Paljonko autosi kuluttaa?

  • 2 697
  • 21

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Aloin tässä laskemaan, kun on ollut nyt enemmälti matka-ajoa, että mitä auto kuluttaa. Pirssinä on alla Alfa Romeo 156 2.0. Päivässä tulee ajettua sellainen 150 km nyt kuukauden ajan ja siksi ei kannata dieseliä ruveta laittamaan, kun näin lyhyen aikaa joutuu tuota väliä ajamaan. Pidempään jos tuota matkaa ajaisi, niin pakkohan se olisi nakuttaja laittaa.

Ajelen aikalailla jatkuvasti ylinopeutta. Matka kulkee pääteitä pitkin, kun työpaikkakin sijaitsee aivan moottoritien rampin juuressa, joten älkää tuomitko. Ko. auton ominaisuudethan tulevat esiin vasta isommissa nopeuksissa.

Matka/aika kaavalla keskinopeudeksi tulee 117 km/h, joten bensaakin kuluu vähän enemmän. Laskin nyt sitten kulutuksen ja se oli piirun vajaa 8,5 litraa satasella. Millaisiin kulutuksiin muut jatkoaikalaiset pääsevät nykyajollaan? Itse olen Alfalla päässyt kesälomareissun suhteellisen rauhallisella ajolla alle kahdeksaankin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Entisen Mondeon 1.8-litrainen vei sellaiset 7,8-8,4 litraa satasella riippuen siitä, paljonko ajosta tapahtui kaupungissa ja paljonko maantiellä. Hyvin harvoin tankkausten välillä oli pelkkää kaupunki- tai maantieajoa. Viime kesäisellä lomamatkalla päästiin 6,9 litraan satasella, kun suurin osa ajosta oli maantieajoa ja nopeus 80km/h tuntumassa.

Nykyinen Mondeon 1.8-litrainen suoraruiskukone on vähän pirteämpi, ja tuntuu vievän hiukan vähemmän. Kertaakaan ei ole mennyt päälle kahdeksan litran, ja alimmillaan ollut 7,4 litraa satasella. Lomalla varmaan pääsee kokeilemaan tuollaista pitkää osuutta rauhallisella nopeudella maantiellä, jolloin kulutuksen luulisi taas jäävän alle seitsemään litraan satasella.
 

hege

Jäsen
Nyt ajossa (sijaisauto) oleva Saab 95 farkku (3.0t/automaatti) vie kaupunki/taajama-ajossa (keskinopeus näytti olleen 41 km/h) 11,3 l/100km eli aivan liikaa. Oma 95 farkku (aero/automaatti) on vienyt samanlaisessa ajossa sellaista 9,6-9,8 l/100km.

En ole erikseen seurannut maantieajoa, mutta mielikuva on että silloin saattaisi rajoitusten mukaan ajettaesta päästä jollakin 7-7,5 l/100km.
 

fullkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bemarini missä on kaksilitrainen suora-6 moottori vie about 10-12 litraa satasella. Maantieajossa pääsee hieman vajaaseen yhdeksään litraan, vaikka onhan sekin jo paljon... mutta on se ajaminenkin kyllä mukavaa. =)
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Volvon 170-heppainen 2,4 -kone -02 (manuaali) kuluttaa sekalaisessa maantieajossa (rikesakkorajalla) 8,3 litraa, pelkässä kaupunkiajossa menee yli 11 litraa.
 

Silverspur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajokkini on Renault Megane -02 1,6:lla koneella. Pariin otteeseen on tullut nyt seurattua kulutusta, kun on päässyt kokonaisia tankillisia ajamaan sekä kaupungissa että maantiellä.

Edellinen tankillinen kaupunkiajossa hurahti ajotietokoneen mukaan tahtiin 7,7l/100km. Maantiellä vastaava luku oli viimeksi muistaakseni 6,6. Ajelen yleensä matka-ajossa himpun verran ylinopeutta. Satasen alueella n. 110km/h.

Tyytyväinen olen Rellun ruokahaluun ollut.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo, mun S-Type on kans vähän turhan isoruokanen, vaikkei ookkaan kuin 2.5 litranen kone. Oma vika toisaalta, kun varsinkin vähänkin pidemmällä matkalla tulee painettua ohituskaistaa aina kun vaan on mahdollista. Ei vaan oikein jaksa jonotella.

En oo varmaan ikinä päässyt alle 8,5 litran satasella. Normaali seka-ajokulutus lienee siinä reilun kympin luokkaa. Mut ei se mitään. Ei näitä lasketa meillä.

Seuraavaksi on tosin harkinnu 2.7 litrasta dieseliä. Sen pitäis olla pienempiruokanen kuin tää nykynen.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajelen samnlaista noin 150 km työmatkaa Oulun seudulla kuin ketjun aloittaja. Nykyisellä nakuttajalla Opel Astra 1,7 DTi:llä kuluu löppöstä 4,3-4,5 l/110 km näin kesällä. Keväällä meni talvipalloilla kuivalla tiellä 4,7 l/100 km ja talvipakkasilla kulutus pyörii siinä 5 litrassa. Samaa matkaa ajelin Mondeon 2.0 i vm-00 ja kulutus oli kesällä 7,5 l/100 km talvirenkailla siinä 8 l/100 km ja talvipakkasilla 8,5-9,0 l/100 km. Kaupunki ajossa DTi:llä saa menemään 6 l/100 km ja Mondeolla 10 l/100 km.

Olen ollut tyytyväinen tuohon pienemmän nakuttajan hankintaan. Mondeo oli parempi ajettava, mutta tuossa nykyisessä ajossa, jossa joutuu välillä pitkiäkin toveja odottelemaan ohitus paikkaa tuo diesel on verraton peli, kun vaihteita ei tarvitse olla kokoaikaa säätämässä. Kierrokset menee vitosella 80-130 1600-4000, joten se on kokoajan sillä parhaalla alueella. Mondeolla menee pari sekkaa siihen pienemmän pykältämiseen ja sitten pitää vielä ohituksessa vaihtaa. Ajettavuudessa se häviää isommalleen, mutta silti OK ajettava. Vero oli autoverolapun kanssa yhdessä reilut 500 ecua. Siihen tarvii ajaa verratuna bensa Astran kulutukseen 11000 km. Kova kaasujalka, kaupunkiajo ja talvikelit lisää eroa. Loppukilsat menee sitten hintaeron tappamiseen. Pikkudieselit vaatii yllätävän vähän kilometrejä kannatavaan ajoon. Jos haluaa sportista menoa niin esimerkiksi Seatilta löytyy 1,9 TDi koneella sporttimalli, jolla saa melkoisen vauhdikasta menoa. Kulutuksessa pääsee ehkä alle 5 l/100 km. Sitten, jos tosiaan on raskaskaasujalka tuo Turbo näkyy melkoisesti kulutuksissa suuremmilla nopeuksilla. Ajelin Saksassa Audi TDI:llä 200 km 170 km/h keskinopeutta kuusivaihteisella mallilla 5,5 l/100 km.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Timanttinen johto ja pierumäki kiekko.
Itselläni Seat 1,9 Tdi. Ei jää jalkoihin, muttei tietenkään ole mikään formula. Vääntöä löytyy mukavasti, kun maantiellä lähtee ohittamaan normaaleilla matkanopeuksilla. Kulutus keskimäärin siinä 5l/100km kun keskinopeus n.120-130km/h.

Edit.
Vaikkei ole edes mikään sporttiseatti
 

Särki

Jäsen
Oma ohjukseni beigen-sävyinen Corolla vm-88 kuluttaa pitkässä ajossa sellaiset 6,2-7,0 l/100 km ja kaupungissa pari litraa enemmän. Talvella kaupunki ajossa saa kulutuksen helposti yli 10 l/100km. Eikä jää jalkoihin!

Ai niin ja öljyä kun lisää 3-4 tankkauksen välein, niin ei tule ongelmia!
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897)
Taitaa kuluttaa 6,5-8 riippuen onko maantie vai kaupunkiajoa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mun auto kuluttaa tällä hetkellä enemmän sähköä kuin bensaa. Hassua siinä on se, ettei se ole patteriauto eikä edes hybridi. No, sulakkeet on irroitettu ja vika rajattu, huoltokin tilattu.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Volvo V70 D5 Kirotronic. Ollut mulla reilun 10 v ja melkein heti lastutettiin. Vääntö nousi ja kulutus laski on n.215 hp. Autolla ei ajeta juurikaan taajama-ajoa, vaan 2 paikkasella pakulla ajan suoraa kakkostietä työmatkat 100km/päivä. Tietokoneen mukaan keskikulutus 4.8 /100 km, mutta jakajalla kun tankkaa ja ottaa laskimen esiin, niin todellisuus on siinä 5.5-6.5 l/100km. Kaupunkiajossa menisi varmaan kymppi rikki.

Kesälelu Vovo C70 T5 Automaatti rapiat 250hp. Maantiellä tietokone ilmoittaa keskikulutuksksi 9.4, eli litra tohon lisää. Taajama-ajossa ilmoittaa 12-14 l, mutta otanta on tosi pieni.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Joo - neliveto dieselmaasturi tai mikä SUV tuo nyt lieneekään...
Pitkän aikavälin keskikulutus ajotietokoneen mukaan on 6,3l/100km eli siinä ovat useamman kesän ja talven ajot. Kuormasta, renkaista ja kelistä riippuen tuolla pääsee helposti alle 6 litran, kesällä ihan 5 litran tuntumaankin, kun ei pidä hirmuista kiirusta.
Viimeisimmällä pidemmällä reissulla tällä viikolla, vähän vajaa 300 km, keskikulutus oli alle kuuden litran, vaikka puolet matkasta kyydissä oli 2,5 aikuista eli kuski ja kaksi isoa koiraa ja kolmannes matkasta moottoritietä sekä koko matkan lumipyryä.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Hyundai Ioniq Hybrid, n. kolmen vuoden ja 30 tkm:n keskikulutus tällä hetkellä 4,88 l/100 km. Menee pikkuhiljaa alemmas, nyt kun tulee ajettua muutakin kuin vain lyhyitä pyrähdyksiä kylmällä koneella.
 

Glove

Jäsen
Siinä se kuuden litran paikkeilla pyörii, riippuu vähän miten ajan. 2012 Citroën DS4 1,6 HDi. Maltilla ajaen matka-ajossa jää kyllä helposti allekin, mutta nyt tulee töissä tuommosta pikkupyöritystä pitkin kylää noin kolmasosa kaikista ajoista ja loput meneekin sitten työmatkoihin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tällä hetkellä suurin osa ajomatkoista on lyhyitä alle 10 km siirtymisiä, joten ei Honda 1,8 automaatilla yleensä pääse alle 7,5 l/100km.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ei hajuakaan, ei vaikuta menoon millään lailla niin en oo tutkinu tilastoja ajotiatokoneelta. Vastataan tällee ihan helvetin Setämiesmäisen hauskasti että "kaikki se niälee mitä sinne tuuppaa. Ei muute päre mujjjan kohralla, EHHEEHEHEHHEEH"
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Litran moottorilla varustettu hieman vanha, mutta luotettava, menopelini on sekalaisessa ajossa vienyt bensaa suunnilleen 5,5l/100km (laskettu trippimittaria ja tankatun bensan määrää seuraamalla). Ajo aika vaihtelevaa...kaupunkia / taajamia, mutta myös pitempiä työmatkoja motarilla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Passat 1,4 TSI vm. 2017. Nyt talvella tankilliset ovat olleet luokkaa 6,6 - 7,7l/100km. Kesällä taas pääsin kertaalleen 1502 kilsaa tankilla, jonka koko siis 70 litraa ä. Olisin päässyt enemmänkin, mutta reilut 400 kilsaa meni kaatosateessa jojoillessa.
 

Glove

Jäsen
Tarkistin juuri ja näyttää siltä, että valehtelin viimeksi. Edellusten noin 6000 kilometrin kulutus näyttää ajotietokoneen mukaan olevan 5,7 l sataselle. Eli hieman vähemmän kuin arvelemani 6 litraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös