Pe 13.1.2012 KalPa-Pelicans

  • 10 124
  • 39

Fordél

Jäsen
Fordelin laskujen mukaan näyttäisi maalipaikat menneet aika tasan, vaikka itse olisin heittänyt lonkalta hieman enemmän Pelicansin puolelle. No, eipä KalPan tarvinnut tuohon toiseen maaliin edes paikkaa, sillä miinuskulmasta rinnalla taisi Kapanen maalinsa tehdä.

Pienen tarkistuksen tein ja Sopasen maali jäi laskuista. Sehän oli myös 5vs5 pelissä syntynyt eli 16-13 Pelicansille. Laukaisukartastakin saa aikalailla saman tuloksen. Pelicans sai enemmän laukauksia maalia kohti, mutta parhaalta maalintekosektorilla paikat meni suht tasan, sillä Pelicans laukoi paljon myös viivan tuntumasta.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Järvinen vs Kuparinen oli hyvä haku vierailta, olisin toki odottanut ennemmin Marttisen hakevan vastustajan ykkössenan hiileen, mutta enivei ihan kiva hippa.

Et varmaan oikeasti tarkoittanut, että olisi ollut haku? Eikös siinä Kuparinen heittänyt vähintään arveluttavasti kyynärpäätä vastaan, joten enemmän minusta Kuparinen masinoi tuon tilanteen.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eihän siitä kauan ole, kun tällä palstalla kerrottiin, että KalPasta ei ole mestariksi, kun ei ole kokenut vastoinkäymisiä ja tappioputkia tällä kaudella. Minä en ole ollenkaan huolissani tästä tappioputkesta, kun tämä nyt mahdollistaa mestaruuden. Kertaheitolla mestaruustaisteluun!
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers
Eikös siinä Kuparinen heittänyt vähintään arveluttavasti kyynärpäätä vastaan, joten enemmän minusta Kuparinen masinoi tuon tilanteen.

Hetkeä ennen tilannetta Kuparinen päivysti Hovisen edessä, jossa kaverukset tuuppivat toisiaan ja Järvinen heitti napakan niitin pohkeille, jolloin Matilta lähti ns. jalat alta. Pelikellossa oli tuon itse nujakan kohdilla alle puoli minuuttia. Tilanne lähti laitapainista, jossa Järvinen jäi kuitenkin pitämään kiinni kiekotonta pelaajaa. Matti jo valmiiksi kuumuneena tarjosi hansikasta naamaan hieman hieromista agressiivisemmalla kyynärvarsiojennuksella. Loppu sitten menikin nyhjäilyksi. Hieman jäi harmittamaan tuossa aivan viimeisellä kahdella minuutilla tuomariston velliperseily, jolloin jätettiin kampitukset viheltämättä.

Itse pelihän oli mielestäni täysin Pelicansin heiniä. Jos en tietäisi, mihin KalPa parhaimpana päivänä pystyy, niin sanoisin pelaajamateriaalieron olevan hämmästyttävästi Pelicansin hyväksi. Tänään kuitenkin ennen kaikkea Pelicansin pelitapa Kai Suikkasen maagisella taktikoinnilla teki pelistä rutiiinisuorituksen näköisen lahtelaisilta. En todellakaan halua pelsuja vastaan playoff-peleissä, sillä paketti tuntuu hajoavan kuopiolaisilta aivan täysin.

Olisin toivonut KalPalta rämäpäisempää otetta. Enemmän yksi vastaan yksi -haastoja siniviivalla, pudotussyötöllisten viivelähtöjen eliminoimista ja muutenkin sellaista geneeristä kiveksen napakoitumista agressiivisuuspuolella.
 

blanco

Jäsen
En todellakaan halua pelsuja vastaan playoff-peleissä, sillä paketti tuntuu hajoavan kuopiolaisilta aivan täysin.a.

Toivotaan silti molemmat että joukkueet kohtaa pleijareissa, näillä sijoituksilla se tarkoittaisi finaaleita...
ihan viihdyttävää perjantaihokia, Pelsu ehkä juuri tuon verran parempi. Sopaselle teki hyvää päästä paremman sentterin rinnalle, myös Hovinen oli tänään alkukauden vireessä, eleettömiä peittoja vaikeisiin onetimereihin. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä vieraspeli!
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Taktisesti hieno peli Pelsuilta ja hienosti pysyttiin KalPan vauhdissa mukana. Hovisella oli kahden erän jälkeen huikeat 14 torjuntaa, mikä kertoo kyllä oleellisen siitä kumman pillin mukaan peli meni.

Hienoa oli nähdä kun KalPan hyökkäykset kerta toisensa jälkeen pysähtyivät viimeistään Pelsun siniselle. Ensimmäisessä erässä Lasch taisi yksin ottaa 3-5 kiekonriistoa. Miehellä oli myös pari hyvää paikkaa laittaa kiekko reppuun, mutta ei pomppinut.

Paakkolanvaaralta ihan jäätävä suoritus voittomaalissa. Kun oma läpiajon ei onnistunut niin rauhassa odotti riparin ja katseli Rinkiselle puolityhjän maalin, eikä tämä jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Koko joukkue pelasi ihan eri ryhdillä kuin viimeiset pari ottelua ja pakko olla tyytyväinen siihen, että alkukaudesta hävittiin näitä kovia joukkueita vastaan ja nyt niihin sytytään ihan eri tavalla kuin vastustaja (-Hifkiä vastaan). Hovinen pelasi tänään sillä tasolla mitä häneltä on totuttu näkemään.

Sopaselle meikäläiseltä kolme tähteä. Sen verran veltosti mies on pelannut, että tämänpäiväinen esitys oli aivan eri planeetalta. Teijan pitäisi saada joka otteluun maali ensimmäisessä vaihdossaan, jotta motivaatio riittäisi koko otteluun. Siinä on taiteilijasielu, jos joku tässä liigassa on. Sopasen ja Hodgmanin kanssa pelaavan Immosen työmoraalia sen sijaan on pakko ihailla. Mies pelaa illasta toiseen todella hyvää ja tarkkaa peliä. Tänään pitkästä aikaa tehopisteille.

Mielenkiintoista nähdä pystyykö Suikkanen sytyttämään joukkueensa bussimatkan jälkeen uudelleen hieman vähemmän taitavaa joukkuetta vastaan. Ehkä viime viikonlopusta on jotain opittu.

edit. Kiva, että saatiin oikein kuviakin ottelusta. Hieman oli kuvatekstit katkeransuloisia, heh.
 

chubster

Jäsen
edit. Kiva, että saatiin oikein kuviakin ottelusta. Hieman oli kuvatekstit katkeransuloisia, heh.

Pakko oli käydä oikein postauksesi takia katsomassa nuo kuvat ja tosiaan. Jos jatkoajan keskustelupalstalla juttujen taso on aika alhaista, niin ei se tuolla toimituksen puolella aina sen parempaa ole! "Hieman" katkeransuloisia kuvatekstejä tosiaan! :D
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Journalismin kukkasia nämä kuvatekstit :)

Vaikka harmittaa oman joukkueen tappio, niin kannattaisi varmaan rauhoittua hetki, jos kerran kuitenkin on jonkin sortin toimittaja :)
Varsinkin, kun kyseessä oli kuitenkin kokolailla spontaani mylly, jossa omakaan poika ei todellakaan ollut mikään rippikoulupoika ja syytön uhri.


Myös Kapasen tuurimaaliin olisi varmaan osuvampikin teksti voinut syntyä kuin mitä:
Ottelun lopussa kapteeni Kapanen herätteli omaa joukkuettaan maalin muodossa.

Toki tottahan tuo on, mutta...
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin vaan Pelsut oli parempia ja vei ansaitut pisteet mukanaan. Onnittelut siitä. En voi väittää ettei häviäminen juuri Pelsuille olisi vituttanut paljon normaalia enemmän. Se että tulee varsinkin kotona pelissä pataan kohtalaisen vaisulla esityksellä, syö miestä ja mieltä aivan helvetisti. Sen lisäksi, en voi välttyä ajatukselta että vierasvoitolla Pelsut myös ottivat melekosen niskalenkin KalPasta ja ehkä samalla koko runkosarjan voitosta (ero kaventui jo ehkä 5 pisteeseen). Pahoin pelkään että musertavan masentava tammikuun loppu (jo seuraava viikko) näyttää suunnan runkosarjan suhteen ja KalPan kohdalla se ei kyllä juuri nyt näytä hyvältä ottaen huomioon viime pelien trendin sekä sen että vastaan tulee vielä pariinkin kertaan tammikuussa KalPan pahin painajainen, Ässät. No tälläinen tulevaisuuden ennustaminen kahden kuukauden päähän on täyttä huuhaata mutta juuri nyt merkit eivät ole Kuopioon hyviä.

KalPan kannalta peli oli taas tänään kyllä kokonaisuutena huono. Ok, tiedän että peli on aina suhteessa vastustajan peliin, joka tänään oli hyvä (selkeästi KalPaa parempi), mutta yhtä kaikki toinen kerta jyrän alle peräkkäin kotikaukalossa. Itse asiassa ottelun alku näytti suunnan illan koitokselle. Ensimmäiset puolitoista minuuttia pelattiin KalPan päädyssä (ilman että KalPan pelaajien tarvitsi ylittää keskiviivaa) ennen kuin omissa soi. Tämän jälkeen peliä mentiin enemmän tai vähemmän Pelsujen komennossa (etenkin ensimmäinen erä) aina kolmosen asti jolloin Pelsut keskittyivät jo enemmän keskialueen puolustamiseen kuin hyökkäyspään kiekonriistoihin. Pelin suuntaa eivät erätuot auttaneet vaika kuinka ihmeitä toivoin. Siihen nähden Pelsujen voitto ansaittu.

Yksi ottelun kulmakiviä oli taas KalPan tehoton yv. Vaikkei Pelsutkaan yv:llä juhlineet, ei sitä tehnyt taaskaan myös KalPa. Noin puhtaana arvauksena voisin heittää että tämän vuoden puolella Kalpan täytyy olla yhdellä tehdyllä maalilla liigan huonoin yv joukkue. Vaikka tänään yv:llä oli sentään tarkoitus hakea myös laukauksia (loputtoman syöttelyn sijaan), ei se vaan uppoa. Tietenkään eihän se yv pelaaminen sattumaa ole vaan onhan siinä maskit, ajoitukset yms. yhtä suuressa roolissa mutta jatkoa ajatellen paljon on joukkueella vielä opittavaa yv:sta.

Niin ja tästä ei todellakaan ole hyvä jatka. Takana kolme tappiota, joista yksi surkean esityksen jälkeen ja yksi jonkun sortin kyykytyksen jälkeen. Nyt joukueen iskukyky todella punnitaan. Saa nähdä mitä vielä reilu viikko tuo tullessaan.
 

Agentti

Jäsen
Pakko oli käydä oikein postauksesi takia katsomassa nuo kuvat ja tosiaan. Jos jatkoajan keskustelupalstalla juttujen taso on aika alhaista, niin ei se tuolla toimituksen puolella aina sen parempaa ole! "Hieman" katkeransuloisia kuvatekstejä tosiaan! :D


Toimittajan vois laittaa pelikieltoon vähäks aikaa, ainakin pari peliä näin alkuun.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jatkoajan toimittajan puolustukseksi laitetaan nyt tännekin IL:n toimittajan tuotoksia:

Otsikko:
"Pelicans kävi pilaamassa Kuopion perjantai-illan - KalPan ykköspyssy törttöili"


Ja jutussa:
"Ottelun loppuhetkillä KalPan ykköstehomies Matti Kuparinen ja Pelicansin Joonas Järvinen törttöilivät itsensä suihkuun. "

Ja näille vielä maksetaan tälläisen paskan kirjoittamisesta! Jokuhan oli tehnyt melko hiljattain gradun vai väikkärin vertaillen Suomen ja Ruotsin urheilujournalismia. Tutkimuksessa todettiin Suomen urheilujournalismin olevan selvästi naapurimaata jäljessä, ja näitä tuotoksia lukiessa on helppo uskoa tuota tulosta!
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Pitäisiköhän jonkun käydä pyyhkimässä Jatkoajan toimittajalta pyllykin kun on näköjään tullut tänään äitiä ikävä?

Kuparinenkin, joka aiemmin Ässissä oli näitä rottaosaston miehiä, tarjoili siinä kyynärpäätä ja hanskalla nyrkkiä päähän, mutta alkaa näköjään Kuopiossakin puusilmäisyys laskemaan ihan sinne Jyväskylän ja Porin tasolle. Ymmärrän sen keskustelupalstalla, mutta kyllä tuolla kuvakoosteen itkumuurilla kilpaillaan koko vuoden kakkapylly-palkinnosta. Heh, "Hovinen hoiteli taidolla ja tuurilla" kun taas Kapanen "herätteli joukkuettaan maalin muodossa".

"Päällekarkaustilanteessa" muuten tuskin Kuparinen olisi pitkän vaihdon jälkeen muutenkaan enää tullut/jäänyt kentälle. Myllystä nyt on sinänsä turha jakaa mitään edgejä, Järvisen kaltaisen ison pojan on hoideltava vastustajan kultakypärä jos painiin ajaudutaan.

Vitun toimittaja-ämmä. Vituttaako kun KalPasta ei löydy Järvisen tasoista puolustavaa puolustajaa?


EDIT: Ja varmuuden välttämiseksi vielä noin yleisesti kaikki kunnia Tuokkolan kiekolliselle KalPalle ja Kupariselle tämän kauden suorituksistaan. Tänään mielestäni parempi kuitenkin voitti.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Toimittaja voisi kyllä vastaisuudessa hakea pari nenäliinaa ja odottaa muutaman tunnin hävityn matsin jälkeen. Sen verran oli itkupotkua havaittavissa.

Muutenhan peli oli ihan mallikasta. Vili väläytteli kovan dissaamisen jälkeen ja oli hyvä tänään. Ongelmahan on niinkuin Sakke studiossa sanoi, Vilillä hyvän ja huonon päivän ero on älyttömän suuri.

Lasch oli kyllä jälleen hyvä. Hovinenkin palasi tasolleen vaikka muutaman kerran pomputtelikin.

Tänään kovalla asenteella SaiPan kimppuun ja kolme pistettä mukaan, niin ero on enää 5p.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tänään kovalla asenteella SaiPan kimppuun ja kolme pistettä mukaan, niin ero on enää 5p.

Paitsi jos ja toivottavasti kun KalPa ryhdistäytyy ja voittaa tänään Tapparan.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelicansin opinnäytetyö

Pelicans esitti mainion opinnäytetyön siitä, miten Kalpan pelitapa rikotaan ja tehdään tehottomaksi. Pelicans teki läpi ottelun oikeita asioita ja Kalpa ei päässyt noudattamaan pelitapaansa oikeastaan missään vaiheessa ottelua.
Kalpan maalit perustuivat sen sijaan yksilötaitoon ja tuuriin.

Pelicans näytti jo ensimmäisessä erässä millä pelityylillä joka joukkueen tulisi Kalpa haastaa. Kalpan pelikirja repesi lähes totaalisesti ja Pelicans pelasi juuri niin kuin päävalmentaja Kai Suikkanen halusi. Keski-alue tukittiin erittäin tehokkaasti ja Kalpan puolustajille annettiin erittäin kova paine. Tällä Suikkasen reseptillä Kalpa ei päässyt kovaan vauhtiin missään vaiheessa eikä edes avaamaan peliä. Pelicans pakotti Kalpan kaksinkamppailuihin sen omalla puolustusalueella ja käytti hyväksi yhtä Kalpan harvoista heikkouksista, kaksinkamppailuvoimaa. Tästä oiva esimerkki oli Pelicansin ensimmäinen maali, johon Justin Hodgman teki erinomaisen esityön voittamalla kaksinkamppailun kulmassa. Tätä vastaavasti edelsi tilanne, jossa Kalpa yritti avata peliä viivelähdöllä, mutta Ryan Lasch riisti mainiosti jo ensimmäisen "jättösyötön". Lasch teki näitä samoja riistoja ensimmäisessä erässä useampia ja luki Kalpan peliä erinomaisesti. Kalpa ei päässyt ensimmäisessä erässä tasakentällisin kuin muutamaan kunnon hyökkäykseen. Pelicans sai puolestaan luotua useampia tilanteita Kalpan maalille, eikä vähiten Laschin pirteyden johdosta.

Toinen erä oli ensimmäistä erää sekavampi ja tasaisempi. Kalpa pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja vaikka se ei tulosta tuottanutkaan, niin pian sen jälkeen Sakari Salminen ja Tuomas Kiiskinen pelasivat näppärän kulmapelin, jonka johdosta Salminen harhautteli komeasti itsensä Pelicansin puolustuksen läpi ja nosti komeasti kiekon Niko Hovisen selän taakse. Yhtään Salmisen taitoa väheksymättä maali meni pitkälti myös Pelicansin Aaron Brocklehurstin huonon puolustamisen piikkiin. Tosin Brocklehurst paikkasi virheensä muutamaa minuuttia myöhemmin viemällä Pelicansin taas johtoon komealla laukauksella vastahyökkäyksen päätteeksi. Toinen erä oli pääosin tarkkaa puolustamista kummaltakin joukkueelta ja hyviä maalipaikkoja ei juurikaan nähty. Kalpan taisteluilme parani, mutta pelitapaansa se ei juuri päässyt sen paremmin noudattamaan kuin ensimmäisessä erässäkään. Ylivoimapeli oli tehotonta kummallakin joukkueella.

Kolmannen erän alussa Kalpan takaa-ajo pysähtyy kun Tommi Paakkolanvaara riistää loistavasti kiekon Adam Masuhrilta keski-alueella ja Teemu Rinkinen iskee Paakkolanvaaran paluukiekon maaliin. Erittäin huolimatonta peliä Kalpalta kun alin pelaaja yrittää tuoda kiekon yli keski-alueen kenenkään varmistamatta. Koko erän kuva oikeastaan oli, että Kalpa sortui pitkälti yksinyrittämiseen ja puskemiseen, jotka Kiiskisen ja Salmisen yksilötaidon johdosta toivat muutaman paikan. Harvoin näkee Kalpan pelissä vastaavia sooloilun piirteitä, mutta joukkueen johtavat pelaajat katsoivat yksilötaidon olevan viimeinen vaihtoehto murtaa Pelicansin tiivis puolustus. Pelicans-puolustus viimeisenä lukkonaan Hovinen hoitivat kuitenkin nämä yksittäiset yritykset. Kalpan toinen maali oli puhdasta tuuria, mutta kun kiekkoja tarpeeksi laukoo edes sinne päin niin kyllä se aina joskus uppoaa. Pelicans pääsi erässä Rinkisen maaliin johtaneen hyökkäyksen lisäksi muutamiin hyviin hyökkäyksiin, mutta viimeistely ontui. Etenkin tehot 1+1 ottelussa iskeneellä Vili Sopasella oli paikkoja useampaankin maaliin. Ottelu oli kokonaisuudessaan erittäin pirteää suorittamista Sopaselta ja koko pelikaanilaumalta. Kalpa ei kaatunut huonouteensa vaan Pelicansin hyvyyteen!

Ps. Ei ollut Joonas Järviseltä huono veto haastaa kultakypärä Matti Kuparinen, vaikka se tapahtuikin vasta 12 sekuntia ennen loppua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös