Palautteet ja bugit palstasta

  • 231 986
  • 1 803

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei nyt oikein foorumi toimi. Vähän väliä kaatuilee.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Käsittämättömän hitaalla mennään taas. Onko tähän pian tulossa parannusta?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Raskas, hidas, kaatuilee sekä edelleen on karmea lukukokemus kun kaikki on enemmän tai vähemmän vaaleaa.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Jatkis sulaa. Lisää jäitä!
 

Emiiri#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko palsta päivityksen yhteydessä siirtynyt palvelinalustalta toiselle? Vaikuttaa että joko palvelin- ja/tai tietoliikennekapasiteetti on jäänyt auttamattomasti liian pieneksi...Kyllä palstan pitäisi pystyä hoitamaan Liigakierroksen aiheuttama piikkikuorma, mutta näemmä ei kykene...
Muutenkin tuntuu tahmealta aikaisempaan verrattuna, tai sitten yhtäaikaisten käyttäjien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti...

Tabletilla lukeminen on vaikeahkoa vaalean yleisilmeen takia, mutta kaipa vanhan silmä siihen tottuu
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sanoiko joku jossain että uudistuksen myötä palstan pitäisi toimia nopeammin ja paremmin? Ei ainakaan minulla toimi, päinvastoin näin hidasta Jatkoajan palstaa en ole nähnyt 10 vuoteen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hmm.

Niin kopiointi sellaisenaan muuttuu automaattisesti linkiksi ja siihen tulee kohdesivuston otsikko myös automaattisesti, joten miksi se ei olisi kätevää? Tuo linkki-painikkeen bugi totta kai korjataan ajallaan.

Eivät ne kohdesivuston otsikot aina ole kovin hyviä ja varsinkin keskellä tekstiä tuo on erittäin kömpelön näköistä, jos haluaa esimerkin vuoksi vaikkapa viitata Ylen juttuun Ruotsin vaaleista Mielipidemittaukset: Ruotsin oppositio hienoisessa johdossa juuri ennen vaaleja | Yle Uutiset | yle.fi ja keskellä tekstiä tosiaan on pitkä rotla, jossa lukee "Mielipidemittaukset: Ruotsin oppositio hienoisessa johdossa juuri ennen vaaleja | Yle Uutiset | yle.fi". Kaukana tuo on kätevästä ja varsinkaan hyvästä, luettavasta viestistä. Saa tuon tietysti tehtyä käsin URL-tageja näpertelemällä, mutta ei se kovin kätevää ole.

Toivottavasti linkki-nappulan saaminen kuntoon mahdollistaa normaaliin tapaan omat tekstit lähdeviittauksiin ilman käsityönä tehtyä näpräämistä, sillä suurin osa ei jaksa tai osaa käsin mitään tageja laitella. Palstan luettavuuden ja selkeyden kannalta lähdeviittaukset nettilinkkeihin olisi parempi saada laitettua siten, että nettijutun oma, usein hyvin pitkä ja sekava otsikko ei paukahda keskelle normaalia lausetta. Sitten on toki eri asia, jos viesteissä vain linkkaa YouTube-videoita toinen toisensa perään ja lyö linkkiä kehiin: Megadeth 'the system has failed' [full album] - YouTube
(Eikä tuokaan nyt kovin siistiltä näytä loppukaneetteineen ja erikoismerkkeineen.)
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Stenforsista pieni pätkä lainaten:
"Tää palsta on ihan paskaa".
STENFORS 2/4 -- Operaatio "Mahtavaa Paperia" - YouTube

Jos palstan toimivuus ei pian parene ns. aktiivisimpaan käyttöaikaan eli Liigan pelien aikaan, niin käyttäjämäärä tulee varmasti laskemaan jonkin verran.

Nytkin yritin tehdä tuota linkkiä fiksun näköiseksi, mutta lagituksen takia siitä ei tule oikein yhtään mitään.

Ensin tuli virheilmoitus

Virheilmoitus:

You must wait at least 41 seconds before performing this action.

Ja sitten viestin muokkaaminen ei näytä onnistuvan millään, kai lagista johtuen.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Sen lisäksi että palsta on ruma, on se myös luotettavuudeltaan aivan paska. Eikö näitä uudistuksia voinut tehdä vaikka kesällä vai minkä takia uutta pitää ajaa sisään silloin kun keskustelu olisi kuumimillaan? Tällä hetkellä lukijoita yhteensä 1350. Luku taitaa olla pienin viimeisen kahdeksan vuoden aikana.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei tunnu tulevan helvettiäkään palstan selailusta puhelimella. Oli jo heti uudistuksen jälkeen todella hitaan tuntoinen ennen kaikkea puhelimella selatessa, ja juuri tällä hetkellä palsta tuntuu olevan totaalisen jumissa. Olikos se nyt niin, että palstan käytettävyyden puhelimen kautta piti parantua? Ei ainakaan alun perusteella ole muuttunut kuin selkeästi huonompaan suuntaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Monet ongelmat olen valmis hyväksymään ja sietämään - tiedän, että ne (olettaen) korjataan ajan kanssa, mutta onhan tämä tällä hetkellä yhtä tuskaa palstan lukeminen ja tänne kirjoittelu. Tällä hetkellä käyttäjiä alle 1500 ja jo useamman kerran lykännyt viestiä:

Yhteys palvelimeen alustettiin kesken latauksen.

Sivusto voi olla väliaikaisesti saavuttamattomissa tai kovan rasituksen alaisena. Yritä hetken kuluttua uudestaan.


Olisin kuvitellut, että tämän ongelman korjaaminen olisi listalla kärkipäässä mutta tällä hetkellä tilanne on se, että palsta kaatuu ja jumittaa päivä päivältä enemmän ja enemmän. Tilanne on huomattavasti surkeampi mitä se oli ennen muutostöiden aloittamista vanhan palstan aikaan.

vlad.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onhan tämä silkkaa paskaa. Erittäin epämiellyttävä lukea värimaailman takia ja kaiken kukkuraksi jo 1400 yhtäaikaista lukijaa saa sivut kyykkäämään. Viestien lähetykset työntää erroria, välillä ei pääse edes sivuille ja silloin kun pääsee, niin jumii, nykii etc....Helvetin paljon kaiken näköistä härpäkettä tullut päivityksen mukana, mutta mitään hajua näiden toiminnasta tai tarkoituksesta ei ole. Jopa hyperlinkitys mahdollisuus on kadonnut tai sitten en vain osaa. Linkkiä kun yrittää luoda, niin tulee vain tyhjäsivu näyttöön.

Miksi näitä uudistuksia alettiin ajamaan juuri sarjojen alkamisen kynnyksellä? Kovin liigamaista toimintaa.

Onpahan responsiiviset. Voi vidu sentään!
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Otin muutoksen hyvin positiivisesti, muutos kuitenkin välttämätöntä. Mobiilikäyttö toimii hyvin jne. ja värimaailmaankin varmasti tottuu.

Mutta kyllä se tärkein, eli toimivuus dyykkaa nyt pahasti. Todella suurta vitutusta aiheuttaa selaaminen ja kirjoittelu tällä hetkellä, kun keskustelu olisi kuumimillaan.
Linkkaaminen ei toimi, viesti lähtee todella hitaasti.
Eikös toimivuuden pitänyt parantua ja foorumin ei pitänyt ruuhkautua isoillakaan käyttäjämäärillä?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Siis tämä on ihan naurettavaa, palsta toimii tätä nykyä niin hitaasti, että hädin tuskin jaksaa odottaa "sisäänpääsyä"...
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Miksi näitä uudistuksia alettiin ajamaan juuri sarjojen alkamisen kynnyksellä
Ei kannata valittaa, palstan ylläpidolla on yli 35 vuoden kokemus nettipalveluiden hoitamisesta, he eivät varmasti ole tehneet yhtään virhettä palstan uudistuksessa.
 

Ylläpito

Administrator
Pahoittelumme viime päivinä esiintyneistä ongelmista, hitaudesta ja katkoksista. Eivät tosiaankaan kuuluneet suunnitelmiin, eikä päivitystä oltaisi lähdetty tekemään, jos tällaista tilannetta olisi selvänä riskinä pidetty. Tilanne tällä hetkellä on erittäin kehno, eikä missään nimessä hyväksyttävissä.

Kaistaa on riittävästi, samoin rautakapasiteettia. Mutta sekä itse palvelimen että palstasoftan asetuksissa on vielä selvästikin paljon säädettävää ja sitä työtä tehdään koko ajan. Kun oikeat asetukset löytyvät, kaikki kyllä toimii paljon luotettavammin ja nopeammin kuin aiemmin. Jos olisi se taikanappula tiedossa, olisi sitä jo väännetty - joten valitettavasti emme voi kuin pyytää malttia tässä kohdin.

Kuten todettua päivitys oli tarkoitus suorittaa jo 1.9., jolloin olisi jäänyt paremmin aikaa ennen kauden alkua tähän säätämiseen. Meistä johtumattomista syistä homma kuitenkin viivästyi reilulla viikolla.

Ja päivitys ylipäänsä näin kauden alun alla oli käytännössä olosuhteiden pakosta johtuva päätös. Tähän vaikuttaa se milloin meidän oto-tiimillä oli mahdollisuus projekti viedä läpi ja toisaalta myös se, että kun yksi aiemmista ylläpitäjistä väistyi toiminnasta, ei meillä olisi enää käytössä ketään vanhan palstan toimintaa ymmärtävää. Yhdistelmä vanha dedikoitu rauta + täysin vanhentunut softa + softa bugaa tuntemattomilla tavoilla ruuhkassa + ei ketään softasta ymmärtävää ... no, mieluummin tämä nykytilannekin kuin tuolla kokoonpanolla koko uuteen kauteen lähteminen.

Päätökset projektista ja sen toteuttamisesta ovat allekirjoittaneen, joten jos sitä pahaa oloa on tarpeen purkaa niin tänne suuntaan vaan. Palkkatöissä on aikanaan mm. uhattu lähettää "täysladatettu arabi porstuaan", jos softat ei ala pelittää - joten ihan kevyellä kenttävittuilulla ei mieli pahoitu.

Kaikkemme teemme tilanteen korjaamiseksi. Tänäänkin on tehty kaikenlaisia muutoksia ja korjauksia taustalla jo mittavissa määrin, samoin eilen illalla / yöllä. Hyvä tästä vielä tulee, mittavasti parempi kuin aiemmasta, mutta tällä hetkellä emme voi kuin pyytää anteeksi ja toivoa malttia.

- Matti Liljaniemi
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
- Matti Liljaniemi

Vaikka kritisoitavaa onkin ja varmaan aiheesta, niin haluan kaikesta huolimatta kiittää ylläpidon edustajaa kattavasta ja selkeästä vastauksesta. Toivottavasti ongelmat voitetaan mahdollisimman pian ja sen myötä palstan toiminta on tukevammalla pohjalla.

vlad.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pakko se on ihmetellä että mitä ihmettä tuolla viestillä nyt tarkoitettiin. "Ei osaa käyttää", helevattu siellä on perus sql serveri joka hakee queryt sen mukaan mitä pyydetään ja php on se pohja jolla nitä näytetään. Jos ei perusasiat ole hallussa niin pakko se on ihmetellä. Ei valmiita palstasoftia voi itse viilailla millään asetuksilla toimiviksi, nyt on selvästi vaan rikkinäinen muiden tekemä softa ja harvoin ne viilaamalla paranee. Ihan samaa PHP/MySQL softa se vanhakin käytti, ihme juttu jos on muka vanha jotenkin tuntematon ja uusi on jotenkin paree jos molemmat on samalla databasella ja koodikielellä rakennettuja.

Vanha softa ja uusi hardis ja riittävä kaista, olisi loppunut kyykkäilyt seinään, nyt sitten on kaikki uutta ja jos te tietäsitte mitä teette ja tämän uuden systeemin ymmärtäisitte niin kyllä tämä olisi jo korjattu, kun ei tälläset perustason ongelmat korjaannu millään helskutin viilauksilla. Nyt joko loppuu prosessointiaika kesken tai moniydin ajoa ei vaan touhu tue ja tämä kyykkäyttää ja jumittaa serverin. Tollaset on sen tason juttuja että siellä on jäänyt kääntäjästä tyyliin yksi täppä tai lause kirjoittamatta ja nyt sitten ei homma pelitä, tai koko roska on juurikin sitä, eli roskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei siinä mitään. Minulla on palsta toiminut ihan hyvin sen ensimmäisen päivän alkukangertelun ja totuttelemiseen käytetyn ajan jälkeen. Tänäänkin se toimi aamulla moitteettomasti, mutta sitten keskipäivän jälkeen ei enää auennut ollenkaan. Tiesin siitä että illalla pelien aikana tulee ongelmia joten ei tuo illan aikainen takkuaminen tullut sekään yllätyksenä, vaikka tietysti potuttikin kun Lukon vieraspeli-iltoina olen tottunut palstalla olemaan.

Muuten olen tottunut tähän jo ihan hyvin.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Sivusto kyykkää ja ulkoasu on huono, eivät silmät tykkää liiasta valkoisesta yhtään, joten palstaa on todella epämiellyttävää lukea. Ei millään pahalla, mutta kenestä näin valkoinen ja kirkas ulkoasu oli hyvä?

Äsken ei linkin muotoilukaan onnistunut, vaan sivu alkoi lagaamaan ja puolet viestistä katosi bittiavaruuteen. Ei taida olla paljon asiaa otteluseurantaan nykytilanteessa..

EDIT: Piti yrittää vain neljä kertaa tämän viestin lähettämistä. Otteluseurantaa ei tällä toimintakyvyllä yksinkertaisesti järjestetä.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään ei ole päässyt kunnolla palstalle oikeastaan iltapäivän jälkeen. Pääsääntöisesti on tullut ilmoitus isosta kuormituksesta tai väärästä osoitteesta. Päivittämällä yleensä on sitten päässyt perille. Aamulla toimi oikein hyvin ja oli todella nopea puhelimella. Käyttäjiä toki taisi olla luokkaa 200 kokonaisuudessaan.

Olen käyttänyt kahta eri läppäriä (eri IP osoitteet) sekä puhelinta ja tekee molemmilla samaa. Läppärit Win8 ja mallia perus sekä IE selaimena. Puhelin Samsung ja android 4.3.

Olisi oikein mukavaa jos nämä ongelmat ratkeaisi lähitulevaisuudessa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun tässä on koittanut palstalle päästä sisään, on ollut hyvää aikaa kääriä foliota otsalohkolle. Selkeästi ykkös syyllinen hitaudelle on NSA. Ilkeät amerikkalaiset eivät yksinkertaisesti pysty johtamaan maailmaa, ilman ajantasaista tietoa jatkoaikalaisten mielenliikkeistä. Ilmeisesti siellä on firman suomenkieliset ottaneet liigan alkamisen kunniaksi saikkua ja sen takia palstalle ei sallita uutta tekstiä, ennenkuin vanhat on saatu käännettyä. Jos jostain kumman syystä amerikkalaisilla ei ole näppinsä pelissä, niin selkeä kakkos syyllinen on Moskova. Idän Igorit ovat loukkaantuneet yya hengen vastaisista kirjoituksista, vapaan puolen Ukraina ja Venäjä aiheisissa ketjuissa. Siellä ei pystytä ymmärtämään, että miten jopa hyvän tahtoiset avustuskuljetukset saadaan käännettyä negatiiviseksi asiaksi. Jos syyllinen ei kuitenkaan idästäkään löydy, niin sitten sen täytyy olla Brysselin ilkeä federalisti, joka on pahuudessaan kätkenyt direktiivin palstan koodiin. Se, jos jokin, pistää kyllä kaiken sekaisin. Viimeinen syyllinen onkin sitten käyttäjä, jolla on liian hidas kone ja/tai heikko nettilinja. Olisi ollut varmaan parempi vaan lähteä tänään ryyppämään, meinaa siinä olisi hyvät foliot säästyneet parempaan käyttöön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös