Pe 22.1.2016 Tappara - Ilves

  • 3 303
  • 17

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tammikuun loppu vietetään liigassa tuplapelien merkeissä ja tuplapeliputki avataan heti komeasti Tampereen paikallisella Tapparan isännöidessä tänään Ilvestä ja Ilves vastaavasti huomenna Tapparaa. Tämäniltainen ottelu on myös hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään rahaa syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yleisöä pyydetään tuomaan pehmolelu(ja) mukanaan hallille ja ne olisi tarkoitus heittää jäälle, kun Tappara tekee ensimmäisen maalinsa. Tai kolmannen erän ensimmäisellä peliajalla jos/kun Tappara ei ole maalia kahteen erään tehnyt.

Ilves on ollut viime aikoina esillä lähinnä valmentajavaihdoksen ansiosta, kun Kari Heikkilä tuli luotsaamaan Ilvestä loppukaudeksi. Hänen alaisuudessaan Ilves on saalistanut tappion ja voiton, joka tuli viime pelissä TPS:ää vastaan. Se onkin Ilveksen ainoa voitto tämän vuoden puolella. Heikosti menee Tapparallakin. Kaksi tappiota on tullut putkeen ja viimeiseen neljään peliin varsinaisella peliajalla 4 maalia. Joukkue on vaikuttanut Kärpät-peliä lukuunottamatta kentällä haluttomalta, mutta josko paikallispeli sytyttäisi joukkueen pelaamaan. Kyseessä on kauden neljäs paikallinen ja voitot ovat Tapparalle tähän mennessä 2-1.

Molemmilla on tärkeitä pelureita sivussa: Tapparalta Savinainen sekä Haapala ja Ilvekseltä ainakin Sandell, Flinck, Rautiainen, Jaatinen ja Niemi. Tappara on tehnyt suuria muutoksia kokoonpanoon, kun kaikki puolustajaparit ja kolme ensimmäistä ketjua on laitettu uusiksi:

Järvinen-Lajunen-Kuusela
Laine-Ilomäki-Peltola
Kaksonen-Dixon-Karjalainen
Honkanen-Rauhala-Heikkilä

Bonsaksen-Aalto
Saravo-Elorinne
Kankaanperä-Plastino
Mäkinen

Karhunen
(Hrachovina)

Ilves puolestaan:

Suomi-Laakso-Kantola
Meskanen-Savilahti-Vihko
Sointu-Mustonen-Välimaa
Jokinen-Riekkinen-Veistola

Kessel-Mäkinen
Vittasmäki-Fagerudd
Näppilä-Salmela
Mäkelä

Toivonen
(Kiviaho)

Loppuun vielä veikkaus: Ilves vie 3-1, ketään ei ajeta suihkuun, Tapparan maalin tekee Elorinne ja yleisöä on 5763.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Mä veikkaan, että yleisöä on enemmän. 7000 saattaa mennä rikki.
Tämä nimittäin jos osasto41:n protesti menee edes jollakin tavalla läpi. On se ainakin mediassa mennyt.
Pitää nostaa iso hattu, jos porukka tuon tekee. Noin niin kuin kannattajamielessä kaksinkertainen isku johtoa kohtaan.
Kannatetaan omaa joukkuetta vastustajan pelissä. Siinä tulee tuki kuitenkin joukkueelle, mutta rahat vaihtaa laaria.
Mä arvostan. Kovaa jengiä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Tappara on tietenkin ennakkosuosikki jo ihan sarjataulukkoa katsomalla, mutta onhan Ilves tällä kaudella näyttänyt, että pystyy peliä hallitsemaan Tapparaa vastaan, tekemään maaleja ja jopa voittamaan.

Nyt tämmöisten äijien kuin esimerkiksi Laakso, Kantola, Savilahti, Sointu, Välimaa ja Jokinen täytyy mennä kovaa rymistellen sinne vastustajan maalille, ehkä muut sitten seuraavat ja lyövät sieltä hässäkästä poukkoilevat karat sisään.

Aika paljon on tänään Toivosen varassa. Luotto on kuitenkin kohtalainen, pelasihan ukko viime matsissa nollapelin. Kari Heikkilällä on lähtenyt ylivoima pyörimään nätisti, tänään nähdään oliko se suonenveto vai todellinen petraus. Mielenkiintoinen matsi tulossa, toivottavasti ei ratkea heti alussa pariin pikamaaliin.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Odotusarvo tästä matsista on vähäinen. Edellinen matsi oli kyllä perseilyn aatelia. Huolimattomia syöttöjä ja hävittyjä kaksinkamppailuita. Viime matsissa Kuuselan johdolla ei ketään kiinnostanut. Tekisi mieli laittaa veto pystyyn Tapparan kolmosen luomien maalipaikkojen määrästä tänään. Karjalaista mitenkään dissaamatta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Melkoinen huumorikokoonpanohan Ilveksellä on jalkeilla. Hyvää tässä on se, että saadaan ajettua isossa roolissa Meskasta ja Suomea sisään, mutta esimerkiksi Mustosta käy sääliksi. Tämän piti tehdä kunnon läpimurto syksyn perusteella, mutta nytkin on laitureina Sointu ja Välimaa, joilta ei kiekko kovin helposti koskaan takaisin tule.

Ehkäpä tämä on käännettävissä voimavaraksi, koska Tapparalla on pakkovoiton paineet ja Ilveksellä ei ole tuolla ryhmällä kuin voitettavaa. Jos Ilves pystyisi tekemään avausmaalin, voisi Tapparan leirissä alkaa mailan puristus.
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On tämä kyllä niin helvetin surullista katsottavaa. Aloin seuraamaan peliä ensimmäisen erän puolesta välistä tilanteen ollessa 2-0 ja oikeastaan missään vaiheessa ei ollut epäselvää miten tässä käy.

Eipä tässä muuta, mutta vituttaa sekin kun vanhin tytärkin on kasvanut kannattamaan Ilvestä. Pienestä pitäen saa hänkin oppia tottumaan pettymyksiin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ei mikään erityisen mieleenjäävä jääkiekkonäytelmä. Pehmoleluja lensi jäälle yllättävän paljon ja mikäli en väärin kuullut, niin yli 10 tuhatta euroa saatiin tällä tempauksella kerättyä hyväntekeväisyyteen. Hieno homma.

Pelistä tärkeintä oli kolme pistettä ja bensaa pitäisi olla tankissa reilusti huomiselle. Järvinen kiitti vastuusta ja Kuuselan kanssa yrittivät joka vaihdossa sellaisia syöttöjä, joita 95% liigapelaajista ei tulisi mieleenkään yrittää. Karhunen oli myös loistava ja piti toisessa erässä lähes yksin Ilveksen nollilla. Halusi kuitenkin pelinjälkeisessä haastattelussa Tapparalta lisää aktiivisuutta ja samaa kaipaan minäkin. Nelosen viime ajan pirteät otteet palkittiin Honkasen liigauran ensimmäisellä ja Karjalainenkin jatkoi maalitehtailuaan. Ei varmaan olisi kukaan uskonut ennen kautta, että Karjalainen johtaa tässä vaiheessa Tapparan sisäistä maalipörssiä ja on liigassakin helposti kymmenen parhaan verkonpöllyttäjän joukossa. Laineella on edelleen nihkeää.

Mikäköhän Ahtisaaren oli hallille tuonut?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen Heikkilä tylytti tempausta: Pehmolelujen kerääminen vei fiilistä - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

Ihme ettei joku Juupe ollut kertomassa tätä. Pehmolelujen syy siis tällä kertaa. Linkki vie mtv:n sivuille.

Pelistä ei tarvitse mainita sen kummemmin mitään. Ilveksen surkeus ja pelin totaalinen tunteen puute tukivat aika hyvin toisiaan. Siihen 4-0 maaliin asti kun tuota jaksoi katsoa.

Siellä oli oikeasti jotkut ottaneet jätesäkillisen pehmoleluja mukaan ja heittelivät niitä kaikessa rauhassa, joten ei tuo ihan putkeenkaan mennyt. Ilveksellä oli omassa tempauksessaan kuitenkin muistaakseni ohjeistus, että 1 pehmo per katsoja, mikä teki tempauksesta aika paljon sujuvamman ja pehmoja tuli varmasti riittävästi.
 

Apheu

Jäsen
Siellä oli oikeasti jotkut ottaneet jätesäkillisen pehmoleluja mukaan ja heittelivät niitä kaikessa rauhassa, joten ei tuo ihan putkeenkaan mennyt. Ilveksellä oli omassa tempauksessaan kuitenkin muistaakseni ohjeistus, että 1 pehmo per katsoja, mikä teki tempauksesta aika paljon sujuvamman ja pehmoja tuli varmasti riittävästi.

Eihän tuo tauko nyt mikään ihmeellisen pitkä ollut tai venynyt varmaa paljoakaan siitä, mitä odotettiin? Ja olisi Ilveksen kannattanut ehkä olla päästämättä avausmaalia ensimmäiseen puoleen minuuttiin, niin ei olisi heti pelin alussa "mennyt fiilis".

Tapparalta oli ihan hyvä suoritus omaan silmääni, Plastinon paluu paransi avauspelaamista. Harmittavaa, että nämä paikallismatsit eivät ole aikoihin olleet oikeasti sellaisia tasonmittauksia. Miten vielä muistelin, että kauden alussa pidin Ilveksen pakistoa melko hyvänä rosteriltaan, mutta eipä tuo kyllä kovin kummoinen ole. Vaikea sanoa miten huomenna käy, mutta ihme pompuilla olisi tuo voinut päättyä toisinkin, sillä kyllä Ilves kiekkoa maalille sai jonkin verran.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
@wunderveba No joo. Myönnettäkööt että tällä kertaa kommentti oli ihan aiheellinenkin. Järjenkäyttö toki sallittu näissä tilaisuuksissa, mutta mua ei niin haitannut. Pelaajien valmistautumista/latausta varmasti haittasi, mutta ei se silti selitä vähää alusta tuollaista lopputulosta. Yhtä lailla se Tapparaan vaikutti.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tänään kuulemma oli pelissä se joku ihmeen älykiekko käytössä. Huomasiko tuollaista yhtikäs kukaan?
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Kyllä oli Tapparan ykkönen muuten hieno ketju. Erinomaisesti sopii J-M Järvinen tämän pelin perusteella siihen. Toki kolme huippumiestä mutta tarvii se aina kaikkia kolmea, hyvä ketju.
Toivonen oli melko heikko, Karhunen hot. Ei Ilveksellä kyllä ollut palaakaan, vaikka torjuntoja tuli paljon Karhusellekin. Toisaalta Tapparakin puolusti vähän niin ja näin.

Fagerrud ja Mäkinen käytti aika tökerösti mailaa, eipä se juuri hidastanut. Kohta uusinta, hienoja sinänsä nämä Back to back matsit.

Pehmolelujen määrä oli upea.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös