Pe 12.9.2014 TPS - Kärpät

  • 12 301
  • 32

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistavaa, että vihdoin on TPS:n osalta ensimmäinen Liigan-otteluketju tälle kaudelle avattu, tätä on tullutkin odoteltua. Ei vaan itsellä ole niin paljoa sanottavaa, että olisi kehdannut avata.

Puolustuksesta on tosiaan pois Seigo, ilman Seikolaa tässä onkin oppinut elämään joten ei sinänsä se harmita, mutta Seigo harmittaa, pelasi viime kaudella ainoana (?) koko joukkueesta täydet 60 ottelua ja nyt onkin missaamassa otteluita heti kauden alusta. Erittäin monipuolinen, taitava ja vieläkin kehittyvä puolustaja kyseessä. Muuten puolustuksesta löytynee Nummelin, Nakladal, Lehtonen, Friman, Gysbers, Pulli ja mahdollisesti vielä Karhu. Maalissa lienee Lassila.

Tosiaan kova on usko, että nyt lähdetään vielä ihan erilaisella ilmeellä pelaamaan, kuin mitä näitä harkkapelejä on pelattu. Vaikka jo valmiiksi on ollut huomattavasti parempaa tekemistä joukkueena, kuin aiempina kausina, niin uskon, että Liigan alkaessa, niiden oikeasti tärkeiden pisteiden tullessa kehiin, saadaan vielä yksi vaihde isommalle tossa joukkueessa.

Vastassa on helvetin kova Kärpät, mikä varmasti sytyttää kotijoukkueen, puhumattakaan siitä, että siellä on tosiaan istumapaikat hallista jo loppunut, eli täyden tuvan edessä pääsee pelaamaan ja avaamaan liigakauden. Tunnetta ei ainakaan pitäisi puuttua.

Pelottaa ihan saatanasti silti, että tääkin kausi alkaa paskasti, mutta nyt jos koskaan pitäisi saada kunnon onnistuminen. Alkuun vielä Hunajata-video hallille nostamaan tunnelmaa (Tommi Läntinenki hei...), vähän seremoniaa Nummelineille (näin jostain olin lukevinani) ja sitten täysi pöhinä päälle. Enpä ole taas vähään aikaan matsia tälleen odottanut. Ihanaa, että vihdoin tää oikeesti alkaa.


E: Loistava tää uus palsta, kun jäi teksti kesken töissä ja ajattelin, että himassa kirjotan sitte alusta uusiks jotain, mut piru sai jatkettua just siitä mihin töissä jäin.

E:2 olin hyökkäysketjuista (kuten monesta muusta asiastakin) pihalla kuin postilaatikko. Poistettu.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä avaushan tuo on ja omasta mielestäni ketjujen avaus on mukavaa puuhaa :) Ihmeen vähän tosiaan jengillä ollut ilmeisesti aikaa kirjoitella tänne toistaiseksi mutta eiköhän tänne ala viestiä pukkaamaan tänään.

Itseltäni jää tämä peli paikan päällä näkemättä kuumeen vuoksi, annoin kausarilipun tyttöystävälle joka oli jopa vähän innoissaan. Koskaan aiemmin ei ole moista tapahtunut, sillä tämä kendovihaaja katselee yleensä korkeintaan Suomen MM-kisamittelöitä mutta kai tämäkin jonkinlainen signaali on siitä että tämä kausi on erilainen. Hyvää alkua toivotaan täälläkin.

HK-Areena täynnä, olkoonkin että tuo on vähän rakennettu spektaakkeli siinä mielessä että noita lippuja on melko avokätisesti jaeltu. Silti noin 12000 ihmistä tullee olemaan yleisömäärä ja se on mieletön luku jota on pakko arvostaa. Pelaajillekin varmaan melkoisen buustin saa aikaiseksi moinen. Viime kaudella yhdessä matsissa oli halli liki täynnä ja se peli Jokereita vastaan meni niin päin helvettiä kuin vain olla ja saattaa, mutta uskoisin ettei tänään samasta skenaariosta ole pelkoa.

Ketjuista muuten samaa mieltä, mutta kyllä mun mielestä Sointu voisi vedellä Koskirannan ja Laschin kanssa, olkoonkin että Rantanen-Sointu-connectionia ei ole vielä päästy kokeilemaan. On kuitenkin muistettava että tässä on kyseessä TPS:n preseasonin paras pelaaja Ryan Laschin jälkeen. Toisaalta taas ymmärtäähän tuonkin että pidettäisiin ketjut samoina joissa peli on kulkenut paremmin joukkueena. Mielenkiinnolla odotan illan kokoonpanojulkistuksia.

Jos jotain ennakko-odotuksia vielä kirjailisi tänne TPS:n osalta vaikka ranskalaisilla:

- Lassila kovan paikan edessä, heti täysi tupa kotonaan ja odotukset jokaisella pilvissä. Kestääkö miehen kuuppa?
- Puolustuksessa joudutaan vielä Seigon poissaollessa lyömään junnu-jokerikortteja pöytään enemmän kuin pitäisi. Friman lienee askissa Suikkasen bad habitin vuoksi, mutta kuka on toinen? Saako Friman pelattua ehjän ottelun vai kilpaileeko kentän heikoimman pakin tittelistä kaverin Vallin-Niemelä-akselin kanssa? Itse päätyisin muuten Keskitaloon pakkivalinnassa. Mukavan kokonaisvaltaisen oloinen pakki, omaa jonkinlaista upsidea hyökkäyspeliinkin.
- Kehissä kolme pääosin ilmeisesti rahalla houkuteltua kanadalaispakkia. Kuka kolmikosta Gysbers, Glenn sekä Spang pelaa ehyimmän ottelun, nouseeko jopa joku näistä ratkaisijaksi?
- Miten TPS pystyy viisikkopuolustuksellaan vastaamaan Kärppien todella laajaan hyökkäysarsenaaliin? Saadaanko nuoret vikkeläkintut ruotuun ilman että jatkuvasti istutaan boksissa?
- Saako TPS ylivoimansa toimimaan paremmin kuin harjoitusotteluissa? Tiettävästi tuota on hinkattu ja puleerattu tällä viikolla treeneissä melko tavalla, toivottavasti kantaa hedelmää heti tänään. Omaan silmääni se on vaatinut lähinnä yksinkertaistamista.
- Smolenak, Lasch ja Deschamps ovat jokainen varmasti koti- ja vierasjoukkueen kannattajien keskuudessa tiukassa seurannassa. Kuka tai ketkä juhlivat tehojen muodossa?

Kärppien osalta vaikutti preseasonilla (näkemissäni CHL-otteluissa) sille että viisikkopelaaminen on hyvärakenteista. Vahva nippuhan tuo on kaikkinensa ja takuulla ennakkosuosikki illan matsiin lähdettäessä vaikka TPS vahvistunut onkin.

Mukavaa jääkiekkoiltaa jokaiselle. Ottaa rankasti päähän olla sairaana tällaisena päivänä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä tästä lähdetään hakemaan hyvää ja ylvästä peliesitystä, jossa mennään eikä meinata. Kärpät on sen verran kova mittari heti kärkeen, että vaikka TPS tästä banjoon ottaisikin, mutta mikäli se tehdään täysillä ja kaikki jäälle antaen, niin en osaa olla pettynyt. Viime kausilta tuttu muniin puhaltelu kaiken ennakkohehkutuksen jälkeen yleisömerelle olisi pahinta taas mitä voisi tapahtua. Seigo varsinkin on puolustuksesta ikävä poisjäänti, mutta pääseepähän joku junnuistamme isoihin bootseihin. Smoleen ja Laschiin on kova luotto, mutta kyllä siellä pitää muidenkin nyt pelata ja syttyä ja kukapa ei tähän syttyisi, kun kerrankin ei ole sitä vajaa 4 tonnia katsomassa vaan täysi mökki.

Mihinkään ylihyökkäämiseen ei ole varaa. TPS on kusessa mikäli Kärpät pääsee samankaltaisia yv-hyökkäyksiä tekemään kuin keskiviikon Tappara-matsin voittomaalia edeltänyt hyökkäys eli nopea 2 vs. 1-tilanne. Näin ollen viisikkona hyökätään, viisikkona puolustetaan. Vauhtia tulee takuulla vierasjoukkueenkin puolesta, oululaiset eivät perinteisesti ole jääneet hiihtelemään kaukaloon vieraissakaan. Rohkeaa kiekollista peliä ja Kärppien haastoa, mutta ei puolustamisen kustannuksella. Lassilalla myös heti näytönpaikka.

Luulen, että tämä on heti talkkari Pikkaraisen matsi. Sonni Sonkajärveltä on heti kuumentamassa Spangeja ja Glennejä ottaen toki pakolliset pari kakkosta, mutta talonmies punnertaa jonkun sota-alueen tahtomaalin matsin lopussa, joka on samalla pelin voittomaali ja Viljasiillon katto on koetuksella heti ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Vielä pitää fiilistellä Hunataja-musiikkivideota ennen illan koetusta, suosittelen samaa myös Ouluun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Väkisinhän tässä kiima jo nousee!

Kärpät lähtee peliin ennakkosuosikkina, vaikkakin kotietu ja kauden avaus ison katsojamäärän edessä tasoittaa eroa hieman. Materiaaliltaan Kärpät on kuitenkin sarjan kiistatta vahvin jengi ja se on harmi, että heti alkajaisiksi joudutaan vielä antamaan tasoitusta puolustuksessa, kun kaksi kappaletta avauskuusikon äijää on sivussa. Seigoa ovat muut jo edellä ehtineet kehua ja omakin korsi pitää tässä kekoon kantaa. Omasta mielestäni Seigo on Nakladalin ohella TPS-pakiston tärkein lenkki tulevalla kaudella, koska mies on pakiston monipuolisin osaaja. Pystyy ahmimaan minuutteja, joten nyt kun joutuu olemaan sivussa, tarkoittaa se heti lisävastuuta jollekin junnulle.

Oma arvaukseni TPS:n avauksesta on seuraava:

Sointu - Koskiranta - Lasch
Smolenak - Kumeliauskas - Rantanen
Tukonen - Lucenius - Pikkarainen
Kulmala - Virtala - Karvinen

Gysbers - Nummelin
Nakladal - Pulli
Lehtonen - Friman
+ Karhu

Lassila
Järvinen


Loppuun vielä kolme asiaa TPS:stä, joita kannattaa eniten seurata (tai joita itse tulen seuraamaan):

1. Miten toimii Smole-Kume-Rantanen?

Rantanen ei ehtinyt preseasonilla paljoa pelata, mutta ne ajat, mitä ehti pelata, niin hyvältä näytti. TPS:n kovin hyökkääjälupaus sopii mielestäni varsin mainiosti Smolenakin laituripariksi ja pari kertaa kaksikko ehti jo väläytellä osaamistaan. Mielenkiintoisin pointti tässä on kuitenkin se, riittääkö Kumeliauskas pelintekijänä tuossa koostumuksessa? Smolenak tarvitsee ruokintaa ja Rantanen siihen tietyllä tapaa pystyy, mutta ei saa missään nimessä jäädä liikaa laiturikaksikon varaan tämän vitjan onnistumiset. Kumeliauskas on rankkareissa tehnyt hienoja kaappeja, mutta valonpilkahdukset itse viisikkopelissä ovat olleet vähäisempiä.

2. Matias Sointu

Soinnun viime kausi oli pettymys ja preseasonin aikana mielipiteet ovat olleet kovin vaihtelevia TPS-kannattajien keskuudessa. Omasta mielestäni Sointu pelasi kuitenkin hyvän preseasonin ja pääsi oikeastaan kunnolla vireeseen vasta astuttuaan samaan ketjuun Koskiranta-Lasch -tutkaparin rinnalle. Sointu kyllä osaa maalin tehdä, jos paikka tulee, mutta onko pelaamisessa havaittavissa jotain kehittymistä viime kauteen nähden? Tällä alleviivaan erityisesti fyysistä puolta, sillä viime kaudellahan Sointu oli yksi TPS-historian heikoimmista kaksinkamppailupelaajista.

3. Junnupakit

Luonnollinen seikka kiinnostavuudeltaan, kun puolet alakerrasta muodostuu nimistä, jotka ovat v.1993 tai sen jälkeen syntyneitä. Aika selkeästi näkisin, että Lehtonen-Friman-Pulli on se kolmikko, joka saa astua parrasvaloihin. Karhu ja Keskitalo eivät ihan samaan tasoon taida pystyä, vaikkakin esimerkiksi Frimanin otteet preseasonilla eivät meikäläisen silmiin mitenkään häikäiseviä olleet. Lehtoseen on noista nappuloista suurin luotto, toivotaan, että pojat pystyvät vetämään hyvän matsin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
TPS tänään:

Sointu - Koskiranta - Lach
Gysbers - Nummelin

Smolenak - Kumeliauskas - Rantanen
Nakladal - Pulli

Tukonen - Lucenius - Pikkarainen
Lehtonen - Friman

Karvinen - Lämsä - Virtala
Karhu

Lassila (Järvinen)

Otin valtuuden vaihtaa Karvisen ja Lämsän paikat, koska noin varmaan oikeasti pelaavat. Aika odotetunlainen kokoonpano.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Kärpät tänään:

Pyörälä - Deschamps - Puljujärvi
Huml - Komulainen - Haataja
Junttila - Kemppainen - Aho
Suoranta - Keränen - Alikoski

Kukkonen - Masuhr
Glenn - Spang
Vallin - Niemelä

Tarkki
(Karhunen)

Davis ja Donskoi jäivät kotiin loukkaantuneina. Molemmat nuoret pojat, Puljujärvi ja Aho, ovat siis pelaavassa. Tarkki pelaa ensimmäisen liigapelinsä Kärppien nutussa.

Toiveissa kärkiketjuilta parempaa kuin keskiviikkona. Varsinkin kakkosketju oli aivan luokaton.
 

Wyrneri

Jäsen
Huikea perjantai ilta luvassa. Viime vuosina TPS on ollut vastustajana aika hajuton ja mauton, mutta nyt kun katselee yllä mainittua rosteria, niin kova ja mielenkiintoinen jengi tulee kyllä vastaan. Toivottavasti TPS nostaa tällä ja tulevilla kausilla vielä enemmän profiilia, jotta se pystyisi täyttämään Jokereiden jättämää aukkoa mielenkiintoisena vastustajana ja näitä pelejä odottaisi myös tulevaisuudessa. Vastustajalta löytyy kolme tuloksen tekoon pystyvää kenttää ja hieno nähdä Lasch ja Smolenak taas liigassa. Kaikista eniten odotan kuitenkin Rantasen näkemistä. Toivottavasti tällä kaudella poika ottaa urallaan askeleita eteenpäin, että saataisiin Suomeen taas yksi ensimmäisen kierroksen varaus lisää. Miltä Rantasen meno on näyttänyt pre-seasonilla, onko läpimurron merkkejä ilmassa?

Kärpiltä on poissa ainakin Davis ja Donskoi. Tämä avaa mahdollisuuden testata 'superjunnujen' Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven liigavauhtia. Jessen meno, pienestä peliajasta huolimatta, oli ensimmäisessä matsissa todella vakuuttavaa ja saikin samalla avattua pistetilinsä. Näitä poikia kannattaa kyllä seurata. Joukkueen ensimmäinen peli voitosta huolimatta oli aika raskaan näköistä, joten toivottavasti paikat on tänään paremmin auki. Junnujen lisäksi Kärpiltä kannattaa seurata Julius Junttilaa, jonka uskon tekevän viimeistään tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa ja voi nousta jopa maajoukkuetasolle.

Kärpät tänään:

Pyörälä - Deschamps - Puljujärvi
Huml - Komulainen - Haataja
Junttila - Kemppainen - Aho
Suoranta - Keränen - Alikoski

Kukkonen - Mashur
Spang - Glenn
Vallin - Niemelä
Eminger

Tarkki
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Miltä Rantasen meno on näyttänyt pre-seasonilla, onko läpimurron merkkejä ilmassa?

Loukkasi itsensä nuorten majussa, joten suurin osa preseasonista meni ohi, mutta niissä parissa pelissä missä pelasi oli kyllä hyvä. Kyllä minä ainakin näen, että miehellä on kaikki valmiudet ottaa vakiopaikka kärkiketjuista.
 

Roomalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, TPS
Tänään se sitten alkaa. Kauan tätä on taas jouduttu odottamaan. Viime kausi meni itseltä täysin ohi tietyistä syistä, mutta nyt taas on kova kiinnostus kauteen.

Tps:n ketjut tuottavat ainakin täällä päässä luottamusta. Maalinteko potentiaalia on jaettu tasaisesti kolmeen ketjuun, ja neloselta odotan aktiivista karvauspeliä ja fyysisyyttä. Kakkosketju vähän mietityttää, saadaanko Smolenakista kaikki irti Kumen ja Rantasen kanssa.

Toivottavasti tänään nähdään tiukka ja eritoten fyysinen peli, kerta tupakin on täynnä. Voitto tästä, niin voidaan nähdä tulevaisuudessakin näitä täyden hallin pelejä. Kivahan se on pelaajillekin pelata 10 tuhannen katsojan edessä, joten siitä toivottasti saadaan motivaatiota lisää peliin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Turku on näemmä palannut lyhyeltä korpivaellukseltaan liigakartalle ja päätellen tästäkin ketjusta ja lipunmyynnistä, isompaa buumia on rakenteilla. Itse olen ollut Suikkasen pelitavan fani jo pidempään ja vuodesta toiseen tässä on tullut kirottua kun Kaitsu ei meille ole valmentajaksi kelvannut. Onneksi viimein saatiin vastaavantasoinen valmentaja viime kaudelle. Ehkä muut koutsit ovat hieman pelitavallisesti tulleet rinnalle (osa jopa ohi) viime vuosina eikä Suikkasen Midaan kosketus enää ole niin vahva kuin menneinä vuosina. Käsissä kuitenkin on mahdollisesti 2010 mestaruusjoukkueen veroinen ryhmä, joten paljon odotan TPS:ltä tällä kaudella.

Tänään kuitenkin voi pisteet vielä matkata Ouluun. Kärpillä vain Haataja ja Deschamps hakevat vielä virettään ja Huml saattaa vielä näin merkityksettömissä peleissä keskittyä vähän muihin juttuihin kuin pelaamiseen (itse laittaisinkin nämä kolme koomailemaan keskenään samaan ketjuun). Mutta muilta osin pelikonsepti ja iskukyky on viimeisen päälle kunnossa. Tappara kaatui mielestäni jopa puolivaloin torstaina.

Kärpät tulee pelaamaan vähämaalisia pelejä tälläkin kaudella. Alivoima on tiukkaa ja ylivoima tehotonta. Kärpät tekee pari-kolme maalia tasakentällisin tai alivoimalla vastaiskuista. Mielenkiintoisen illasta tekee, että ulkkarivahvistusten osalta Smolenak ja Lasch ovat ihan eri tasoa kuin kesäteräinen Deschamps tai poissaoleva Davis. Eli ainakin jollain osastolla TPS:llä on materiaaliylivoima.

Spede Pyörälä on huikeassa iskussa verrattuna viime syksyyn, Kemppainen on meidän paras sentteri tällä hetkellä ja ketjukaveri Junttila pelaa elämänsä parasta syksyä. Puljujärveä kannattaa seurata suurennuslasilla. Kentällä hieman jopa kömpelö ajoittain, mutta kun kiinnittää huomiota pieniin asioihin niin näkee heti kyseessä olevan tuleva supertähti. Sebastian Aho varmasti myös nousee esille kolmosen laidassa, siinä on oikeasti kokoonpanon paras ja kiitollisin paikka pelata. Itse odotan mielenkiinnolla myös Iiro Tarkin esitystä. Karhunen on aiemmissa peleissä pitänyt Kärppiä pystyssä tiukoissa paikoissa.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän on sekavat lähtökohdat Kärpillä tähän otteluun, kun kärkiketjut joko sekoitettu loukkaantumisten takia tai syömähampaat muuten vasta totuttelee peleihin. Davis ja Donskoi ovat siis pois, joten sekä 1. että 3. ketjuissa junnut ottavat isoa roolia. Kakkosketjussa taas Haataja pelaa vasta toista otteluaan loukkaantumisen jälkeen eikä ainakaan ensimmäisessä ottelussa tapahtunut juuri mitään (kuten ei koko ketjullakaan). Puljujärvellä ja Aholla on hieno mahdollisuus näyttää osaamistaan liigavauhdissa. Puljujärven ensimmäinen peli oli jo lupauksia antava, mutta ketjun yhteispeli kyllä hakee vielä itseään eikä Deschamps ole vielä esittänyt mitenkään erikoisia otteita. Kolmonen on ollut ainoa oikeasti toimiva ketju tähän asti, mutta nyt siis sekin on rikki tähän otteluun.

Tuloksena voi siis olla aikamoinen mahalasku, kun yksikään ketju ei pysty kunnon yhteispeliin tai sitten junnut herättää ketjut uuteen liekkiin ja nähdään reipasta luistelua sekä raikasta hyökkäyspeliä.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Puljujärvi ottaa joukkueen reppuselkään iän tuomalla varmuudella..

Kun alivoima sujui ihan mukiinmenevästi ensimmäisessä ottelussa, toivoisin parannusta ylivoimaan. Isolla hyökkäysalueella olisi suotavaa saada kunnon pyöritystä aikaiseksi. Odotan innolla näkeväni laadukkaampaa jääkiekkoa kuin Raksilassa Tapparaa vastaan. Mielenkiintoista myös nähdä millainen Turun Palloseura astelee jäälle.

Veikkaan, että Kärpät hakee täydet pisteet yhden maalin erolla.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Aiemmin tapahtunutta:

03.12.2009 TPS - KÄR 5- 3 5086 - Ville Vahalahti 1+3
27.12.2009 TPS - KÄR 3- 1 7135
16.03.2010 TPS - KÄR 1- 1 6170 - JA 1- 2 Jari Viuhkola (60:16)
06.11.2010 TPS - KÄR 4- 1 6071
22.01.2011 TPS - KÄR 1- 1 5693 - VL 1- 2 Kamil Kreps
01.12.2011 TPS - KÄR 0- 5 4927 - Ville Hostikka 27/27 - Miikka Salomäki 1+2
05.01.2012 TPS - KÄR 1- 3 4373
01.03.2012 TPS - KÄR 1- 4 5806
01.11.2012 TPS - KÄR 0- 0 6640 - JA 1- 0 Alec Martinez (62:08) - Atte Engren 18/18
04.01.2013 TPS - KÄR 2- 2 5152 - VL 2- 3 Tomas Plihal
15.10.2013 TPS - KÄR 0- 2 4728 - Jussi Rynnäs 29/29
12.11.2013 TPS - KÄR 1- 1 5250 - VL 1- 2 Joonas Donskoi
04.02.2014 TPS - KÄR 2- 2 4706 - JA 3- 2 Steven Seigo (61:39) - debyytti: Matias Pulli, Niklas Salo

Ottelut: 13
Maalit (60min): 21-26
Perinteisen kaavan mukaan: 5-3-5 - pisteet 13-13
Nykyisen pelleilyn mukaan: 3-2-4-4 - pisteet 17-22
 

Ränse

Jäsen
Alkaa oleen aika että Deschampsin on pakko alkaa esittää jotakin positiivista tänään. Ollut todella surkea toistaiseksi ja päivä päivältä hutikudin kriteerit lähestyy. Haataja oli myös paska eka matsissa mutta se menköön pelaamattomuuden piikkiin. En ole super tarkasti seurannut TPS:iä CHL:ssä tai harkkamatseissa mutta ilmeisesti jonkinlainen ailahtelevuus on vaivannut hunajan haalijoita. Ympäripyöreä peli varmasti tulossa. Kärpät oli aika paska Tapparaa vastaan.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Hienoa että tupa täynnä. Ja ei noilla ilmaislipuilla ole väliä jos niillä saa jengiä innostumaan käymään loppukauden peleissä.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tarkki on Turussa illan toistaiseksi paras pelaaja. Sekä huonoa viimeistelyä TPS:ltä. Mutta on tuo TPS:n hyökkäys kuitenkin aikasen väkevä.
 

jake64

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja ROKI
Ja sama vanha virsi jatkuu. Vaikka vastassa suomen mestari kärpät, niin siltikin täytyy todeta, että jotenkin tässä on jotain tuttua aikaisemmilta vuosilta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ihan pirteää peliä molemmilta. TPS:n puolustuksessa valitettavasti pari vähän vapaamatkustajaa mukana.

Eniten itseä ihmetyttää tuo Suikkasen jo toisen erän alussa alkanut ketjulotto, mikä mielestäni sekoitti TPS:n pelin.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kärpät oli tehokkaampi maalipaikoissa. Kyllä Tepsilläkin oli tarvittava määrä maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Harmittava tuo Kärppien voittomaali, joka tuli kyllä heppoisen vihellyksen seurauksena.

Friman jonnekin kauas TPS:n kokoonpanosta. Kiitos.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Olips erinäköstä peliä ke verrattuna. Vauhdikasta peliä. Tepsin ensimmäisen erän jyrän jälkeen peliin mukaan. Pari maalia ja Alikosken nukahdus. Kolmanteen Junnun toinen ja junttilan yv. Ja kemppainen kerran.

Tepsi ekassa erässä aivan omaa luokkaa. Hyvä että yhdellä selvittiin. Toiseen yvllä tasan ja Aho hienosta passista toinen. Lasch on liigan vaarallisin mies. Alikoski nukkuu ja kaveri höpöttää Tarkin.

Niin vain noustaan kolmannessa.

Pullisteluja kolmannessa, mutta tykkään ilkeästä kärpästä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hienoa että tupa täynnä. Ja ei noilla ilmaislipuilla ole väliä jos niillä saa jengiä innostumaan käymään loppukauden peleissä.

Kävin matsissa ilmaislipuilla, sain työnantajalta, jolla oli niitä 500 kpl jaossa. Käyn toki uudestaankin, jos saan ilmaislipun koska hallihan on vartin kävelymatkan päässä. Ilman ilmaislippua en mene vaan keskityn TuTon peleihin joista maksan. Kovasti TuToa muuten kritisoitiin pari vuotta sitten kun TuTo jakoi kauden avauspeleihin myös jokusen ilmaislipun, silloista yleisöbuumia pidettiin tiettyjen tahojen toimesta keinotekoisena. En kyllä tajua, miten se eroaa kaikkien muidenkin seurojen harrastamasta ilmaislippujen jakamisesta.

Aiempi ilmoitus siitä, että kaikki istumapaikat olisivat menneet ei paikkansa pitänyt, kyllä tuonne olisi parituhatta ihmistä mahtunut. Yleisölukema oli silti komea ja osoitti, että kyllä kiekkotapahtumiin yleisöä riittää, kunhan ovat kiinnostavat joukkueet jäällä. Toki ne vaparitkin auttavat.

Ihan mukava tapahtuma kuitenkin. Illan kohokohtia olivat Timo Nummelinin pyörähdys jäällä ja videopuhe sekä Saku Koivun uran muistaminen kolmannessa erässä, jolloin lähes koko halli - myös minä - nousi antamaan seisaaltaan aplodit Koivun uralle. Ja olivat liput sitten ilmaislippuja tai ei, niin yleisön tunnelma oli ihan hyvä. Vain alussa liian kovalla soitettu teknojytke vähän häiritsi ja peitti yleisön ja erityisesti fanien ääntä. Toivottavasti Maamme-laulu ja Suomen lippu katossa olivat vain kauden avauksen tehokeinoja, Maamme-laulu kokee inflaation jos sitä joka pelissä käydään määkimässä. Tuollainen sopii ehkä amerikkalaisille, ei niinkään suomalaiseen kulttuuriin.

Ottelussa Tepsillä oli ensimmäisessä erässä etsikkoaikansa, mutta paikkoja hukattiin turhan paljon, lopulta kävi niin kuin usein käy eli tuomarien jäähyt tasapainottuivat useilla TPS-jäähyillä ja peli ratkesi siihen. Niklas Frimanin liigastatusta ihmettelen, ei ollut kovin kaksista suorittamista. Ryan "Whiplash" Lasch iski kyllä komean maalin millä mittapuulla tahansa. Koskiranta oli alussa hyvässä vireessä mutta hiipui myöhemmin.

Sinänsä erikoinen tilanne, että olen nyt tällä kaudella käynyt useammassa Tepsin ottelussa kuin TuTon ottelussa. Johtunee tietysti siitä, ettei TuTo ole vielä yhtään kotipeliään pelannut vaan avaa kautensa kolmella vierasottelulla. No, ensi lauantaina pääsee Kupittaallekin kun TuTon miehen Urpo Ylösen numero jäädytetään ja paita nostetaan kattoon yhdessä Seppo "pappa" Lindströmin numeron kanssa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni Kärpät oli kuskin paikalla aika vähän tässä matsissa. Laadukkaammat tontit ehdottomasti Palloseuralla (ainakin omaan silmääni), joista tosin ei osattu rokottaa. Tietysti sikäli ansaittu voitto että naapurileirissä taidettiin tuo viimeistely vähän eri tavalla kuin meillä.

Todella sääli sinällään että tuomarit osallistuivat matsin ratkomiseen näin radikaalisti, noinkin hyvä matsi olisi ansainnut aidomman lopun. Tuli "vähän" ryöstetty olo tuosta Koskirannan boksista - tuo vihellys ratkaisi tämän ottelun, ikävä kyllä.

Hyvä ottelu noin muuten. Mukava tunnelma näytti olevan hallissa, kova vastustaja ja rehtiä kamppailemista, peli oli muuten paljon parempitasoinen kuin mitä jotkut väsyneet jokerikannattajat otteluseurantaketjussa mussuttivat.

Osittain jopa oikein hienoa tekemistä Tepsiltä, Kärpät oli vain todella, todella rutinoituneen ja kylmähermoisen oloinen joukkue.

Eteenpäin, ja Sportia niistämään huomenna.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvä vääntö kauden alkajaisiksi. Tepsiltä pari erää pääosin hyvää tekemistä, mutta kolmas erä meni kyllä totaalisesti ohi. Jostain syystä kolmas erä oli alusta asti todella varovaista hiihtelyä ja tavallaan luovutettiin hallinta Kärpille. Erikoistilanteissa hävittiin pahasti, vaikka vähän tuntui kiekko pomppivankin Kärpille kolmannessa ja neljännessä maalissa. Kärpät oli tehokkaampi ylivoimalla, siinä taisi olla suurin ero. Tepsillä oli ainakin toisessa erässä pari kolme tuhannen taalan paikkaa mutta Tarkki oli terävä. Oli tasaisempi peli kuin mitä numerot osoittavat.

Tepsillä jäi kyllä petrattavaa vielä paljon esim. syöttöjen laatuun ja maatilanteiden viimeistelyyn. Peliaika jakautui aika epätasaisesti, eikä esim. Luceniuksen kenttää päästy hyödyntämään riittävästi. Mikko Rantanen oli varmaan Tepsin paras pelaaja vaikka pelasikin vain 11 minuuttia. Vaikuttaa kehittyneen viime kaudesta jolloin oli jo Tepsin parhaita keväällä. Ylivoima oli aikamoista sähläämistä, välillä ei meinattu päästä edes alueelle kunnolla.

Tuomaritoiminta oli mielestäni ihan hyvää jos tavoitteena on todellakin nollatoleranssin palauttaminen liigaan. Saa nähdä kuinka kauan linja kestää kun ennen pitkää tuomarit joutuvat jonkun valmentajan hampaisiin. Se Koskirannan tilanne oli kyllä ihan jäähyn paikka vaikka kotiyleisö siitä tulistuikin. Ihan miehekästä toimintaa tuomareilta etteivät sortuneet mihinkään paikkajäähyyn tuon jälkeen, vaikka yleisö huusikin.

Tappiosta huolimatta jäi ihan hyvä fiilis kun saatiin kausi käyntiin komealla yleisömäärällä. Jos vaikka ensi tiistain Blues-peliin tulisi edes puolet tuosta niin hyvä olisi. Mutka oli varmaan tiiviimpi kuin koskaan ennen ja komean näköistä ja kuuloista oli. Kyllä tuossa joukkueessa potentiaalia on mutta automaattisesti tässä sarjassa ei saa mitään vaikka olisi mitä pistehirmuja hyökkäyksessä. Tänään ei vain mielestäni saatu koko arsenaalia kunnolla käyttöön, ja puolustuksessakin näkyi kolmen vakiopakin poissaolo.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Wau. Hieno ja ennenkaikkea tunteellinen kiekkoilta takana Turussa. Rahoille sai todellakin vastinetta moninverroin tänä iltana. Yleisöä komeasti hieman päälle 10000 henkeä, mikä on upea yleisömäärä, vaikka osa olikin ilmaislipuilla. TPS:n fanikatsomolle iso peukku, loistavasti piditte meteliä lähes koko matsin ajan. Kaiken kruunasivat tietysti turkulaisen kiekkoilun kaksi suurta perhettä: Nummelinit ja Koivut. Timon puhe pojalleen Petterille oli varmasti mieleenpainuva, mutta vielä pykälän verran laitettiin paremmaksi, kun Saku sai standing ovationit viisi minuuttia ennen loppua ja isä Jukkaa kuvattiin screenillä. Oli hienoa ja etuoikeutettua saada kokea tällaiset tapahtumat paikan päällä.

Sitten itse asiaan. Kärpät joutui heti minuutin pelin jälkeen alivoimalle, kun Masuhr purki kiekon katsomoon. Tuota tilannetta edelsi maalin takana pieni kommunikaatiokatkos, kun Tarkki vain piti kiekkoa eikä purkanut ränniin ja näin ollen pyöritys pääsi jatkumaan Kärppien omalla alueella ja lopulta sitten Masuhr purki kiekon katsomoon. Nojoo, sitten TPS naulasi yhteen-nollaan, kun Lasch tarjoili maalin takaa Smolenakille, jonka veto epäonnistui, mutta kiekko lipui sopivasti Koskirannalle, joka sai takatolpalta laittaa kiekon tyhjään maaliin. TPS jatkoi painostusta ja ajassa 6:40 Nicolas Deschamps sai jäähyn huitomisesta. Alivoiman Kärpät kesti, mutta ei mennyt kauaakaan, kun taas oltiin boksissa. Keränen taklasi voimakkaasti Koskirantaa Tepsin puolustussinisellä ja tuomari katsoi tämän estämiseksi. Ensimmäiseen 12 minsaan Kärpät otti siis kolme boksia, joka on aivan liikaa. Vaikka TPS sai kiekon pyörimään ajoittain näyttävästi, Tarkki kuitenkin kesti vieraiden maalissa ja enempää takaiskuja ei nähty. Erän toinen puolisko olikin sitten melkoista hurlumhei-kiekkoa ajoittain. Ensin Huml piti liian kauan kiekkoa sinisellä ja TPS karkasi 2v1-hyökkäykseen. Rantanen tarjoili Tukoselle, mutta tämän laukaus meni reippaasti ohi. Myöhemmässä vaihdossa puolestaan Masuhr hölmöili itsensä tilanteesta ulos sinisellä ja Rantanen oli jälleen 2v1-hyökkäyksen toinen osapuoli. Tällä kertaa hän syötti Smolenakille, jolla oli hieman parempi laukaisukulma kuin aiemmin Tukosella, mutta Tarkki peitti hyvin etuyläkulman. Eräässä tilanteessa puolestaan pakkipari Vallin-Niemelä koomaili oman maalin takana. Tilanne päättyi siihen, että Vallinin syöttö katkaistiin ja Tepsin nelosketjun laitahyökkääjä jakoi kiekon välittömästi maalin eteen, jossa Paimion oma poika Lämsä oli odottamassa lapa jäässä. Onneksi Tarkki oli hereillä ja hän sai katkaistua passin mailallaan. Iso katko. Parikymmentä sekuntia ennen erän päätöstä Kärpät sai hyökkäyspään aloituksen ja jatkotilanteesta Friman joutui rikkomaan Haatajaa, joka oli juuri pääsemässä ampumaan. 18 sekunnissa Kärpät ei enää maalia tehnyt, vaan tauolle mentiin 1-0 lukemissa. Ensimmäinen erä oli selkeästi Tepsin, Kärpät ei päässyt omalta alueelta mihinkään. Suurimpana syynä oli luokaton syöttöpeli, kiekot pomppivat miten sattuivat ja tätä kautta järkeviä hyökkäyksiä ei saatu aikaan.

Toinen erä alkoi Kärppien osalta hyvin, sillä Sointu otti itselleen kakkosen korkeasta mailasta ja Kärpät pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa 42 sekuntia. Viisikko Masuhr-Huml-Haataja-Deschamps-Pyörälä jauhoi Tepsin kolmikon hajalle. Masuhr tarjoili viivasta Humlille. Tämä piti hetken kiekkoa ja lähetti sitten poikkisyötön kolmikon läpi. Haataja tinttasi one-timerilla komean kudin ja näin Kärpät tuli tasoihin. Toissakaudelta tuttu tutkapari löysi ensimmäisen kerran toisensa tällä kaudella ja tuo tuskin jää viimeiseksi kerraksi. 25 minuutin kohdalla Deschamps otti jo matsin toisen rangaistuksensa, taas huitomisesta. Ehkä hivenen heppoinen hyökkäyspään jäähy, mutta linja on tarkka. Kärpät kesti alivoiman ja sitten tehtiin historiaa. Junttila lähetti kiekon Kemppaiselle laitaan. Tämä punnersi Tepsin pakin ohi ja taisteli kiekon keskelle, johon Sebastian Aho leikkasi. Aho osui kiekkoon puolittain, mutta tarpeeksi kovaa, jotta limppu meni Lassilan ohitse oikeaan alakulmaan. Kiekko talteen ja nimi lehteen. Toivoin ennen matsia, että saisin todistaa joko Puljujärven tai Ahon avausmaalia Liigassa paikan päällä ja nyt se tapahtui. Toki suuri kunnia maalista Kepulle, joka todellakin taisteli syötön Aholle, josta tämä sivalsi johtomaalin. Ja kun Nakladal otti vielä erän puolessavälissä itselleen kiinnipitämisestä jäähyn, Kärpille tarjottiin kahden maalin johtoasemaa. Nelonen muuten taisteli hyvin tuossa vaihdossa, jossa Nakladal joutui kampeamaan nähdäkseni Alikosken jään pintaan kulmauksessa. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta. Ykkösylivoima eli Humlin ketju kävi koittamassa minuutin ja tuona aikana Tepsi sai kolme purkua aikaan. Toisen ketju peli puolestaan oli vastuunsiirtelyä ja lopulta Pyörälä sitten koitti ranteella b-pisteeltä, mutta Lassila otti helpohkon torjunnan. Erän lopussa Kärppien nelonen koomaili sitten karmealla tavalla. Kiekko oli jo riistetty omalle joukkueelle. Suoranta syötti keskelle Alikoskelle, joka oli naama kohti omaa maalia. Hän ei nähnyt takaa tulevaa Koskirantaa, joka löi kiekon pois Alikosken lavasta ja hetkessä Lasch oli nokikkain Tarkin kanssa. Hieno harhautus ja Tarkki vipuun. Täysin ilmainen maali Tepsille. Vallin-Niemelä kaksikkoa en tuosta maalista lähtisi syyttämään, vaan nimen omaan akselia Alikoski-Suoranta. Tuota maalia ennen Tarkki oli ottanyt pari huikaisevaa torjuntaa. Ensin Rantanen oli tarjoillut keskelle luistelleelle Smolenakille läpiajon, mutta Tarkki torjui hienosti Smolenakin rystyveivin. Myöhemmin Lucenius sai upean poikkisyötön ja tälläsi suoraan syötöstä, mutta Tarkki venyi mahtavaan venytykseen. Noilla torjunnoilla voitetaan kiekkomatseja. Tepsin 2-2 tasoituksen jälkeen viimeinen minuutti pelailtiin pois alta ja koppiin mentiin tasalukemissa 2-2.

Kolmannessa erässä alkoivat sitten tunteetkin kuumeta. TPS sai erän alkuun kaksi jäähyä ja näistä jälkimmäinen eli Koskirannan jäähy aiheutti voimakasta buuausta yleisössä. Omasta mielestä tuo oli kuitenkin täysin identtinen puhallus kuin ensimmäisessä erässä nähtiin Keräsen kohdalla, joten sikäli oikeutettu jäähy. Komulainen kaappasi aloitusvoiton, Kukkonen hipaisi kiekkoa hieman taaksepäin ja Haataja tykitti voimalla viivasta illan toisen osumansa, joka lopulta jäi myös voittomaaliksi. Neljä sekuntia ehti kulua tosiaan vain Koskirannan rangaistusta. Viisi minuuttia eteenpäin ja Friman joutui boksiin kampituksesta. Kärppien kolmonen pyöritti Tepsin alueella ja lopulta Kemppainen jätti kiekon päätyyn Aholle. Friman kuitenkin laittoi mailan Ahon kainaloon ja tämä kaatui päin laitaa. Selkeä jäähy ja näin Kärpät ylivoimalle. Ottelun ratkaisu nähtiinkin ajassa 52:21 ja siis ylivoimalla. Pyörälä pelasi kiekon viivaan Masuhrille. Tämä toimitti sen ranteella maalille ja Junttila sai lapaansa sen verran väliin, että Lassila ei voinut mitään. Kauden kolmas maali jo Junttilalle ja Kärpät ensi kertaa ottelussa kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen sitten Saku Koivu saikin standing ovationit, hieno ele Tepsiltä. Lopullinen ratkaisu nähtiin sitten pari minsaa ennen loppua. Haataja kiskaisi kiekon omalta alueelta niukasti ohi maalin. Kemppainen kuitenkin hyödynsi uutta hybridipitkää ja oli ensimmäisenä päädystä maalin eteen kimmonneessa kiekossa. Hän kuljetti kiekon maaliin ja näin sinetöi loppulukemat 2-5. Tapahtumat eivät kuitenkaan vielä päättyneet tähän, vaan Keränen ja Lucenius painivat keskenään aloituksen jälkeen. Tässä painissa Lucenius jäi Keräsen alle ennen kuin tuomarit ryntäsivät väliin. Jälkitilanteessa Suoranta ja Pikkarainenkin taisivat hieman nuhjata ja boksista Suoranta vielä huutelikin jotain Luceniukselle. Tuota tilannetta setvittiin jokin tovi ennen kuin ottelu saatiin onnellisesti pakettiin ja Kärpät juhli voittoa summerin soidessa lukemin 2-5.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös