Pe 11.4.2014 KooKoo - Jukurit, 3. finaali

  • 12 835
  • 71

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika kääntää katseet kolmanteen finaalikoitokseen.

Tähän mennessä tapahtunutta:
KooKoo on vienyt molemmat finaalit ja lähtee viikonlopun tuplapeleihin 2-0 finaalivoitoin. Toisessa finaaliottelussa Mikkelissä oli jo tiukempaa, Jukurit vei etenkin ensimmäistä erää. Finaalisarjan ensimmäinen pelikieltokin on jo nähty, kun Jukureiden nuori (ja pikkuisen liian innokas) Sipola tööttäsi KooKoon Nättisen laitaan, seurauksena murtunut nenä (Nättinen) ja 4 peliä pelikieltoa (Sipola). Sipolan menetys ei liene kovin kriittistä Jukureille. Muuten taisto on ollut tiukkaa, mutta reilua. Myös Pennasen aikalisä on nähty.

Ennakkotietojen mukaan Kouvolassa tulee olemaan väkeä ja paljon. Rohkeimmat spekulaatiot liikkuvat 4.500 - 5.000 katsojan haarukassa.

Pari pähkinää:

Mikkelissä suli jää, mikä sulaa Kouvolassa?
Mahtuvatko kaikki halukkaat halliin?
Kuinka paljon porukkaa Mikkelistä on tulossa?
Ottelun paras pelaaja?
 
Kirjoitetaan myöhemmin enemmän, mutta tässä vaiheessa on jo hyvä todeta, että kyseessä on selvästi sarjan tärkein peli. Jukureiden voitolla sarja voi olla päivässä tasan ja taas KooKoon voitolla on mikkeliläisillä kyllä kivinen tie.

Hornankattila kiehuu huomenna.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Muuten taisto on ollut tiukkaa, mutta reilua.

Ehkä yllättävänkin vähän on taklattu kahdessa ensimmäisessä finaalissa. Osa syynä varmasti molempien pitkä välieräsarja ja kaikki tekeminen keskittyy puhtaasti pelillisiin asioihin energiaa säästäen. Sipolan typerää tööttiä en laske edes taklaukseksi, vaan tyhmäksi aivopieruksi, jotka ei kuulu jääkiekko-otteluihin (eikä mihinkään muuhunkaan).

Niinkuin olen jo kirjoittanut muihin ketjuihin, Jukureiden on saatava ensimmäiseksi omat virheet minimiin (mieluummin kokonaan pois). Jos kaveri tekee maaleja oman taituruutensa ansiosta, niin sille ei voi mitään, mutta sille voi, jos koko ajan rangaistaan omista töppäilyistä. Puolustuksen on pakko alkaa pelaamaan tasollaan. Hyökkäyksen osalle toivoo myös lisää tarkkuutta tekemiseen. Liian paljon on lauottu hehtaaripyssyllä kahdessa ensimmäisessä matsissa. Ukkoa maalille, vetoja ja vaikka runnomalla se limppu riparista Rämön taakse.

1. Rämö
2. Mahtuu
3. Fanibusseilla noin 100, omilla autoilla veikkaan noin 2500...
4. Hieman pimennossa viime aikoina ollut Niko Laakkonen, 2+1.

Jukureiden voitolla lauantaihin.
 

Tippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko

Taitaa kuule mennä toisinpäin. Jos Setänen suli jo maanantaina Kouvolassa, kun yleisöä yli 3200 niin taitaa se teidän poika sulaa huomenna oikein kunnolla. Rämöhän on ollut itse varmuus näissä finaaleissa (pl. eilinen melkein hörppy).
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En lähe muuta veikkaamaan kuin että yleisöä on enemmin kuin keskiviikkona Mikkelissä ja tulee tähän mennessä tasaisin ottelu. Hienoa että Karevaara ja muut "turhakkeet" heränneet oikeaan aikaan. Runkosarjan pistepörssillä ei ole mitään merkitystä näissä karkeloissa. Rambo jatkaa maalilla ja Mikkelin tytöillä on taas hetken aikaa hauskaa
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Perinteet velvoittaa

Ensimmäiseksi on aivan pakko muistuttaa arvon Jukuripelaajia menneistä KooKoo-sarjoista. Onhan se vallan ennenkuulumatonta, jos viikingit tästä sarjasta hävinneinä poistuvat! Esi-pelaajanne ovat kairanneet periksiantamattomalla työllä, jo auvoisista ajoista lähtien nämä Sumuisten laaksojen kätyrit ja henkipatot päättymättömään suohon. Ja tästähän ei peräännytä!

- Vastaus ensimmäiseen kysymykseen: Rämön sulaminen on alkanut ja vääjäämätön on edessä eli totaalinen nöyrtyminen ja häpeä.

Käyttämätöntä potentiaalia on vielä käytettävissä. Seuraavilta sotureilta odotan esiin nousua: Hokkanen, Laakkonen, Laine, Hyvärinen, Vaarasuo, Purolinna, Kalliola.

Henkinen lujuus, kera periksiantamattomuden ratkaisee taistelun.

Ja vielä kerran:


PERINTEET VELVOITTAA
 

SgtMarkov

Jäsen
Tästä pelistä jos KooKoo onnistuu voiton nappaamaan niin jo näissäkin karkeloissa tutuksi tulleet myyrät alkavat jo varmasti kurkistella Ranniston & Kummolan poskien välistä. Mestaruus ja liiganousu ovat jo nyt lähempänä kuin miesmuistiin ja jos KooKoo nyt onnistuu tuomaan kannun Kouvolaan niin todella mielenkiintoista nähdä, onko Rannisto todellakin sanojensa mittainen mies vaiko samanlainen paskanpuhuja kuin P-Korean uutistoimittajat..

Vaan eipä mennä asioiden edelle.

Tietenkin odotan, että KooKoo jatkaa huikean hyviä otteita. Ei ole Jukureilla saumaa, ei pienintäkään. Ei ainakaan nähdyn kaltaisella suorittamisella.

Jos ei huomenna tehdä mestiksen uutta yleisöennätystä, on se pettymys. Olen optimisti ja veikkaan yleisömääräksi 5661.

Ja laitetaan vielä tulosveikkaukseksi 5-3 (5-0,0-1,0-2).
 
Viimeksi muokattu:
Kylläpä menee mukavasti lippuja myyntiin! Pelkkiä istumapaikkoja ennakkoon mennyt jo 2200 ja kun tähän lisätään Orpe-klubit ja seisomakatsomot päälle, niin todennäköisesti puhutaan n. 3000 ennakkomyynnistä. Kyllä näitä pelejä on odotettu taas, kun Bunkkerissa laitetaan betoni taipumaan.

Pelirohkeus ei saa missään nimessä kadota mihinkään, vaan nyt pitää käyttää kotiyleisön tuki sen oman pelin takana ja painaa Jukureita kuokkaan. Tämä peli on todella ratkaiseva ja sen tietävät kaikki. C'mon Oranssimustat!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä peli on todella ratkaiseva ja sen tietävät kaikki. C'mon Oranssimustat!

Todella tärkeä ja ratkaiseva peli todellakin pelataan huomenna Sumulaaksossa. Jos ottelu päättyy kotivoittoon on KooKoon jo melko lähellä mestaruutta, mutta ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa. Yhtään ei ole kyllä varaa alkaa löysäilemään, koska Jukurit tulee päälle aivan varmasti entistä kovemmin. Jos Jukurit hakee huomenna voiton niin ottelusarja voi olla tasan ennen kuin huomataankaan ja silloin taas on kaikki täysin auki. Mahtava jääkiekkoilta huomenna joka tapauksessa on luvassa. Onkohan Tomi Peltonen ja/tai Jan-Mikael Juutilainen huomenna kokoonpanossa?
 
Onkohan Tomi Peltonen ja/tai Jan-Mikael Juutilainen huomenna kokoonpanossa?

Peltonen on samassa taudissa kuin Tallberg oli, joten on hyvin mahdollista, että kultakypärä palaa takaisin kokoonpanoon. Juutilaisen paluuseen en usko, koska siellä on jotain pientä vaivaa ilmeisesti.

Pakisto pysynee samana, kuten tulikuuma veskari.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Peltonen on samassa taudissa kuin Tallberg oli, joten on hyvin mahdollista, että kultakypärä palaa takaisin kokoonpanoon. Juutilaisen paluuseen en usko, koska siellä on jotain pientä vaivaa ilmeisesti.

Tämä kannattaisi aina muistaa jos kultakypärällä ei kuljekaan keväällä, siellä yleensä on jotain kremppaa taustalla. Mieleen tulee muutaman vuoden takaa kevät kun Liukkonen ei kävellyt kuin yhdellä jalalla, mutta silti pelasi puudutuspiikin avulla jalkapöytä murtuneena. Jatkoajalla omat muistivat silti haukkua sankarimme täysin paskaksi. Hävettää..

Mutta huomenna jatkuu, turha mistään mestaruuksista puhua. Kai nyt näitte mitä tapahtui Sportille ja TUTOlle? Ei helvetissä, KooKoolle jokainen voitto on uutta historiaa ja sen kautta lähdettävä hakemaan parasta suoritusta. Huomenna ei jää ainakaan yleisöstä kiinni!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tästä pelistä jos KooKoo onnistuu voiton nappaamaan niin jo näissäkin karkeloissa tutuksi tulleet myyrät alkavat jo varmasti kurkistella Ranniston & Kummolan poskien välistä. Mestaruus ja liiganousu ovat jo nyt lähempänä kuin miesmuistiin ja jos KooKoo nyt onnistuu tuomaan kannun Kouvolaan niin todella mielenkiintoista nähdä, onko Rannisto todellakin sanojensa mittainen mies vaiko samanlainen paskanpuhuja kuin P-Korean uutistoimittajat..
...

Vielä kun Rannistolta olisi jotakin sitovaa lausuntoa tallessa kenelläkään. Ukkohan sanoi ainoastaan, ettei Sport ollut ainoa liigakelpoinen tiimi hakijoissa, Välimaa ja Toivakka ovat puhuneet seurojensa liigakelpoisuudesta. Mikään ei käsittääkseni estä Rannistoa sanomasta että se toinen liigakelpoinen olikin TUTO. (Ja joka tapauksessa sumutus menee uusinta-auditointiin eli talvisia juttuja ei edes mietitä.)

Mutta joo, kyllähän se KooKoo on jo varma mestari, toivottavasti on lippikset jo painettu lauantain torijuhlia varten. Vai häviäisivätkö tahallaan huomenna Mikkelissä ylimääräisen kotipelin takia? (Maanantai ei ole kyllä hyvä torijuhlapäivä, että tuskin kannattaa lähteä riskeeraamaan.) Kelpaa Sumulaaksoon tulla katsomaan varmoja voittajiakin, yleisömääräksi veikkaan 6200 (ylimääräiset juoksuradoilla ja pari sataa vielä pihallakin nauttimassa tunnelmasta) ja lopputulos siinä 8-1 tienoilla.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuomareina on tänään Ville Stigell ja Tuomas Pöyhönen, huomenna Aaro Brännare ja Jouni Saukkonen. Suht hyvin on tuomarit hoitaneet tehtävänsä tähän asti finaaleissa. Toivottavasti myös jatkavat samoin, eivätkä ota isoa roolia.
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Ollut todella tuskaista seurata 6 viikon ulkomailla oleskelunajan KooKoon playoffs matseja Twitterin välityksellä. Arvioitu lentoaika 5h kunnes Karpalovodka on Suomessa ja Seutulusta sitten suoraan Sumulaaksoon. Kiima on jo aivan järkyttävä täällä 10 kilometrin korkeudessa, mitä se on kun pääsen Sumulaaksoon vain luoja voi tietää.

Itse pelistä en tiedä mitä odottaa, toiveissa KooKoolle ekaan 10 minuuttiin ensimmäinen häkki ja kotiyleisö mukaan niin tiedossa on pitkä ja kivinen tie Jukureilla tänään.

Muutamia ajatuksia illan pelistä.

- Pelaako Sarvisclubi koko 12 chanttikansion läpi?
- Onko Dynamo matkassa?
- Sulaako Setänen taas?
- Meneekö 4500 rikki?
- Jatkaako Santtu Huhtala maalivirettään?

Let's Bring it on!
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihan outo fiilis..oon miettinyt, et missä se "finaalihuuma" omassa päässä on, mutta ei vaan tunnu oikein löytyvän millään. Ihan erilaiset tunnelmat oli ottelupäivinä Sport- ja TUTO-sarjoissa. Silloin ei oikein osannut koko päivänä tehdä mitään muuta kuin miettiä iltaa ja peliä, ja nyt ei oikein ole minkäänlaista kipinää. Pelaajistoltaan hmv-KooKoo on varmasti iso syy, mutta outoa silti. Tosin eipä tuolla jäälläkään ole minusta vielä oikein finaalien arvoisesti rymistelty. No voitto tänään ja huomenna, niin ensi viikolla sitten aletaan pelaamaan oikeita finaaleja. Kait se sieltä tulee.

edit: Jukurit:

Maalissa jatkaa Osku (Tade)

I
28 Laine - 8 Hokkanen - 19 Lehtinen
20 Forsström - 3 Pablo (C)
II
23 Laakkonen - 10 Jalo - 17 Savolainen
4 Akkanen - 7 Purolinna
III
29 Turtiainen - 26 Palve - 36 Näppi
6 Vaarasuo - 14 Pihlström
IV
16 Lähde - 11 Rohtla - 15 Nöyränen
 
Viimeksi muokattu:

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tuohon tunnelmaan voisi vastata lyhyesti näin. Jukurit on pelannut näitä finaaleja jo kaksi tällä kaudella. Fani ja passiivinen maksaja on joutunut jännittämään poikkeuksellisesti jo useamman kerran Jukureiden takia, koska joukkueelta ei odotettu mitään ja lähtökohtaisesti TUTOn ja FCW Sportin olisi pitänyt kaataa Jukurit mennen tullen. Veikkaanpa, että joukkue ajatteli KooKoo-sarjan alussa juuri näin, ja valitettavasti KooKoo on käyttänyt tämän Jukurien mentaaliheikkouden tehokkaasti hyväksi. Jos Jukurit pelaa täydellä latingilla, niin eipä ole KooKoolla palaa vastata. Toivottavasti Jukurit on palannut sorvin ääreen!

PERINTEET VELVOITTAA
 
KooKoon sivuilla ja somessa puhutaan, että neljä tonnia tulee rikkoutumaan varmasti. Kovimmat arviot sivuillakin puhuvat, että voi olla kaikkea 4500-5500 välillä. Olihan se kertakaikkisen hienoa, jos rikottaisiin tänään Mestiksen yleisöennätys, mutta kyllä mulle se päälle neljä tonniakin kelpaa. Se on kuitenkin reilusti päälle 100 000 euroa lipputuloista pelkästään.

Jukurit tulee käyttämään tänään kaikki koiruudet hyväkseen, koska pelillisesti eivät ole vielä pystyneet juurikaan KooKoota haastamaan. Toivotaan siis, että tuomarit ovat hereillä ja miksi eivät olisi, kun heitä on yksi bunkkerillinen muistuttamassa.

KooKoon ketjuja odotellessa...
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Veikkaanpa, että joukkue ajatteli KooKoo-sarjan alussa juuri näin, ja valitettavasti KooKoo on käyttänyt tämän Jukurien mentaaliheikkouden tehokkaasti hyväksi. Jos Jukurit pelaa täydellä latingilla, niin eipä ole KooKoolla palaa vastata. Toivottavasti Jukurit on palannut sorvin ääreen!

PERINTEET VELVOITTAA

Vai voisiko olla niin, että KooKoo on tänä keväänä ensimmäinen Joukkue, joka Jukureille tulee vastaan? Joukkue, joka on hyvin valmennettu, jolla ei ole jo maha täynnä (Sport-kabinettinousu) tai puuttuva nöyryys tehdä töitä (TuTo)?

Jos sen täyden latingin etsimiseen (ottaen huomioon joukkueen suorituskyvyn) on mennyt näin kauan niin tämä voi olla KooKoon viimeinen kotipeli tällä kaudella. Mutta ei mennä asioiden edelle, matkasta puuttuu kaksi askelta vielä!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä on jukureiden latingin etsiminen kestänyt kauan. No kohta kun se löytyy niin koko joukkue Suomen MM-kisa jengiksi kun eihän kenelläkään ole mitään palaa latingissa olevalle Jukurilaumalle. Tadea ei taida Suomen maajoukkueeseen saada mutta muutenhan tuo menee Sellaisenaan. Pendo ottaa vielä maajoukkueen valmennusvastuun.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Täälläkään ei aiemmat finaalit tuntuneet oikein miltään, kun Jukurit jyräsi ja tuntui että joukkue on täynnä värittömiä robottiukkoja.

Kirjoitin, että KooKoo tuntuu minusta tällä kaudella hmv-joukkueena, ei Jukurit. Kovat pvo- ja välieräsarjat kiinnostavampia joukkueita vastaan on varmasti osasyy. Ja totuuden nimessä kyllähän Jukurit on auttanut KooKoota aika helkkaristi noissa kahdessa "jyräämisessä" hölmöillä ja alkeellisilla virheillään. Vai onko nuo voitot sinusta pelkkää KooKoon ylivertaisuutta? Kyllä se tästä lähtee vielä.

ps. Kouvolan tautia ei tänne saa mitenkään. Ei edes vaikka Länsi-Savo osti Kouvolan Sanomat.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kirjoitin, että KooKoo tuntuu minusta tällä kaudella hmv-joukkueena, ei Jukurit.

Minä taas kirjoitin, että Jukurit on ollut väritön joukkue aina kun ollaan oltu vastakkain finaaleissa. Tarkoitin siis aiempien vuosien finaaleja. Hyvä joukkue, mutta ei millään tavalla kiinnostava. Oikeastaan värikkyys on kautta Mestiksen pesiytynyt ihan muille paikkakunnille. Kouvolassa ei tänä vuonna ole hankittu Nickersoneja ym., ja joukkue on kieltämättä aiempaa värittömämpi. Ollaan siis menty askel Jukureiden suuntaan.

Tuusa kirjoitti:
Ja totuuden nimessä kyllähän Jukurit on auttanut KooKoota aika helkkaristi noissa kahdessa "jyräämisessä" hölmöillä ja alkeellisilla virheillään. Vai onko nuo voitot sinusta pelkkää KooKoon ylivertaisuutta? Kyllä se tästä lähtee vielä.

Ei missään tapauksessa ole ollut samanlaista kun Jukurit on parhaimmillaan esittänyt KooKoota vastaan. Niissä peleissä KooKoolla ei ollut mitään mahdollisuuksia johtuen joukkueiden välisestä tasoerosta.

Tuusa kirjoitti:
ps. Kouvolan tautia ei tänne saa mitenkään.

Ehkä se olisikin jo liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Voi, voi... Mikkelissä tappiomieliala alkaa hiipiä myyrän lailla ulos kolostaan. Mikkelin viimeinen linnake Tuusa ei jaksa innostua ottelupäivänä, Lähemäen Dynamo sairastaa ja kärsii pelikieltoa ja jopa Jukurit -twitteriä päivittävä fanipoika käytti uskon hiipumisesta kielivää sanaa "mutta" twiitissään. Jopa Rämön sulamisesta jankkaaminen on hiipumaan päin.

Tässä tilanteessahan pitäisi mennä sellaisella "vielä kerran, pojat!" -fiiliksellä, eikä kirjoitella alustusta kausiketjulle vm. 2014-2015. Jukurit nousi jo Sporttia ja TUTOa vastaan sillasta, eikä ottelusarjan tasoittuminen ole kuin 30 tunnin päässä (vrt. KooKoon Hokki -sarja).

Kouvolan suunnilta on turha odotella apuja, sillä joukkue on pelannut uhrautuvasti ja melko virheettömästi kaksi aiempaa ottelua. Yleisöä odotetaan paikalle isosti, joten hallin tunnelma siivittänee hyvin kotonaan pelanneen KooKoon entistä parempaan lentoon tässä ottelussa. Tuomaripuolellakin, kuten Tuusa jo mainitsi, on vedetty hienosti tässäkin sarjassa. Tuomarit ovat lähtökohtaisesti aina tehneet hommansa hyvin, kun heistä ei ole mainintaa otteluketjussa.

KooKoo
I
Kuronen-Kauppila-Hämäläinen
Koponen-Jyrkkiö
II
Tallberg-Peltonen-Karevaara
Lippojoki-Västilä
III
Huhtala-Tuominen-Mäkilä
Lehto-Lappalainen
IV
Virtanen-Nättinen-Heikkinen

Rämö (am)
Järvinen

-Peltosen paluu kokoonpanoon ainoa isompi muutos. Pakeissa ei rotaatiota vieläkään.
 
Loistavaa! Kultakypärä Peltonen on palannut kokoonpanoon ja tuo kyllä ihan saatanasti lisää vaihtoehtoja peluutukseen. Superketju Tallberg - Peltonen - Karevaara on myös taas aktivoitu.

Pakkien rotaatiolle ei ole mitään tarvetta, kun niin hienosti on nämä finaalit siellä mennyt. Hardowa, Levokari ja Laakso saavat jatkossakin istua katsomossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös