Pe 16.9.2016 Tappara - Ässät

  • 5 640
  • 25

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Huomenna alkaa taas ja tällä kertaa Ässät aloittaa poikkeuksellisesti Tampereella. Väittäisin että matsista tulee aika tiukka. Tähän kohtaan ei nyt ole muuta jargonia jauhettavaksi, mutta kyllä huomenna tulee lisää kun kokoonpanotkin tulee julki.

Bertrand pelaa huomenna, se on hyvä asia Ässien kannalta. Maalintekijäveikkaukseen heittäisin Ojamäen, Kärjen sekä Bertrandin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Täytyy sanoa, että onpa äärettömän virkistävää, kun kausi ei ala sillä väsynyttäkin väsyneemmällä Lukko-ottelulla. Mestaria vastaan saadaan heti mukavasti löysät pois..

Kokonaisuutena on ihan turha lähteä edes arpomaan, että mitä tuleman pitää. Tappara on tässä vaiheessa minulle ihan mysteeri. Ässien harjoituspelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin, vain yksi ainoa tappio ja yhtenä suurena plussana oma pää on pitänyt hyvin. Hyökkäyspäässä on saatu tarvittava määrä maaleja aikaan tähän asti. Eli eipä siinä, ihan vapautunein mielin voi sinällään fanipoikakin lähteä huomenna kauden avausta katselemaan. Ruudun äärellä ollaan - kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Lippuja näyttäis olevan enemmän tarjolla kuin viikko sitten. Toivottavasti olisi tupa täynnä. Harvoin sitä mestaruusviiriä nykyään nostellaan Hakametsässäkään.
Juhlaottelut yleensä ei ihan putkeen mene, toivotaan että tämä kuitenkin menisi. Kyllä keväinen finaalihuuma tuntuu aika kaukaiselta jo...
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän Tappara tähän ennakkosuosikkina lähtee. Alkuseremoniat voivat vaikuttaa monella tavalla, toivotaan että ne saisi Tapparan pelaajat muistelemaan vanhoja ja Porilaiset pysymään keskittyneinä. Tapparalla on niin laadukas joukkue, ettei Ässillä tässä pitäisi paljonkaan palaa olla, mutta takaa on aina mukava tulla. Hieno ilta varmasti tulossa, toivottavasti tulee paljon tapahtumia, että saadaan otteluketjuunkin kunnolla sähinää pelin jälkeen.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Toivottavasti viirin nosto nostaa samalla pelinkin tasoa, nämä kauden ensimmäiset ottelut kun harvoin ovat olleet mitään jääkiekiekkoilun riemujuhlaa. Oli miten oli loistavaa, että kiekko tippuu taas jäähän ja sattuu duuni reissu osumaan juuri nyt tampesteriin. Ehdottomasti pitää Hakametsään suunnata palaverin jälkeen, viimeksi täällä Vellu maalillaan ratkaisi matsin (ja sarjan henkisesti), toivottavasti ei ole sama ratkaisija huomenna...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tapparasta eniten kiinnostaa tänään ehdottomasti Tapsan pelaaminen Ässiä vastaan. Ässissä mittavan uran luonut fyysinen pakki saattaa antaa vanhoille pelikavereilleen muutaman kunnon jysäyksen....

Ässistä kiinnostaa tietysti nähdä uudet jampat tositoimissa sekä tutummat nuoret Ruotsalainen/Kärki/Ojamäki/Saha. Odotan tasaista yhden maalin marginaalin peliä, näin kun sanoo niin peli päättyy varmaankin 7-2 jommalle kummalle *hymiö*
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tappara tänään :

Haapala - Lajunen - Karjalainen
Savinainen - Ilomäki - Peltola
Roymark - Järvinen - Nurmi
Rauhala - Jasu - Honkanen

Elorinne - Kemiläinen
Saravo - Rantakari
Sammalkangas - Salonen
Tuhkanen

Hrachovina
(Lassila)
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tästä vielä veikkauksen ketjut Ässille ;

Korhonen-Kuparinen-Ojamäki
Peltola-Seppälä

Ruotsalainen-Makkonen-Bertrand
Marttinen-Tommila

Saha-Kärki-Jaatinen
Mäkelä-Vainonen

Embrich-Kiilholma-Suoranta
Viljanen

Ahonen (Bernard)
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ottaen huomioon, että Laine ja Kuusela veivät kahdestaan mennessään 52 maalia (playoffit mukaanlukien), niin kyllähän Tapparalla yhä ihan laatua riittää kolmeen ketjuun, esimerkiksi Nurmi olisi hyvin monessa joukkueessa tällä kaudella TOP-4 laituri. Vain Roymark noista käytännössä täysi kysymysmerkki. Pakisto myös hyvässä formussa, tuohon sitten vielä aikanaan tulee Bonsaksen, jolloin luultavasti Tapsa tipahtaa pois..

Kova on haaste siis Ässillä heti alkuun, etenkin kun vieraspelit Tapparaa vastaan ovat muutenkin olleet yksiä pahimpia murheenkryynejä viimeisen noin kymmenen vuoden mittapuulla. Kovinkaan montaa voittoa en muista, ja esimerkiksi mestaruuskevään tietyistä peleistä Tampereella ei kannata edes puhua, tai ei kohta näe näppistä kyyneliltä. Mutta toisaalta, nyt on Ässissäkin käynyt sen luokan tuuletus ettei tosikaan, joten sikäli puhtaalta pöydältä päästään aloittamaan rakentamaan uutta parempaa rekordia näiden vieraspelien suhteen

EDIT: Embrich pelaa kuitenkin, mielenkiintoista. Ei ole ainakaan vielä lähtenyt mihinkään, vaikka on jo merkittykin toisen joukkueen rosteriin (tosin ei mitään hajua milloin USHL alkaa). Mutta hyvä näin, hyökkääjiä ei ole liiaksi asti
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mestaruusviiri kattoon ja onnenkyyneleet katsomossa poskille. Siinä on homman nimi. Pelaajillekin varmasti tunteellinen hetki johtuen poikkeuksellisen raskaista/upeista viime vuosista. Toivottavasti ei kuitenkaan niin tunteellinen, että avauserä menee menneitä muistellessa ohi. Viimeksi kun mestaruusviiri nousi Hakametsän kattoon, iski vastustaja 26 sekunnin pelin jälkeen. Siitä olisi mukava parantaa.

Molemmilla joukkueilla näyttää nopealla silmäyksellä olevan lähes ykköset askissa. Savinainen ja Sammalkangas omaavat Ässä-historiaa ja Kiilholma sekä Makkonen ovat pelanneet myös Tapparan paidassa.

Tasaista ja vähämaalista ottelua povaan monen muun tapaan. Tapparan viimeisimmät ottelut liigajoukkueita vastaan Hakametsässä:

Tappara - HIFK 2-1
Tappara - HIFK 3-0
Tappara - HIFK 2-1
Tappara - Ilves 2-0
Tappara - TPS 1-0

Maaleilla ei ole tosiaankaan juhlittu. Etenkään vierasjoukkue. Siitä lähdetään, että sellainen 2-1 voitto siellä on pelin jälkeen tulostaululla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
SammalHammas vs Kantri-Jyri vapaaottelu/poikapaini tilauksessa...

Kyllä nämä viiribileet ovat vierailijalle paha paikka, Lukko sai aikanaan kylmää kyytiä Porissa, kun viiri saatiin kattoon hilattua. Sen jälkeen kaikki menikin päin persettä, mutta kyseinen ottelu oli yksi kaikkien aikojen parhaita pelejä, mitä minä olen Ässiltä todistanut. No, eiköhän illan teema ole, että miten Tappara on toipunut Laineen ja Kuuselan exiteistä. On siellä toki laadukas arsenaali edelleen käytössä, mutta silti nuo ovat äärimmäisen pahoja menetyksiä, joskin luonnollisia sellaisia.

Rupsun ja Charlie Hebdon yhteistyö kiinnostaa Ässistä eniten ja Veikkaus muuten tarjoaa Rupsun anytime-maalista 8,00. Se on pakko noukkia pois. Nouseeko Kupru kuolleista ja löytää Kortsusta itselleen aisaparin ykköskentässä? Alkais jo! Pro kakkonenkin alkoi näköjään pelittämään Kuukkarin kreivin aikaan!
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Johan tätä on odotettukin! Ylläripylläri voitto Ässille jonkun totaali väärin tuomitun Tappara jäähyn vuoksi, se olisi nannaa! Muistikuvia vaan viime kaudelta toisin päin ja toivotaan vielä monta sivua vänkäämistä kyseisestä jäähystä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Hetkisen kuluttuahan tuo sitten kausi taas käynnistyy. Tampereen Hakametsästä Pata ei helpolla pisteitä mukaansa ota, mutta katsotaan nyt toki peli ensin. Mielenkiinnolla seuraan Ässistä Ruotsalainen-Makkonen-Bertrand trion ja Sahan & Kärjen edesottamuksia 3.ketjussa, jossa Kärki nyt tuolla vanhalla sentterin pelipaikalla. Nelos-ketjusta Embrichin esiintymistä odotan myös mielenkiinnolla. Puolustajista otan tarkkailuun Seppälän, Tommilan ja Mäkelän. Tasaista matsia veikkaan, 2-2 varsinaisella.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
0 maalia kolmeen peliin liigajengejä vastaan. Aika tiivistä.

Hyökkäyspeli näytti pari erää hyvältä, kolmannessa alkoi väsy painaa, mutta säästöliekilläkin Ässät jäi aseettomaksi.

Kemiläinen oli erinomainen ja Haapala näyttää haluavan Kuuselan rooliin. Tuskin voittaa pistepörssiä, mutta kultakypäräksi erittäin vahva ehdokas.

Tästä on hyvä jatkaa kohti huomista.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yllättävän hyvä avaus, en muista vuosiin näin kypsää kauden avauspeliä. Ero taannoisiin CHL-peleihin oli todella suuri. Kuten Borre tuossa edellä totesi, Haapala alkaa lunastaa odotuksia kun on päässyt terveenä kauteen. Huikea vauhti, tahtotila ja itseluottamus. Järvinen jakeli pari maukasta paikkaa kavereille ja luistin kulki tuttuun tapaan. Savinaisella myös lupaava ilta; toivottavasti energinen buusti ei johtunut pelkästään vastustajasta, vaan tämä peli antoi suuntaa koko kaudelle. Salosella tuntuu olevan hyvä liike, mtta myös rohkeita ratkaisuja ja hyviä syötöjä. Kemiläisellä pari hassua avausta, mutta muutoin todella lupaavaa peliä. Rantakarilla on vaikeuksia pysyä pelissä; jalka painaa ja osittain varmaan siitäkin johtuen myös kiekollinen peli sakkaa.

Tapparan pelissä ylipäänsä ilahdutti kiekollinen rohkeus, valtava uhrautuminen ja tahtotila. Irtokiekoista taisteltiin kuin kevään viimeisissä peleissä. Paikoitellen Tappara pyöritti peliä Ässien päädyssä pitkiä jaksoja ja vaihtoi pari kentällistä kierrossa koko ajan. Vastustajan vetojen blokkauksiin on myös saatu vielä pykälä lisää. Vaikka treeneissä on menty kovaa, luistin ei alkanut painaa kuin kolmannen erän alussa. Tuon jälkeen saatiin taas nostettua tempoa, en ole varma tuliko se sitten lyhyemmillä vaihdoilla, mutta luistin kulki pelin lopussakin mukavasti. Lupaavan näköistä.
 
Yllättävän hyvä avaus, en muista vuosiin näin kypsää kauden avauspeliä.

Katselimme samaa matsia. Ei tuo vielä valmiilta näyttänyt, mutta kyllä tässäkin tapparajengissä potentiaalia on. Meillä näyttäisi olevan tasainen ja varsin laadukas joukkue.

Jokunen hajahuomio vielä:

- Rantakari heitteli jokusen kaamean avauksen, mutta vastaavasti kolmannessa vallan oivaltavan biljardisyötön.
- Nurmi taklasi kovaa ja pääsi muutamaan hyvään tekopaikkaan, mutta ei nyt sitten vielä/taaskaan huvittanut osua.
- Rahoviina oli mainio.
- yleisöä oli mukavasti ja fanikauppa kävi sivusta seuraten kovempana kuin ikinä. €€€!
- rullap pyäri edelleen.
- uudet peliasut ovat hienot.
- Bertrandista tulee olemaan Ässille paljon iloa.
- uusi viiri saatiin kattoon.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Olihan pelissä valmiita elementtejä mutta myös valtavasti kiekonhukkaamista ja harhasyöttöjä puolin ja toisin. Tappara oli puolustusalueellaan välillä aika liemessäkin, Dominator hoiti kuitenkin hommat, alun pomputtelun jälkeen. No kai se tälläistä syyskuussa kuuluukin olla.
Røymark on melko nopea mutta aika väritön, ainakin tänään. Vähän tulee Marko Ojanen mieleen.
Tapparan yv oli poikkeuksellisen monimutkainen, hienon näköistä siirtelyä siinä 5-3 yv:llä.
Se rullappyärii jatkui tosiaan kaikkien hämmästykseksi.
Hieno oli nähdä Nurmi jälleen kotona. Tarpeellinen ukko.
Täysi tupa, tyylikästä.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tappara oli kyllä odotettua parempi. Ässät taas odotettua vaisumpi. Missä Ässien kärki? Entä Kärki? Ässät oli pettymys, kun edes Tapparan neppaillessa porilaiset eivät saaneet mitään aikaan. Domilta ja Haapalalta kyllä vahva aloitus. Lajuseltakin löytyi pelisilmää (vai pelikorvaa) ensimmäisessä maalissa.

Ihan kiva avausmatsi, vaikkei viirinnosto ihan sellaisia värinöitä aiheuttanut kuin olisi toivonut. Ihan kiva tilaisuus silti, ja tästä on hyvä jatkaa.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Parempi voitti. Tappara pelasi viisaasti, teki tarvittavan ja otti kylmänviileästi omansa pois. Peli oli oikeastaan koko ajan Tapparan hallussa, vaikka viimeisessä erässä Ässät hakikin maalia vimmatusti. Tällä kertaa ei vaadittu ihmetekoja Padan kaatoon.

Yritystä oli Padalla ihan mukavasti, mutta paljon on parannettavaa varsinkin hyökkäyksiin lähdöissä ja tietysti maalinteossa. En tiedä oliko jää huono vai jännittikö vai mikä oli, mutta tuntui että kaksi kolmesta Ässien hyökkäykseen lähdöstä päätyi huonoon avaussyöttöön tai sitten tupeloitiin kiekko jopa suoraan Tapparan pelaajille. Eikä Tappara mielestäni edes tullut niin kovasti päälle että tuollaisia vaikeuksia olisi pitänyt olla, vaan se oli ihan omaa huonoutta. Ahonen pelasi maalissa mallikkaasti ja Suorannan pirteys oli ilo silmälle. Ruotsalainen oli varsinkin avauserässä intoa täynnä ja laukoi ehkä vähän turhankin hanakasti huonommastakin paikasta. Hyvä silti että poika haluaa ratkoa pelejä, kyllä sekin aika vielä tulee kun ne alkavat menemään sisään. Tuli pelin aikana mieleen, että Luojalle kiitos kun saatiin soppari aikaan Marttisen kanssa. Kyllä tuo pakisto olisi kusessa ilman alakerran isäntää.

Tapparan voitto oli siinä määrin porilaissävytteinen, että Savinainen näytti olevan kentän herra joka osa-alueella. Myös Tapsa näytti nauttivan pelaamisesta ja se on hieno juttu. Kovia äijiä.

Tietty vastuskin oli sarjan kovimpia, joten sen puolesta mihinkään paniikkiin ei ole syytä. Tänään tulee raumalaiset kylään ja odotan kyllä että Pata avaa pistepottinsa hyvällä esityksellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös