Pallokerhon otteet kaukalossa kaudella 2016–2017

  • 246 379
  • 2 325

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Nonni. JYP oli kyllä vahva suunnilleen koko matsin, annettiin onnistumisia pelitilanteissa ja innostuivat vääntämään kolme erää. Jatkoaika oli takaiskua lukuunottamatta Kerhon. Piti oikein googlettaa, mistä pillipiiparit olivat kotoisin, etteivät vain Keskisuomesta. Sen verran paljon linja suosi vahvoja, mutta hipaisuista kaatuvia jyppiläisiä. Eivät olleet(?) Silmiinpistävää oli myös kiekottomien estäminen - ilmeisesti sääntökirjan mukaisesti(?) Parempi sai vain yhden pisteen enemmän, joten ok.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Eli voipi sanoa melkein jo varmaksi, että kisassa taistelevat Larmi, Turunen, Palve sekä Koivula. Toki puolet on vielä jälellä, mutta nyt näyttää aika dominoivalta nuiden herrojen osalta vuoden tulokastittelin palkinto.
Nappasin lainauksen Tulokkaat kaudella 2016-17-ketjusta.

Onhan tuo nyt kohtuu häkellyttävää kuinka paljon nuoret pelaajat ovat menneet eteenpäin tämän kauden Kerhossa. Milloin viimeksi? Valmennukselle lähtee varmasti iso kiitos, mutta onhan koko organisaation vaatimustaso ja ammattimaisuus on nousseet todella rajusti. Alettu etsimään aidosti sitä kilpailuetua ja ruvettu kilpailemaan. Jätetty se pikkusieluinen suhmurointi ja asioiden luuleminen vähemmälle.

Välillä tuntuu, että faneille tämän kauden osalta joku 8-sija olisi valtava pettymys. Mutta kun miettii lähtötilannetta viime kauden jälkeen, niin puhutaan aivan eri organisaatiosta, urheilujoukkueesta ja tavasta tehdä asioita. HPK:lla alkaa olla Liigan mittakaavassa aivan omanlaisensa toimintakulttuuri. Ja tulokset näkyvät jo nyt häkellyttävällä tavalla.

Itse pidän Pennasen Kerhossa ehkä eniten siitä, että vaikka samoilla resursseilla ei taistelekaan muiden kärkijengien kanssa, niin Kerhoa ei ole vielä murskattu yhdessäkään ottelussa, siis että pelin jälkeen voisi todeta, että nyt ei ollut mitään palaa. Päin vastoin, Kerho on hallinnut isoa osaa pelejä. Maalinteon tehokkuus on vielä estänyt sen, että puhutaan loistavasta alkukaudesta monella mittarilla, mutta ei vielä sensaatiosta.

En muista milloin viimeksi on ollut näin hyvä fiilis Kerhosta joukkueen lähtiessä joulutauolle. Todella paljon on koko joukkue saanut hyvää aikaan ja ihan oikeasti, Kerho on todellinen musta hevonen kevääseen lähdettäessä.

Monesti olen itsekin haukkunut Kerhon toimintaa ja heikkoa "tuotetta". Nyt siihen ei ole juuri mitään syytä ja toivon todella, että kerholaiset miehittävät Rinkelinmäkeä entistä useammin kevään aikana. Allekirjoittanut myös. Seura on toiminnallaan ansainnut kaikkien meidän tuen.
 

Ralph

Jäsen
Pitäisiköhän piakkoin HPK:n herätä joulutauon jälkeen taas kauteen? Aivan paskaa peli ja sitten soi omissa. Aika noloa hävitä kotona jollekin Ilvekselle ja varmaan lopulta isoin lukemin.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Huuhkajat
Tehdäänkö siellä taas vastustajan veskarista sankaria? Tilastojen ja laukaisukartan varassa mennään. Nyt ei valitettavasti peliä näe, mutta ilmeisesti ennen taukoa nähdyt surkeat otteet saavat jatkoa.
 

Ralph

Jäsen
Turusella, Innalalla, Koivistolla ja Somervuorella parikin huippupaikkaa, ei uppoa. Mutta sitten Mannisen laukaus uppoaa helpohkosti. Ehkä kannattaisi alkaa laukomaan kauempaa?
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taas ollaan ties monettako kertaa tällä kaudella häviämässä pisteitä luokattomaan erikoistilannepelaamiseen. Yli puoli runkosarjaa on nyt harjoiteltu, eikö siihen ylivoimaan saatana keksitä mitään lääkettä? Ny lisäksi alivoima löysää paskaa.
 

Ralph

Jäsen
Ny lisäksi alivoima löysää paskaa.
Siinä oli pitkä aika ilman alivoimamaalia, joku kymmenen peliä. Nyt sitten Lukkoa vastaan meni kolme vai neljä omiin, JYP:iä vastaan yksi ja tänään taas kaksi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kyllä nyt jumalauta Kerhon pitää alkaa ottamaan näistä peleistä enemmän sitä kolmea pistettä.

Kun mikään ei riitä.
 

Ralph

Jäsen
Montako pistettä olisi enemmän, jos edes jotkut näistä peleistä, joista pitäisi kolme pistettä ottaa, ne otettaisiin.

Tänään toki eivät edes halunneet niitä pisteitä lopussa. Nelonen kentälle ja painavat pelin kulmaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No eipähän ainakaan tauolta paluu alkanut samoissa merkeissä kuin viimeksi, mutta kylläkin jatkui samoissa merkeissä kuin ennen tauokoa.

2 pinnaa lämmittää silti, välillä olis kyllä kiva oikeasti voittaakin. Ei näistä jatkoajan neppailuista oikein nauti, tai jos joku nauttii niin hyvä, minä vain en pysty siihen. En varsinkaan kun se meno siellä jatkoajalla on sitten pelaajien toimesta tollasta pihapelailua, ettei sielläkään ketään kiinnosta se apinan raivo ja oikeasti maalin teko, vaan vedetään vähän jätön jättöä ja kikan kikkaa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:n pelistä tuntuu puuttuvan tällä hetkellä tunne. Joukkue syttyy pelaamaan vain hetkittäin mutta peliä ei pystytä naulamaan silloin, kun on ote. Tiedä sitten mistä johtuu. HPK pystyy halutessaan hallitsemaan peliä ja juoksuttamaan vastustajaa mutta se lopullinen tappamisen meininki puuttuu.

Ilvestä vastaankin kerjättiin verta nenästä, varsinkin toisessa erässä ja Ilves käytti omat hetkensä hyödykseen. Näennäistä pelaamista HPK:n osalta, kunnes saatiin se kavrennusmaali ja taas herättiin oikeasti pelaamaan ja ennenkaikkea yrittämään. Kolmannen erän ylivoimamaalin jälkeen tekeminen oli taas sellaista kuin sen pitäisi olla valtaosan pelistä. Alettiin voittamaan kaksinkamppailuja ja tämän kautta rupesi syntymään hyviä maalipaikkoja ja mahdollisuudet oli kolmeenkin pisteeseen. Se näköjään vaatii sen maalin tekemisen, että sytytään peliin mukaan. Onneksi ei oltu kuin kaksi maalia perässä ja etumatka oli vielä mahdollista ajaa kiinni.

Kovin kestävällä pohjalla ei tekeminen kuitenkaan ole jos joudutaan aina tappioasemassa ajamaan vastustajaa takaa. En sano, että aina pitäisi mennä pelissä johtoon tai tehdä paljon maaleja mutta jo halu voittaa kaksinkamppailut ja mennä maalille irtokiekkoihin ovat merkki siitä, että ollaan tuntella pelissä mukana eikä vain suorittamassa.

Yhtä kaikki, voitto tuli ja sehän lienee hyvän joukkueen merkki, kun noustaan parin maalin takaa ohi.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kyllähän Kerholla tuo peruspeli on kunnossa. Tunteettomalla suorittamisella pääsee jatkoajalle. Sama se missä vaiheessa ne maalit tulevat. Ilveksellä oli taistelua jotenkin enemmän: Heittäytymällä ohjattiin kiekkoa ja pidettiin viivaa jne. Pari napsua lisää a) taistelua ja b) suoraviivaisuutta joko kohti maalia tai hätäisempiä vetoja.

Seuraavaksi tulee vastaa kevään näkökulmasta kolme pirun hyvää mittaria: TPS, HIFK ja Pelicans. Toivomuslistalla:
- TPS:ltä min 1 piste
- HIFK:lta min 2 pistettä ja
- Pelsua pitää kouluttaa kolmen pisteen edestä
 

Ralph

Jäsen
Tänään kaksi ensimmäistä erää olivat melko vaisuja, mutta kolmas erä oli niin kovaa rummutusta, että olisi odottanut enemmän kuin yhden maalin silloin. Toisen erän heikosta vaiheesta on sanottava, että tuomarilta tuli lievää apua tähän. HPK sai ylivoiman selkästä tilanteesta ja Oula Palven kentällinen sai ylivoiman loppuun hyvän tilanteen, josta mm. Eero Somervuori mokasi huippupaikan. HPK jatkoi hyvää myllytystä ja Ilves oli paniikissa, kunnes Michael Keränen selvästi heittäytyi omia aikojaan Teemu Turusen edessä nurin ja tuomari vihelsi tästä jäähyn. Turusta tilanne nauratti ja kävi selvästi kommentoimassa Keräselle tuota kaatumista, jolla Keränen yritti saada Ilveksen pois paineen alta ja siinä sitten onnistui. Sillä ylivoimalla ei verkko heilunut, mutta siitä seurasi jäähyilyjakso, jonka aikana Ilves teki kaksi ylivoimamaalia.

Palve oli tänään ihan hyvä siihen nähden, että alla on neljän viikon tauko ja joulu. Oli erityisesti ylivoimalla aivan omaa luokkaansa ja vain Somervuoren tehottomuus vei Palvelta usean pisteen illan. Onneksi yhden pisteen sai ja pitkä pisteetön putki katkesi. Philippe Cornetille maali teki selvästi erittäin hyvää, kun peli on parantanut, mutta maalinteko vähentynyt. Pakko mainita Teemu Turunenkin, joka toki jäi pisteittä, mutta hänestä kyllä näkyy, että on aivan huippupelaaja vuodessa tai parissa. Alati vaarallinen, tekee vain hyviä ratkaisuja, enkä muista häneltä yhtään huonoa peliä tällä kaudella. Taistelisiko jopa pistepörssin voitosta ensi kaudella?

Kolmesta peräkkäisestä kotipelistä yhteensä neljä pistettä, vaikka olisi "pitänyt" tulla yhdeksän. Pelillisesti meno on kokonaisuutena katsottuna erinomaista, mutta pelin tasoon nähden HPK tekee vain liian vähän maaleja. Siltikin siis, vaikka HPK on tehdyissä maaleissa sekä sarjataulukossa neljäntenä, niin parempaa tuo voisi olla tuloksellisesti.

Kahdeksan ottelun maaliton putki ylivoimapelissä ylivoimalla katkesi. Edellinen ylivoimamaali kotona oli se HIFK-pelin maali lokakuussa, kun Sakari Mannisen syöttö kimposi pakista sisään. Eikun tekihän ne seuraavassa kotipelissa joo jatkoajalla maalin ylivoimalla. No seitsemän pelin kuitenkin.

HPK kohtaa seuraavassa neljässä pelissä vain top-6-joukkueita. Kolme ekaa peliä on vieraissa. Keskiviikkona Turussa Somervuori pelaa 700. ja Janne Lahti 600. Liiga-ottelunsa. Otto Paajanen pelaa perjantaina Helsingissä 300. Liiga-ottelunsa. Paajanen sai muuten tänään kaksi syöttöpistettä, peukku.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Pitkästä aikaa hyvä sisääntulo vieraspelissä. Palkintona 0-1 johtolukemat. Paikkoja oli kyllä useampaankin osumaan.

Manninen saisi kyllä laukoa enemmän. Tässäkin erässä pari hyvää vetopaikkaa, mutta vielä lähti siirtämään tai syöttämään.
 

Ralph

Jäsen
Jos verrataan maanantain avauserään, niin paljon parempaa ja yleisestikin hyvää vieraslätkää. Palve pääsemässä pisteputkeen ja komea esityö.

Nyt vain on tuo vire pidettävä päällä ja kun Larmillekin tarttuu, voitto tulee ja Tepsifanit kommentoi, että "tilastotappio".
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Erittäin hyvää, tasapainoista peliä.
 

T70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden HPK
Eikö toi Nikkilä ole jo nähty. Lempäälään, pliis
 

Ralph

Jäsen
Kolmosketju on kyllä hyvässä tikissä myös. Joo, nimellisesti kakkonen, mutta kolmonen kuitenkin. Cornet tehnyt taas kahdessa putkeen, Somervuorikin alusti Manniselle juuri viime pelissä.

Varsinaisella peliajalla joulutauon jälkeen neljä maalia. Kaksi tehnyt Cornet ja kaksi O.Manninen.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäs tämä tällainen HPK on joka on aivan alakynnessä ja iskee hyvällä prosentilla paikoista sisään. Ei ole tällä kaudella näkynyt?

Varsin fiksua vieraspelaamista kerholta. Maltilla kolmas erä ja hyvä tästä tulee.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Onhan tuota peliä kyllä ilo katsoa, peli parantunut koko ajan mitä pitemmälle on edennyt. Aktiivisuus hyvällä tasolla.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mikäs tämä tällainen HPK on joka on aivan alakynnessä ja iskee hyvällä prosentilla paikoista sisään. Ei ole tällä kaudella näkynyt?

Varsin fiksua vieraspelaamista kerholta. Maltilla kolmas erä ja hyvä tästä tulee.
Joku on kyllä lähettänyt tonne jonkun toisen jengin. Ne on vaan vetänyt Kerhon paidat päälle, sen verran jäätävää suorittamista. Tätä on ilo katsella.

Toivottavasti ei ala se saatanan peruuttelu seuraavaksi.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mikäs tämä tällainen HPK on joka on aivan alakynnessä ja iskee hyvällä prosentilla paikoista sisään. Ei ole tällä kaudella näkynyt?

Varsin fiksua vieraspelaamista kerholta. Maltilla kolmas erä ja hyvä tästä tulee.
Eivät ole edes alakynnessä. Laukauksia on taas selvästi enemmän kuin vastustajalla, myös hyvistä paikoista. Hyvää, ehyttä peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös