Pe 13.9.2019 Ilves - Tappara

  • 4 554
  • 28

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Alle kuusi tuntia kauden avaavaan paikallispeliin ja otteluketju ei ole vielä auki?!? O tempora, o mores! Vanhoina hyvinä aikoina tämäkin ketju olisi avattu jo kaksi viikkoa sitten — ja täällä olisi jo saatu käsiteltyä laskelmia Mouhijärven populaation tapparalaisuudesta, vuosia Ilveksen edellisestä mestaruudesta, Raipen vanhuudesta ja Jutin lihavuudesta.

No, pitkään aikaanhan kauteen ei tamperelaisittain ole lähdetty tästä asetelmasta, että joukkueita povaillaan median kausiennakoissa käytännössä samoille sijoille. Paljonkin on ennakkosommitelmissa näkynyt näitä kahta seuraa peräkkäni sijoilla kolme ja neljä. Joissakin ennakoissa on nähty ihmisten selvinpäin ja tosissaan ennustavan Ilvekselle mitaliakin... ei ihan jokakautinen ilmiö tässä viimeisimpien vuosien saatossa! Tapparan ennustaminen mitaleille puolestaan on ollut vähän liiankin tuttu (ja osunut) näky tällä vuosikymmenellä. Vaikka lienee vähän klisee väittää joukkeiden taistoa myös nuoruuden ja kokemuksen väliseksi, tällaistakin näkökulmaa voisi tässä ehkä ottaa esiin, (olkoonkin että Tapparallakin on esimerkiksi Levtchi ja Puistola ja onhan Ilvekselläkin Peltolaa ja Elorinnettä) Ilveksen ollessa se nuori ja potentiaalinen, Tapparan se kokenut ja rutinoitunut.

18.30 kiekko jäähän Suomen legendaarisimmassa jäähallissa. Veikkaan, että heti kärkeen nähdään kauden runsasmaalisin paikallispeli.

Ilves tänään:
Rautiainen - Leino - Jo Ikonen
Suomi - Ahopelto - Maccelli
Lepaus - Mieho - Antonen
Päkkilä - Ja Ikonen - Haapanen

Maalahti -Thomson
Parikka - Laaksonen
Peltola - Elorinne
Hatakka

Kolppanen (Mäkiniemi)
 
Viimeksi muokattu:

MainMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laitetaan ny Tapparankin kokoonpano:

Kuusela - Morley - Bertrand
Levtchi - Virta - Ojamäki
Moilanen - Rauhala - Karjalainen
Puistola - Jasu - Vauhkonen

Vittasmäki - Suhonen
Blood - Kemiläinen
Mäntylä - Ytterell
Rouhiainen

Heljanko (Garteig)
 
laskelmia Mouhijärven populaation tapparalaisuudesta

Niin no, vanhoina hyvinä aikoina tuosta ei puhuttu yhtään mitään. Kyseessähän on varsin tuore läppä (tuus ny @HN ihan itte kertoon) .

Joka tapauksessa poikkeuksellisen mielenkiintoiset lähtökohdat tässä nyt joka tapauksessa on. Vastaavaa jännitettä ei runkosarjassa ole koettu vuosiin.

Jossain toisaalla veikkasin, että Ipa tulee nappaamaan enemmistön paikallispeleistä itselleen. Etenkin tämä eka tulee melko suurella todennäköisyydellä menemään Ilvekselle. Nälkää ja näyttöhaluja piisaa ja preseasonilla on peli kulkenut. Tapparalla on reenijumi, eikä muutenkaan vielä kiinnosta.

Hakametsä olisi hieno hyvästellä tamperelaisfinaaleilla. Tässä on vielä aikaa ja jos ei todennäköisenä, niin ihan mahdollisena tuota voidaan pitää.
 

Rocko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotan Rautiaiselta ja Suomelta tulosvastuun kantamista alkaen tänään. Junnujen pinnat tulee sitten kun tulee. Peruspeliä vaan ja voitto kotiin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kauhea kohkaus etukäteen, ja sitten lässähtää. Eripelit on tosipelejä, CHL:ssä Rautakorpi sai pakon edessä trapin toimimaan ja Heljanko kiekkoja kiinni, joten tulossa on puuduttava nyhjäys, kun Tapparan pakit on oppinut ottamaan sopivasti vauhtia pois Macceleilta ja muilta, silti jäähylle kovin usein joutumatta. Tappara palaa Mouhijärvelle kliininen 1-0 vierasvoitto mukanaan. Saravon Pekka.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Onpa mielenkiintoinen peli heti kärkeen. Tapparan kone on yleensä lähtenyt käyntiin hitaasti syksyllä, joten kyllä Ilveksen tämä pitäisi kaiken järjen mukaan hoitaa (jos siis Ilves on todella sitä mitä puhutaan).
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Kun tässä vaiheessa syksyä alkaa tutustumaan myös vastustajan kokoonpanoon on todettava, että onhan Tapparalla kova porukka. Veikataan 5-5 ja peli päättyy kaikkien yllätykseksi tasan
 

Broadstreet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Vihdoinkin alkaa. Kolppasella alkaa nyt näytön paikat. Jos pelaa unelma-alun Liigassa voi olla mahdollisuus haastaa Dostal. Kerrankin positiivinen ongelma maalivahtien kanssa, toivottavasti.
Onko jopa näin, että Veikkaustv näyttää pelin?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuloksella ole niin väliä, vaikka toki tappio aina jossain määrin vituttaakin, mutta sen haluan nähdä, että pelataan koko 60 min ja mahdolliset jatkot täydellä fokuksella toisin kuin viimeisissä harjoituspeleissä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Olenko ymmärtänyt väärin, vai näkyykö tämä matsi maksutta Veikkaus-TV:n kautta?

Edit. No näemmä tuossa ylempänä @Broadstreet tästä jo mainitsikin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Olipas komeita maaleja, kaikki 9 ! On kyllä hyvät joukkueet jalkeilla kummallakin ja varmasti saavat molempien jengien kannattajat nauttia koko kauden menestyksestä.
Thomsonin veto lähtee asennosta kuin asennosta ja myös laukaisutekniikassa paljon samaa kuin eräällä Patella.... Tulee tekemään jäätävän kovat tehot tällä kaudella
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perus 4-5 kauden avauksessa. Huikea peli, joka tuskin jätti ketään kylmäksi. Kauniita maaleja, useita. Hyvää vauhtia päästä toiseen

Tappara tuli jopa yllättävän vahvasti peliin. Ykkösketju erityisesti säväytti alusta asti. 5-5 -pelissä Tappara oli edellä, mutta jäähyilyllä annettiin Ilveksellekin mahdollisuus. Eikä sitä mahdollisuutta oikein sopisi noin laadukasta nippua vastaan ehdoin tahdoin antaa. Thomsonit ja kumppanit rankovat tehokkaasti. Ensimmäisen erän jälkeen Ilveskin pääsi paremmin peliin mukaan. Näkisin silti, että 4-5 on aika oikeutettu tulos. Tappara tuli sen napsun terävämpänä kauden avaukseen.

Ilvekselle(kin) on helppo povata vahvaa kautta, jos edes hieman löytävät tasaisuutta otteisiin. Taitoa ja sitä kuuluisaa potentiaalia on. Hieno kiekkokausi tamperelaisittain on saatu Liigankin osalta korkattua
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Viihdyttävä peli! Kannatti kyllä katsoa, vaikka ekan kympin jälkeen näytti että lässähtää pystyyn.

Ilves on kyllä parhaimmillaan todella vaarallinen! Ennakkoarviot ei todellakaan mitään paskapuhetta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy yhtä kuoroon ja kehua pelin viihdervoa. Kauniita maaleja, hienoja hyökkäyksiä ja yksilösuorituksia. Tuomaritkin vihelsivät pääosin hyvin pl. Levonen aivokooma ennen rankkaria. Tappara otti typeriä jäähyjä, joista etenkin Kuuselan kamppi käänsi pelin suunnan. Yhdeksän maalia tuli mutta kumpaakaan maalivahtia ei voi haukkua.

Tälläisiä pelejä on mukava katsella tähän aikaan vuodesta. Vuodenvaihteen jälkeen voi sitten alkaa miettiä puolustamista ja alivoimapeliä vähän enemmän.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Samaa mieltä muiden kanssa. Tappio tuli, mutta yhtään ei huoleta tilanne. Todella hyvä ja viihdyttävä peli molemmin puolin. Thomson on juuri niin kova kuin uskalsin huhujen pohjalta veikata, tehneet todella kovat tehot tällä kaudella.

Mielenkiintoista nähdä, että miten Ilves löytää tasaisuuden. Menikö tämän pelin alku vain yliyrittämiseksi vai tuleeko taso heitteleen tulevaisuudessakin.

Mutta hieno kausi tulossa!
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olipa hieno peli näin kauden avaukseksi. Tappara oli just ton verran parempi ja ansaitsi voittonsa.

Ilves oli ensimmäisessä erässä kuin aaveen nähnyt... liekö "pientä" jännitystä ollut.

Molemmille molareille vaikea peli, kumpaakaan kassaria ei voi syytellä. Yv -peli on sekä Ilveksellä että Tapparalla jäätävän kaunista katseltavaa.

Tästä on hyvä jatkaa... veikkaan molempien porukoiden ottavan huomenna täydet 3 pojoa!
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuloksella ole niin väliä, vaikka toki tappio aina jossain määrin vituttaakin, mutta sen haluan nähdä, että pelataan koko 60 min ja mahdolliset jatkot täydellä fokuksella toisin kuin viimeisissä harjoituspeleissä.
Alku näytti pahalta, mutta sitten alkoi kulkemaan paremmin. Alivoima pitää saada paremmaksi, mutta toisaalta kovin montaa Tapparan yv:n tasoista ei tässä liigassa ole. Laatupelaajia + kokemus tuo varmuutta. Toisaalta eipä Ilveksenkään yv:ssä valittamista ole. Thomson tietysti, mutta myös Leino, joka voittaa aloituksia ja jakelee erinomaisia syöttöjä.

Mielenkiintoista nähdä, millaisia muutoksia kokoonpanoon tulee huomiseksi. Nelosketju ainakin sen verran pahasti miinuksilla, että syytä rikkoa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Perkeleen hyvä peli vaikka varmasti kusioviiksi leirissä harmittikin. Ottelun alku oli Ipalta todella luokaton, josta rutiini-Tappara käytii paikat hyväksi.

Tästä etiäppäin aika tasaista vääntöä. Hienoja maaleja hienoista maalipaikoista. Ja sitten kun kaikki näytti kääntyvän Ilvekselle, saa Tappara ylivoiman ja siitä maali.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
kusioviiksi leirissä harmittikin.
Kirjoittaisit edes oikein, jos tohon pitää lähtee, tässä muuten varsin asiallisessa keskustelussa. Hemmetin mouhijärveläinen.

Mutta joo, muutoin edellä jo kaikki oleellinen ottelusta sanottiinkin. Hyvä ja jännittävä kauden avaus, eikä edes tappio harmita ihan ylenpalttisesti, koska Ilveskin näytti lopulta vastaavan ihan hyvin kaikkiin hehkutuksiin. Jollekin muulle kuin Tapparalle tämä tappio ei olisi harmittanut sitäkään vähää. Mikä olisi ollut lopputulos, jos Ilves olisi ollut jo ekassa erässä valmis otteluun? No turha spekuloida ja ei mitään pois Tapparalta, joka tuli varsin väkevästi heti pelin alkuun. Kyllä on tulossa hieno jääkiekkokausi ihan koko Tampereelle.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Oli kunnon paikallispeli, tuulahduksia vuosikymmenten takaa. Tilanteita, kauniita maaleja taitavaa ja rohkeaa hyökkäyspeliä. Erinomaisia uusia ukkoja molemmilla tiimeillä. Vanhoissakaan mitään vikaa ole.

Parjatusta Rautakorvesta jäi mieleen kommenttinsa: ”Viiteen tehtyyn maaliin olen tyytyväinen”
Olisko nyt sen rallattelun aika, viimeinen valmennuskausi ainakin vähään aikaan..?
Siltä peli kyllä näytti.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ilveksellä meni ilmeisesti lataus yli sillä 1-2 maaliin asti ihan hukassa. Sen jälkeen peli alkoi rullaamaan vähän paremmin ja mitä pidemmälle mentiin, sitä enemmän oltiin kuskin paikalla. Peli hävittiin junnumaisiin virheisiin, tuon tason joukkuetta vastaan ei voi antaa kävellä vapaasti maalille useampaan otteeseen.

Tapparan ykkönen on hyökkäyspäässä kova, joskin Kuusela oli hukassa omassa päässä ja hänen piikkiin meneekin pari Ipan maalia. Huonoa puolustamista.

Ikinä en tätä olisi uskonut sanovani, mutta Ilvestä vastaan ei näköjään kannata ottaa jäähyjä. Tuo YV tulee olemaan tällä kaudella kova.

Lepaus lopussa antoi mahdollisuuden viheltää mutta aika räikeä sukellus Vittasmäeltä.

Ylipäätänsä sukelluksiin saisi puuttua jälkikäteen sakkojen merkeissä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Lepaus lopussa antoi mahdollisuuden viheltää mutta aika räikeä sukellus Vittasmäeltä.

Ylipäätänsä sukelluksiin saisi puuttua jälkikäteen sakkojen merkeissä.

Lepaus sai rankkarin tilanteesta missä ei ollut mitään muuta rikettä kuin Liigan puolelta Levosen jäälle päästäminen. Sitten Lepaus itse joutui rikkeen korostuksen uhriksi, niin saaja puolelle Lepaus ja Ilves eilisestä jäi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös