Palautteet ja bugit palstasta

  • 233 759
  • 1 803

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Siirretty Kysymyksiä keskustelupalstan Moderaattoreille ja Ylläpidolle -ketjusta.
Aika vaikea nähdä, että ulkomainen verkko tai varsinkaan wifi vaikuttaisi millään tavalla palstan toimintaan
Joskus on hyvä käydä kaukana nähdäkseen lähelle. Joitain asioita on myös vaikea nähdä, jos ei välillä käy sitä omaa postilaatikkoa pidemmällä.

Mä voin heittää muutamia esimerkkejä: Tukholman Arlandan kentän asiakas-wifillä palsta toimii hienosti. Tosin Ruotsissa yleisestikin yhteydet pelaavat helvetin hienosti. Välillä musta tuntuu siltä, että mun Soneran liittymäni toimii Ruotsin puolella paremmin kuin Suomessa. Esim. Turun keskustasta mun ei tarvitse lähteä kuin reilut parikymmentä kilometriä pois, niin verkkoyhteydet hyytyvät. Tämä ei tietysti liity palstaan eikä sen toimintaan mitenkään.

Kööpenhaminassa Kastrupin kentällä mä en ole muistaakseni saanut palstaa auki uudistuksen jälkeen kertaakaan. Ei vain pyöritä auki, lähtee kyllä avaamaan, mutta ei. Se vähä mitä aukeaa skaalautuu aivan päin vittua jne. Käyttämäni mobiililaite on Samsung Galaxy S4. Enkä todellakaan ole ottanut asiasta mitään screenshoteja. Olen vain olettanut, että nämä ovat jotain uuden palstan alkukankeuksia tms enkä ole niistä sen enempää lähtenyt rutisemaankaan. Nyt kun uusi palsta on pyörinyt jo lähes puoli vuotta, niin luulisi, että tuollainen asia olisi hoidettu kuntoon, mutta e-ei.

Yksi mielenkiintoisimmista paikoista on Kastrupin lentokenttähotelli Park Inn by Radisson Hotels. Täältä kirjoittelin aikoinaan läppärillä palstalle useampiakin viestejä keskellä yötä - wanhan palstan aikaan. Uusi palsta ei avaudu ollenkaan - ei puhelimella eikä läppärillä. Erityiseksi homman tekee se, että samalla yhteydellä eräs toinen keskustelupalsta toimii kuin junan vessa. Kyseinen keskustelupalsta käyttää edelleen samaa softaa kuin Jatkoajan keskustelupalsta käytti ennen uudistusta. Eli kyllä tämä mun mielestäni viittaa hyvin pitkälti siihen, että (uuden) palstan toiminnassa on jotain häikkää, kun yhteytenä on ulkomainen verkko tai varsinkin wifi.

Esimerkkejä olisi huomattavasti enemmänkin!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joskus on hyvä käydä kaukana nähdäkseen lähelle. Joitain asioita on myös vaikea nähdä, jos ei välillä käy sitä omaa postilaatikkoa pidemmällä.

Mä voin heittää muutamia esimerkkejä:
Olen käyttänyt palstaa uudistuksen jälkeen muistaakseni seitsemästä maasta ja kolmesta maanosasta ja joskus se on toiminut nopeasti ja joskus hitaamminen ja jos sivusto ei lataudu kokonaan, niin skaalaukset tai muut voivat mennä vituilleen, mutta tämä ei ole pointti.
Minä kaipaisin mutun sijasta enemmän perusteita, että mistä jatkoajan keskustelupalsta edes tietää että onko käyttäjä ulkomailla vai kotimaassa eli millä tavalla tuo eroaa palstan näkövinkkelistä. Tokihan monilla ihmisillä on vankkoja omakohtaisia kokemuksia&näkemyksiä homeopatiasta, bioresonanssiterapiasta ja monesta muusta, mutta jos mitään vaikuttavia tekijöitä ei pystytä löytämään, niin noilla tuntemuksilla ei todistusarvoa ole.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - joskus se on toiminut nopeasti ja joskus hitaamminen ja jos sivusto ei lataudu kokonaan, niin skaalaukset tai muut voivat mennä vituilleen, mutta tämä ei ole pointti.
Juuri tässähän on se koko jutun pointti kuten sen itsekin toteat - ulkomailla ollessasi palsta EI välillä toimi!
Minä kaipaisin mutun sijasta enemmän perusteita, että mistä jatkoajan keskustelupalsta edes tietää että onko käyttäjä ulkomailla vai kotimaassa eli millä tavalla tuo eroaa palstan näkövinkkelistä.
Ei minunkaan mielestäni sillä pitäisi olla mitään merkitystä, että käytetäänkö palstaa Turusta, Turengista, Torinosta tai Torontosta. Tosiasia kuitenkin on se, että palstan käyttö kyykkää ulkomailla prosentuaalisesti aivan helvetisti useammin kuin koto-Suomessa. Voinhan mä jatkossa raportoida näistä palstan käyttöongelmista ulkomailla vaikka joka saatanan kerta, kun olen reissussa. Se nyt ei kuitenkaan liene tarkoituksenmukaista?

Kettuherra (ulkomailla paikallisen wifin päässä): "Raportti ongelmakohdasta"
Ylläpito (koti-Suomessa 100 megaisen valokuidun päässä): "Hienostihan tämä toimii! Turhaa valitusta jälleen kerran."

Joko tällä ratakiskon taivuttamisella aukeaisi se, että ehkä sen Ylläpidon jäsenenkin kannattaisi joskus raahata se perseensä sitä omaa postilaatikkoa pidemmälle ja testata palstan toimivuutta autenttisissa olosuhteissa. Meitä on nyt kuitenkin jo kaksi, jotka ovat todenneet, että ulkomailla ollessa palsta... "joskus se on toiminut nopeasti ja joskus hitaammin ja jos sivusto ei lataudu kokonaan, niin skaalaukset tai muut voivat mennä vituilleen". Samoilla yhteyksillä kuitenkin wanha palsta toimi kuin junan vessa. Tai vastaavasti vielä tänä päivänäkin joku toinen keskustelupalsta toimii, mutta Jatkoaika ei - käytännössä samaan aikaan yritettynä samalla yhteydellä. Eli missä sitten on vikaa, jos ei (uuden) palstan toiminnoissa?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Juuri tässähän on se koko jutun pointti kuten sen itsekin toteat - ulkomailla ollessasi palsta EI välillä toimi!
Pitäisi erottaa toisistaan kaksi asiaa, eli hitaat yhteydet ja fyysinen sijainti. Jos yhteydet ovat hitaat, niin ongelma on palvelun tarjoajassa/linjoissa (tai omassa päätelaitteessa) eikä Jatkoajan keskustelupalstassa. Sama voi tapahtua Inarissa tai Janakkalan metsässä, vaikka kumpikin on Suomessa.Ei ylläpito mitään ISP ole.

Samoilla yhteyksillä kuitenkin wanha palsta toimi kuin junan vessa. Tai vastaavasti vielä tänä päivänäkin joku toinen keskustelupalsta toimii, mutta Jatkoaika ei - käytännössä samaan aikaan yritettynä samalla yhteydellä. Eli missä sitten on vikaa, jos ei (uuden) palstan toiminnoissa?
Tarpeeksi huonoilla yhteyksillä ei vanhakaan palsta toiminut. Joku toinen keskustelupalsta voi olla datan määrällä mitattuna kevyempi tai muuten toteutukseltaan paremmin heikoille yhteyksille toimiva, mutta ei Ylläpito sille nykyisen ratkaisun puitteissa erittäin todennäköiseti mitään voi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pitäisi erottaa toisistaan kaksi asiaa, eli hitaat yhteydet ja fyysinen sijainti. Jos yhteydet ovat hitaat, niin ongelma on palvelun tarjoajassa/linjoissa (tai omassa päätelaitteessa) eikä Jatkoajan keskustelupalstassa. Sama voi tapahtua Inarissa tai Janakkalan metsässä, vaikka kumpikin on Suomessa.Ei ylläpito mitään ISP ole.
Eihän tästä olekaan ollut kyse. Mähän sanoin jo jossain aiemmassa viestissäni yhteyksien heikkenemisestä jo reilut parikymmentä kilometriä pois Turun keskustasta. Tämä ei tietenkään liity palstan toimintaan mitenkään.

Kyse ei ollutkaan siitä, että olettaisin internet-yhteyksien toimivan vaikkapa jossain Conakryn laitamilla. Silloin rutinani olisi aiheetonta. Tässä tapauksessa mä vertailen Turkua (Suomea) ja esimerkiksi Kööpenhaminaa. Mun mielestäni yhteyksien pitäisi olla molempien kaupunkien keskustoissa suunnilleen samat. Vai olettaako täällä joku, että Suomi on teknologisesti niin helvetisti kehittyneempi maa kuin joku Tanska?
Tarpeeksi huonoilla yhteyksillä ei vanhakaan palsta toiminut.
Tarpeeksi huonoilla yhteyksillä mikään ei toimi!

Kyse ei edelleenkään ole niin huonoista yhteyksistä. Koko homman pointti on siinä, että wanha palsta toimi huomattavasti paremmin heikommilla (siis EI huonoilla) yhteyksillä - esim. juuri ulkomailla. Samaten joku toinen keskustelupalsta toimii edelleen vuonna 2015 erinomaisesti samoilla (heikommilla) yhteyksillä kuin Jatkoajan keskustelupalsta toimi ennen tätä suurta uudistusta. Tämä toinen keskustelupalsta käyttää edelleen samaa foorumisoftaa mitä Jatkoaika käytti ennen suurta uudistusta. Kyllä mun mielestäni siinä vaiheessa pitäisi osata tyhmemmänkin laskea yhteen 1+1.
Joku toinen keskustelupalsta voi olla datan määrällä mitattuna kevyempi tai muuten toteutukseltaan paremmin heikoille yhteyksille toimiva, mutta ei Ylläpito sille nykyisen ratkaisun puitteissa erittäin todennäköiseti mitään voi.
No nyt aletaan päästä asian ytimeen - tosin ihmettelen suuresti tuota viimeistä (boldaamaani) lausettasi!

Jos Ylläpito ei noille asioille mitään voi, niin ketä sitten? Ei kai tätä nyt minkään ISP:n tai huonojen linjojen tai omien paskojen päätelaitteiden piikkiin laiteta? Siis mitä helvetin ylimääräistä dataa tulee Jatkoajan keskustelupalstalta verrattuna johonkin toiseen keskustelupalstaan? Jos mä avaan sivun, jossa pitäisi olla 25 viestiä tekstiä ilman mitään avatareja tai upotettuja kuvia tai videopätkiä, niin miten Jatkoajan keskustelupalstan sivu voi olla jotain toista ratkaisua "raskaampi"?

"Joku toinen keskustelupalsta voi olla datan määrällä mitattuna kevyempi tai muuten toteutukseltaan paremmin heikoille yhteyksille toimiva - - -"

Tässä lauseessa on niin hienosti tiivistetty koko homman tai rutinani pointti. Eikös se nimenomaan ole Ylläpidon hommia keventää tuota datan määrää, joka tarvitaan sivun avaamiseen? Siis toisin sanoen pitää huolen siitä, että palsta on käytettävissä heikommillakin yhteyksillä. Lisäksi eikö mobiilinäkymän (*) tulisi automaattisesti olla kevyempi - eli toteutukseltaan paremmin heikommille yhteyksille tarkoitettu?

Tätähän mä olen koko ajan ajanutkin takaa. Joku Ylläpidon jäsen lähtisi ulos sieltä itsemurhayksiöstään niiden pizzalaatikoiden ja energiajuomatölkkien keskeltä - ihan autenttiselle tutkimusmatkalle kuinka palsta pelittää hieman heikommillakin yhteyksillä. Willi veikkaukseni on, että jo pelkkä päivämatka Tallinnaan riittäisi tämän asian toteamiseen eli ei siitä omasta satamegaisesta valokuitukaapelista tarvitse niin hirvittävän pitkäksi aikaa luopua. Ehkä kaikki liljaniemetkin tajuaisivat jotain siinä vaiheessa, kun pyörisivät jossain Viru Hotellin aulassa sormet suussa ja toiset perseessä: "Ei tämä hotellin wifi-yhteys tosiaan jaksa avata tätä palstaa - pitäisiköhän sitä siis keventää jotenkin?". Joku voisi ehkä keksiä jopa testata, kuinka joku toinen palsta toimii samoilla jalansijoilla ja samalla yhteydellä: "Ei vittu jätkät! Mä pystyn jo lukemaan tätä kääpiöhomopornofoorumia, kun meidän palsta vasta skaalailee noita yläpalkkeja päin vittua.".

EDIT: (*) mobiilisovelluksen => mobiilinäkymän
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Mitään faktaa tai tietoa mulla ei ole, mutta oman mutun mukaan Jatkoaika on todellakin paljon "raskaampi" kuin muut keskustelupalstat. Tämä ilmeni todella hyvin mun vanhalla, nykyään entisellä pöytäkoneella. Jatkuvat sivun pomppimiset, kirjoituksen hidastelut ja muut nykimiset tulivat silloin todella tutuksi. Vanhalla palstalla ei mitään vastaavia ongelmia sillä samalla koneella ollut.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitään faktaa tai tietoa mulla ei ole, mutta oman mutun mukaan Jatkoaika on todellakin paljon "raskaampi" kuin muut keskustelupalstat.
Jatkuvat sivun pomppimiset, kirjoituksen hidastelut ja muut nykimiset - - -
Vanhalla palstalla ei mitään vastaavia ongelmia sillä samalla koneella ollut.
Tästä samasta asiastahan löytyy muistaakseni kysymyksiä ja palautteita jo pitkin syksyä. Palsta latautuu helvetin hitaasti ja pomppien. Erityisesti tämä korostuu vielä ulkomailla ollessa - oli syy sitten paikallisessa ISP:ssa tai huonoissa linjoissa tai omissa paskoissa päätelaitteissa.

Muistaakseni Ylläpito on asiaan joskus jotain jopa vastannutkin tyyliin: "sivusto lataa itsensä pala kerrallaan tms.". He voisivat säätää sen niin, että sivu aukeaa vasta kun kaikki osaset ovat latautuneet, mutta ainakin toistaiseksi ollaan valittu pomppiva tyyli. Eikö jo tämän luulisi kertovan Ylläpidolle, että nykyiset sivut ovat aivan liian "raskaat" - jos niiden kerran pitää antaa latautua pala kerrallaan? Ja edelleen haluan kysyä samaa asiaa: JOS tämä sivuston keventäminen ei ole Ylläpidon hommia, niin kenen sitten?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Silloin rutinani olisi aiheetonta. Tässä tapauksessa mä vertailen Turkua (Suomea) ja esimerkiksi Kööpenhaminaa. Mun mielestäni yhteyksien pitäisi olla molempien kaupunkien keskustoissa suunnilleen samat. Vai olettaako täällä joku, että Suomi on teknologisesti niin helvetisti kehittyneempi maa kuin joku Tanska?
Totta helvetissä Tanskassa on nopeita yhteyksiä, mutta yleensä vierailijat eivät niitä saa käyttöönsä ellei hanki paikallista liittymää. Hotellien vieraille tarjoamat WLANit ovat mitä ovat eli niiden kaista on jaettu usein sadoille käyttäjille yhteisiksi. Minulla on Suomessa mobiilissa käytössä 4G, mutta selvä on että kun menen ulkomaille, niin en sitä vauhtia verkkovierailuilla pääsääntöisesti saa käyttööni vaan joudun tyytymään hitaampaan yhteyteen.

Kyse ei edelleenkään ole niin huonoista yhteyksistä. Koko homman pointti on siinä, että wanha palsta toimi huomattavasti paremmin heikommilla (siis EI huonoilla) yhteyksillä - esim. juuri ulkomailla.
Kyse edelleen nimenomaan on huonoista yhteyksistä. Nopeilla yhteyksillä palsta latautuu nopeasti, vaikka olisi Baltimoressa ja käyttäisi kaverin laajakaistaa. Se voi olla että wanha palsta toimi paremmin heikommilla yhteyksillä.

No nyt aletaan päästä asian ytimeen - tosin ihmettelen suuresti tuota viimeistä (boldaamaani) lausettasi!

Jos Ylläpito ei noille asioille mitään voi, niin ketä sitten? Ei kai tätä nyt minkään ISP:n tai huonojen linjojen tai omien paskojen päätelaitteiden piikkiin laiteta?
Jätit lauseestani olelliset sanat pois "nykyisen ratkaisun puitteissa". Tottakai Ylläpito voi uudestaan vaihtaa käytettyä palsta softaa eli siinä mielessä he halutessan pystyvät vaikka palaamaan vanhaan softaan, mutta koska siitä luopumiseen oli syynsä niin en usko heidän siihen lähtevät. Nämä ovat trade off -asioita ja välttämättä täydellistä ratkaisua ei ole saatavina. Epäilemättä Ylläpidolla olisi (toisinkuin minulla ylläpitämäni palstan kanssa) palstasoftan lähdekoodit, mutta tuollaisten perustavanlaatuisten toteutusratkaisujen muuttaminen jälkikäteen ei realistista ole.

Siis mitä helvetin ylimääräistä dataa tulee Jatkoajan keskustelupalstalta verrattuna johonkin toiseen keskustelupalstaan? Jos mä avaan sivun, jossa pitäisi olla 25 viestiä tekstiä ilman mitään avatareja tai upotettuja kuvia tai videopätkiä, niin miten Jatkoajan keskustelupalstan sivu voi olla jotain toista ratkaisua "raskaampi"?
Tässä nyt liikutaan hyvin lähellä sitä rajaa milloin rapsahtaa konsulttilaskutus juoksemaan alkaen 140 euroa tunti. mutta lyhyesti sanoisin että mitä dynaamisempi toteutus, sitä enemmän suorituskykyä se vaatii. Jos palsta olisi pelkkä staattinen HTML-sivu, niin latauksen kuormitus olisi helppo laskea ja se olisi vähäisempi, mutta mitä enemmän tietokanta-operaatioita yhden näytöllisen hakemiseen joudutaan tekemään sen raskaampi palsta on (esim kunkin käyttäjän ignore listat, mahdollisesti nämä some-toiminnallisuudet yms). Toki myös eri mobiilikäyttöön liittyy käyttäjän päätelaitteen tunnistaminen ja sen vaatimat muotoilut (css-tyylileiskat jne) vaikuttavat suoritusnopeuteen. Jos haluat, niin voithan kokeilla että onko forum nopeampi käyttää sieltä huonojen yhteyksiesi päästä jos et ole sisäänkirjautuneena.

Tässä lauseessa on niin hienosti tiivistetty koko homman tai rutinani pointti. Eikös se nimenomaan ole Ylläpidon hommia keventää tuota datan määrää, joka tarvitaan sivun avaamiseen? Siis toisin sanoen pitää huolen siitä, että palsta on käytettävissä heikommillakin yhteyksillä. Lisäksi eikö mobiilinäkymän (*) tulisi automaattisesti olla kevyempi - eli toteutukseltaan paremmin heikommille yhteyksille tarkoitettu?

Tätähän mä olen koko ajan ajanutkin takaa. Joku Ylläpidon jäsen lähtisi ulos sieltä itsemurhayksiöstään niiden pizzalaatikoiden ja energiajuomatölkkien keskeltä - ihan autenttiselle tutkimusmatkalle kuinka palsta pelittää hieman heikommillakin yhteyksillä. Willi veikkaukseni on, että jo pelkkä päivämatka Tallinnaan riittäisi tämän asian toteamiseen eli ei siitä omasta satamegaisesta valokuitukaapelista tarvitse niin hirvittävän pitkäksi aikaa luopua. Ehkä kaikki liljaniemetkin tajuaisivat jotain siinä vaiheessa, kun pyörisivät jossain Viru Hotellin aulassa sormet suussa ja toiset perseessä: "Ei tämä hotellin wifi-yhteys tosiaan jaksa avata tätä palstaa - pitäisiköhän sitä siis keventää jotenkin?". Joku voisi ehkä keksiä jopa testata, kuinka joku toinen palsta toimii samoilla jalansijoilla ja samalla yhteydellä: "Ei vittu jätkät! Mä pystyn jo lukemaan tätä kääpiöhomopornofoorumia, kun meidän palsta vasta skaalailee noita yläpalkkeja päin vittua.".
Kuten toivottavasti viestistäni on jo selväksi tullut, niin Ylläpito ei useille näillä asioille nykyisen ratkaisun puitteissa voi juurikaan mitään. Toki Tallinassa kiva varmasti käydä olisi ja siellä heikoilla yhteyksillä ongelmat selväksi tulisivat jos ne eivät tähän mennessä tiedossa olisikaan (johon en välttämättä usko).

edit: tästä nopeasti kirjoitetusta vastauksesta löytyy varmasti alan ammattilaisille pilkun nussimista, joten työ ei sisällä takuuta ennenkuin sitä koskeva lasku on maksettu.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Muistaakseni Ylläpito on asiaan joskus jotain jopa vastannutkin tyyliin: "sivusto lataa itsensä pala kerrallaan tms.". He voisivat säätää sen niin, että sivu aukeaa vasta kun kaikki osaset ovat latautuneet, mutta ainakin toistaiseksi ollaan valittu pomppiva tyyli. Eikö jo tämän luulisi kertovan Ylläpidolle, että nykyiset sivut ovat aivan liian "raskaat" - jos niiden kerran pitää antaa latautua pala kerrallaan?
Ylläpito nyt varmasti asian ymmärtää sanomattakin, mutta toivottavasti he eivät tuohon lähde sillä se tarkoittaisi vain sivuston latautumisen hitautumista entisestään. Joskus joku yksittäinen hyvinkin tarpeeton osa (esim mainosbanneri) voi latautua hyvinkin pitkään tai mennä jopa kokonaan timeoutiin ja olisi älytöntä, että silloin palstaa ei voisi käyttää ollenkaan.

Tässä on vähän sama logiikka kun analogisen ja digitaalisen tv:n kanssakin. Jos yhteys pätkii, niin analogisessa se näkyy häiriönä kun taas digitaalisessa häviää koko kuva.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Huikeaa tekstiä...
Kiitokset erittäin perusteellisesta vastauksestasi! Luen täällä tuotostasi silmät teevadin kokoisina leuka lattiassa...
Ylläpito nyt varmasti asian ymmärtää sanomattakin, mutta toivottavasti he eivät tuohon lähde sillä se tarkoittaisi vain sivuston latautumisen hitautumista entisestään. Joskus joku yksittäinen hyvinkin tarpeeton osa (esim mainosbanneri) voi latautua hyvinkin pitkään tai mennä jopa kokonaan timeoutiin ja olisi älytöntä, että silloin palstaa ei voisi käyttää ollenkaan.
Mä ajattelen asioita vain maalaisjärjellä. Eikö Ylläpito voisi siis poistaa mahdollisimman paljon noita yksittäisiä hyvinkin tarpeettomia osia (esim. mainosbannereita, some-toiminnallisuuksia jne.) kirjautuneilta käyttäjiltä? Näinhän mun käsittääkseni palstan toiminnallisuus nopeutuisi - juuri heikompia yhteyksiä ajatellen. Kirjautuneet käyttäjäthän eivät muutenkaan joudu katselemaan noita mainosbannereita, verkkolehden nostoja yms. sontaa. Toisin sanoen palstalta poistettaisiin kaikki turhat ominaisuudet, jotka hidastavat näitä sivujen latauksia.

Mä olen nimittäin sitä mieltä, että 25 viestin suora teksti ei voi vaatia niin suuren datamäärän liikuttamista, jota palstan nykyinen toimivuus tuntuu "vaativan". Mitä selkeämpi ja simppelimpi on toteutus, niin sitä nopeampi ja mukavampi käyttökokemus - myös heikommilla yhteyksillä. Ehkä mä sitten vain olen tässä asiassa väärässä?
 

Ylläpito

Administrator
Tehtävää palstan nopeuttamisessa kyllä on. Eri resurssien välimuistittamista, css:n yhdistelyä jne. jne.

Kuitenkin palstan etusivun lataus kirjautuneelle käyttäjälle on tuollaiset 115kt, esim. tämän ketjunäkymän lataus 35kt. Tuossa kokeilin samoja lukuja MuroBBS, Iltalehden keskustelu, Ilves-foorumi yms. Liki jokaisessa vastaavat lataukset olivat 500kt etusivulla ja 150kt ketjunäkymässä.

Tuollaiset hotellien ym. nettiyhteydet saattavat kyllä blokata kaikenlaista monella tapaa jännästi. On sitten purkkien asetukset pielessä tai tarkoituksella jotain estettynä, niin joka tapauksessa sieltä voi jokin osuus jäädä yhteyden takia latautumatta, jolloin ei mitään tapahdu. Ja siinä kohdin ollaan täällä päässä kyllä aika aseettomia tekemään asialle yhtikäs mitään.

Ja kyllä täältä sipsipussien keskeltä on muuallekin rantauduttu. Esimerkiksi Kambodzan maaseudulla bussin jaetulla wi-fillä palsta toimi ihan ok siihen nähden, ettei se latausnopeus kovin tavaton ollut.

Mutta siinä ei nyt auta edes matka Etelämantereelle, kun tuo kilotavumäärät ovat ne mitä ovat. Nyt kirjautuneille käyttäjille erittäin alhaiset, pienempää en pikaisella etsinnällä löytänyt muilta suomalaisilta foorumeilta. Pienennetään vielä entisestään, kyllä, mutta en kyllä sillä lupaa kaikkien ongelmien poistuvan.

- Matti Liljaniemi
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En oikein keksiny mihin tämän kysymyksen laittasin, joten kokeilaan tänne.
Ei ole kysymyksessä mikään vika varsinaisesti, mutta reilu vuoden ikäinen tyttöni onnistu painamaan jotain näppäimiä läppäristä ja Jatkoajan sivusto muutti kokoaan likinäkösten meininkeihin. Vastaavaa ei esiinny millään muulla sivustolla eikä käyttöjärjestelmässä, ainoastaan Jatkoajassa. Mistäs minä saisin muutettua tuon koon takasin? Firefox on selaimena eikä sen asetuksista saanut muutettua

edit:
Jaa, ongelma korjattu, jostain syystä ei ollu sivustoasetukset nollaantuneet vaikka selain tyhjentää kaikki tiedot suljettaessa ja kone oli sammutettukin tässä välissä. Uudelleen sulkemalla selain ja sivuhistoria jne. tyhjentämällä normaali fonttikoko palautui
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Jaa, ongelma korjattu, jostain syystä ei ollu sivustoasetukset nollaantuneet vaikka selain tyhjentää kaikki tiedot suljettaessa ja kone oli sammutettukin tässä välissä. Uudelleen sulkemalla selain ja sivuhistoria jne. tyhjentämällä normaali fonttikoko palautui
Vastaavan sattuessa kokeile seuraavalla kerralla ensin näppäinyhdistelmää ctrl+0, joka palauttaa zoomaustason normaaliksi.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastaavan sattuessa kokeile seuraavalla kerralla ensin näppäinyhdistelmää ctrl+0, joka palauttaa zoomaustason normaaliksi.
Cheers, tiesin että jostainhan se tuokin tulee, mutta ei hajuakaan mikä näppäinyhdistelmä se oli :)
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
En tiedä, onko varsinaisesti sivuston vika, vai onko mulla koneella vaan joku hassu ip-osoite tai jotain, mutta tuleekos muille arabian kielisiä mainoksia? Mulla tulee ajoittain ilmeisesti forexin mainos, josta en ymmärrä muutakuin "eurooppalaiset" numerot (vaikka eikös nekin ole periaatteessa arabialaista alkuperää tai ainakin nolla niissä..).
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Tämä tämmöisenä pienenä kehitysehdotuksena, ei varmaankaan paljon tarvitse vaivaa nähdä. Eli viestin lopussa "allekirjoituksen" alla voisi lukea viestin lähettäjän nimi. Matkapuhelinfoorumilla näin on. Mobiililaitteella kun lukee viestejä, niin pitempien viestien kohdalla välillä pitää viestin lopussa joskus kelata ylöspäin "kukas se nyt runoili näin hienosti".

Sama foorumisofta tuolla matkapuhelinfoorumillakin, niin kai se vaatii vain jonkun parametrin muuttamista. Liitän viestiin kuvakaappauksen matkapuhelinfoorumilta.
 

Liitteet

  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    51,6 KB · kertaa luettu: 309

Ylläpito

Administrator
Tämä tämmöisenä pienenä kehitysehdotuksena, ei varmaankaan paljon tarvitse vaivaa nähdä. Eli viestin lopussa "allekirjoituksen" alla voisi lukea viestin lähettäjän nimi. Matkapuhelinfoorumilla näin on. Mobiililaitteella kun lukee viestejä, niin pitempien viestien kohdalla välillä pitää viestin lopussa joskus kelata ylöspäin "kukas se nyt runoili näin hienosti".

Sama foorumisofta tuolla matkapuhelinfoorumillakin, niin kai se vaatii vain jonkun parametrin muuttamista. Liitän viestiin kuvakaappauksen matkapuhelinfoorumilta.

Tuo on Xenforon oletustapa näyttää aikaleima. Meillä ja esimerkiksi MuroBBS:llä tuo on siirretty vBulletinin tyylisesti ennen viestiä ja käyttäjätietoa omaksi palkiksi ja poistettu tuo käyttäjänimi tuplana. Eihän tuolla Matkapuhelinfoorumillakaan mobiiliteemassa näy tuota kirjoittajan nimeä viestin jälkeen? Sen lisääminen (mobiiliresoluutioille) tarkoittasi yhtä riviä lisää viemään ruudulta pois tilaa, jota on muutenkin vähän ja sisältönä vain tupladataa.
 

Laha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, TPS
Tuo on Xenforon oletustapa näyttää aikaleima. Meillä ja esimerkiksi MuroBBS:llä tuo on siirretty vBulletinin tyylisesti ennen viestiä ja käyttäjätietoa omaksi palkiksi ja poistettu tuo käyttäjänimi tuplana. Eihän tuolla Matkapuhelinfoorumillakaan mobiiliteemassa näy tuota kirjoittajan nimeä viestin jälkeen? Sen lisääminen (mobiiliresoluutioille) tarkoittasi yhtä riviä lisää viemään ruudulta pois tilaa, jota on muutenkin vähän ja sisältönä vain tupladataa.

Testasin, pystyssä ei näy, mutta vaakanäkymässä näkyy. Tulee tuohon Raportoi-linkin eteen eli ei lisää riviä. Ei tämä nyt iso ongelma ole, miusta tuo on vaan tuntunut kätevältä matkapuhelinfoorumilla.

Laitan tähän vielä screenshotin vaakanäkymästä.
 

Liitteet

  • Screenshot_2015-01-22-11-52-35.png
    Screenshot_2015-01-22-11-52-35.png
    255,5 KB · kertaa luettu: 246

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Uskaltaisko tassa udella nain parin kuukauden tauon jalkeen, etta onko tehtavalista vielakin niin pitka ettei Tapatalkia ole edes mietitty? Kovasti olisin kiitollinen, jos @Ylläpito viitsisi ilman isompia hermotumisia antaa vastauksen. Nain peruskayttajan nakokulmasta ei uudistuksia ole viime aikoina nakynyt ja taallakin on uudistuspyyntoihin vastattu varsin nopeasti ja muutoksiakin tehty, joten ihan samanlaista kiiretta ei taida softan kanssa enaa olla.

Ja ennen kuin joku tulee huutelemaan, miten ei ymmarra Tapatalkista vinkumista ja mobiilinakyma on ihan hyva jne. niin kokeillut olen puhelimella, mutta ei maistu omaan makuun. Joten varmaan ihan turha taas vaantaa samasta asiasta paria sivua. Ei tassa mistaan elamaa suuremmasta asiasta ole kysymys, mutta nain Tapatalkin kayttajana tuo olisi mukava lisa palstalle. Vaikka jaahan tassa tietysti enemman aikaa muulle elamalle, kun ei tule puhelimella palstaa vilkuiltua.

Peace & Love.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko haku tietystä yhdestä ketjusta ominaisuus poistettu? Vai eikö sitä ollutkaan tässä uudessa foorumissa?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko haku tietystä yhdestä ketjusta ominaisuus poistettu? Vai eikö sitä ollutkaan tässä uudessa foorumissa?
Kyllä mm ruksi "Etsi vain tästä viestiketjusta" ilmestyy, kun hakukenttää klikkaa. Mutta pitää siis olla kyseinen ketju auki.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä mm ruksi "Etsi vain tästä viestiketjusta" ilmestyy, kun hakukenttää klikkaa. Mutta pitää siis olla kyseinen ketju auki.
Niinpä näyttää olevan - mobiilinäkymässä en vain huomannut hakukenttää, kun se avautuu vain sellaisesta pienen pienestä kuvakkeesta. Pitänee hakea optikolta lasit :-)

Kiitos.
 

Nick Neim

Jäsen
Ollessani esimerkiksi tällä sivulla (sivu 41 on mahdollista painaa sivua 41 uudelleen, jolloin se vie pelkästään tämän sivun alkuun. Tietokoneella selaillessa se ei vaikuta oikein mihinkään, mutta mä onnistun mobiililla isoilla sormillani välillä klikkaamaan tämän saman sivun numeron auki, vaikka tarkoituksena olisi painaa esimerkiksi sivua 40. Muistaakseni vanhalla palstalla ei tällainen ollut mahdollista, vaan se kyseinen, auki oleva sivu oli ns. "klikkaamaton", eli siihen ei ollut upotettu mitään linkkiä.

Vaikeasti selitetty, mutta onkohan mitään mahdollisuutta saada samaa tälle uudelle palstalle?
 

Ylläpito

Administrator
Ollessani esimerkiksi tällä sivulla (sivu 41 on mahdollista painaa sivua 41 uudelleen, jolloin se vie pelkästään tämän sivun alkuun. Tietokoneella selaillessa se ei vaikuta oikein mihinkään, mutta mä onnistun mobiililla isoilla sormillani välillä klikkaamaan tämän saman sivun numeron auki, vaikka tarkoituksena olisi painaa esimerkiksi sivua 40. Muistaakseni vanhalla palstalla ei tällainen ollut mahdollista, vaan se kyseinen, auki oleva sivu oli ns. "klikkaamaton", eli siihen ei ollut upotettu mitään linkkiä.

Vaikeasti selitetty, mutta onkohan mitään mahdollisuutta saada samaa tälle uudelle palstalle?

No ihan selkeästi selitetty. Edellinen-linkillä toki pääsee sinne sivulle 40 ja se on hieman isompi nappi osua (iskuhymiö).

Mutta voishan sen linkityksen ottaa pois, laitetaan ylös.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hyvältä näyttää tämä uusi grafiikkapäivitys! Nyt nuo "napit", joista esim. lainataan ovat paljon suurempia, mille iso peukku. Ja etenkin nuo viestin lähettämisajankohdan kertovat palkit ovat nyt täyttä rautaa, kun tuo valkoinen teksti erottuu hyvin siniseltä pohjalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös