Pe 13.3.2009 HPK-KalPa (1. puolivälierä)

  • 18 342
  • 85

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Telkkarista kommentteja. Kyllä kotikoukkueen täytyy käydä raivolla päälle ja olla aktiivisempi kuin vierailija. Erikoinen peli...

Niin täytyy juu. Kerho oli pelkkiä lapasia lähes koko sakki. Jos ei tuosta saada parannettua intensiteettiä ja mättäneitä osa-alueita, esim. syöttötarkkuutta, niin Kalpa vie sarjan. Uskon kyllä että kertsi parantaa otteitaan huomattavasti ja nousee taistelemaan sarjan voitosta. Laakkosen ja Laamasen saaminen pelikuntoon on tietysti myös yksi palanen pelissä, mutta jos HPK pelaa noin aneemisesti ja Kalpa pystyy ylläpitämään rutiinitasonsa, ei heistäkään ole apua.

Niin paljon kuin Kapastakin on hehkutettu, hehkutan vielä lisää. Taidon ja taistelutahdon lisäksi hän on mies josta on vaikea olla pitämättä. Ei tippaakaan ylimielisyyttä. Vaikutti siltä, etteivät taklauksetkaan juuri menoa horjuttaneet.

Huomenna taas. Kerholta on paineet poissa, parempaa peliä odotan. Kalpan ykkösnyrkki kuriin ja Strömberg Mäkelän jalkakikalla vipuun, siinä avaimet huomisen otteluun.

Kalpan fanit odotetusti toivat hienoa tunnelmaa Rinkelinmäelle. Tuolta näyttää todellinen kiekkobuumi.
 
Viimeksi muokattu:

entti7

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Team Harrier
Luojan kiitos tuli lähdettyä peliin jo muutaman huikan voimalla, sen verran aneemista Kerhon peli oli! Se mikä näin kalsarikänni-fiiliksissä ihmetyttää, oli että miksei Kerho muuttanut ylivoimapelaamistaan kalpan aktiivisen alivoiman mukaan. Onko h-vetti niin vaikeaa sopeuttaa omaa pelaamista vastustajan mukaan, vaan pitää hakata päätä seinään jokaisessa ylivoimassa! Siinä neljän minuutin ylivoimassakin taidettiin saada kokonainen yksi laukaus kohti Oksaa - ihan hyvin!? Kaljahöyryissähän kaiken pitäisi näyttää paremmalta, koskikohan tämä cheerleadereita? Ja eikun nukkumaan, aamulla kaikki on paremmmin ja paremman päivän kunniaksi Kerho hoitaa Kalpan 0-6....
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lähes identtinen peli kuin viimeisin runkosarjan peli aiemmin kaudella, joka päättyi myös Kalpalle 0-3. Avausmaali Kalpalle ja sitten alkoi Kerhon miesten mailan puristus. Yv. 0-2 ja lopun pelin Kerho hakkasi Kalpan puolustukseen huonolla menestyksellä. Kalpalta loistavaa puolustuspeliä.

Laakkosen poissaolo Kerholle ja ykköskentälle nähtiin tänään Kerholaisittain dramaattisesti. Kerhon 1 ketju oli täysin aseeton ilman Laakkosta. Sailio ei onnistunut stuntissaan, eikä Virran Tokekaan. Siinä mielestäni yksi ottelun ratkaisusta. Kerhon syömähammas oli aseeton. 2 kenttä oli myös heikko. Ainut Kerhon onnistunut ketju oli Kemppainen-Kolehmainen-Salonen kenttä,; siinä oli edes hieman yritystä ja draivia kentällä. Kapanen ja Kalpa olivat hyviä tänään ja parempi voitti. Fiksu vieraspeli heiltä. Maalivahtien taiston vei tänään selkeästi Oksa. Lassila oli jäässä ekan erän. Huomenna on kuitenkin uusi koitos. Vierasjoukkueet juhli tänään. Huomenna voi olla vastaava meininki. Sarja on pitkä.
 

Anzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,
Kiitos KalPa ja Kärpät: tulosvedosta 300€ ja pitkävedosta 120€! Kiitos Kapanen!!

Itse pelistä sen verran, että KalPa käytti tekopaikkansa erittäin hyvin edukseen ja sen jälkeen puolusti kolmannessa erässä itselleen voiton. Eihän tässä näin pitänyt käydä, ilmeisesti HPK joutuu tyytymään sitten 4-1 otteluvoittoon, mutta eihän se ole huonosti sekään erittäin kokematonta ja varsinkin helpointa pleijarivastustajaa vastaan..

Poissaolojen taakse on aina helppo mennä, KalPalta puuttui muuten myös ykköskentän pakki, joka pelannut säännöllisesti ylivoimissakin=Jalasvaara. Mutta mennään nyt näillä mitä on ja katsotaan mihin se riittää, huomenna Niiralan Monttu on todellinen hornankattila ennakkosuosikki HPK:lle!
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
"Vaihtoehtoa ei oo, lujaa tulee HPK"

No jaa, vaihtoehtona toki se ettei tultu lujaa, ei sitten yhtään. KalPa pelas miten pelas, Kerho ei pelannut ollenkaan. Missä Laakkonen, oksentelee himassaan? Hauskasti jos toteais niin oli niitä muitakin heppuja ollut liikenteessä tummista silmänalusista päätellen.

Mut asiaan. Toivottavasti tän päivän esitys ei ollut mahd. liian kovasta treenistä kiinni, meinaan tuskin huomennakaan ollaan tarpeeksi "palauduttu". Laiskaa lätkää, KalPakaan ei ollut häävi, mutta Kerho oli sysipaska.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
KalPa oli todellakin hyvä eilen. HPKlla taas oli aivan väärä pelitaktiikka heitä vastaan. Jos on aikomus pelata sitä "kiekko päätyyn ja perään"-peliä niin pitäisi sitten ehtiä sinne itse ensiksi. Näin ei käynyt koska KalPa-pelaajien nopeus oli parempaa ja heillä oli helppo työ purkaa kiekko pois omalta alueelta.

Kerho teki ns. turhaa työtä ja paljon. HPK-sentterit hävisivät tolkuttoman paljon aloituksia, joiden jälkeen piti sitten tehdä töitä että saatiin kiekko takaisin. Tämän jälkeen se sitten luovutettiinkin pois kun sitä roiskittiin kiekko päätyyn ja toivottiin ihmeitä.

Vierailijoiden pelissä oli selkeästi enemmän järkeä. Hyvä esimerkki tästä oli yksikin hyökkäys jossa KalPan pelaaja (taisi olla Kapanen) luisteli Kerhon alueelle, jätti taakse tulleelle pelaajalle joka sitten syötti toiseen laitaan ja näin vaarallinen tilanne oli syntynyt. Kerho puolestaan ei saanut mitään tuollaista aikaiseksi ja monesti pyörittiin vaan kulmissa.

HPKlta puuttui vedot. Oksa pomputteli ihan kiitettävästi niissä tilanteissa kun kiekko maalille saatiin eli olisi pitänyt kokeilla enemmän. Ylivoimallakin siirreltiin liikaa ja pakit olivat yleensä liian kaukana toisistaan jotta pakki-pakki syötöt olisivat toimineet kunnolla. Syötöt olivat muutenkin Kerhon osalta luokkaa paska eilen.

Tulee todellakin lyhyt sarja jos Kerho ei onnistu muuttamaan peliänsä toimivammaksi. Jos vastustaja on nopeampi niin ei tuo roiskinta toimi. Rautakorven pitäisi nyt keksiä jotain muuta.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Huomenna taas. Kerholta on paineet poissa, parempaa peliä odotan. Kalpan ykkösnyrkki kuriin ja Strömberg Mäkelän jalkakikalla vipuun, siinä avaimet huomisen otteluun.

Hmm... tästä olen kyllä eri mieltä. Nimenomaan Kerholla on nyt paineita, koska on kuitenkin kestomenestyjä, sekä tämän ottelusarjan ennakkosuosikki (edelleen). Nyt vain mitataan, miten Kerho pystyy nuo paineet käsittelemään.

Tosin, olen aivan varma siitä, että painetta on nyt enempi KalPallakin...
 

M10

Jäsen
KalPalta vakuuttava esitys ja peli olisi voinut päättyä selkeämminkin kuopiolaisille. Hyvän faniryhmän olivat muuten saaneet Hämeenlinnaan.

Sami Kapanen on kyllä aika herra ja hidalgo. Pelaa väärässä sarjassa tuo mies. Näkee kaikesta, että mies on pelannut oikeasti kovia pelejä paljon. Ei meinaa hirveästi hetkahtanut Kerhon pienistä yrityksistä provosoida.

Oksa otti hyvin kiinni ne harvat pahat vedot mitä joutui ottamaan. Eikä antanut edes ripareita. Ja KalPan nimetön puolustus yllätti meikäläisen todella positiivisesti. Nehän pelasi kuin aikamiehet.

Kerhon tutkapari Makkonen-Kariya kaipaavat selvästi Laakkosta vierelleen. Ei oikein toimi tuo homma, kun vierellä kouhottaa Sailio tai Virta. Laakkosen juonikkuus ja tilannenopeus on tuon Kerhon ykkösketjun suola.

Ja sille Harri Tikkaselle ei tarvitse syötellä ollenkaan. Voi kiesus mitä pelin avaamista. Kerhon parhaimmistoa eilen oli Kemppainen-Makkonen-parivaljakko. Taisivat olla ainoita, jotka saivat painetta Oksan maalille.

Täysin ansaitut lukemat. Onnea Kuopioon.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Kerhon tutkapari Makkonen-Kariya kaipaavat selvästi Laakkosta vierelleen. Ei oikein toimi tuo homma, kun vierellä kouhottaa Sailio tai Virta. Laakkosen juonikkuus ja tilannenopeus on tuon Kerhon ykkösketjun suola.

Kuten useaan kertaan olen itse todennut, kerhon ykkönen ilman lakua ei ole käytännössä yhtään mitään. Eilinen ihan normaali esimerkki tästä, varsinkin kun JR itsepäisesti laittaa paikkaajaksi jonkun Sailion, jolla ei yksinkertaisesti kädet ja pelikäsitys millään riitä siihen kiekkoon, mitä ykkösketju pelaa. Tässä kohtaa tuleekin hyökkäyspään taitovaje esiin, koska eipä tuohon hirveästi parempiakaan vaihtoehtoja ole, kun Tokekaan ei siinä onnistu. Ainoa, joka tulee mieleen on Salonen, mutta mies ei taida pahemmin Rautakorven suosiossa olevan.
 

KIMPE

Jäsen
Heräsinpä minäkin taas seuraamaan SM-liigaa kun tosipelit alkavat ja eilen nähtiin ihan mielenkiintoinen ottelu ja ehkä kauden hienoin taklaus, kun Varakas teki puhtaan lonkkatakauksen jollekkin HPK:n pelaajalle. Siinä puolueetonkin "fani" innostui!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Heräsinpä minäkin taas seuraamaan SM-liigaa kun tosipelit alkavat ja eilen nähtiin ihan mielenkiintoinen ottelu ja ehkä kauden hienoin taklaus, kun Varakas teki puhtaan lonkkatakauksen jollekkin HPK:n pelaajalle. Siinä puolueetonkin "fani" innostui!

Varakas veti peräti kaks perstaklausta samaan peliin. Yleensä näitä on nähty pappa-Strömbergiltä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös