Palloseuran uudelleenrakennus vol x

  • 4 720
  • 11

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Vuoden 2010 mestaruuden jälkeen ollaan kyykätty monta vuotta putkeen ja tämän kauden piti Suikkasen paluun myötä olla kunnianpalautus. Kuten kaikki tiedämme, näin ei ole tapahtunut, vaan lunta tulee tupaan jokaisella sektorilla. Tällä hetkellä kaikki ketjut täyttyvät samoista asioista ja viimeisin kyykkäys tapahtui eilen Vahalahden vieraillessa ensimmäistä kertaa vanhassa kotihallissaan.

*Taustaorganisaatio on mätä
*Peli ei toimi
*Joukkueen sisällä ristiriitoja
*Sarjajumbo, kausi pian taputeltu
*Julkisuuskuva on karmea
*Yleisökeskiarvo laskee
*Kannattajayhteisössä kuhisee
*Välinpitämättömyys on päällimmäinen tunne

Etäkannattajana en tiedä tarkasti mutkan käytännöntoimista, mutta olen saanut sellaisen kuvan, että kannattajatoiminta on nostanut päätään viime vuosina erittäin positiivisessa valossa ja yhteinen sävel on löytynyt. Eilisen episodin jälkeen myös kannattajatoiminta on rakoilemassa ja tämä on mielestäni asia, joka olisi saatava välittömästi korjattua. Me emme pysty vaikuttamaan pelin etenemiseen, emmekä suoranaisesti hallituksen toimiin, mutta mikäli kannattajaverkostokin repeilee, niin mitä meille jää? Mielestäni oiva kysymys on, mitä toimivaa tässä organisaatiossa on tällä hetkellä?

Halusin avata uuden ketjun sitä varten, että tähän olisi hyvä koota asioita, joilla kurssi saadaan kääntymään. Mitkä ovat niitä konkreettisia toimia, joiden on väistämättä tapahduttava? Onko jotain, joilla me kannattajat voimme tähän vaikuttaa?
Toki aiheellista on pohtia sitäkin, että onko kurssi enää käännettävissä, vaan uppoaako laiva kokonaan ja sen jälkeen järjestäydytään uudestaan.
 

hepu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä oon tässä jo jonkin aikaa samoja juttuja funtsinut. Tepsin on ehdottomasti saatava osaavat henkilöt seuran taustalle. Tarkoitan siis, että kaikenmaailman Aallot, Österlundit, Vuoret ym. nopeasti pois organisoimasta Seuran toimintaa. Joukkueen rakennus on niin päin v***ua hoidettu, että jos (kun) samat herrat jatkavat HC TPS:n ytimessä, tulevat seuraavatkin kaudet olemaan samanlaista kyntämistä kentällä. Petun ja Vahan kusemiset ja jälkeenpäin huutelut, palkka-asiat, älyttömät pelaajasopimukset ym. idioottimaiset teot ovat tahranneet Tepsin maineen totaalisesti. Näiden asioiden takia ei saada hankittua hyviä suomalaisia pelaajia rosteriin vaan joudutaan turvautumaan lukemattomiin ulkomaanapuihin, ja kyllähän kaikki ovat nähneet millaista tulosta siitä seuraa. Mitään pois ottamatta keneltäkään ulkkarilta kuitenkaan, he ovat suurimmaksi osin oman duuninsa hoitaneet hyvin. Muukalaislegioonat eivät kotoisessa Liigassa pärjää, se on selvä.

Pointti on siis se, että tausta-asiat on saatava ehdottomasti kuntoon, ennenkuin voidaan odottaa joukkueelta menestystä. Jos seurassa jyllää järkyttävä sekasorto, kuten TPS:ssä, heijastuu se väistämättä kentälle.

Kauheinta tässä on se, että nämä Össet ja kumppanit eivät ilmeisesti edes välitä menestyykö joukkue, kunhan itellä on kivaa ja rahaa tulee. Kaivais sen päänsä pois perseestä. Tämä on bisnestä, mutta se bisnes pohjautuu joukkueen urheilusuoritukseen ja menestymiseen. Tätä eivät päätäntävaltaiset herrat älyä, ja se huolettaa ainakin mua.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Mielestäni kaikki lähtee kyllä siitä, että pelillinen menestys on hyvä. Varmasti 1990-ja 2000-luvullakin samat ongelmat lymysivät taustalla, mutta jatkuva menestys piti ne piilossa. Kun vuoden 2009 puolivälieriä oli seuraamassa, silloin aisti, että tätä jengi haluaa. Joukkue tsemppaa ja halli pullistelee. Silloin ei vielä tulosta tullut. Homma sitten kulminoitui seuraavana keväänä. Tällöin en muista kenenkään hirveästi valittaneen.

Ykkösprioriteetti: pelillinen menestys! Mutta millä vitulla tänne saadaan voittava joukkue? Nytkin viime kesänä kävi hirveä muutoksen puhuri ja taas kerran joukkueen PITI olla kunnossa. Niin kuin Virrankin kanssa.

On puhuttu paljon, että pitäisi saada turkulainen runko joukkueeseen. Mutta mistä niitä turkulaisia pelaajia enää löydetään? Lähes kaikki paluumuuttajat ovat järjestään flopanneet. Lucenius nyt poikkeuksena ja Koskiranta ajoittain.

Nyt kun ollaan jumbona, niin voi todeta, ettei sijoitus voisi olla yhtään huonompi, vaikka mukana olisi ollut pari kenttää A-junnuja.
 

hokihoki

Jäsen
Mahtavia kiteytyksiä yläpuolella, allekirjoitan 100%.

Valitettava fatka on vain se, että ihan sama mitä täällä vaaditaan, toivotaan, rukoillaan ja anellaan, niin se on yksi ihan vitun sama. Seurajohto on lukinnut vastaukset, eikä kysele yleisöltä. Veikkaan (ehkä nykyään jopa toivoin), että tämä vanha mahti tulee kuolemaan ja tuhkasta nousee "uusi" TPS, jonka naruja ei vetele nämä sama mätämunat, kuin nyt.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rosvosektorin mainitsemista seikoista ensimmäinen on syy ja loput ovat seurauksia. Siinä se. On organisaatiossa toki ollut aikaisemminkin ongelmia, mutta vasta viime vuosina asioita on ruvettu tekemään niin pahasti väärin, että pelillinen menestys ei ole enää mahdollista. Enemmän tai vähemmän samaa paskaa tässä lusikoidaan jo neljättä vuotta peräkkäin, eikä se voi olla sattumaa. Nyt saadaan juuri sitä mitä ansaitaan.

Muutoksia organisaatioon ei kuitenkaan liene luvassa, koska hallitus kaikesta päätellen nauttii edelleen omistajien luottamusta. Tämä sen perusteella, että hallituksen jäsenet ainakin kuulopuheiden perusteella patsastelevat hallilla virne kasvoillaan ja toimitusjohtaja saa päästellä julkisuudessa "leikkaus onnistui, potilas kuoli" -tason viisauksiaan viikosta toiseen ilman, että kukaan puuttuu asiaan.

Tämä kausi on menetetty ja ensi kauden joukkueen rakentamisessa pitäisi nyt olla aktiivisin vaihe. Mahtaa imu olla valtava, ottaen erityisesti huomioon, miten omia kasvatteja ja joukkueen parasta pistemiestä on seuran tai joukkueen johdon toimesta viime aikoina kohdeltu.

Mielellään sitä yrittäisi itselleen uskotella, että tunnelin päässä näkyisi näin monen vuoden konttauksen jälkeen edes jotain valoa. Estonian radiomiestä lainaten, todella pahalta, todella pahalta näyttää tässä nyt kyllä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Näin tekee. TPS:n autokannella on helvetisti vettä, visiiri on lentänyt huitsin nevadaan. Ja meillä on myös blackout. Mahtaakohan lautatkaan täyttyä niinkuin pitäis.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pitkäjänteisyyttä seuran tekemisiin, kasvatetaan omista junnuista perusrunko ja mitä omista ei saada niin sitten mennään markkinoita naaraamaan osaavan UTJ,n johdolla.
Ei heti ole menestystä odotettavissa uutta runkoa sisään ajettaessa mutta ei ole nykyisellä menollakaan.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Sinänsä hyvä ketju ja soisi, että seuran porukka ottaisi täältä jotain talteen.

Tuo autolautta kuvastaa Tepsin toimintaa hyvin. Tää on ikäänkuin se autolautta, joka on kyljellään Ruissalon rannassa ja odottaa lopullista torpedointia, sekä vajoamista pohjaan. Jos tästä suosta samalla organisaatiolla noustaan, on se vittu vaan isomman luokan ihme. Sen verta on ylimieliset olleet kaikki seuran kannanotot tähän asti. En usko irtisanomisiin johdossa tai alemmissakaan portaissa. Sitä ennen ei valitettavasti varmaan mikään muutu.

Näillä eteenpäin:

-Selkeä visio tulevaisuudesta ja minne mennään
-Selkeä panostus omiin kasvatteihin, tuontimiehet vittuun alemmista kentistä
-Selkeä panostus _varmoihin_ pelaajiin - vähemmän yllätyksiä kauden aikana
-Iso pelaajarinki ja yhteistyöseura alemmista liigoista, vaikka oma perustamalla jos muu ei auta
-Lippujen ja kaljan hinnat alas. Ei noilla hinnoilla väkeä saada tupaan, varsinkin kun tuote on täyttä kuraa. Jos on kiva käydä, hinnoilla ei sitten ole enää väliä..

Ensi kaudeksi toivon nyt sitä todellista, täyttä ja kunnon tyhjennystä. Jos ei muu auta, niin sopimuksia on vaikka purettava (Miettinen) ei jatkettava (Pulli) jne.
 

Slibard

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi mielenkiintoista nähdä miten seura pärjäisi urheilullisesti ja taloudellisesti, jos kukin kannattaja pääsisi itse rakentamaan joukkueen. Olisihan se hienoa, jos joukkue rakentuisi pitkälti omista junioreista, mutta kuinka moni lopulta malttaisi odottaa sen muutaman kauden, että tulosta alkaisi näkymään? Luultavasti heti syksyllä valitettaisiin, ettei suurseura voi aloittaa kautta näin kokemattomalla joukkueella. Vähän sama kun todetaan, että riittää, kun pelaajat antaa kaikkensa, vaikka tappio tulisikin. Joulukuussa todettaisiin liigan viimeisenä ollessa, että eipä haittaa, kun kaikki antaa kaikkensa. Paskat, voittavaa joukkuetta halutaan kannattaa, melkein riippumatta siitä miten niitä voittoja tulee.

Tällä kaudella joukkue tuntuu olevan täynnä alisuorittajia tai sitten heidän normitasonsa on noin heikko. Nämä onnistuneet vahvistukset taas ovat osan kannattajien hampaissa, kun eivät nyt niin täydellisesti puolusta. Nämä pitäisi myydä vielä kun rahaa saa ja junnuja tilalle. Sama kuin pistäisi rahaa pankkiin. Nostetut junnut 30 peliä tehoilla 1+3 ja TPS nousee? Tai ei nouse, mutta ensi kaudella vähintään tuplaisivat pisteet.

Mielestäni valmennuksen pitäisi saada porukka pelaamaan tasollaan ja joukkueena riippumatta kuinka päin helvettiä se on kasattu. Väärä ketju, mutta ei kaikesta voi syyttää Vuorta tai hallitusta. Joku vastuu on myös valmentajalla ja pelaajilla.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Muutoksia organisaatioon ei kuitenkaan liene luvassa, koska hallitus kaikesta päätellen nauttii edelleen omistajien luottamusta.

Nykyinen hallitushan koostuu omistajista sekä omistajien kavereista ja sukulaisista, joten tietysti hallitus nauttii omistajien luottamusta.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Varmasti 1990-ja 2000-luvullakin samat ongelmat lymysivät taustalla, mutta jatkuva menestys piti ne piilossa.

Jotain vaikutusta saattoi olla silläkin, että Tepsin asioita hoiteli tuolloin muuan Hannu Ansas. Ei Tepsi ongelmaton organisaatio ollut silloinkaan, mutta Ansaksen osaaminen oli hieman toista luokkaa kuin näiden nykyisten herrojen. Toki sekin pitää muistaa, että ajat ovat nykyään toisenlaiset. Ansaksen aikoina SM-liiga oli taloudellisesti ja urheilullisesti paljon vahvempi sarja kuin nykyään.

Mutta kun Tepsin alamäestä puhutaan, niin monet tuntuvat korostavan vain viimeisimmän mestaruuden (2010) jälkeisiä vuosia. Surkeitahan ne ovat olleet, mutta itse näen Tepsin alamäen alkaneen viimeistään jo jossain vuoden 2005 tienoilla. Silloin Tepsin säännölliset esiintymiset pleijareissa vaihtuivat säälipleijareista ulos lentämiseen. Tietysti viimeisimmän mestaruuden jälkeen alamäki on ollut vielä jyrkempi, mutta isossa kuvassa trendi on ollut laskeva jo kymmenisen vuotta.

Mitään muutosta ei tule tapahtumaan niin kauan kuin omistajataholle riittää nykyinen meininki. Jo vuosia on ollut selvää, että urheilullista menestystä ei tosissaan tavoitella. Sitä ei tietenkään sanota ääneen, mutta nykyinen TPS vertautuu tavoitteiltaan johonkin SaiPaan: rimpuillaan liigassa mukana, yritetään päästä pleijareihin ja yritetään päästä taloudessa plussalle. Ero SaiPaan on se, että SaiPa taistelee ja on sarjassa tälläkin hetkellä Tepsiä korkeammalla.

Koska Tepsin omistuspohjaan ei ole varmaankaan tulossa lähiaikoina muutoksia, niin kurssin voi kääntää vain ihme. Minusta tässä tilanteessa olisi aivan sama, jos mentäisiin pari kautta junnupitoisella joukkueella. Tulos tuskin olisi enää nykyistä huonompi. Parin kauden kyntämisen jälkeen joukkueella saattaisi olla kelvollinen omista kasvateista koostuva runko, joka on hitsautunut hyvin yhteen. Sekin olisi parempi vaihtoehto kuin nykytyyli, jossa on paljon vähemmän pysyvyyttä, ja jolla ei silti tule menestystä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä oon tässä jo jonkin aikaa samoja juttuja funtsinut. Tepsin on ehdottomasti saatava osaavat henkilöt seuran taustalle. Tarkoitan siis, että kaikenmaailman Aallot, Österlundit, Vuoret ym. nopeasti pois organisoimasta Seuran toimintaa. Joukkueen rakennus on niin päin v***ua hoidettu, että jos (kun) samat herrat jatkavat HC TPS:n ytimessä, tulevat seuraavatkin kaudet olemaan samanlaista kyntämistä kentällä. Petun ja Vahan kusemiset ja jälkeenpäin huutelut, palkka-asiat, älyttömät pelaajasopimukset ym. idioottimaiset teot ovat tahranneet Tepsin maineen totaalisesti. Näiden asioiden takia ei saada hankittua hyviä suomalaisia pelaajia rosteriin vaan joudutaan turvautumaan lukemattomiin ulkomaanapuihin, ja kyllähän kaikki ovat nähneet millaista tulosta siitä seuraa. Mitään pois ottamatta keneltäkään ulkkarilta kuitenkaan, he ovat suurimmaksi osin oman duuninsa hoitaneet hyvin. Muukalaislegioonat eivät kotoisessa Liigassa pärjää, se on selvä.

Pointti on siis se, että tausta-asiat on saatava ehdottomasti kuntoon, ennenkuin voidaan odottaa joukkueelta menestystä. Jos seurassa jyllää järkyttävä sekasorto, kuten TPS:ssä, heijastuu se väistämättä kentälle.

Kauheinta tässä on se, että nämä Össet ja kumppanit eivät ilmeisesti edes välitä menestyykö joukkue, kunhan itellä on kivaa ja rahaa tulee. Kaivais sen päänsä pois perseestä. Tämä on bisnestä, mutta se bisnes pohjautuu joukkueen urheilusuoritukseen ja menestymiseen. Tätä eivät päätäntävaltaiset herrat älyä, ja se huolettaa ainakin mua.

Kyseinen teksti täyttä asiaa ja ei kauheasti ole lisättävää. Mutta tosiaan seuran pitäisi tyhjentää pöytä isolla kädellä ja lakaista kaikki turhat liat äkkiä pois ennenkin on myöhäistä. Tuo juoksukoira Össe sanoi jossain haastattelussa kaiken olevan seurassa hyvin ja jos he luulevat että noilla nykyisillä jutuilla meinataan jatkaa niin tämä seura on nopeammin kuin ketään arvaakaan uponnut todella syvälle pohjamutiin.
Uudet herrat taloon, joukkue koottava pelaajista jotka oikeasti haluavat pelata noille kolmelle kirjaimelle, yleisölle eikä vain itselleen ja joilla on asennetta pelata. Valitettavasti tietyllä osalla pelaajista on jatkopahvi ensi kaudeksikin ja toivottavasti Vuori ja kumppanit saavat myytyä heidät muualle kuten Pulli ja Miettinen. Tuollaisilla Mestistason jätkillä ei ole mitään käyttöä ja varsinkaan jos Eurooppaliigaan ollaan menossa. Tätä menoa loputkin sponsorit karkaavat TUTON leiriin( toivottavasti nousevat liigaan) ja jokainen voi kuvitella mitä sekin tarkoittaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös