Pe 13.10 TPS-Pelicans

  • 8 072
  • 64

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Perjantai 13 ja Tepsi vastaan Pelicans.

Lähtökohdat:

Pelicans:

Kaanit pelannut eilen rangaistuslaukauksiin edenneen matsin, joten iskukyky pienoinen kysymysmerkki. Pelicans pääsee otteluun ilmeisesti parhaalla kokoonpanolla.

TPS:

Tepsin viimeisin ottelu tiistailta Jokereita vastaan. Silloin 2 erää hyvää kiekkoa ja kolmannessa nukahdettiin vähän. Kuitenkin 3 voittoa jo putkeen. Jani Hurme jatkaa maalilla ja SM-liigan otteluennakon mukaan Nurminen pelaa ykköskentässä Ulmerin ja McDonellin kanssa (http://www.sm-liiga.fi/kiekkokanava/ennakko.asp?ottelu_id=34167). Yli-Torkko, Saarinen ja Virtanen poissa siis kokoonpanosta, jos SM-liigan ennakkoon on uskominen. Jos tämä ketju pelaa niin kannattaa pitää silmällä kyseistä kolmikkoa, uskon että tulee aiheuttamaan päänvaivaa monelle joukkueelle.


Lopputulos:

Ottaen huomioon lähtökohdat, uskon että TPS tulee kovemmin ottelun alkuun. Juurikin ottelun alku tulee ratkaisemaan. Se miten Pelicans siitä selviää antaa todennäköisesti suuntaa ottelun lopputulokselle. Pelicansin YV on toiseksi parasta liigassa tällä hetkellä, joten boxista täytyy pysyä pois. Sama koskee tosin myös Pelicansia, koska Tepsin ylivoima on toiminut myös varsin mallikkaasti. Itse uskon ja toivon, että TPS hoitaa pisteet tästä kotiin. Allekirjoittaneelle myös ensimmäinen peli Turkuhallissa vuoteen, joten toivottavasti joukkueet tarjoavat hyvän ottelun.


P.S. Sormet ristiin, ettei pe 13 aiheuta loukkaantumisia tjsp :)
 
Viimeksi muokattu:

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Koivusen Bobin juhlaa?!

Joo-o. Koskakohan Pelicans on viimeksi voittanut Turussa? edittiä: Ennakossahan tuo näytti lukevan eli 2001 voitettiin jatkoajalla ja viimeksi varsinaisella peliajalla voitettu Turussa 1993. Hienot statsit.

Nyt siihen on hyvät mahdollisuudet, vaikka TPS onkin nousukunnossa. Uskoisin, että tulee tasaista ja maalit jäävät tuohon maagiseen alle 5,5.

Hurmeen tulo taisi olla turkulais-joukkueelle se raikas tuulahdus entisiltä loiston ajoilta, jota tarvittiin tappioputken katkaisemiseksi ja nousun aloittamiseksi. TPS on muistuttaa vieläkin 90-luvusta pelityylillään.

Mielenkiintoisi taistelupareja (en katso tarpeelliseksi perustella) :

Hurme - Niemi
Berg - Kakko
Nurminen - Jantunen

Hyvä oikeastaan, että eilen jäi taas jotain hampaankoloon. Ehkä se näkyy tässä ottelussa pienenä ekstra-latinkina.

Toni Koivuselle hatunnosto ja tapu-taput. 700 on aika paljon, kun ottaa huomioon kuinka monta niistä on kärsitty Lahdessa. Kyllähän sinne joukkoon paljon hyvääkin varmaan mahtuu. Ensimmäisenä mieleen tulee Bobin ratkaisema historiallinen play-off-ottelun voitto vuonna 2002. Vastassa tuolloin oli sattumoisin TPS.
 
Viimeksi muokattu:

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Perjantai illan ratoksi kohdataan eilen rankkari voiton Lukosta ottanut Pelicans.

Tepsi on parantanut peliään viime peleissä koko ajan vaikka kolmas erä Jokereita vastaan surkeaa olikin. Tepsi on näyttävästi hävinnyt Pelicansille viimeksi Turussa vuonna 2001 ja silloinkin jatkoajalla ja edellinen varsinaisella peliajalla kärsitty tappio näyttää olevan vuodelta 1993 joten tilastojen valossa voitto pitäisi jäädä Tepsille, mutta niihinkään ei kannata liikaa tuijottaa.

Pelicans pelasi eilen ja se varmasti tuntuu pelaajien jaloissa varsinkin, kun peli meni rankkareille saakka.

Nurminen näyttää palaavan takaisin Tepsin kokoonpanoon ja ykköskenttään Ulmerin ja McDonellin rinnalle ja tältä ketjulta voi tehoja odotella.
 

Morgoth

Jäsen
Nurminen näyttää palaavan takaisin Tepsin kokoonpanoon ja ykköskenttään Ulmerin ja McDonellin rinnalle ja tältä ketjulta voi tehoja odotella.

Kultaranne Ulmerin ja McDonellin kanssa, ei ollenkaan paha, varsinkaan ylivoimalla. Nyt pitäisi olla äijiä joilla on munaa mennä maalin eteenkin hakattavaksi ja muutenkin neppailua ei pitäisi olla järin paljon luvassa tuolta ketjulta. Peli muutenkin näyttää pitkästä aikaa vähän sellaiselta kuin pitäisikin ja Hurme maalissa takaa ettei ainakaan helppoja maaleja tule. Jokerit-pelissä Mäkinen teki vaikutuksen minuun taistelullaan, joten toivottavasti sama meno jatkuu.

Hyvät lähtökohdat ainakin peliin ja mielestäni kaikki muu kuin kolme pistettä TPSlle on pettymys. Eipähän historia mitään nykypäivän peliin merkitse, mutta aika laiha Pelsujen saldo Turusta on ollut aikojen saatossa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sellainen olo on, että tänään meidän pakit luistellaan solmuun oikein kunnolla. Tämän johdosta otetaan roimasti jäähyjä. Yli-Torkon poissaoloa ei nyt olisi kaivattu sillä äijän taistelutahto hipoo täydellisyyttä. Vaikka lahtelaisilla oli eilen peli niin jotenkin tuntuu, että ollaan illalla jäljessä luistimen mitan verran. Toivottavasti luuloni osoittautuvat vääriksi. Kaitsun paluu toki lämmittää. Hyvällä fiiliksellä kuitenkin hallille.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Nythän tässä on ihan mukavan harvakseltaan näitä kotimatseja, joten kerrankin voi sanoa odottavansa pussinokkia Turkuun. Onkos muuten Ääriliike matkalla matsiin, vai viekö Sydämmen asialla kotisohvalta katsottuna voiton.

BigMc pääsee ensikertaa näyttämään taitojaan Turkuhallin yleisön edessä, jota toivottavasti viimeaikojen parantuneet esitykset toisivat paikalle mahdollisimman suuri lukuisen joukon. Helsingissä Kent oli jo lupaava aikaerosta toipumisesta huolimatta. Jos meidän nelonen on mallia Vahalahti -Makkonen - Mäkinen, niin voisi tilane huonompikin olla.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Neljän miehen sumppu keskialueelle, yhdellä varovaista karvausta, ja hyvää kiekkoiltaa kaikille!

Taisi olla muuten Koskisen Kalle, joka 2001 iski jatkoajalla, läpiajosta voiton Pelsuille. Mutta.. paljon on (paskaista) vettä virrannut Aurajoessa tuon tapahtuman jälkeen.

On hieman vaikea arvioida maalien määrää ottelussa kun edellinen matsi oli 60 min jälkeen 5-5, ja sitä edellinen 0-0. Tänään maalimäärä on tod. näk. jotain tuosta väliltä. Toivottavasti Hurmeelle sattuu vähän huonompi päivä, ja Niemelle(?) unelmapäivä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ei Hurmeelle satu huonoja päiviä. On vain ei-täydellisiä päiviä.

Toivon mukaan Kaaneilla painaa eilinen jaloissa. Turussa TPS on parina edelliskertana tullut aika lujaa etenkin alussa. Jos alkuun saataisiin maali tai kaksi leipaistua, niin eiköhän lahtelaisten taistelutahto kokisi aikamoisen kolauksen.

Ykkösketju on tosiaan seuraamisen arvoinen. Täydellisesti roolitettu ketju. Toivon mukaan tulostakin tulee.

Kolmas nollapeli Jampalle ja minä olisin tyytyväinen.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
Niinpä, ei näitä pelejä kannata paljon historian valossa katsella. Näin katsottuna peli päättyisi Tepsille 10-0 tms., koska Tepsillä useita mestaruuksia ja Pelsuilla (tai muilla edeltäjillä) ei mitalin mitalia...

Enemmän vaikutusta on varmasti mm. sillä että Pelsut pelannut la, ti, to ja nyt vielä perjantainakin ja Tepsi viimeksi tiistaina. Olisikohan eilenkin ollut pientä väsymistä nähtävissä?

Tuskin tässä kuitenkaan mitään eilisen kaltaista maali-ilottelua nähdään, koska molemmilla hyvät veskarit. Veikkaan että Niemi maalissa Pelsuilla ja Tepsin veskaria ei tarvitse edes arvailla.

Rankkareille mennään taas kolmannen kerran peräkkäin!
Jantunen iskee ja Niemi koppaa ja kaksi pistettä Lahteen...

EDIT: Henriksson tuomarina! Melkee yhtä huono kuin eilinen Laaksonen. Henrikssonilla ollut aina jotain antipatioita Pelsuja kohtaan
 
Viimeksi muokattu:

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
TPS

Juho Santanen, Maalivahti
Jani Hurme, Maalivahti AK

1. kenttä
Aki-Petteri Berg, Vasen puolustaja AK
Marko Kiprusoff, Oikea puolustaja AK
Kai Nurminen, Vasen laitahyökkääjä AK
Layne Ulmer, Keskushyökkääjä AK
Kent McDonell, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
Vladimir Sicak, Vasen puolustaja
Juho Jokinen, Oikea puolustaja
Ville Vahalahti, Vasen laitahyökkääjä
Ivan Huml, Keskushyökkääjä
Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
Mikko Pukka, Vasen puolustaja
Simon Backman, Oikea puolustaja
Joni Yli-Torkko, Vasen laitahyökkääjä
Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
Matti Aho, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
Teemu Kesä, Vasen puolustaja
Tuukka Pulliainen, Hyökkääjä
Tuomas Suominen, Vasen laitahyökkääjä
Jussi Makkonen, Keskushyökkääjä
Mika Alatalo, Oikea laitahyökkääjä

Onpa mielenkiintoiset kentät. Todella.
 
Viimeksi muokattu:

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoiset ketjut

Nyt ei muutakun kaikille ketjuille "tasaisesti" peliaikaa ja kova liike päälle, niin hyvä tulee. Harkkapelien tehovitjakin taas kasassa, tosin nelosessa. Edelleen toi kolmas pakkipari arveluttaa "vähän"... Mikähän siinä on ettei Kesää tuossa voisi kokeilla...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
Tepsin kokonpano tuli ainakin selväksi! Pelsujen ei tiedossa?
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelicansin kokoonpano illan otteluun:

Maalivahdit:
#33 Antti Niemi
#75 Tommi Satosaari

1.kenttä
#19 Jussi Saarinen
#24 Toni Sihvonen
#9 Olli Julkunen

#4 Esa Saksinen
#36 Jarkko Glad

2.kenttä
#90 Marko Jantunen
#5 Matias Loppi
#28 Kari Sihvonen

#92 Erik Kakko
#52 Ville Uusitalo

3.kenttä
#20 Tuomas Santavuori
#94 Toni Koivunen
#10 Jesse Saarinen

#44 Anssi Salmela
#25 Sami Helenius

4.kenttä
#77 Leo Komarov
#61 Henri Heino
#22 Karo Koivunen

#3 Jani Forsström
#6 Olli Korkeavuori

PS. onnea Koivuselle
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Ehdottomasti paikalle seuraamaan McDonellin otteita. Aika hurjaltahan tuo ykkönen vaikuttaa ja toivottavasti tuloskin on sen mukaista.
Mielenkiintoisessa muotissa on myös tuo kakkonen, eli ei yhtään paha.
Edelleen hämmennystä aiheuttaa Kesän paikka 7 pakkina. Mitähän mies mahtaa ajatella, kun on jatkuvasti penkillä ja joku hemmetin Backman saa sen sijaan peliaikaa. Se on mielestäni ainoa erikoisuus tuossa kokoonpanossa.
Onnksi Sykkö ei ole pelaavassa kokoonpanossa ollenkaan. Ei tule ikävä, vaikka ei olisi enää koko kaudella.

Saa nähdä painaako Pelicansin jaloissa eilinen peli. Antti Niemen otteita pitää seurata mielenkiinnolla. Hyvin pitää onnistua, jos vieraat meinaavat saada yhdenkin pisteen tänään mukaan. Käsittääkseni Lahdesta ei tule yhtään bussillista faneja paikalle, mikä on harmi juttu.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Ellei nyt tule yleisöä paikalle ns. normaalisti, eli edes hikiset 7000, niin olen todella pettynyt turkulaisiin. Vähän meinaan pelkään, ettei jengi tajua vastustajan olevan ihan jotain muuta kuin mitä sanasta Pelicans tulee ekana mieleen. Vielä kun heitetään soppaan Tepsin 180 astetta kääntyneet esitykset ja maustetaan vielä McDonellin ensimmäisellä kotiesiintymisellä, niin luulisi kiinnotuksen heräävän.

Laitan noi hyökkijäukkelit vielä näin, että hahmottaa paremmin.

Nurminen-Ulmer-McDonnel
Vahalahti-Huml-Mäkinen
YTorkko-Rautee-Aho
Suominen-Makkonen-Alatalo

Hyvät ketjut! Paljon tuon tiiviimpää pakkaa ei ainakaan paperilla osaisi toivoa. 1, 2 ja nelonenkin kaikki hyökkääviä ja kolmonenkin saa varmasti vähintään vilskettä aikaan kentän molemmissä päissä. Hyökkäyksestä ei meinaa heikkoa kohtaa löytyä hakemallakaan.

Pakistoa saa sitten jännittää senkin edestä, jos ja kun Ara osaa heittää kuumat äijät Backmania ja Pukkaa vastaan. Tuskin Sicak ja Jokinenkaan vaikeuksitta selviää joka vaihdosta, kun syöttökone Jantunen kumppaneineen saa vaihteen päälle.

Vaikka ennakossakin höpistiin, ettei Pelsujen peliputkea oteta huomioon, niin kyllä tänään luulisi pirteillä kintuilla saavan jäähyjä vierailijoille. Hillitön poljenta vaan päälle, vaikka välillä ilman ajatustakin, niin saadaan ylivoimaa. Lyhyitä vaihtoja ja nelosketju kunnolla käyttöön. Vaikka käsiä löytyykin, niin neppailulla ei saa päästää Pelsuja peliin mukaan.

Jani Hurme ei ole päästänyt kotona vielä maaliakaan. Nyt kun menin tuon sanomaan, niin se päästää yhden. 4-1.
 

spirou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, HeKi
Huilumestari kirjoitti:
Pelicansin kokoonpano illan otteluun:

2.kenttä
#90 Marko Jantunen
#5 Matias Loppi
#28 Kari Sihvonen

4.kenttä
#77 Leo Komarov
#61 Henri Heino
#22 Karo Koivunen

hmm.. SM - liiga.fi sanoo taas että Sihvonen olisi Karon paikalla. Jos näin on, viime pelin kokeilu peluuttaa Koivusta Heinon rinnalla oli todella lyhytkestoista. Sääli sinänsä, olisi kiinnostanut tietää miten tuo kenttä olisi pitkässä juoksussa toiminut.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Kaikki muu..

kuin suora voitto ei tyydytä, ainakaan minua. Pohjana edelliselle on se, että Pelikaaneilla on ollut aika raskas viikko takana päinvastoin kuin TPS:llä. Ja terveystilannekin on TPS:llä tärkeimpien pelaajien osalta hyvä nyt, kun Nurminenkin vielä palaa ruotuun.

Täytyy myöntää etten muista milloin olisi Pelicans-ottelu kiinnostanut näin paljon. Sekä vierailijoiden hyvien esitysten että Palloseuran parantuneiden otteiden ansiosta. Unohtamatta tietenkään McD:n ensiesiintymistä Turussa.

TPS:n hyökkäys vaikuttaa todella hyvältä, maalivahtipeli erittäin hyvältä ja puolustuskin ihan ok:lta(kärki on erinomainen). Asiat rullaavat nyt todella lupaavasti.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
jtuominen kirjoitti:
Täytyy myöntää etten muista milloin olisi Pelicans-ottelu kiinnostanut näin paljon. Sekä vierailijoiden hyvien esitysten että Palloseuran parantuneiden otteiden ansiosta. Unohtamatta tietenkään McD:n ensiesiintymistä Turussa.

Meinasin lähteä ajelemaan kohti Turkkusta, mut tuli aamuksi aikaista menoa ja matkaa kuitenkin jotain 225 km/suunta. Täytyy tyytyä katselemaan radiosta. Kiinnostava matsi todellakin. Josko toi meidän Turun taika muuttuisi tällä kaudella.
 

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin mielenkiintoiset ketjut Tepsillä. Paperilla vaikuttaa omien lasien takaa tosi kovilta ketjuilta. Saas nähdä. Nyt vaan jumalaton vauhti päälle. Olen tosi pettynyt jos Pelicans sattuisi olemaan pirteämmällä jalalla liikkeellä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
AnaMasa kirjoitti:
Nurminen-Ulmer-McDonnel
Vahalahti-Huml-Mäkinen
YTorkko-Rautee-Aho
Suominen-Makkonen-Alatalo

Jännä nähdä minkä verran tuota nelosketjua peluutetaan. Tasakentällisin saattaa saada peliaikaa suhteellisen paljonkin kakkosen kustannuksella.

Paperilla todella kova nippu, mutta saa nähdä toimiiko oikeasti. Jos Ulmer-McDonnel pelaavat ykkösketjun arvoista peliä ja tuo kakkonenkin saa pelin kulkemaan, niin hyvä tulee. Tässähän alkaa vähän jopa innostumaan pitkästä aikaa!

Täytyypä mennä hallille tarkastamaan tilanne.
 

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelaajille saattaa aiheuttaa ylimääräistä painetta kiekkoguru P.Sihvosen mahdollinen paikallaolo (sanoi yrittävänsä päästä matsiin UL:ssä) hymiö

Jos matsissa tulee tylsää, voi yrittää "Pongaa Sihvonen" - leikkiä. Voittajalle propsit tekstimuodossa.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
lavos kirjoitti:
Pelaajille saattaa aiheuttaa ylimääräistä painetta kiekkoguru P.Sihvosen mahdollinen paikallaolo (sanoi yrittävänsä päästä matsiin UL:ssä) hymiö

Jos matsissa tulee tylsää, voi yrittää "Pongaa Sihvonen" - leikkiä. Voittajalle propsit tekstimuodossa.

Ehkä Sihvonen toteuttaa uhkauksensa ja käy muuhunkin kuin verbaaliseen sotaan Jortikkaa vastaan? :D Sittenhän Hannu ei enää pysty penkin taakse menemään kun Sihvonen on häntä "höykyttänyt".
 

Yläkatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
jtuominen kirjoitti:
Täytyy myöntää etten muista milloin olisi Pelicans-ottelu kiinnostanut näin paljon. Sekä vierailijoiden hyvien esitysten että Palloseuran parantuneiden otteiden ansiosta. Unohtamatta tietenkään McD:n ensiesiintymistä Turussa.

Vielä puolitoista viikkoa siiten ei harmittanut yhtään etten tätä peliä pääse katsomaan, mutta nyt kyllä harmittaa. Ensimmäinen TPS-Pelicans peli pitkään aikaan kun kumpaakaan joukkuetta ei pidetä yleisenä vitsinä, McDonellin kotiavaus ja Jampan nollaputki kotipeleissä. Olisihan noita syitä tulla katsomaan, mutta kun ei pääse - harmittaa!
 

MustaEnkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Evolution
Ei olisi muutama kausi sitten uskonut että kaanit ovat Tepsin tasomittari, mutta näin vaan se homma etenee. Edellisessä ottelussa me TPS:n kannattajat jo luultiin että se sarjajohtaja olisi ollut se johon piti verrata, mutta jokerifanien mielestä Jokerit eivät olleet tiistaina minkäänlainen mittari Tepsille.

Kaaneilla on joukkueen valmennus kunnossa ja nosteessa mennän edelleen peliputkesta huolimatta. Tepsillä peli alkaa näyttämään peliltä, mutta itseluottamus voi vielä olla hieman haavoittuvainen, etenkin jos ottelun alussa lahtelaiset pääsevät rokottamaan.

Mielenkiintoisin ottelu näiden kahden joukkueen välillä koskaan! Ikinä! Missään!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jaahas jaahas...Yli-Torkko pelaa sittenkin. Miksihän toisin luulin? No, pääasia, että pelaa. Parin tunnin kuluttua pelataan jo täyttä höyryä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös