Pe 11.9.2015 KalPa - Kärpät

  • 9 725
  • 55

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Minä en pidä oikeastaan ollenkaan verrattavana Krefeldin mestistason hyökkäysosaamista tai Vienna Capitalsin löysyyttä Liigakiekoon. Kuten edelläkin jo sanottu niin pelinopeus ja kovuus muuttuu ihan eri tasolle. Tässä on Kärpilläkin -vaikka kova ja rutinoitunut joukkue onkin, tason noston paikka.

Mulla on jääny nämä Kalapa pelit mieleen siinä, että Kalpa on taistellu ja taklannu kovasti joka on tehnyt pelistä viihdyttävää seurata. Kärpät toki vienyt kaikesta huolimatta kovalla prosentilla pisteitä. Tällä kaudella Kärpät ei ole ylivoimainen eikä varsinkaan tänään. CHL:n alkupelit oli ja meni ja nyt kysytään tason nostoa.
Viime kaudella tais pinnat kuin maalitkin mennä 6-6. En sano varmaksi. Mutta onhan näin yleisesti Kärpät vieny järestään kaikki kohtaamiset
 

sinikettu

Jäsen
Tällä kaudella Kärpät ei ole ylivoimainen eikä varsinkaan tänään. CHL:n alkupelit oli ja meni ja nyt kysytään tason nostoa.
Ei tietenkään ole ylivoimainen, mutta mielestäni Kärpät lähtee tähän kauteen lähtökohtaisesti tasapainoisemmalla joukkueella kuin se on lähtenyt kahteen edelliseen kauteen. Tällä tarkoitan sitä, että kauden ensimmäisessä ottelussa Kärpillä on hallussaan potentiaalisempi joukkue kuin oli tasan vuosi tai kaksi sitten. En kuitenkaan väitä, että tämänpäiväinen joukkue on parempi kuin viime tai toissavuoden playoff-joukkue, mutta jos palaset loksahtavat hyvin kohdalleen ja vielä kahden tai yhden täsmähankinnan myötä tämän vuoden joukkue saattaa varsin todennäköisesti olla kokonaisuutena se suurin ja kaunein Marjamäen luomus (siitäkin huolimatta, että Donskoi-Kemppainen eivät pelaa).
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liigan avaus. Perjantai. Huikeaa!

KalPa ei ole mikään heppoinen kotijoukkue, joten pisteet ovat tiukassa. Pelistä tulee varmasti hyvin varovaista, mutta eiköhän Kärpät kiekkoa pyörittele sujuvammin. Mielenkiintoista tänään nähdä millä kuvioilla sinne parhaalle maalintekosektorille päästään.

Tulosveikkaus 1-2 varsinaisella peliajalla tiukan väännön jälkeen. Ikonen tekee yhden, sen verran tohdin veikkailla.
 

Timppa73

Jäsen
Jännäkakkaa jo pukkaa. Kalpa ei avauksessa varmasti kotonansa helppo vastustaja ole.
Omat veikkaukset: Aittokalliolle 16 torjuntaa, 0-4, ensimmäinen erä jännätessä, toinen erä 0-1 ja kolmannessa sitten Kalpan jäähyillessä korkataan ketsuppipulloja. Kolmelle kentälle jakautuu nuo Kärppien neljä maalia ja liigan sivut on nutullaan viimeistään ensimmäisen erän puolivälissä.
 

Anttiii

Jäsen
Kärpät vei peliä, mutta KalPa roikkui hyvin mukana ja jaksoi repiä ja raastaa. Jos Davisia on haukuttu ennen kautta niin ainakin tämän pelin perusteella jaksoi raastaa ja repiä läpi ottelun. Katsotaan miten seuraavassa matsissa sitten. Santeri Lukka sai paljon peliaikaa ja pysyi ihan hyvin pelissä mukana. Muutaman kerran ylihyökkäsi ja Kärpät pääsi vastaiskuihin, mutta minuutteja vaan alle niin sieltä se varmuus sitten löytyy.

Markus Nutivaara oli kyllä jatkoajan kuningas. Ei lisättävää.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Tärkeä pojo mestarilta ja jengi kasasi sentäs itsensä edellisestä katastroofista.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sen mitä kerkes sivusilmällä kahtoa niin eka erä Kärppien dominointia, toka KalPa ehkä niskan pääl ja kolmas aika ympäripyöreetä. KalPa ehkä piti kiekkoa mutta paikoille ei päässyt kunnes Mankinen rankaisi kärkimiina+ranne pakin jaloista. Jatkoajalla kyllä kiva nähdä näitä ns "pihapelimiehiä" ala Nutivaara Ruohomaa jne. Hyvä lisäys näin kerran nähtynä. KalPalla kyllä Sebok ja Bengtsson niin pahasti välillä pihalla, että ihan hirvittää. No piste tuli, enemmän kuin osasi odottaa. Huomenna voi kyyti olla kurjempaa Raksilassa. Veikkasin tästä tiukkaa peliä mutta huomenna voi revetä rumastikkin Kärppien viedessä tyyliin 6-2. Junttila.. tästä miestä jo viime kaudella parjasin. Läpiajoja oliko 3 ja 0 maalia. Uskomatonta miten sama mies vuodesta toiseen niihin pääsee, ja onnistuminen on aika niukassa. Toki joskus räppää sen 2 maalia niistä mut sanosin 25-75 olevan prossien vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskomatonta miten sama mies vuodesta toiseen niihin pääsee, ja onnistuminen on aika niukassa. Toki joskus räppää sen 2 maalia niistä mut sanosin 25-75 olevan prossien vastaan.
Ei se ole ollenkaan uskomatonta että Julle saa läpiajoja, kun tietää miten kaverilla jalat käy. Se on sen sijaan valitettavaa että tuo viimeistely näyttää edelleen olevan aika heikkoa. Noo, jos Julle osaisi kaiken lisäksi tehdä vielä paikoistaan maalit niin tuskinpa tuo Liigassa enää pelaisikaan.
 

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Parempi vei siitä ei voi kiistellä. Ekassa erässä tuntui että nyt pitää saada uudet jaot. Tuo jatkoaika kokeilu 3vs3, on ihan sketsi ( ainakin ensi tuntumalta). Laitetaan ensikaudella veskarin oikea käsi ja jalka tolppaan nippusitojilla ja vain onetimerit lasketaan jos menee maaliin.

3500 henkilöä ja perus ruuhkakitinät kuuluu kuin lehmä kesään, vitutti kun ei saatana sovi mihinkään eikä mistään ilman tungosta.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ei se ole ollenkaan uskomatonta että Julle saa läpiajoja, kun tietää miten kaverilla jalat käy. Se on sen sijaan valitettavaa että tuo viimeistely näyttää edelleen olevan aika heikkoa. Noo, jos Julle osaisi kaiken lisäksi tehdä vielä paikoistaan maalit niin tuskinpa tuo Liigassa enää pelaisikaan.
Juu kyllähän tuon kaikki tietää. Sitäpä olen itsekkin usein ihmetellyt kun niin usein polkee läpiajoon mutta tulokset silti melko laihoja. Luulisi juuri tuolle osastolel hakevan suuresti petrausta. No eipä siinä tänään ei mennyt huomenna varmasti sen yhden jo tekee. 20maalia melko varma tälle kaudelle ilman suurempia loukkaantumisia
 
-Junttilahan on upotellut läpiajoista ihan hyvällä prosentilla suorilla vedoilla mutta viime ja tällä kaudella on alkanut järjestäen yrittämään harhautuksia niissä, eikä ne ole onnistuneet yhtä hyvin.

-Kaikki puhuu Nutivaaran jatkoaikasuorituksesta mutta olihan hän Kärppien paras pakki jo varsinaisella peliajalla, loistava pelaaja.

-Pisteen menetys harmittaa. Selvästi liian hyvään tottunut.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
+++ Nutivaara
++ Loput pakistosta
+ Aittokallio

-- Pirnes

Ihan kelpo kauden avaus, olen nähnyt huonompiakin. Junttila voisi hieman reenata läpiajoja.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tulosveikkaus 1-2 varsinaisella peliajalla tiukan väännön jälkeen. Ikonen tekee yhden, sen verran tohdin veikkailla.

Melkein veikkasin oikein.

Tiukkaa peliä odotin, ja sehän siitä tuli. Huomenna on uusi juttu ja uskon vahvaan kotiesitykseen sekä yli kaksimaaliseen voittoon.
 

Ränse

Jäsen
Ihan hyvää peliä, varsinkin eka erä. Puolustuspeli on kyllä jo nyt rautaisessa iskussa. Hyökkäyspelaamisessa ratkaisut ovat vielä hieman ruosteessa, ymmärrettävästi koska taas on aika uudistunut hyökkäyskalusto. Puljujärvi nyt tarvitsisi sen maalin ensi tilassa ettei kausi lähde väärille urille. Niemi oli puolet pelistä maagisen hyvä, erehdyttävästi tuli numero 24 hänen pelistään mieleen. Hiipui tosin kun ottelu vanheni. Huml on kyllä ollut muutaman viime kauden ajan kyllä lähes joka matsissa hyvä kuten nytkin. Hyvä ketju kyllä. Joka tapauksessa ihan hyvä aloitus.

Kalpalta ainakin Lukalta ihan hyvä esitys, Keränen laukoo aktiivisesti ja varsinkin yvllä haki Aittokallion vasemmalta puolelta koko ajan laukauksia, suutareiksi ainakin tänään jäi. KalPa selvästi kärsii ainakin yv-pelissä oikeakätisten pelaajien puutteesta. Uskon myös että Laurizenista tulee olemaan vielä paljon iloa KalPalle. Ottelun loppua kohden nousi enemmän ja enemmän esiin. KalPa ollee tyytyväinen yhteen pisteeseen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Olipa kyllä melko tylsä peli, kun edes tämän kauden CHL:n otteluihin vertaa. Varmuuden vuoksi pelataan vielä varmuuden vuoksi, vaikka puolustustaistelusta onkin kyse.

Onneksi NHL alkaa taas ajallaan.
 

Odessa_park

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Harvinaisen mitäänsanomaton peli, kuten kauden avaukset yleensä. Kalpalta Lyytinen oli hyvä ja Kärpiltä Nutivaara ja Niemikin ehkä 30min.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kirjotin jo tuonne ottelufoorumiketjuun saman. Kyllähän eka erässä ois pitäny Laten tai jonku reagoida. Aittokallio pois maalilta ja kuudes kenttäpelaaja tilalle. Turhaako tuota palelluttaa kentän toisessa päätyssä kun ei tule vetoja? No en nyt sentään niin tosissaan kuiteskaa. Kalpa tuli hyvin peliin kakkos ja kolmos erään, mikä ei ole helppo tehtävä muuttaa fokusta kesken pelin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
KalPa tulee kovaa, mutta Kärppien rutiini on kuitenkin niin kovalla tasolla, että eiköhän sieltä jatkoaikavoitto tai jotkut 1-2 lukemat kaiveta. Puolustusvirheet ratkaisevat ja niitä Kärpät tekee yleensä aina pari vähemmän kuin vastustaja.

Aika tuttu käsikirjoitus taisi olla vaikken nähnytkään peliä kuin radion välityksellä. Ensimmäinen erä Kärpät täydellä höyryllä ja sitten puolustetaan kaksi erää johtoa. Kolmannessa otetaan tarvittaessa pikku spurtti jos näyttää huonolta.

Kyllä Junttila noista normaalisti aina yhden kolmesta pistää sisään. Ja jos melkein jokaisessa pelissä noita läpiajoja tulee, niin kyllä siinä maalisarake kuitenkin hiljalleen karttuu. Uskon edelleen, että kultakypärä on jossain vaiheessa kautta Jullen päässä. Niemi ja Huml ovat takuuvarmoja pisteautomaatteja, mutta ainakin tässä koostumuksessa pisteet jäävät kiinni Puljujärven viimeistelystä. Puljulla on ollut toistaiseksi ruuti vielä märkää. Jullella on aika kiitollinen paikka pelata isoja minuutteja Essin ja Speden vierellä.

Davis kyllä hoiti puolustusveloitteet mainiosti Kärpissäkin ja paiski kyllä hyvällä asenteella hommia. Miestä vaan ei hommattu pelkästään puolustamaan vaan olisi ollut kiva nähdä jotain muutakin kuin kiekonmenetyksiä myös hyökkäyspäässä.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Mites Niemi pelasi? Kiinnostaa kovasti kuulla!
 

Odessa_park

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Mites Niemi pelasi? Kiinnostaa kovasti kuulla!
Niemi oli hyvä, kuten koko ykköskenttä. Vähän hakemista siinä on varsinkin Niemen ja Humlin välillä, mutta kokonaisuutena ihan hyvä.

Niemi oli vakuuttava CHL-peleissä pre-seasonilla ja pitkälti sama meno jatkui tänään. Hieno pelaaja.
 

RipariIn

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oikea lopputulos pelillisesti - todelliset maalipaikat meni selkeästi Kärpille, mutta KalPallakin muutamia kohtuupaikkoja. KalPasta jäi mieleen etenkin Lauritzen. Eka peli, joten tuli seurattuakin tarkemmin. Hyvä, älykkään oloinen peluri, mutta toki vasta ensimmäinen peli takana. Nuorista onnistui mielestäni pakki Mikkola - kohtuullisesti kokoa ja taitoa ja teki varmaan sen, mitä valmentajat odottavatkin - pari kertaa painetilanne, mutta pää pysyi kylmänä. Kärpistä näkyvin oli omiin silmiini "yllättäen" Nutivaara, onneksi tällaisia nousee suomikiekon piiristä. Ratkaisumaalissa voitti viivalla Sebokin ja haki sen jälkeen rohkeasti tekopaikan. Vaan oli vakuuttava koko pelin ajan. Hakanpää ei ollut kovin näkyvä, mutta tällaista pelaajatyyppiä kaipaisin KalPa-pakistoon - kokoa, kovuutta ja riittävästi liikettä sekä taitoa samassa paketissa. Vielä Pyörälän voi mainita - oli monta kertaa siellä, missä tapahtui ja taisi olla hän, joka haki Haloselle tuon eka erän lopun jäähyn, josta Kärpät pääsi rankaisemaan.

Huomenna jatkuu ja pitkässä juoksussa tällainen maalipaikkajakauma alkaa näkyä - kotivoitto Kärpille. Tosin KalPa pelasi tänään kaksi erää kelvollista kiekkoa sytyttäen välillä yleisönkin mukaan - toivottavasti tuo on hyvä merkki kautta ajatellen ja lisää yleisöä löytää tiensä Kuopiossa hallille.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
"Julius Junttila hat trick", kolme kertaa läpiajo samassa pelissä ja ei kertaakaan maalia? Mulle tuli oikeasti välillä mieleen Kimmo Koskenkorva tuosta viimeistelyn vaikeudesta, mutta onneksi mitään muuta yhteistä ei tuossa olekaan kuin tuo hirvittävä polkeminen. Jullella onneksi sentään kestää ajatus ihan hyvin mukana, tänään yritti ehkä turhan hienoja veivejä, kertaalleen olisi ainakin kannattanut kokeilla suoraa kutia.

Aikalailla perusläpsyttely kauden avaukseen, ja muutenkin parin viime kauden teeman mukainen KalPa-Kärpät -matsi Kuopiossa. Tiukkoja pelejä nähdään aina tuolla, Oulussa yleensä Kärpät on ollut askeleen edellä mutta Kuopiossa tasaisempaa. Olkoonkin että siinä avauserässä olisi ollut jo niin paljon paikkoja että olisi voinut naulata jotain kolme maalia tauluun, mutta ei se aina mene.

Nutivaara Kärpiltä tosi hyvä, ja muutkin kyllä saavat pääasiassa puhtaat paperit. Kokonaisvaltaisesti paketti on hyvin kasassa jo tässä vaiheessa, nyt vaan sitten viimeistelyyn lisää terävyyttä.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Pakko on täältäkin kehua Kärppien puolustusta. Tajuttoman kliinistä meininkiä. Teille ei tehdä 100 maalia kaudessa tuolla puolusteksella. Pakko kuitenkin kehua samaan hengenvetoon myös KalPan puolustusta. Kärppien olisi pitänyt tappaa peli jo ensimmäiseen erään, mutta Kilpeläinen ja Kärppien heikohko hyökkäys estivät lukemien kasvun liian suureksi.

Toisessa erässä KalPa ryhdistäytyi ja alkoi jo pelaamaa jääkiekkoa, mutta muutamaa paikkaa lukuunottamatta tilanteet jäivät vähiin.

Kolmanteen erään lähdettäessä KalPa painoi päälle mutta Kärppien puolustus siivosi tilanteet. Onneksi Manninen osui erän lopulla ja pisteet (ansaitusti) jaettiin. Jatkoilla taas yksilötaidoiltaan parempi joukkue voitti.

Huomenna sitten revanssi.

Pakko kuitenkin kehua vielä Kärppien puolustusta erikseen.

Edit. Allekirjoittaneen mielestä viihdyttävä peli.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Pakko on täältäkin kehua Kärppien puolustusta. Tajuttoman kliinistä meininkiä. Teille ei tehdä 100 maalia kaudessa tuolla puolusteksella. Pakko kuitenkin kehua samaan hengenvetoon myös KalPan puolustusta. Kärppien olisi pitänyt tappaa peli jo ensimmäiseen erään, mutta Kilpeläinen ja Kärppien heikohko hyökkäys estivät lukemien kasvun liian suureksi.

Toisessa erässä KalPa ryhdistäytyi ja alkoi jo pelaamaa jääkiekkoa, mutta muutamaa paikkaa lukuunottamatta tilanteet jäivät vähiin.

Kolmanteen erään lähdettäessä KalPa painoi päälle mutta Kärppien puolustus siivosi tilanteet. Onneksi Manninen osui erän lopulla ja pisteet (ansaitusti) jaettiin. Jatkoilla taas yksilötaidoiltaan parempi joukkue voitti.

Huomenna sitten revanssi.

Pakko kuitenkin kehua vielä Kärppien puolustusta erikseen.

Edit. Allekirjoittaneen mielestä viihdyttävä peli.
Varmaan meinasit Mankista? Hehe..

Aika kova on Kärppien puolustus ja puolustaminen tosiaan jo tässä vaiheessa. Todella kliinistä, ei mitään näyttävää mutta toimii. KalPalla taasen hukataan kiekkoja ja väkisin pidetään alueella. Joskus on ok myös roiskaista pleksin kautta pois.

Mutta että alle sadan? Eikait sentäs kun viime kaudellakin KalPa oli ainut jolla oli vastaava luku keskiarvoltaan n. 2 eli 120 luokkaa. Toki Kärpät taisi olla ihan vanavedessä.

Kärpät vei eilen peliä mutta KalPalta hyvän peliintulo toisessa erässä. Samoin kolmannessa. Jos en väärin muista Kärpät johti viime kaudellakkn eka erän jälkeee usein 3-4 nollakin ja kohta peli olikin jo tasan? No eilen oli tiukkaa mutta tänään uskon hieman repsahtavan. Kärpille +4 KalPa 1,2

KalPalle piste liiga-avauksesta - Tuomarilinjalle kritiikkiä: "Ihan vitsi, ei saa pelata yhtään" - Jääkiekko - Savon Sanomat vähemmän yllättäen eripuraa tuomareista :P Komia kieltämättä tuo Tifo.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös