PC:n FPS-pelaajat rohkeasti esiin – missä olette te retrohenkiset?

  • 22 176
  • 109
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Paljon on viestejä sieltä helposta pelaamisesta - kuten konsoleilla neppailu on - mutta varsinainen pelaaminen on jäänyt ihmeelliseen paitsioon. Liekö syynä jokin ujo katsanto harrastukseen, vaiko vain forumin konsolivoittoisuus? Niistä viis ja tervetuloa framille!

Pelaako täällä joku muukin PC:llä vielä, ja etenkin niitä first person shootereita?

Olen pelannut menneinä vuosina jo joitain näistä, kuten suurin osa PC:llä pelejä edes sivusta katsoneet. Castle Wolfensteinista lähti, matkalla joku kvaakki ja güntherin iskut toki... josta pääsikin Delta Force -pelisarjan esikoiseen. Sieltä se sitten minulla vasta todella lähti, kun klaanipelaaminenkin vei lopulta. No sieltä se sitten meni Battlefield -sarjan esikoiseen ja toki CoD:n puolellekin.

Nykyisellään ei vain tahdo löytyä mainospaskan seasta todella mielenkiintoisia uusia pelejä tässä ketjun kategoriassa, joten CounterStrike:Sourcen gungame-mod, Teamfortress2 ja Call Of Duty: Modern Warfare 2 ovat enimmäkseen käytössä tällä hetkin.

Mainospaskan puolesta voisin myös mainita pelit, joihin en missään nimessä aikaani enää ensimmäisten kymmenten tuntien jälkeen laittaisi: Left 4 Dead 2, Battlefield Bad Company2 ja Call Of Duty Black Ops. Mikään näistä peleistä ei tehnyt vähääkään kunniaa edeltäjilleen, mutta ravasivat urheasti pelaajien lompakoille. Kyllä, maksoin täyden hinnan noista jokaisesta.

Missä olette te muut?
 

saltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
täällä!

Paljon olen pelaillut noita kaikenmaailman fps pelejä ja eniten varmaankin tuota counter-strike: sourcea. Sitä tuli sitten pelattua useampi vuosi hieman kovemmallakin tasolla. Sourcen pelaamisen luovutin, kun sinne tuli monet turhat uudistukset, jotka olisi voinut jättää pois kokonaan, mm. 66tickrate ja monen bugin poistaminen.

Myöhemmin olen pelaillut paljon call of duty sarjan pelejä ja nykyään black ops on kovassa kulutuksessa. Modern warfare 2 ei oikein iskenyt minuun, koska pelissä tappaminen oli tehty jo liian helpoksi ja parhaat aseet sai vasta myöhään monen pelitunnin jälkeen. Kuitenkin tuntuu, että kummastakaan ei ole korvaajaa css:lle.

Ei silti ole css:n voittanutta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ei silti ole css:n voittanutta.
Tuosta kyseisestä on toki kokemusta hivenen,

Väittäisin silti, että jos aletaan FPS:n osalta punnitsemaan parhautta CS:S ei ole siellä kärkipäässä! Vasta-argumentteja otamme vastaan mielihyvin.

Paras FPS mitä olen pelannut on jopa niikin alkeellinen kuin Delta Force. Kyllä, se pelisarjan ensimmäinen! Sieltä tuli lopulta 9 CPL:n finaaleissa voittaneita pelaajia CS 1.6:ssa. Sekä toki siitä pelistä tuli myös dignitas lopulta, joka lienee nykyäänkin edes joltisenkin muistettava klaani Euroopassa.

Kuka muistaa BF1942:n? Ehkä lienee turhaa kysyä, että pelasiko sitä joku klaanitasolla?

YV:llä saanee peliseuraa (pelille ei niin väliä), jos uskaltaa kysyä. ;)
 

Teloch

Jäsen
Sen verran puraisen helppoa syöttiä, että PC:n räiskintäpelithän se on sitä helpointa pelaamista - point & click.

FPS-pelit ovat ehkä parasta mahdollista viihdettä laneilla ja viime viikonloppukin sen taas kerran todisti. Modern Warfare huusi hoosiannaa kymmenellä koneelle ja pelaajat huusivat sitten sitä toista osastoa apuun hätänsä hetkellä. Valitettavasti käytännössä koko peliala on viime vuodet näyttänyt persettä tällaisesta toiminnasta nauttiville ja käytännössä ainoa tapa moninpelata on internet. Ei kiitos.

Tästä pääsemmekin seuraavaan toivoomme, eli THQ:n Homefrontiin. Pitkään siellä on hiottu ja lopputulos vaikuttaisi ennakoitten mukaan olevan laadukas. Ja mikä parasta, pari viikkoa pelin julkaisun jälkeen (miksi vasta silloin?) firman PITÄISI antaa dedicated server-ohjelma jakoon, joten lan-tuki pitäisi saada tätä kautta mukaan. Jos peli on hyvä ja tuo lupaus toteutuu, saadaan porukan kanssa viimeinkin pistää pelivalikoimaa uusiksi ja lyödä sen ~12 kappaletta Homefrontia tilaukseen samantien.

Ilmeisesti otsikon "retrohenkisyys" viittasi yleisesti pc-pelaamiseen, pelkkä FPS-genre kun on kaukana retrosta? Vaikea nähdä että tämä touhu kuollut olisi millään tavalla (11+ miljoonaa WoW-tilaajaa, anyone?), mutta taitaa nuo erilaiset MMO:t viedä suurimman osan pelaajista mennessään. Pelkästään pelitarjontaa katsomalla huomaa, että sellaiset vähänkään erikoisemmat pelit ovat tipahtaneet julkaisulistoilta aika täydellisesti. FPS-pelejä nyt tunkee edelleen joka tuutista, samoin kuin erilaisia RTS-räpläyksiä. Strategiaa ja muuta nysväystä tuntuisi tulevan aina vaan vähemmissä määrin ja laatu on ollut viime aikoina varsin kaukana. Esimerkiksi avaruus-strategioissa taitaa olla aika hiljaista viimeisen 15 vuoden aikana, ellei Sins of a Solar Empireä lasketa mukaan. Kuolleeksi luultu seikkailupeli-genre tosin on nostanut päätään useammankin pelin voimin ihan tässä viimeisen parin vuoden aikana ja sen vuoksi nostan hattua parillekin eri firmalle.

Loppuun vielä mainittakoon, että vaikka konsolilla vietänkin suurimman osan peliajastani, odotuslistani kaksi ehdotonta kärkinimeä ovat taas kerran pc-puolella. Listan ykkösnimi Diablo 3 heivattiin (taas) ensi vuoteen, joten kärvistely jatkuu noilta osin. 2½ vuotta tässä vasta on odoteltukin. Kakkossijaa pitävä Rift tosin on sitäkin lähempänä. Vajaat 12 tuntia pitäisi malttaa, kunnes serverit aukeavat ja pääsee pistämään keijumetsät ojennukseen geneerisessä, vaikkakin toimivan oloisessa MMO:ssa.

Toivottavasti pysyin aiheessa edes jotenkin.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Mainospaskan puolesta voisin myös mainita pelit, joihin en missään nimessä aikaani enää ensimmäisten kymmenten tuntien jälkeen laittaisi: .... Battlefield Bad Company2

Mikä tuossa mätti? Tykkäsin ykkösestä tosi paljon ja tuokin varmaan tulee hankittua alelaarista aikanaan. Toki pelaan vain yksinpelinä, kimppakivana pelihän on varmaan erilainen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Sen verran puraisen helppoa syöttiä, että PC:n räiskintäpelithän se on sitä helpointa pelaamista - point & click.
Tämän ahven jättää nielemättä myöskin. Todennee vain:"helppouttakin on monenlaista."

Valitettavasti käytännössä koko peliala on viime vuodet näyttänyt persettä tällaisesta toiminnasta nauttiville ja käytännössä ainoa tapa moninpelata on internet. Ei kiitos.
Tämä on kyllä totta, eikä se perseen näyttäminen rajoitu moninpelitapojen rajoittamiseen. Viimeistelemättömät pelit ja pelkällä aiemman/aiempien osan/osien menestyksellä rahas... ratsastetaan.

Tästä pääsemmekin seuraavaan toivoomme, eli THQ:n Homefrontiin.
Linkki olisi kiva. Voisin tällaisessa semi-odotuksessa olevana linkittää Brinkin, joka liippaa riittävän läheltä sitä ominta genreä FPS:ien osalta.

Ilmeisesti otsikon "retrohenkisyys" viittasi yleisesti pc-pelaamiseen, pelkkä FPS-genre kun on kaukana retrosta? Vaikea nähdä että tämä touhu kuollut olisi millään tavalla (11+ miljoonaa WoW-tilaajaa, anyone?), mutta taitaa nuo erilaiset MMO:t viedä suurimman osan pelaajista mennessään.
Juurikin vastasit esittämääsi kysymykseen kielteisesti. Retroahan se on, kun pelaa PC:llä jo itsestään, mutta siellä antaumuksella nettiräiskintöjen puolella viihtyvät ovat yllättävää kyllä vähenemään päin. Syynä ovat tietysti helpommin omaksuttavat ja omalla tavallaan takuulla koukuttavat MMO:t ja konsolineppailu.

Mikä tuossa mätti? Tykkäsin ykkösestä tosi paljon ja tuokin varmaan tulee hankittua alelaarista aikanaan. Toki pelaan vain yksinpelinä, kimppakivana pelihän on varmaan erilainen.
Juurikin se mätti, että kyseessä oli kaikinpuolin vain konsolipuolelta portattu peli myyvällä nimellä. Itse joukkuepelaamiseen, hahmoihin ja ajoneuvoihin ei löytynyt minkäänlaista balanssia, eikä myöskään pelituntuma ollut vieläkään lähellä parempia. Pelattavuus ja kokemus peruskouluasteikolla jäi tasolle 6- mielestäni, joten sinne jäi sekin peli. Jos Steamista voisi myydä ostamiaan pelejä eteenpäin niin saisit tuon tekeleen eurolla...

Kimppakivat ovat noissa FPS:eissa minulle "se" juttu. Klaanipelaaminen jätti pysyvät arvet sieluun saakka, joten addiktiota pitää ruokkia sillä mistä se tuli. Nykyään on todella harvassa pelit, joita tehdään pelattavuus ja pelaajat ensimmäisenä mielessä. Ehkä BF3, ehkä Brink, ehkä ei enää koskaan?

Näitä odotellessa taidan käydä MW2:n parissa aiheuttamassa pahaa verta itänaapureiden mieliin.
 

Teloch

Jäsen
Linkki olisi kiva. Voisin tällaisessa semi-odotuksessa olevana linkittää Brinkin, joka liippaa riittävän läheltä sitä ominta genreä FPS:ien osalta.

Yleisön pyynnöstä Homefrontista videota. Katselin joku aika sitten rapiat 20 minuuttia olevan pätkän pelistä, joka avasi hieman enemmän tuota moninpeliä, mutta en nyt tähän hätään muista missä tuo video oli.

Ja nyt kun nostit Brinkin esiin (ostoslistalla sekin), Borderlands on omissa kirjoissani aika korkealla kaikkien aikojen räiskintäpeleissä, ellei jopa paras. Normaalia moninpeliähän tuossa ei ole, joten niiltä osin peli jätti ison osan räiskintäkansaa kylmäksi. FPS-RPG on kuitenkin toimiva yhdistelmä ja neljän pelaajan co-op on ollut kyllä hulppeaa menoa. Innostukseni riitti jopa niin pitkälle, että ostin pelin sekä konsolille että pc:lle. Jälkimmäisellä on tosin kaksi viimeistä lisäriä ostamalla. Nykyäänhän taitaa saada koko pelin lisäreineen Game of the Year Editionina halvemmalla kuin nuo puuttuvat lisärit.

Ja loppuun vielä maininta 3rd person-halpisräiskinnästä nimeltä Global Agenda. Tuli ostettua tuo tekele Steamin alennuksesta taannoin. Mielenkiintoinen, mutta hieman hiomattoman oloinen yhdistelmä MMO:ta ja Team Fortressia. Helmikuun pelitulvassa on jäänyt peliaika GA:n suhteen todella vähiin, mutta ideaa ainakin tuntui olevan. Tiedä vaikka tuolla viihtyisi paremminkin jos pelin pääasiallinen tarkoitus, eli se TF-tyylinen mäiske on saatu kohdilleen. Pitäisi vain hieroa se oma äijä tasokattoon että pääsisi kunnolla kokeilemaan.

Linkit vievät Youtubeen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Yleisön pyynnöstä Homefrontista videota. Katselin joku aika sitten rapiat 20 minuuttia olevan pätkän pelistä, joka avasi hieman enemmän tuota moninpeliä, mutta en nyt tähän hätään muista missä tuo video oli.
Sopivasti alkaa julkaisupäivämäärä lähestymään. Ilmeisesti demoa ei sitten tule? No samapa tuo sinänsä, sillä nyt kun tuon pohkeen paukautin niin on aikaa tutustua peleihin...

Tuo ei oikein natsannut, kun kaverin accountilla sitä testailin. Jos räiskintää tahdon niin vaihdan todella sekopäiseen vaikeusasteeseen kavereiden kanssa Serious Sam HD:n co-oppiin. Harvoin tulee tuota tehtyä, sillä aika kuluttava kokemus kyseessä... hymiö.

Ja loppuun vielä maininta 3rd person-halpisräiskinnästä nimeltä Global Agenda. Tuli ostettua tuo tekele Steamin alennuksesta taannoin. Mielenkiintoinen, mutta hieman hiomattoman oloinen yhdistelmä MMO:ta ja Team Fortressia.
Monday Night Combat on myös 3rd personista kuvattu TF:lle paljon velkaa jäävä peli, jota on kyllä tullut viime aikoina taottua.

3PS:n osalta myös vanha tuttu Battlefield Heroes on pitkästä aikaa ollut pelattavien listalla. Tämä onkin sitten ilmainen.

Linkit vievät Youtubeen.
Kuin myös, paitsi tietysti tuo BFH, joka vie pelisaitille suoraan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Nyt on Homefront "koettu". Ehkä törkein konsoliplei PC:lle portattuna ikinä. Älkää missään nimessä laittako €uroakaan likoon tähän, jos oikeasti pelata haluatte. Konsolillahan tämä näytti ihan kivalta, eikä pelattavuudessa ole valittamista.

Ketjun osalta on sanottava, että BFBC2 betatestaajana (ei siis se public-beta) oli hauskempaa kuin tämän tuotoksen kanssa.

Toisaalta tästähän povattiin suurella mouhoamisella CoDille titaania titaanien nahisteluun. Tämä peli teki tasan sen, mitä CoD: repi hypestä rahat.

Onneksi maksoin eilen vain 27€. :)
 

Teloch

Jäsen
Kerro ihmeessä lisää, mikä Homefrontista teki sitten huonon? Kovasti tuosta on huudeltu että yksinpeli on lyhyt, mutta sehän nyt ei kiinnosta pätkääkään. Homefrontia on odoteltu pitkään sen luvatun LAN-tuen takia ja tuollaisen reilun 10 hengen porukalle se oli tosiaan tarkoitus tilata. Onko moninpeli sitten niin täysi susi? Johtuuko bugeista vai puhtaasti pelisuunnittelusta?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kerro ihmeessä lisää, mikä Homefrontista teki sitten huonon? Kovasti tuosta on huudeltu että yksinpeli on lyhyt, mutta sehän nyt ei kiinnosta pätkääkään. Homefrontia on odoteltu pitkään sen luvatun LAN-tuen takia ja tuollaisen reilun 10 hengen porukalle se oli tosiaan tarkoitus tilata. Onko moninpeli sitten niin täysi susi? Johtuuko bugeista vai puhtaasti pelisuunnittelusta?
Pelkkä konsoliporttaushan se oli. Ase kuin ase tappaa snipan tavoin, jos pikseliin ehdit ampua. Spawneissa ei ole mitään tolkkua squadien suhteen, kun et tiedä minne olet spawnaamassa...

No jos olet ostamassa niin ole hyvä ja koe. Pelaan tällä hetkellä mielummin Battlefield Bad Company 2:sta - vaikka se törkeä konsoliporttaus onkin - ja MW2:sta, kuin antaisin hetkeäkään Homefrontille. Hype oli kova, mutta ehkä huonoin MP mitä olen nähnyt.

Koettaa olla jotain uutta BF:n ja CoD:n välissä ja kusee omille kintuilleen ja pahasti koettaessaan on mielipiteeni.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Taidan kuulua Jääkoneenkuljettajan kanssa samaan koulukuntaan.

Sitä ensimmäistä Delta Forcea tuli pelattua paljon. Oli mainio peli. Pelissä viehätti juuri se realismi, että maastosta ei löydy mitään ihmeellisiä purkkeja tai ensiapupakkauksia, millä kestot parannetaan nopeasti. Pahimmillaan se oli laaki ja vainaa.

CS:n kaikkia versioita on tullut pelattua paljon ja niistä pidän, mutta aivan samaa kiimaa ne eivät ole saaneet aikaan kuin Delta Force aikanaan.

Ensimmäinen peli, joka tuon DF-fiiliksen ylitti oli Operation Flashpoint. Siinä oli sama laaki-ja-vainaa -meininkin, mutta maailmasta oli tehty paljon hienompi, laajempi, elävämpi ja mukana oli upea moninpelimoodi. Parhaat Flashpoint-sessiot menevät upeimpien pelikokemusten listalla ehdottomasti top3:een.

Sääli vain, että tuorein Flashpoint-peli Dragon Rising ei käyttöliittymänsä puolesta ole samalla tasolla kuin se ensimmäinen, vaikka itse peli ihan pelattava onkin.

Muista peleistä nostaisin vielä toiseen maailmansotaan sijoittuvan Red Orchestran. Siinäkin toisen pystyy ampumaan hengiltä yhdellä osumalla, mikä tuo tiettyä jännitystä, kun ryömii heinikossa kohti juoksuhautaa, missä tietää olevan vihollisen sotilaita.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Sääli vain, että tuorein Flashpoint-peli Dragon Rising ei käyttöliittymänsä puolesta ole samalla tasolla kuin se ensimmäinen, vaikka itse peli ihan pelattava onkin.

Poimin vain tämän... Oletko koittanut ArmA 1 ja 2 pelejä? Ne ovat kuitenkin se oikea jatko-osa fläsärille kun tulevat samalta tehtaalta kuin ensimmäinen. Fiilikseltään hyvin pitkälle samanlaisia kuin OPF mutta kalusto ja kartat luonnollisesti valovuosia edellä. Ehkä ainoana miinuksena hieman huonompi yksinpelin tarina, mutta moninpelissä se ei haittaa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Poimin vain tämän... Oletko koittanut ArmA 1 ja 2 pelejä? Ne ovat kuitenkin se oikea jatko-osa fläsärille kun tulevat samalta tehtaalta kuin ensimmäinen. Fiilikseltään hyvin pitkälle samanlaisia kuin OPF mutta kalusto ja kartat luonnollisesti valovuosia edellä. Ehkä ainoana miinuksena hieman huonompi yksinpelin tarina, mutta moninpelissä se ei haittaa.
Kaikki nuo mainitut on koettu. Jo armaisessa jatko-osassa (=ARMA2) tuli todettua, ettei peliä ole lainkaan tehty moninpeliin.

Tällä hetkellä on odotuksia BF3:n osalta... eli en maksa mitään, ennen kuin peli on saatu edes välttävästi toimivaksi. Toki juurikin samalla hetkellä DiCE/EA hylkää supportin, kun uusi peli on taas ovella.

Kait teistä joku pelasi Delta Forcen kolmosta, eli Land Warrioria? Eli siis pelasi, joka on puolestani sama kuin netissä.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Luulin jo että nettipelaaminen jäi meikäläisen kohdalla sinne ylä-asteelle Wolfensteinien ja Medal of Honorien muodossa mutta erehdyin. Xboxin kytkin nettiin ja täytyy sanoa että tuohon Bad Company 2 - Vietnamiin on tullu kusahdettua ihan kunnolla. Hyvä peliporukka yhdistettynä mikki+kuuloke-systeemiin takaa lyhyet yöunet. Nyt on onneksi lomalla aikaa.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Kaikki nuo mainitut on koettu. Jo armaisessa jatko-osassa (=ARMA2) tuli todettua, ettei peliä ole lainkaan tehty moninpeliin.

Hmm. Tässä täytyy olla joku väärinkäsitys tai käyttäjähäiriö. Minulla taas on sellainen fiilis että ArmA II on nimenomaan tehty moninpeliin ja se kampanja on silleen hätäisesti kyhätty siihen päälle. Missään muussa pelissä ei ole tullut vastaan 40 vs 40 joukkueiden sotaa isolla kartalla. Modaaja yhteisö tekee uusia tehtäviä lähes päivittäin. Tules tuonne "Olut CO" servulle kokeilemaan vaikka tänään iltasella. Tarkempia ohjeita yv:llä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Xboxin kytkin nettiin ja täytyy sanoa että...
... olet väärässä ketjussa ja pahasti.

Hmm. Tässä täytyy olla joku väärinkäsitys tai käyttäjähäiriö. Minulla taas on sellainen fiilis että ArmA II on nimenomaan tehty moninpeliin ja se kampanja on silleen hätäisesti kyhätty siihen päälle. Missään muussa pelissä ei ole tullut vastaan 40 vs 40 joukkueiden sotaa isolla kartalla. Modaaja yhteisö tekee uusia tehtäviä lähes päivittäin. Tules tuonne "Olut CO" servulle kokeilemaan vaikka tänään iltasella. Tarkempia ohjeita yv:llä.
No tietystikin hyvänä päivänä ArmA2 on varsin toimiva nettipeli, mutta käytännössä ja minun omat preferenssit huomioonottaen se moninpelinautinto jää vähäisen ja olemattoman välimaastoon. Pidän sellaisista FPS:sta, joissa on ihmiset vastassa ja tempo on riittävän korkea. ArmA:n kumpaisessakaan osassa tapahtuu makuuni liian vähän, sillä peli on makuuni liian "realistinen".

Tässä on männä viikkoina tullut taottua perinteisten (TF2, BFBC2, BF Heroes, MW2) lisäksi myös vanhaa tuttua, eli Quake3:n nettiversiota: Quake Live. Erinomaista ajanvietettä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Pitkästä aikaa asentelin taas Red Orchestran ja hyvältä tuo vieläkin tuntuu. Toinen osa pelistä on tuloillaan, mutta vanhallakin pärjää vielä varsin mainiosti.
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Täällähän on ollutkin juttua jo omasta suosikistani ARMA II:sta. Pelihän on nimenomaan moninpelinä parhaimmillaan ja varsinkin A&D matsit isolla porukalla ovat peliä parhaimmillaan. Peli tosiaan pyrkii realismiin, onnistuen vaihtelevahkolla menestyksellä, joten en yhtään ihmettele jos BF/COD-miehet eivät tykkää!

ARMA II ei olisi mitään ilman modiprojekteja, joten mainostetaan tässä vielä hieman jo Flashpointtiin suomalaiset joukot väsännyttä FDFModia. Herrat ovat saaneet modinsa hiljattain valmiiksi ja mikäs sen hienompaa on kuin pistää itänaapureita nippuun RK95:lla (tai sitten ottaa se botin kuula sieltä 300m päästä omaan kalloon). Harmi, että kalustoa on vielä kohtuu niukalti, mutta laatu korvaa määrän. Vielä kun saadaan reserviläiset mallinnettua mukaan (Nokian kumisaappaita unohtamatta!) päästään taas virittelemään kunnon tehtäviä selkkauksista itärajalla! Sitä odotellessa.

Meni vähän ohi aiheen, pahoittelut siitä!
 

janbo

Jäsen
Jahas, jotenkin onnistunut missaamaan tämän topicin totaalisesti. On ollut mielenkiintoista lukea muiden tarinat, joten kirjoitan hiukan myös omastani.

Oma aktiivipelaamisen urani alkoi ensimmäisestä Call of Dutystä. Tykkäsin pelistä aivan älyttömän paljon! Monet aseet olivat aidosti haastavia opetella, MP44:n hallitseminen ja etenkin pulttilukko-kiväärit olivat mieleeni. Harjoittelin lukemattomia tunteja ampumista TDM-publiceilla, jossa suosikkikarttani oli monien muiden suomalaispelaajien tapaan, mp_brecourt. Samaan aikaan mukaan astui klaanipelejä Search & Destroyn puolelta. Taidot kehittyi ja pelaaminen oli uskomattoman hauskaa. Jossain vaiheessa sitten alkoikin Nations Cuppeihin osallistuminen TDM:ssä, jota ei muutoin tullut klaanipeleissä pelailtua. S&D:tä pelasin pääasiassa suomalaisissa porukoissa, mutta mukaan mahtui myös pidempi jakso yleiseurooppalaisessa jengissä, jossa oli kolme skandia, yksi sakemanni ja yksi britti. Sitten julkaistiinkin jo Call of Duty 2, jota pelasin samalla porukalla, kuin ensimmäisen osan lopussa. CoD 2 ei kuitenkaan miellyttänyt läheskään yhtä paljon kuin ensimmäinen osa, koska aseista oli kadonnut suurin osa rekyylistä ja pelaaminen oli paljon enemmän arcadea. Aktiivisuus laski pikkuhiljaa ja kilpahenkisyys muuttui enemmänkin huvikseen pelailuksi erinäisissä suomalaisissa klaaneissa.

Call of Duty 4 Modern Warfaren tultua laitettiin jo edellisistä CoDeistä tuttujen pelaajien kanssa tiimi pystyyn ja alettiin treenaamaan. Hommat toimi kohtalaisen mallikkaasti, saatiin yhteistyökumppaneita ja käytiin Hollannissa pelailemassa LAN-turnauksessa. Pudotuspeleissä tuli tukkaan vastustajan tarkka-ampujan pelatessa elämänsä parhaan pelin, kierros toisensa jälkeen teurastaen meidät. Sen jälkeen saatiinkin keskittyä halvan Heinekenin kittaamiseen. Reissun jälkeen kiinnostus FPS-peleihin tipahtikin aika paljon, koska tuntui, että niissä ei enää ollut oikein mitään tavoiteltavaa.

Nyt on viime aikoina alkanut taas kutkuttamaan ajatus FPS-pelaamisesta, koska NHL:n hakkaaminen boxilla alkaa jo pikkuhiljaa toistamaan itseään.

EDIT: Heti viestin lähettämisen jälkeen avasin CoD 4:n ja kävin räiskimässä TDM-publicilla. Olipa mukavaa :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tuli sitten vihdoin ja viimein koeponnistettua jo viikko sitten julkaistu Brink. Useista bugeistaan huolimatta pelaaminen maistui hyvältä pitkästä aikaa! Pelin ennakkoon hypetetty parkour-tyyliset hienot stuntit toimivat hyvin osana peliä, eikä vain päälleliimattuna erikoisuutena. Sekavaltahan tuo tunnin kokeilulla tuntui, mutta perusfrägääminen oli jo riittävän lupaavaa, jotta eiköhän tuohon peliin tule syvällisemmin tutustuttua viikonloppuna.
 

Teloch

Jäsen
Minulle taas jäi täysin päinvastaiset fiilikset Brinkistä ja harmittaakin että tuli tungettua siihen niin paljon rahaa heti julkaisupäivänä. Uskomatonta lagailua ja muutenkin todella kankeaa menoa. Sulava parkour on jossain vaiheessa vaihtunut hitaaseen laahustamiseen, jossa esteiden yli kyllä mennään, mutta jumalattoman hitaasti. Pelissä on kyllä potentiaalia jos pahimmat tuhnut laitetaan patcheilla kuntoon, mutta sitä odotellessa Brink saa pölyttyä hyllyssä.
 

MiksuMan

Jäsen
Pakko ottaa tähän kantaa.

Itsellä tulee hakattua BF2 verkossa. Kaikki Tom Clancyn Splinter cell ja Raibow six pelit toimii, Arkham asylum, uskomattoman hieno peli, yksi parhammista.


PC:llä pelaaminen on parasta. Etenkin kun puhutaan sota/seikkailupelesitä. Näppäimistö/hiiren yhdistelmää ei ole voittanutta, yhtään vähättelemättä konseleitä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy myöntää, että myös itseltäni on PC-pelaaminen jäänyt niin FPS:n kuin muidenkin pelityyppien osalta todella vähälle. Syynä lienee elämänmuutokset (aikaa vähemmän) ja konsolin hankinta... Aikoinaan tuli hakattua CS:ää aika kovallakin tasolla (top20 klaanissa), sitä pelasin jo beta3:n ajoilta. Sittemmin BF2 oli kova sana online-pelinä. Bad Company 2 tuli hankittua, mutta sitä olen pelannut ehkä yhteensä tunnin...

PC-pelaamisesta tykkään silti edelleen. Noin kuukausi sitten tuli oltua n. 100 pelaajan LANeilla, ja muutaman viikon päästä on tarkoitus järjestää ~8henk. porukalla LANit - ollaan pidetty niitä suunnilleen samalla porukalla jo lähemmäs 15 vuoden ajan! LAN-pelaaminen on vielä netissäkin pelaamista hauskempaa. FPS-pelien osalta silloin tulee pelattua etenkin erilaisia Co-Oppeja, esim. SWAT4, Left 4 Deadit, Killing Floor ym. Operation Flashpoint oli kova myös aikoinaan.

Tällä hetkellä tekisi mieli hakata mm. Borderlandsia, kun vaan ehtisi...
 

MiksuMan

Jäsen
Itse löysin BF2 verkkopelaamisen "vasta" vuosi sitten ja sitä tuli pelattua viime kesänä aika paljon. Sitten loppui kiinnostus jota kesti koko talven. Mutta taas olen alkanut pelata ja peli toimii edelleen. Mahtava peli! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös