalin tekoon. Alkaa ärsyttää.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Onko KalPan valmentaja heittänyt tuomaria juomapullolla, hakkunut homoksi vai mistä hyvästä tuo kolmannen erän lopussa tullut ottelurangaistus annettiin?
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Toista viisiminuuttista en tiedä mistä se tuli, mutta ehkä "tasapuolinen viheltely 60 minuutin aikana" antaa avaimet viheltää taas pelin mukaan?

Jäähy tuli vissiin siitä, että joku kalpan aitiosta suihkutteli vettä linjatuomarin(?) päälle.
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juu eipä voi edes keltamustilla laseilla väittää että väärään osoitteeseen meni voitto ja tosiaan eipä kolme pistettä Ouluun olisi vääryys ollut. Tosin sen verran puolustan omia että taisteltiin hyvin, varsinkin lukuisilla alivoimilla, joten siinä mielessä suotavaa oli tuo pisteen saaminen.

Muuten ihan viihdyttävä ja erikoinen ottelu, tunteiden vuoristorata oli aikalailla täydellinen. Kärpät oli niin vahva kuin osasin odottaa, jo tiistaina Jokereita vastaan Kärpät olisi ansainnut pisteitä. Ensimmäisessä erässä KalPa ei päässyt oikein minnekään omista, hyökkäykset tyrehtyi jatkuvasti oman sinisen tuntumassa viimeistään.

Positiivista KalPasta tämän kauden tavaramerkiksi noussut toisen erän tehohetki. Tämä on toki hyvä asia ja antaa uskoa jälleen tulevaisuuteen että paskasta pelistä huolimatta peli voi kuitenkin kääntyä aika äkkiä. Hyvää momentumin hyödyntämistä.

Kolmannesta maalista en Kossua syyttelisi koska aikamoinen pulla flipperihän se maali oli. KalPan ykköskenttä taas tarvitsisi selvästi enemmän suoraviivaisuutta. Stepan ei selvästi ole ihan omimmillaan tässä poikittaissyöttö-jättö-jättö-poikittaissyöttö-tyhjistä takatolpalle- touhussa. Sekä Stepan että Salminen saisivat ampua selvästi enemmän, nyt touhu on vähän päämäärätöntä näpertämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös