Paras ateria ?

  • 1 566
  • 13

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Kun nyt täällä näitä ruoka-aiheisia otsikoita on niin laitetaanpa tälläinen kysymys:

Mitä, missä, milloin olet syönyt kun olet syönyt ns. täydellisen aterian ja mitä siihen kuului, eli mikä ateria on jäänyt erityisesti mieleen ja miksi ?

Itselläni noita on muutama:

1. Thaimaa, Bankok, laadukkaan hotellin ravintola, jossa useita seisovia pöytiä. Safka maksoi jotain 80 suomen markkaa / naama, mutta valikoima mitä ihmeellisempiä herkkuja oli valtava. Ravintola oli kohtalaisen pieni ja tunnelmallinen, hyvät näköalat, loistava palvelu. Huikea ateriointi joka on jäänyt mieleen ehkä osaltaan vieraan kulttuuri(shokin) takia.

2. Jossain Ranskan ja Espanjan rajalla. Olimme ajaneet syömättä ja nukkumatta Espanjasta ranskaan, nälkä oli armoton, vatsa kutistunut. Espanjan raha taisi olla lopussa ja oli pakko ajaa suoraan Ranskaan. Ensimmäinen mahdollinen ruokapaikka heti rajan jälkeen oli yllätys, yllätys McDonalds, kyllä oli Hampurilainen hyvää.

Muita:

- Mahtava illallinen jossain päin turun saaristoa eräällä business reissulla.
- Pikkuroban kotipizassa puolikas pizza 3-4 aikaan yöllä. Vieläkin harmittaa etten syönyt enemmän, pizza oli kerrassaan erinomainan, myöhemmin ei ole ollut niin hyvää :(
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Rooma

Itse olen kerran elämässäni syönyt täydellisen aterian ravintolassa Roomassa, Agate et Romeo-nimisessä. Ateria oli ns. seitsemän ruokalajin illallinen joka sisälsi mm. marinoitua tai graavattua miekkakalaa, grillattuna tonnikalaa ja muuta hyvää. Kokonaisuus höystettynä muistaakseni kolmella eri viinillä, liköörillä ja grapalla. Suosittelen tätä ravintolaa kaikille, mutta tehkää varaus ajoissa, sillä kyseessä on 2 tähden Michelin-ravintola ja aika suosittu.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Joo.. saahan noissa ulkhomaalaisissa paikoissa kaikenlaista safkaa.. mutta Salven silakat! Sitä ei kyllä voita mikään makarooni!
 

Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Phoenix Coyotes, Liverpool, TPV, Haka
Pullo ehtaa Coca-colaa ja muutama Lidlistä ostettu juustohampurilainen joihin lisukkeeksi hampurilaiskastiketta, suolakurkkua ja salaatinlehti. Muuta ei tarvita ja täydellinen ateria on valmis.

Paras kodin ulkopuolella syöty ateria on koettu Espanjassa ja tarkemmin ottaen Kanarian saarilla jossa pistelin poskeen annoksen jonka nimi oli Vasikanleike spagetilla. Muuta vikaa siinä ei ollut kuin se että annos oli aivan liian pieni.

Sitä paisti eksoottisin ruokalaji mitä oon maistanut on mustekala joten se kertonee jotain mun ruokailutottumuksistani. Mää syön ennemin makaroonilaatikkoa ja muuta kotiruokaa kuin hienoa gourmetsapuskaa, heh.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Olen syönyt useita kertoja "hyviä" ruokia ja sitten _hyviä_ ruokia.

Vapaassa järjestyksessä:

Berliini, joku Michelin-mesta...tajuttoman hyvä, hyvännäköinen jne. ateria mutta pieni->broidin kanssa Mäccärin kautta hotellille.

Hotelli Ivalo, Lapin vaelluksen jälkeen 8 vuoden aikana melkein joka vuosi. Aivan sama mitä syö, maistuu aina loistavalta.

Poronfile valkoviinimaridanissa röstiperunoiden kanssa, jälkiruokana paistettua Lapinjuustoa lakkahillon kanssa. Paikka
Nirvajohkan ranta P9776543 I3476345, Muotkatunturit. KKJ-koordinaateissa voi olla pientä heittoa...

Muutenkin itse arvostelen ruokaa oikeastaan kolmella kriteerillä.

Kuvottava- En syö enää ikinä ellei ole pakko (Intin Kinkkupasta Banaanilla kuuluu tähän luokkaan)

Ravintoa- Kaikki se mikä ei maistu pahalta ja täyttää vatsan.

Loistava - Noh mitä sitä selittelemään. Normaali ruokakin voi olla loistavaa riippuen olosuhteista->Fyysisen rasituksen jälkeen kaikki maistuu hyvältä...melkein kaikki ks. "kuvottava".

On mielestäni mahdotonta vertailla eri aterioita keskenään, ellei niitä syö "peräkkäin" joten tyydyn vain pitämään joitain aterioita em. luokkien mukaisina.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Täysin mahdotonta sanoa. Erinomaisia on ollut paljon. Sanotaan nyt vaikka Tansaniassa Dar es Salamin lähistöllä syöty hummeri. En yleensä suosi äyriäisiä kuumana tarjoiltuna, mutta tämä grillissä käynyt ja valkosipulivoisulan kanssa tuttavuutta tehnyt otus oli taatusti ollut oikean kokin käsissä.

Argentiinassa Iguassun putouksilla tarjotut sisäfilepihvit loistavan paikallisen punaviinin kanssa ansaitsevat myös tulla mainituiksi. Kokonaisvaikutelman täydensi äärimmäisen ammattitaitoinen tarjoilu. Jos joku vielä tulee meikäläiselle puhumaan kotimaisen lihan ylivertaisuudesta, tiedän varmasti monen asian olevan häneltä vielä kokematta.

Nimim. Uskomattoman hyvää lihaa Suomen ulkopuolella syönyt.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Oloneuvos
Täysin mahdotonta sanoa. Erinomaisia on ollut paljon.

Juuri näin.

Olen työni puolesta tehnyt niin paljon matkoja mitä erilaisimpiin paikkoihin ja maihin, että vastausta on mahdoton antaa.

finnishninjan mainitsemat Salven silakat ovat oikeaan hetkeen veretseisauttavat. Kokeiles muuten joskun Hesassa Savoyn tai Palacen vastaavia. ''Ei jätä kylmäksi'' ja luonnollisesti pottumuusilla.

Hyvä ateria on aina kokonaisuus, eikä siihen liity välttämättä lainkaan gourmet'a eikä hienostelua. Lähimuistissani on nimittäin hyvässä ja vieraanvaraisessa seurassa nautittu, todella hienona kesäpäivänä, Nauvossa nautittu isännän itsensä huvilallaan savustama lohi tarvittavine lisähöysteineen. Nam!

Kun kaikki natsaa, ruoka on vain yksi osa nautintoa, kokonaisuus ratkaisee!
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Jouluna syömme aina Karjalan paistia, keitettyjä perunoita, porkkana- ja lanttulaatikoita, riisipiirakoita. Palanpainikkeena menee sitten maito tai kotikalja. Minusta tuossa on varmasti eräs maailman parhaimmista aterioista mitä voi koskaan saada.

Lisäksi mainittakoon makaroonilaatikko, joka maistuu aina. Eräs parhaimmista aterioistani oli perunamuussi ja savumakrilli. Makrilli tosin oli kaupasta ostettu mutta perunamuussi itse tehtyä. Myös tacot menee, nekin on erittäin hyviä. Huomaa että tässä kirjoittaessa tulee nälkä. Pitäisiköhän tehdä pari voileipää?
 

hamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Minullakin tuo paras ateria oli Espanjassa, Madridin lähellä.
En nyt tarkkaan muista paikkaa mutta olimme paikallisen kanssa tutustumassa nähtävyyksiin, kun tämä herra vei meidät johonkin ravintolaan missä sitten saatiin 5 tai 6 eri ruokalajia. Oli kyllä kaikkea laidasta laitaan.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
2 hodaria...

Paras ateria on usein se, joka on nautittu, kun on raastavin nälkä, niinkuin allekirjoittaneella viime lauantaina:

Heräsin puhelimeen aamulla about 11:30, tarvitsivat tuomaria paikkaamaan poisjäänyt, tarjolla oli viisi matsia. Ei muuta kun kamat äkkiä kassiin ja menoksi. Aamiainen? mikä se on? Ja siinä tohinassa jäi tietysti lompsakin himaan...

Parin ottelun jälkeen (pikkaista vaille 2h/matsi) alkoi jo hieman huikoa. Kuumuuteen sai nautittua vettä ja sporttilitkuja, muttei se kauaa tue. Onneksi kolmannen pelin jälkeen sai vaihdettua suojukset pois ja siirryin tuomaroimaan pesiä. Vain kuumuus meni nälän ohi.

Onneksi neljännen pelin aikana huomasin tuttavaperheen katsomossa - valmistautuivat seuraavaan, jossa heidän poikansa oli mukana - ja sain heille viestitettyäni ongelmani.

Ennen viimeistä ottelua pääsin viimeinkin syömään aamiaisen, lounaan ja kaiketi päivällisenkin... kaksi uskomattoman herkullista "ballpark - hot dogia", toinen chilillä. toinen ilman, mmmmmmmmmmm.... ei parempaa ateriaa saanut pitkään aikaan.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Thaimaa, Koh Samui

Ehdottoman ykkösateriani nautin viime kesänä heinäkuun toisella viikolla. Paikkana Sun Garden, Lamai Beachillä, Koh Samuilla.

Ravintola on ns. rantaravintola, eli istun avovaimoni kanssa valtameren ääressä (n. 3 metriä rannasta) kynttilän valossa. Ilta oli miellyttävä, n. 25 C ja kevyt vilvoitatva tuulahdus mereltä. Ateriana alkupalaksi katkarapucocktail tuoreista katkaravuista, pääruokana grillattua kalaa (en edelleenkään tiedä mikä kala se oli), sekalaisia kasviksia ja jotain riisiä. Jälkiruokaa kookosjäätelöä. Ja juomaksi thaimaalaista viiniä.

Ruoka itsessään ei olut siis mitään erikoista (hyvää se kyllä oli), mutta ne muut puitteet tekivät siitä ehdottoman ykkösateriani.
 

Rocco

Jäsen
Olen todellinen kulinaristi joten elämykset ateriasta voivat olla aika omituisia. Itse ruoka ei ole "se" juttu joka saa pisteet vaan moni muu ruokailun osa-alue vaikuttaa paljon.

- San Jose, Kalifornia. Paikan nimeä en muista mutta muutama minuutti keskustan ulkopuolella oli erään Brasilialaisen kaverin ruokapaikka. Siellä söin aamiaiseksi chorizo-munakkaan. Munakas oli ok mutta se kahvi... jestas kun oli hyvää. Tämä kaveri paahtoi kahvin itse takahuoneessa ja maku oli niin pehmeää että vieläkin mieltä kaivelee etten muista ravintolan nimeä.

- San Jose, Kalifornia. Eräs satamaravintola (vaikkei kaupungissa olekaan sen koommin satamaa) ja siellä annos possunkylkeä. Lautaselle tulikin 30cm pitkä possunkylki ja iso kasa lohkoperunoita. Niitä sitten naama rasvassa tule vedettyä naamaan ja voi että oli hyvää.

- Tallinna, Viro. Viru-hotellilta kun lähti vanhaan kaupunkiin päin ja korttelin päässä meni toiseen kerrokseen niin sieltä löytyi joku viikinki-henkinen ravintola. Siellä sitten vedin jonkun neljän lihan annoksen. Nam.

- Tillikka, Tampere, Suomi. Legendaarinen pyttipannu on aina yhtä hyvää ja kursailematonta. Ei mitään ylimääräistä eikä mitään hörhötystä.

- Oma koti, Suomi. Omatekemä chili on aina sellaista että kieli meinaa lähteä mukana.

Nyt Citymarkettiin hakemaan jotakin valmisruokaa. Tämä ei siis liity mitenkään kategoriaan "hyvä ateria"
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika pahan nakkasitte. No, muistellaanpa :

- Muutama vuosi takaperin pääsin nauttimaan useammankin erinomaisen aterian peräkkäin n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Paikan nimi oli Skinskatteberg ja siellä sijaitsi vanhaan meijerirakennukseen remontoitu pensionaatti, jossa majailin 3 päivää koulutettavana. Kaikki raaka-aineet olivat paikallisesti tuotettuja ja ruoka asiantuntevasti valmistettua. Kun vielä ruokajuomat (viinit) ja palvelu olivat kohdallaan oli nautinto valmis.

- Vaimon laittama kotoinen perunamuusi jauhelihakastikkeella kuuluu ehdottomasti kestosuosikkeihini. Sitä söisi paljon enemmän kuin mahaan edes sopii.

- Oikein nälkäisenä sitä osaa arvostaa myös ruokaa, joka ei muuten ehkä olisikaan mitenkään erikoista ja tähän kategoriaan kuuluu höyrytetty lihapiirakka kahdella nakilla. Kumman hyvältä se maistuu kun on työpäivä venähtänyt ilta kahdeksaan eikä ole aamukahvin jälkeen laittanut suuhunsa mitään.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Parhaan aterian pääsee ahmimaan joka kevät mökkikauden aluksi. Talven jälkeen ensimmäinen savupöntöllinen tuoreita muikkuja on parasta mitä suun kohdalle voi sattua. Enpä ole yhdestäkään ravintolasta saanut yhtä maittavaa ruokaa.

Ravintola-annoksista on mieleen jäänyt työreissu Sveitsissä. Asiakas vei paikalliseen ravintolaan, jonka erikoisuus metsästys kautena oli vuorikauris. Ja kausi kun oli käynnissä piti tuota kaurisfilettä maistaa. Kaikkinen lisukkeineen sekä punaviinin kera oli annos parasta, mitä olen kuunaan päivänä ravintolasta saanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös