Pe 18.2.2011 Blues - Ilves

  • 6 112
  • 28
Suosikkijoukkue
VAR
Avataas ketju tälle. Ainakin omalta kohdaltani tämä on sikäli The Matsi että jos ei voittoa tule saa haaveet suorasta pudostuspelipaikasta haudata, eikä sitä myöten koko loppukausi jaksa enää pahemmin kiinnostaa. Sikäli kalliita ovat nuo pistemenetykset olleet, ettei edes voitto Ipasta riitä vaan sunnuntaina pitäisi pystyä kaatamaan vielä narritkin. Ulkomaalaisvahvistusten myötä noussut toivo on romahtanut viimeisimmän tappioputken myötä. Kolme viimeistä peliä, kolme maalia - ja niiden vahvistustenhan piti tuoda apua maalintekoon.

Ipa uhkasi jo eilen tulla sarjassa lähelle, mutta koki käsittämättömän romahduksen kolmannessa erässä ja Kärpät vei kaikki kolme pistettä mukanaan. Minkälaiset lähtökohdat se antaa tupsukorville tämän illan peliin?
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ipa uhkasi jo eilen tulla sarjassa lähelle, mutta koki käsittämättömän romahduksen kolmannessa erässä ja Kärpät vei kaikki kolme pistettä mukanaan.

Joo - oli sen verran käsittämätön munaus (neljä maalia omiiin ajassa 2.02), että yllätykseltäni en voinut kuin naureskella radion ääressä. Kyseessä oli todella tärkeä peli, mutta Ilves on oikeastaan koko kauden joka ottelussa yllättänyt - välillä hyvään ja välillä huonoon suuntaan, mutta helvetin usein se silti onnistuu yllättämään.

Tän illan matsilta on eilisen suorituksen jälkeen vaikea odottaa mitään. Bluesia en ole juuri seurannut, paitsi Karalahtea tsempannut ja ollut iloinen miehen menestyksestä. Samoin Lostedtin signaus oli arvostettava, tykinkuula joka osaa kuitenkin tarpeeksi pelatakin viihdyttää aina. Ilveksen otteet vaihtelevat suuresti näemmä edelleen ottelusta toiseen ja kuten näimme myös otteluiden sisällä.

Treenikaudella olin Espoossa katsomassa kun ottelu kuumentui näiden välillä ihan myllyyn saakka, siinä oli Ilvekseltä Glenn ja Bluesilta taisi olla Talaja. Jotain tän suuntaista olisi ihan tervetullutta tänäänkin.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Treenikaudella olin Espoossa katsomassa kun ottelu kuumentui näiden välillä ihan myllyyn saakka, siinä oli Ilvekseltä Glenn ja Bluesilta taisi olla Talaja. Jotain tän suuntaista olisi ihan tervetullutta tänäänkin.

Blues on viime peleissä pitänyt tuota tappelijaosastoa viltissä ja rakentanut ketjut siten, että ainakin paperilla kaikkien neljän olis pitänyt pystyä jopa maalintekoon. No eipä ole toiminut. Joskohan nyt palattais taas Talaja/Lostedt -osaston peluuttamiseen?

Ja sm-liiga.fi:hin ovat jo joukkueiden kokoonpanotkin tulleet (kokoonpanot tämän linkin takana).


Kotijoukkue pistänyt pakkaa sekaisin. Se kyselty Lostedt nyt "kakkosessa" Arnasonin ja Öhmanin kanssa. Öhmania kokeillaan nyt laidassa. Jotenkin en usko juuri tuon kentällisen toimivuuteen alkuunkaan. Muut ketjut voi toimiakin.

Ipalta näköjään sivussa Jesse Niinimäki ja Mark Lee. Aika pahoja menetyksiä jengille, jonka materiaali ei kovin leveä ole. Ihan outoja nimiä mulle: Henri Tuominen, Michael Keränen. Nyt kun Bluesin kanssa on viikon sisällä saanut kokea useita negatiivisia hetkiä, niin tuosta Ipan "Never heard"-miehistöstä tulee mieleen taannoinen Blues-Kalpa -matsi, jossa kalakukkopojat saapuivat Espooseen pahasti vajaamiehisenä - ja veivät kolme pistettä mukanaan.
 
Viimeksi muokattu:

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Ilvekseltä pudonnut eilisen pelin jälkeen näköjään kaks parasta sentteriä Lee ja Myttynen sekä kultakypärä Niinimäki. Kohtuullisen koomiselta näyttää vierasjoukkueen "Ykkös"ketju.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Henri Tuominen, Michael Keränen.

Tuominen oli mukana U20-MM-joukkueessa ja on pelannut nuorena nelossentterinä ihan ok kauden. Lähinnä peleissä Tepsiä vastaan maalannut tähän saakka. Keräsestä kuullaan varmasti tulevaisuudessa vielä paljon. Hän tekaisi noin viikko sitten pelatussa Mestis-matsissa tehot 3+3. Pelaa siis ekaa liigakauttaan ja on seilannut Ilveksen ja farmin väliä. Ihan pirteitä kavereita kummatkin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se kyselty Lostedt nyt "kakkosessa" Arnasonin ja Öhmanin kanssa. Öhmania kokeillaan nyt laidassa. Jotenkin en usko juuri tuon kentällisen toimivuuteen alkuunkaan.
Oikeasti kun näin Bluesin "kakkosketjun" niin tuli kyllä pikkaisen naurettua ääneenä, varsikin kun Arnason näytti sm-liigan kuvassa lähinnä Jabba the Hutilta. Mutta kyllä odotukset kyseisen ketjun suhteen on lähinnä jotain -3 tehotilastoon.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Petu on varmaan hihitellyt itsekseen kun on tuon "kakkosen" keksinyt. Heh hee, näytetetäänpäs niille tämmöinenkin.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Petu on varmaan hihitellyt itsekseen kun on tuon "kakkosen" keksinyt. Heh hee, näytetetäänpäs niille tämmöinenkin.

Matikainen on varmaan repeilly ihan kunnon röhönaurua nähtyään ensin Ilveksen kahden ekan ketjun koostumukset ja solidaarisena miehenä päättänyt itsekin arpoa lottokoneesta yhden huvittavalta näyttävän hyökkäysketjun.
 

trap

Jäsen
Ennen taukoa Lostedt-Öhman-TSallinen oli ainakin loistava puolustussuuntaan. Tietysti eri asia miten joku Arnason siihen istuu, saapi nähdä minkälaiseksi kolmikon rooli muotoutuu.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hah, vai että sellaiset poissaolot. Eilen pelin jälkeen Lee vakuutteli haastattelussa, että oli ekassa erässä poissa vain jonkun pienen kolhun takia. Toivottavasti siellä ei ole mitään vakavampaa ilmennyt. Niinimäen loukkaantuminen sitten tulikin ihan puskista.

No, tänään on jälleen kerran Ilveksen nuorilla hyvä näyttöpaikka ja ratkaisijoita pitää löytyä muista kentistä. Ykkösen en usko tänään hyökkäyspäässä olevan suurempi pelote. Eli katseet kääntyvät kakkos- ja kolmosketjuihin.

Toivottavasti eilisestä romahduksesta on saatu positiivinen boosti päälle ja tänään rullataan Bluesin yli asenteella.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Ilveksen jo valmiiksi mestikseen kuuluvasta® kokoonpanosta puuttuu sen verran tärkeät nimet että jospa jotenkin sätkittäisiin jatkoajalle asti ja saataisiin edes muutama piste.

Kai se on peli kuitenkin masokistina katsottava, jospa eilinen opetti pojille jotain.
 

Blaggari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
no ei tuo kokoonpano paljon hyvaa ennusta. Toisaalta Ilves on talla kaudella yllattanyt hyvassa ja pahassa, mutta ei montaakaan ottelua ole mennyt odotetulla tavalla. Siispa rasti vetolappuun ja toivottavasti ykkosen takaa loytyy paikkaajia Lee:lle ja Niinimaelle. Toivottavasti parantuu Lee, Myttynen ja Niinimaen kuumeinen jalkatera nopeasti.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ainiin, tänäänkin on peli.

En oikeasti edes muistanut tätä matsia, jääpähän sitten taas välistä. Raajarikkoinen Ipa on kaikella kunnioituksella sen tason vastustaja, ettei muu kuin kolme pistettä kelpaa tänään. Ja jos tukkaan tulee niin se taitaa sitten olla siinä tämä(kin) kausi.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Ei haittaa mitään Niinimäen ja Leen poissaolo. Bluesfanien suosikki Hullu-Masilla on vain piste vähemmän kuin Bluesin kultakypärällä! Myös Määttänen ja Rask menisivät heittämällä Bluesin ykköskenttään. Eli kaikella kunnioituksella, puukätinen (ja -päinen) spartalauma on sen tason vastustaja joka pitäisi omalla pelillä kaatua vaikka pari kärkimiestä puuttuisi.

Itse luulen että ottelu päättyy kuitenkin 2-2. Ilves voittaa sitten voittomaalilaukauksilla, koska on selvästi taitavampi joukkue.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Myös Määttänen ja Rask menisivät heittämällä Bluesin ykköskenttään.

Kun vain tietäisi, että mikä on se ykköskenttä. Tänäänkin jalkeilla on neljä suht tasaista koostumusta, joista mikä tahansa voi (teoriassa) kääntää pelin. Tai sitten jokainen kenttä surffailee mielensä mukaan, eikä kukaan ota vastuuta maalinteosta..

Vaikka Määttänen ja Rask ihan kelpo liigapelaajia ovatkin, niin itse en heitä ottaisi kenenkään tilalle tämän päivän Blues-kokoonpanossa. No ehkä Raskin voisi tuohon Öhmanin paikalle sijoittaa, mutta Määttäsen paikka olisi lähinnä hengenluojana kopissa.

Tämän päivän peli ratkeaa kliseisesti mv-peliin. Ja näissä Tarkki on yleensä ollut vahvoilla. Voihan se toki taas olla, että Blues tekee vastustajan veskarista tähden, olkoonkin kuinka Wiikman tahansa.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Ilveksen jo valmiiksi mestikseen kuuluvasta® kokoonpanosta puuttuu sen verran tärkeät nimet että jospa jotenkin sätkittäisiin jatkoajalle asti ja saataisiin edes muutama piste.
Hyvin sätkittiin, vaikka voittokin olisi ollut otettavissa, rankkareissa "kynämiehet" osuivat kahdesti tolppaan, siihen kaatui 2 pistettä tänään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Ilmeisesti paskempi voitti tänään.
Kiitokset Tampereelle tärkeistä pisteistä.

Niin, kiitos ja anteeksi.
 
Suosikkijoukkue
VAR
En kyllä ole ennen ollut kahden pisteen otteluun niin pettynyt kuin tänään. Jos ei jumalauta pystytä vajaamiehisenä pelaavaa Ilvestä vastaan pitämään kolmannessa erässä kahden maalin johtoa, niin aivan turha on haaveilla mistään säälejä paremmista sijoituksista. Ipa olis itse asiassa ansainnut enemmänkin kuin yhden pisteen.

Ei saatana, tällaisella pelillä ollaan ihan lapasia sunnuntaina narreja vastaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Hävettäähän tuo suoritus mutta kyllä oikeudenmukainen ratkaisu olisi ollut korkeintaan piste Bluesille joten kait tähän pitää olla tyytyväinen. Erittäin iso kiitos Marko Anttilalle miehen nappisyötöstä Bluesin 3-1 maaliin, sillä pysyttiin sitten hengissä. Silti harmittaahan tuo pistemenetys ja samalla käytännössä viimeinenkin toivo pääsystä kuuden joukkoon. Toki ihmettelen todella oliko tuo sama joukkue joka tiistaina vei Lukkoa välillä ihan miten tahtoi.

Sapiskaa pitäisi antaa sitten oikeasti ihan kaikille valmennusjohtoa myöten joka taas kerran ei reagoinut ottelussa oikeastaan mihinkään vaikka Ilves vei peliä.

Lisään sen verran että olikohan IS:n toimittajalle annettu muutakin juotavaa kuin limua vai millä ilveellä Lostedtille saatiin yksi IS-tähti tästä ottelusta?
 
Viimeksi muokattu:

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Bluesin pelaajatkin ovat näköjään ymmärtäneet että sääleihin tässä jäädään, eikä runkosarjan loppurypistyksellä näin ollen ole niin väliä. Näinhän se on, mutta ei noin halutonta ja laiskaa pelaamista silti haluaisi katsoa.

Sääläreitä ajatellen kuitenkin aika optimaalinen tulos sillä Ipa näyttäisi tulevan vastaan. Tätä todella toivon sillä tappio Kärppiä vastaan ties kuinka monetta kertaa putkeen olisi jotain aivan sietämätöntä.


Viestin päätteeksi vielä loppukevennys maikkarin hengessä: Mikael Kurjen nousut.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Lisään sen verran että olikohan IS:n toimittajalle annettu muutakin juotavaa kuin limua vai millä ilveellä Lostedtille saatiin yksi IS-tähti tästä ottelusta?

Ehkä IS-toimittaja vaan lähti mukaan Petun "hauskaan läppään" koota kakkosketjuksi Lostedt - Arnason - Öhman.

Kävin kattomassa sm-liigan sivuja joiden mukaan laukaukset 34-17 Ipalle. Veikö tosiaan Ilpa noin selvästi peliä? Ei meinaan nekään minusta mitenkään erityisemmin vakuuttaneet. Kaikkinensa aika surkea kiekkoilta. Mutta kotijoukkue oli kyllä tosi aneeminen. Ihan hyvä että Kähy sai rankkarin onnistumaan; hyvä palkinto siitä että tappoi alivoimia tosi hyvällä asenteella.
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kävin kattomassa sm-liigan sivuja joiden mukaan laukaukset 34-17 Ipalle. Veikö tosiaan Ilpa noin selvästi peliä?

No ei. Ilves tuntui välillä toimittavan kiekkoa maalille joka paikasta ja asennosta. Aika tasainen peli jolle kohtuu oikeutettu lopputulema, pilkuissa olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan vain. Lähtökohtiin nähden täytyy olla tyytyväinen pisteeseenkin.
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Toki näistä lähtökohdista täytyy olla tyytyväinen siitä yhdestäkin pisteestä, vaikka Bluesin fleguilusta olisi kyllä voinut rankoa ne kaikki kolmekin Tampereelle. Silti, jessetön ja markiton Ilves nousi komeasti 3-1 -sillasta tasoihin ja veti komean rankkuskaban... Huonoa onnea vaan, ettei ne veivaukset maalin mennyt. Vähänlaisesti Bluesilla oli huippuhyviä maalintekopaikkoja, jos kohta eipä niitä ollut Ilvekselläkään hyviä paikkoja liikaa ollut vaikka laukauksia vähän joka paikasta yritettiinkin kohti Tarkkia sutia.

Ja tämä ei nyt oikeasti ole tarkoitettu provoiluksi tai mitään, mutta onko Bluesin fanisektio lakossa tai jotain? Eihän Länskäri / Barona ikinä mikään Suomen äänekkäin halli ole ollut, mutta kyllä siellä silti yleensä kannustetaan. Tässä matsissa mä en oikeasti kuullut kertaakaan mitään "Espoo" -huutoa. Rytmikäs "Il-ves, Il-ves" sen sijaaan kantautui kauas, vaikka ilvesfanien porukka oli pieni.

Järkkäreille tosin iso käsi, just näin ne hommat pitää hoitaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös