Päättötodistukset, kevät 2010

  • 6 709
  • 12

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Asteikkona normaali Jatkoajan käytäntö, yhestä tähestä vitoseen.

MAALIVAHDIT

Niko Hovinen ****
Huima kehitys viimeisen puolen vuoden aikana. Syksyllä näytti vielä huonolta, mutta oli keväällä lopulta ykkösveska. Jatkosopimus ansaittu, ehkä sittenkin vielä todellinen läpilyönti? Siihen tosin vaaditaan vielä paljon peliminuutteja.

Marc Lamothe ***
Ammattimies henkeen ja vereen, vaikka torjuntatekniikka on mitä on. Kriittisillä hetkillä ne ratkaisevat kopit jäivät ottamatta, mutta joukkue sai tukea ja turvaa konkarista. Ensimmäinen maalivahti joka on saanut standing ovationit Isku Areenan yleisöltä haamutorjunnan jälkeen. Jatkokaan ei täysin poissuljettua.

Tommi Nikkilä **
Liikaa helppoja, liikaa vaivoja. Seassa muutama huippupelikin. Ei mikään paska haku Nurmiselta toissa kesänä, ilman loukkaantumisia olisi voinut olla liigan parhaita kassareita. Yleisön viihdyttäjä ja Nupemaista tulisieluisuutta. Onnea jatkoon, harmi ettei Pelsu-ura päättynyt paremmin.

PUOLUSTAJAT

Jan Latvala ****
Edelleen huikeassa vireessä, mutta jo myös hieman kuolevaisuuden merkkejä. Silti puolustuksen ylivoimainen liideri ja venyi syöttöennätykseensä. Hyökkäyspäässä ei enää yhtä tulivoimainen. Uskomaton taito hoitaa puolustuspään väännöt jäämättä koskaan jyrän alle. Kellotti isoimmat peliminuutit, ja ensi kaudellakin voidaan luottaa Ladeen.

Juha Uotila ****
Puskista sisään, mutta lopulta vain tyhmä olisi jättänyt sopimusoption käyttämättä. Vittumainen pelityyli, ei kerää kavereita vastustajien keskuudessa. Fyysisyys ja pelitempo aivan eri tasolla keskiverto-liigapakkeihin verrattuna, voittaa kaksinkamppailuja kovalla prosentilla. Loppukaudesta myös kiekollisia väläytyksiä ja muutama lämärimaali. Ylivoimaisesti joukkueen paras plusmiinus-tilasto.

Jani Forsström ***
Jokavuotiset +20 tehopistettä yhä mysteeri - pelinluvulla ja työmoraalilla pääsee pitkälle. Kehityskäyrä polkee paikallaan. Plusmiinuksissa taas joukkueen parhaimmistoa, peliaikakeskiarvo 2. kovin. Riittääkö liikkuvuus ja taitotaso enää jatkossa?

Joonas Jalvanti***
Monen silmätikku, vaikea sanoa pelasiko hyvän vai huonon kauden. Varakapteenius kertoo jostain. Ei pärjää fyysisessä väännössä, muttei joudu juuri rikkomaankaan. Hyökkäysalueella keinot vähissä. Kohta 200 liigapeliä täynnä - 21-vuotiaana.

Erik Kakko ***
Vanha vertyi sittenkin. Tammikuussa kuntoon ja loppukauden ajan puolustuksen kantavia voimia. Keväällä ajoittain paremmassa vireessä kuin pariin vuoteen. Tykki puhui vielä kerran TPS:n Leggion ohi. Jalalla alkaa olemaan jo liian kiire, mies hukkuu liian usein puolustuspäässä. Ikonin ratkaisuja jatkosta odotellaan.

Sami Helenius ***
Moni muistaa katsomossa haukkua hitaudesta, harva huomaa kuinka vähän Helgeä todellisuudessa kierretään. Kesken kauden Narreista, eikä pettänyt. Neljän myllyn myötä liigan jäähykuningas. Kovuus rajoittuu kuitenkin pelikatkoille, jolloin ehtii tilanteisiin paikalle. Avaussyöttö menee omien lapoihin, mutta muuten joukkue pelaa neljällä Heleniuksen ollessa jäällä. Ei käyttöä ensi kaudella?

Niko Tuhkanen **
Loppukaudesta muutama peli. Kiekollisena yllättävänkin rohkea ja pätevä. Omassa päässä ei pysy pystyssä kulmapaineissa. Paukut eivät taida kuitenkaan riittää liigan vakiopaikkaan ensi kaudeksi, mutta ehkä vielä käyttämätöntä potentiaalia.

Mikko Kousa *
Omissa lapanen, kiekollisena juoni kateissa. Pelirohkeus sinänsä riittää, ihmeen kiire kentällä luistelutaitoon nähden. Huutaa isoa roolia esim. Mestiksessä, ehkä myös nöyryyttä.


HYÖKKÄÄJÄT

Juhamatti Aaltonen *****
Ei kaipaa esittelyjä, todellinen kultakimpale. Silmiinpistävän vahva luistimilla silloin kun haluaa pysyä pystyssä, vastataklaa kovempaa kuin monet taklaavat. Paransi vain tahtia kauden mittaan. Ylivoimalla varsinkin alkukaudesta pitkiä aikoja tyhjänpanttina vailla maalintekomahdollisuuksia. Viereltä puuttuivat kaverit joilla olisi ollut rohkeutta yrittää itsekin jotain.

Vili Sopanen ****
Valovuoden päässä Aaltosen dominoinnista, mutta viimeistelytehokkuus parani, jopa 5 voittomaaliakin. Kauden loppupuolisko liki piste per peli-tahtia, mutta kalkkiviivoilla floppaus. Yleisesti ottaen ei ole kehittynyt yhtään mihinkään liigadebyytistään, yhä pihapelikikkailija ammattilaiskehissä. Uutta vauhtia jostain muualta tai P-Amerikka jää kokematta, joskin vasta 22-vee.

Teemu Rinkinen ****
Yllättäjä. Ei pitänyt olla noin hyvä ja noin isoon rooliin, mutta olipa vaan. Suoraviivainen pelaajatyyppi jota joukkueesta on puuttunut. Miksi vastuu väheni kauden loppusuoralla? Painoi läpi kauden hyvällä moraalilla vaikka muut lepsuilivat.

Antti Tyrväinen ****
Yllättäjä #2. Suoraan kotiyleisön sydämiin. Fysiikan puolesta jo valmis pyyhkimään jäätä liigapuolustajilla, käsiäkin 8 maalin verran joista 3 voittomaaleja. Harjoituskaudella kaikki meni överiksi, mutta näytti että pystyy pelaamaan järkevästikin. Taklausten takia nimi monien muistissa.

Jari Kauppila ***
Tuttuun tyyliin helvetisti pakkasella, vaikka loppukaudesta tilastot kaunistuivatkin. Tehopisteet paranivat, mutta käsien pehmeys taisi kadota Ruotsin kausina punttisaleille jalkakikkojen mukana. Aaltosen vierellä olis isompaakin glooriaa ollut tarjolla. Puolustuspeli parantunut, mutta näkee silti liian usein aitiopaikalta vastustajan maalit, mm. 100-0 aloitustappio Cookin jatkoaikamaaliin. Silti monipuolinen ja luotettava. Harmi että tulisieluisuus näkyy enää vain hetkittäin vitutuksen myötä. Sen verran käyttökelpoinen, että jatko paikallaan.

Tommi Paakkolanvaara ***
Taitotaso ei riittäne todelliseen läpimurtoon. Osaa lukea peliä, osaa jopa rytmittää ylivoimapeliä, mutta ei ole millään tavalla luontainen kapelimestari. Silti luotettavan ja monipuolisen sentterin perikuva, myös värittömyydessä. Paskaa niskaan yleisönosastoilla - turhaan. Ilman selkävaivoja olisi voinut olla hyvinkin tärkeä lenkki, pelasi hyvän alkukauden.

Henri Heino ***
Ei petä koskaan. Monen mielestä olisi voinut sopia Aaltosen vierelle, mutta kokeilua ei tehty. Liigan paras nelossentteri, vaivihkaa 10 maaliakin. Heinon ketju oli jälleen ajoittain joukkueen parhaimmistoa, jopa ylivoimalla.

Kari Sihvonen ***
Alkukausi perseelleen, jopa häpeällinen lainapesti Hjalmarin tuulihattuihin. Sitten hetkeksi vanha hullu-Kari irti ja Iliakis vihannekseksi. Loppukaudesta järkevää ja vahvaa pelaamista. Hyökkääjistä paras plusmiinustilasto (+10). Voisi olla vielä suoraviivaisempi kohti maalia, kulmissa pyöriminen viehättää liikaa.

Markku Tähtinen ***
Pistekeskiarvo näyttää hyvältä, mutta pelillisesti ei mikään taikuri, kuten tiedossa oli. Puolustustyöskentely koostuu koukkimisesta, kampittamisesta ja estämisestä. Ylivoimalla parhaimmillaan viekas playmaker syöttötaidollaan. Nosti hetkellisesti ykkösketjun tasoa ja vajosi yhtä nopeasti. Paskasta ei saa timanttia, edes hitsaamalla.

Janne Tavi***
Koohottaja jumalan armosta. Yllättäen kehiin ilman mitään hävittävää ja ankaran duunin ansiosta lopulta vähän plussalle. Erottui asenteellaan fleguilijoista. Ensimmäinen liigamaali Ilves-vierasvoitossa, muuten ei osunut hyvistäkään paikoista. Haalarihommia tiedossa kai koko lopun uran ajan, ei mikään virtuoosi.

Marko Jantunen **
Joukkueharmonian myrkky vai ymmärretty velikulta - kas siinäpä vaakakupit. Paska kausi, silti liki 40 pinnaa ja rankkarit sisään. Heräsi kevään korvalla, mutta nukahti uudestaan ennen ratkaisuhetkiä. Fysiikka ja pääkoppa on saatava kondikseen, jotta jatko on aiheellinen. Yhä annettavaa joukkueelle ja yhä joukkueen kasvot, niin hyvässä kuin pahassa. Vielä kerran, Jarna!

Arsi Piispanen **
Perustehot, peruskausi. Väläytteli ajoittain muiden surffaillessa ja päinvastoin. Joutaa mennä, vaikka onkin liigan paras takakarvaaja.

Marko Pöyhönen **
Takapakkia edelliskaudesta, mutta painaa duunia kovalla moraalilla. Voisi olla ilkeämpikin hyökkäyspäässä. Maalinteko tuotti tuskaa. Heinon ketjussa paikka vielä tarjolla.

Jesse Saarinen *
Surullista seurattavaa. Kuuppa jumissa tai harjoittelu huonoa, luultavasti molempia. Varsinkin kiekollisessa pelaamisessa ei päätä eikä häntää, asenne lepsua. Räjähtävä luistelu, taklaukset ja röyhkeys tipotiessään. Uusi alku jossain muualla kiitos - vähemmän bisseä ja enemmän treeniä.

Tuomas Santavuori *
Sama kuin edellä. Kaikki entiset vahvuudet poissa ja heikkoudet korostuneina. Lopulta kolmen metrin syötöt jäätä pitkin ylitsepääsetämön tehtävä. Hyödyttömin pelaaja koko joukkueessa. Pelitempo kuin kakkosdivarissa, missä vika? Ikävä ei tule, mutta tsemiä silti jatkoon. Ostakoon Ässät tästä "snaipperinsa" :)



Valmennus jääköön nyt ruoskimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
RV16 on aika hyvin kohdillaan arvioissaan. Muutama huomio kuitenkin.

- Yksikään maalivahdeista ei ansaitse kaudesta neljää tähteä. Lamothen kohdalla kolme on nipin napin kohdallaan. Muille riittää kaksi.
- Mitä tapahtui Latvalalle loppukaudesta? Väsymys? Viimeiset 10 peliä kummallisia virheitä ja voimattomuutta. Uotila ja Jalvanti selkeästi joukkueen ykköspakit.
- Sihvosen kohdalla arvosanaa alentaa rajusti älyttömyydet. Esim. Jokeripelissä kasetti ei vaan kestänyt ja siitä kärsi koko joukkue.
- Täysin samaa mieltä Jarnasta, Kakosta ja Kauppilasta. Mahtuisivat myös minun joukkueeseeni ensi vuodelle.
- Samaa mieltä myös Saarisesta ja Santavuoresta. Ei mitään käyttöä. Saarisen uran surullinen kääntöpiste oli maajoukkuekomennus. Sen jälkeen alamäki on ollut todella jyrkkä.

Ike
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Arsi Piispanen **
Perustehot, peruskausi. Väläytteli ajoittain muiden surffaillessa ja päinvastoin. Joutaa mennä, vaikka onkin liigan paras takakarvaaja.

Asiallisen listan olet tehnyt, josta ei pistänyt muuta silmiin kuin tämä. Onko todella näin? Aika helvetin paljon sanottu..
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
- Yksikään maalivahdeista ei ansaitse kaudesta neljää tähteä. Lamothen kohdalla kolme on nipin napin kohdallaan. Muille riittää kaksi.

Kyllä Hovinen kehityksensä puolesta vähintään sen kolme tähteä saa, neljäs on ehkä jo vähän liikaa. Loppukaudesta hoiti hommansa hyvin. Kaksi tähteä olisi jo esitysten aliarvioimista.

RV16:lta sen verran tyhjentävä lista, ettei paljoa muutettavaa ole. Sopasen tähdet tosin putoavat auttamatta kolmeen, vaikka maaliennätyksensä tekikin. Kuten itsekin totesit, kehitystä ensimmäisestä liigakaudesta ei ole tapahtunut. Puolustuspäässä välillä todella velttoa ja maalien lisäksi pelin ulkopuolella surffailua.

Heinon tähdet muuten ilman muuta neljään. Jälleen hieno kausi, paljon maaleja ja oma rooli hoitui moitteetta. Kiekollisempaankin rooliin voisi olla annettavaa melkeinpä ennemmin kuin Paakkolanvaaralla. Toisaalta omassa roolissaan liigan paras.

Eisenhowerin kanssa samaa mieltä Jalvannista, vaikka hänestä onkin tullut uusi "Kakko" joidenkin silmissä. Hyvä kausi, varsinkin loppua kohden. Latvalalla toivottavasti vain jotain vaivoja, sillä olympiatauon jälkeen mies oli yllättävän epävarma.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Asiallisen listan olet tehnyt, josta ei pistänyt muuta silmiin kuin tämä. Onko todella näin? Aika helvetin paljon sanottu..
Sanotaan nyt sitten vaikka paras kiekonriistäjä ellei Piispanen paras takakarvaaja olekaan. Kannattaa muistaa että Piispasesta puhuttaessa puolet on aina vitsiä oli asian sisältö mitä tahansa.
 

Topo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mä en kyllä ymmärrä kommentteja Jalvannista, millä perusteella muka paransi loppukaudesta? plus/miinus tilastokin tais mennä kevät puolella noin -10 maalia huonompaan suuntaan missä jo oli.. Aina jäällä kun vastustaja tekee maalin!
Pakko Jalvannin olla kyllä sukua tai kaveri teille että ansaitsi noi kommentit..
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Mä en kyllä ymmärrä kommentteja Jalvannista, millä perusteella muka paransi loppukaudesta? plus/miinus tilastokin tais mennä kevät puolella noin -10 maalia huonompaan suuntaan missä jo oli.. Aina jäällä kun vastustaja tekee maalin!
Pakko Jalvannin olla kyllä sukua tai kaveri teille että ansaitsi noi kommentit..
Mielenkiintoinen ilmiö muuten Isku Areenalla, siinä vastustajan maaliviivan kohdilla seisomakatsomossa oli jossain kevään matsissa joku mieshenkilö, joka ei nähnyt kentällä ketään muuta kuin Jalvannin. Itse luulin että esimerkiksi Aaltonen tai Helenius olisivat niitä seuratuimpia hahmoja, mutta tämä jantteri ei nähnyt eikä puhunut mistään muusta kuin Jalvannista ja tämän virheistä. Onnistumiset olivat toki säkää tai vastustajan huonoutta. Jos meni iholle oli liian pehmeä, jos antoi tilaa oli liian passiivinen. Jaluhan tekaisi sitten muistaakseni maalinkin siinä pelissä, mikä taas oli sitten aivan käsittämätön tapahtuma ja naurunaihe. Uusi Reimari on syntynyt.

Mitä lie tapahtuukaan jos Helenius ja Kakko eivät enää jatka. Jalvanti tarvitsee sadeviitan sylkyjä varten.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hovinen ansaitsee helposti neljä tähteä. Joku olisi voinut kuvitella Hovisen nähneen päivänsä liigassa Mestis-komennuksen/ Lamothen hankkimisen jälkeen. Vaan eipä kuitenkaan: Hovinen oli kevään toiseksi kovin Pelicans-peluri Aaltosen jälkeen.

Puolustuksesta en antaisi yhdellekään edes 4 tähteä. Latvala ja Uotilakin olivat yhtä pihalla avaustensa kanssa kuin muutkin. Latvalan huimat pisteet tosin vievät lähemmäksi hyvää suoritusta, mutta keväällä ei Ladenkaan koneesta irronnut tarvittavaa johtajuutta. Lisäksi noilla alivoimaprosenteilla voitaisiin tiputtaa vielä kaikkien tähdistä yksi pois. Jos kuvitellaan, että joukkueessa ei olisi ollut valmentajia ollenkaan. Oliko siellä?

Hyvin RV kyllä niputti kauden. Onkohan ESSillä aikaa väsätä listaa?!
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jesse Saarinen *

Tuomas Santavuori *

Täytyy muuten ihmetellä kyseisten kavereiden kautta - mikä oikein on vialla? Itse ainakin pidin jossain vaiheessa näitä kavereita erittäin potentiaalisina kavereina SM-liigan ihan kärkitason pelaajiksi jopa. Harmi, että nyt on käynyt näin, Jesse Saarinen vaikuttaa muutenkin sympaattiselta pelaajalta. Tuomaksella tuskin on mennyt kovin vahvasti muutenkaan sen erään televisioesiintymisen jälkeen...
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Täytyy muuten ihmetellä kyseisten kavereiden kautta - mikä oikein on vialla? Itse ainakin pidin jossain vaiheessa näitä kavereita erittäin potentiaalisina kavereina SM-liigan ihan kärkitason pelaajiksi jopa. Harmi, että nyt on käynyt näin, Jesse Saarinen vaikuttaa muutenkin sympaattiselta pelaajalta. Tuomaksella tuskin on mennyt kovin vahvasti muutenkaan sen erään televisioesiintymisen jälkeen...

Jos herrat alkaisivat uudessa seurassa vaikka taas keskittymään olennaiseen baarikierrosten sijaan, niin voisi taas jotain tapahtua myös kentällä. Varsinkin Santavuori on olut viihteellä reilusti.

Toivon että herrat lähtevät kehittymään muualle ja palaavat parin kauden jälkeen takaisin, kun ovat taas saaneet juonesta kiinni.
 
Valmentajien päätötodistus ?

Nyt, kun on pelaajille annettu päästötodistukset, niin koska ne valmentajat saavat päästötodistuksen esim. RV16:lta ja muita "tietäjiltä". Onhan se ihan kohtuullista antaa myöskin valmentajille päästötodistus arvioinnin kanssa.

Odotellaan minkälisen päätöstodistuksen nämä kolme (3) valmentajaa saavat.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Nyt, kun on pelaajille annettu päästötodistukset, niin koska ne valmentajat saavat päästötodistuksen esim. RV16:lta ja muita "tietäjiltä". Onhan se ihan kohtuullista antaa myöskin valmentajille päästötodistus arvioinnin kanssa.

Odotellaan minkälisen päätöstodistuksen nämä kolme (3) valmentajaa saavat.
Enpä tiedä riittääkö kompetenssi arvioimaan valmennuksen taktisia nyansseja muuta kuin sen verran että eihän se peli toiminut. Mutta jos nyt Jatkoajan normaalilla viiden portaan (floppi -> alle odotusten -> neutraali -> yli odotusten -> huippusuoritus) asteikolla arvioidaan, niin kaipa se pallo siihen koriin putoaa missä lukee "Alle odotusten". Flopiksi kausi ei valahtanut, mutta neutraalia huonompi sivumaku jäi. En tiedä kusiko mikään osa-alue aivan älyttömästi, mutta kun jokaisella oltiin potkun verran jäljessä ja millään osa-alueella ei pystytty viemään vastustajaa (paitsi ehkä tappeluissa) niin tulos oli tämä.

Mahdotonta arvioida minkä verran mistäkin sitten menee Toivolan, Räsäsen tai Nurmisen piikkiin. Onko ylipäätään terve tilanne että päävalmentaja hyppää valmiiseen pöytään, jossa apuvalmentajat ja joukkue ovat pysyneet liiankin muuttumattomina jo monen vuoden ajan? No, jos nyt jotain, niin...




Mika Toivola, Pasi Räsänen, Pasi Nurminen **
Tuskaa, tuskaa. Vieraspelien räkäkiekolla tavoitteen mukaista tulosta, mutta varsinkin kotihallissa liian monta sysimustaa iltaa. Yksi pelaaja pelasti lopulta koko kolmikon. Vastustaja vei todella usein laukaisumääriä mielin määrin. Välillä vuoristoradan huippukohdissa pelikirja toimi 10min, sitten 20min tai 40 minuuttia. Selkärangan napsahtaminen oli lähes joka pelissä aivan nurkan takana. Usein löysä ensimmäinen erä, tauolla valmennuksen äänijänteet auki ja toiseen erään asenne jo löytyikin.

Toivolan mukana länsirannikon tuulahduksena turpakäräjiä, älyttömät jäähymäärät ja joukkue yhdessä kaudessa pyhäkoulupojista tarkkailuluokan rasavilleiksi. Pelicans on tuomareiden silmätikku numero uno, ja se ei jatkosuunnitelmia juuri helpota. Moderni jääkiekko perustuu kiekonhallintaan, ollaanko menossa metsään fyysisessä pelitavassa ja joukkueen muokkaamisessa?

Paska, sanoi Aaltonen erätaukohaastattelussa, ja siihen oikeastaan kiteytyy koko kausi. Kuritonta, sekaista, epävarmaa, epätasaista, jäähyherkkää, lepsua ja mitä vielä. Vikaa ei silti tuntunut koskaan löytyvän valmennuksesta vaan kaikesta muusta. Varsinkin tuomareista.
 

lihaani

Jäsen
Kaiken kurjuuden keskellä on myönnettävä, että Nupen maalivahtikoulussa Hovisesta on kasvamassa kelpo veskari. Jos Nurminen malttaisi keskittyä maalivahtivalmennukseen, jossa hän kiistatta on hyvä, ja jättäisi suosiolla muut valmennustehtävät toisille, voisi paketti toimia paremmin. Mitä useampi kokki, sitä...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös