Pe 18.10.2013 HIFK-Jokerit

  • 43 400
  • 167

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Koosteen perusteella ei voi todeta ku muutaman sanan. Hieno nähä että jätkät nauttii onnistumisista noin paljon, tuuletusten perusteella. Teräväisen kolme syöttöä ilahduttaa.

Ois kiva päästä Tom Nybondasin pään sisälle just nyt. Jos ei vielä kaduta, niin kun kurinpito kertoo rangaistukset niin vittu että sillon kaduttaa, ja paljon.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Sellainen peli, molemmat oli aika paskoja, mutta onneksi Jokerit oli parempi. Tuomarit oli kokoajan edessä, se ainakin jäi mieleen. Ja Kousa oli surkea.

Jokerit oli vahvempi maalinedustoilla ja kulmissa, sekä tarkempi syöttöpelissä. Se riitti pisteisiin, IFK ei pystynyt pelaamaan kiekkoa keskustan kautta eteenpäin ja kulmissa pelaajat olivat pääsääntöisesti liian kevyitä. Kokonaisuutena kuitenkin ihan viihdyttävä peli, jossa tapahtumia riitti.
 

ilu

Jäsen
Ois kiva päästä Tom Nybondasin pään sisälle just nyt. Jos ei vielä kaduta, niin kun kurinpito kertoo rangaistukset niin vittu että sillon kaduttaa, ja paljon.

Tuskin se aikasempien tapausten muodostaman linjan mukainen 0-2 ottelun pelikielto juuri ketään kaduttaa. Saa Gillieskin rauhassa vielä parannella itseään loukkaantumisen jäljiltä, täydessä pelikunnossahan kaveri ei tänään ollut.

Mikäli Jokerien voitto johtaa Lämsän ja Valtosen potkujen viivästymiseen hamaan tulevaisuuteen, taisi Jokerit tänään kuitenkin olla se suurin häviäjä. Sääli että paikallisvastustajan viimeinen kausi liigassa tuhritaan penkin alle.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ethän sä missään nimessä voi vertaa Gilliesin tapausta ja hänen sekopäisyyttään Ben Amoriin.
- Gillies ei hakannut Ruutua kasvoihin ajettuaan häntä takaanpäin puskista. *Gilliesillä oli lisäks viel hanskat kokoajan käsissään
- Koko Ifk:n kentällinen ei ollut suojelemassa Giliessiä hänen mukiloidessaan vastustajaa jään pinnassa
- Gillies teki mitä teki Ruudulle, ei Teräväiselle, ei Väänäselle vaan ihan oikeeseen osoitteeseen meni tämä "muistutus"

En pidä Gilliesin temppua mitenkään ihailtavana mutta Ruutu jos kukaan on se oikea kohde tälläiselle, ja näin piti toimia kun Ruudulla hanskat käsissä pysyy.

*Edit: hanskat

Missähän kohtaa noin suurinpiirtein vertasin Gilliesin tekoa Ben-Amorin tekoon? Kirjotin vain kasan erilaisia huomioita ja kysymyksiä.

EDIT: Mikäli viittaat tohon vertaukseen SBA:n ja Gilliesin kohdalla sikailijana, niin siinähän Gillies nimenomaan on aivan toiselta planeetalta. Sen lisäksi, että Gilliesillä on taskussa jo samankaltainen tilanne kuin oli SBA/Peltonen tapaus, niin listalta löytyy aika kasa muitakin pahemman luokan sikailuja ja sinänsä henkilöt eivät ole sikailijoinakaan edes kunnolla vertailukelpoisia.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Mikäli Jokerien voitto johtaa Lämsän ja Valtosen potkujen viivästymiseen hamaan tulevaisuuteen, taisi Jokerit tänään kuitenkin olla se suurin häviäjä.

Kyllä Jokereiden peli lähtee vielä käyntiin, juuri tällaisten yksittäisten onnistumisten kautta. Jos ei, niin hyvä että meillä on edes yksi pisteautomaatti.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kyllä Jokereiden peli lähtee vielä käyntiin, juuri tällaisten yksittäisten onnistumisten kautta. Jos ei, niin hyvä että meillä on edes yksi pisteautomaatti.

Täytyy näin matsin nähneenä sanoa, ettei se kyllä lähde, ellei sinne saada kädellisempiä pelaajia ja vähän monipuolisempaa hyökkäyspelitapaa. IFK:n heikkoutta oli alentua pelaamaan Jokerien ehdoilla tänään, mutta jos pelitapa sisältää vain "pitkää päätyyn ja kiekkoa viivaan" , nousee tie pystyyn tässä sarjassa nopeasti eikä voittoja ole hirveästi odotettavissa. Joten paljon on Kurrilla/Vuorisella ja valmennusjohdolla tehtävää, jos meinaavat tällä kaudella jotain voittaa. Teräväinen oli vaarallisen oloinen ajoittain.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Täytyy näin matsin nähneenä sanoa, ettei se kyllä lähde, ellei sinne saada kädellisempiä pelaajia ja vähän monipuolisempaa hyökkäyspelitapaa.

No senttereitä vielä haetaan tietty. Enkä tarkoittanut, että tästä yhdestä pelistä homma lähtee rullaamaan, vaan tämänkaltaisista peleistä.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Tässä oli taas yksi narrien-muovijengin-ryssien-eikiinnostaollenkaan-ottelu, jota on vatvottu jo parissa ketjussa usean sadan viestin verran.

Itse ottelussa Jokerit johti peliä ensimmäiset 5 minuuttia täysin suvereenisti, jonka jälkeen molempien maalit tasasivat puntit. Tokassa erässä Jokerit menivät johtoon ja Gilliesin pahoinpitely ihme kyllä herätti Hifkin taistelemaan ottelun voitosta. Onneksi tämä taistelu kesti vain toisen erän ja Jokerit otti lopulta suhteellisen helpon voiton ja Stadin herruus säilyy Ilmalassa.

- Teuvolta alkaa taas kädet ja hermot löytymään
- Eronen on edelleen kingi
- Trevor Gillies on selkeä roolipelaaja pysyesään vaihtoaitiossa. Suu käy koko ajan! Kentällä hermo pettää.

Hyvä Jokerit, tästä on hyvä jatkaa!
 

Sakkoliha

Jäsen
Ei ollut kovin kummoinen jääkiekkoilta. Molemmilta joukkueilta pelillisesti melko mitään sanomatonta pelaamista. Jokerit olivat vahvempia maalinedustalla ja kulmissa, mutta kaiken kaikkiaan tasainen ottelu joka osa-alueella, jossa Jokerit tekivät maalin enemmän + viimeinen tyhjiin. Jokereilta odotin parempaa pelaamista edellisiin otteluihin ja kauteen verrattuna ja näytti, että siellä on pelillisesti menty huonompaan suuntaan. Tuolla kokoonpanolla ei kyllä voi peluuttaakaan sitä viime kauden kiekkoa. IFK:n suhteen en ole lainkaan huolissani, pistemenetyksiä tulee ja menee. Nykyään muutenkin nämä paikalliset tuntuvat perus runkosarjaväännöiltä. Ei mitään kovin ihmeellistä tai kiinnostavaa. Pelissä on nähtävissä hyviä elementtejä, eikä pelin ole tarkoituskaan olla vielä uomissaan.

Voi olla ihan positiivista, että Jokerit poistuu Venäjälle. Loppu ainakin nämä paikallispelit ja niiden mukana tuoma munanmittailu. En pitänyt Gilliesin tempusta, mutta en ole myöskään kohteen osalta harmissani. Muuten peli oli varsin siistiä. En tiedä mistä johtui, mutta avauserässä Karalahdella oli paikka kohdistaa Peltoseen Nordlundiakin kovempi pommi, mutta hiljensi vauhdin ja lähti vain sitomaan Villen laitaan.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Gillies teki mitä hänet oli palkattu tekemään. Turha sitä on esittää yllättynyttä, kyllä me kaikki tiedostettiin että jotain tän tyyppistä tulee tapahtumaan. Oikeastaan odotin vieläkin rumempaa jälkeä. HIFK on Jokereiden talutushihnassa, ollut jo pari vuotta.

Mistä näen ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden?
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Karalahdella oli paikka kohdistaa Peltoseen Nordlundiakin kovempi pommi.

Tiedän mitä asiallisesti ajat takaa, mutta pakko tarttua tähän; eihä Maston taklaus ollut juurikaan normaalia kovempi taklaus mitä paikallisotteluissa tai muuten liigassa nähdään. Peltosen loukkaantuminen tossa oli vain vitun huonoa tuuria.
 

Sakkoliha

Jäsen
Tiedän mitä asiallisesti ajat takaa, mutta pakko tarttua tähän; eihä Maston taklaus ollut juurikaan normaalia kovempi taklaus mitä paikallisotteluissa tai muuten liigassa nähdään. Peltosen loukkaantuminen tossa oli vain vitun huonoa tuuria.

Nordlundin taklaus oli puhdas ja betonikaukalo aiheutti Peltosen loukkaantumisen. Tuon jälkeen ymmärrettiin Nordiksellekin vaihtaa se. Särähti vain silmiin, kun Peltonen avauserässä meni ensimmäisenä kiekkoon Jokereiden päätyyn ja Karalahdella olisi ollut paikka ottaa vauhtia ja kolata Peltonen oikein kunnolla. Luulin Peltosen pian keräilevän enemmänkin, mutta yllätyin, että Karalahti jätti kokonaan taklaamatta ja tyytyi sitomaan. Mutta se siitä, IFK jatkaa Jokereiden talutusnuorassa, onneksi nyt oli pelillisesti tasaista, ehkä se voittokin saadaan vielä tänä vuonna.
 
Suosikkijoukkue
scholl
Se oli sellainen peli. Pelikirjapuritaaneja varmaan vitutti, mutta henkilökohtaisesti minulle tämä oli viihdyttävää katsottavaa. Vauhtia, taklauksia, maaleja jne. Sanotaan Tamista mitä tahansa, mutta yksi suurimpia jääkiekkoviisauksia joita olen koskaan kuullut on hänen sanomansa "respect the blueline". Mikäli HIFK olisi tätä simppeliä totuutta noudattanut olisivat pisteet jääneet Stadin halliin. Ensi kerralla sitten. Pakko se on tälläisen iki-narrien vihaajan myöntää ettei muita jengejä vastaan saa samanlaista vitutuksensekaista fiilistä aikaiseksi. Mites teillä ensi kaudella traktoreita ja työn sankareita vastaan?

Gilliesistä on todennäköisesti tarpeeksi ja ylikin jo täällä väännetty. Domin suorittamaan Uffen lyöntiin tätä on turha verrata. Tahir otti hanskan pois ja vetäisi paljaalla nyrkillä Uffen kylmäksi. Yhteistä näille molemmille tapauksille oli hyvinkin vähän sympatiaa herättävä uhri, joka taas onnistui pipiään mainostamaan jäällä kierien minuutti tolkulla. Pelikielloista puhuttaessa kaikki pelit jotka menee yli Toporowskin taannoisen pelikiellon on liikaa ja Gillies -lisää. Oli miten oli niin petyin kyllä tuohon yksipuoliseen päällekarkaukseen. Kernaasti olisi halunnut nähdä rehdin myllyn mikäli jotain oli tapahtuakseen.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
En tiedä mistä johtui, mutta avauserässä Karalahdella oli paikka kohdistaa Peltoseen Nordlundiakin kovempi pommi, mutta hiljensi vauhdin ja lähti vain sitomaan Villen laitaan.

Samalla tavalla toimivat kaikki muutkin Jokeripelaajat kohdatessaan Villen. Villeä ei taklannut matsissa kukaan, paitsi se oma jätkä toka erässä.

Irving ei ennen kolmatta erää ottanut kovinkaan montaa laukausta kiinni vaan sylki ne eteen tai sivulle. Onneksi kolmannessa erässä koppi alkoi tarttua.

Nämä kaksi asiaa tuosta matsista paistoi silmiin.

Markus Hännikäinen oli paras Jokeri.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Särähti vain silmiin, kun Peltonen avauserässä meni ensimmäisenä kiekkoon Jokereiden päätyyn ja Karalahdella olisi ollut paikka ottaa vauhtia ja kolata Peltonen oikein kunnolla. Luulin Peltosen pian keräilevän enemmänkin, mutta yllätyin, että Karalahti jätti kokonaan taklaamatta ja tyytyi sitomaan.
Niin olisiko syynä vaikka tämä pyhimys Peltosen saama erikoisasema, jossa jokaisesta häneen kohdistuvasta taklauksesta tai kontaktista puhalletaan rangaistus. Lisäksi jos Villeä oikeasti sattuu, niin liigahallitus kokoontuu Timo Everin johdalla päättämään lisäsanktioista. Huomioliivi oli vissiin eilen sentään unohtunut kotiin, mutta näköjään osattiin jättää taklaamatta muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas viihdyttävä jääkiekko ottelu. Oli maaleja, hyviä yksilösuorituksia ja hiukan myös skandaalinkäryä. Lopun tuuletuksista päätellen selvästi iso voitto Jokereille. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös