Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokereiden kiertue jatkuu Ufassa ja isäntä on Salavat Julajev Ufa. Edessä on kauden toinen kohtaaminen lyhyen ajan sisään. Reilu viikko sitten Helsingissä Jokerit nappasi kotivoiton numeroin 3-1. Tasaisen avauserän jälkeen ottelu eteni kaksi erää täydellisesti Ufan komennossa. Brian O’Neilin nerokas esityö Jesse Joensuun maaliin ja Janis Kalninsin huippupeli käänsivät ottelun Jokereille. Vajaamiehisenä Helsinkiin joutunut Ufa loi ottelussa niin monta laatupaikkaa että pieni ihme oli että kaikki pisteet jäivät Helsinkiin. Jokerit ei ottelussa ihan virkeimmillään ollut raskaan vieraskiertueen jäljiltä. Nyt Jokereilta kuitenkin tarvitaan parempi esitys.

Itäisen konferenssin viidentänä oleva Ufa on ajautunut vaikeuksiin viime aikoina. Sarjataulukossa asemat ovat edelleen hyvät ja kotietu keväälle on tähtäimessä. Ufa on kerännyt lähes saman pistemäärän sekä kotona että vieraissa. Tomi Lämsän suojatit ovat Helsingin ottelun jälkeen pelannut kahdesti ja tuloksena on ollut kotitappiot Moskovan Dynamolle ja Metallurg Magnitogorskille. Ufa tulee otteluun siis kolmen ottelun tappioputkessa. Ufalle maalinteko on tuottanut ylitsepääsemättömiä vaikeuksia lähiaikoina. Viidessä edellisessä ottelussa vain viisi tehtyä maalia on todella vähän ottaen huomioon Ufan laadukkaan materiaalin. Teemu Hartikaisen, Sakari Mannisen ja Markus Granlundin johtama ykkösketju on kaikki kaikessa Ufalle ja kun heidän tehot katoavat tuloksena on yleensä tappio. Kolmikkoa ei valittu yllättäen Venäjän-EHT turnaukseen ja syynä oli henkilökohtaiset syyt. Ufassa kolmikkoa on peluutettu säälimättömästi ottelusta toiseen yli 20 min per ottelu tahdilla. Viime aikojen kadonneet tehot tähän yhdistettynä kielii väsymyksestä. Lämsä luottaa kolmikkoon kuin vuoreen, mutta olisiko syytä vähän pudottaa peliaikoja ? Huili tulee jokatapauksessa tarpeeseen maajoukkuetauolla. Juuri tästä puhuin edellisessä matsiennakossa kun mietin Ufan menestymismahdollisuuksia keväällä. Kärjen takaa on pakko löytää lisää vastuunkantajia tai pelit loppuvat keväällä lyhyeen. Yhdellä ketjulla harvemmin mestaruuksia voitetaan. Katseet kääntyvätkin Dmitry Kugrysheviin, Alexander Kadeikiniin, Mikhail Vorobyoviin ja nuoreen Rodion Amiroviin. Mielenkiintoista on nähdä vahvistaako Ufa joukkuetta vielä ennen siirtorajaa. Nikita Soshnikovin lähdön jälkeen ainakin yhdelle laadukkaalle hyökkääjälle olisi tarvetta.

Ufa joutui jättämään kuusi pelaajaa pois Helsingin ottelusta kun yksi Ufan pelaaja oli antanut positiivisen koronavirusnäytteen joukkueen saapuessa Helsinkiin. Suomalaisviranomaisten päätöksellä kuusikkoa ei pelaamaan päästetty. Philip Larsen kuului mm. tuohon joukkoon. Venäjällä tuosta nousi jälleen haloo , mutta samalla tavalla Jokeritkin on joutunut jättämään pelaajia pois pelireissuilta. Ei pitäisi tulla yllätyksenä Venäläisille että Jokerit toimii Suomen lakien ja sääntöjen mukaan. Juha Metsola on palannut jälleen maalille sairasteluiden jälkeen ja CSKA:sta tullut uusi hankinta Mihail Naumenkov on pelannut kahdessa edellisessä ottelussa. Loukkantuneiden listalla on vain Vladislav Kartayev.

Jokerit jatkaa Läntisen konferenssin kahdeksannella sijalla. Viiden ottelun pisteputkessa oleva Jokerit on edelleen pelannut paljon vähemmän pelejä kuin muut. CSKA painelee ylivoimaisessa kärjessä , mutta myös Spartak, Severstal, Dinamo Minsk ,Moskovan Dynamo, Lokomotiv ja SKA keräävät tasaisesti pisteitä joten notkahduksiin ei paljon varaa ole. Jokereiden kiertue on tuottanut tähän mennessä kolme pistettä kahdesta ottelusta. Voitto Ufassa niin alku kiertueelle olisi ainakin pisteiden valossa erinomainen. Traktoria vastaan Jokerit kykeni hyvään suoritukseen ja nappasi ansaitun voiton. Kolmannessa erässä tuli pienoinen notkahdus kun Traktor iski kaksi maalia nopeaan tahtiin ja pääsi vielä ylivoimalle. Koko kauden loistavasti toiminut alivoima kuitenkin tappoi momentumin ja lopun Jokerit hoiti tyylillä kotiin. Lauri Marjamäki sanoi hyvin ottelun jälkeen että myös tälläisiä kokemuksia tarvitaan missä iskee pieni paniikki päälle ja joista selvitään voittajina. Joukkue tiedosti ilman aikalisääkin että ryhtiliike tarvitaan ottelun lopun hoitamiseen. Anders Lindbäck pelasi jälleen kelpo ottelun, Alex Grant ja David Sklenicka pelaavat korkealla tasolla illasta toiseen. Jopa Tommi Kivistö koki elämänsä suonenvedon kun tarjoili Brian O’Neilille namupassin. Niklas Jensenin tehottomuus jatkuu, mutta paikkoja tulee siihen malliin että ihme on jos ei kohta heilu.

Loukkaantuneina ovat Iiro Pakarinen ja John Norman. Saku Mäenalanen sai kovan tällin edellisessä ottelussa ja pahin pelko oli tietenkin kauden tai jopa uran päättävä loukkantuminen. Eilen Saku oli kuitenkin jo treeneissä mukana, joten säikähdyksellä toivottavasti selvittiin. Vaikka mies olisikin täydessä kunnossa niin varovaisesti kannattaa ottaa ja ei Sakua kentälle kannata vielä lyödä ainakaan Ufaa vastaan. Henri Ikonen nousee todennäköisesti hänen tilalleen. Pelaako sitten esim. Brian O’Neill nyt sentterinä? Toisaalta kannattaako toimivaa ykkösketjua rikkoa? Savinainen voisi olla yksi vaihtoehto sentteriksi. Janis Kalnins loisti Ufaa vastaan Helsingissä ja Anders Lindbäck on torjunut hyviä voittoja. Mielenkiintoista nähdä kumpi pelaa maalissa. Vastaukset saadaan tunti ennen matsin alkua.

Ufa ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 13 kertaa ja voitot Jokereille 9-4. Jokerit on viihtynyt Ufassa mainiosti. Viisi voittoa ja vain yksi tappio.

Erikoistilanteet%

yv

Ufa 23.4 ( Sarjan neljänneksi paras )
Jokerit 22.9 ( Sarjan kuudenneksi paras )

av

Ufa 73.8 ( Sarjan neljänneksi huonoin )
Jokerit 87.0 ( sarjan toiseksi paras )

Parhaat pistemiehet

Ufa

1. Teemu Hartikainen 17+18 = 35
2. Markus Granlund 12+17 = 29
3. Sakari Manninen 9+15 = 24
4. Dmitry Kugryshev 7+15 = 22
5. Philip Larsen 6+12 = 18

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+24 = 31
2. Niklas Jensen 10+8 = 18
3. Jordan Schroeder 7+10 = 17
4. Veli-Matti Savinainen 9+5 = 14
5. Jesse Joensuu 9+4 = 13

Eniten peliaikaa per ottelu ka

Ufa

Hyökkääjät

1. Sakari Manninen 21:14
2. Markus Granlund 21:08
3. Teemu Hartikainen 20:02

Puolustajat

1. Philip Larsen 20:29
2. Grigory Panin 17:54
3. Alexander Alexeyev 17:24

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:20
2. Peter Regin 17:16
3. Jordan Schroeder 17:03

Puolustajat

1. Viktor Lööv 19:53
2. Jakub Krejčík 19:50
3. Jonathan Pudas 19:35

Maalivahtien % / Päästetyt maalit per ottelu ka

Ufa

Daniil Tarasov 92.9 / 2.01
Juha Metsola 91.2 / 2.38
Alexander Skrynnik 90.1 / 2.99

Jokerit

Janis Kalnins 92.1 / 2.22
Anders Lindbäck 92.1 / 2,28

Seuraa heitä

Ufan suomalaistrio oli Helsingissä jatkuvasti vaarallinen. Vaihdosta toiseen syntyy maalipaikkoja. Viime aikoina tehot olleet kadoksissa ja pieni väsymys painanut.

Philip Larsen on sarjan parhaita kiekollisia pakkeja. Sulavaliikkeinen puolustaja pelaa isoja minuutteja ja on joukkueen alakerran moottori.

Mihail Naumenkov on joukkueen uusin hankinta. Saa isomman roolin Ufan pakistossa kuin kivikovassa CSKA:ssa.

Veli-Matti Savinainen pelaa hyvää kautta. Yhdeksään maalia 20 otteluun on hyvä saldo. Vellulle harvoin tulee huonoja iltoja. Takuuvarmaa asennetta ja suorittamista ottelusta toiseen.

David Sklenicka valittiin odotetusti Venäjän EHT:lle. Pitäiskö kokeilla ylivoimassakin? Tuntuu että taso nousee jatkuvasti. Tärkeä pelaaja Jokereille.

Julius Junttila sai avauspisteen edellisessä ottelussa. Koetaanko nyt eräänlainen Joulun ihme ja Junttila iskisi kauden ensimmäisen maalin? Pelokas hiihtelijä kaipaa onnistumisia. Josko se itseluottamus nousisi edes vähän.

Ufalla tappioita alla joten tulevat kovalla höyryllä alkuun. Jokereiden pitää olla siihen valmis. Jokerit on viihtynyt Ufassa aina hyvin. Ufan ylivoima parempaa kuin Jokereiden. Alivoima taas Jokereiden heiniä selvästi. Maaleja nähdään varmasti molemmissa päissä. Tiukka taistelu edessä ja parempi voittakoon.

Ottelu käyntiin klo 16 V Sport jääkiekolta ja Viaplaylta. Selostajana Antti Mäkinen.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
KHL:n sivuilla jo kokoonpanot, Mäenalanen kehissä tutulla paikallaan. Kalnins aloittaa ja Friman korvaa Krejcikin.
 
Pöö

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Loukit : Norman, Pakarinen, Krejcik
Terveenä poppareilla : Viitasalo, Ikonen, Halme
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo olisi kyllä luullut ruotsinpojan pelaavan tänään ja vasta b2b peleissä Kazania vastaan Kalnins pelannut toisen.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aina vaan mua ihmetyttää toi maskien käyttö Venäjällä. Koronatilanne siellä aivan hirveä ja ihmiset pitää maskeja leualla. On se ihme maa.
 

SatanicBunny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset, Stadin ykköset
Se on pojat ja tytöt sillä lailla että allekirjoittaneella on aivan helvetillinen työviikko takana. Just sain hommat purkkiin, tein itselleni Gin tonicin hieman runsaammalla annostuksella, ja avasin striimin. Ensimmäinen asia minkä kuulen mäkiseltä: 'Laukaukset Ufalle 10-0'-

Tiedustelenkin siis teiltä palstatoverit: Mitä vittua?

No, pääasia että on perjantai, kyllä tää tästä.
 
"If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are."
(1)
  • Tykkää
Reactions: pyy
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy