Pe 10.1.2020 TPS - Kärpät

  • 1 353
  • 3

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#25 Teemu Väyrynen - #81 Ilari Filppula - #26 Lauri Korpikoski
#59 Topi Nättinen - #13 Petteri Wirtanen - #55 Joel Janatuinen
#51 Markus Nurmi - #46 Juuso Pärssinen - #48 Lauri Pajuniemi
#56 Hannu Kuru - #44 Elias Karvonen - #18 Zach Budish

#47 Joe Piskula - #94 Henrik Larsson
#14 Eemil Viro - #82 Jens Olsson
# 4 Aleksi Anttalainen - # 6 Aleksi Salonen
# 7 Filip Windlert

#32 Rasmus Tirronen
(#31 Julius Pohjanoksa)

Teemu Väyrynen tekee näemmä paluun pelaavaan kokoonpanoon.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Lyhyt raportti tutusti paikan päältä. Keskityin tällä kertaa enemmän yksilöistä kirjoittamiseen kuin puuduttavaan erätapahtumakuvailuun. Pelaajaosiossa viittaan toisinaan joulukuiseen TPS-Kärpät peliin, jota olin myös katsomassa. Erikoistilanteista jaksoin poimia talteen vain YV-viisikot, mutta tekstissä on kyllä mainittu yksittäisiä alivoimapelaajiakin.

TPS YV: Larsson-Pajuniemi-Filppula-Budish-Korpikoski, Olsson-Nättinen-Pärssinen-Nurmi-Janatuinen
Kärpät YV: Krejcik-Puljujärvi-Lammikko-Räty-Jokinen, Heshka-Junttila-Kristof-Koblizek-Humaloja

1. erä

Heti toisessa vaihdossa Nättinen pudotti keskialueelta kiekon heikosti alaspäin ja Viro hukkasi kiekon karvanneelle Sailiolle. Jatkotilanteessa Byström tykitti viivasta Tirrosen patjoihin illan ensimmäisen vedon kohti maalia. Hetken päästä Koblizek laukoi viivasta ja syvyyteen liikkunut Heshka oli maalin kulmalla reboundissa, mutta Tirronen veti pidemmän korren. Seuraavassa vaihdossa Anttalainen puolestaan kamppasi maalin edessä Koblizekin jäähynarvoisesti. Molemmat ylivoimat saivat aikaan kuteja siivistä Puljujärveltä, Lammikolta ja Junttilalta, mutta tuloksetta. Torjunnat olivat 7-0 mainoksille mentäessä ja vieraat hallitsivat pelivälinettä.

Hieman ennen puoliväliä Sailio karkasi läpi Koblizekin upeasta avauksesta, mutta veto kilahti oikeaan tolppaan. Kahdeksannella minuutilla Lammikko karvasi puolestaan kiekon Pajuniemeltä, mutta sokkokääntö maalin takaa ei löytänyt omia. Seuraavassa vaihdossa TPS maalasi ensimmäisellä laukauksellaan kohti maalia. Janatuinen puttasi maalin kulmalta tyhjiin, kun Wirtanen rouhi päädystä kiekon maalin eteen Janatuiselle, joka hieman kadotti kiekon, mutta Rybarkaan ei saanut sitä haltuun syöksyen liiaksi ulos maaliltaan. Puolivälin jälkeen Kärppien nelonen loi pitkän hyökkäyksen Pärssisen ketjua vastaan, jonka PAPP petti. Mäkelä pääsi kävelemään viivasta vapaasti slottiin ampumaan, mutta Tirronen torjui. Hermonen pomputti reboundin ohi maalin. Toiselle mainoskatkolle mentäessä 12 minuutin kohdalla torjunnat olivat 13-0. TPS ei peluuttanut joulukuun kohtaamisen tapaan Wirtasen ketjua Lammikon ketjua vastaan pyrkien siten nollaamaan Kärppien ykkösen, vaan Wirtaset pelasivat myös Jokisia vastaan kuten avausmaalissakin, jossa Jokinen meni hieman kesysti päätykiekkoon Wirtasta vastaan. Toki joissakin puolustuspään aloituksissa Wirtaset tulivat kehiin Lammikoita vastaan.

Rybar sai ensimmäisen torjunnan 13. minuutilla isäntien kolmosvitjan kulmarallin aikana. 16. minuutilla Viro nosti vastahyökkäyksen oman alueen katkosta. Filppula pomputti sinisen jälkeen kiekon laidasta keskelle, mutta Väyrynen ei saanut kunnon osumaa kiekkoon ilmassa. Jatkotilanteessa Tepsin kolmosparin viivatyöskentely ei vakuuttanut syöttöjen laadun sakattua. Hetken päästä puolestaan Junttila pääsi ampumaan slotista syliin tehokkaan karvauksen jälkeen. Pärssinen taisi olla kiekon menettäjänä laidassa Kristofia vastaan, joka sitten käänsi keskelle. Päätösminuutilla Koblizek ja Salonen polkivat kilpaa purkukiekon perään. Koblizek ehti kääntämään limpun laidasta keskikaistalle, mutta Tirronen koppasi Säiliön kudin hanskaansa varmasti.

Tauolle mentiin siis 1-0 lukemissa. Torjunnat olivat 21-1 ja laukaukset 7-36, jotka kertovat kaiken olennaisen. Tepsillä oli pari yksittäistä piipahdusta vieraiden alueelle, joista yksi tuotti hieman tuurillakin avausmaalin. Kärpät rytmitti peliä ja vyöryi tasaisesti siniviivojen kulmista hyökkäysalueelle sekä loi jatkuvaa syöttöä pitkiä hyökkäyksiä, mutta vetopaikat tulivat lähinnä viivaan, kun TPS sumputti omalla alueella viidellä miehellä b-pisteiden yläkaarelta alkaneen alueen omaan maaliin saakka.

2. erä

Rybar torjui ensi kerran jo kolmannella minuutilla Pajuniemen ammuttua puolustajan jaloista kilpeen. Sitä edelsi hukattu 4v2-hyökkäys, kun Junttila ei löytänyt syöttöpaikkaa, vaan ampui laidasta päin Tirrosta. Viidennellä minuutilla Salonen pelasi karmean vaihdon. Ensin hän purki kehnosti keskialueelle, Puljujärvi käänsi heti pystyyn ja laukoi yli keskeltä. Sen jälkeen Jokinen karkasi häneltä läpiajoon ja seurauksena oli käsille lyönnin jälkeen rankkari. Tirronen kuitenkin torjui kilvellä puolipatenttiyrityksen, kun Jokinen hiipi oikeasta laidasta keskelle, muttei ampunut heti kilpialakulmaan, vaan viivytti liikaa. Siirretyn rangaistuksen aikana myös Lammikko oli jo tasoittaa pelin, kun Koblizek tarjosi hänelle poikittaissyötön takatolpalle, mutta ohjaus meni ohi. Seitsemän minuutin kohdalla syntyi lopulta 1-1 maali, kun Metsävainion Karvosta vastaan voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen Hermonen jatkoi kiekon viivaan, T. Niemelä levitti poikittain ja Lindsten pommitti oikeaan yläkulmaan. Maali oli Tirrosen, koska maskia ei ollut. Sitä edelsi 25 torjuntaa. Heti seuraavassa vaihdossa syntyi vielä 3v1-hyökkäys vieraille Salosen pinchattua liiaksi. Anttalainen heittäytyi ja Koblizek lätytti Lammikolle paikan keskelle, mutta ohjaus meni syliin.

Ennen pelin puoliväliä Larsson laukoi hyökkäyssiniviivalla suoraan Puljujärveä päin, mutta tämä ei päässyt läpiajoon, kun Tirronen potki vastaan ja ehti kiekkoon ajoissa. Rybarin pelin kolmas torjunta tuli puolestaan 31. minuutilla, kun Pajuniemi ampui pienestä kulmasta taas kohti kilpiyläkulmaa. Parin minuutin päästä puolestaan Korpikoski laukoi tulisesti puolittaisesta 2v1-hyökkäyksestä laidasta päin Rybaria. Vastaiskusta Lindsten syötti vasemmasta laidasta maalille ajaneelle Puljujärvelle, joka käänsi vielä takatolpalle, mutta Tirronen nollasi Hermosen komean rintamahyökkäyksen lopuksi. Tässä vaiheessa Kärpät kierrätti 11 hyökkääjää, kun Räty putosi pois vahvuudesta. Hän palasi kuitenkin kehiin nelisen minuuttia ennen loppua ja järjesti heti syvyydestä paikan slottiin nousseelle T. Niemelälle, mutta Tirronen ryösti tämän vähemmän yllättäen hanskalla. Samalla kuitenkin Salonen otti koukkujäähyn. Tilannetta edelsi vielä Viro-Olsson parin lähes parin minuutin vaihto omissa, kun he alun alkaen sekoilivat hieman oman sinisen puolustamisessa päästäen Jokisen vitjan pyörittämään pitkän hyökkäyksen kuitenkin ilman sen suurempaa tulosta. Ainoa laukaus ylivoimalla lähti viivasta Krejcikilta. Muutoin Tepsin alivoima toimi hyvin ja sai kolmisen purkua aikaan Korpikosken ja Karvosen johdolla. Minuutti ennen taukoa puolestaan TPS sai ylivoiman, kun Lindsten löi Väyrystä käsille takaa päin vetopaikassa. Kotijoukkue ehti luomaan yhden vaarallisen paikan, kun Larssonin toimitus viivasta kimposi ruuhkasta oikeaan siipeen Filppulalle, mutta Rybar liukui viime hetkellä eteen.

Tauolle mentiin siis 1-1 lukemissa. Toisen erän torjunnat olivat 12-7 ja laukaukset 12-25. Sama kaava jatkui kuin avauserässä eli Kärpät rytmitti peliä ja TPS turvautui usein rehellisiin roikkupurkuihin, mutta sai luotua kuitenkin vastaiskuista hieman enemmän tilanteita kuin avauserässä ja laukoi ahkerasti varsinkin laidoista Kärppien puolustajien jaloista suoraviivaisesti. Tirrosella oli kahden erän jälkeen jo 33 torjuntaa ja Rybarilla kahdeksan. Laukaukset olivat puolestaan 19-61, heh.

3. erä

Päätöserän vieraat aloittivat alivoimalla Lammikko-Humaloja-Kukkonen-Krejcik nelikolla. Seuraava AV-nelikko oli Jokinen-Sailio-Byström-M. Niemelä, joka purki myös kertaalleen eikä TPS saanut laukaustakaan aikaan. Toisella minuutilla Viro hukkasi maalin kiertäessään paineen alla kiekon Rädylle, mutta tämän jatko ei mennyt omille. Paine jäi kuitenkin alueelle ja Metsävainio ohjasi viivatoimituksen hieman ohi maalin. Jatkotilanteessa Janatuinen antoi harhasyötön omalla alueella suoraan Hermoselle, joka siirsi keskeltä viereen Junttilalle ja tämän rannari vasemmalta kaarelta painui yläriman alle. Hetkeä myöhemmin Kärpät sai ylivoiman, kun Korpikosken maila nousi Sailion kasvoihin maalin edessä ainakin tuomarien mielestä. Jäähyn aikana paras paikka syntyi, kun Krejcik kompuroi viivassa ja Nurmi pääsi lopulta nokikkain Rybarin kanssa, mutta ampui suoraan syliin.

Viro jatkoi paineen alla vuotamistaan 49. minuutilla, kun Puljujärvi riisti häneltä kiekon kulmassa, mutta tuosta ei syntynyt sen vaarallisempaa. Jälleen kuitenkin Viro aikaili liikaa hukaten kiekon jalkoihinsa. Juuri ennen päätöskympin alkua puolestaan Byström liikkui syvyyteen, Jokinen varmisti, mutta antoi surkean syötön siniviivassa, Filppula katkoi ja vapautti Korpikosken läpiajoon ja tämä sijoitti tarkasti kilpikulmaan tasoituksen. Torjunnat olivat 40-11 päätöskympin alkajaisiksi.

Päätöskympin ensimmäinen mainittava tilanne oli neljä ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Korpikosken ketju ei päässyt omista pois, vaan hukkasi kiekon laidassa, kun Korpikosken tultua vieraiden rännikierrätystä vastaan, laitaan liikkuneet Olsson ja Salonen eivät saaneet siirtokiekkoa pihalle, vaan Kristof kaivoi pinchattuaan limpun viivaan, Koblizek syötti yksin maalin eteen unohtuneelle Junttilalle ja tämä ohitti jäissä olleen Tirrosen rystyltä. Molempien puolustajien yhtäaikainen laidassa painiminen koitui kohtaloksi ja Koblizek sai ansaitun syötön. TPS sai kuitenkin viimeisen oljenkorren 3:26 ennen loppua, kun Lindsten otti toisen jäähynsä. Kärpät kuitenkin kesti melko vaivatta alivoimansa Lammikon purkujen ja laitavääntämisen johdolla. Tirronen lähti maaliltaan reilu minuutti ennen loppua ja tietysti pelivalintani alle 5,5 maalia suli 11 sekuntia ennen loppua, kun Pajuniemi tinttasi reboundin sisään vasemmasta siivestä. Tilanteessa Larsson sai syvyydestä syötön viivaan ja kukaan ei ehtinyt blokkaamaan, vaan matala kuti jäi Rybarin patjojen eteen. Wirtanen oli kurottamassa siihen, mutta oikeasti Krejcik tökkäsi kiekon suoraan Pajuniemen lapaan. Kiehuin niin paljon, ettei mitään järkeä, kun Kärpät ensi kerran sitten syyskuun 2018 antoi vastustajan tasoittaa ilman maalivahtia.

Jatkoajan alussa Puljujärvi kompuroi hyökkäysalueella lahjoittaen 2v1-tilanteen, mutta Rybar torjui Korpikosken suoran laukauksen. Hetken päästä Väyrynen lätytti päädystä Virolle paikan maalin eteen ohi Byströmin, mutta Eemil ei saanut aikaan kunnon laukausta. Toiseen päätyyn mentäessä Koblizek polki heittämällä ohi Viron, mutta ampui Tirrosen syliin. Kaksi minuuttia ennen loppua Kärpät sai ylivoiman, kun Nurmi koukki maalin edessä itsensä boksiin estäen Kärppä-pelaajan laukauksen. Manner otti aikalisän ja Jokinen piirsi kuviot. Jäälle astelivat Wirtanen, Piskula ja Salonen vastaan Krejcik-Puljujärvi-Jokinen-Lammikko. Lammikko oli maalin edessä, Jokinen oikealla ja Krejcik sekä Jesse viivassa laukojan paikoilla. Jokinen onnistui kerran löytämään heti Lammikon maalin edestä, mutta Tirronen torjui patjalla. Lopulta kuitenkin ratkaisu saatiin aikaan, kun Puljujärvi levitti viivassa, Wirtanen ei ehtinyt blokkaamaan Krejcikin one-timeria ja Lammikko näytti ohjaavan kolmion keskeltä voittomaalin alakulmaan, mutta lopulta maali jäi näemmä Krejcikin nimiin. Näin ollen Puljujärven ja Krejcikin keskinäinen jokaiseen alkulämmittelyyn kuuluva poikittaissyöttely ja one-timereiden ampuminen tuotti tulosta ja siten vieraille täysin ansaitun voiton. Myös tänään he hioivat lämmittelyn lopussa one-timereita puolin ja toisin. Peliä on turha analysoida sen enempää. Tirronen piti kaikkiaan 50 torjunnalla isännät elossa, kun Rybar torjui lopulta 15 kertaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
TPS

Väyrynen 25 - Filppula 81 - Korpikoski 26

- Avauserässä tämä ketju ei juuri esittänyt mitään hyökkäyssuuntaan. Sama päti oikeastaan toiseen erään pl. Filppulan yksi maalipaikka ylivoimalla oikeasta siivestä, mutta sitten päätöserässä Filppula vapautti katkonsa jälkeen Korpikosken tekemään 2-2 tasoituksen. Korpikoski oli maalinsa lisäksi elementissään alivoimalla ja oli siinä yksi parhaista pelaajista kentällä. Hieman kritiikkiä hän saa puolestaan kahdesta 2v1-hyökkäyksestä, jotka molemmat päättyivät hänen omaan kutiin päin Rybaria. Väyryseltä jäi puolestaan mieleen jatkoajan loistoalustus päädystä maalin eteen, jota Viro ei hyödyntänyt. Lisäksi hän laukoi itse neljä kertaa, mutten kyllä muista niistä kuin sen avauserän maalipaikan slottiin tulleeseen pomppukiekkoon, johon hän ei kunnolla ilmasta osunut. Filppulan anti ylivoiman pelinrakentajana oli puolestaan kesyä oikeasta siivestä eikä lätyille oikein löytynyt tilaa neliön keskelle tai sen läpi. Aloitusprosentti oli reilut 42%. Filppulan ja Korpikosken teholukema oli +1 päätöserän maalin ansiosta, joten sikäli he voivat olla iltaansa kohtalaisen tyytyväisiä, koska omissakaan ei ihan hirveästi virheitä tullut pl. 2-3 osuma, jossa Filppulakin ehkä olisi voinut merkata Junttilan maalin edestä ja Korpikoski yrittää itse nostaa kiekon heti pois omista eikä sysätä vastuuta laidassa eteenpäin Saloselle. Väyrynen puolestaan jäi nollille tehotilastossa paluussaan kaukaloon 13 minuutin jääajalla. Kokonaisuutena sanoisin, että kuten kuukausi sitten, Filppulan ketjun, jossa Korpikoski pelasi myös tuolloin, anti ylöspäin jäi turhan vajaaksi siltä osin, että pitkät hyökkäykset jäivät vähiin tältäkin koostumukselta ja paikat syntyivät vastahyökkäyksistä nopeilla käännöillä, mutta pitkässä juoksussa tuo ei ole tarpeeksi tuottava tie. Toki vastassa oli paras joukkue ja siksi tämäkin kolmikko joutui puolustamaan paljon omissa, mutta teki sen kahden kokeneen pelaajan johdolla tosiaan melko hyvin pl. se lopun nukahdus, mutta Korpikoski on silti kova kamppailija ja joukkueensa tärkeimpiä pelaajia kiekottomana staattisissa tilanteissa tai ylipäätään oman alueen puolustuspelissä, jossa pärjää vähän kankistuneemmallakin liikkeellä. Eikä Väyrynenkään ollut mitenkään heikko omissa, vaan peitti aktiivisesti laukauksia viivasta maalille suunnanmuutoksiensa ansiosta.

Nättinen 59 - Wirtanen 13 - Janatuinen 55
- Janatuinen hukkasi lämmittelyissä pariin kertaan kiekon kiertoharjoitteessa ja se oli esimakua päätöserän alun virheestä, joka maksoi 1-2 osuman. Avauserässä toki oli plusmerkkinen, kun Janatuinen osui Wirtasen päädystä tekemästä alustuksesta maalin edestä Jokisen ketjua vastaan, mutta muutoin Janatuisen esitys kärkijoukkuetta vastaan jäi melko piippuun ihan kuten joulukuussakin. Ylivoimalla hän oli kakkosviisikossa, joka sai pelata yhden ylivoimavaihdon päätöserän lopussa. Wirtasen ketju pelasi joulukuussa koko ajan Lammikon ketjua vastaan, mutta tänään vain puolustuspään aloituksissa. Siitä huolimatta toki Janatuinenkin joutui kuluttamaan paljon energiaa omalla alueella, joka söi tehoja annista hyökkäyssuuntaan ja ilman maalia se olisikin ollut vähäistä, kun kutejakin kirjattiin vain kaksi 16 minuutissa. Nättinen puolestaan oli ehkä vielä heikompi ylöspäin ja pelasikin vain reilut 13 minuuttia. Näin hänet nyt kolmannen kerran livenä ja tämä oli niistä heikoin suoritus tällä kaudella, koska edes luistelussa ei ollut tuttua taloudellista ja lentävää liukua nähtävissä. Tehotilasto jäi toki nolliin, joten siten ilta oli kohtalainen, kun hän jaksoi uurastaa kiekottomana omalla alueella ilman suuria erheitä, mutta odotin hieman enemmän edes tekoja hyökkäysalueella. Välillä hän piti kiekkoa siniviivan kulmassa laidan lähellä, muttei saanut sieltä oikein mitään järkevää aikaan. Wirtanen puolestaan oli mielestäni taas oman ketjunsa vahvin lenkki ja piti toistamiseen Lammikon ketjun nollilla Turussa, josta nostan hattua. Huimaa kahden suunnan tekemistä ja edelleen ottaisin hänet Kärppiin milloin vain. Tehopisteet eivät tosiaan kerro koko totuutta Wirtasen kohdalla. 20 aloituksesta hän voitti 55% ja alusti sekä 1-1 että 3-3 tasoitukset, joista toki jälkimmäisen syöttöpisteen oikeellisuudesta en ole varma, kun Krejcik tökkäsi kiekon suoraan Pajuniemelle maalin edestä, mutta tänään tuli kuitenkin tulosta tehopisteidenkin muodossa eikä Wirtanen tehnyt vain sitä kuuluisaa näkymätöntä työtä, jonka hän toki hoiti mahtavasti.

Nurmi 51 - Pärssinen 46 - Pajuniemi 48
- Pärssisen näin ensi kerran tällä kaudella livenä. Hän oli miehistynyt viime näkemän ja rystynostossakin yläkulmaan oli ruutia lämmittelyissä. Itse pelissä hänen johtamansa ketju ei avauserässä hirveästi vakuuttanut oman alueen puolustuspelaamisellaan, vaan joutui jahtaamaan kiekkoa pitkiäkin toveja. Nurmen illan kohokohta oli päätöserän puolittainen läpiajo, mutta viimeistely oli hänelle tutusti täysin ponneton ja epätarkka. Jatkoajalla hän koukki osin pakotettuna itsensä jäähylle, mutta sekään ei auttanut, kun Kärpät rankoi. 15 minuuttia jääaikaa ja eipä hänen pelaamisestaan ole sen kummempaa sanottavaa. Tuttua koohotusta, mutta viimeiset kiekolliset ratkaisut ovat kaudesta toiseen liian huonoja, jotta hänestä kehittyisi pistelinko. Alivoimalla hän oli ihan OK. Mitä tulee Pärssiseen, tosiaan puolustuspelin sijoittumisessa oli ajoittain haasteita ja samoin kiekkojen saamisessa ulos alueelta, mutta nuo paranivat pelin edetessä. Jääaikaa tuli lopulta 16:44, mutta aloitusprosentti oli kehno 35,3%. Laukauksia kertyi neljä, mutta ne eivät olleet vaarallisia. Sanoisin, että Pärssisen paras osa-alue oli luistelu ja tietty jämäkkyys, mutta sitten välillä kiekollisena hän aikaili liikaa ja se johti erheisiin omalla alueella, kun staattisissa tilanteissa hän ei vuotanut. Pajuniemi jäi mieleen toisen erän kudeistaan kohti kilpiyläkulmaa. Rybar vei vielä silloin voiton, muttei enää 11 sekuntia ennen loppua, kun Lauri hautasi irtokiekon maalin kattoon 20. maalillaan. Jääaikaa kertyi 18:49. Kyllä hän oli ketjunsa paras yksilö ja ehkä jopa hieman sen uhri. 1v1-haastopelaamiseen kaipaisin yhä luovuutta, koska hän tyytyy kovin usein vain ampumaan jaloista. Hänen liikkeellään ja suunnanmuutoksillaan voisi olla hitusen vielä rohkeampi.

Kuru 56 - Karvonen 44 - Budish 18
- Budish oli lähinnä esillä ylivoimilla neliön keskellä, siinä se. Jostain hän sai myös haamusyötön 3-3 tasoitukseen. Jääaikaa tuli reilut 13 minuuttia, mutta anti tasaviisikoin oli hyvin ohutta, mutta toisaalta ei hän omissakaan pahemmin vuotanut, vaan paini tutun varmasti laidoissa fysiikkansa ansiosta. Kuru otti yhden käytöskympin ja oli jäällä muun ketjun tavoin, kun Kärpät teki 1-1 maalin, joten siksi hänen tehotilastonsa jäi pakkaselle. Jääaikaa kertyi kymmenisen minuuttia ja Budishin tavoin tasaviisikoin hän ei saanut juuri mitään aikaan, vaan lähinnä pörräsi ja pelasi pari alivoimavaihtoa muistaakseni myös ollen niissä sentään hyvin syöttösuuntia peittänyt yksilö aktiivisella mailalla. Karvonen puolestaan hävisi 1-1 maaliin johtaneen oman pään aloituksen. Aloitusprosentti oli vain 22,2%. Laukauksia hän kerrytti jopa neljä, mutta ne lähtivät lähinnä laidoista suoraviivaisesti eivätkä aiheuttaneet hankaluuksia. Tasapaksu ilta tasapaksulle pelaajalle, mutta lievä miinus silti 1-1 maalin vuoksi. Toisaalta alivoimalla hän oli yksi luottohyökkääjistä ja sai pari purkua yksinään aikaan yhteensä.

Piskula 47 - Larsson 94
- Avauserässä molemmilla oli melko paljon ongelmia siirtokiekoissa keskialueelle. Toisen erän alussa Larsson kuitenkin otti hyvin vastaan laidassa Puljun taklauksen, pyörähti ja avasi sitten pystyyn keskialueelle Väyryselle päästen itse vaihtoon minuutin vaihdon jälkeen. Toinen erä oli ylipäätään molemmilta paljon ehjempi. Päätöserässä Larsson alusti viime hetken tasoituksen oikeaoppisella lämärillään, josta syntyi rebound. Hän liikkui kaikkiaan tutun sulavasti ja käsitteli kiekkoa pehmeästi parantaen erä erältä suorittamistaan. Piskulaan pätevät samat sanat ja hänen jämäkkyys vain korostui loppua kohti mentäessä. Hän puolusti hyvin iholta ja sai aikaan stoppeja. Tehotilasto jäi lukemaan +1 vajaan 22 minuutin illan jälkeen. Larsson pelasi reilut 18 minuuttia, koska hän ei ollut alivoimalla, mutta yhtä lailla jäi maalin verran plussalle. Avauserän muutamaa huonoa valintaa lukuun ottamatta kummaltakin hyvä esitys.

Viro 14 - Olsson 82
- Viro oli pelaaja, jonka näkemistä odotin eniten, koska hän on ehdokas ensi joulun U20-kisoihinkin. Lämmittelyissä hän oli jopa löysä ja luisteli rennosti, mutta käsien pehmeys kävi ilmi kuitenkin. Olsson oli myös uusi tuttavuus ja jäi mieleen punaisesta erkkarista mailan varren yläosassa. Lisäksi hänen lyöntilaukauksen viritys oli hyvin lyhyt. Viron avausvaihto oli heikko, kun hän menetti paineen alla kiekon Sailiolle. Luistelu ei ollut ylipäätään pelissäkään kovin dynaamista ja syötöt olivat kaikista puolustajista ehkä hitaimpia ja pehmeimpiä. Kertaalleen hän avauserässä nosti kiekon jalalla punaviivalle ja pelaten siitä omille laitaan, joka oli hyvä suoritus. Siniviivalla hän sössi kuitenkin jatkotilanteen Olssonin kanssa juuri pehmeisiin poikittaissyöttöihin, joihin Kärppien ylimmät blokkaajat saivat mailat väliin. Toisesta erästä jäi mieleen tältä parilta vajaa pariminuuttinen vaihto omissa, kun kommunikointi sinisen puolustamisessa ei toiminut ja Kärpät pääsi ilmaiseksi alueelle. Viro oli kyllä melko köykäinen kamppailija vielä staattisissa tilanteissa päädyssä. Päätöserässä Viro menetti ainakin kolmesti kiekon karvauksen alla ja yksi niistä johti 1-2 osumaan. Virheitä alkoi tulla yhä enemmän loppua kohden eikä fysiikka oikein riittänyt. Kiekko hukkui liikaa jalkoihin yksinkertaisesti. Jatkoajalla hänellä oli paikka tehdä voittomaali maalin edestä, mutta haltuunotto oli heikko. Sen jälkeen Koblizek vielä kiersi hänet heittämällä laidan puolelta. Luistelunopeuskaan ei siis oikein vakuuttanut. Pari hyvää yksittäistä nousua, mutta kyllä Viron esitys oli melko suuri pettymys, koska jämäkkyys puuttui. Olsson puolestaan oli päätöserässä jäällä kahden päästetyn osuman aikana ja saa ottaa nimiinsä osin toisen irrottuaan kolmanneksi pelaajaksi laitaan staattiseen tilanteeseen, jolloin Junttila jäi yksin maalin eteen. Muutoin Olsson pelasi melko peruspeliä eikä siten erottunut muilla ominaisuuksilla kuin kyvyllä tintata kiekko ulos lasin kautta melko hyvällä prosentilla.

Anttalainen 4 - Salonen 6
- Anttalaisesta en paljoa tehnyt havaintoja. Hän jäi lähinnä mieleen muutamasta kuljetuksesta punaviivalle ja päätydumppauksesta, siinä se. Vajaat 17 minuuttia suhteellisen virheetöntä peruspelaamista ja laidoissa raastamista. Jokusen kerran hän myös heittäytyi oikea-aikaisesti puolustaessaan ylivoimahyökkäyksiä, josta annan plussan. Hänessä on hyvää terrierimäisyyttä ja urheilullisuutta. Salonen pelasi reilut 17 minuuttia ja oli osasyyllinen 2-3 maaliin hävittyään laitapainin saamatta kiekkoa ulos alueelta. Hän sai paljonkin alivoimavastuuta ja hoiti sen ihan OK, vaikka jatkoilla omissa kolisi. Joulukuun kohtaamiseen nähden hän teki nyt paljon vähemmän virheitä muutoin omalla alueella kuitenkin, joka oli positiivista, mutta sitten puolestaan välillä hän sijoittui hieman heikosti ja omiin syntyi pari ylivoimahyökkäystä siksi esimerkiksi toisessa erässä.

Windlert 7
- 13 minuuttia jääaikaa täysin puhtaalla tilastorivillä. Pari kertaa huomioin hänet kiekollisena. Syötöt olivat jämäköitä, liike riittävää ja kamppailuvoima kohtalaista, mutta siinä se. Melko ehjä esitys.

Tirronen 32
- Illan hahmoja. Torjui avauserässä jo 21 kiekkoa ja yhteensä 50. Räpyläkäsi oli alusta asti kuuma ja vastaantulot hyviä kulmat peittäen.

Kärpät

Humaloja 27 - Lammikko 91 - Puljujärvi 9

- Lammikon ketju loi avauserässä paljon pitkiä hyökkäyksiä, muttei päässyt ytimeen. Toisessa erässä hyökkäyspelaaminen parani yhä Lammikko-Jesse kaksikolta. Lammikko kuitenkin tuhlasi yhdet avopaikat takatolpalta ja maalin edestä Koblizekin alustuksista. Puljujärvi puolestaan pysyi todella hyvin kiekossa ja luistelu oli uskomattoman dynaamista ajoittain, kun hän spurttasi keskialueen yli joko kiekolla tai ilman sitä. Päätöserässä Lammikko näytti johtajuutta alivoimalla loistavilla puruilla. Hän pelasi hurjat minuutit lopulta 24:14 ja oli luotettava kahden suunnan ykkössentteri. Pidän todella paljon kyllä Lammikosta. Illan ainoa miinus tulee juuri toisen erän avopaikkojen missaamisista. Puljujärvi puolestaan kirjasi lopulta yhteensä 12 laukausta ja oli varsinkin jatkoajalla hyvin näkyvässä roolissa, vaikka kompuroi ensimmäisessä vaihdossaan pariinkin otteeseen, mutta alusti lopulta voittomaalin. Joulukuuhun verrattuna esitys oli minusta parempi ja dynaamisuutta sekä ratkaisuhalukkuutta oli vielä pykälän enemmän otteissa. Pääosin Wirtasen vitja teki kuitenkin taas hyvää työtä ja jätti Lammikon ketjun joulukuun tapaan ilman osumaa tasaviisikoin, mutta Puljujärvi oli kuitenkin nyt paljon suoraviivaisempi kuin tuolloin. Humaloja pelasi 19:53 herrojen rinnalla, muttei kyllä saanut mitään mainittavaa aikaan, vaan oli lähinnä kolmas lenkki kulmaralleissa yksinkertaisena syöttölautana ja päätyrouhijana. Kuukauden takaiseen verrattuna olin silti tyytyväinen siitä, että nyt Humaloja oli paljon paremmin pelin sisässä, kamppaili paremmin ja jaksoi luistella terävämmin kuin tuolloin.

Sailio 41 - Jokinen 36 - Koblizek 29
- Sailio oli näkyvä avauserässä päästen ampumaan kahdesti ranteella b-pisteiden välistä. Läpiajoviimeistely kilahti oikeaan tolppaan ja toinen kuti meni hanskaan. Sen jälkeen hän katosi kuvasta hyökkäyssuuntaan ja pelasi lopulta 12 minuuttia tasaisesti puurtaen ilman mainetekoja loppupelin ajan. Alivoimalla tuli jonkin verran vastuuta Jokisen parina toki. Koblizek oli avauserässä loistava järjestelemään paikkoja muille vapauttaen mm. juuri Sailion läpiajoon pitkällä pistolla. Toisessakin erässä hän jatkoi samoin alustaen muun muassa Lammikolle pari loistopaikkaa. Päätöserässä tuli lopulta palkinto, kun Junttila kiitti tarjoilusta. Syöttöpiste oli enemmän kuin ansaittu! Jatkoajallakin hän vielä väläytti nopeuttaan luoden itselleen 1v1-haastosta maalipaikan Viroa vastaan. Koblizek pysyi läpi illan erinomaisesti kiekossa ja ei oikeastaan tehnyt yhtään huonoa ratkaisua kiekollisena. Illan parhaita pelaajia vierailta ilman muuta. Jokinen puolestaan hukkasi rankkarin. Se harmitti, koska olisin todella halunnut nähdä hänen onnistuvan livenä NHL:ssäkin tuhoa tehneellä patenttiharhautuksellaan. Päätöserässä puolestaan hänen syöttövirheestään johtui 2-2 maali ja sitä kautta pelivalintani alle 5,5 maalia karmea sulaminen, kun kenttätasapainosta olisi pitänyt pitää huolta vain johtoasemassa. Huonoja suoritteita paikkasi sentään jatkoajan kakkossyöttö ja 71% aloitukset, mutta lopulta Jokinenkin pelasi vain reilut 13 minuuttia. Joulukuussa hän vielä antoi hyviä signeeleja keväästä parantuneella fysiikallaan ja luistelullaan, mutta tänään oli taas melko tahmea päivä siltäkin osin.

Junttila 13 - Kristof 19 - Ak. Räty 38
- Junttila jäi avauserässä lähinnä mieleen yhdestä kudista ylivoimalla oikeasta siivestä ranteella hieman yli etukulman. Toisessa erässä hän kuskasi pari kertaa vaivatta kiekon keskialueen yli isäntien viisikon keskeltä sulavalla liu'ullaan. Päätöserässä hän astui esiin aivan kuten joulukuun kohtaamisessa tehden silloin 2+1 tehot muistaakseni. Tänään puolestaan syntyi 2+0 tehot, kun ensin tarkka rannari painui riman alle ja sitten hän ohitti maltilla Tirrosen maalin edessä. Edelleen olen sitä mieltä, että Junttila voittaa pudotuspeleissä sisäisen pistepörssin, koska hänellä on kyky astua esiin ratkaisuhetkillä. Fantastinen ilta tänäänkin. Räty puolestaan putosi hetkeksi pelistä toisessa erässä, mutta ehti silti alustaa erän lopussa T. Niemelälle päädystä kamppaillen avopaikan slottiin ja pelata kaikkinensa 14 minuuttia. Jatkoajalla hän pysyi hyvin kiekossa hyökkäysalueella siniviivan tuntumassa ja oli hankkimassa ratkaisevaa ylivoimaa ovelalla syötöllään maalin eteen tekopaikkaan, jonka seurauksena Nurmi oli pakotettu jäähylle. Liike ja kiekossa pysymisen taito ihastuttivat kaikkinensa ja tuolla osa-alueella on tapahtunut edistystä joka kerta, kun olen hänet nyt nähnyt livenä ensin marraskuussa U20-pelissä, sitten joulukuussa ja viimeksi tänään. Kristof oli ehkä ketjun näkymättömin ainakin piippuhyllylle. Silti hän kirjasi neljä kutia 19 minuutissa ja voitti hieman yli puolet aloituksista. Kohtalainen ilta, mutta mikään säkenöivää hän ei esittänyt tasaviisikoin tai ylivoimalla, muttei ketjun pelin hänestäkään jäänyt vajaaksi. Saldona oli lopulta kakkossyöttö 2-3 maaliin hyvän kamppailupelaamisen jälkeen ja kieltämättä pidän paljon Kristofin matalasta painopisteestä ja tasapainosta luistimilla kera vahvan keskivartalon, joka mahdollistaa juuri kamppailuvoitot hänenkin kokoiselleen pelaajalle.

Hermonen 23 - Metsävainio 25 - Lindsten 67
- Hermonen pääsi avauserässä ampumaan kerran oikeasta laidasta ja sohimaan Mäkelän reboundia maalin edessä tuloksetta. Hän oli selkeästi ketjun pirtein yksilö läpi illan ja sai siitä palkintona kaksi syöttöpistettä alustettuaan sekä 1-1 tasoituksen että varsinkin 1-2 maalin loistavalla katkollaan hyökkäysalueella. Pidin myös Hermosen kamppailukyvyistä laitojen lähellä. Jääaikaa tuli vain reilut 11 minuuttia, mutta sitä olisi voinut antaa enemmänkin. Hermosesta on muovautumassa luotettava kahden suunnan pelaaja, jolla riittää käsiä myös pistetehtailuun. Metsävainio oli avauserässä hieman köykäinen kamppailuissa ja yksi siirtokiekko omista keskialueelle oli luvattoman heikko keskipitkän oman alueen myllyn jälkeen. Toisessa erässä hän paransi ja oli positiivisen näkymätön sen lisäksi, että hän alusti 1-1 osuman aloitusvoitollaan. Muutoin aloitusprosentti oli toki heikoin 33,3% ja jääaikaa tuli reilut 10 minuuttia. Loppupeleissä ketjun heikoin yksilö, muttei mikään katastrofi todellakaan, vaan ihan OK kokonaisuutena. Lindsten puolestaan oli avauserässä melko unessa, mutta teki toisessa erässä kauden avausmaalillaan tasoituksen ja paini vahvasti päädyssä monessa vaihdossa. Miinuksena illassa oli kaksi rangaistusta 12 minuutin jääajalla.

Krejcik 63 - Heshka 26
- Krejcik antoi avauserässä pari yllättävää harhasyöttöä hyökkäyksiinlähdöissä, mutta toisessa erässä hän oli tutun dynaaminen ja pääsi vaivatta pois paineen alta maalin takaa. Päätöserässä kuitenkin sitten tuli taas virheitä ja hän muun muassa lahjoitti Tepsille alivoimalla yhden avopaikan kompuroidessaan viivassa. Lisäksi Krejcikin surkea tökkäys johti 3-3 tasoitukseen 11 sekuntia ennen loppua. Onneksi hän sentään paikkasi virheitään jatkoajan voittomaalillaan, mutta yhtä ehjä vaikutelma Krejcikista ei jäänyt kuin tuolloin, jolloin hän oli lähes virheetön kahden suunnan työjuhta, mutta tänään hän oli välillä turhan lepsu. Heshka oli puolestaan joulukuussa tavallistakin flegmaattisempi, mutta ei tänään, vaan oma itsensä, joka oli siniviivalla hyvä toimittamaan kiekkoa maalille matalilla lämäreillä. Omissakin hän kamppaili paljon paremmin kuin viimeksi. Laukauksia kertyi kahdeksan, teholukema oli +1 ja jääaikaa tuli reilut 19 minuuttia, joten hän oli yksi Kärppä-pakiston onnistujista Byströmin ohella.

Byström 71 - M. Niemelä 28
- Byström oli joulukuuta paljon jämäkämpi ja laittoi kiekon omissakin liikkeelle nopeammin ylöspäin eikä aina odottanut viime tinkaan. Lisäksi hän oli paljon aktiivisempi hyökkäyssuuntaan kuin viimeksi hänet nähdessäni eikä tyytynyt olemaan vain laadukas kahden suunnan puolustaja, vaan esitti ajoittain kivihalmemaista dynaamisuutta syvyysnousuilla. Laukauksia kertyi näin jopa seitsemän. Sain nyt kaikkiaan paljon paremman vaikutelman kuin kuukausi sitten Byströmistä. M. Niemelä puolestaan oli jäällä 2-3 osuman aikaan saaden siitä plussan ja aluksi jopa syötön, joka korjattiin lopulta Koblizekille. En juuri noteerannut Niemelää muutoin, joka oli hyvä asia. Hän enimmäkseen varmisti, kun Byström nousi, mutta sekään ei auttanut 2-2 maalissa Jokisen surkean syötön takia, jota Niemeläkään ei ehtinyt paikata. Omassa päädyssä Niemelä sai tutusti kiekot liikkeelle ajoissa eteenpäin paineen alta ja kamppaili ihan hyvin. Tehotilasto jäi lopulta jopa lukemaan -2, kun hän oli jäällä kaikkien vieraiden maalien aikana, muttei ollut kyllä niihin syyllinen miltään osin.

Kukkonen 5 - T. Niemelä 7
- T. Niemelän näin ensi kerran livenä Kärppä-nutussa ja kaikkiaan toistamiseen, kun ensivaikutelma tuli marraskuun U20-turnauksessa, jossa hän oli vielä raakile ja hätäinen kiekollisena kilpailijoihin nähden. Avauserässä hän oli kiekossa paljonkin siniviivassa, kun vieraat loivat pitkiä hyökkäyksiä, mutta toimitukset blokkaajien ohi eivät olleet laadukkaita. Toisessä erässä hän puolestaan alusti tasoitusmaalin ja oli lähellä itse iskeä johto-osuman b-pisteiden välistä. Päätöserästä en tehnyt enää huomioita hänestä ja jääaikaakin tuli lopulta yhteensä vain 12:27. Kokeneempia pelaajia kuormitettiin enemmän yhden maalin pelissä, mutta Niemelän anti oli kuitenkin positiivinen, koska en muista haparointeja omalla alueella yhtäkään. Kukkonen puolestaan oli oma rauhallinen itsensä kiekollisena ja rytmitti hyvin peliä alhaalta osana ylempiä viivelähtöjä. Hän on jopa tuon pelin maestro. Alivoimalla hän oli myös arvokas. Tehotilasto jäi plussalle 14 minuutin jääajalla, kun hän oli osin painimassa laidassa Tepsin alueella 2-3 maalia ennen.

Mäkelä 37
- Kärpät pelasi alusta asti seitsemällä puolustajalla, joten Mäkeläkin sai peliaikaa 12:02. Avauserässä hän pääsi kerran nousemaan vapaasti slottiin, mutta rannari kilpistyi hanskaan. Tehotilasto jäi plussalle, kun hän oli jäällä 1-1 tasoituksen aikana. Toisessa erässä hän teki myös pari nousua syvyyteen rohkeasti hänelle tyypillisesti. Laukauksia kertyi neljä. Esitys jäi siis plussalle.

Rybar 42
- Vaikea avauserä kuten joulukuussa. Nyt kertyi vain yksi koppi ja yksi lahjoitettu maali oudolla syöksyllä, kun peli muuten pyöri toisessa päässä. Toisessa erässä hän pääsi vähän paremmin pelin sisään torjuen seitsemän kertaa. Pajuniemi pysähtyi pari kertaa kilvellä ja lopussa alivoimalla Filppulan one-timer siivestä. Päätöserässä torjui yhden Nurmen avopaikan, muttei enää Korpikosken. Viimeistä maalia en laita hänen piikkiin, vaan Krejcikin. Jatkoajalla Rybar otti voittavan torjunnan Korpikosken terävään rannelaukaukseen 2v1-hyökkäyksestä. Lopulta koppeja kertyi vain 15, mutta voitto on voitto. Silti jotkin vastaantulot eivät herättäneet luottamusta ja irtokiekkokontrollin on parannuttava keväällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös