Pe 16.10.2009 Ässät - Jokerit

  • 16 878
  • 58

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Luvassa sanalla sanoen mielenkiintoinen Isomäen ilta, monessakin mielessä: on sääli että tämä ottelu pelataan vasta tänään, mikäli olisi ollut eilen niin allekirjoittanut itsekin olisi pystynyt olemaan paikanpäällä sitä todistamassa. Eikä muuten voi kuin ihmetellä sarjaohjelman laatijan järjenjuoksua: Ässillä on takana viikon tauko, ja tämän ottelun jälkeen toinen viikon huili heti perään!! Yksi ottelu kahdessa viikossa, se on huippukiekkoa se..

Yhtä kaikki, Ässillä ovat viime otteluissa verkot soineet molemmissa päissä kovalla tahdilla, pisteitäkin on kuitenkin tullut ihan mukavasti ja otteet ovat kaikkineen olleet oikein mukavia (edelleen poislukien se että omiin menee turhan paljon), etenkin hyökkäyspäässä homma on toiminut viime aikoina todella hurjalla teholla. Millään pelin osa-alueella ei ole ollut suoranaista kriisiä nähtävillä.. toisin on illan vastustajalla, Jokereilla, joka on kuntopuntarinkin mukaan koko liigan huonoin joukkue tällä hetkellä

Tästä pitäisi sitten hakea asetelmat illan peliin: näin wanhan Ässä-kannattajan silmin tämä ottelu haiskahtaa niin varmalta tappiolta kuin olla ja voi, Jokerit on nimittäin tällä hetkellä siinä tilassa että saattaa mennä vaikka puhaltamalla nurin. Ja tähän on ennenkin kompastuttu. En lähde vahingossakaan esimerkiksi sanomaan, että Ässät olisi ennakkosuosikki illan otteluun. Jokerit on Jokerit, vaikka vaeltaisi missä alhossa tahansa.. toivotaan kuitenkin että positiivinen trendi on saatu pidettyä yllä, ja mikäli saataisiin kohtuullisen nopeasti 1-2 maalia, niin pelistä saattaisi hyvin muodostua pelkkä Narrien ylikävely. Toisen ääripään skenaariona on se, että pelistä tulee tasainen nysvääminen, joka loppupeleissä hävitään jonkin henkilökohtaisen virheen takia. Yhtä kaikki, kolmea pistettä tästä pelistä homma kyllä huutaisi..

Teesejä illalle:

1) Onko pelin epäkohdat saatu hiottua millaiseen kuosiin viikon aikana?
2) Onko löydetty lääke siihen, että oma pää pitäisi niin ettei maalintekokilpailuun tarvitsisi enää lähteä?
3) Zaborskyn debyytti
4) Kamil Piros, viimeinen mahdollisuus?

"oi kunpa oisin voinut olla mukana.."
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Perjantai-illan huumaa Porissa?

Tänään siis luvassa ottelu Porissa Ässiä vastaan. Kääntyykö Jokerien kurssi Ässien kustannuksella? Tuskin. Mitään odotuksia ottelun suhteen ei juuri ole. Pojat ovat käyneet hivenen hohtokeilaamassa eilen, olikohan Currekin mukana?? Kyllä nyt on hyvä fiilis!

Ässät tulee todennäköisesti luistelemaan Jokereilta karkuun, niin kuin kaikki muutkin vastustajat tällä kaudella ovat tehneet. Helpommaksi sen tekee keilan nimeltä Sami Helenius palaaminen pakistoon Erosen loukkaannuttua. Maalivahtina koittaa Strömbergin Mikko, ja Juuso saa kiukutella luukkuvahtina.

Saa nähdä kauan kestää kun omissa soi tällä kertaa. Paneeko Ässät paremmaksi kuin Blues viime ottelussa? Alle 20 sekuntia? No, toivotaan, että niin ei käy, sillä itseluottamus on varmasti aika lähellä nollaa Jokerijoukkueessa, vaikka keilaamisessa Rita olisi pari kaatoa tehnytkin. Avausmaalin merkitys korostuu, etenkin Jokereilla. Jospa kerrankin tehtäisiin se ensimmäinen maali, niin ehkä se vanne vähän löystyisi päästä.

Arankin paineet alkavat olla varmasti kovat, joten Jokerit pelaa varmasti taas "paskinta jokerikiekkoa mitä Porissa on koskaan nähty!". Eli yritetään puolustaa varmasti, ja virheitä vältellään viimeiseen asti. Sitten Pirnes tekee yhden tai kaksi maalia, ja saadaan 3 pistettä. Siinä varmasti Aran suunnitelma illan koitokseen. Eli joko rökälevoitto Ässille, tai yhden maalin voitto Jokereille.
 
Itse veikkaan, että näyttöpaikan saava Strömberg pelaa loistopelin ja ottelusta tulee tasainen.
Avausmaalin merkitys on iso. Mikäli Ässät tekee sen hyvissä ajoin, niin narrien selkäranka katkeaa. Jos taas Jokerit tekee avausmaalin ja saavat rentoutta pelaamiseen, niin illasta tulee Ässille vaikea.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Toejoen Veikko tuossa edellä tiivisti hyvin pelin luonteen. Jos Jokereille tehdään nopea avausmaali, niin joukkueen selkäranka tuntuu helposti katkeavan. Enpä edes muista koska Jokerit olisi viimeksi ollut johtoasemassa liigassa, eikä nyt lasketa tietenkään HIFK-pelin voittomaalikisaa. Tosin nykyinen Jokeri-joukkue saattaisi kyllä menettää johtoasemankin, jos semmoiseen päästään.

Jos Porista ei tule pistettäkään ja JYP hoitelee Tepsin tänään, niin Jokerit tippuu viimeiseksi...

Ässät on ollut hieman epätasainen, mutta joka tapauksessa positiivisemmin kausi on lähtenyt kuin Jokereilla, odotuksiin nähden paljonkin positiivisemmin. Lisäksi Pori syttyy aina kun Jokerit tulee vastaan, olkoon sitten vain miten huonosti mennyt alkukausi tahansa.

Jotenkin odotettavissa, että porilaiset kirjoittelee pelin jälkeen, "enpä ole näin vaisua Jokeri-joukkuetta koskaan nähnyt Porissa". Ja niin pessimistinen olen jo nyt, että tähän voi jopa uskoa ilman "Satakunta-lisää" tai jotain.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Pojat ovat käyneet hivenen hohtokeilaamassa eilen, olikohan Currekin mukana?? Kyllä nyt on hyvä fiilis!

Kylmää vettä joka sällin niskaan, eikä mitään vitun keilausta Ara!

---

Tänä iltana nähdään sellainen ihme, että Jokerit on liigan JUMBO. JYP katkaisee totta kai kotonaan Tepsin voittoputken. Vaikka takkiin tänään tuleekin, niin toivotaan nyt, että peli-ilme jossain tokan erän puolivälissä olisi positiivinen. Kuka niitä pisteitä haluaa, kun riittää, että ilme ja tsemppi on hyvä.

Niin ja Helge korvaa loukkaantuneen Erosen. Eli muu kuin Ässien voitto varsinaisella peliajalla on ihme, todella suuri ihme.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tässä olisi oiva nousun aloituksen paikka; ensin voitto Ässistä tänään ja sitten kaksi kotivoittoa ensi viikolla. Kaikki huolet olisivat kuin poispyyhkäistyjä ja oltaisiin taas kiskoilla. Kyllähän Ilveskin kaatui vieraissa, joten miksei siis myös Ässät? Pitäisi vaan saada puolustus kuntoon, maalivahtipeli varmemmaksi, ylivoima toimimaan, maalihanat auki jne jne. Strömberg pelasi hymyssä suin hyvän ottelun Panttereita vastaan, joten ehkä hän saa joukkueen syttymään, vaikka en laita nykyistä konttausta Riksmanin piikkiin.

Perjantai-ilta ja vieraspeli Porissa ei ole ihan se helpoin yhdistelmä ja saa nähdä mitä seisomakatsomosta lentää Jokereitten vaihto-aitioon. Talvirenkaita? Tappion tullessa voisivat Jokereitten pelaajat sekä valmennusjohto tutustua perjantaiseen Poriin kävelemällä Porittaren http://www.poritar.fi/ reitin. Siinä näkee hyvin kaupunkia ja pääsee samalla tutustumaan paikallisiin ihmisiin.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Jahas. Vastakkain siis ovat omiin odotuksiini nähden yllättävän hyvin pelannut Ässät, sekä omiin odotuksiini nähden todella surkeasti pelannut Jokerit. Enpä ihan heti olisi uskonut, että tässä vaiheessa kautta Ässät on sarjataulukossa Jokereita korkeammalla, ja että Ässien peli on kulkenut paljon paremmin kuin Jokereiden. Ässät on tehnyt viime otteluissa maaleja todella kovalla tahdilla ja onkin kiinnostavaa katsoa, jatkuuko sama linja kun vastassa on Koivisto ja Kauppinen. Toivottavasti.

Jokereista täytyy pitää Pirnes kurissa. Jos se onnistuu, niin voitto on todella lähellä. Vastustajajoukkueesta seurantaan toki myös Teemu Pulkkinen. Näen kyseiseltä kaverilta näin ensimmäisen pelin livenä. Ja Strömberg on maalissa. Onkin kiinnostavaa nähdä, mihin Jokereiden kakkosveskari pystyy. Ässistä kiinnostuksen kohteita on luonnollisesti ensimmäisen ottelunsa pelaava Tomas Zaborsky (ja siinä sivussa voi katsoa, jos Piros vahingossa heräisi). Lisäksi onko Kivenmäki vieläkin tulessa ja jatkaako Sakari Salminen maalintekoa nyt, kun apina on poissa selästä.

Nähdään hallilla! Ihan kohtalaisen kiinnostava perjantain peli on kuitenkin tulossa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suurella mielenkiinnolla ja erittäin suuri pelko perseessä kohti illan ottelua.
Jokerit on ollut tällä kaudella todellinen alisuorittaja ja Ässät on taas pelannut paremmin kuin odotettiin.

Pelin taso tuskin tänään päätä huimaa. Vaikka narreilla on heikosti kulkenutkin, niin valitettavasti meidän Ässillä on tapana antaa siimaa sen verran jotta pisteitä vierasjoukkueen tilille karttuu.

Uskoisin että pata tulee kovaa ekalla kympillä ja koittaa taivuttaa Jokeripakan selkärankaa tuntuvasti. Strömbergiltä hyvä eka kymppi ja Jokerit heräävät taisteluun.
Otteluun lähdettäessä Ässät on valitettavasti ennakkosuosikki ja sehän ei meille kovin hyvin sovi. Veikkaan että tulossa on vähämaalinen ottelu ja jatkoille mennään mutta pata on parempi ja ratkaisee jatkoajalla.

Silti ei voi kun toivoa, että Pata tekee totaalisen perseraiskauksen narreille tänään...

Tänään on seurannassa:

Strömberg, miten suoriutuu omasta näyttöpaikastaan.
Helenius, jäähyileekö paljon kun ei pysy jalalla mukana kun Huhtanen ja Huhtala kiitää vierellä.
Zaborsky, väläyttääkö vai painaako aikaero.
Piros käytännössä viimeinen näytönpaikka, saako tsekkitukka jo pisteitä?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään teemana varallisuuden tuplaaminen. Töiden jälkeen säästöpossu hienovaraisesti vasaralla auki ja kaikki varat hetkeksi Veikkauksen tilille ja Ässien voitolle. Huomenna voi sitten vapaapäivän kunniaksi käydä ostamassa isomman säästöpossun ja hymyillä muikeasti hyvälle peli-ilmeelle.

Mun papereissani Jokereilla ei ole tänään mitään jakoa. Veskari on iso kysymysmerkki ja vaikka tuo onnistuisikin niin ei auta sekään. Joukkue on niin pahasti sekaisin, etten ikimaailmassa osannut kuvitella Aran pystyvän edes yritäessään tuollaiseen.

Vaikka tässä vääntäisi itsensä millaiseen rukousasentoon niin mitään positiivisia häivähdyksiä ei mieleeni tule. Tässä olisi oikeastaan iso haaste kaikille meille Jokeri-kannattajille, mikä jääkiekon osa-alue tai mikä pelaaja tai mikä tahansa Jokereilla tällä hetkellä toimisi ? Armottomasta pinnistämisestä huolimatta en toimivaa osa-aluetta löydä, tuo tietää viiden-kuuden maalin tappiota ja siten, että Jokerit tekee korkeintaan yhden (jos saa kolmen miehen ylivoiman vartiksi).
 

Masentaja

Jäsen
Jokerit tänään:

1. Lind-Mäki-Ben-Amor
2. Rita-Hauhtonen-Hentunen
3. Saarinen-Pirnes-Pulkkinen
4. Pitkänen-Juutilainen-Vauhkonen

Helenius-Niemi
Kauppinen-Mälkiä
Kalteva-Koivisto

Maalissa Strömberg

Jos ei Ara ole muuta saanut aikaiseksi, niin ketjujen järjestys on laitettu uusiksi. Onko ketjujen roolitus myös "kenttänumeroinnin mukainen" vai onko tämä vain huijaus ja harhautus vastustajan peluutukselle? Paha sanoa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän kohtalontoverit tuossa edellä aika hyvin on paketoinut ennakko-odotukset ainakin Jokereista, joten eipä niihin mitään lisäämään. Strömberg maalilla on monellakin tapaa avainasemassa, sillä uskoisin ainakin että joukkue lähtee puolustamaan omaa maaliaan hyvin tarkkaan. Jos mihinkään yltiöpäiseen yliyrittämiseen hyökkäyspäässä ei sorruta, tästä on voitto Jokereille ihan mahdollinen. Kaikista mielelläni näkisin onnistumisia Jokereiden ylivoimapelissä, Strömbergin lisäksi.

Joskus sen nousun on alettava ja minä uskon tai paremminkin toivon ensiaskeleen otettavan tänään!
 

Tuamas

Jäsen
Joskus sen nousun on alettava ja minä uskon tai paremminkin toivon ensiaskeleen otettavan tänään!

Ässät on tupannut viime vuosina järjestään ryssimään tällaiset ottelut, joissa vastustaja on tappioputkessa ja Ässillä olisi sauma polkea vastustajan päätä syvemmälle suohon.

Vielä kun tähän yhdistetään se, että jotta Ässät pysyisi pleijaritaistossa vankasti mukana, olisi voitto otettava.

Nämä ennusmerkit ja vielä uuden pelaajan Ässiin saapumisen yhteenlasketun vaikutuksen seurauksena sanoisin että Jokerit voittaa tämän illan pelin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tässä jaksa mitään romaaneja kirjoitella, sillä asia on yksinkertaisen selvä: mikäli siellä tedään taas virheitä ja pelataan paskat housussa, niin Jokerit häviää tämän ottelun 100% varmuudella. Eli pelataan samalla tavalla kuin koko kausi.

Kuten toveri Gags tuossa totesi, niin joskus sen nousunkin on alettava. Toivotaan, että se päivä olisi tänään.

Lind ja Rita vaihtaneet paikkaa, hyvä juttu. Ja Strömberg aloittaa maalilla, toivottavasti se piristäisi joukkuetta.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät on tupannut viime vuosina järjestään ryssimään tällaiset ottelut, joissa vastustaja on tappioputkessa ja Ässillä olisi sauma polkea vastustajan päätä syvemmälle suohon.

Vielä kun tähän yhdistetään se, että jotta Ässät pysyisi pleijaritaistossa vankasti mukana, olisi voitto otettava.

Nämä ennusmerkit ja vielä uuden pelaajan Ässiin saapumisen yhteenlasketun vaikutuksen seurauksena sanoisin että Jokerit voittaa tämän illan pelin.

Tämä oli näin Alpon aikana. Aina hävittiin ne ns. kuuden pisteen ottelut ja loikka tiukemmin kympin sakkiin jäi ottamatta.

Tällä kaudella ei Alpo enää nojailemassa pleksiin. Maven haastattelu päivän SK:ssa vertaa ilmapiiria joukkeessa viime kauteen verrattuna.

Tänään kaikki on mahdollista. Raumalla eilen 4500, Porissa toivottavasti tänään yli 5000 katsojaa.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikähän on, että Nico Manelius ei pääse pelaavaan kokoonpanoon edes nyt kun Eronen on loukkaantumisen takia pois? Sen sijaan ykköspariin nousee Helenius. On muuten mennyt aika jännästi tämä nuorten pakkien järjestys kun ennen kauden alkua pidin Maneliusta ja Kivistöä ensimmäisinä, jotka paikan voisivat ottaa ja Eronen tulisi vasta näiden jälkeen. Nythän Eronen on tuon paikan hyvillä otteilla ottanut. Tosin Kivistö ja Manelius ovat ainakin jonkun verran tainneet kärsiä loukkaantumisista.
 
Tämä oli näin Alpon aikana. Aina hävittiin ne ns. kuuden pisteen ottelut ja loikka tiukemmin kympin sakkiin jäi ottamatta.


Tänään kaikki on mahdollista. Raumalla eilen 4500, Porissa toivottavasti tänään yli 5000 katsojaa.


Itse en, ainakaan vielä, suostu näkemään tätä ottelua ns. kuuden pisteen pelinä.

Jos katsojamäärä rikkoo 4000 rajan, niin olen positiivisesti yllättynyt.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mukava tosiaan nähdä, että miten asiat ovat muuttuneet Alpon ajoista.. sillä jokainen porilaista jääkiekkoilua viime vuosina (jo ennen Alponkin aikaa) seurannut tietää että tällainen lähtökohta peliin suorastaan kirkuu sitä, että Ässät tulee häviämään. Meil' Poriis on ollut viime vuosina oikein kansallishuvia että tällaiset asetelmat sössitään..

Totta puhuen en itsekään silti jaksa uskoa että Ässät häviää, ainakaan varsinaisella peliajalla. Peli toimii monella osa-alueella niin hyvin ja Narrit ovat olleet sen pahasti sekaisin, mutta menneisyyden taakka nyt vain on tällainen tässä tilanteessa.

Joten ilolla odotan että kello tulee siinä vaille iltayhdeksän, ja toivoakseni saan silloin nöyrästi myöntää epäilykseni aiheettomiksi..
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Kun itse olen ollut niitä tosikoimpia pelien seuraajia ja aina Jokereiden ollessa jäällä täristen jännityksestä ja odotuksista niin nyt ei tunnu miltään. Syksyn esitykset ovat vesittäneet kaikki odotukset - jopa pahemmin kuin katastrofikaudella. Ihan sama. Hyvillä mielin menen kuulemaan Huippuvuorten kiertäjien reissuselostusta ja sen jälkeen jotain muuta liukasta ja märkää kuin jää...

Patapaidat ovat yllättäneet minut täydellisesti syksyn otteillaan. Kyllä saa Pirnes ja kumppanit ottaa mailan kauniiseen käteen mikäli yhtään pistettä on mukana kotiin tuomisina. Kannattaisi ehkä jäädä Poriin sen verran iltaa(kin) viettämään, että olisi kaikki pussit tyhjinä tullessa. Joukkue olisi ensi kertaa tänä syksynä paineettomassa tilassa...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ässien pitää olla nyt henkisesti vahva heti pelin alusta, vastaava tilanne oli tällä kaudella Ässät-Tappara peli, joka oli "pienen" alkukohmeen jälkeen vasta 0-3 avauserän jälkeen. Jyppi sai myös vastaavassa (tosin Jyväskylässä) pelatussa ottelussa myös pisteet ilmaiseksi.

No, illalla ollaan viisaampia, mutta kyllä juuri tämä ottelu on todellinen testi Rockylle ja Kivelle siitä ollaanko menossa yksi- vaiko kaksinumeroisille sijaluvuille.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylläpäs pata pitkittää kokoonpanojen julkaisua!

Hiipii jo pelko puseroon että siellä on ykköskentän jätkiä kipeenä ja katsotaan viimeiseen asti pystyvätkö pelaamaan...
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Eiköhän SM-Liigan paskin joukkue ole tässä matsissa vastaantulija. Pisteet jää kotiin.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Kylläpäs pata pitkittää kokoonpanojen julkaisua!

Hiipii jo pelko puseroon että siellä on ykköskentän jätkiä kipeenä ja katsotaan viimeiseen asti pystyvätkö pelaamaan...

Ainakin Jyrkkiö on poissa tänään. Saas nähdä pelaako uusi Slovakki jo tänään ja mikä on Pirosin panos. Satakunnan Kansan mukaan ainakin Jyrkkiö on sivussa.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ainakin Jyrkkiö on poissa tänään. Saas nähdä pelaako uusi Slovakki jo tänään ja mikä on Pirosin panos. Satakunnan Kansan mukaan ainakin Jyrkkiö on sivussa.

Kuten Ässien sivujenkin, jotka kertoo myös sen, että Kilpeläinen on maalissa. Tämä on ratkaiseva tieto Liigapörssin kannalta. Mielenkiintoinen nähdä, miten Jokerit pärjää tässä ottelussa. Ässät on pelannut ihan pirteästi ja Jokerit taas niin alakanttiin, ettei paljon heikompaa voi edes kuvitella.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kylläpäs pata pitkittää kokoonpanojen julkaisua!
Luomala-Kuparinen-Kivenmäki
Uusitalo-Kuusisto

Huhtala-Sillanpää-Salminen
Määttä-Palomäki

Huhtanen-Niemi-Mäkilä
Rahkola-Iliakis

Savinainen - Zaborsky - Piros

Kilpeläinen
(Rynnäs)

Tommoinen olis. Neloseen ei ole merkitty sentteriä, odottavatko Slovakin pelilupaa vai eikö herraa löydy liigan arkistoista vielä. Eiköhän nelonen täydenny joko Mäkisellä tai Zaborskyllä vielä (ketään junnua ei tuohon saakaan kun A:lla on tänään peli).

Tosi kaksijakoiset fiilikset ovat tämän illan peliä odotellessa. Nämä helpot pelit - jos liigassa helppoja onkaan - on onnistuttu niin monta kertaa sössimään viimeisen kymmenen vuoden aikana.

EDIT: Zaborsky lisätty kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
EDIT: korkki ehti ensin

Mutta tosiaan: SM-liigan sivuille ei itse asiassa oltu merkattu neloseen sentteriä ollenkaan, mutta voinemme olettaa Zaborskyn siinä olevan, miehestä ei vain vielä ole kuvamateriaalia liigan sivuilla. Tai voisiko sitten olla peliluvasta kiinni??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös