Pe 21.3.2008 Titaanit - D-Kiekko (Mestis-karsinta)

  • 2 007
  • 8

The Rock

Jäsen
Mestis-karsintojen avauskierroksella toisistaan tasaväkisesti mittaa ottaneet ja tällä hetkellä tasapistein karsintasarjan kärjessä majailevat Titaanit sekä D-Kiekko kohtaavat pitkäperjatain kiekkotrillerissa toistamiseen. Tällä kertaa näyttämönä on Kotkan jäähalli, joka toivon mukaan tulee pullistelemaan väenpaljoudesta soturien iskiessä jäällä yhteen Mestis-paikan kiilto silmissään.

Titaanit ja D-Kiekko ovat, kuten edellä mainitsin, karsintasarjassa yhdeksän (9) pisteen turvin jaetulla 1. sijalla, kun taas Salamat ja Kiekko-Laser ovat putoamassa pahasti Mestis-kelkan kyydistä. Voitolla kumpi tahansa Titaanit tai D-Kiekko varmistaisi paikkansa ensi kauden Mestikseen, mutta myös tasapelin mukanaan tuoma piste riittäisi julistamaan varmoiksi tämän kauden karsintasarjan kaksi parasta joukkuetta jo kierrosta ennen karsintojen päätöstä.

Titaanit pääsee lähtemään kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina, sillä se nappasi vieraissa D-Kiekolta täydet pinnat sekä henkisen yliotteen 3-2-lukemin. Myös kotkalaisten kotietu kääntää vaakaa Titaanien suuntaan, mutta vailla mahdollisuuksia ei D-Kiekko todellakaan ole. Tämän jyväskyläläisjoukkue on todistanut jo kampittamalla Salamat sekä Kiekko-Laserin kahdesta ja hallitsemalla lähes suvereeniin tyyliin Suomi-sarjan koitoksia. Odotettavissa onkin todella mielenkiintoinen taisto siitä kumpi joukkueista liitää Mestikseen, vai liitävätkö molemmat?

Ilkeämieliset voisivat jo etukäteen tilittää, että vuorenvarma tasurihan Kotkassa on odotettavissa, mutta onneksi tätä ei ainakaan Titaanileirissä lähdetä hakemaan.

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolan mukaan kotkalaisjoukkue lähtee samalla konseptilla kuin aiemminkin vain ja ainoastaan voittoa kotipelistään hakemaan. Suoraviivainen ja loppuun asti taisteleva peli-ilme sytyttää varmasti myös halliin tulevat kannattajat ja olisikin suotavaa, että kannustus olisi myös aiempaa nähtyä sekä kuultua kovaäänisempää.

Joukkueiden ratkaisupelaajat ovat varmasti kaikilla varsin hyvin tiedossa, mutta ehkäpä mielenkiintoisimmaksi taistelupariksi muodostuu maalivahtiosasto jossa etenkin Titaanien Kai Tillanen on ollut huippuvireessä läpi karsintasarjan. D-Kiekolla sen sijaan on suurimman osan hoitanut Ville Vähäsalo, joka kuitenkin puuttui keskiviikkoisesta Kiekko-Laser-ottelusta henk.koht. esteen vuoksi. Vähäsalon puuttumisen ja Tommi Tervon sairastelun johdosta vastuun sai kantaa A-juniorivahti Santtu Ahvenjärvi, joka suoriutui urakastaan ilmeisen hyvin torjumalla joukkueelleen voiton "Kisestä". Kotkassa Vähäsalo on mitä ilmeisimmin jälleen tolppien välissä ja miehen tuleekin pystyä haastamaan vahvavireinen Tillanen tiukkaan taistoon.

Avauskierroksen ottelussa suureen rooliin nousseet erikoistilanteet ovat varmasti jälleen tärkeässä osassa kamppailun ratkaisua ja ainakin Titaaneille luulisi olevan selvää se, ettei D-Kiekkoa pidä toistamiseen päästää pelaamaan yhtä paljon ylivoimapeliä kuin Jyväskylässä. Tarpeeksi kauan aikaa kun sitä pakkopeliä pääsee pyörittämään, niin kyllä se kiekko sinne maaliin tiensä löytää. Tämän ovat huomanneet myös titaanipelaajat, jotka karsintojen aikana ovat tehneet selkeästi tiuhempaan tahtiin ylivoimamaaleja kuin Mestiksen runkosarjassa.

Perjantain huipputärkeä kamppailu alkaa Kotkan jäähallissa jo kello 17:00 ja otteluun on Titaanien sekä seuran yhteistyökumppaneiden järjestämän tempauksen johdosta vapaa sisäänpääsy. Toivottavasti tämä ja Titaanien viimeaikaiset voitokkaat otteet sekä ottelun tärkeys saavat kansan liikkeelle. Ottelua odotellessa arvon palstaveljet -ja siskot voivatkin lukaista läpi muutaman otteluennakon:

Titaanien kotisivujen otteluennakko
Jatkoaika.comin otteluennakko

TAISTELE TITAANIT!
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Ketjun avauksena oli kattava tietopaketti, kiitos siitä The Rockille. Illan ottelun ratkaisu voidaan suuresti epäilemäni kiekkogurun Tami Tammisen sanoin tiiviistää teesiin "maalivahti vastaan maalivahti".

D-Kiekon maaliin ei siis näillä näkymin luistele Vähäsalo, vaan joko kuumeesta toipunut Tervo tai sitten keskiviikon pelin torjunut Ahvenjärvi. Titaaneilla on taas ainakin tulosten valossa karsintasarjan paras veskari tolppien välissä.

Mutta ei tässä epätoivoon kannata vaipua. Tervo on erittäin varma maalivahti, jos peliin pystyy hyppäämään ja Ahvenjärvi taas osoitti keskiviikkona melkoista suuruutta kotiyleisön paineiden alla - pari lipsahdusta korvasi muutama huippukoppi ja lopun myllytyksen kesto. Mutta merkille pantavaa oli, että paljon torjui Ahvenjärvi eteensä ja tänään ei D-Kiekon pakeille ole helppoa irtokiekkoja voittaa.

Eli on kuitenkin selvä, että kun Titaanien hyökkääjät ovat kookkaita ja karvaavat ylhäältä, niin nopeasti täytyy saada kiekkoa liikkeelle D-Kiekon pakkien - ja maalivahdilta jäävät irtokiekot ovat myrkkyä. Ehkä siksi maaliin voisi toivoa Tervoa, joka vangitsee varmemmin kiekot. Mutta Ahvenjärvellä on kuitenkin tärkeä voitto torjuttuna alla - - - sytyttäisikö joukkuettakin.

D-Kiekon hyökkäyskaluston haasteena on sitten saada laukauksiin laatua ja ennen kaikkea laukoa. Kuljettamalla ei kiekkoa maaliin viedä Tillasen ohi. Mutta tehokkuutta on löytynyt karsintasarjan edetessä ja ratkaisuihin pystyviä pelaajia on useitakin. Tillasen horjuttaminen heti ottelun alkuun, voisi olla kova sana tänään.

D-Kiekon vahvuus on erittäin tasaiset ketjut, joista kaikki pystyvät ratkaisuihin. Heikkoutena taas nimenomaan kotkalaisia vastaan kokoero, joten omaan päätyyn ja kulmiin ei voida jäädä painimaan. Jos saadaan kiekko Kotkassa liikkumaan vinhasti, on vierasvoitto lähellä. Mikäli Titaanit saa pelin hallintaansa, voi olla, että Mestis-paikka ei varmistu.

Altavastaajana on kuitenkin helppo lähteä voittoa hakemaan ja kun ei ole edes pakkovoiton paikka edessä, niin eiköhän D-Kiekko aika rennosti jäälle luistele. Kauden aikana joukkue on myös pelannut vieraissa todella hyvin, miksi se mihinkään nytkään muuttuisi?

Kotkassa kannattaa tänään mennä hallille. Titaanit on noussut viime peleissä nähtävästi omalle tasolleen ja D-Kiekko on oikeasti nopea ja taidokas joukkue. Luvassa on hyvätasoinen koitos, etenkin kun keskiviikkona D-Kiekko pelasi kehnosti ja kahta huonoa ottelua peräkkäin tuskin tulee.

Ennen kaikkea toivon, että kannustate Kotkassa paineita kotijoukkueelle, kun ei teitä hiljaisiksi varmaan saa.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit tänään:

Titaanit

1. kenttä:
#55 Kolhonen - #11 Niemensivu - #21 Rämä
#24 Ruohola - #9 Gärdström

2. kenttä:
#8 Mehalko - #7 Kauppinen - #26 Koidahl
#13 Jernberg - #20 Pylväläinen

3. kenttä:
#78 Pehu - #3 Kulmakivi - #10 Valli
#71 Mäkinen - #45 Jokiraita

4. kenttä:
#18 Häkkinen - #15 Kansikas - #23 Seppinen
#4 Haapalainen (7.puolustaja) - #84 Horto (13.hyökkääjä)

Maalivahdit:
#1 Tillanen (AK)
#30 Valkama

Lähde: www.mestis.fi


* Titaanit isännöi D-Kiekkoa hieman muuttuneella miehistöllä sitten keskiviikkoisen Salamat-vierasottelun. Olkapäähänsä tällin saanut puolustaja Marek Babic huilaa ja miehen tilalle pakistoon on siirtynyt Tomi Pylväläinen. Törrön paikan sentterinä perii Joni Kulmakivi ja Kulmiksen tilalle nelosen laitaan palaa huilivuorolta Jyri Seppinen.

* Maalissa Titaaneilla jatkaa edelleenkin Kai Tillanen, jonka loisto-otteita ja yleensäkin tiukkaa puolustuspeliä koko joukkueelta Titaanit tarvitsee mikäli voittoa D-Kiekosta meinataan mukaan hamuta.

* Poissa titaanimiehistöstä ovat edelleenkin pitkäaikaisloukkaantuneet puolustaja Mikko Haapanen sekä hyökkääjät Jaakko Viljanen ja Vili Mustonen. Myös aiemmin kotkalaismiehistössä esiintyneet hyökkääjät Topi Paappanen ja Ari Kovanen on sivussa huilivuoron takia.

TAISTELE TITAANIT!
 

The Rock

Jäsen
D-Kiekko tänään:

D-Kiekko

1. kenttä:
#13 Rautakorpi - #30 Hyyppä - #27 Heikkinen
#33 Tervo - #6 Roivainen

2. kenttä:
#62 Varjamo - #12 Lahtinen - #24 Päivärinta
#40 Hanhikoski - #5 Flyktman

3. kenttä:
#22 Huovinen - #19 Laukkanen - #9 Hytönen
#8 Pesola - #4 Niiranen

4. kenttä:
#16 Hintikka - #14 Vaittinen - #15 Selänne
#31 Martinmäki (13.hyökkääjä)

Maalivahdit:
#32 Ahvenjärvi (AK)
#1 Viholainen

Lähde: www.mestis.fi


* D-Kiekon kokoonpano näyttää olevan lähes samanlainen, kuin viime keskiviikkona joukkueen kammettua kotiottelussaan Kiekko-Laserin kumoon. Poissa ovat molemmat "ykkösmiehistön" maalivahdit Ville Vähäsalo ja Tommi Tervo sekä puolustajat Anssi Paltamaa, Riku Silvennoinen, Marko Laurikainen, Petteri Muotka ja hyökkääjä Jari Markkanen. Maalilla aloittaa näin ollen voiton Kiekko-Laserista torjunut Santtu Ahvenjärvi, jolle asetellaan todella suurta viittaa harteilleen ja onkin mielenkiintoista nähdä miten junnu paineet kantaa.

Itse en pahemmin D-Kiekon tilanteesta tiedä taikka ole joukkueen otteita/pelejä seurannut, joten jyväskyläläiset voivatkin itse kommentoida kokoonpanonsa iskukykyä taikka puutteita jos haluavat.
 
Viimeksi muokattu:

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Hieman tulee nyt toistoa, mutta kun kukaan toinen ei ole Jyväskylästä käsin kommentoinut, niin mikäpäs pääsiäislomalla mukavampaa kuin spekuloida kokoonpanoa.

Ahvenjärvi maalilla on sekä mahdollisuus että riski, mutta eipä toisaalta vaihtoehtojakaan tainnut nyt edes olla. Toisaalta kuten aiemmin kirjoitin, niin keskiviikon perusteella miestä olisi pitänyt ehdottomasti maalille harkita, vaikka Vähäsalo ja Tervokin olisivat olleet tarjolla. Melko kylmäpäinen esitys nuorelta mieheltä Hippoksella nähtiin kaksi päivää sitten, ja toisaalta pari helpommin lipsahtanutta maalia pitää jalat maassa, eli ei leijukaan pelisuorituksensa tähden.

Toivotaan, että Titaanit kokeilevat liiankin nopeita ratkaisuja tuoreen maalivahdin tähden. Keskiviikko osoitti, että Ahvenjärvi nauttii ratkaisupeleistä ja omat pakit tuntuivat luottavan häneen ihan hyvin. Ja itse asiassa Vähäsalo olisi Hippoksen Titaanit pelissä voinut torjua parikin Titaanimaaleista, joten ei peräpää välttämättä heikkene. Tai siis Titaanipelaajat eivät suoranaista eroa kohtaan. Hyvin Ahvenjärvi sijoittuu ja peittää.

Enemmän olen huolissani siitä, että kauden loppupuolella mukaan saatu Petteri Muotka on poissa kokoonpanosta, sillä hän toisi peräpäähän kokoa ja kokemusta - pakkeja on muutoinkin melko vähän nyt matkassa. Toisaalta Flyktman ja Hanhikoski pelannevat paljon (etenkin erikoistilanteissa) ja heidän luulisi aiemmin kaudella ja etenkin viime peleissä nähdyn perusteella kuormituksen kestävän. He myös osaavat lukea peliä hyvin ja Hanhikoski on vaarallinen kiekon kanssa tänäänkin.

Hyökkäys on kuitenkin paras osa-alue ja kun ei juurikaan nähtävästi sitten poissaoloja ole, niin joka ketju pystyy ratkaisuihin. Monet D-Kiekko fanit ovat etenkin omilla kotissivuilla arvioineet ykkösen kykyjä heikoiksi tosipeleissä, mutta juuri se pelasi Titaaneja vastaan hyvin. Kolmosen Hytönen on taas kahdessa viime kotipelissä ollut melko liekeissä ja Laukkanen säesti häntä keskiviikkona. Ja kun kakkonen on ketjuista kuitenkin tasaisin ja vahvin, niin laajalla rintamalla voidaan hyökätä.

Toivottavasti D-Kiekko pyrkii viemään peliä. Tällä koostumuksella omaa päätä puolustamalla on hankala voittoon kurkottaa. Omalla nopealla suunnan vaihtopelillä kaikki on mahdollista kunhan painetaan peli pääsääntöisesti Titaanipäätyyn...

Mutta joku toinen D-Kiekon seuraaja voi kommentoida poissaoloja enemmänkin. Itseäni siis eniten harmittaa Muotkan poissaolo
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Itse en pahemmin D-Kiekon tilanteesta tiedä taikka ole joukkueen otteita/pelejä seurannut, joten jyväskyläläiset voivatkin itse kommentoida kokoonpanonsa iskukykyä taikka puutteita jos haluavat.

Lyhyesti kommentoiden: pahalta näyttää.

The Rockin mainitsemien lisäksi poissa on myös puolustaja Anssi Paltamaa. Karsintasarjan alussa joukkueen kuudesta eniten peliaikaa saaneesta pakista poissa on siis peräti neljä: Laurikainen, Silvennoinen, Muotka ja Paltamaa.

Jonkinlainen onni onnettomuudessa on, että puolustajia D-Kiekolla riittää ja että Roivainen, Pesola ja Niiranen saivat suhteellisen paljon peliaikaa jo Suomi-sarjassa. Kovaan paikkaan nuoret miehet kuitenkin joutuvat. Ja samoin joutuu Ahvenjärvi jr. maalin suulla.

Onneksi nyt hyökkäysketjut ovat kuitenkin entisellään. Kakkoskentällisen varassa on taas paljon.

Yllättyisin, jos D-Kiekko ottaisi tällä kokoonpanolla sen tarvittavan pisteen. Mutta toisaalta joukkue on yllättänyt koko kauden ajan kerta toisensa jälkeen...

PS. Se on Jari Markkanen, ei Sami.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kotka on ikävä paikka pelata. Kotietu on todellakin etu tässä tapauksessa. Tiukka peli silti ja jatkoajalle meno varmaankin aika lähellä.

Kotkassahan on juhlittu Mestisnousuja jo useamman kerran. Olisiko tällä kertaa D-Kiekon vuoro...
 

tsembaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
makkaranmyyjät..yleensä
Kotka on ikävä paikka pelata. Kotietu on todellakin etu tässä tapauksessa. Tiukka peli silti ja jatkoajalle meno varmaankin aika lähellä.

Kotkassahan on juhlittu Mestisnousuja jo useamman kerran. Olisiko tällä kertaa D-Kiekon vuoro...
...niin....oli tai ei....d-kiekon nousu...mutta löytyhän kotkastakin mies, joka hoitaa isossa paskalastissa uivan laivan kuiville...nimittäin ILLI!!!!
kääntäkää takkinne kaikki" jostain (muka) jotain tietävät "ja antakaa iso käsi sille, kelle se kuuluu..kaikenlaisia yrittäjiä kävi titaaneiden peräsimessä.....mutta kyllä se pelisydän asuu kotkassa!!!!
 

The Rock

Jäsen
TI-TI-TITAANIT! TI-TI-TITAANIT!

Titaanit sitten meni ja varmisti paikkansa ensi kauden Mestiksessä voitolla D-Kiekosta. Ottelu oli varsin hyvä sekä jännittävä päättyen lopulta titaanikannattajien ja joukkueen kannalta onnellisesti. 5-2-lukemat kuvaavat varsin hyvin joukkueiden tasoeroa, mutta kertovat myös sen, että omat saumansa D-Kiekollakin oli etenkin toisessa erässä.

Titaanit oli kuitenkin sen verran vahvempi ja voitonjanoisempi, että joukkue kanadalaishyökkääjä Brad Mehalkon (1+3) johdolla runnoi väkisin voittoon. Etenkin juuri Mehalkosta paistoi läpi ottelun se valtava tunteenpalo ja halu, millä mies kaukalossa röyhi. Pisteiden lisäksi rapatessa roiskui ja mies kerkesi istumaan myös muutaman varsin turhan kakkosen, mutta se kuuluu asiaan.

Yleisöä oli vaivautunut myös hienosti paikalle ja se piti aika-ajoin todella kovaa meteliä kannustaen Titaaneille lisää potkua kaukaloon. Vajaa 1700 henkeä taitaa olla Titaanien kaikkien aikojen yleisöennätys, joten eilen kirjoitettiin palanen myös kotkalaistakiekkohistoriaa jääkiekkokartalle.

Titaanien voiton myötä sunnuntaina pelattava kotiottelu Kiekko-Laseria vastaan jäi näin merkityksettömäksi kummallekin osapuolelle, kun Kise hävisi kotona Salamoille 1-2 ja menetti näin ollen viimeiset mahdollisuutensa Mestis-paikan lunastamiseen.

Toivottavasti tästäkin huolimatta porukkaa tulisi hallille ottelua seuraamaan, varsinkin kun sisään ei edelleenkään maksa mitään. Kamppailu tulee varmasti olemaan aikamoista läpsyttelyä, mutta mitä sen väliä. Pääasia, että homma hoidetaan kunnialla loppuun asti, jonka jälkeen on aihetta helpottuneelle juhlinnalle.

Sen voi jo nyt sanoa, että tällaisen kauden ja kaikkien ikävien asioiden jälkeen säilyminen on järkyttävän suuri helpotus. Illi ja Kapo tekivät todella kovan tempun pitämällä joukkueen Mestiksessä, vaikka astuivat remmiin mukaan aika ikävään saumaan. Toki pelaajatkin ryhdistäytyivät kreivin aikaan ja näyttivät, että rinnassa sykkii titaanisydän eikä kautta haluta päättää paskoissa fiiliksissä.

KIITOS TITAANIT!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös