Pe 18.10.2019 Lukko - Ässät

  • 10 242
  • 92
Tila
Viestiketju on suljettu.
Rauman kuumassa perjantai-illassa nähdään kahden huippujoukkueen kohtaaminen. Rauman ja koko länsirannikon ylpeys Rauman Lukko saa vastaansa Ässät. Lukko majailee sarjataulukossa upeasti kolmantena, kun taas patapaidat sijalla 7. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Kauden avauspelissä Isomäen ladossa, Ässät oli parempi lukemin 2-1. Rauman kuuma ilta on lähes loppuunmyyty, joten voi olla, että vieraspäädyssä hitsausvaatteissa tulee hallilla kuuma.

Tulosveikkaus illalle: Lukko 2 - Ässät 3. *hiljaista tirskuntaa*
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Tästä Lukolle uusi voittoputki alkuun. Jos Lukko pelaa lähelläkään tämän kauden perustasoa, on luvassa kolme pistettä. Rentoa peliä ja ruotsalaiset taas tehoille!

Heitetään nyt vaikka, että päättyy 4-1.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oi ettien että mikä huominen luvassa.

Kunhan Lukko teurastaa Ässät oikein kunnolla kaukalossa ja Tiivolaa muistetaan muutamalla kunnon taklauksella, niin nukun todennäköisesti koko seuraavan viikonkin erinomaisesti. Mukava bonuksena kesällä itseensä anabolisia steroideja piikittänyt ja siten vesikauhuun sairastunut Eetu-Kettu voisi käydä haukkaamassa pienet porilaiset kannattajat iltapalaksi.



Veikkaan kuitenkin tasaista peliä, joka tulee päättymään jalkapallolukemin. Ässät jos mielii voittaa, niin on syytä pysyä pois jäähyaitiosta ja vastaavasti Lukon kannattaa voittaakseen pelata jatkuvasti alivoimaisena.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Aivan ensiksi on todettava, että hienoa kun otteluketju on avattu jo reilu vuorokausi ennen peliä. Pienimuotoista sähköä ilmassa.

Ässät tuskailee tehottomuuden ja ylivoiman kanssa, mutta kuitenkin viime kauden jäljiltä uskottava alku ja top-8 tiiviissä keskikastissa. Lukolla lentokeli ja top-3.

Kyllä se vaan kun kumpikin jengi on peleissä mukana, eikä kriisit paina päälle, niin lataus ja panos Satakunnan derbyihin on erilainen. Odotan energistä, tiivistä, intensiivistä, laadukastakin kamppailua hyväasenteisten ja hyvin valmennettujen joukkueiden iskiessä yhteen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Eero Elo siis poissa perjantain kamppailusta, mutta se taitaa olla vain Lukon etu. Olisi kannattanut soitella Poriin ennen hankintaa, siellä oltaisiin jo osattu kertoa, että Pekan ja Eeron yhteistyö ei toimi... Toivottavasti Eero kuitenkin parantaa kauden edetessä. Mutta onneksi Lukon pärjääminen ei ole Eerosta kiinni, vaan osaamista löytyy laajalta rintamalta.

Jännä juttu tuo Rauman Lukko. Olen iloinen kun he hakkaavat päätään seinään ja haaskaavat rahojaan, mutta vielä iloisempi olen kun he menestyvät. Kait se on sitä veljellistä, ehdotonta rakkautta :)
 

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
Tosiaan, kiva kun tähän peliin avattiin otteluketju. Huomenna pelinjälkeen sitten saadaan lukea kaikkea maan ja taivaan väliltä tässä ketjussa (; Jossei kenestäkään muusta, niin Tiivolasta ainakin. Mutta tämän pelin Ässät vie. Se on selviö, nimittäin kuusi edellistä peliä on mennyt kaavalla voitto-tappio-voitto... ja huomenna on siis se voiton vuoron ja Ässät vie näytöstyyliin 1/2 - 3/4 koska koko viikko on kovasti harjoiteltu kamppailupelaamista ja maalintekoa. Tämä tarkoittaa sitten taas sitä, että lauantaina Isomäessä valitettavasti Hifki voittaa ja Ässät todennäköisesti ei tee maaliakaan tai korkeintaan yhden...

Nojoo, kyllä kait se tasanen nysvääminen tästä ennemmin on odotettavissa. Mieleenkiinnolla kyllä odotan matsia ja sitä, että saadaanko Lukko pidettyä pois maalintekoalueilta ja iskettyä sitten nopeilla käännöillä. Todennäköisesti Lukko hallitsee enemmän kiekkoa ja Ässät puolustaa. Tosin kyllä Ässätkin on monessa pelissä paljon kiekkoa pitänyt. Viikko ollut taukoa peleistä ja tälläviikolla fysiikkaakin vedetty. Saas nähdä kuinka irtonaista meno on huomenna...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vähämaalinen peli tulossa, Ässistä maalaa Hedberg ja/tai Tiivola, Lukosta ei uskalla sanoa saako kukaan kiekkoa Ässävahdin taakse. Joka tapauksessa mielenkiintoinen peli on tulossa perjantai-illan ratkoksi, molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa hyvin ja ensmmäisen 10. pelin jälkeen pisteitä on jo mukavasti takataskussa
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Raumalaiset ovat varhaisella jalalla liikkeellä. Odottavat varmasti sitä, kun Lukko pyyhkii ruotsalaistensa johdolla jäätä Ässillä. Itseluottamus on selvästi kohdillaan. Vielä kun hirviömaskotti aiheuttaa traumat parille porilaislapselle, on täydellinen kiekkoilta Äijänsuolla taattu.

Ässät hoitaa tämän kyllä nimiinsä, viimeistään jatkoajalla. Kuten @Patalogo totesi, ässäpakka on pelannut voitto-tappio vaihtelulla. Koska viime ottelussa tuli kylmää kyytiä SaiPalta, on tällä kertaa voittamisen vuoro. Ässät ottaa pisteet Raumalta sekä jatkaa kohti kauden 2019-2020 Satakunnan herruutta keskinäisissä. Miten käy sarjataulukossa, se on toinen asia se.

Lukko on kolmantena ja voittanut seitsemästä viime ottelustaan kuusi. Voittoputki päättyi viime lauantaina KalPaa vastaan. Ässät on pysytellyt läpi ensimmäisen kuukauden sijoilla 5-7 ja seilaa niillä tälläkin hetkellä. Maalinteko on ollut joukkueelle hankalaa ja saldo onkin matalin yhdessä IFK:n kanssa, joka on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Ässät ei mässäile maaleilla huomennakaan, mutta 2-3 osumaa riittää mainiosti voittoon laadukkaan maalivahtipelin ansiosta.

Marttisen Jyri ja Niemeläisen Markus puolustuksesta ovat telakalla vielä hyvän tovin. Peter Tiivola on mahdollisesti huomispelin suurin silmätikku kotikannattajien katseissa. Ja mikäs ihme se on, kun mies vetelee entistä seuraansa vastaan maaleja lähes joka kohtaamisessa. Sukeltelu ottaa heitä koville, mutta se on oletettavasti saanut kokonaan alkunsa Raumalla, joten siinähän kypsyvät parista uimahypystä. Eihän niissä olekaan mitään hienoa, mutta moisia ei saa päästää menemään turhan rankasti ihon alle.

Tiivola tehnee tehot 1+1 ja on täten tärkeässä roolissa Tarasovin/Aittokallion kanssa. Westerholmit ja Press laittanevat Padan verkon venymään, mutta eivät riittävän montaa kertaa. Lehtinen tulee pelaamaan hienosti sinikeltaisten maalinsuulla, vaan ei riittävän hienosti. Pataljoonan huudot jäävät varmaankin Boikien mölytason alle, mutta kukapa sellaisesta välittää, kun pelin päätteeksi iloitaan tuoreimmasta kilpakumppanin voittamisesta.

Hoitakaa pisteet kotiin sieltä pikkukylästä, Ässät! Hyvää pelimatkaa myös kaikille punaista väriä edustaville patasydämille. Pelataan tasokas maakuntakoitos, joka päättyy sen suuremman ja tyylikkäämmän edustajan eduksi. En usko tappeluihin, Pihlajamäki saattaa antaa jonkusen painavan pommin, mutta siinä se. Vaan jos sinipaitainen peluri tahtoo lähteä nyrkkihippasille, niin antaa mennä. Saa kuitenkin hanskaa naamaan voimaparisto Pihlajamäeltä.

Lukko tulee olemaan paha vastus, mutta kuitenkin voitettavissa. Yleisömäärä on kaiketi oleva erinomainen, joten peukkua siitä. Satakunnan derbyissä olisi hyvä olla aina täysi tai lähes täysi sauna.

Innolla ja pienellä pelolla huomista odottaen.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen peli tiedossa. Ehkä hienointa on kuitenkin se, että molemmat pelaavat tällä hetkellä top6 sijoituksista.

Okei, Ässien huippuyv ja heikko maalinteko kyllä vievät joukkuetta alaspäin. 5vs5 pelaamisessa kuitenkin aivan liigan ehdotonta eliittiä. Jos huomenna on tiukka tuomarilinja ja pelataan paljon tasamiehisenä, on Lukko vaikeuksissa. Jos taasen pelissä tulee paljon erikoistilanteita, en ihmettelisi jos Lukko voittaisi usean maalin erolla. Ässillä heikko av ja heikko yv. Lukolla molemmat jäätävän kovia.

Toivottavasti nähdään rehti ja reilu kamppailu, TUNTEIKAS peli. Ei mitään hikistä 0-0 läpsyttelyä ja prosenttilätkää. Vauhtia, taklauksia ja tilanteita.

Tätä liiga tarvitsee. Satakunnan derby eikä etukäteen tarvitse nauraa kummankaan joukkueen sarjasijoitusta. Ainoat naurun aiheet on Ässien ylivoima ja Lukon suippokorvainen maskotti.
 

Jaska1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä nyt lienee porilaisten heiniä kahden tai kolmen maalin erolla. Ässien pelinopeus on luokkaa Lukkoa edellä. Ja toisaalta Lukko ei myöskään osaa estää vastustajan nopeutta kahvaten kuten Tappara ja JYP.

Ässät sulkee keskustan ja luistelee Lukon yli. Raumalaisten ainoa toivo on jäähyissä, joissa Lukolla on etulyöntiasema. Helppo veikkaus 0,1-3,4.
 
Tämä nyt lienee porilaisten heiniä kahden tai kolmen maalin erolla. Ässien pelinopeus on luokkaa Lukkoa edellä. Ja toisaalta Lukko ei myöskään osaa estää vastustajan nopeutta kahvaten kuten Tappara ja JYP.

Ässät sulkee keskustan ja luistelee Lukon yli. Raumalaisten ainoa toivo on jäähyissä, joissa Lukolla on etulyöntiasema. Helppo veikkaus 0,1-3,4.

Haha, sinähän se vitsin murjasit. Danforth, Tammela tai Koivisto kun pistää jalat liikkeelle niin voi olla, että patapaidat jäävät kakkoseksi. Ässät osaa kahvata myös erinomaisesti, mutta maaleja ne ei kyllä joskus osaa tehdä, vaikka koko pelin saisivat pelata yhtä päätä.
 

Jaska1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kieltämättä maalinteon kanssa on mielettömiä ongelmia Ässillä. Porilaiskiekon vahvuuksiin ei ikinä kahvaus ole kuulunut, eikä tule kuulumaan.

No, ylimielisyytesi saa kuittauksen huomenna pelin jälkeen, kun Ässät on luistellut Lukon nurin ja joku patasähläri on puolivahingossa osunut tolppien väliinkin
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Kertoimet kertonee kaiken olennaisen illan pelistä ja sen odotusarvosta. Seitsemän kertaa kymmenestä voitto jäisi Raumalle näistä lähtökohdista. Tärkein tekijä Lukon materiaalin murskaavaan ylivoimaisuuteen Ässiin nähden johtuu avainpelaajien laadusta. Lukolla uudet pelaajat ovat olleet laadukkaita, hyvin suorittavia pelaajia kärkirooleihin kun Ässillä uudet hankinnat ovat klassista rulettia, laitetaan kaikki mustalle ja katsotaan mitä tulee takaisin. No ei tullut voittoa. Kevennykseksi pikku vertailu saman roolin avainpelaajien välillä:

Westerholmit >>> Spinkit
Danforth >>> Tiivola
Press > Taimi
Lehtinen & Setänen > Tarasov & Aittokallio

Ja kärkipelaajien laadun lisäksi Lukolla on myös hemmetisti enemmän leveyttä rosterissa. Jääkiekkopelissä voi tietysti sattua mitä vaan ja noin 30 prosentin todennäköisyydellä Ässätkin voi pelin voittaa, mutta todennäköisin lopputulemahan on että Lukko voittaa Ässät vähintään kahden maalin erolla. Tästä syystä pelin katsominen on hyvin arvelluttavaa, sillä perseraiskaus on todennäköisesti odotettavissa suoraan katsojien silmien edessä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tosiaan tuo Ässien maalinteon tilanne on aiheuttanut omalla kohdalla oikeastaan enemmän hämmennystä kuin edes huolestumista. Miten voikaan olla tuollainen tilanne, ja se on oikeastaan vielä melkein kärjistymistään kärjistynyt. Koko viime viikolla saatiin aikaan YKSI maali, jolla toki turvattiin rankkarivoitto Tapparasta, mutta silti. Kyllä on kovin erikoista, jopa Ässien mittapuu huomioiden.. se heijastuu ihan eeppisellä tavalla myös tuohon ylivoimaan, jossa ei edes ole mitään sen isompaa vikaa, kuin että maaleja ei saada millään aikaan, kun ei niitä saada muutenkaan

Noh, ehkä tässä nyt Lukko-ottelu tulee hyvään väliin, koska niin kovalla prosentilla Lukko on viime vuosina hoideltu. Se on ihan selkärangassa miten Lukko kaatuu, riippumatta esimerkiksi joukkueiden rostereista. Tästä nyt täytyy tänäänkin toki lähteä. Ässien kerroin on jopa yllättävän pieni, mutta kuitenkin ihan pelattava, katsotaan..
 
Viimeksi muokattu:

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Tänään on tulossa tasainen ja vähämaalinen peli. Lukon kannalta olisi tärkeää saada avausmaali ensimmäisen erän aikana ja näin sytyttää kotiyleisö kunnolla. Jos Ässät saa avausmaalin menee ilta tuskaiseksi.

Tasaisen pelin voittaa yleensä se kummalla on parempi maalivahti.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässille tulosvetoon 0 tai 1 . Lukon pitää siis tehdä vain kaksi voittaakseen*hymiö*.
Lukko aivan selkeä ennakkosuosikki illan otteluun, mutta Ässät on tällä kaudella tiukka vastus ihan jokaiselle, joten varmasti saadaan kiva kiekkoehtoo.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sen verran huonoa tuo Ässien ylivoima on ollut, ja kun kerran se kauden ainoa yv-maali tuli juuri Lukkoa vastaan avauspelissä, että on mielenkiintoista arvailla montako yv-maalia Ässät tänään tekee. Tiedän nimittäin varmaksi että tekee, kun muutenkin Ässät on viime aikoina Lukkoa kurittanut sarjataulukosta huolimatta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lukko tekee 2-4 maalia, riippuen Ässien pelaavan maalivahdin vireestä. Ässät tekee 1-3 maalia, riippuen, no, yleensä ottaen Ässien tehokkuudesta. Joten ottelun lopputulos ja pisteiden jako on jotain tuonkaltaista.

Ässissä pelaajaksi tehty Elo onneksi huilailee, eikä ole turhissa paineissa tehdä maaleja.

Tulisiko pelissä edes yksi pieni nuhjaus.
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Lehtinen & Setänen > Tarasov & Aittokallio
Kyl näin o hei.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä jo vähän odottelin, että Pihlajamäki olisi ottanut kentältä pois Pospisilin, joka siinä pelissä oli yllättävän vaarallinen. Josko tänään.

Westerholmit eivät tainneet kumpikaan pelata ekassa pelissä? Tai ainakaan kaksoset vs. kaksoset asetelmaa ei siinä nähty. Pisteiden valossa ruotsalaiset tässä selkeästi edellä, mutta pienestä tehottomuudesta huolimatta olen Spinkien tekemisestä tykännyt. Toivotaan että tänään olis taas tehoja heidän sarakkeissa lisää pelin jälkeen.

Pitkästä aikaa odotan lämmintä paikallisvääntöä - johtunee varmaan juurikin tuossa jo aiemmin mainitusta tilanteesta, jossa molemmat on edes jollain tapaa onnistuneet alkukaudesta, eikä niin että toinen kyntää.

Max. 4 maalia luvassa tänään yhteensä ja jos ei jatkoja niin yhden maalin peli kuitenkin.
 
Meidän Lukko tänään:

Maalilla: Setänen
Varalla: Lehtinen

1. Nyman - Danforth - Koivisto
2. Tammela - Pathrik - Ponthus
3. Pospisil - Koivistoinen - Sopanen
4. V. Petman - Liedes - M. Petman

1. Sevänen - Press
2. Klok - Vainio
3. Reunanen - Kukkonen
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ässät tänään:

Hedberg-Tiivola-Hirvonen
Åkerström-Taimi

Spink-Spink-Lähteenmäki
Niemeläinen-Stenqvist

Killinen-Kivenmäki-Rekonen
Peltomäki-Vuorisalo

Salmio-Appelgren-Mäkinen

Aittokallio
(Tarasov)

Pari poimintaa jos tuosta ottaa, niin tosiaan maanantaina melkein kuukauden saikulle ilmoitettu Niemeläinen onkin normaalisti kokoonpanossa?? On kyllä kovin erikoista, etenkin ottaen huomioon mitä politiikkaa Ässien fysiikkapuolella tällä kaudella toteutetaan. Miten ihmeessä muutama päivä aiemmin tehty diagnoosi 3-4 viikon saikusta muuttuu yhdessä hetkessä terveen papereiksi? Uskotaan nyt kuitenkin, että siellä tiedetään mitä tehdään. Pidän myös jonkinlaisena yllätyksenä, että Kiikoisten ruutitynnyri Pihlajamäki ei ole omalla paikallaan nelosen laidassa näin Lukko-ottelussa..

Aivan naurettavan kovalla tasolla vetävä Aittokallio taas maalilla. Varmaan raumalaiset tietävätkin, että hänet otettiin viikko sitten pois Tappara-ottelun lopulla kun molemmat reidet vetivät kramppiin, ja mies klenkkasi pukukoppiin kuin merirosvo konsanaan. Mutta hyvä näin, että kaikki on taas normaalisti
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kertoimet kertonee kaiken olennaisen illan pelistä ja sen odotusarvosta. Seitsemän kertaa kymmenestä voitto jäisi Raumalle näistä lähtökohdista. Tärkein tekijä Lukon materiaalin murskaavaan ylivoimaisuuteen Ässiin nähden johtuu avainpelaajien laadusta. Lukolla uudet pelaajat ovat olleet laadukkaita, hyvin suorittavia pelaajia kärkirooleihin kun Ässillä uudet hankinnat ovat klassista rulettia, laitetaan kaikki mustalle ja katsotaan mitä tulee takaisin. No ei tullut voittoa. Kevennykseksi pikku vertailu saman roolin avainpelaajien välillä:

Westerholmit >>> Spinkit
Danforth >>> Tiivola
Press > Taimi
Lehtinen & Setänen > Tarasov & Aittokallio

Ja kärkipelaajien laadun lisäksi Lukolla on myös hemmetisti enemmän leveyttä rosterissa. Jääkiekkopelissä voi tietysti sattua mitä vaan ja noin 30 prosentin todennäköisyydellä Ässätkin voi pelin voittaa, mutta todennäköisin lopputulemahan on että Lukko voittaa Ässät vähintään kahden maalin erolla. Tästä syystä pelin katsominen on hyvin arvelluttavaa, sillä perseraiskaus on todennäköisesti odotettavissa suoraan katsojien silmien edessä.
Patasydän > JokuvitunLukko

Ässät voittaa vähintään kolmen maalin erolla.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vähemälle jäänyt lätkän seuraaminen viime vuosina joten vähän yllätyin että porissa on vielä liigaseura ja vielä sen mittapuulla ihan menestyväkin kun ei ole vielä pudonnut sääliviivojen välistä pois. Hienoa että kansakuntana mennään eteenpäin ja annetaan heikko-osaistenkin yrittää ja näyttää osaamistaan ilman että vaan nauretaan ja osoitellaan.

Siellä on kuulemma ässien yv-treeneissä yritetty syödä fläppitaulua ja muunnettu mailat soihduiksi ja talikoiksi ja ajettu Hedbergiä takaa ja ihmettelin että mitäs loukkaavia vitsejä sami nyt on laukonut mutta sitten googletin äijän kuvan ja muistin että kyseessä suomen persupääkaupunki.

***********

Ässät on se rakkain seura jota ilman lätkä ei olisi lätkää ja lennättäisin varmaan leijaa päivät pitkät suupielet kuolassa mutta tänään täytyy tehdä pitkä matkustus raumalle suomen kiihkeimmän derbyn takia.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ässät tänään:

Hedberg-Tiivola-Hirvonen
Åkerström-Taimi

Spink-Spink-Lähteenmäki
Niemeläinen-Stenqvist

Killinen-Kivenmäki-Rekonen
Peltomäki-Vuorisalo

Salmio-Appelgren-Mäkinen

Aittokallio
(Tarasov)

Pari poimintaa jos tuosta ottaa, niin tosiaan maanantaina melkein kuukauden saikulle ilmoitettu Niemeläinen onkin normaalisti kokoonpanossa?? On kyllä kovin erikoista, etenkin ottaen huomioon mitä politiikkaa Ässien fysiikkapuolella tällä kaudella toteutetaan. Miten ihmeessä muutama päivä aiemmin tehty diagnoosi 3-4 viikon saikusta muuttuu yhdessä hetkessä terveen papereiksi? Uskotaan nyt kuitenkin, että siellä tiedetään mitä tehdään. Pidän myös jonkinlaisena yllätyksenä, että Kiikoisten ruutitynnyri Pihlajamäki ei ole omalla paikallaan nelosen laidassa näin Lukko-ottelussa..

Aivan naurettavan kovalla tasolla vetävä Aittokallio taas maalilla. Varmaan raumalaiset tietävätkin, että hänet otettiin viikko sitten pois Tappara-ottelun lopulla kun molemmat reidet vetivät kramppiin, ja mies klenkkasi pukukoppiin kuin merirosvo konsanaan. Mutta hyvä näin, että kaikki on taas normaalisti

Jos tuo kirjoittamasi kokoonpano pitää paikkansa niin Ässillähän on tuossa vain 18 kenttäpelaajaa vaikka mukaan mahtuisi 19. Eli onko siellä nyt sitten jotain flunssaa tai muuta vaivaa mikä selittää vajaan kokoonpanon ja Salmelan ja Pihlajamäen poissaolon. Ei kai peliin muuten vajaalla miehityksellä lähdettäisi...?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös