Pe 16.9.2011 K-Vantaa – Jukurit

  • 2 803
  • 13

Lohipoika

Jäsen
Perjantaisessa Tikkurilan illassa kohtaavat kaksi Mestiksen perinteistä seuraa, kun kotijoukkue K-Vantaa saa vieraakseen sarjan ykkössuosikin Mikkelin Jukurit. Sanomattakin on selvää, että koko muu Suomi on K-Vantaan puolella, mutta kaukalossa tästä ei ole mitään apua. Parempaa tai joskus onnekkaampaa peliä pelaava joukkue vie pisteet, ja häviävän osapuolen tehtävänä on rivien kokoaminen uuteen haasteeseen.

Historiaa näillä kahdella joukkueella on vaikka muille jakaa. Yhteinen matka on kuljettu II-divisioonasta Suomi-sarjan kautta Mestikseen ja aina finaaleihin saakka. Kolme kertaa joukkueet ovat ottaneet yhteen Mestiksen pudotuspeleissä ja kolme kertaa Mikkelin ihme on ollut parempi, viimeisimpänä kertana viimekeväinen selvä kolmen ottelun sarja. Runkosarjassa tilanne on ollut hieman tasaväkisempi, ja esimerkiksi ennen viime tammikuussa pelattua ottelu Jukurit oli voittanut Vantaalla edellisen kerran marraskussa 2006.

Perjantainen ottelu on myös K-Vantaan kauden kotiavaus, ja yleisöä viihdyttämään on hakittu HIFK:n kotiotteluissa yleensä työskentelevä Big Red Cats -huutosakkiryhmä. Tunnelmaa Valtissa tuskin puuttuu, sillä Mestiksen kärkijoukkue kerännee paljon vantaalaisia halliin ja Mikkelistäkin lienee useampi fani tulossa. Toivottavasti peli antaa innokkalle yleisölle paljon jännitettävää eikä repeä pahasti, ainakaan vierasjoukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaa tänään:

Tallberg-Koivisto-Lindfors
Hämeenheimo-Koski-Pulkkinen
Lehtinen-Salmivirta-Perttilä
Poutanen-Åsten-Iossafov

Turunen-Nyqvist
Kivistö-Manelius
Peltosuo-Salmela

Tuohimaa (Kautto)

Kokoonpano on täysin sama kuin keskiviikkona Jyväskylässä, ainostaan hyökkäyskentällisiin on tullut muutoksia. Yhtenä muutoksena harjoitusotteluissa hyvin toiminut kolmoskenttä on palautettu vanhaan koostumukseensa. Tuohimaa jatkaa maalilla ja saa todella pelata hyvän ottelun, mikäli pisteistä mielitään taistella. Pehkosta kyllä kaivattaisiin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden ainoat muutokset keskiviikon peliin on Kai Tillasen vahtivuoro maalinsuulla ja loukkaantumisesta toipuneen Tobias Salmelaisen paluu kokoonpanoon. Salmelainen ottaa Antti Ojasen paikan kolmosketjun laidalla ja Ojanen siirtyy neloseen Henri Ryynäsen tilalle.

Jukurit:

Rohtla-Malinen-Savolainen
Akkanen-Kallioinen

Piitulainen-Hakkarainen-Poukkula
Kulmala-Purolinna

Salmelainen-Memonen-Hämäläinen
Vaarasuo-Pekkarinen

Ojanen-Uusivirta-Hietaharju

Tillanen maalissa.

Enää siis vain Sami Lähteenmäki puuttuu, muuten parhaalla mahdollisella mennään.
 

ahal

Jäsen
Mielenkiintoinen peli. Vastakkain ennakkoarvioiden mukaan mestiksen kärki ja häntä. Pelaajaluettelo ei vahvista arviota, mutta pelikirja ja sen toteuttaminen ovat avainasemassa. Vieraat ovat siinä niskanpäällä, sillä keltapaidat ovat voineet jo viikkoja ellei kuukausia hioa rauhassa kuvioitaan. Kotijoukkue opettelee lähinnä tuntemaan toisiaan.

Seurattavia riittää molemmin puolin. Kotijoukkue on suurennuslasin alla monessakin mielessä, mutta myös sarvipäissä on kiinnostavia kohteita, kuten monesta yhteydestä tuttu 2-kenttä (SaiPa- ja KiVa-taustaisia + lupaava Piitulainen). Ainoa sputnik-laina Hämäläinen surfaa kolmosessa, yksi suosikeistani Ojasen Antti nelosessa. Jukurien ykkönen on kyllä aika vaikea pideltävä ja voi ratkoa tämänkin ottelun. Turunen ja Nyqvist ovat paljon vartijoina, ellei Kuitunen peluuta esim. nelosta Malisia vastaan. Itse en uhraisi parhaita peliä tekeviä voimia vastustajan ykkösiä vastaan. Illalla sen sitten näkee ja kuulee.
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ainoa sputnik-laina Hämäläinen surfaa kolmosessa, yksi suosikeistani Ojasen Antti nelosessa.

Roope Hämäläinen pelasi tosi hyvin avauspelissään Heinolassa, vaikka tehot jäi vielä uupumaan. Tosi nopea ja taitava kaveri, jolta odotan kunnon läpilyöntiä tällä kaudella.
 

Lohipoika

Jäsen
Mistäköhän mahtaa johtua se, että K-Vantaa ja Jukurit pelaavat monesti vastakkain aivan ensikierroksilla?

Syksyllä 2006 pelasivat toisella kierroksella, syksyllä 2008 toisella kierroksella, syksyllä 2009 toisella kierroksella, syksyllä 2010 ensimmäisellä kierroksella ja nyt taas toisella kierroksella. Kai siellä jääkiekkoliitolla on joku nerokas algoritmi, joka aina heittää nämä kaksi vastakkain heti alkuun. No mikäpä siinä. K-Vantaa on usein vahvimmillaan syksyllä.

Tervetuloa vaan Purolinna ja Kulmala takaisin Vantaalle. Niin ja onhan Uusivirtakin meillä joskus pelannut.
 

ahal

Jäsen
Mistäköhän mahtaa johtua se, että K-Vantaa ja Jukurit pelaavat monesti vastakkain aivan ensikierroksilla?
Kai niillä on toimistolla tarpeeksi toimiva sapluuna otteluohjelmaksi, jota ei haluta joka vuosi rakentaa uudelleen - iso työ. Samalla periaatteella esim. SaiPa on avannut kautensa "paikallispelillä" Kärppiä vastaan jo vuosikaudet. Vuoroin Oulussa, vuoroin Lappeessa.

Sen verran nostalgiaa ja offtopicia sallittakoon, että kun pikkupoikana sm-sarjaa Stigalla tahkottiin, niin otteluohjelman tekoon meni aina tuhottomasti aikaa, vaikka reunaehtoja oli mukana vain vähän ja joukkueita 10 tms. :)
 

oskum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jukureilla voisi olla optikolla käynnin paikka 34% laukauksista ohi maalin.(Jos uskomme tulospalvelun tilastoja ja miksi emme uskoisi)

Paikalla olijoilta kommentti miltä peli muuten näytti?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jos maalipaikkojen perusteella pisteitä jaettaisiin niin kyllähän KiVa olisi tänään enemmän ansainnut kuin mitä sai. Ensimmäinen erä mentiin Vantaan komennossa lukuunottamatta ensimmäistä vaihtoa. Ja ansaitut maalithan joukkue siinä sitten teki. Toinen maali menee ehkä hieman Tillasen piikkiin. Erä oli varsinkin KiValta varsin liikkuvaa ja iloista pelaamista.

Toiseen erään sitten Jukurit sai hyvän potkun päälle johtuen tuosta ensimmäisen erän KiVan kyseenalaisesta 5 minuutin jäähystä ja niistä parista 2. erän alussa tulleesta kaksiminuuttisesta. Tuo potku veikin Jukurit niskan päälle ja tuo 20 minuuttinen oli mielestäni kyllä keltasinistä meininkiä enimmäkseen. Kotijoukkue ei yllättäen saanut edes 5-3 YV:lla mitään aikaiseksi verrattuna siihen että 1. erässä YV näytti ajoittain hyvältä. Poukkulan rangaistuslaukaus oli lähinnä koomisen ja säälittävän rajamailla.

Kolmannessa erässä oli Jukureilla mahdollisuus niitata peli kun päästiin vuorostaan 5-3 YV:lle mutta parista paikasta huolimatta ei siitä millään valmista tullut. Sitten KiVa tuli vielä matsiin odotetusti mukaan komealla Tallbergin ohjausmaalilla. Tämän jälkeen lähempänä voittoa oli jälleen kotijoukkue, ja se hallitsi kyllä loppuerää. Jatkoajalla sitten onnekkaampi otti ylimääräisen pisteen pois.

Jukureiden pelaajien esityksestä on vaikea nostaa nimiä esille, koska niitä ei paidoissakaan kovin monella vielä ollut. Hakkarainen pelasi kyllä totutun varmasti. KiValta tuo Lindfors-Koivisto-Tallberg ketju antoi kyllä välillä hyvinkin miettimistä Pikkaraiselle hyvällä pelillään, jolla vietiin sinikeltaisia puolustajia kuin litran mittaa. Jukureidenkaan peli tuskin on lähelläkään valmista vielä, mutta ainakin omiin silmiini jotenkin paistoi puolustuspelissä jalkojen puute. Saa nähdä kuinka tuossa vielä käy. Tottakai sitten propsit on annettava siitä että voitto otetaan tuollaisellakin esityksellä.
 

ahal

Jäsen
Jukureilla voisi olla optikolla käynnin paikka 34% laukauksista ohi maalin.(Jos uskomme tulospalvelun tilastoja ja miksi emme uskoisi)

Paikalla olijoilta kommentti miltä peli muuten näytti?
No kun aina yläkulmiin yritetään, niin väkisin menee välillä ohi ;) Mutta hyvä peli, mie tykkäsin. Lopputuloskin kuta kuinkin oikeutettu. Alussa luulin, että Anaheimin Ducksit luistelevat jäälle, siltä nuo uudet lohipelipaidat näyttivät, mutta oli niissä vivahteita Jokereihinkin päin. Keklu asialla? Joka tapauksessa hienot.

Vantaa oli energinen ja pisti sarvipäät ahtaalle. Alku näytti, että tänään ei pisteitä pois viedä, mutta väkisin Jukurit hinasi pelin tasoihin ja johtoonkin, joka tasoittui kolmannessa. YV:tä tarjottiin molemmille, joista Jukurit teki 2 ja Lohi 1 maalin. Minuutteihin nähden aika vähän, ja etenkin Lohella on yv-kuvioissa vielä hieromista. Jukurien av on pirullisen aktiivista ja tehokasta. Joskus Lipiäisen aikoihin sarvipäät tykkäsivät naatiskella ja pyöriä kulmissa, mutta enää se ei käy. Suoraan kohti maalia ja veto aina kun mahdollista. Yksinkertaista.

Kotijoukkuetta ei voi moittia, kelpo taistelu sarjakärkeä vastaan. Tuohimaa oli mies paikallaan ja pakkiparit ok. Tosin Salmela-Peltosuo sai lopussa yllättävän vähän peliaikaa. Ykkönen oli hyvässä vireessä ja Koivisto olisi voinut ratkoa pelin, mutta muutama huti avoimesta paikasta esti yllätyksen. Papu ei riittänyt mailan varressa. Lindfors oma luotettava itsensä, mutta Tallberg peluutettiin puhki niin, että jatkoajalla hiihtely (hidas vaihto) kostautui omassa päässä ja JP Purolinna pääsi nousemaan voimalla maalille ja siellä pientä flipperiä, josta Kulmala nosti takanurkkaan.

Kosken ulosajo oli kova ratkaisu. Joku lohipaita taklasi Vaarasuota oman pään laidassa niin, että tämä menetti tasapainonsa ja horjahti taapäin. Koski tuli vielä tilanteessa osin selkään, eikä Vaarasuo ehtinyt tehdä mitään. Jalka taisi vääntyä aika pahasti ja peli jäi siihen. Silmä silmästä periaatteella ok tuomio, mutta suurta laittomuutta en siinä nähnyt, 2+2 olisi ollut myös vaihtoehto. Kai dumarit näki siinä hyppyä tms. Hyvin Jukurit kuitenkin viidellä pakilla jaksoi.

Muutenkin tuomarit saivat sekä yleisön että pelaajat hiiltymään, eikä ilta ollut parasta luokkaa.

Jukureista Tillanen ei ihan vakuuttanut, alussa näytti vaikealta, mutta paransi myöhemmin. "Pekka" Purolinnasta on kierroksellaan kasvanut äijä, hyvää peliä kautta linjan kruununa voittomaalin alustus. "Pätkä" Kulmala säesti hyvin, hyvä pari. Vanha herra Hakkarainen on jo hyvässä vireessä ja pysyi mainiosti nuorempien kyydissä. Illan hahmoja. Sen sijaan Maliset olivat vaisuhkoja, Rohtlan bongasin vasta 2. erässä. Kukaan ei erityisen positiivisesti jäänyt mieleen, mutta vaarallisesti maalille aina tungettiin, vaikka vastustajan läpi tai yli. Jotain joukosta silti puuttui, ja se on tietysti Lehi. Harmi.

Mikkelin huoltajilla ollut kiireitä: rosteri kasassa jo aika päiviä, mutta nimet vasta muutamalla pelaajalla paidassa!? Kotijoukkueelle propsit 6-0 tästä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkelin huoltajilla ollut kiireitä: rosteri kasassa jo aika päiviä, mutta nimet vasta muutamalla pelaajalla paidassa!? Kotijoukkueelle propsit 6-0 tästä.

Ensi viikon peleissä on jo uudet paidat. Paitojen viivästyminen johtuu jostain muusta kuin Jukureista. Toki nimet olisi vanhoihin paitoihinkin saanut..

2 peliä takana ja 5 pistettä, ihan ok alku verrattuna viime kauteen (silloin 0p). Kävikö Vaarasuolle pahastikin, pitkäkin huili odotettavissa? Dufva on reservissä, mutta sitten ei muita olekkaan ennen Taipaluksen paluuta, ellei sitten....
 

ahal

Jäsen
Ensi viikon peleissä on jo uudet paidat. Paitojen viivästyminen johtuu jostain muusta kuin Jukureista. Toki nimet olisi vanhoihin paitoihinkin saanut..

2 peliä takana ja 5 pistettä, ihan ok alku verrattuna viime kauteen (silloin 0p). Kävikö Vaarasuolle pahastikin, pitkäkin huili odotettavissa? Dufva on reservissä, mutta sitten ei muita olekkaan ennen Taipaluksen paluuta, ellei sitten....
Ok. Vaikea sanoa Vaarasuosta. Piku ei vissiin pressissä asiaan puuttunut, mutta pahalta näytti poistuminen, ei kestänyt jalka juuri painoa. Toivotaan parasta, korkeintaan muutaman matsin huilia, ehkä Länskäri tietää huomenna jotain.

Edit. SaiPalla on reservissä mm. Taipalus, josko tuuraajaa tarttis.. Liigassa taitaa olla liian kovaa kyytiä mm. sen perusteella, mitä Riikan turnaus osoitti.
 

Lohipoika

Jäsen
Toivottavasti peli antaa innokkalle yleisölle paljon jännitettävää eikä repeä pahasti, ainakaan vierasjoukkueelle.

Peli oli tiukka ja tasainen eikä revennyt missään vaiheessa. K-Vantaa tosiaan pyöritti peliä alussa ja olikin nopeasti kahden maalin johdossa. Kosken saama viisiminuuttinen oli tosiaan hieman kyseenalainen. Ainakin minun mielestäni taklasi kovaa kiekollista miestä eikä todellakaan olisi ansainnut joutua suihkuun. Jukurit sai tuosta ylivoimasta ja ensimmäisestä maalistaan uutta virtaa ja hallitsi toista erää aika vahvasti. Se Poukkolan rankkari oli aika naurettava räpellys, mutta toisaalta rankkarin aiheuttanut tilannekin oli siinä rankkarin ja jäähyn rajamailla. Samoin hetkeä aiemmin tullut Lindforsin estämisjäähy olisi voinut jäädä viheltämättä.

Eipä tuosta ottelusta ole juurikaan enempää kerrottavaa. Vantaa tasoitti kolmannessa ja Jukurit vei jatkoajalla. Kaikinpuolin oikeudenmukainen lopputulos pistää pisteet jakoon. Sen kyllä sanon, että Mikkelissä on pistettävä isompi vaihde sisään, mikäli siellä mielitään tämä sarja viedä. Suurimmäksi osaksi viime kaudella junnuissa pelanneista koostuva kotijoukkue taisteli täysin, toistan, täysin tasaväkisesti Mestiksen suurinta ennakkosuosikkia vastaan. No nyt on pelattu vasta kaksi kierrosta, eli onhan tässä vielä aikaa varsinkin, kun muistellaan Jukureiden viime kauden alkua. Tämänkaltaisilla esityksillä K-Vantaa ei todellakaan tule olemaan sarjan häntäpäässä.

Valo pimeyteen toi se seikka, että myös jokaisen lainapelaajan selässä oli nimi. Tuskinpa näin tehtäisiin, jos ensi viikolla tulisi uutta ukkoa sisään.

836 oli ihan ok yleisömäärä. Parempaakin kyllä pystytään ja pitääkin pystyä, jos tavoite oli 900.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös