Paras ulkomainen tv-sarja kautta aikain...

  • 39 942
  • 255

Paras ulkomainen tv-sarja kautta aikain

  • M.A.S.H.

    Ääniä: 4 0,7%
  • Oz

    Ääniä: 78 13,2%
  • The Singing Detective

    Ääniä: 2 0,3%
  • Quantum Leap

    Ääniä: 0 0,0%
  • MacGyver

    Ääniä: 41 6,9%
  • Beauty and the Beast

    Ääniä: 0 0,0%
  • Lost

    Ääniä: 44 7,5%
  • Stargate

    Ääniä: 8 1,4%
  • Twin Peaks

    Ääniä: 39 6,6%
  • China Beach

    Ääniä: 2 0,3%
  • Onedin Line

    Ääniä: 2 0,3%
  • Friends

    Ääniä: 51 8,6%
  • Seinfeld

    Ääniä: 32 5,4%
  • Columbo

    Ääniä: 9 1,5%
  • X-Files

    Ääniä: 23 3,9%
  • Secret Army

    Ääniä: 0 0,0%
  • Dallas

    Ääniä: 16 2,7%
  • Bonanza

    Ääniä: 6 1,0%
  • Band of Brothers

    Ääniä: 69 11,7%
  • Hill Street Blues

    Ääniä: 19 3,2%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 145 24,6%

  • Äänestäjiä
    590
Suosikkijoukkue
Ässät
Voittajasta ei ole kyllä kysymystäkään; Twin Peaks. Vaikka sarjan taso valahtikin pohjamutiin toisen tuotantokauden puolivälissä (kun murhaaja selviää), on se silti kiistatta kaikkien aikojen kovin sarja, mikäli meikäläiseltä kysytään. Nuo muutamat huonommat jaksotkin (ja ne oli oikeasti ihan hirveää paskaa) korvataan sitten yhdellä kaikkien aikojen hienoimmista lopetusjaksoista. Väitän että ilman Twin Peaksia olisi moni muu sarja jäänyt tekemättä.

Kärkisijoja muuten miehittävät (ei järjestyksessä);
Band Of Brothers - Mitä tästä voi vielä sanoa, mitä ei ole kyllästymiseen saakka hoettu? Aivan mahtava.
Oz - Erilainen, vulgaari ja rehellinen sarja kaiken kaikkiaan. Loppui liian aikaisin.
X-Files - Parhaat jaksot laittavat kampoihin jopa Twin Peaksille, mutta valitettavasti luokattomia jaksoja tulee myös turhan usein vastaan.

Jätän nyt komedia puolen syrjään, mutta sanotaan että siellä kärkeä pitävät sarjat kuten; South Park, Penn & Teller, American Dad!, Simpsonit (n. 12:sta kauteen asti), Police Squad, Huonosti Käyttäytyvät Miehet ja Top Gear.
 

numB62

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KoTU, Jets, Ville Rajala
Mie paukutan Simpsoneilla. En ole huonoa jaksoa nähnyt. Siksi se.

Erikoispalkinnon annan The Big Bang Theorylle. Kattelin 3 ensimmäistä tuotantokautta ja olen nauranu veet silmissä joka jakso. Ja Kaley Cuoco on ehkä yksi maailman suloisimmista tytöistä, ja paskapatteritkin taitaa mennä maailman top10 sakkiin.

[e] Oli ihan vallan unohtua. Miehen puolikkaat oli täyttä kultaa. Sheenin sekoiluiden jälkeen en odota enää yhtään mitään kylläkään tältä.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Onhan näitä...

Rillit huurussa - Erinomaista komediaa, yleensä en TV-ohjelmalle/elokuvalle naura yksin, mutta tälle on tullut revettyä pahemman kerran muutamaan otteeseen.
Southland - Hyvä ja ennen kaikkea realistinen poliisisarja, jonka ensimmäisestä kaudesta jäi omien toilailujen vuoksi näkemättä monta osaa.
CSI alkuperäinen ja NY - Nämä ovat omia kestosuosikkejani, vuodet vierivät mutta rikoksissa on silti mielestäni kiitettävästi kekseliäisyyttä ja huonoja jaksoja tulee harvoin vastaan.
Pulmuset - Laatua ja nostalgiaa kultaiselta 80-luvulta, Al Bundy on ehkä kaikkien aikojen paras ja legendaarisin TV:n komediahahmoista.
Simpsonit - Lähes jokainen jakso nähty, klassikko joka sytyttää aina. Varmaan näytetyin TV-ohjelma Suomessa viimeisen 20 vuoden ajalla.
Taistelutoverit - Sotaepookki, joka harmittavasti meni mukana kun edellinen digiboksi sanoi sopimuksensa irti.
The Pacific - Jopa parempi mielestäni kuin edellämainittu. Jäi harmittavasti yksi osa näkemättä ja muutenkin oli ehkä liian lyhyt.
Tuho-osasto - Virkistävä komediasarja, ei valmiiksinaurettu, mikä miellyttää suuresti allekirjoittanutta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsellä on muutama sarja jotka nousee ohi muiden.

Listaa :
-Dexter
-Buffy the Vampire Slayer ( + Angel)
-Serranon Perhe
-Isä Matteon tutkimuksia
-Maanalainen armeija iskee jälleen

Jos pelkästään yksi pitäisi valita niin varmaan Buffy nousee loistavien näyttelijöiden ja henkilöiden kemioden takia ohi muiden. Jotenkin vain niin huikeata settiä kaikki kaudet olleet ja tuohon päälle sitten Angel sarja niin loistava kokonaisuus.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
How I Met Your Mother - terävämpi ja rohkeampi versio Frendeistä
South Park - terävämpi ja rohkeampi versio Simpsoneista
The Sopranos - mafialeikit kiinnostavat jo lähtökohtaisesti, ja tämä sarja on kaiken lisäksi erinomaisesti käsikirjoitettu ja näytelty
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Kaulasuojan lista:

Frasier, huikea komedia. Hyvää ja vähän fiksumpaa läppää. Jaksaa naurattaa vaikka mennään ties kuinka monetta uusintakierrosta. Myös näyttelijäntyö on erittäin hyvällä tasolla.
Frendit, Hauska sarja, jota sitäkin tulee seurattua vaikka mennään ties kuinka monetta uusintakierrosta.
Ihmemies, Mahtavaa settiä. Angus MacGyveria näytteli 80-luvun kolme kovinta nimeä, Richard Dean Anderson. Kaveri teki mistä vaan mitä vaan ja pelasti aina päivän.
Onnenpäivät, Pakko laittaa tälle listalle vaikka sarjan taso laskikin loppupuolella radikaalisti.
Life on Mars, Uusi suosikki, joka ansaitsee maininnan. Brittiversiota en ole nähnyt, mutta jenkkiversio kolahti. Ensimmäinen TV-sarja pitkään aikaan mistä oli pakko nähdä jokainen jakso. Mieletön juoni ja huippumusiikkia.

Kunniamaininnan saavat: Pako ja Simpsonit
 
How I Met Your Mother - terävämpi ja rohkeampi versio Frendeistä

Luinko nyt ihan oikein? Kehutko nyt ihan tosissasi ohjelmaa sillä perusteella, että se on terävämpi ja rohkeampi kuin Frendit? Tuohan on vähän kuin kehuisi jotain naista siitä, että se on nätimpi kuin Annemari Sandell. Tuskin ottaisi ko. naikkonen tätä minään varsinaisena kohteliaisuutena.

Ja vastaus itse kysymykseenhän on The Wire. Ei tule edes kisaa tästä.
 

Wolves

Jäsen
Huoh tästä tulee pitkä lista, tv-vuosia on niin paljon takana. Sarjat ei missään erityisessä järjestyksessä:

- 'Allo 'Allo (Maanalainen Armeija Iskee Jälleen)
- Becker
- Due South
- M*A*S*H
- Jeeves And Wooster
- Yes Minister
- Yes Prime Minister
- In Plain Sight (Aina Vaarassa)
- Lovejoy
- Fawlty Towers
- The Big Bang Theory
- Family Guy
- The Cleveland Show
- American Dad
- The Simpsons
- Boardwalk Empire
- Band Of Brothers
- Gilmore Girls
- Hill Street Blues
- Pulmuset
- Men Behaving BAdly
- Two And A Half Men

Osaa tulee mieleen jälkijunassa...kaikkea ei pysty muistamaan. Jos joku pitää valita kaikkien aikojen parhaaksi on vastaus suurella epävarmuudella M*A*S*H*.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Luinko nyt ihan oikein? Kehutko nyt ihan tosissasi ohjelmaa sillä perusteella, että se on terävämpi ja rohkeampi kuin Frendit? Tuohan on vähän kuin kehuisi jotain naista siitä, että se on nätimpi kuin Annemari Sandell.
Onhan tuossa järkeä. Pidän kuitenkin Frendeistäkin jonkin verran, ja HIMYM on samaa lajityyppiä. Tarkoituksenani ei siis ollut niinkään rinnastaa sarjaa Frendeihin terävyyden ja rohkeuden osalta vaan genren suhteen, vaikka huonosti muotoillusta viestistäni saattoi toisenlaisen käsityksen saada. Onhan HIMYM aivan toiselta planeetalta juonenkulun ja repliikkien repäisevyyden suhteen.
 

RedRave

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
Huoh tästä tulee pitkä lista, tv-vuosia on niin paljon takana. Sarjat ei missään erityisessä järjestyksessä:


Osaa tulee mieleen jälkijunassa...kaikkea ei pysty muistamaan. Jos joku pitää valita kaikkien aikojen parhaaksi on vastaus suurella epävarmuudella M*A*S*H*.

Siinähän oli kattava halkileikkaus katsottuihin sarjoihin. Lisätäänpä muutama oma poiminta.

- Seinfeld
- The Fast Show (Ruuvit löysällä)
- Jake and the Fatman (Koira haudattuna)
- Crime Story (Murharyhmä)
- On The Buses (Mennään bussilla)
- Miami Vice
- ALF
- Magnum P.I.
- Home Improvement (Koti kuntoon)
- Keeping Up Appearances (Pokka pitää)
- Mr. Bean (Nolojen tilanteiden mies, alkup. 16 jaksoa)

Ehkäpä kirkkaimman tähden jakaa Crime Story ja Hill Street Blues. Toki muutkin sarjat ovat loistavia, mutta näitä kahta jaksaa katsoa kerta toisensa jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
1. The Wire (Langalla)

Kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras sarja. Tästä ei tule edes minkäänlaista kilpailua sillä se on vain yksinkertaisesti täysin eri kastissa muiden kanssa. Olen katsellut koko huikeuden läpi muistaakseni viisi kertaa mutta eihän tuo vanhene koskaan. Henkilöhahmot, käsikirjoitus ja realismi iskevät tajuntaan melkoisella voimalla ja kohta huomaakin elävänsä välillä Jimmy McNultyna, Marlo Stanfieldina tai Omar Littlenä. Sarjan ovat luoneet ex-poliisi ja ex-reportteri ja mukana näyttelemässä on mm. entinen huumeparoni, joten kerronta on uskottavaa olematta kuitenkaan mitenkään erityisen julistavaa. The Wire ei yritä luoda perinteisiä karikatyyrejä (hyvät ja pahat jne.) vaan on jopa dokumentaarinen tietyssä mielessä. Kertakaikkiaan huikea sarja!

2. The Shield

Toinen hyvin poikkeuksellinen poliisisarja. Toki tässäkin keskuspaikkana toimii The Barn eli poliisiasema mutta sarja on armottoman synkkä. Kaduilla sotivat jengit ja toisaalla epätoivoiset ihmiset tekevät epätoivoisia tekoja. Vic Mackey ja hänen iskuryhmänsä pistävät pahoja poikia rautoihin kaikilla maailman keinoilla eikä sitä katsota hyvällä ylemmässä portaassa. Toisaalla taas murharyhmä tutkii erikoisia ja usein hyvin brutaaleja tapauksia silkalla rutiinilla. Toisaalta hyvin hämmentävä sarja, koska toisin kuin The Wire niin Shield ei edes yritä olla "uskottava", mutta samaan aikaan se on silti erittäin uskottavan oloinen. Vic Mackey on ehkä tv-historian erikoisin sankari, mies josta kasvaa pitämään vaikka kaikki merkit hälyttävät sitä vastaan. Aivan kuten eräs Jimmy McNulty...

3. Band Of Brothers

Sota on aihe joka tuntuu kiinnostavan vuosikymmenestä toiseen. Ja tokihan sitä on kaikki klassikot tullut kahlattua läpi. BoB on omassa luokassaan huikean tuotannon ja todellisiin aikalaiskertomuksiin perustuvien tapahtumiensa vuoksi. Edes pakollisena mukana tuleva amerikkalainen sankaripaatos ei haittaa sillä sarja vie mukanaan aivan samantien. Kenelläpä ei menisi vilunväreet ympäri kehoa, kun kamera kulkee ympäri Bastognen hyytävää talvimaisemaa Eugene Roen mukana. Tai kuka ei tunne myötätuntoa ja myös kunnioitusta miehille jotka ravaavat Curraheeta spagetit mahassa. Tämä on miesten oma Sinkkuelämää.

4. The Sopranos

Taas kerran sarja jossa periaatteessa läpeensä pahat miehet ovatkin sympaattisia ja voittavat katsojan puolelleen. Erinomaiset henkilöhahmot ja varsinkin hahmojen inhimillistäminen toimii. Tässä meillä on mies joka johtaa isoa mafiaperhettä mutta hänen oma poikansa ei saa oikein mitään aikaiseksi, äitinsä on seniili ja paniikkikohtaukset ajavat miehen salaa psykiatrille.

5. The Oz (Kylmä rinki)

HBO:n sarjojen ilotulitus vain jatkuu. Ensimmäinen HBO:n sarja minkä muistan ja olin heti koukussa. Äärimmäisen lohduton vankilamiljöö jossa ruudun kautta suorastaan aistii eri ryhmien välisen jännityksen. Sitten on mies joka koittaa parantaa lähes naivistisella otteella kaikki ja toisaalta vankilanjohtaja joka haluaa johtaa rautanyrkillä. Täynnä fantastisia hahmoja kuten Adebisi, Karim Said, Erv Schillinger, Ryan O'Reilly ja Tobias Beecher.

6. Friends (Frendit)

Jollain uskomattomalla tavalla tämä sarja jaksaa miellyttää. Vaikka periaatteessa se on täyttä hömppää niin jotenkin se ei suostu kulumaan yhtään. Joey Tribbiani on aina yhtä sydämellinen, Chandler kyyninen ja Phoebe vain yksinkertainen. Miehenä tätä ei varmaan saisi sanoa edes ääneen ilman, että on vähintäänkin epäilyksenalainen homo mutta täytyy sanoa ettei voisi vähempää kiinnostaa.

7. The Simpsons (Simpsonit)

Kantaaottava ja teräviä huomioita tekevä sarja. Itse en ole mikään fanaattinen Simpsonien ystävä mutta tykkään katsella sitä ja mielestäni siinä on mainioita tarinoita. Homer Simpson on varmaan kovin jäbä ikinä ja vetelee tasan sieltä mistä aita on matalin, jokaisen äijän henkinen esikuva siis. Olisihan tämä tv-maailma aika paljon köyhempi mesta ilman Simpsoneita.

8. Fawlty Towers (Pitkän Jussin majatalo)

John Cleese on aivan fantastinen mies. Siinä se oleellisin. En oikeasti muista koska komediasarja olisi saanut minut aidosti nauramaan kuten Fawlty Towers. Kohtuullisen stressaavaa hotellinjohtaa esittävä Cleese vetää aivan älytöntä showta ja perässä tulee mm. äärisympaattinen, Manuel joka tekee kyllä kaikkensa auttaakseen pomoaan mutta kommunikaatio meinaa hieman tökkiä ajoittain. Jostain syystä putosin aivan täysin kun Basil moitti vierailleen juuri Manuelia sanomalla jotain, että voitteko uskoa, että nuo (spanskit) rakensivat
Armadan.

9. Anthony Bourdain's No Reservations (Anthony Bourdain maailmalla)

Oikeasti tämä voisi olla korkeammallakin mutta mitäpä noista numeroista. Bourdainilla on tyyli josta minä pidän, tietyllä tavalla kapinallinen mutta kuitenkin niin ettei se mene mauttomaksi. Mies selvästi rakastaa ruokaa ja on myös aidon innostunut muista kulttuureista. Lisäksi pidän sarjan taitavasta sanankäytöstä, taito jonka haluaisin omata.

10. Entourage

Hollywoodin superihmisten maailmaa kuvaava sarja. Nuori näyttelijä lyö läpi ja kohta mennäänkin kavereiden kanssa ympäri Hollywoodin katuja auringon paistaessa siniseltä taivaalta ja toinen toistaan jäätävämpien misujen pyöriessä liepeillä. Sarjan pelastaa kuitenkin Ari Gold joka taitaa olla sittenkin se maailman paras yksittäinen roolihahmo. Uskomaton moottoriturpa joka jyrää kaikki ja kaiken tieltään jos on tarve. Frendien kanssa maailman paras aivot narikkaan-sarja.

Kunniamaininta:

Top Gear
Coupling
The Fast Show
Third Watch
Louis Theroux's Weird Weekends
Seinfeld
How To Make It In America
Generation Kill
Game Of Thrones
The Ricky Gervais Show
jne jne jne...
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
1. The Wire (Langalla)

Kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras sarja. Tästä ei tule edes minkäänlaista kilpailua sillä se on vain yksinkertaisesti täysin eri kastissa muiden kanssa. Olen katsellut koko huikeuden läpi muistaakseni viisi kertaa mutta eihän tuo vanhene koskaan. Henkilöhahmot, käsikirjoitus ja realismi iskevät tajuntaan melkoisella voimalla ja kohta huomaakin elävänsä välillä Jimmy McNultyna, Marlo Stanfieldina tai Omar Littlenä. Sarjan ovat luoneet ex-poliisi ja ex-reportteri ja mukana näyttelemässä on mm. entinen huumeparoni, joten kerronta on uskottavaa olematta kuitenkaan mitenkään erityisen julistavaa. The Wire ei yritä luoda perinteisiä karikatyyrejä (hyvät ja pahat jne.) vaan on jopa dokumentaarinen tietyssä mielessä. Kertakaikkiaan huikea sarja!

Hyvä mielipide. Ei voi mitään muuta, kuin olla aivan samaa mieltä. Ihmittelen edelleen, miten tämän kaltainen mestariteos esitettiin suomessa johonkin ihmeaikaan keskellä yötä. Harvassa sarjassa on eri tuotantokaudet sovitettu yhteen yhtä hyvin, kuin The Wiressä. Ison kokonaisuuden tarina jatkuu aina sujuvasti vaikka teema tuotantokausien välillä vaihtuukin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihan liian vähän vaihtoehtoja, sen takia "joku muu, mikä" saa voiton tässäkin äänestyksessä.

Missä ovat esim. seuraavat sarjat?

-Babylon 5. Yksi kaikkien aikojen parhaimmista tieteissarjoista, viisi vuotta yhtenäistä juonta ja tarinaa. Ottanut Star Trekien parhaat puolet ja parantanut siitä entisestään. Paljon on sarjoja minullakin hyllyssä, mutta luultavasti tämän valitsisin jos pitäisi joku valita, koska siihen liittyy eniten tunnesiteitä.

-Star Trek: The Original Series. Syystäkin klassikko, monet tarinat ovat edelleen ylivoimaisesti parhaiten kirjoitettuja, vaikka lavasteet yms. toki ovatkin vanhentuneita. Remasteroitu ja "paranneltu" painos korjaa tätäkin puolta. Aikansa edistyksellisimpiä sarjoja, mm. ensimmäinen mustan naisen ja valkoisen miehen välinen suudelma televisiossa ikinä.

-Star Trek: The Next Generation. Vei Trekin uudelle aikakaudelle huippunäyttelijöiden kuten Patrick Stewartin myötä, paranee vain loppua kohden.

-Ritari Ässä. Kyllä nyt Hasselhoff ja KITT tällä listalla pitää olla! Musta Pontiac Trans Am kelpaisi koska vain.

-Miami Vice. Ihan yhtä kulttisarja kuin mainio Hill Street Blueskin.

Monet muut hyvät sarjat onkin jo ketjussa mainittu, joten en kaikkia toista. Se tosin on sanottava, että eipä nykyään tunnu mitään kiinnostavia sarjoja oikein tulevan. En tosin televisiota koskaan katso, mutta ns. pinnalla olevien sarjojen jaksoja olen nähnyt, eikä monikaan ole sytyttänyt. Battlestar Galactican uusioversio vaikutti alussa hyvältä ja ostin kausiboksitkin pois kuljeksimasta, mutta enpä ole vieläkään jaksanut sarjaa loppuun asti katsoa. Heroesin kohdalla sama - ei vain jaksanut sytyttää.

Uutta HBO:n Game Of Thronesia katson varmasti kun sen aikanaan kausiboksina saa, koska pidin sen pohjalla olevasta George R.R. Martinin kirjasta suuresti (Valtaistuinpeli, on suomennettukin), mutta senkin ongelmana lienee se, että Martin ei ole vieläkään saanut kirjasarjaansa kuin hädin tuskin puoliväliin, ja uusia osia tulee 6-7 vuoden välein. Toisin sanoen Game of Thronesille ei voida montaa kautta tehdä, koska tarina ei yksinkertaisesti ole valmis.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
EDIT: Naarassusihan oli lontooksi She-Wolf Of London, ja oli muuten pakko laittaa subtev:lle mailia, että näyttäisivät sarjan, koska dvd:nä en sitä ole löytänyt.

Kyllä tuo Amazonilta on saatavissa, tosin jenkki-Amazonista ja näin ollen R1-versiona. R2-versiona ei valitettavasti taida olla, mutta jos dvd-soitin on aluekoodivapaa, niin tuon saa jenkeistä tilattua kohtuullisen edullisesti.

Tosin varoituksen sana: itselläni nostalgia ja muistot olivat vahvempia kuin sarjan todellinen taso. Se, minkä muistin olevan jännittävä, viihdyttävä ja jopa seksikäs (se naarassusi), olikin jo melko pahasti ajan hampaan pureskelema. Jotkut sarjat säilyvät vuosia ja jopa vuosikymmeniä, tämä ei. Kyllä noita katsoi, mutta ei se niin kaksinen lopultakaan ollut kuin mitä muistin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
3. Band Of Brothers

Sota on aihe joka tuntuu kiinnostavan vuosikymmenestä toiseen. Ja tokihan sitä on kaikki klassikot tullut kahlattua läpi. BoB on omassa luokassaan huikean tuotannon ja todellisiin aikalaiskertomuksiin perustuvien tapahtumiensa vuoksi. Edes pakollisena mukana tuleva amerikkalainen sankaripaatos ei haittaa sillä sarja vie mukanaan aivan samantien. Kenelläpä ei menisi vilunväreet ympäri kehoa, kun kamera kulkee ympäri Bastognen hyytävää talvimaisemaa Eugene Roen mukana. Tai kuka ei tunne myötätuntoa ja myös kunnioitusta miehille jotka ravaavat Curraheeta spagetit mahassa. Tämä on miesten oma Sinkkuelämää.

Ostin kummatkin, BoBin ja The Pacificin, ja katsoin jälkimmäisen ensin. Kenties siitä syystä se tuntui paremmalta ja jäntevämmältä sarjalta, BoB oli paikoin erinomainen mutta paikoin jaksojen pituuksia olisi voinut tiivistääkin. Faktahan on, että jenkkien sotaretki Eurooppaan oli lopultakin varsin lyhytkestoinen ja suppea verrattuna siihen, mitä eurooppalaiset keskenään sotivat, joten varsinkin loppupuolella huomasi, että ainekset alkavat käydä vähän vähiin. Bastogne oli kova paikka, vaikkei toki niin erikoinen verrattuna esim. Talvisodan kauhun kenttiin Taipaleella ja Kannaksessa, tai Tali-Ihantalan tulimyrskyihin, Euroopan suurimpiin tykistökeskityksiin ikinä.

The Pacific oli intensiivisempi ja raaempi, ja toi paremmin esille sodan kauhut ja miesten kokemukset todella kamalissa olosuhteissa viidakossa. Sarjassa oli myös enemmän miesten ei-niin-mukavia käyttäytymismalleja kuten japanilaisten äärirasistinen nimittely, julma kohtelu ja karu meininki esim. siviilejä kohtaan. Jenkkien "slap the jap"-propaganda japanilaisia kohtaan oli ihan yhtä rasistista kuin natsien propaganda Euroopassa, mikä tuli The Pacificissa myös esille.

Erittäin hienoja sarjoja toki kummatkin, ehdottomasti - ja putkeenhan nuo oli katsottava, 2-3 jaksoa per ilta työpäivän päätteeksi. Sitä toivoisi, että Tom Hanks ja Steven Spielberg löytäisivät salaiset sukulaiset Suomesta ja tästä liikuttuneina tekisivät kolme vastaavaa 100 miljoonan hintaista tv-sarjaa Talvisodasta, Jatkosodasta ja vielä Lapin sodasta päälle. Tosielämän kiinnostavia henkilöitä kuten Marokon Kauhu, Simo Häyhä, Nikke Pärmi ja kumppanit kyllä riittäisi.

Kelpaisi kyllä myös vastaava produktio itärintaman sodasta. Eipä ole juuri missään sodassa mennyt niin paljon ihmishenkiä kuin Saksan ja Neukkujen välisessä itärintaman taisteluissa, ja siinä välissä mm. Puola jauhautui varsin murskaksi. Kursk, Stalingrad, Leningrad... siellä ei ihmishenki mitään merkinnyt kenellekään.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
The Pacific oli intensiivisempi ja raaempi, ja toi paremmin esille sodan kauhut ja miesten kokemukset todella kamalissa olosuhteissa viidakossa. Sarjassa oli myös enemmän miesten ei-niin-mukavia käyttäytymismalleja kuten japanilaisten äärirasistinen nimittely, julma kohtelu ja karu meininki esim. siviilejä kohtaan. Jenkkien "slap the jap"-propaganda japanilaisia kohtaan oli ihan yhtä rasistista kuin natsien propaganda Euroopassa, mikä tuli The Pacificissa myös esille.

Joo kyllähän Pacific oli ja on vieläkin monella tapaa vaikeasti sulateltava sarja. Juuri "todellisten" käyttäytymismallien ja sodan julmuuksien häpeilemätön esilletuonti tekee sarjasta jopa aika mullistavan. En muista sotakuvista kuin ehkä Stalingradin samanlaisena lohduttomana kertomuksena. Ehkä se onkin niin, että kun sitä on tottunut lähinnä tuohon jenkkien tekemään sotakuvaukseen niin Pacificin tietyllä tapaa sodanvastainen asenne aiheuttaa nikottelua. Mitäs pitäisi tehdä kun sarjaa katsoessa ei tunnukaan siltä, että olisi ollut kiva olla tuolla pari päivää messissa? ;)

Jotenkin meikäläistä häiritsee Pacificissa sellainen repaleisuus tai miksi sitä nyt kuvaisi. Pari kertaa olen sen nyt katsellut läpi, mutta vieläkään ei oikein aukea se iso kuva ja samoin ne hahmot jäävät vähän etäisiksi, mutta toisaalta sehän saattaa olla ihan tarkoituksellistakin.

Erittäin hienoja sarjoja toki kummatkin, ehdottomasti - ja putkeenhan nuo oli katsottava, 2-3 jaksoa per ilta työpäivän päätteeksi. Sitä toivoisi, että Tom Hanks ja Steven Spielberg löytäisivät salaiset sukulaiset Suomesta ja tästä liikuttuneina tekisivät kolme vastaavaa 100 miljoonan hintaista tv-sarjaa Talvisodasta, Jatkosodasta ja vielä Lapin sodasta päälle. Tosielämän kiinnostavia henkilöitä kuten Marokon Kauhu, Simo Häyhä, Nikke Pärmi ja kumppanit kyllä riittäisi.

Kelpaisi kyllä myös vastaava produktio itärintaman sodasta. Eipä ole juuri missään sodassa mennyt niin paljon ihmishenkiä kuin Saksan ja Neukkujen välisessä itärintaman taisteluissa, ja siinä välissä mm. Puola jauhautui varsin murskaksi. Kursk, Stalingrad, Leningrad... siellä ei ihmishenki mitään merkinnyt kenellekään.

Näihin molempiin ehdottomasti sama. Kaikista hienointa olisi jos saataisiin vielä sellaiset sarjat, että se kuvaisi niitä oikeita tapahtumia ja vähän vähemmän yksittäisten sotilaiden touhuja. Toisaalta se olisi hienoa elää Möttösen mukana läpi Tali-Ihantalan-taisteluiden.

Olen sitä joskus ihan miettinytkin, että täytyisi enemmän tutustua muihinkin sotakuviin kuin noihin amerikkalaisiin. Stalingrad oli tosiaan aika pysäyttävä leffa ja mielellään sitä näkisi myös Suomen sodista muutakin kuin Tuntemattoman aika velikultia-version. Esimerkiksi joskus katselin dokumentin jossa kerrottiin kuinka suomalaiset valloittivat Laatokan saaria ja lopulta puolustivat niitä viimeiseen mieheen asti, se pisti tosissaan miettimään miten tyly asia sota oli ja miten vähän meille loppujen lopuksi on tuotu sitä puolta esiin.
 
Hyvä mielipide. Ei voi mitään muuta, kuin olla aivan samaa mieltä. Ihmittelen edelleen, miten tämän kaltainen mestariteos esitettiin suomessa johonkin ihmeaikaan keskellä yötä. Harvassa sarjassa on eri tuotantokaudet sovitettu yhteen yhtä hyvin, kuin The Wiressä.

Toisaalta onhan Wire myös sarja, joka ei varmastikaan ole parhaimmillaan siten, että katsellaan yksi jakso viikossa, oli lähetysaika sitten mikä tahansa. DVD-formaatti on kuin tehty tällaiselle ohjelmalle, jota ei suotta monessa paikassa kuvailtu "romaaniksi TV:ssä". Itse kun tuohon pari vuotta sitten hurahdin, tuli kesälomalla katseltua pahimmillaan varmaan seitsemän jaksoa päivässä, koska sarja koukutti aika pahasti.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä omia poimintoja, mutta ei järjestyksessä:


* The Wire

Yksinkertaisesti loistava. Omar, Hamsterdam...


* The Sopranos

Alusta viimeiseen kuvaan upea tuotos


*Mad Men

Hienoa kuvausta 60-luvun mainosmaailmasta ja ylipäänsä ko. ajasta hienoilla roolihahmoilla


* Breaking Bad

Sarja sisältää tämän hetken parasta mustaa huumoria draaman ja jännityksen ohella


* Dexter

Sarjamurhaajatarinat oli niiiiin nähty ennen kuin ruutuun pamahti Dexter


* Lost

Vetovoima riitti jostain syystä aina liimaamaan ruudun ääreen


* South Park

Piirretyistä kuningas


* M*A*S*H

Aikansa parhaita


* Hill Street Blues

Sama kuin edellisessä
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Joskus ketjun alkuaikoina olen näköjään äänestänyt X-Filesia, mutta pakko nyt on todeta että Buffy the Vampire Slayer vie voiton tässä kisassa.

Niin se mieli muuttuu, taas on suosikki vaihtunut. Buffy on edelleen rautaa, mutta The West Wing on livahtanut ohi. Sorkinin hieno kirjoitustyyli, loistavat moniulotteiset hahmot ja sopivasti komediaa draaman seassa.

Muutenkin tässä kun on ikää tullut lisää, maku on muuttunut ja koko ajan enemmän iskee ns. puhelias draama, jota juuri esim. The West Wing edustaa. Elokuvan puolelta vaikka joku Twelve Angry Men on uskomattoman vangitseva leffa, vaikkei siinä juuri muuta tapahdukaan kuin puolitoista tuntia puhetta. Joku kymmenen vuotta sitten en olisi varmaan jaksanut katsoa loppuun mutta nykyään iskee ja kovaa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Uutta HBO:n Game Of Thronesia katson varmasti kun sen aikanaan kausiboksina saa, koska pidin sen pohjalla olevasta George R.R. Martinin kirjasta suuresti (Valtaistuinpeli, on suomennettukin), mutta senkin ongelmana lienee se, että Martin ei ole vieläkään saanut kirjasarjaansa kuin hädin tuskin puoliväliin, ja uusia osia tulee 6-7 vuoden välein. Toisin sanoen Game of Thronesille ei voida montaa kautta tehdä, koska tarina ei yksinkertaisesti ole valmis.

Onhan tuosta tulossa heinäkuussa jo viides osa, että materiaalia sarjalle kyllä riittää jo nyt 5-6 kauteen mikäli suosio kestää. Tähän mennessä käsittääkseni on mennyt hyvin, enkä yhtään ihmettele. On saanut allekirjoittaneenkin koukutettua aivan täysin.

Itse aiheeseen olen aikanaan näemmä vastannut Oz, joka edelleen kyllä löytyy top5:stä varmastikkin. Muut sarjat jotka sinne kiilaavat, ovat Deadwood, The Wire, Band of Brothers sekä uudempi Battlestar Galactica. Tämän hetken fiilis on, että Deadwood on minulle se kaikkien aikojen ykkössarja.

Tuoreista sarjoista juuri GoT sekä Walking Dead ovat hyvällä vauhdilla nousemassa kohti kärkeä, mikäli jatkavat samaan malliin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Itselläni on tosiaan tuo The Wire mennyt kokonaan ohi vaikka ko. genrestä tykkäänkin paljon, osaako kukaan sanoa löytyykö koko setti Blu-raynä jostain? Amazonilta en ainakaan heti löytänyt.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
-Star Trek: The Next Generation. Vei Trekin uudelle aikakaudelle huippunäyttelijöiden kuten Patrick Stewartin myötä, paranee vain loppua kohden.

Tällä kannatus. Seitsemän sivua meni, ennen ku veli Musta Nuoli ilmoitti absoluuttisen totuuden. Eihän tästä tarvitse edes keskustella. Oon etsiny jo pitkään tämän sarjan DVD-boxeja, huonolla menestyksellä.

E: Löytyipäs...
Star Trek - The Next Generation Complete Collection - DVD - Discshop.fi

Piirrettyjen kategoriassa oma ääni menee South Parkille. Vaikeistakin asioista voi olla mauton.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ristiriitainen lausunto, sillä Wire on yksinään ihan oma genrensä. David Simon taisi jossain todeta, että jos kaikki olisi mennyt ihan vituralleen, Wiresta olisi saattanut tulla "cop show".

Ok, puhutaan sitten rikossarjoista laajemmalti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös