Parhaimmat/surkeimmat Areenat!

  • 4 874
  • 19

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Oletko käynyt monessa pyhätössä, jossa harrastetaan jääkiekkoa ym suuria tapahtumia? Tuleeko mieleen hyviä kokemuksia? Entä huonoja "sinne en saatana mene enää ikänä" juttuja?

Itse pidän eniten Vaasan Jäähallista. Sinne on helppo vaikka kävellä kaupungista. Sisään ja ulostulo sujuu myös mukavasti ja hallin palvelut (vaatimattomat) toimivat.

Hienoin paikka missä olen ollut on ehdottomasti Globen Tukholmassa. Ei valittamista. Hyvät kulkuyhteydet ja tunnelbana imee mukavasti. Mukavin muisto sieltä on MM-kisat 1989. Juttelin paikalla mm Vladislav Tretjakin ja Esa Tikkasen kanssa. Areena oli silloin ihan pakasta vedetty. Globenia kutsutaan muuten usein Ruotsin tunnetuimmaksi mustaksi rakennukseksi, sillä mm suomalaisethan siellä nikkaroivat aikoinaan ja vetivät Ruotsin verottajaa huulesta. Kylän paras konsertti Globenissa: Jean Michel Jarre.

Scandinavium Göteborgissa on myös paikka missä viihdyn. Palvelut toimivat siellä hyvin, ne tosin rajoittuvat McDonalsiin ja nakkeihin. Jääkiekkopyhättönä se on tosin lyömätön, mutta tarvitsee täyden tuvan ennen kuin alkaa tapahtumaan. Huono musiikki. Paras konsertti: Mike Oldfield.

Olen myös otettu Löfbergs Lila Areenasta Karlstadissa, joka on lähes kopio Hartwall Areenasta. Kopio ja kopio, he ovat ottaneet vain parhaat palat ja sinne mahtuu reilu 8000 ihmistä. Löfbergs Lila Areenalla on mahtava tunnelma, hyvät palvelut ja Färjestadin putiikki aulassa on myös hieno. Myöskään Karlstadista ei löydy kunnon tiskijukkaa.

Lopuksi pohjanoteeraus:

Hartwall Areenalla olen ollut vain kaksi kertaa. Viimeksi lauantaina kun Suomi kohtasi Ruotsin. Ihmettelen kauhiasti, Silver Star Cafe oli varattu... Miten se voi olla mahdollista ettei täyden lipunhinnan maksaneet päässeet sinne? Periaatteessa siis kaikki parhaimmat palvelut voi varata etukäteen ja suuri massa saa sen mitä jää jäljelle (käymälät..)? Käytävät ovat myös kapeita ja niissä on hankala liikkua, paska haisee ja banjot soi.
Areena on ollut pystyssä monta vuotta, siitä huolimatta vuokra-autot eivät päässeet palvemaan asiakkaitaan ottelun jälkeen, sillä etukäteen tilatut Vip-taksit tukkivat tien. Sanoisin – tämän lähemmäksi Neuvostoliittoa ei päästä! Päätimme, ikinä emme enää jalkaamme pistä Hjartwall Hjareenalle!
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Viestin lähetti finnishninja
Areena on ollut pystyssä monta vuotta, siitä huolimatta vuokra-autot eivät päässeet palvemaan asiakkaitaan ottelun jälkeen, sillä etukäteen tilatut Vip-taksit tukkivat tien.

Tästä olen jyrkästi eri mieltä. Olen ajanut sekä tavallista taksia että em. VIP-tilauksia, eikä tien tukkimisia ole. Etukäteen tilatut, useimmiten tilaihmeet ja pikkubussit ovat siististi kahdessa rivissä niille tarkoitelulla alueella, jota vuoroa ajavat taksit kiertävät. Usein vaan on, että Arenan vieraat toikkaroivat taksien seassa, yrittäen kaikin keinoin etuilla jonossa - "kaikki mulle heti tänne nyt" -tyyliin.

Liikenneyhteyksiä voi tietysti aina parantaa. Em. alueen uloskäynti kun vain onnistuu yhteen suuntaan turhan kapealle katuosuudelle, ja tottakai poispäin kestustasta.

Jotta silleen
Txjokeri
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No minä ainakin arvostan Hartwall Areenaa. Kertaakaan en ole siellä joutunut pettymään olosuhteisiin. Yksi iso ongelma siellä silti on: Hesburgerit voisi vaihtaa McDonald'seiksi, mutta menettelee tuo noinkin, ja kokonaisuus saa silti arvosanan todella hyvä.

Jos nyt heittäisin pari viimeisintä tähän vielä. En tiedä pitääkö olla vain jääkiekkoareenoita, mutta kun nyt tuli vierailtua parissa baseball-matsissa Atlantin toisela puolella vähän aikaa sitten. Kaksi urheilupyhättöä tuli nähtyä ja kummatkin tekivät vaikutuksen.

Minnesotassa Metrodome teki vaikutuksen. Hieno tunnelma ja mahtavan näköiset puitteet. Hinnat tosin olivat melkoisen mahtavat, mutta peliä sinne mentiinkin katsomaan. Upean näköinen paikka, kun paikalla paljon ihmisiä. Sijainnissakaan ei ole valittamista, aivan Minneapolisin keskellä.

Chicagossa Wrigley Field oli toisenlainen kokemus. Ulkoilmassa meteli ei nouse niin kovaksi, mutta onhan siellä aivan oma tunnelmansa. Pelin katselu oli miellyttävää ja väkeä Cubsien peleissä lienee aina paljon. En rankkaa Mertrodomen edelle, mutta suosittelen silti vierailua tähän legendaariseen pyhättöön. Sijainti on hiukan downtownin ytimen ulkopuolella. Kulkuyhteydet ovat kuitenkin hyvät, paikalle löytää helposti esim. kun hyppää vaikka keskustassa punaiseen junaan ja seuraa ihmisiä joilla on Cubs-paitoja päällä. Niitä riittää kyllä koko ajan :-)
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Yksi hienoimmista ja vaikuttavimmista areenoista/stadioneista joilla olen käynyt on Melbourne Cricket Ground Melbournessa. Stadion täytti viime vuonna 150 vuotta ja on ollut olympialaisten näyttämönä. MCG toimii niin cricketin kuin aussi futiksen pelipaikkana ja AFL:n finaali pelataan joka vuosi MCG:llä.

Kaksi muutakin selvästi pienempää stadionia Australiasta ja varsinkin Adelaidesta on minun mieleeni. Adelaide Oval sijaitsee ihan cityn laidalla ja cityn skyline näkyy hienosti stadionille. Norwood Oval sijaitsee kauempana cityltä. Se on myös tuollainen pienempi stadion, mutta molemmilla palvelut toimivat hyvin ja paikat ovat tunnelmallisia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse pidän eniten Kouvolan jäähallista.

Kouvolan jäähalli on täyttänyt jo 22 vuotta. Noihin vuosiin on mahtunut kotijoukkue KooKoon osalta sekä jääkiekon SM-liigaa, I divisioonaa, II divisioonaa, Fazer-liigaa että nykyistä Mestistä. Myös Suomen joukkue on pelannut hallissa 12 maaottelua ja B-maajoukkue kolme ottelua. Kaikkiaan otteluita eri turnauksineen ja juniorikamppailuineen on hallissa pelattu tänä aikana muutama tuhat.
Kun halli valmistui syksyllä 1982, se oli Suomen hienoimpia. Kustannusarvio lähenteli 40 miljoonaa markkaa. Avausottelussa 14. marraskuuta vastaan luisteli Savonlinnan Pallokerho, jonka KooKoo voitti 4 000 katsojan edessä maalein 7-4. KooKoon mainio ykkösketju Heimo Mäkelä-Aki Räisänen-Harri Haapaniemi järjesti ottelussa neljä maalia. Joukkuetta valmensi Esa Sirén, ja ensimmäisenä KooKoon ulkomaalaisvahvistuksena hallissa luisteli pakki Theran Welsh.

Kouvolan halliin mahtuu 6 000 katsojaa, mistä määrästä voidaan olla ylpeitä moneen liigapaikkakuntaankin verrattuna. Yleisökapasiteetissa edelle menevät vain Helsingin Areena (13 665), Turun Arena (11 820), Tampereen Hakametsä (8 200), Helsingin jäähalli (8 000), Oulun Raksila (7 600), Espoon Areena (7 000) ja Porin Isomäen jäähalli (6 500).

Taakse jäävät Rauman Äijänsuo (5 900), Lappeenrannan Kisapuisto (5 200), Lahti (5 100), Hämeenlinna (5 000) ja Jyväskyläkin (4 800), joten Kouvolassa on näin mitattuna Suomen kahdeksanneksi suurin jäähalli. Hallin yleisöennätys I-divisioonan sarjapeleissä on vuodelta 1987, jolloin KooKoo-TuTo-ottelu veti paikalle 6.000 katsojaa. Liigavuosinahan päästiin usein yli 5000 katsojan määriin.

Hallin pukuhuoneissa ovat luistimiensa nauhoja kiristelleet monet huippuluokan pelaajat. KooKoota ovat edustaneet mm. Mika Alatalo, Hannu Kamppuri, Jarno Kultanen, Anssi Melametsä, Jarmo Myllys ja Petri Varis, jotka kaikki ovat pelanneet myös NHL:ssä.

Maaotteluiden myötä jäällä ovat kurvailleet mm. Kanadan Paul Kariya, Ruotsin Peter Forsberg ja Mats Sundin, Neuvostoliiton maailmankuulu ykkösviisikko Vladimir Krutov, Igor Larionov, Sergei Makarov pakkeinaan Vjatseslav Fetisov ja Aleksei Kasatonov, ja myös Tshekin loistava maalivahti Dominik Hasek on torjunut Kouvolan jäällä. Puhumattakaan Suomen leijonista kuten Jari Kurri, Esa Tikkanen, Teemu Selänne, Timo Jutila, Raimo Helminen, Jukka Tammi, Sami Kapanen...

KooKoon SM-liigavuodet 1988-1990 olivat paikalliselle jääkiekkoyleisölle harvinaista herkkua. Oli hienoa nähdä kaikki perinteiset tapparat, ilvekset, iiefkoot ja teepeeässät livenä täällä ja lisäksi nauttia erätauoilla hallin kioskien maukkaista lihapiirakoista ja seurata, kuinka Zamboni kiillotti jään taas seuraavaa erää varten.

Tulevaa sarjakautta odotellessa muistuvat väkisinkin mieleen ne hetket, kun pikkupoikana 70-luvulla, elohopean ollessa reilusti nollan alapuolella, potkittiin jäisiä varpaita kaukalon päätylaudoitukseen ja odoteltiin innokkaana erätaukoa, jotta päästäisiin ostamaan mukillinen kuumaa mehua ja edes hetkeksi sisälle sinne lämpimään pikku kioskiin.

Ja niillä samoilla jalansijoilla seisoo nyt tukevasti tämä massiivinen vaalea rakennus, Kouvolan jäähalli...
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Itse pidän Hartwall Areenasta myös melko paljon. Tosin juuri käytävien käsittämätön ahtaus tekee paikasta vain melko hyvän. Tosin vanhassa hallissa taitaa olla vielä ahtaampaa. Hakametsä on nykyisellään myös hallina ihan hyvä. Oheispalvelut vain turkasen kalliita.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Ghost
Itse pidän Hartwall Areenasta myös melko paljon. Tosin juuri käytävien käsittämätön ahtaus tekee paikasta vain melko hyvän. Tosin vanhassa hallissa taitaa olla vielä ahtaampaa. Hakametsä on nykyisellään myös hallina ihan hyvä. Oheispalvelut vain turkasen kalliita.

Helsingin vanhan jäähallin päätykäytävät ovat aivan uskomattoman ahtaita, mutta niillä pitkillä sivuilla on ihan siedettävästi tilaa.

Espoossahan tuota tilaa ei myöskään liikaa ole, vaikkakaan ihan ahdasta nyt ei koskaan juuri ole. Eipä ole loppuunmyytyjä matsejakaan ollut viime vuosina muutamaa enempää joten ehkä tuokin vaikuttaa. Kaikenkaikkiaan meillä on silti mielestäni SM-liigan paras halli; juuri oikean kokoinen, ei liian iso, muttei myöskään liian pieni. Ja palvelut ovat hyvät, screeni Suomen paras ja hallin tunnelma (riittävän täytenä) mainio.


Käytävätiloissa säästäminen on muutenkin aika sääli nykyaikaisissa jäähalleissa. Jos kerran tuollainen hieno areena pystyyn pistetään, kannattaisi siitä samantien tehdä tilava ja viihtyisä myös katsomoiden ulkopuolella.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Re: Parhaimmat/surkeimmat Areenat!

Viestin lähetti Txjokeri
Tästä olen jyrkästi eri mieltä. Olen ajanut sekä tavallista taksia että em. VIP-tilauksia, eikä tien tukkimisia ole. Etukäteen tilatut, useimmiten tilaihmeet ja pikkubussit ovat siististi kahdessa rivissä niille tarkoitelulla alueella, jota vuoroa ajavat taksit kiertävät. Usein vaan on, että Arenan vieraat toikkaroivat taksien seassa, yrittäen kaikin keinoin etuilla jonossa - "kaikki mulle heti tänne nyt" -tyyliin.

Liikenneyhteyksiä voi tietysti aina parantaa. Em. alueen uloskäynti kun vain onnistuu yhteen suuntaan turhan kapealle katuosuudelle, ja tottakai poispäin kestustasta.

Jotta silleen
Txjokeri
Et sitten tainnut olla työvuorossa lauantaina, muuten olisit nimittäin samaa mieltä. Tila-taksit tukkivat täysin paikan, jossa oli 100 metriä pitkä jono asiakkaita. Taisi lukea muuten päivän iltalehdessäkin. Leikkaan tähän pätkän täältä:
Jäähallin liikennejärjestelyt ovat onnettomat. Taksijono oli sadan metrin mittainen. Ihmiset ja taksit jonottivat. Liikenne ei vetänyt.
Myös taksikuski kirosi kovasti, sillä hän olisi ennättänyt jonossa odottamisen sijasta heittää yhden keikan, siis suoranaista tappiota Helsingin taksiyrittäjille.

Uskon kyllä sinua, mutta taidat puhua nyt Jokerit-Saipa ottelusta, yleisöä 6000.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Re: Re: Re: Parhaimmat/surkeimmat Areenat!

Viestin lähetti finnishninja
Et sitten tainnut olla työvuorossa lauantaina, muuten olisit nimittäin samaa mieltä. Tila-taksit tukkivat täysin paikan, jossa oli 100 metriä pitkä jono asiakkaita. Taisi lukea muuten päivän iltalehdessäkin. Leikkaan tähän pätkän täältä:


No onhan se nyt ihan selvä juttu, että tollasen pelin jälkeen on Areenan taksitolpalla ihan jumalaton jono. Seuraavalla kerralla (jos siis et pidä lupaustasi) suosittelen kävelyä (n. 700 m) Pasilan asemalle, sieltä junalla keskustaan ja johan rupee taksia löytymään. Aikaakin menee huomattavasti vähemmän kuin Areenan taksijonossa.

Areenasta vielä. Käytävät ovat ahtaat, varsinkin yläkatsomoissa. Clubikatsomoiden takana (katsomot 120-117) löytyy hyvin tilaa ja palveluita. Clubipuolella puitteet ovat kunnossa, miinuspuolena firmojen pukumiehet, jotka takaavat yhtä hilpeän tunnelman kuin hautajaisissa.
 

c.s

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Hienoin paikka on ehdottomasti Madison square garden,se on aivan omaa luokkaansa eikä mikään muu yllä lähellekkään gardenin tasoa
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Olen käynyt monessa paikassa, mutta jos pitää valita niin kaksi parasta Areenaa/Stadiumia ovat Yankee Stadium Bronxissa ja Camden Yards Baltimoressa.

Surkein on ylivoimaisesti Nassau Veterans Memorial Coliseum Long Islandilla. Siellä ei uskalla edes yskäistä kun pelkää että katto sortuu niskaan.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Hakametsä : Jääkiekkoilun kehto
Nordenskiöldinkadun Iso Harmaa Talo : Jääkiekkoilun ja fanin kohtu

Huonoin : Finnair Stadion . Aika ihme , että on onnistuttu rakentamaan stadion , jossa kaikki on päin vittua. Katsomot täynnä kaiken maailman rautaputkia näköesteenä , sairaan ahdas ravintola , Ei parkkipaikkoja ja sokerina pohjalla se
" kenttä ". Kukaan pelaaja ei uskalla tosissaan edes tsempata moisella kumisella painimolskilla.
Ai niin vielä , akustiikka konserteissa on hanurista. Ei voi soittaa edes hiljaa , kun Riden mummo soittaa Toivonkadun kulmalta heti skoudet paikalle. Melu haittaa , vaikkei se muuten kuule mitään. Paitsi sen kun Riden ukko korkkaa Kossuflindan.
 
Jag tycker om Vasa Arena. Det var kanske bra. Vaasassa on ollut paras tunnelma missä olen käynyt, hyvä jääkin ja jotenkin kotoinen tunnelma. Raksilan (Areena) Halli taasen on hieman harmaa ja niin kasvoton. Vaasassa oli mukava käydä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
-Hartwall-Areena
-Helsingin jäähalli
-Hippos (Jyväskylä)
-Niiralan monttu (Kuopio)
-Tikkakosken jäähalli
-Suonenjoen jäähalli

Minunlaiselle maalaispojalle eritoten Hartwall Areena on jäänyt mieleen, aiemmin kun on tullut käytyä vain juuri Jyväskylässä ja Kuopiossa. Listaltani helpoin kulkuyhteys on ehdottomasti Suonenjoen jäähalliin. Toki myös Hippokselle on helppo mennä, kun tulee nelostietä Äänekoskelta. Niiralan monttu löytyy myös melko helposti, tai ainakin pitäisi löytyä.
 

Daniela

Jäsen
Tikkurilan jäähalli remontoitiin jokin vuosi sitten kokonaan, ja uusi samalla nimensä; Valtti-Areena on näkemisen arvoinen jäähalli, ja mestis-joukkueelle riittävän suuri.

Nordenskiöldinkadun jäähalli on kuitenkin pitkäaikainen suosikkini. Fiilis aina kohdallaan.

Surkein jäähalli johon olen nokkani pistänyt lienee Hyvinkään jäähalli. Lämpötila lähellä absoluuttista nollapistettä ja penkit kuin saunan lauteet. Ja se kanaverkko...
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Re: Re: Re: Re: Parhaimmat/surkeimmat Areenat!

Viestin lähetti kaizu
No onhan se nyt ihan selvä juttu, että tollasen pelin jälkeen on Areenan taksitolpalla ihan jumalaton jono.
Tollasia pelejä on ollut Areenalla niin monta että luulisi että joskus opitaan.

Jonoja oli kolme, tila-taksit jotka odottelivat asiakkaitaan.
Taksit jotka eivät päässeet palvelemana asiakkaitaan, koska tila-taksit tukkivat tien.
Jono tolpalla, koska taksi-autot eivät päässeet palvelemaan.

Voi tyhmyyden ylistys - ja tämä siellä idässä;-))


suosittelen kävelyä (n. 700 m) Pasilan asemalle
Tätä suositteli myös hartaasti kiroileva taksi-kuski. Tosin arvottomia vinkkejä näin jälkeenpäin...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Pakko peesata Danielaa tuossa Valtti-Areenan tapauksessa.
Viihtyisä halli kaikenkaikkiaan. Pehmustetut penkit, sopivan kokoinen, ravintolakatsomo, käytävät yleensä sopivan tilavat jne. Tämä halli kelpaisi liigaankin, jos saataisiin muutama tuhat istumapaikkaa lisää.

Surkeinta hallia on vaikea nimetä, aika vähän olen Suomen jäähalleja kiertänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös