Päivän doping-käry

  • 1 043 129
  • 4 704

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Vielä lisäyksenä edelliseen, nämä sitten, jotka tunnustavat, varovat visusti muiden paljastamista.

Immonen "paljasti" Kyrön, koska hän on jo aiemmin kertonut, että oli kuvioissa mukana, sen sijaan Vähäsöyringin osallisuuden/tietoisuuden kielsi, koska tämä on itse kieltänyt olleensa tietoinen dopingista.

Myllyläkin myönsi vain oman käyttönsä. Immonen ja Myllylä ovat antaneet ymmärtää, etteivät tienneet muiden hiihtomaajoukkueen jäsenten dopingin käytöstä.

Ihmettelen silti, miksi nämä muutamat jaksavat niin ponnekkaasti kieltää kaiken mutta sen sijaan, että hälventäisivät (loputkin) epäilykset ja antaisivat lääkäreille luvan kertoa heidän terveystiedoistaan, kieltävät niiden käytön.

Mikä on ollut Immosen motiivi kertoa nyt käyttäneensä silloin dopingia?
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kirvesniemi on aina vaikuttanut vilunkimieheltä ja saattaa olla että Lapin rehti mies on hänen lieassaan ja "kunnioittaa" kokeneempaa veren vahvistajaa. Isometsä kun ei tunnu paliskunnan terävimmältä kaverilta.

Immonen ehkä halusi rauhan itselleen Myllylän tapaan, mutta Myllylää tunnustuskaan ei enää auttanut. Missä olivat silloin muut miehiset karpaasit?

Kirvesniemi tässä eniten ärsyttää. Ihme keuna. Valehtelija.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kyrö, Myllylä ja nyt Immonen ovat avanneet hiihdon dopinglatua, josta totuus on karmea. Immosen jälkeen tulee vielä paljon muita hiihdon dopingkäyttäjiä ilmi. Paine tulee niin kovaksi, että on helpompi tunnustaa kuin elää valheessa. Odotan myös tunnustuksia naishiihdon entisiltä huipuilta, koska uskon, että näin tulee käymään ennemmin tai myöhemmin. Esim. Lahden MM-kisoissa Hemohessillä hetkellisesti pudotettiin epo-hormooneilla nostetut hemoglobiiniarvot sallittuihin rajoihin mahdollista arvalla arvottavaa hemoglobiinitestiä varten juuri ennen kisaa. Hemohessillä oli lisäksi oma douppaava vaikutuksensa, joten suomalaisilla oli Lahdessa Kyrön johdolla raskas dopingtykistö käytössä. Tämä näkyi myös suomalaisten hyvässä menestyksessä omissa MM-kisoissa.

Immosen tunnustuksessa oli merkittävää myös se, että hän oli käyttänyt myös kasvuhormonia saman aikaisesti epo-hormonin lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hienoa että jotkut lopultakin viitsivät kertoa, että on ammattimaisesti yritetty olla samalla viivalla muiden maailman huippujen kanssa. Vaikkakin amatöörimaisella puuhastelulla, koska jäätiin kiinni.

Hartza vähän turhaan suojelee bisneksiään. Mutta ymmärtäähän senkin, kun on vielä hiihtoon liittyvässä bisneksessä mukana. Jos Hartzalla olisi joku "Lomakouhero", niin nämä jutut olisi kerrottu iltapäivälehdissä jo moneen kertaan, koska sen parempaa markkinointia ei tämän kaltaiselle vapaa-ajan bisnekselle ole.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mikä on ollut Immosen motiivi kertoa nyt käyttäneensä silloin dopingia?

Se, että syyttäjällä oli todistajaksi tulossa Sami Heiskanen, joka on kertonut jo kauan sitten hankkineensa Immoselle mm. EPO-hormonia. Nyt kun Immonen tunnusti, ei Heiskasta ilmeisesti kutsuta todistajaksi. Itselleni tuli ainakin sellainen tunne, että Heiskasella olisi ollut jotain muutakin todistetta hommasta kuin sana-sanaa vastaan, jolloin Immonen totesi olevansa umpikujassa ja myönsi sitten omatoimisesti. Mikä varmasti on ihan fiksua.

Jokohan tämä koko hiihdon doping-saaga kohtapuoliiin saataisiin loppumaan. Siitä olen toki samaa mieltä, että oikeudessa valehtelemisesta on syytä joutua vastuuseen, mutta muuten alkaa olla aikalailla kuolleen hevosen piiskaamista. Eiköhän se jo ole tullut aika selväksi, että on yritetty pysyä maailman kärjessä kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla (mikä on normaalia), mutta resurssien tai ammattitaidon puutteen takia on jääty kiinni.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Eiköhän se jo ole tullut aika selväksi, että on yritetty pysyä maailman kärjessä kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla (mikä on normaalia), mutta resurssien tai ammattitaidon puutteen takia on jääty kiinni.

No eihän siellä esim. EPO:n käytöstä olla jääty kiinni testeissä (ainakaan nämä nyt syytettynä olevat). Lahden käryhän johtui siitä että Kyröllä oli tieto että Hemohes ei näkyisi testeissä, tai että koko testi oli bluffi ja testiä ei pystyttäisi käyttämään. Tämä käydään Sinivalkoinen valhe dokumentissa läpi. No voi kai sanoa ammattitaidon puutteeksi, mutta virheitä noissa hommissa saattaa sattua, Tyler Hamiltoninkin vereen oli eksynyt jonkun toisen verta. En nyt sanoisi että (näytön perusteella joka on julkista) Suomalaiset mitenkään erityisen ammattitaidottomia olisivat olleet.

Mitä tulee tähän juttuun niin kyllä tälläinen pitää tutkia perusteellisesti, alkuperäinen teko on mielestäni aika törkeä, valehdella oikeudessa ja samalla syyttää jotain toista valehtelusta (jonka tiesi puhuvan totta). Se nyt on vielä yksi juttu jos jossain yhteydessä valehtelee mutta ei sinänsä merkittävästi siitä itse hyödy tai samalla syytä jotain toista, mutta tässä kuitenkin yritettiin pahemman luokan kusetusta. Ylipäätään se että hiihtoporukka vei jutun oikeuteen oli melkoinen ylimielisyyden osoitus. Kyllä tälläinen pitää selvittää perusteellisesti ja saattaa syylliset rangaistavaksi. Kysehän ei ole niinkään dopingista vaan ihan eri rikkeistä.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vasta luin jostain, että kahvi, tee ja olut ovat diureetteja. Mitäköhän näistä kolmesta VCB on juonut?
Varmaan suorituksen jälkeen nauttinut vähän olutta että saisi virtsaa dopingtestiin...ja siitä sitten jää kiinni! Tämähän on oikeusmurha!
 

kovalev

Jäsen
Väitätte siis, että Jamaikalla olisi käytetty jotain! Jumalauta.
Kohta varmaan joku kehtaa väittää, että Bolt olisi yksi heistä.


Mitä hiihtäjiin tulee - viitaten siffan viestiin - ainakaan Matikainen-Carlsbergilta on turha odottaa tunnustuksia niin kauan kuin poliittinen ura jatkuu.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vasta luin jostain, että kahvi, tee ja olut ovat diureetteja. Mitäköhän näistä kolmesta VCB on juonut?

Ketonen ja Myllyrinne:
Hiihtäjä toteaa tiedotustilaisuudessa, että hänen verestään on löytynyt ainostaan lääkärin määrämiä lääkkeitä sairauden hoitoon, johon toimittaja:

"teidän näytteestänne on löydetty tähän mennessä merkkejä amfetamiinista, kofeiinista, heroiinista, efedriinistä, tinneristä, betasalpaajasta, hyttysmyrkystä, kokaiinista, clenbuterolista, wc-ankasta, kannabiksesta, kodeiinista, LSDstä ja lisäksi neljästä erilaisesta kasvuhormonista, joista kolme on tarkoitettu eläimille. Mitä sairautta näillä aineilla on hoidettu?"
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bolt nyt ei varmasti tule kärähtämään ainakaan uransa aikana. Liian iso merkitys maalleen sekä lajilleen ja liian paljon rahaa/isoja sponoreja takana.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Bolt nyt ei varmasti tule kärähtämään ainakaan uransa aikana. Liian iso merkitys maalleen sekä lajilleen ja liian paljon rahaa/isoja sponoreja takana.
Nyt kun on nähty, että jamaikalaisia pikajuoksijoita on kärähtänyt jo noin kymmentäkunta, vaiko jo enemmänkin, niin tulee entistä enemmän mieleen janneimmosmainen "sauvan katkeaminen" tässä Boltin vuoden 2011 Daegun MM-finaalin täysin selvässä varaslähdössä. Oma uskoni on, että Bolt on noihin aikoihin, ehkä jopa noissa kisoissa, sisäpiireissä kärähtänyt ja hänen piti ottaa varaslähtö, että tekee janneimmoset. Toki tästä ei satavarma voi olla mutta epäilykseni on suuri.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Andrei Mihnevitsin Helsingin MM-kisoissa 2005 antama dopingnäyte on analysoitu uudelleen, ja se on osoittautunut positiiviseksi. Tuo on hänen uran toinen käry, joten kaikki hänen tuon jälkeiset tulokset mitätöitäisiin. Mm. 2010 Euroopan mestaruus jaettaisiin uudelleen. Mies on kertonut aikovansa viedä asian eteenpäin urheilun välimiesmenettelyyn.

MTV3
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Bolt nyt ei varmasti tule kärähtämään ainakaan uransa aikana. Liian iso merkitys maalleen sekä lajilleen ja liian paljon rahaa/isoja sponoreja takana.

Tämä on totta. Uhraavat kyllä muita Boltin edestä jos aineet "rajoilla". Mutta eeeei tuo Veronican käry. Ollut salainen suosikki vuosia,jollain tavalla sympaattinen ja söpö vaikka toki aika lihaksikas on aina ollutkin. Tunarit!
 

Salama44

Jäsen
Oma uskoni on, että Bolt on noihin aikoihin, ehkä jopa noissa kisoissa, sisäpiireissä kärähtänyt ja hänen piti ottaa varaslähtö, että tekee janneimmoset. Toki tästä ei satavarma voi olla mutta epäilykseni on suuri.

Aletaan testaamaan myös finaaleissa varaslähtöjä ottavat. Vaikka joka toinen testiin niin on riittävä pelote lopettaa tällainen taktikointi.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Bolt voitti noissa kisoissa kultaa 200m:llä ja viestissä. Ei kai hän tuolla varaslähdöllä testejä välttänyt.
Satasen jälkeen olisi pitänyt mennä testattavaksi 28.8.2011 ja seuraava Boltin finaalikisa, 200 m, juostiin vasta 3.9.2011, joten testipäivä oli itse asiassa peräti 7 päivää myöhemmin (kun muuten se testi olisi ollut jo 28.8 eikä laskemista aloiteta seuraavasta päivästä). Viesti juostiin 4.9.2011.

Tuo väli on pitkä aika, siinä ajassa ehtii hävitä monenlainen mömmö ja talomiehen tarjoama pilleri.
 

Tekno-Kekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Kari-Pekka Kyröllä oli tänään oikeudessa paljon sanottavaa.

Kyrön ensimmäiset havainnot suomalaishiihtäjien dopingista vuodelta 1993 | Yle Urheilu | yle.fi
Kyrö: Veriarvojen perusteella näytti siltä, että myös Isometsä ja Kirvesniemi käyttivät | Yle Urheilu | yle.fi
Kyrö ryöpytti Yleä: | Yle Urheilu | yle.fi

"Uutiset":
Manuela di Centa oli kuolla Kiirunassa verisuonitukokseen 1995. Hänet kiidätettiin pikavauhtia italialaiseen sairaalaan leikattavaksi.
Syyttäjän kysymykseen, ovatko Immonen, Kirvesniemi ja Isometsä käyttäneet epo-hormonia, Kyrö vastasi, että hän ei ole ollut paikalla näkemässä, että he olisivat käyttäneet aineita, mutta veriarvojen perusteella asia vaikuttaa selvältä.

Linkit johtavat Yleisradion uutisiin Kari-Pekka Kyrön esiintymisestä tänään oikeudessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kari-Pekka Kyröllä oli tänään oikeudessa paljon sanottavaa.

Kyrön ensimmäiset havainnot suomalaishiihtäjien dopingista vuodelta 1993 | Yle Urheilu | yle.fi
Kyrö: Veriarvojen perusteella näytti siltä, että myös Isometsä ja Kirvesniemi käyttivät | Yle Urheilu | yle.fi
Kyrö ryöpytti Yleä: | Yle Urheilu | yle.fi

"Uutiset":
Manuela di Centa oli kuolla Kiirunassa verisuonitukokseen 1995. Hänet kiidätettiin pikavauhtia italialaiseen sairaalaan leikattavaksi.
Syyttäjän kysymykseen, ovatko Immonen, Kirvesniemi ja Isometsä käyttäneet epo-hormonia, Kyrö vastasi, että hän ei ole ollut paikalla näkemässä, että he olisivat käyttäneet aineita, mutta veriarvojen perusteella asia vaikuttaa selvältä.

Linkit johtavat Yleisradion uutisiin Kari-Pekka Kyrön esiintymisestä tänään oikeudessa.

Mukavasti selkeyttää kyllä kuvoita nämä.

Kuten noista nyt näkee, niin valloilla sillloin ollut järjestelmä ja varmasti nykyisetkin doping-järjestelmät urheilussa ovat hyvin samankaltaisia. Urheilija toimii omillaan aineita hankkiessaan ja käyttäessään, jonkun kätyrin (yleensä se henkilökohtainen valmentaja) avulla. Mutta sitten esim. hiihdon päävalmentajan tehtävä on ollut vain vastata pienemmistä asioista, kuten veriarvojen saattamisesta kohdalleen, kun nämä hirmut tulevat harjoitusleireiltään, jotta pääsee starttiviivalle.

Kiinnijäännin kohdalla vastuu sitten siirtyy täysin urheilijalle, kuten nyt on lukemattomia kertoja nähty ja ketään muita osallisia ei koskaan löydy mistään. Joku "talonmies" saattaa olla. Sen on haluttu olevan tasan tarkkaan näin, koska silloin siis urheilija siis toimii yksilönään, ainehankintansa suhteen ja se ei silloin kaada kiinnijäädessään koko järjestelmää.

Järjestelmällistä doping-ohjelmaa tuskin on ollut.

Punkkisen asema oli siinä elokuvassakin laitettu aika suureksi epo-asiantuntijana, ja nyt Kyrö puhuu samaa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Toivon edelleen, että nämä hiihdon doping-jutut saataisiin jo pois päiväjärjestyksestä ja Kyrö nimitettäisiin maajoukkueen valmentajaksi Dalenin tilalle. Taitoa olisi varmasti paljon.

Tuskin vain tulee koskaan näin tapahtumaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Onneksi on Kyrö.
Hieno mies.

Salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä tuomitut ovat toki hienoja miehiä varsinkin kun tuo Kyrö lienee ollut aikansa suurin dopingmuuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös