Parhaat radiokanavat

  • 4 237
  • 27

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kysymys, jota minä ainakin aina välillä mietiskelen. Jos jotain tiettyä kanavaa kuuntelee pitkän aikaa, huomaa että biisit kiertävät tiettyä kehää, ja niitä soitetaan yhä uudelleen, joskus olen kuullut saman biisin jopa neljä kertaa yhden päivän aikana.

Kaikilla kanavilla on aina tietty teema missä pysytään ja mistä jaksetaan jauhaa vuosikaupalla, se on aika tappavaa touhua...

Tässä pientä listausta kanavista:

Radio Nova: Vakiinnuttanut paikkansa nelikymppisten ja sitä vanhempien sydämessä. Kanavan alkuaikoina sieltä tuli musiikkia aina 60-luvulta tähän päivään, nykyään soitellaan ikivihreitä pop-biisejä, jotka saivat alkunsa 80-luvun loppupuoliskolla. Nykyartisteista Eros Ramazotti, Anna Eriksson, Petri Munck tai vaikkapa Juha "Jeesus" Tapio ovat melko kovassa kysynnässä. Juontopuoli on täysin turhaa jaarittelua, johon ainakin itse pitkästyn melko äkkiä. Uutiset kerran tunnissa, joka tarkoitttaa sitä että aiheet ovat yleensä samat, ja vaihtuvat ehkä viiden tunnin välein. Itse en jaksa tätä paskaa kuunnella viittä minuuttia enempää.

Kiss Fm: Nuorisokanava vailla vertaa, mitä välillä tulee itsekin kuunneltua. Juontajat kohtalaisia, mutta muuten aika turhan oloista löpinää. Ehdottomana pelastajana pidän Lauri Salovaaraa, jonka ääni ei ole onneksi yhtä hössöttävä kuin veljellään. Läppäkin kaverilta lentää melko mukavasti. Biisit koostuvat yhdeksänkymmentäluvun puolivälistä tähän päivään. Kylie Minogue tuppaa välillä soimaan turhankin usein. Kohtalainen kanava, mutta ei viitsi kuunnella koko päivää.

Ylex: Underground-musiikin taattu valtias. Soittaa välillä hittejä mitä ei kuule mistään muulta radiokanavalta. Tälläkin puljulla on kaksi pelastajaa; Juuso ja Peltsi. Puhetta riittää, ja läppä lentää, tiedä sitten nauranko koskaan. Myös muut juontajat puhuvat niin helevetisti, ja aiheena on yleensä asioita, joista kivetkin ovat kiinnostuneet...
Ei kuulu suosikkikanaviini. Mafia oli melkolailla parempi, ainakin silloin kun Jusu Laurila ja Pertti "voi mahoton" Salovaara olivat messissä, tästä tosin on aikaa.

Radio City: Minulle uusi tuttavuus, mutta ihan kelpo mestaltahan tuo vaikuttaa. Ei ainakaan puhuta paskaa koko ajan, ja biisitkin ovat aika osuvia. Lätkäpuolessakaan ei ole ongelmaa, tosin tuota pikku-linkkua ei oikein jaksa kuunnella...

Radio Suomi: Kanava joka soittaa Veikko Lavin ikivihreän kerran tunnissa, jonka jälkeen joku ikinuori 80-vuotias naisihminen soittaa Laitilasta ja valittaa että te soitatte liikaa musiikkia...
Jos täältä tulee enemmän kuin kaksi 90-luvun hittiä päivässä, olen hyvin hämmentynyt. Urheiluradoita olen pariin otteeseen erehtynyt kuuntelemaan, mutta samat aiheet saa Ylen teksti-tv:stä...

Että silleen, kommenttia ilmoille :))
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Radio city on paras kanava. Urheilu-uutiset joka tunti,musiikkina pelkkää rokkia! Eli urheilua ja rokkia. Enpä parempaa yhdistelmää radioon voisi toivoa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Radio Cityä kuuntelen... aina! Hieno kanava, joka on onneksi luopunut viime vuoden kuningasideastaan, eli popin lisäämisestä soittolistaan. Nyt Cityltä tulee lähes pelkästään rokkia. Miinuksena liian monet mainokset, joita saattaa tulla joskus montakin minuuttia.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Viestin lähetti juippi
Radio city on paras kanava. Urheilu-uutiset joka tunti,musiikkina pelkkää rokkia! Eli urheilua ja rokkia. Enpä parempaa yhdistelmää radioon voisi toivoa.

Nyt tuo kyseinen, sangen mainio, asema on alkanut kuulumaan myös täällä takatukkien luvatussa maassa, eikä suuremmin ole valittamista. Selkeästi paras kanava, hakkaa YleXin 100-0. Pari pientä haittapuolta kuitenkin. Eli se saatanan Zen Cafe pois soittolistalta, erityisesti Piha ilman kipparia. Ja toinen on tietysti se, että se ei kuulu täällä duunissa. Lätkäpuoleen nyt sen kummemmin kommentoimatta, Linkku on Linkku ja pelit taitaa aina olla noita pääkaupunkiseudun pelejä, mikä on toki ymmärrettävää.
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Radio City 96,2MHz oli vielä joskus se yks ja ainoa. Nyt en viitsis edes kommentoida soittolista kanavaa. Aikoinaan kun Pullakuskit oli äänessä niin sen aikainen Radio City oli LOISTAVA. Nyt on Radio Helsinki 95,2MHz melkein ainoa mitä pystyy kuuntelemaan ilman että joku kiss fm nova juontaja on siellä huastamassa savon murteella.

Suuri MEGAMIINUS on kyllä se että Maria Veitola on toisinaan äänessä.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin ne ajat muuttuu. Tästä aiheesta on ollut ainakin yksi
viestiketju Jatkoajassa. Mutta tuon ketjun jälkeen on paljon muuttunut. Sport FM ehtiä syntyä ja kuolla. Mafia muuttui YleX:ksi jne.

Itse alan olemaan jo sen verran kalkkis, että nämä ns nuorisokanavat ei oikein enää iske. Radio Suomessa puhutaan joskus jopa asiaa, toisin kuin esim jollain Novalla. Ja juontajat ehtivät hengittääkin lauseiden välissä. Kaupallisista asemista lähinnä kuuntelen Rauman paikallista Radio Ramonaa. Se kuuluu tähän samaan ketjuun, jotka toimivat tällä pop-ja rock-klassikot formaatilla. Ainakin Radio Sata Turussa ja 957 Tampereella taitavat kuulua samaan ketjuun.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yle Q:ta tulee silloin tällöin kuunneltua lähinnä puhe- ja erikoisohjelmien toivossa. Hyvin toimii, vaikka primetime-aikaan juontajat ovat välillä yhtä joutavia läpänheittäjiä kuin esim. energyllä. (lukeekohan näillä muuten veroilmoituksessa todellakin "toimittaja"?)

Ylen ykköseltä tulee joskus kuunneltua asiaohjelmia aiheesta riippuen. Ainoa kanava, jossa on oikeasti toimitettua ohjelmaa.

Radio Helsinki on hyvä ja ennakkoluuloton kanava, mutta juontajien ja ohjelmien taso heittelee liikaa.

Salilla joutuu kuuntelemaan Cityä ja mikä pahinta joskus myös energyä. City on parempi musiikin suhteen, mutta myös muuten. Aika joutavanpäiväistä hölinää kummastakin yleensä kuuluu.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä on aiemminkin ollut puhe, mutta haluan mainostaa kanavaa SUOMIPOP. Musiikillinen skaala on melko laaja 70-luvulta 2000-luvulle, ja Katri Helenasta Popedan kautta Kotiteollisuuteen. Ja vaikka tuollakin samoja artisteja soitetaan melko paljon, niin biisit kuitenkin vaihtelee - toisin kuin vaikkapa Novalla. Suomipop soittaa esim. Dingolta muitakin kappaleita kuin Autiotalon. 80-luvun "unohdetut" kappaleet ovat aika hyvin edustettuina, joten sopii ainakin kolmekymppiselle! Se, että ulkolaisia kappaleita tuolta ei tule (paitsi suomalaisia ulkomaankielisiä tietysti), on sitten sekä hyvä että huono asia, tilanteen mukaan.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Nyt tuo kyseinen, sangen mainio, asema on alkanut kuulumaan myös täällä takatukkien luvatussa maassa,

Radio 95,7 oli sama kanava, ainakin sama musa ja samat asemasloganit... Sama turun Radio Sata...
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Suhteellisen paljon tulee kyllä radiota kuunneltua. YleX on prosentuaalisesti varmaankin eniten päällä ainakin näistä valtakunnallisista kanavista. Kanavan aamujuontajat Peltsi ja Juuso ovat ehdottomasti YleX:n parhaat toimittajat, mutta musiikkimies kun olen, niin myös Lista sekä X-ryhmä toimii. Päiväsaikaan tulevat ohjelmat kanavalla ovat kieltämättä aika suolesta, paria poikkeusta lukuunottamatta.

Viime aikoina ehkä kuitenkin eniten on tullut kuunneltua Radio Helsinkiä (95,2), joka on vapaa kaikista soittolistameiningeistä. Radio Helsingin toimittajat saavat siis itse päättää mitä he soittavat ja etenkin Axa Sorjanen, Lasse Kurki, Aleksi Pahkala sekä Nick Triani soittavat bändejä, jotka kolahtaa kovaa. Ulkopaikkakuntalaisille tiedoksi että kanavaa pystyy kuuntelemaan myös Radio Helsingin kotisivujen kautta..

Radio SuomiPopia tulee myös kuunneltua jonkin verran, mutta kanavan musiikkigenre on ehkä hieman turhan laaja, sillä peräkkäin kanavalta voi tulla sujuvasti Hanna Ekolaa ja Stratovariusta.

Kaupallisista kanavista NRJ, Kiss FM ja Nova sylettää aika rankasti. Keinotekoisen muovista kuminaamameininkiä höystettynä järkyttävällä kasalla mainoksia. Radio City toimii puolestaan kohtuullisen hyvin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Radiota tulee kuunneltua aika vähän.Sen ajan minkä sitä kuuntelen soi pääasiassa Radio City,Radio Suomipop tai yllätys yllätys NRJ.
 

Jääkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hellas Verona, AC Milan, Tottenham
Kyllä autossa ja himassa soi useimmiten Radio City. Tosin tämä valtakunnan verkkoon siirtyminen on ollut aika skeidaa, duunista himaan on nykyään duunista kotiin. Miksei samantien töistä kotiin?

Yhtä kaikki, jos vertaa Cityä esim. NRJ:hin, Kissiin tai Novaan niin kyllä musa on parhaiten Cityllä hallussa.

Radio Suomen jääkiekkokierros tietysti silloin must, jos ei jostain kumman syystä ole itse pelissä. Jouko Färdiä on kiva kuunnella hänen selittäessään "ja nyt kiekko tulee tänne kaupungin puoleiseen päätyyn".
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Viestin lähetti Jääkarhu
Jouko Färdiä on kiva kuunnella hänen selittäessään "ja nyt kiekko tulee tänne kaupungin puoleiseen päätyyn".

Jos en väärin muista niin Jokke Färd taitaa selostaa Porissa matseja?Porissa olen 3 kertaa käynyt kattomassa peliä enkä vieläkään tiedä kumpi on se kaupungin puoleinen pääty.Ehkä sitten ensi kerralla.
sori off-topic.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Liian vähän Jake Nymania ja Norppaa ihmiselle, joka haluaa kuulla punnittua puhetta populaarimusiikista. Joudun lukemaan vanhoja Soundeja ja Nymanin kirjoja. STNA!
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Silloin tällöin kuuntelen radiota ja silloin se on kyllä lähes aina SuomiPOP. Musiikki on hyvin erilaista, niin kuin Teemu73 sanoi. Ja osaahan suomalaiset tehdä sitä musiikkia.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Harvoin tulee radioa kuunneltua, mutta ääneni parhaasta radiokanavasta annan YleX:lle. Vain ja ainoastaan Pietarinkadun Oilers Go Go-Show:n ansiosta. Myös Radio Cityllä soi kohtuu hyvä musiikki sekä myös kiekkolähetyksiltä + merkki Citylle. Mutta YleXille siis ääneni.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitää taas kaivaa tämä "vanha" ketju esille ja kysyä erästä asiaa.
Mitä Sport fm:lle oikein tapahtui? Tiedän kyllä että kanava on haudattu jokin aika sitten, mutta miksi? Olivatko syynä taloudelliset ongelmat vai mitkä?
Eikös tämä alunperin ollut Hjalliksen perustama??
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Fc Jazz, Colorado Avalanche
Viestin lähetti VH87
Pitää taas kaivaa tämä "vanha" ketju esille ja kysyä erästä asiaa.
Mitä Sport fm:lle oikein tapahtui? Tiedän kyllä että kanava on haudattu jokin aika sitten, mutta miksi? Olivatko syynä taloudelliset ongelmat vai mitkä?
Eikös tämä alunperin ollut Hjalliksen perustama??

Käsittääkseni tämä oli kuin olikin ainakin Harryn idea jos ei muuta. Sport FM lopetettiin taloud. syistä ja näin ollen lätkä- lähetykset siirtyivät Radio Citylle
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Virallisemmin ne kai "yhdistettiin", koska Cityhän kuuluu nykyään Sportin vanhalla taajuudella. Miksi City ei saanut jatkaa 96,2:lla..? Ennen ei tosiaan tullut Cityä juuri iltaisin kuunneltua mutta lätkän myötä tilsu muuttui. Tosin kyllähän kaksi kanavaa olisi parempi kuin yksi...
 

Carcki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bewe, ManU, HJK , Poznan Lech
Kotona kuuntelen Ylex:ää (koska se on melkeenpä ainoa, joka kuuluu), ja olen ihan tyytyväinen kanavaan. Juuuson ja Peltsin jutut on ihan omaa luokkaansa, ja soitettava musiikki on ihan laidasta laitaan.
Autossa sitten kuuntelenkin Cityä, sillä siellä se sentään kuuluu.
 

vanha herra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz
Radio Cityä tulee kuunneltua, kuin myös Porissa ollessa Radio Poria.
Ennen tuli pidettyä auki lähinnä Novaa, mutta musapuoli ja jutut kävivät niin samanlaisiksi että tyydyin Cityyn.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Norppa on kaikkien aikojen paras juontaja mitä tulee musan, juttujen ja ironian suhteen...ainoa paha puoli on ollut että Norpan aikaan on yleensä päisään ja baarissa...

Kiss Fm ei oikein ole edes kanava, pelkkä tekopirteä hittilista joka pyörii joka punttiksella...

YleX on mennyt isosti alaspäin...Mafia oli kyllä aikanaan mahtava kanava ja isosti underground mutta nykyään sitä ei päiväsaikaan voi edes kuunnella...koska biisien soittaminen on kallista on juontajien keksittävä helvetisti puhuttavaa. Vahinko vaan että juontajista suurin osa on tylsiä taviksia joilla on sanottavaa korkeintaan jostain "tykkäätkö pestä pyykkiä aamulla vai illalla"-skeidasta. Juuso ja Peltsi heittävät välillä ok läppää ja asenne on sopivan rento...mutta kam oon, eivät ne kundit kyllä niin kauhean hauskoja kuitenkaan ole.
Biiseinä soitetaan nykyään kaikkea fckn Gimmeliä ja Negativea...'nuff said.

Biisit paranevat vasta illalla erikoisohjelmien myötä.

Radio Nova on kanava seniileille ihmisille, oletteko koskaan kuulleet novalta biisiä jossa joku soittaisi edes rumpuja? Löysiä lätkytyksiä, onko musiikin oikeasti tarkoitus olla vain helposti taustalle jäävää semi-ääntä? Lisäksi tietyiltä bändeiltä soitetaan vain yhtä tiettyä biisiä aina.

Radio Suomi nyt suotakoon ikä-ihmisille, se ei yritäkään olla mikään oikeasti cool radio vaan suoltaa rohkeasti vanhoille ihmisille mukavaa iskelmää.

Radio City lienee lähimpänä hyvää kanavaa, sielläkin eräiltä bändeiltä tulee vain yhtä ja samaa biisiä mutta kokonaisuutena jees.

Jos City ei kuulu laitan classicin päälle...
 
Viimeksi muokattu:

Boomhauer

Jäsen
Jos kuuntelen radiota niin kuuntelen yleensä YleX:ää. Silläkin kanavalla on huonot puolensa, mutta se on kuitenkin kaikista kunnolla kuuluvista kanavista paras. Eniten kuuntelen radiota aamuisin jolloin Juuson ja Peltsin mahtava show on käynnissä. Muita mainitsemisen arvoisia ohjelmia ovat X-ryhmä ja Pietarikadun Oilers Go-Go. Tosin mielestäni Mafia-vainaan UpTeekki oli parempi kuin nykyinen vastine X-ryhmä.

Toinen kanava jota kuuntelisin useammin jos se vaan kunnolla kuuluisi on Radio City. Musiikkia joka on harvoin huonoa ja sen lisäksi lätkää.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
YleX: aamuisin ajellessa kuuntelen usein Juusoa ja Peltsiä, hyviä äijiä. Tosin musiikin alkaessa pitää vaihtaa usein kanavaa. Montakohan kertaa Kotiteollisuuden "Minä Olen" kappale on soitettu kanavalla tämän vuoden puolella? Hyvä kipale, mutta liika on liikaa. Muuten kanavan ohjelmat ovat melko tyhjänpäiväisiä Pietarinkatua lukuunottamatta. Soittolistat pilaavat yleisilmeen.

Radio Suomi: Tampereen Radio on melkoista jöötiä. Välillä soitetaan jopa Haddawayta tai Ozzy Osbornea, mutta useimmiten sitä samaa moskaa mitä muuallakin. Urheilun ykköskanava.

Radio 957: kuuntelen välillä, usein samoja listabiisejä. Jääkiekkoselostusten lisäksi minulle melko turha kanava.

City: ainakin päivällä juontajat tuntuvat karttavan puhumista, mahdollisimman nopeasti biisi soimaan. Välillä soi loistomusa, mutta juontajat pilaavat kanavan. Ja urheilua aivan liian vähän.

Nova: tarvitseeko mainita? Petri Munck, Suurlähettiläät, Juha Tapio....Kimmo Vehviläinen.....! Mahoton kuunnella.

Iskelmässä soi kunnon humpat, jota vanhempi väki kuuntelee. Ja kyllä se minunkin korvaani joskus hyvältä kuullostaa.

Erityismaininta Radio Satahämeelle. Jos jostain löytää tökerömpiä juontajia ja amatöörimäisempiä mainoksia, onneksi olkoon!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös