Päivittäinen työmatka

  • 14 123
  • 68

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jii kirjoitti:
Minkälaisia työmatkoja teillä? Onko 70-90 kilometrin työmatka pidemmän päälle rasittavaa. Siitä tulee kuitenkin päivässä liki kaksi tuntia autossa istumista. Julkisia välineitä ei kuitenkaan väkisin pysty käyttämään vaan pitää käyttää omaa autoa. Jaksaako tuota pidemmän päälle?

Tiedän, että tunti työmatkaa on normaali aika jossain Stadissa ruuhkien takia, mutta entäs täällä maalla? Kuinka moni esim. Turusta käy päivittäin töissä Raumalla tai Uudessakaupungissa?

Vatkasin viime talvena työharjoitteluni aikana henkilöautolla väliä Oulu-Kemi-Oulu päivittäin. Syyskuussa homma oli vielä ihan jees kesärajoituksilla ja valoisan aikana, mutta kun valo loppui ja kehiin tulivat talvirajoitukset, alkoi homma olla tuskaa.

Alussa etenkin paluumatkoista jopa nautti, työpäivä unohtui sopivasti 1 h 10 min. työmatkan aikana.

Tietenkin homma riippuu kovasti muusta liikenteestä ja olosuhteista. Jos Oulu-Kemi-välillä olisi suora moottoritie kuten Etelä-Suomessa ei olisi valittamista. Oulun ja Kemin välillä on rutosti rekkaliikennettä ja hirviä. Sanotaan jopa että eräs Suomen vaarallisimmista tiepätkistä Maksniemi-Simo kuuluu tuohon siivuun.

Nyt on onneksi työpaikka 2 km:n päässä kämpiltä, se on suurta luksusta.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Työmatkojen sietokyky riippuu pitkälti henkilöstä. Tunnen ihmisiä, jotka ovat ajaneet yli 200 kilometriä päivässä jo parin vuosikymmenen ajan. Itse puolestani olen niin väsynyt ajamiseen, etten mielelläni tekisi sitä enää juuri lainkaan.

Oma työmatkani on nyt kahdeksan kilometriä per suunta. Autolla menee noin 15 minuuttia, pyörällä 20-25. Tämän enempää aikaa en työmatkaan halua käyttää.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Toimistopäivinä(1-2/vko) 100 km/päivä ja muuten paljon enemmän .
Asennekysymys, hyvä auto ja äänentoisto ja jokunen duunipuhelu maakuntaneuvottelujen lomassa. En vaihtaisi!
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Työmatka on n. 30km suunta. Matka menee sujuvasti omalla autolla. Vuorotyössä kun olen ei ruuhkat pahemmin haittaa. Matkoista saa mukavasti verovähennystä, koska yleisillä ei oikein sujuvasti töihin ehdi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
~35 kilomeetteriä suuntaansa. Matka-aika noin 25-minuuttia ja jos kiire niin vähemmän.
Matkat taittuvat uutta moottoritietä sujuvasti ja sukkelaan.

On muuten ihme miten jossain paikkakunnilla taivastellaan noinkin "lyhyttä" työmatkaani. Mutta saman ajan saa helposti menemään vaikkapas juuri niissä kuuluisissa helssinkin ruuhkissa, tai kävellen työmaallensa jolkottaessa
 
Noin 3 kilsaa per suunta. Hoituu luonnollisesti pyörällä useimmiten. Syksy on kyllä vittumaisin kun puoliunessa vähän ennen kahdeksaa sotket eteenpäin hurjan sateen piiskatessa päin kasvoja niin, että sattuu. Perillä odottavaa voittajafiilistä ei tosin voita mikään.
 

Cube

Jäsen
Jos koulumatka lasketaan työmatkaksi, niin kotoa on yliopistolle matkaa 10-15 minuuttia, riippuen siitä missäpäin luento on. En ole vielä edes miettinyt kulkevani tuota matkaa pyörällä, koska pidän sen kävelemisestäkin. Tuomaansillan yli mennessä on todella hienot maisemat Tuomiokirkolle päin ja pian sen jälkeen pääsee sellaisen mukavan pienen puiston läpi oikaistua. Talven pakkasissa tai syksyn sateissa ei tuosta tietenkään samalla tavalla jaksa tykätä (välillä vituttaakin aika rankasti), mutta auringon paistaessa oikein mukava tapa aloittaa arkipäivä. Nämä ovat niitä pieniä asioita, jotka tekevät elämästä paremman.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Itse aikoinani ajelin päivittäin noin 50km sivuunsa duunimatkaa, joka kesti 45 minuutista noin tuntiin riippuen hiukan keleistä, kaasujalan vahvuudesta, ruuhkasta, jne. Ei kyllä tippaakaan haitannut, kun duuni sitten vaihtui ja matka lyheni dramaattisesti. Oli tuo pidemmän päälle aika tylsää, vaikka ajamisesta pidänkin.

Nykyisin on matkaa kotiovelta duunin aulaan trippimittarin mukaan 9,7km ja aikaa kuluu ruuhkista riippuen 25-35 minuuttia oman auton kyydissä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
100 metriä, mikä ei ole laisinkaan paha. Lisäksi töitä voi tarpeen tullen tehdä kotonakin, kuten tällä viikolla pari päivää. Tosin se johtui siitä, etten flunssaisena viitsinyt mennä pahemmin pärskimään työpaikalle.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, tietysti...
Vantaa-Lahti-Vantaa

Ja päivittäin. Onneksi on VR. Kävelyineen kaikkineen työmatkoihin menee päivittäin noin 3h. Kuukausitasolla kustannus bruttona noin 300e. Verovähennysten kanssa ~180e. Vuoden tätä on jaksanut suht helposti, mutta eiköhän joskus tule joku hajoamisjaksokin eteen. Kesäisin satunnainen autoilu tuo mukavaa vaihtelua.

Junaa käytän ennen kaikkea sen takia, että siellä voi halutessaan nukkua, lukea, tehdä töitä tai vaikka juoda kaljaa. Autossa vain ajat ja kuuntelet musiikkia.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
1900 kirjoitti:
Makuuhuoneen oven kun aukaisee, niin olenkin jo työhuoneessa. Matkaa työpaikalle noin viisi metriä ja aikaa kuluu työmatkaan muutama sekunti.

Joskus tosin joutuu jonkun verran reissaamaan ympäri Suomea / jonnekin päin Eurooppaa, mutta ne nyt kyllä kestää. Tosin toimenkuvaan/toimialaan tulossa pienehköjä muutoksia, joten keväämmällä joutuu ilmeisesti päivittäin liikkumaan jonnin verran ja laittaa jopa herätyskellon aamuisin soimaan. Prkl.
Oma perustyömatkani on noin 30 metriä ja matkalle sattuu jopa yhdet portaat (töihin mennessä alaspäin). Viitisenkin minuuttia tuohon saa varata, sillä useimmiten tulee matkalla haettua kupillinen kahvia. Noin 2-4 kertaa kuukaudessa saan onneksi matkustaa vähän pidemmälle (pohjois-Euroopassa).

Lisäksi herätyskellottomuus on todella suuri etu. Varmuuden vuoksi laitan kuitenkin yleensä herätyksen joskus ennen yhtätoista. Onneksi nykyinen työnantajani luottaa minuun ja arvostaa ammattitaitoani, että mitään ylimääräisiä raportointeja/kontrollia ei tarvita. Tuo luottamuksen/arvostuksen puute olikin yksi suuri syy, jonka vuoksi viime kesänä päätin hakea kilpailevan yrityksen leipiin. Otin tuolloin melkoisen riskin, sillä tiesin, että entiseen ei ole enää paluuta tempaukseni jälkeen.

Työmatkoissakin tuli todella suuri ero, sillä pahimmillaan noin vuosi sitten perustyömatkani saattoi olla ~80km suuntaansa eikä pidemmätkään matkat olleet harvinaisuuksia. Joskus taisi tulla viikon aikana oman auton mittariin lähes 1.000km pelkkiä työmatkoja... Korvaukset olivat luonnollisesti ihan mukavat, mutta sellainen puolitoista vuotta riitti omalla kohdallani tuota pendelöintiliikennettä.

Sopeutumiskysymyshän tuo työmatka vain on; itsestäni ei siihen ollut.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
2,3 kilsaa yhteen suuntaan. Kävellenhän tuo tulee tehtyä. Joku 24-27 minuuttia vauhdista ja liikennevaloista riippuen. Tämä on samalla se päivän hyötyliikunta. Sitä paitsi ruuhkassa menee auton kanssa melkein sama aika, ja hermot sen lisäksi.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Lärvätsalo pisti paremmaksi/pahemmaksi.

Itse työn perässä tulee reissattua päivässä n. 90 km suuntaansa. Aikaa tuhraantuu noin kolme tuntia/työpäivä. Alkuun uudet maisemat kiehtoivat, mutta nyt lähinnä vituttaa katsoa samaa tien vartta kesät talvet. Raskain aika liikkua työmatkoja on loka-marraskuu. Mennen tullen on synkkää, pimeää, sumuista ja sateista. Päivät vielä sisällä, niin kyllä sitä vähemmästäkin alkaa ahdistamaan. Tammikuussa päivän pidentyminen helpottaa tilannetta. Oman ongelmansa tuo talven pakkaset. Auto on välillä kovilla jopa n. -40 asteen aamupakkasilla.

Swidduth tätä jaksa enää montaa vuotta reissata. Kunpa saisin jostain lähempää oman alan töitä - pelastakaa alikersantti Holocaust. Pliis!!!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Spåralla sellainen 20min, autolla 10min ja kävellen 35min.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Duunimatka on noin 5 km, ensin katurilla keskustaan ja sitten kävellen noin kilometri.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Omalla autolla 15,7 km. n.10min suuntaansa. Ei ole mahdollisuutta julkisiin. Ei valittamista, jos ei kauheasti kehumistakaan.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Työmatkaani menee sellainen vartti per suunta. Viidessä minsassa kävelen sporapysäkille ja sporalla menee vajaat 10 minsaa suoraan duunin eteen. Ihan jees. En voisi kuvitellakaan meneväni omalla autolla duuniin, sillä herään yleensä viime tipassa ja olen noin 10 minsaa heräämisestäni jo ulkona ravaamassa pysäkille. Ei olisi liikenneturvallisuuden kannalta kovinkaan järkevää hypätä heti herättyään auton rattiin.

Asuin aikoinaan Munkkivuoressa. Hermot meinasi mennä duunimatkoihin, sillä joka aamu Huopalahdentie oli ihan tukossa. 45 minsaa kesti matka Munkkivuoresta Kallioon. Ei kiva, ajallisesti pitkät duunimatkat eivät sovi mulle.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Kävellen 2min yhteen suuntaan... Kesällä sitten pyörällä töihin ja aikaa ei juurikaan mene.
 

RedRave

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Lions, Die Mannschaft
Koulumatkaa taas...

Kertyy noin 600m suunta. Keväämmälläkin tulee varmaan hauskempaa, kun pääsee rullaluistimilla koululle.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Noin 3,5 km. Aamulla eri reittiä (Metson kohdalla olevat liikennevalot on todellakin insinöörin suunnittelemat) menee n. 10-12 minuuttia. Reitti kulkee Hämeenkadun kautta, viime kesänäkin tuli bongattua useita aamuvirkkuja tipusia kesähöyhenissä. Paluumatka lähes sama, useimmiten olen ruuhkassa liikkeellä, joten aikaa menee n. 15-25 minuuttia.

Autolla mentävä, koska työssäni auto on välttämätön. Muuten menisikin fillarilla tai jopa kävelle joka päivä. Vanha työpaikka oli sikäli hyvä, että kävellen pääsi perille 10 minuutissa. Parhaimmillaan meni niin, että auto tarvitsi tankata n. kerran kuussa...
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Onneksi ei ole työmatkaa tätä nykyään kuin n.100m. Ennen jouduin ajamaan sen 30km ruuhkassa ja se jos mikä pisti ärsyttämään. Kun duuni on lähellä, niin siinä säästää yllättävän paljon rahaa.
 

Veijari

Jäsen
18km suunta joka taittuu autolla 20minuutissa. Mielestäni varsin kohtuullinen matka jonka kulkeminen ei aiheuta suurempaa vitutusta paitsi silloin kun kuljin sitä vielä bussilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös