Pe 1.4.2011 Blues-JYP, 2.välieräottelu

  • 39 223
  • 190

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Onko se nyt jotenkin huono keskustelun aihe jos mainitsee että Dufvalla alkaa mennä pikku hiljaa kuuppa jumiin? Eka pelissä juomapullot saa kyytiä, seuraavassa hävitään huonommille. Jonka jälkeen Blues kuulemma munaa itsensä jos ei pääse finaaleihin 0-2 tilanteesta. Kyllä tästä nyt varmaan saa täällä mainita ja liittyy olennaisesti tämän sarjan kulkuun? Todella herkkähipiäistä porukkaa on kyllä Jyväskylässä jos ei yhden kärppäkannattajan mielipide ketjuun mahdu.

Ja minun mielestä JYP on tässä sarjassa suosikki joka pelissä oli tilanne vaikka 0-3. Ei Blues, runkosarjan yhdeksäs, voi munata itseään vaikka häviäisi ottelusarjan 0-3 tilanteesta. Blues lähtee joka peliin haastajan asemasta, onko tätä jotenkin vaikea sulattaa siellä Jyväskylässä?

Kiinnitettäessä huomiota pilkuntarkasti kenen tahansa valmentajan sanomisiin ja seurattaessa kaikkia toimia mitä valmentajat tekevät, niin on siellä löydettävissä aina jotakin negatiivista. Minä vastasin myös sinulle oman eriävän mielipiteeni, ehkä hieman kärkevässä muodossa. Oliko tämä nyt sinusta sitten herkkähipiäisyyden osoittamista, vai keskusteluun pyrkimistä? Sinun oneliner + linkki ei oikein antanut mitään suurta keskustelulle, koska en tosiaan ymmärtänyt, mikä tuossa oli niin huvittavaa. Mielestäni se oli kovinkin normaalia kiekkojargonia, mitä suurin osa valmentajista suoltaa. Haastatellun valmentajan nimi oli tällä kertaa Risto Dufva, JYPin päävalmentaja.

Ja ei, en todellakaan allekirjoita tuota, että Blues ei munaisi mitään menettäessään 0-2 johtoasemansa. Se munaisi aivan hirvittävän paljon, etenkin nyt, kun se pelaa paremmin kuin JYP. Jos jonkun mielestä finaalipaikan menettäminen ollessaan otteluvoitoissa selvästi johdossa ei ole munaamista, olipa runkosarjassa missä kohdin tahansa, en voi millään tavoin ymmärtää tätä. Tässä on kummallakin ihan yhtä paljon menetettävää ja voitettavaa.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Uskomatonta, että Dufva aloittaa kitinän jo nyt. Itse kyllä suurella innolla odottelen sitä itkun määrää mikä Dufvalta tulee mikäli Jyp tippuu. Okei, Olihan Jypillä (Väivaaralla) hieman huonoa tuuria kun laittoi kiekon omaan rysään ja rystynosto ei mennut tolppien väliin, mutta oli niitä hukattuja paikkoja Bluesillakin (Lammassaari).

Mikäli Blues pystyy seuraavan pelin hoitamaan, niin en enää usko Jypin nousuun. Mistään menestymisen paineista on mielestäni turha puhua kumpaankaan suuntaan. Molemmilla niitä varmasti on, oli sitten alla runkosarjan yhdeksäs tai ensimmäinen sija tai alla kaksi tai nolla voittoa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Sinun oneliner + linkki ei oikein antanut mitään suurta keskustelulle, koska en tosiaan ymmärtänyt, mikä tuossa oli niin huvittavaa. Mielestäni se oli kovinkin normaalia kiekkojargonia, mitä suurin osa valmentajista suoltaa. Mutta kun se oli se Dufva...


Keskisuomalainen kirjoitti:
– Nythän Blues on siinä tilanteessa, että he ovat menossa finaaliin. Sehän olisi heiltä munaus, jos niin ei tapahtuisi, RD heitti paineita Blues-leiriin.

Minusta tämä lainattu teksti kertoo kaiken olennaisen aiheesta. Mitä tähän nyt olisi vielä pitänyt lisätä että se kelpaa JYPiläisille?

Ja ei, en todellakaan allekirjoita tuota, että Blues ei munaisi mitään menettäessään 0-2 johtoasemansa. Se munaisi aivan hirvittävän paljon, etenkin nyt, kun se pelaa paremmin kuin JYP. Jos jonkun mielestä finaalipaikan menettäminen ollessaan otteluvoitoissa selvästi johdossa ei ole munaamista, olipa runkosarjassa missä kohdin tahansa, en voi millään tavoin ymmärtää tätä.

Minusta ainut joukkue joka tässä voi munata itsensä on JYP.

On todella huvittavaa että Dufva edes puhuu munaamisesta Bluessin kohdalla. Jokainen voitto jonka Blues pystyy repimään ja raastamaan JYPiltä on vain plussaa. Kukaan ei ennen sarjan alkua odottanut Bluessilta käytännössä mitään. Piti olla JYPin paraatimarssia finaaleihin. Tähän kun peilaa niin paineita ei voi missään vaiheessa kaataa Bluessin niskaan.

No, älkää toki hermostuko, tämähän oli vain mitättömän näätäkannattajan mielipide :)
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta ainut joukkue joka tässä voi munata itsensä on JYP

Taitaa olla tilanne se, että ainut kuka tässä munaa itsenä on charger.

Nähtyjen pelien perusteella Blues on ollut vain tähän mennessä parempi ja ansaitsee johtonsa. Vaikka JYP on tappiolla ennakkosuosikin asemasta riippumatta, niin aika paljon saa totuutta venyttää että kyse olisi munaamisesta.

Toki kahdesta viiteen peliä on vielä jäljellä, ja ne voivat muuttaa asiaa. Mutta jos pelin taso säilyy tällaisena, niin parempi voittaa ja toinen häviää paremmalleen.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
ei uppoa

Nimittäin nämä "munauspuheet" Bluesiin. Tappion pelko on munauksen alku ja sitä Blues ei ole tällä pitkällä tiellä osoittanut. Kun Ässät tuli 3-0:sta 3-2 tilanteeseen, tappion pelko olisi ollut se tekijä, joka olisi vielä voinut sarjan kääntää. Niin ei käynyt.

Ei joukkueella, joka on noussut 9. sijalta näinkin pitkälle, ole tappion pelkoa. Kyllähän niitä runkosarjassa opittiin ihan riittävästi sietämään! Niin joukkue kuin fanitkin. Eli ihan toisin kuin JYP, jonka jokainen tappio on ns. iso uutinen. "Syö miestä".
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Hyvä tsoukki tällainen munauspuhe. Tosiasiahan on se, että mikäli runkosarjan ylivoimainen voittaja ja kaikenmaailman piste-ennätysten rikkoja JYP tipahtaisi runkosarjan 9. Bluesille, jota se vei kuin litran mittaa kaikissa viidessä runkosarjapelissä maalieroin 17-3, niin sehän olisi kaikkien aikojen munausten äiti lätkäpiireissä.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
"juurikin niin"

Hyvä tsoukki tällainen munauspuhe. Tosiasiahan on se, että mikäli runkosarjan ylivoimainen voittaja ja kaikenmaailman piste-ennätysten rikkoja JYP tipahtaisi runkosarjan 9. Bluesille, jota se vei kuin litran mittaa kaikissa viidessä runkosarjapelissä maalieroin 17-3, niin sehän olisi kaikkien aikojen munausten äiti lätkäpiireissä.

Eli tämähän sen Uimalakin sisällä nyt kaihertaa ja tekee tuhojaan. Tappion eli Emomunauksen pelko. Olkoot vaikka kuinka teoreettinen tulema tahansa niin kyllä ainakin viikonloppu on pilalla ja vatsa löysällä.
 

Handyy

Jäsen
Blues lähtee joka peliin haastajan asemasta, onko tätä jotenkin vaikea sulattaa siellä Jyväskylässä?
Niin, kyllä ainakin minun mielestä haaste on täysin JYPillä seuraavassa pelissä. Blues on kehittänyt pelitavan, joka toimii JYPiä vastaan erittäin hyvin. Se on voittanut ansaitusti molemmat pelatut ottelut. Haaste on siis JYPin puolella tällä hetkellä, pitää yrittää keksiä lääkkeet Bluesin voittamiseksi eikä vain hakata päätä seinään. Bluesin ei tällä hetkellä kannata tehdä muuta kuin jatkaa samalla meiningillä, eikä se joudu keksimään muutoksia taktiikoihin.

Duvfan sanomisiin sen verran kommenttia, että koitat vain väkisin ylianalysoida näitä munauspuheita. Kyseessä ei ole mitään muuta kuin paineiden heittoa Bluesin puolelle median välityksellä. Normaali tapa, jota jokainen valmentaja käyttää, etenkin kun pelataan pudotuspelisarjaa. Lukemattomia kertoja jo ensimmäisen ottelun hävinnyt valmentaja on sanonut haastattelussa, että paineet on siirtyneet toiselle joukkueelle tms. Joku tietysti nyt haluaa sanoa, että ihan turhaa yrittää median kautta vaikuttaa, mutta kun ei se mitään maksa yrittääkään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Duvfan sanomisiin sen verran kommenttia, että koitat vain väkisin ylianalysoida näitä munauspuheita.

No, alunperinkin tuo kommentti lähinnä huvitti. Ja huvitti juuri siksi että kaikista mahdollisista ilmaisuista Dufvan mieleen tuli sana munata! Olisi varmaan voinut ne paineet heittää Bluessille jollain muullakin ilmaisulla.

Ja kuten tuossa yllä todettiinkin jo niin olisiko vaan syynä ollut alitajuinen pelko omasta munaamisesta ja tämä termi sitten lipsahti suusta. Mutta aivan vitun sama. JYPiläiset eivät ilmeisesti näe tuossa mitään huvittavaa joten ihan miten vaan.
 

Nypsi

Jäsen
Täällä ilmeisesti jotkut odottivat Dufvalta, että hän sanoisi JYP:n tekevän kaikkien aikojen munauksen jos eivät pääse tästä jatkoon. Tottakai hän tietää, että tässä vaiheessa tippuminen on hänelle itselleen ja koko organisaatiolle valtava pettymys, mutta sitä ei liene järkeä alkaa tässä vaiheessa itse toitottamaan. Jos Blues tästä jatkoon menee, luulen kyllä että Duvfa onnittelee rehdisti Bluesia ja myöntää että paremmille hävittiin.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Hyvä tsoukki tällainen munauspuhe. Tosiasiahan on se, että mikäli runkosarjan ylivoimainen voittaja ja kaikenmaailman piste-ennätysten rikkoja JYP tipahtaisi runkosarjan 9. Bluesille, jota se vei kuin litran mittaa kaikissa viidessä runkosarjapelissä maalieroin 17-3, niin sehän olisi kaikkien aikojen munausten äiti lätkäpiireissä.
Juu, ja sitten jos JYPin kohtalo on pronssiottelu ja Dufva sanoo juuri noin, niin silloin olette varmaan tyytyväisiä, ahhah. Tai ehkäpä Risto siinäkin tapauksessa jotenkin halventaa Bluesin loistoa?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypin kupla on puhjennut. Säälittävää uimalakki kiekkoa. Ässät sai sentään 2 voittoa Spartasta, uimalakit tuskin yhtään. Kupla on todellakin puhjennut. Ei mopolla moottoritielle, eikä uimalakilla tosipeleihin. Näin se on.

JYPin kupla puhjennut? Mikä kupla? JYPihän on kolmena viime kautena suorittanut hienosti joten voidaan puhua jo kestomenestyjästä. Porin ässät sen sijaan "loisti" tämän kauden... alun.. Tosipelit alkoi ja joukkue kuopattiin kuten edesmennyt puolustajansa. Joten siinä voidaan puhua jonkinsortin kuplasta. Tai ainakin kuopasta. Uimalakilla ollaan oltu tosipeleissä jo kolmena keväänä putkeen. On toki hyvä, että pääsit purkamaan hieman pahaa oloasi tännekin.

Mainitsemaasi "säälittävää uimalakki kiekkoa" (mitä se sitten ikinä onkaan) ei eilen nähty. Ottelu oli huikeaa kiekkoa ja hakkasi ainakin muutamat näkemäni HIFK-Jokerit matsit täysin. Blues vaan suorittaa tällä hetkellä niin huikealla tasolla ja JYP on JYP. En ole lainkaan huolissani vaikka 0-2 tappiolla ollaankin. Tuollaisia nuo vierasmatsit pitääkin olla, maalilla sinne tänne ja viihdettä koko rahalla. JYPin ensimmäinen kotimatsi sen sijaan oli työtapaturma. JYP tuskin häviää tässä sarjassa enään kertaakaan kotona mutta yksi vierasvoitto olisi otettava. Jos siihen ei pystytä niin sitten on vain myönnettävä tosiasia ja Bluesin paremmuus.

Bluesille kaikki kunnia, hieno joukkue ja hienoa kiekkoa tällä hetkellä.

Ps. Rummut eivät häirinneet minua yhtään vaikka aivan vieressä istuskelinkin. Häiritsikö ne jotain muuta? Mielestäni hallissa oli hyvä tunnelma ja muutenkin kivaa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Minusta ainut joukkue joka tässä voi munata itsensä on JYP.

On todella huvittavaa että Dufva edes puhuu munaamisesta Bluessin kohdalla. Jokainen voitto jonka Blues pystyy repimään ja raastamaan JYPiltä on vain plussaa. Kukaan ei ennen sarjan alkua odottanut Bluessilta käytännössä mitään. Piti olla JYPin paraatimarssia finaaleihin. Tähän kun peilaa niin paineita ei voi missään vaiheessa kaataa Bluessin niskaan.

No, älkää toki hermostuko, tämähän oli vain mitättömän näätäkannattajan mielipide :)

En hermostu, älä huolehdi. Juuri kun keskustelet suhteellisen asiallisesti kuten yllä, vastaan aivan varmasti asiallisesti takaisin.

Aaa, mutta nyt ehkä ymmärsin, mistä tämä kiikastaa. Me puhuimme itse asiassa vähän toistemme ohitse. Selvennän:

Sinä ymmärsit minun tarkoittavan: tämän johdon munaaminen tarkoittaisi samalla sitä, että Bluesilla olisi suurimmat paineet. JYPin häviäminen ei olisi suuri munaus.

Minä ajattelin lähinnä seuraavaa: JYPin häviäminen tässä ottelusarjassa on ehdottomasti kovan luokan yllätys, erittäin suuri pettymys minulle, ja yllätys monelle. Pointti oli lähinnä siinä, että olipa kuka tahansa 0-2 johtoasemassa ottelusarjassa, on sillä jo kahden voiton etumatka, ja tästä syystä tämän johtoaseman menettäminen olisi mielestäni kaikesta huolimatta paha munaus. Mielestäni Jokerit ja KalPa kusivat hommansa puolivälierissä ihan itse. En todellakaan tarkoittanut siis sitä, että JYPin tippuminen ei olisi oikein emokanan suurin munaus koko SM-liigassa tällä kaudella. Suurempi munaus kuin Ässien tippuminen.

Ymmärrämmekö nyt toisiamme?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ymmärrämmekö nyt toisiamme?

No, omasta mielestä vaikka Blues pääsisi 3-0 johtoon ja häviäisi loput pelinsä niin ei voisi puhua sittenkään munauksesta. Korkeintaan voisi todeta että bensa loppui ajokoirilta eikä sen kummempaa. Tasoero näiden joukkueiden välillä pitäisi kuitenkin olla sen verran selvä. Blues on tällä hetkellä helvetin kova, mutta kyllä runkosarjan ykkösen pitäisi tähän pystyä myös vastaamaan. Ja kyllä, Blues yllätti myös Ässät housut kintuissa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
No, omasta mielestä vaikka Blues pääsisi 3-0 johtoon ja häviäisi loput pelinsä niin ei voisi puhua sittenkään munauksesta. Korkeintaan voisi todeta että bensa loppui ajokoirilta eikä sen kummempaa. Tasoero näiden joukkueiden välillä pitäisi kuitenkin olla sen verran selvä. Blues on tällä hetkellä helvetin kova, mutta kyllä runkosarjan ykkösen pitäisi tähän pystyä myös vastaamaan. Ja kyllä, Blues yllätti myös Ässät housut kintuissa.

Ok, asia selvä. Mutta totta puhuen, kuten jo olen ennen pelien alkua kirjoitellut, eikä se tosiaan ollut pelkkää sanahelinää, niin JYPin ja Bluesin väliset matsit olivat jo runkosarjassakin varsin tiukkoja, vaikka tuloksellisesti JYP niitä vei.

Eli koska voisin olettaa, että et ole seurannut näiden kahden jengin edesottamuksia niin tarkasti kuin Kärppien, voinen sanoa, että ei tasoero loppujen lopuksi ole ihan niiiin suuri, kuin voisi runkosarjan pisteistä olettaa. Toki lähtökohtaisesti JYPin tämä pitäisi - edelleen - hoitaa, mutta nämä pelit todistavat taasen kerran sen kuluneen fraasin: playoffit ovat täysin oma maailmansa. Keskisuomalaisen paperiversiossa Ilkka Kulmalalta oli oiva kolumni, jossa osuttiin kerrankin ytimeen. Ajatus oli kutakuinkin seuraava: JYP on ollut viimeksi parhaimmillaan joulu-tammikuussa, sen jälkeen ollaan menty enemmän tai vähemmän pintaliidolla. Blues on tämän hetken kuumin joukkue, ehdottomasti - siitä ei yksinkertaisesti voi ottaa mitään pois, ja tästä syystä johtuen pidän tällaista johtoa otteluvoitoissa aika selvänä, ja sen johdon menettämistä munauksena.

Olemme kuitenkin eri mieltä asiasta, kummatkin perustellusti, joten jätän asian tähän. Palatkaamme seuraavassa otteluketjussa tai tuolla yleisemmässä osiossa asiaan. Tai no, ainakin minä jätän tämän ketjun nyt rauhaan.
 

jykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, sarja avattu parilla matsilla, blues on ollut yllättävänkin hyvä. Eli voi mennä jopa seitsemään peliin, saas nähdä. Pelituntuma löytynee kuitenkin jo maanantaina ja siitä se perussuoritus muutamaan seuraavaan matsiin takaa finaalipaikan. Tässähän alkaa jo jännittämään kuka finaalissa kajahtaa, toivottavasti IFK.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös