Paras selostaja

  • 8 034
  • 65

Paras selostaja

  • Antero Mertaranta

    Ääniä: 85 25,8%
  • Bror-Erik Wallenius

    Ääniä: 31 9,4%
  • Hannu-Pekka Hänninen

    Ääniä: 11 3,3%
  • Tapio Suominen

    Ääniä: 9 2,7%
  • Mika Saukkonen & Timo Jutila

    Ääniä: 13 3,9%
  • Oskari Saari

    Ääniä: 11 3,3%
  • Jukka-Pekka Jalo

    Ääniä: 72 21,8%
  • Tomi Tuominen

    Ääniä: 1 0,3%
  • Asko Arkola & Lassi Tilander

    Ääniä: 15 4,5%
  • Osku Laukkanen

    Ääniä: 3 0,9%
  • Timo Lievemaa

    Ääniä: 0 0,0%
  • joku muu, kuka?

    Ääniä: 79 23,9%

  • Äänestäjiä
    330

Aksu

Jäsen
Paljon hyviä ja paljon huonoja. Hyvistä mieleeni tulevat aina värikäs ja asiantunteva Mauri Myllymäki, joka toivottavasti jatkaa vielä yleisurheilun parissa. Toinen (oikeastaan parivaljakko) heti mieleeni tullut on isä ja poika Hedman, jotka ovat tennistä selostaessaan värikkäitä ja armottoman asiantuntevia. Tylsäkin peli on usein kiinnostava.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Hmm

Äänestin JP:tä, joka on selkeästi paras joukkuelajiselostajista. Muista nousee esiin Jari Hedman, joka on varmasti ykkönen yhden tietyn lajin selostajista. Antero Karapalo (RIP) oli myös loistava hehkuttaja. Itselläni tulee hänen selostuksistaan mieleen ensimmäisenä Lothar Matthäusin rrrräjähtävän laukauksen mehutus -90 kisoissa, vastassa olivat jugot. Kyllösen Masa oli tietysti myös melkoinen tunnelmanluoja. Mauri "Nandi Tribal Power" Myllymäki oli/on(?) hyvä selostamaan yleisurheilua. Kuka muuten on se tyyppi joka hehkuttaa aika mojovasti osassa hokinaitin otteluvälähdyksiä?

Listan häntäpäästä löytyvät surullisen kuuluisat Anssi "Booze before business" Kukkonen, Linkku ja tietysti Bror-Erik , joka olisi shakinkin selostamisessa liian hidas. Erityismaininta Bubbelille suomenkielen jatkuvasta raiskaamisesta. Antero "Kaappihomo" Viherkenttä oli myöskin tahattoman komiikan airut televisioissamme.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jahas, äänistä päätellen Tapio Suomisella on tunnukset Jatkoaikaan.

En voi olla ihmettelemättä Oskari Saaren pientä äänimäärää. Ilmeisesti kovin moni ei seuraa Urheilukanavalta salibandyn suoria lähetyksiä. Oskari on todellinen valopilkku Suomen selostustaivaalla. Varsinkin yhteistyö Jani Alkion kanssa toimii loistavasti. Pojilla on hyvä näkemys pelistä, missä tietysti auttaa heidän lajitaustansa. Silti yllätyin positiivisesti Oskarin jääkiekkoselostuksesta. Taustatyöt tehdään ilmeisesti huolella, mikä on ehdoton edellytys uskottavalle suoritukselle.

Jos tämä olisi Ilta-Sanomien tähtiraati, antaisin Oskarille ***, Mikko Innaselle ** ja Juha Lindgrenille *.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kari Tyni

On suorastaan käsittämätöntä, että jääkiekkoselostajien guru, myös Radio-Keskisuomen alueen ulkopuolella tunnettu ja arvostettu radioääni Kari Tyni on unohdettu listasta pois.

En oikein tiedä, mitä äänestyksellä sitten ajettiin takaa. Parasta jääkiekon selostajaa vain näitä yleisselostajia, jotka eivät kyllä minun kategoriassani ole kovin korkealla.

Toisaalta äänestykseen vaikuttavat paljon se, että jos oman joukkueen kannatusalueella sattuu olemaan kohtuullinen selostaja, hän saa äänen poikkeuksetta.

Sitten niitä hyvän selostajan kriteerejä. Suurin osa jääkiekkoselostajista, joita minä olen kuunnellut elämäni aikana, sortuvat tähän yksinkertaiseen nasaalikurkunkiristys -ääntämiseen. Toisin sanoen aivan järkyttävän kuuloista lampaan määkinää. Lähinnä säälittää tämänkaltaiset selostajat. Toisaalta osa selostajista ei voi äänelleen mitään, mutta silti...

Toinen mistä en ole ikinä pitänyt, on se, että radioselostajista jotkut onnettomat eivät osaa sanoa pelitilannetta tasaisin väliajoin ääneen, vaan panttaavat tietoa seuraavaan maaliin tai erätaukoon, jolloin keskenkaiken radion äärelle tullut kuuntelija saa yrittää observoida äänenlaadusta tai katsoa tekstitv:stä todellisen tilanteen.

Hyvä jääkiekon selostaja tietää pelaajat heidän numeroistaan, eikä esimerkiksi: joku Saipan pelaajista teki maalin, yritän nyt tässä katsoa paperista kuka on numero se ja se... avutonta!!!

Pikkunäppäriin tietoihin perustuvat pelin keskellä annetut puolen tunnin luennot jonkun mitäänsanomattoman pelaajan armeijankäynnistä ja siinä pari maalia tuli huomaamatta ovat myöskin anteeksiantamatonta toimintaa. Jos siis pikkutietoa, niin lyhyesti ja pelin selostusta häiritsemättä.

Sekin on mielenkiintoista, että jotkut selostajat repostelevat siinä kaikenlaista mukavaa, ja toteavat että kentällä taidettiin tehdä maali, täytyypä kuunnella kenttäkuulutuksesta kuka maalin teki. Vou!! Tai heidän selostuksensa on Tappara hyökkää. (puoli minuuttia hiljaisuutta) Tolppa. (puoli minuuttia hiljaisuutta) Maali.

Näitäkin selostajia on, että kun oman joukkueen kaveri saa kuskattua kiekon vähän puolen kentän yli niin ääni on noussut jo pahasti falsetin puolelle, ja sitä varsinkin kauempaa luulisi, että maalihan tuon huudon perusteella olisi pitänyt tulla. Nämä samat henkilöt hävittävät äänensä käheäksi jo yhdestä tai viimeistään parista oman joukkueen tekemästä maalista. Miten tällaisten selostajien äänihuulet voivat kestää illasta toiseen?

Niin tosiaan äänestyksestähän tässä oli kyse. Kari Tynistä kirjoitin tässä taannoin pidemmänkin kehupaketin, mutta kun Jatkoajan search -toiminto ei ole päällä niin en laita omasta tekstistäni linkkiä, sorry. Mutta tosiasiassa näitä kriteerejä mitä tässä nyt laittelin, niin Kari Tyni on kaikin puolin loistava selostaja, niin äänenkriteerien, tiedonhallinnan kuin hehkutuksen ja objektiivisuudenkin puolesta.

En sitten äänestänyt ketään, kun Kari Tyniä ei ollut listalla. Lievemaata voisin äänestää, kun hän on toiminut Tynin aisaparina kohtuullisena adjutanttina.
 

Tarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, St. Louis Blues
Viestin lähetti motor görlitz
Tuon Suomi-USA- ottelun selosti kylläkin Juha "solarium" Jokinen.



Motor görlitz on tainnut katsella vähän Pulttiboisia! Mahtoiko mies oikeasti käydä solariumissa vai oliko/onko hän kova matkustelija?

:)
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Voitto Luikkonen. Jäätävää curling selostusta Torinosta.
 

-KBR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Liberec White Tigers
Parasta selostusta tarjoaa mielestäni Metro Fm:n Edu Kehäkettunen, eli Harri Hinkkanen. Mieletöntä setitystä.
 

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
No kyllä ihan selkeästi tämän kauden jälkeen selostajien keisari on Iskelmä Kaakkois-Suomen Eero Tauru :)
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kyllä pakko valita 'joku muu' koska Tuomas Virkkusta ei löytynyt vaihtoehdoista. Voittaa pääkanavien selostajat kevyesti!
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Joku muu

Ääni em. kohtaan, mielestäni tällä hetkellä paras sepittäjä on Urheilukanavan Tuomas Virkkunen. Kaveri tietää melko hyvin taustoja, eikä selitä pelkästään sitä, minkä jokainen katsoja omilla silmilläänkin näkee. Toisaalta asiapuoli ja potaskan puhuminen ovat sopivasti tasapainossa, joten ei Virkkunen liian kuivakkakaan ole.
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
Kari Hietarinta

Hietsu on tietotaidoltaan ylivoimainen kaikkiin muihin verrattuna kun puhutaan nimenomaan jääkiekkoselostajista. Ainoa miinus (ja todella pitkä sellainen) on TPS-taustasta johtuva selkeä kotiinpäinveto. Harmi vaan että Karin selostuksen katkaisee liian usein koko kansan merisää.
 

Calder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, K-Vantaa, Buffalo, HämPy
Tuomas Virkkunen

Urheilukanavan loistoselostaja. Tarzan, Örkki, Pablito, Ikerman...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voi teitä, hyvät helsinkiläislapset. Vaikka on teitä varmasti fiksujakin. Eero Tauru.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Linkku jääkiekossa, Bubi arvokisoissa, Aki Kauppinen snookerissa(tosin muitahan ei suomeksi kai olekaan). Leikki-ääni menee Iku Viitaselle, jonkinlaista historiaa teki hänkin.
 

tonderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
MetalMac kirjoitti:
No kyllä ihan selkeästi tämän kauden jälkeen selostajien keisari on Iskelmä Kaakkois-Suomen Eero Tauru :)

Samaa mieltä. Eero on kyllä kieltämättä persoona niiden keltamustien lasiensa kanssa.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on sanottava, että se joka tässä äänestyksessä saa eniten ääniä, on suosituin selostaja ainakin sillä mittarilla, mitä tässä äänestyksessä mitataan. Ja niinhän se menee, että ykkönen on voittaja ja kakkonen on hopealla. Ero on hiuksen hieno, mutta kuitenkin riittävän suuri. Tämä äänestys on siitä hieno, että sijoitukset selviävät järjestyksessä ensimmäisestä viimeiseen, ja tuon järjestyksen ylimmäisenä on se, joka on kerännyt eniten ääniä.

Bubi tietysti!
 

#61

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Eero Tauru
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Tuomas Virkkuselle menee ääni täältä. Pitää oikein ihmetellä, mistä urheilukanava on löytänyt näin hyvän selostajan, kun esimerkiksi ylellä ''selostavat'' hoopi ja tapsa. Virkkuselta löytyy tietoa aika hyvin ja juttu luistaa. Sopiva tasapaino sellaisen turhan jaarittelun ja ottelutilanteen seuraamisen välillä. Pieni miinus siitä, että joskus mies tuntuu hukkaavan punaisen langan ja selostukseen tulee kymmenen sekunnin mittainen tauko.

Erityismaininta ''ai nyt tuli maali'' Bubille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös