Pe 1.4.2011 Blues-JYP, 2.välieräottelu

  • 39 219
  • 190

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Onhan se nyt vittumainen tunne,että Turkkulaisilla on kanttia tulla umpisurkean kauden jälkeen tänne lässyttämään.

Mestareita oomme vielä ja se on kova juttu. Tosin ei vaadi kanttia tulla kommentoimaan tähänkään ketjuun sillä se ei kai ole kiellettyä kiekkofaneilta vaikka jotain muuta jengiä kannattaisikin.

Vitutuksen kuitenkin ymmärtää sillä olihan JYP selkeä suosikki. Hieno peli oli ja kunnon vääntöä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Intohimo vs. Robotit

Dufva on onnistunut robottilätkällään tappamaan tunteen Jypin pelistä. Jyp pääsee paljon maalipaikkoihin pelkästään henkilökohtaisella taidolla ja sitten kun pitäisi laittaa kiekko vaikka väkisin maaliin loppuu tavallaan pelaaminen vrt. Bluesin 3-2 maali. Tästä tunteesta kun puhutaan niin sopivaa oli Matikaisen kommentit ensimmmäisen erän jälkeen, "Ei puolusteta yhdessä, ei hyökätä yhdessä".
Maanantain ottelu kertoo paljon, en tiedä paljon tulee vaikuttamaan takaraivossa viime kauden floppaaminen TPS:lle, mutta mielenkiintoista tulee. Joka tapauksessa on yleisesti sanottava, että aivan huikeeta lätkää nähty tänä keväänä ja sitten finaalit piilotetaan jonkun kanavapaketin taakse.
 

Höyry

Jäsen
Sallisen maalin näin suoraan takaa ja lähti kyllä niin pahasti jaloista, että oli erittäin vaikea torjua. Ei JYP tänään maalivahtiin kaatunut, vaan oman maalin edustan huonoon pelaamiseen. Kolme maalia tuli läheltä ja yksi jopa omasta mailasta. Puolustuspelaamisen on parannuttava.

Onnittelut Bluesille voitosta, hyvä on oltava kun JYPin voitti. Pakko kuitenkin sanoa, että oli kyllä taas onnikin matkassa. Myös Bluesin on parannettava, jos meinaa lisää voittoja ottaa. JYP oli kuitenkin hallitsevampi joukkue tänään ja pitkässä juoksussa kääntyy JYPille jos tätä rataa jatketaan.
 

Handyy

Jäsen
Aivan järjettömän upea ottelu. Olikohan se Tami kun kommentoi, että HIFK-Jokerit sarjassa nähtiin hienoa kiekkoa, mutta tämä meni seuraavaan potenssiin. Tai jotain siihen suuntaan.

Blues on kyllä ihmeellinen joukkue, ei voi muuta sanoa. JYP-kannattajana ei voi kuin ihailla tuota taktista osaamista ja sitä, että sitä toteutetaan esimerkillisesti. Siinä missä on kauden läpi saanut kuulla useiden muiden joukkueiden faneilta että kauheata paskaa tuo JYP jne jne, niin Blues-valmennuksessa asialle on oikeasti tehtykin jotain ja pelaavat juuri sillä tavalla, kuin pitääkin pelata. Pakotetaan JYP pois mukavuusalueeltaan.

Ja tuo, kun JYP haastetaan omilla aseillaan, tekee tästä sarjasta kyllä tämän illan perusteella parhaan tähän asti näkemäni. Oletan siis, että samanlainen taisteluhenki jatkuu seuraavissakin otteluissa. Pitäisi olla todella pettynyt, että tilanne on 0-2, mutta jos kiekko on näin hyvää taistelua, niin jääkiekkofanina sitä vaan tykkää tästä jännittämisestä ja draaman kaaresta.

Louhivaaran omasta sen verran, että olen aikalailla varma, että peli olisi vihelletty poikki jos sutaisu olisi mennyt maalin ohi. Eli siinä mielessä vähän ristiriitainen tilanne, mutta kun kyseessä on rajatapaus niin päätös on mikä on, tough luck ja eikun uutta matoa koukkuun.

Pari maalia oli kyllä toistensa identtisiä kopioita, ensin J.Virtanen mahtavalla taklauksella kanveesiin ja sitten toisessa päässä Tuppurainen yhtä hyvä kiekonriisto ja A.Virtanen tyylikkäällä hämylämyllä peli taas tasoihin.

Jännä taas nähdä miten jatketaan, ei kyllä malttais maanantaihin asti odottaa seuraavaa ottelua... Eikä kyllä varmaan malta pelaajatkaan. Bluesin piti alkaa näyttämään väsymyksen merkkejä, mutta paskanmarjat. Pelaajat elää kyllä niin vahvasti tässä tilanteessa mukana, että väsymys tulee sitten, kun poistuvat viimeisen kerran jäältä tämän kauden päätteeksi. JYPin pitää saada ihan uskomaton paine kotona, jos halutaan kammeta tätä sarjaa tasoihin.

EDIT: Se pitää muuten vielä todeta, että tuomarit onnistuivat ainakin minun mielestä tänään hyvin. Linja oli tiukempi kuin aiemmin, mutta johdonmukainen. Tietysti viimeiset 5 minuuttia pelattiin sallivampaa linjaa, mutta tämä nyt lienee kaikilla tiedossa jo ennestään.
 
Viimeksi muokattu:

molari

Jäsen
Joka tapauksessa on yleisesti sanottava, että aivan huikeeta lätkää nähty tänä keväänä ja sitten finaalit piilotetaan jonkun kanavapaketin taakse.

Tää oli kyllä tämän kevään "the peli" tähän mennessä, menee samaan sarjaan 2008 Narrit sarjan 7-pelin kanssa.............

Samaa mieltä, että aikamoista perseilyä, että finaalit "piilotetaan" näköradiosta.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kummasti tuossa heräsi oikeaan playoff tunnelmaan, kun heti alussa ei maammelaulussa kaikunut kaljamahoista POOOHHHJOINEN, mihin on yleensä tottunut.

Hienoa on huomata, että Bluesin ajokoirat pystyvät tekemään vastustajistaan rakkeja. Toisessa erässä näytti pahalta, kun Jypin kärkikarvaajat eivät meinanneet päästää Bluesia pois omalta alueelta. Mutta nämä rakitpa joutuivat raatamaan kieli vyön alla, kun Blues liikutti rauhassa kiekkoa. Kolmanteen erään ei rakkikoirilla enää riittänyt voimia.

Kyllä nyt näyttää vahvasti siltä, että Blues on löytäny vähemmän kuluttavan pelityylin "ajokoirakiekon" sijaan. Toki sitä ajokoiraakin maistui vähän.

Voisi vielä kysyä, että missä rummut? Ensimmäisessä erässä niitä vähän kuuli, mutta ei sitten myöhemmin toiselle puolelle hallia.

Tunnelma oli kyllä yhtä hieno kuin finaalikeväänä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jääkiekkokenttien Jose Mourinho!

Ennen kaikkea on jääkiekkokenttien Trubadurix, jolle puuhun sitominen tekisi nasulia. Sieltä voi sitten huudella hävyttömyyksiä. Bluesia on kyllä pakko arvostaa, mutta sarja on kesken vielä. Löysiä ei kannata antaa.
 

Fordél

Jäsen
Sallisen maalin näin suoraan takaa ja lähti kyllä niin pahasti jaloista, että oli erittäin vaikea torjua. Ei JYP tänään maalivahtiin kaatunut, vaan oman maalin edustan huonoon pelaamiseen. Kolme maalia tuli läheltä ja yksi jopa omasta mailasta. Puolustuspelaamisen on parannuttava.

Ok, kiitos selvennyksestä. Eli kun tämäkään maali ei mene suoraan Myllykosken piikkiin niin itsekin loisin ne syyttävät katseet enemmän puolustukseen kun maalivahtipeliin. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä kumpi pelaa seuraavassa ottelussa? Kyllähän Myllykoski oli parempi kuin Tuokkola, joten ehkä nyt olisi syytä rauhoittaa veskojen peluutusta.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Sen verran vielä tästä matsista, että kyllähän Vatasen puuttuminen on iso puute Traktorille.

En usko, että Vatanen palaa kehiin enää tällä kaudella. Sen verran toivottoman näköinen kaveri oli, kun häntä haastateltiin 1. matsin yhteydessä. Ja olisikin vastuutonta menoa, jos nuoren miehen terveys vaarannetaan peluuttamalla häntä joillakin jalkatuilla.

Blues pelaa nyt niin kuin Ässät pelasi runkosarjassa. Kova intensiteetti, joukkuepeli, ei anneta periksi vaikka oltaisiin häviöllä, ja niinpä sitten tuuritkin ovat mukana.

Ässien romahtamista odotettiin koko kauden ajan. Ihan niin kuin nyt Bluesin. Ero on siinä, että Ässille alkoi kertyä liikaa menestyspainetta päähän. Bluesille taas ei. Ei ainakaan vielä!

Tässä onkin nyt Matikaisen haaste. Pitää pää kylmänä loppuun asti.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Ajokoirat haukkuu ja ameebakaravaani kulkee!

Olihan tuo hieno matsi Bluesilta ja jälleen kerran parempi voitti. Talaja on oikeasti ollut mainio kivesamputaation jälkeenkin ja koko nelonen - lukuunottamatta jypyn kolmatta maalia - oli mainio. Petulta hyvä haku peluuttaa tätä ketjua lopussa.

Kokonaisuudessaan Bluesilla ei ollut juurikaan mitään hätää vaikka jypyn raktorin piti tämä sarja jyrätä neljässä pelissä. Toki mitään ei olla vielä voitettu ja kyllähän jypy varmaan tuosta tulee vielä parantamaan. Onneksi olemme ameeboja.

EDIT:

Lisätään vielä että koska tälle pillupyllylle ruvetaan viheltämään isompia jäähyjä näistä selkääntaklauksista.
 
Viimeksi muokattu:

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Eipä noi kuulapään kommentit kyllä yllättäneet tätä kustannuspaikkaa. Mutta eiköhän tämä ollut tässä ja finaalit vedetään tänä vuonna pääkaupunkiseudulla akselilla Nordis-Vaihtoautoareena ( vai mikä se nykyään onkaan ? )...
 
Ja taas tuli nenään. Nyt on K-Espoolla jo molemmat kädet finaalissa, seuraavasta voitosta on jo toinen jalkakin.

Ongelma on nähdäkseni sama kuin 2010 syksyllä. Kun kone alkaa yskiä, ei RD:llä ole avaimia käsissään ongelman ratkaisuun. Kauden tärkeimmällä hetkellä joukkueella kusee puolustus, maalivahtipeli ja hyökkäyksen pelirohkeus. Vastuuta siirrellään ja jopa Lordi Stanleyn sormuksen omaava nikkari paskoo housuunsa. Nähdäkseni sarja on sinettiä vaille valmis, tosin maanantaina saataneen vielä tekohengitystä, mutta peli-ilmeen on muututtava paljon.

Eipä siinä, mukava kyllä hävitä Bluesille. Työtä tekevä hieno joukkue! Toivottavasti menette loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:

Acid

Jäsen
No niin, ei siinä kauan mennyt kun Risto " kakara" Dufva pääsi taas vauhtiin. Ai että jypi oli parempi. Vahvemmat lasit, aivan ehdottomasti vahvemmat lasit ja silmät kannattaa myös pitää auki.

Blues oli selvästi parempi tässä pelissä. Jos dumarit eivät olisi säälineet jypiä ja jättäneet selviä jäähyjä viheltämättä lopussa, ero olisi ollut isompi. Blues oli hyvä. Jyp pelaa niin hyvin kuin pystyy, se ei vain riitä Spartaa vastaan. Matikainen on äijä, aivan kurko. Joka kevät saa Bluesin taistelemaan mitaleista. Aina kun Jyp tasoitti mietin, joko nyt Blues hyytyy ja kahva/robotit menevät menojaan. Ei, joka kerta Sparta käy rynnimässä uudestaan johtoon. Ei tota jengiä voi kun ihailla. Edellisten vuosien loistavat taistelut pleijareissa selvästi kantaa hedelmää. Kyllähän siellä samoja jätkiäkin vielä on. Blues vie fyysisyydessä aika selkeästi, ellei lasketa tätä Pillua, jota pitäisi hiljalleen rankaista noista vahingoittamisyrityksistä. Jos ei dumarit sitä hoida, eiköhän Spartan joukot hoida sen sitten ihan itse. Ei mitään järkeä, että yksi kaveri saa hyppiä kädet ylhäällä selkään/päähän pelistä toiseen.
 

trap

Jäsen
Peliväline on vallanväline.

Huikea uusiutuminen kyllä Espoolta keväällä, hyvin muistuu mieleen kun pari kierrosta ennen runkkarin loppua Matikainen sanoi, että tässä on alettu ajamaan uutta systeemiä sisään. Blues-keskusteluosiossa porukka veti ranteita auki ja/tai naureskeli.

Melkoinen joukkue, jolle suo tällaiset tulokset. Huikeaa taistelua ja kiekollinen peli huippua, vaikka hitaissa lähdöissä omista mm. Heiskanen pari kertaa sähelsikin kiekon JYPille.

Bluesilla on nyt hyvä sauma jopa finaalipaikkaan.

edit: Mäkään en tykännyt Pihlströmin tyylistä. Kädet ylhäällä ja tilanteiden jälkeen tuli useasti + noi pari rumaa selästäajoa.
 
Viimeksi muokattu:

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Uskomattoman hieno peli. HIFK-Jokerit sarja oli yksi parhaista. Tänään vitutti kun hokasin, ettei näe Lukko-HIFK peliä Urpolta. Noh, pakko kattoa Blues-JYP. Mutta tämähän yllätti täysin! Aivan upea loppuhuipennus. Tämä sarja ratkaistaan vasta seitsemännessä pelissä, tästäkin tulee klassikko. Hienoa jääkiekkokevättä elämme (ja paineetta saa nauttia tästä). Ja miksi vitussa ei saisi kaikkien mahdollisten joukkueiden fanit tätä kommentoida, ei tämä ole Blues- ja JYP-fanaatikkojen kaksinoikeutta.
 
No niin, ei siinä kauan mennyt kun Risto " kakara" Dufva pääsi taas vauhtiin. Ai että jypi oli parempi. Vahvemmat lasit, aivan ehdottomasti vahvemmat lasit ja silmät kannattaa myös pitää auki.

Heh, näin puhuu Kyklooppi-Erkan joukkueen kannattaja.

Tuntuu että sanoi RD mitä tahansa, on siihen varsinkin turkulaisilla jotain itkemistä heti. Jos sanoo, että oltiin parempia tulee joku itkemään ylimielisyydestä, ja jos sanoo että oltiin huonompia, sanotaan että ollaan luovutettu. Samaan aikaan Matikainen sanoo samat replat ja ihmiset kohisevat että siinä vasta karismaattinen koutsi.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jypin kupla on puhjennut. Säälittävää uimalakki kiekkoa. Ässät sai sentään 2 voittoa Spartasta, uimalakit tuskin yhtään. Kupla on todellakin puhjennut. Ei mopolla moottoritielle, eikä uimalakilla tosipeleihin. Näin se on.
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Samaan aikaan Matikainen sanoo samat replat ja ihmiset kohisevat että siinä vasta karismaattinen koutsi.
No se varmaan johtuu siitä että uimalakkiin verrattuna Matikainen on todella karismaattinen koutsi.

Hieno peli, upeaa kiekkoa. Elämän kevät Espoossa. Lisää tätä. Tää on mun Blues.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Minun puolestani voidaan myös todeta, että tänään meni oikein ja Ilves-sarjassa väärin. Tulkinnanvarainen sääntökohta joka tapauksessa.

Kyllä, tänään meni oikein. Mutta minun mielestä sääntökohta ei ole tulkinnanvarainen. Jos peli vihellettäisiin aina poikki puolustavan joukkueen osuessa kiekkoon, kannattaisi esim. maaliviivalla lipuva kiekko lyödä aina omaan maaliin. Myös maalivahdin reboundit sudittaisiin omaan nuottaan, jotta saataisiin pelikatko. Maali tietysti tällöin hylättäisiin. Kuulostaisiko järkevältä?
 

Peruslätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Korjatkaa jos olen väärässä..

Mutta eikö peli vihelletä poikki kun kiekko on rikkoneen joukkueen hallussa. Ja nimenomaan hallussa, pelkkä huitaisu ei riitä.
 
Viimeksi muokattu:

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Juu hallussa pitää kiekon olla. Osuma, ei edes torjunta riitä, vaan haltuun pitää saada kiekko ennenkuin peli vihelletään poikki. Toki monia tulkintoja aina on ja niillä mennään aina tilanteen mukaan.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Mutta eikö peli vihelletä poikki kun kiekko on rikkoneen joukkueen hallussa. Ja nimenomaan hallussa, pelkkä huitaisu ei riitä.

Sääntöä käsittääkseni tulkitaan nimenomaan näin, että kiekko tulee olla hallussa ennenkuin peli vihelletään poikki.

Yhtäkaikki Blues johtaa sarjaa 2-0,ja tähän ei käsittääkseni voi hakea muutosta mistään??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös