Paras selostaja

  • 8 056
  • 65

Paras selostaja

  • Antero Mertaranta

    Ääniä: 85 25,8%
  • Bror-Erik Wallenius

    Ääniä: 31 9,4%
  • Hannu-Pekka Hänninen

    Ääniä: 11 3,3%
  • Tapio Suominen

    Ääniä: 9 2,7%
  • Mika Saukkonen & Timo Jutila

    Ääniä: 13 3,9%
  • Oskari Saari

    Ääniä: 11 3,3%
  • Jukka-Pekka Jalo

    Ääniä: 72 21,8%
  • Tomi Tuominen

    Ääniä: 1 0,3%
  • Asko Arkola & Lassi Tilander

    Ääniä: 15 4,5%
  • Osku Laukkanen

    Ääniä: 3 0,9%
  • Timo Lievemaa

    Ääniä: 0 0,0%
  • joku muu, kuka?

    Ääniä: 79 23,9%

  • Äänestäjiä
    330

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koska Saukkosen ja Putte Jutilan esitykset jaksavat aina puhuttaa, lienee kai paikallaan avata kyseinen äänestys.

Kenellä ei mene kieli solmuun? Kuka on verbaaliakrobatian kuningas? Kuka ei ole heikoin lenkki?

Itse sanoisin sen verran, että monta hyvää selostajaa TV:ssä nykyäänkin esiintyy kaikesta kritiikistä huolimatta, mutta ei ole vielä löytynyt legendaarisen Antero Karapalon voittanutta. Mieleeni ovat lähtemättömästi jääneet Karapalon vapiseva ääni Erkki Lehtosen 2-1-maalin jälkeen Calgaryn olympialaisissa Neuvostoliiton punakonetta vastaan sekä Todd Krygierin 2-1- ja Mats Sundinin 4-4-maalien jälkeen kotikisoissa 1991.

Äänestyksen vaihtoehdoista äänestin itse kaksikkoa Arkola & Tilander, joiden leppoisa jutustelu asiantuntevien kommenttien sävyttämä on kuin suoraan selostuksen oppikirjasta. Mertarannan ja Tuomisen hehkutuksista en jaksa innostua.

Mainittakoon tähän vielä, että äänestykseen ovat kelvanneet vain ns. valtakanavien selostajat. Pentti Lindegren ei selvinnyt edes äänestyksen ehdokasäänestykseen asti.
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Jaloa äänestin, koska ajattelin nimenomaan tilannetta, jossa on puolueeton seuraaja. Juha Lindgren olisi toinen hyvä vaihtoehto. Tunnelmanluojana Mertaranta on ykkönen, mutta objektiivisena selostajana ei.

En tiedä minkä takia, mutta minä kyllä nautin myös Bubin selostuksista noissa tilanteissa kun puolueellisuutta ei kaivata. Jollain tapaa Bubin filosofinen ote kaikkeen miellyttää ja saa aikaan hymähtelyä, jota moni muu selostaja ei saa aikaan. Mutta toivottavasti pysyy kuitenkin pääasiassa hiihdossa, yleisurheilussa ja niissä futispeleissä, joissa Suomi ei pelaa. Huomattavasti mieluummin minä kuitenkin Bubia kuuntelen kuin Hännistä, Hiltusta tai Laukkasta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Bubi

Äänestin Bubia, koska Bubi ei kyllä jätä koskaan ketään kylmäksi niillä intoa ja antaumusta tihkuvilla tulkinnoillaan. Bubi selostaa aina tunteella, joskus tunteet ohittavat jopa filosofisen järjen ja pääsevät täysin valloilleen. Bubin hehkutuslahjat ovat kiistattomat. Ihmettelen todellakin, ettei Bubia olla nähty viime vuosina MM-Kisojen selostamossa, koska hän jos kuka pystyy lietsomaan kotikatsomoihin sitä oikeanlaatuista tunnelmaa. Bubin suurin vahvuus selostamossa on ehdottomasti ne hänen mukaansatempaavat hehkutuksensa ja tulkintansa. Bubi on todellinen ilo korvalle selostaessaan ja mielestäni hän on ehdottomasti paras ehdokas Mertarannan seuraajaksi, kun Mertsi jättää selostamishommat.

Tämä oli muuten harvinaisen helppo kysymys, en miettinyt sekuntiakaan...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joku muu.

Iku Viitanen. Ainoa miehen selostus, jonka olen kuullut - enkä sitäkään muuta kuin netistä imutetuista pätkistä - oli tämä kuuluisa Kärpät-TPS -ottelu. Iku kyllä eläytyi niin mahtavasti peliin, etten moista ole kuullut ennen. Samoin miehen jutut saivat minut ja kaverini ulvomaan naurusta. Sellaista ei pitkään aikaan ole tapahtunut muiden selostajien toimesta. Ja Turussa ei ymmärretty näemmä hyvän päälle, kun mies sai kenkää. No onneksi legendat elävät ikuisesti.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti motor görlitz
Tuon Suomi-USA- ottelun selosti kylläkin Juha "solarium" Jokinen.

"Tätä tässä on pelätty."

Itse olin aina tähän minuuttiin asti yhdistänyt nuo legendaariset sanat Karapaloon. Kiitokset oikaisusta.

"Historia toistuu."
 
Risto Leino, Radio Ramona, vaikka välillä vähän pihalla onkin.
Erityisesti on hauska kuunnella niitä otteluita, joissa Siipo on tuomarina, Ripa kun ei tästä tuomarista oikein tykkää =)
TV-puolella voiton vie ehk Mertaranta, vaikka hänellä ääni usein pettääkin..
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juha-Pekka Jalo sai ääneni. Jo varhain 90-luvun alussa kuuntelin JiiPeen jorinoita Auran Aalloilta, kun hän Tepsin pelejä selosti ja silloin jo tykästyin tähän showmiehen selostukseen. MTV3 tekisi viisaasti jos kiinnittäisi JP Jalon selostamaan SM-liigan pelejä.

Ja sitten loppuun kysymys, kun on aukkoja tiedossa. Eli mitäs lajia nämä Arkola & Tilander selostavat?
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Arkola ja Tilander ovat Nelosen golf-lähetysten lyömätön pari. Ennen en ymmärtänyt koko lajista ja sen terminologiasta lasta enkä paskaa, mutta muutama kesä takaperin kun Nelonen alkoi lähettämään golfia öisin, jäin koukkuun, kiitos Askon ja Lassin. Molemmat ovat ilmeisesti harrastaneet ja seuranneet lajia jo noin 25 vuotta ja sen huomaa. Vaikka kumpikaan juontajista ei ole ns. ykkösjuontaja, joka johtaisi keskustelua, tulevat spiikit ja repliikit helvetin luontevasti ulos. Suosittelen, pari lyö asiantuntevuudessa ja sujuvuudessa laudalta kaikki nykyiset selostajat.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Missä ovat Mikko Innanen ja Jani Uotila? Loistavia selostajia molemmat.

Btw, ilolla huomaan että Pentti Lindegreniä ei ole kelpuutettu listoille. Täysin ala-arvoinen selostaja joka suhteessa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Äänestän kyllä Mertarantaa, loistavaa tunnelmanluojaa, jonka selostuksia varsinkin jalkapallossa kaipaan suuresti. Miehen taso on pysynyt suht tasaisena suorittajan kaikki nämä vuodet, mitä nyt tuo typerä TV-ohjelma "Se on siinä" hiukan on latistanut imagoa. Selostushommissa ukko on kuitenkin paikallaan.
J-P Jalokin on myös mielestäni nykyisellään ihan viihdyttävä selostaja, kun sen kärisevän äänen yli on päässyt. Tilannetaju on miehellä varsin hyvä ja ulosanti selkeätä.

Huonoista mainitsisin Saukkosen, eikä sitä tarvinne paljoa perustella. Kun ei vaan pure se hönttihuumori, niin ei pure. Toinen varsinainen puuduttaja on Bubi Wallenius, sen pahempaa jaarittelijaa ei löydykään. Useimmiten Walleniuksen jorinat menee milteinpä tahattoman komiikan puolelle.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Ari Stenius, selosti ennen oulun paikallisradiossa kärppien peliä. Kyllä oli ilo kuunnella stenkan selostusta. oikeastaan ainoa radiokiekkoselostaja, jota kuuntelee tai kuunteli mielellään.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Bubi Wallenius on ylivoimainen nr. 1 . Aivan helvetin hyvää tahatonta tilannekomiikkaa ja loistavia heittoja. Isona plussana on myös se , että nauraa AINA omille " vitseilleen " Asia heebo !

ps. Huomatkaa lähetyksissä esiintyvät Bubin vetovihjeet . Osuvat muuten tosi usein !
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Kyllä itse mieluiten kuuntelen Anteroa, J-P Jalo häviää kilpailun niukasti. Eli toisinsanoen on kaksi selostajaa ylitse muiden ja he ovat: Mertaranta ja Jalo.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Televisiossa Urheilukanavan Anssi Ritari ja radiossa - vaikkei ei hän olekaan ollut pitkään aikaan eetterissä - Hermanni Seppälä. Minkä takia muuten Ritari ei ole mukana vaihtoehdoissa, onhan Urheilukanava valtakunnallinen kuitenkin.

Edit: millä kanavalla muuten nämä Arkola ja Tillander selostavat tai tuo Tuominen. En ole koskaan kuullutkaan tällaisista selostajista.

Edit2: Pitäisi näköjään lukea ketju läpi kokonaan, joten Arkola ja Tilander sitten selvisivät. Sitten on vielä tuo Lievemaa Tuomisen ohella epäselvää.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Mikko Innanen ehdottomasti! Kunpa C+:lla tajuaisivat, että Mikko olisi paras vaihtoehto myös änärimatsien selostamiseen.
 

Spenroos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, JanPa
Kyllähän parhaita ovat ehdottomasti Canal+:lla selostavat Mikko Innanen ja Juha Taivainen. Molemmat ovat uskomattoman hyviä selostajia ainakin valioliigaa selostaessaan. Sen sijaan tämä joku uusi kaveri, joka on nyt viime aikoina päässyt ääneen, on aivan hirveä. Tietääkö kukaan, mikä on kyseisen jampan nimi. Ihmeellinen käheän nariseva ääni. Ainakin minun kohdallani jää matsi katsomatta silloin, kun kyseinen kaveri on äänessä.

Lisäksi urheilukanavalla salibandya selostava Oskari Saari on hyvä. Harmittaa, etten kyennyt katsomaan Hockey Nightia, jonka mies selosti. Siitä huolimatta uskon, että kelpaisi Mikaksi Mikan paikalle.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Muu

Raviselostajista Lauri Hyvönen on aivan omaa luokkaansa, myös Juha Jokinen (ei se entinen urheiluruutu äijä) on hyvä. Anssi Ritari ja Jussi Aho jääkiekkoselostajien eliittiä, joskin Aho on vahvasti omien puolella. Iku Viitanen oli hyvä ainakin muutaman drinkin jälkeen :)
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Herätys nyt pojat ja tytöt kansan urhokkaan, olette unohtaneet Mauri "Nandi" Myllymäen. Hyi teitä!
 

kallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kari Tyni.

Jake: Olisko tuo Tomi Tuominen se formulaselostaja, mattikyllöskakkonen. Ja Lievemaa taitaa olla Radio Keski-Suomen jääkiekkoselostaja.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Näitä äänestyksiä availlaan tasaisin väliajoin, mutta silti listalta puuttuu selostajien ykkösnimi Kari Tyni. Tynin JYP-selostukset ovat melkoista haipakkaa ja toisin kuin monet muut paikallisradioselostajat, hän on jopa objektiivinen ja selostaa peliä sujuvasti ja hauskasti. Kukaan muu Suomen lätkäselostaja ei oikeastaan pääse edes lähelle, Uotilan voi samassa lauseessa mainita ja futispuolelta tietty Bubi Wallenius on oman alansa mestari.

Timo Lievemaan listallaolo on varmaankin vain vitsi. Onhan? Hah hah?
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
...Susi laukoo, ja Lehtonen nostaa... Lehtonen nostaa maaliiin...

Antero Karapalo kaikessa ilvesläisyydessään on yksi ikimuistettavimpia selostajia, näin Tappara-näkövinkkelistä. Oi sitä harmin ja onnen sekamelskaa, kun Suomi voittaa Calgaryssa Neuvostoliiton ja molemmat Suomen maalit tekee Tapparan pelaaja. Mutta olihan siellä sentään Tammi maalissa...

Se Tappara-Lukko ja ratkaiseva finaali Tampereella oli paikan päällä nautittavaa katseltavaa, mutta entäs videolta kuultuna jälkeenpäin? Tilanne on 3-0 Tapparalle ja Karapalo yrittää nostaa Lukkoa vielä ylivoimalla tasoihin. Noh, Lehtonenhan nousee alivoimalla vasenta laitaa Suden kiiitäessä oikeaa. Ekku painaa kiekon Myllyksen taakse yläpesään ja putki vaan kilahtaa. 4-0 ja Karapalo kaivaa jo povaria.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Bubi...

... pitkä hiljaisuus... Kyllä, kyllä se on Bubi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös