Paras voileipa

  • 8 544
  • 39

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Ranskikseen Meetvurtsia, kurkkua, tomaattia ja edemia niin maistuu hyvälle. Ei ole mikään erikoinen mutta maistuu!
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
Otetaan oikeaa rieskaa. Ei mitään peruna- tai muita hiivalla nostatettuja ilmavia läpysköitä. Räihän rieska on paras kaikista. Sitä tosin saa harvasta paikasta. Jos ootte lapissa ajelemassa niin kannattee käydä ostamassa itse leipomosta. Se on suunnilleen Kemin ja Rovaniemen puolessa välissä Koivun kylässä Tervolan kunnassa nelostien varrella. Rieskapaikka taitaa olla nimi.

Ja asiaan. Otetaan siis Räihän rieskaa, siihen päälle voita (oikeaa voita) ja sen jälkeen reilusti kylmäsavustettua lohta ja Brié juustoa. Jos haluaa, voi laittaa vielä hieman salaattia. Eipä ole tämän voittanutta!

Ja kyytipojaksi bisseä tai valkkaria. Ja jos siellä rieskapaikassa tulee käytyä, kandee ostaa myös hapanlimppua, jos pitää kunnon ruisleivästä. Itseasiassa kaikki kyseisen leipomon tuotteet on erinomaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Paistetaan pannulla possun kasslersiivu. Kun toinen puoli on valmis, käännetään ja päällystetään Emmentalilla - mustaleimaa tietty. Viereen kananmuna paistumaan, ja pannuun kansi päälle.

Paahdetaan ruisleipää (Reissumiestä tai vastaavaa) leivänpaahtimessa.

Nostetaan Reissarin alapuoli lautaselle, siihen päälle kassler ja kananmuna sekä kynsilaukkasilppua. Reissarin kansi päälle, ja eiku herkuttelemaan.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä ma tykkään: Leipänä Reissumies-ruisleipä, siihen päälle voita sekä pala keittokinkkua. Siihen sitten laitetaan vielä italiansalaattia päälle, hyvää on - ja helppoa.

Tietysti ns. lämpimät voileivät (siis uunissa tehdyt, missä on juustoa, kinkkuja, mausteita jne) ovat myös oikein hyviä, mutta ei sellaisia vaan jaksa tehdä koskaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ei ole ikinä tullut näin kova nälkä täällä ollessa kuin nyt. Teen oman setin minkä tein eilenkin, toimi ainakin silloin todella hyvin!
Elikkäs perus leipä:
Sämpylä halki, ei merkillä väliä, voi, isot siivut kurkkua, pari leikkelettä mieluusti savustettua, päälle pari tomaattia ja pari lasia KYLMÄÄ maitoa.

Tai rukihist mä leivän leivon, puolet painan petäjäistä! Väliin: Voi, savujuustoa(kippari ok)kylmäsavu lohta, jonkilaista vihreetä ja KYLMÄ olut.

Tai tämä on kyllä kaikkein paras:
Joulupäivän leipä: Joululeipää(vaalean ruskeaa, onko nyt kumina vai mikä kun maistuu selvästi), aavistus voita, piimäjuustoa reilustin noin sentin verran, eiliseltä jouluruualta jäänyttä joulukinkkua, mummin tekemään sinappia runsaasti ja KYLMÄÄ maitoa!

Nyt syön leivän!!
 

Europoli

Jäsen
kunnollista ruisleipää ("kunnollisen" saa jokainen itse määritellä)
ohuesti mieleistä rasvalevitettä
tomaattiviipaleita
vähän suolaa, musta/sitruunapippuria ja tuoreita basilikanlehtiä/kuivattua basilikaa
sipulirenkaita
raakaa valkosipulia ohuina siivuina

Pitää lekurin ja siinä sivussa kaikki muutkin loitolla...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Olenpa tämän laittanut jo tuonne ruokaketjuun, mutta koska se pohjautuu leipään niin eiköhän sitä firsttimer voi kokeilla. Jos löytyy muikkuja.

Ruispala -viipaleita uunipellille voilla siveltyinä. Päälle perattuja muikkuja tiheästi ladottuina. Muikkujen päälle pekonia. Hieman mustapippuria. Toinen puolisko ruispalasta päälle. Folio tuplaleivän ympäri tiukasti käärien ja uuniin ensin 250 asteeseen puoleksi tunniksi ja sitten n. 100 asteeseen 45 minuutiksi. Lepuutus n. 5 min ja naamariin. Sikahyvää.
 

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
fiftyeight kirjoitti:
Olenpa tämän laittanut jo tuonne ruokaketjuun, mutta koska se pohjautuu leipään niin eiköhän sitä firsttimer voi kokeilla. Jos löytyy muikkuja.

Ruispala -viipaleita uunipellille voilla siveltyinä. Päälle perattuja muikkuja tiheästi ladottuina. Muikkujen päälle pekonia. Hieman mustapippuria. Toinen puolisko ruispalasta päälle. Folio tuplaleivän ympäri tiukasti käärien ja uuniin ensin 250 asteeseen puoleksi tunniksi ja sitten n. 100 asteeseen 45 minuutiksi. Lepuutus n. 5 min ja naamariin. Sikahyvää.

Tämähän on selkeästi ns. köyhän (ja kiireisen) miehen muikkukukko. Ruista, muikkua ja pekonia, eli kaikki tarvittava. Hyvä idea.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pizzaleipä

Näitä samantyyppisiähän on jo ollut, mutta itse käytän seuraavaa sekoitusta:

- pohjaksi ranskanleipäviipale (koska siitä voi leikata paksuhkoja siivuja)
- päälle ohuelti Makumestarin pizzapyreetä, joka on maukkaampaa kuin ketsuppi, eikä yhtä hapanta kuin raaka tomaattipyre.
- täytteeksi kinkkua, ananasrengas ja aurajuustoa, jos viimemainitusta pitää
- päälle tavallista juustoa
- uuniin 7-8 minuutiksi n. 200 asteeseen
- mausteeksi oreganoa ja ripaus mustapippuria (ei paljon, koska pizzapyre on maustettua)

Täytteenä olen käyttänyt myös meetvurstia, lihapullia tai jauhelihaa, mutta kinkun ja ananaksen kanssa leivät ovat selvästi kevyempiä - kunhan ei käytä kovin rasvaista juustoa. Ananaksen tilalla voi toki käyttää tomaattia, ja helppohan siihen on lisätä myös sipulia ja valkosipulia, mutta ei kannata innostua ja laittaa kaikkia mahdollisia täytteitä kerralla, koska syöminen vaikeutuu olennaisesti - on nimittäin kokeiltu...
 
Englannissa lähes joka pubista voi ostaa BLT:n (bacon,lettuce&tomato) - tuo vaalean paahtoleivän, lehtisalaatin, pekonin ja tuoreen tomaatin tasapainoinen liitto höystettynä majoneesilla on yksinkertaisesti taivaallinen. Yleensä sivussa tulee ranskanperunoita joiden päälle tietysti malt vinegeria, tuopillinen Boddingtonia ja kyllä taas jaksaa...
 

Mitchner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpa hyviä reseptejä, näitähän täytyy kokeilla. Mä valmistan uunivoileipiä tällä yksinkertaisella tavalla:

Ruispalojen päälle voita, sinappia, kaksi puolikasta Poutun kevytnakkia, ananasmurskaa ja juustoraastetta. Sitten vain paistetaan vajaassa 200 asteessa.
 

#37

Jäsen
En parhaasta tiedä, mutta hyvää on, kun laittaa ruisleivän päälle paistetun kananmunan pekonilla ja hyvällä juustolla.
Purkkiliha maistuu muuten yllättävän hyvältä ruisleivän kanssa. Sopii kokeilla. Vähän mausteita ja juustoa niin hyvää on.
 
Tuore ruispala, jonka päälle voita, aamupalajuusto ja valkosipulimeetvurstia. Kaveriksi reilu lasi kylmää maitoa. Pannulla paistamiset jätetään hampurilais- ja pitsaväännöksiin.
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Tuli vielä tämä savolaisten leipä mieleen. Toiset kutsuu sitä kalakukoksi.

Kuori:
5 dl vettä
1/2 rkl suolaa
100 g voita tai margariinia
n. 9 dl ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Täyte:
1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta
150-250 g kylkisilavaa
2-3 tl suolaa

Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa.

Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi.

Vinkki: Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Moni tässä ketjussa puhuu leivän päälle laitettavasta "pekonista" - ja varsinkin siitä, miten IHANAA krapularuokaa se on.

Mitäs se pekoni sitten tarkoittaa? En sitten millään pysty kuvittelemaan että jengi kauheassa krapulassa rupeaa pelaamaan paistinpannun, öljyjen ja jokapaikkaan roiskuvien pekoniviipaleitten kanssa. Ei helvetti, ei onnistu ainakaan minulta. Tai onnistuu, mutta sitten on kivaa siivota sitä pannusta roiskunutta öljyä.

Joten?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös