Oulun Kärpät kaudella 2024–2025

  • 274 985
  • 1 350

Micol

Jäsen
Kyllähän tässä alkaa kasautumaan sellainen rosteri, ettei Anttila voi yksinkertaisesti laittaa vielä hokkareita naulaan. Olisi varmasti vaikea jollain tapaa antaa itsellensä anteeksi, jos ei lähtisi näin kovaan "projektiin" vielä viimeistä kertaa mukaan, kun olisi aidosti hyvä mahdollisuus taistella siitä kaikkein kirkkaimmasta (Tapparaa vastaan). Uskonkin, että hänen kohdallaan nähdään vielä 'one more year'.
 

Arbelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Ketut, Oulun Kärpät
Melko vahva tunne että Antti-Roikoa sovitellaan tulevaksi kaudeksi steppiä eteenpäin tulosyksikköön. Ja osaltaanhan hän sitä oli jo viime kaudella pakonsanelemasti, kun muista ketjuista ei siihen ollut. Eli lähtökohtaisesti kakkosketjuun. Hänhän on pelannut ennen sentteriä, joten uskoisin että oikeaa laitaa ei ahdistaisi pelata, vaikka leftin pelaaja onkin. Jossain pelaajainfoissa hän on LW/RW ollut tällä kaudella merkittynä, joka melko mielenkiinoista kun tausta on sentterinä. Tai sitten Antti-Roikosta tehdään kolmossentteri jos sopivia palasia tulee muuten joukkueeseen, tähän en kyllä jaksa uskoa.

Vasenlaita:
-Turunen
-Tardif
-(Junttila?)/Alasiurua
-Nikupeteri

Keskelle
-Kovarcik
-Kemppainen
-X
-Korpimäki

Oikealaita
-Gardiner
-AAR
-Matikainen/Heikkala
-(Anttila?)/Heikkala

Se miten ketjut sommitellaan kuka kenenkin kanssa pelaa on vielä varmaan melko pitkässä kuusessa.
En jaksa uskoa että enää tuodaan noin nimekkäitä pelaajia ulkopuolelta. Paluumuuttajahyökkääjää toivoisin ettei aivan muukalaislegioonaksi menisi. Uskon, että Kemppainen on kakkossentterinä Turusen kanssa. Mielenkiintoista nähdä onko Matikaisesta pelaavaan kokoonpanoon vai meneekö kausi lainalla ja stunttaamassa loukkaantumisia. Hän käsittääkseni pelaa molempia laitoja (toki yhtä vain kerrallaan :D).

Yleissentteriä huutaa vielä kovasti ja yleistyölaituria koodinimellä "Kappe", joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Ellei Nikupeteristä sitten olla kolmossentteriä tekemässä tähän joukkueeseen. Näistähän me emme tiedä, emmekä siitä mitä paikkaa esim juuri Nikupeteri mieluiten pelaisi. Viime kausi mennyt vissiin pääasiassa vasemmalla laidalla. Kolmoskentän vasemmalla laidalla Nikupeteri varmaan on jos Junttila ei jatka, muuten lienee nelosen työmyyrä ja alivoimapelaaja. Alasiuruaa saatetaan tässä tapauksessa ajaa sisään kolmosen/nelosen kummalla laidalla vaan, hänelläkin taustaa sentterinä ja elitessä ainakin merkittynä vain F.

Tardif - Kovarcik - Gardiner
Turunen - Kemppainen - AAR
Nikupeteri/Alasiurua/Matikainen(Junttila?) - X - Matikainen/Heikkala/Alasiurua/X
Nikupeteri/Alasiurua/Matikainen - Korpimäki - (Anttila?)/Heikkala/Alasiurua/Matikainen

Yliniemi on varmaankin saamassa myös peliaikaa tulevalla kaudella. Hänen pelaaprofiilia en tunne enkä osaa sanoa pystyisikö pelaamaan puolustavaa roolia. Vähän lueskelin Hermeksen osiosta mitä siellä on Yliniemestä sanottu menneellä kaudella, ja joku mainitsi että on Sisulla Mestis pelattu jo läpi. Matikaisesta olisi kiva kuulla myös vähän että minkä tyylinen pelaaja on kyseessä. Korpimäki kyllä pystyy pelaamaan muuallakin kuin nelosessa puolustusroolia, ja voi hyvinkin olla kolmoskentässä tulevalla kaudella.

Monta on liikkuvaa osaa vielä.

Perskatin kova jengi on tulossa ja hyvältä näyttää. Mieltä lämmittää nämä nuoret kärppätaustaiset paluumuuttajat, vielä kun nuoremmista on nousemassa Alasiurua ja Yliniemi. Sen tuleva kausi näyttää ottavatko he pelipaikan itselleen vai miten käy.

Tulta nuotioon ja syksyllä Munille!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt on tulossa melkonen all-in kausi, vaikka Kärppien talous ei tästä merkittävää lommoa otakaan. Ensi kaudella ei hirveästi ole selittelyille sijaa.
Ei ole todellakaan all-in -kausi Kärpiltä. Pelaajabudjettia nostettiin, koska talous on Liigan vahvin, eikä silloin pelaajabudjetissa ole syytä antaa tasoitusta. Minä luulen, että Kärppien pelaajabudjetti on jatkossakin tällä uusitulla tasolla. Siitä osaltaan voimme kiittää Nokia Areenaa ja etelän seurojen kasvaneita budjetteja. Liiga on nytkähtänyt eteenpäin.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät päätti satsata kuten Tappara, Ilves ja HIFK ovat tehneet. Raju pelaajabudjetin nosto tässä on takana. Mahtavaa, että se näkyy!
Tämä on kyllä vain ja ainoastaan hyvä asia. Onko summista mitään tietoa, että paljonko Kärppien pelaajabudjetti on tällä kaudella?
 

Kenneth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tardif tulee tekemään todella kovat pisteet, jos saa nyt pelata huippujen kanssa samassa kentässä, eikä tarvi itse rakentaa jokaista tilannetta. Viime kauden tulosta laski raskas ylipeluuttaminen, kun Tardif ei suostu huilaamaan kentällä, vaan joko hyökkää tai karvaa täydellä teholla koko vaihdon ajan.
Aivan huikea pelaaja!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tardif tulee tekemään todella kovat pisteet, jos saa nyt pelata huippujen kanssa samassa kentässä, eikä tarvi itse rakentaa jokaista tilannetta. Viime kauden tulosta laski raskas ylipeluuttaminen, kun Tardif ei suostu huilaamaan kentällä, vaan joko hyökkää tai karvaa täydellä teholla koko vaihdon ajan.
Aivan huikea pelaaja!
Ben Tardif on yksi parhaimmista tai peräti paras pelaaja, joka KooKoossa on koskaan pelannut.
Benillä on todella kova työmoraali. Tulee tekemään kovat pisteet ensi kaudella ja hänestä tulee olemaan Kärpille paljon iloa.
Tästä pelaajasta ei voi olla tykkäämättä. Onnittelut Kärpille ja Benille kaikkea hyvää!
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Pelaajahankintojen laatu antaa varmasti hyvässä sekä pahassa painetta kokemattomalle päävalmentajalle. Jos homma ei jostain syystä lähde rullaamaan, niin koko kaupungin syntipukiksi pääsee alta aikayksikön.
 

JPL

Jäsen
Tardif tulee tekemään todella kovat pisteet, jos saa nyt pelata huippujen kanssa samassa kentässä, eikä tarvi itse rakentaa jokaista tilannetta. Viime kauden tulosta laski raskas ylipeluuttaminen, kun Tardif ei suostu huilaamaan kentällä, vaan joko hyökkää tai karvaa täydellä teholla koko vaihdon ajan.
Aivan huikea pelaaja!
Melkein identtistä kommentointia on tullut Gardinerista Jyväskylän suunnalta, eikä Kovarcikiakaan olla mitenkään moitittu asenteesta, vaikka ei mikään terrierimäinen pelaaja olekaan.

Kuulostaa kyllä huikealta, kun lisätään listaan vielä Turunen, joka myös pelaa jokaisen vaihdon täysillä ja loppuun saakka. Veikkaisin, että vastustajan pakkien pitää olla nopeita liikkeissään Kärppiä vastaan ensi kaudella. Jokaisessa ketjussa tulee olemaan karvausvoimaa ja liikettä. (Kolmonen nyt vielä hieman avoin).
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Alan kallistumaan sille kannalle, että siirtorajalla tehtiin tietoinen päätös, että hyvin hitsautuneeseen joukkueeseen ei edes tosissaan yritetty lähteä tuomaan uusia vahvistuksia isoista valuvioista huolimatta, vaan annettiin poikien pelata. Se riitti pronssiin. Nyt on sitten aika kirkastaa mitali.

Hymyn kare nousi suupieliin tästäkin hankinnasta. Kun on liitua, niin silloin pitää piirtää. Kovaa jazzia!

Palataanpas siirtorajalle, ei oman häntäni nostamiseksi, vaan ihan ollakseni täysin samaa mieltä kanssasi. Poimin tämän viestini eri ketjusta, lihavoiden pari avainpointtia:

Ihan puhtaasti mutua.

Myllykoski tuli taloon isännän ottein, toi mukanaan kovan statuksen Gunlerin ja kohta Ritchien. No putkeen ei mennyt, ja niin tämä pelaaja-agentista TET-UTJ:ksi noussut kaveri päätti ottaa lusikan kauniiseen käteen ja katsoa peiliin.

Tämä kausi on jo menetetty, eikä sille kannata ihan oikeasti tehdä enää yhtään mitään - rahan haaskausta se vain olisi. Tämä ei toki ole Mylin vika, ja kaikki tiedostavat sen. Mylikin sen tajuaa, että nyt paukut kannattaa laittaa seuraaviin kausiin.

Alkukauteen nähden meiltä on poistunut Jacobsson, Mingoia ja Kokko, joista ainoastaan Kokko on korvattu. Tulijoista suurin osa ovat olleet floppeja ennakko-odotuksiin nähden, Antonen, Bunnaman ja Koivisto etunenässä. Ahon monivuotisia signauksia Björkqvistiä ja Tiivolaa ei ole juuri napannut ottaa niitä seuraavia steppejä. Eli yhtä kaikki, kausiennakkoon nähden joukkue on heikentynyt selvästi.

Siirtoraja lähestyy, en todellakaan ihmettelisi että vanha palstatotuus "ei tänne ketään tuu" pitäisi todella kutinsa. Tai voihan tänne roudata vaikka joukkueellisen ilmaisia jaakkoharjuloita. Ja pitkän linjan fanina hyväksyn tämän. Näiden mainitsemieni realiteettien vallitessa miksi upottaa venettä syvemmälle, nytkin on jo täysi työ äyskäröidä.

Ja viimeiseksi, joukkuehan suorittaa tällä hetkellä oikeastaan erinomaisesti suhteessa näihin mainitsemiini olosuhteisiin. Tällä kannattaa nyt mennä tämä kausi, ottaa se puolivälieräpaikka, ja juhlia kuin mestaruutta jos epätodennäköinen välieräpaikka saavutettaisiin. Havuun riittää kyllä luottoa. Mylillä on paljon todistettavaa seuraavia kausia ajatellen.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Turunen - Manninen - Tardif

Vaikein rasti on ykköskenttä, mutta siihen se menestyminen hyvin paljon kulminoituu sitten loppupeleissä. Toki yhden Björkqvistin voi kolmoskenttään hankkia, mutta kyllä nämä 50 pisteen miehet sitten sen menestyksen määrittää. Joten oma kantani on se, että ilolla kärppäjunnuja ja kärppäsydäntä kaukalossa katselee, kunhan silloin se kärki on terävä.
Tuommoisen ykköskentän haaveilin maaliskuun puolivälissä. En rehellisesti sanottuna uskaltanut realistisena pitää ketään. No, nyt on 2/3 jo varmasti mukana. Manninen jäi Sveitsiin mutta lohdutuspalkinnoksi riittää nyt tällä kertaa sitten se O'Neill ;)

No joo, en kyllä jaksa O'Neilliin uskoa. Katsotaan kuka sieltä tulee ja tuleeko kärkisentteri. Mutta kyllä on hienoa ens kaudella katsella Havun seksihokia. Hyökkäyspään palaset siihen on kunnossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime kauteen oltiin lähdössä kärkiketjuilla:

Turunen - Bunnaman - Mingoia
Junttila - Kemppainen - Antonen

Tuohonhan sitten tipahti Koivunen syliin ja ei mitenkään oltu miehen perässä ja en tiedä oltiinko ylipäätään enää kenenkään perässä. Koivunen otti sitten Turusen paikan ja Turunen pelasi harjoituskaudella lähinnä Tiivolan kanssa.

Tulevaan kauteen:

Turunen - X - X
Tardif - Kovarcik - Gardiner

Huikeita hankintoja vetelee kyllä Myli hihastaan. Vielä jos tuohon saa kaksi kovaa hankintaa Turuselle kaveriksi niin näyttää enemmän kuin hyvältä.

Toki itse pidän kyllä jalat visusti maassa ja vaikka tuohon saataisiin Turuselle kovat kaverit niin puolustusta pitäisi myös pystyä vahvistamaan. Myöskään Karhusella ei ole vielä sitä jatkosopimusta.

Vaikka tuonnekkin saataisiin kovat nimet niin sitten katseet kääntyy kokemattomaan valmennukseen. Mäntymaa pystyi kyllä kääntämään kärppien kurssin ja lopulta päästiin hienosti pronsseille asti. Nyt aloitetaan kuitenkin taas nollasta ja täysin uudella joukkueella joka tulee olemaan täynnä kovia nimiä jotka pitäisi saada pelaamaan joukkueena. Playoffeissakin Mäntymaa joutui makselemaan oppirahoja joita toivottasti ei tarvitse enää ensi kaudella maksella.

Toisaalta taas sitten kyllähän tuo helpottaa myös valmennusta kuin pelaajiakin kun ei tarvitse peluuttaa yhtä kenttää puhki. Vastustajan on myös vaikeampaa pimentää 2 kovaa hyökkäysketjua.

Positiivistahan näissä hankinnoissa on myös kommentit, että kaikilla on kova työmoraali eivätkä vain valu selkä suorana alaspäin kun pitäisi puolustaa.

Ensi kausi voi myös olla monen kärpän viimeinen: Ohtamaa?,Kemppainen?,Anttila? Olisihan nuo urat komeaa päättää mestaruuteen. Toki noista Kemppaisella ja Anttilalla ei vielä edes ole julkisesti sitä jatkosopimusta tulevalle kaudelle.
 

MaxM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melko vahva tunne että Antti-Roikoa sovitellaan tulevaksi kaudeksi steppiä eteenpäin tulosyksikköön. Ja osaltaanhan hän sitä oli jo viime kaudella pakonsanelemasti, kun muista ketjuista ei siihen ollut. Eli lähtökohtaisesti kakkosketjuun. Hänhän on pelannut ennen sentteriä, joten uskoisin että oikeaa laitaa ei ahdistaisi pelata, vaikka leftin pelaaja onkin. Jossain pelaajainfoissa hän on LW/RW ollut tällä kaudella merkittynä, joka melko mielenkiinoista kun tausta on sentterinä. Tai sitten Antti-Roikosta tehdään kolmossentteri jos sopivia palasia tulee muuten joukkueeseen, tähän en kyllä jaksa uskoa.

Vasenlaita:
-Turunen
-Tardif
-(Junttila?)/Alasiurua
-Nikupeteri

Keskelle
-Kovarcik
-Kemppainen
-X
-Korpimäki

Oikealaita
-Gardiner
-AAR
-Matikainen/Heikkala
-(Anttila?)/Heikkala

Se miten ketjut sommitellaan kuka kenenkin kanssa pelaa on vielä varmaan melko pitkässä kuusessa.
En jaksa uskoa että enää tuodaan noin nimekkäitä pelaajia ulkopuolelta. Paluumuuttajahyökkääjää toivoisin ettei aivan muukalaislegioonaksi menisi. Uskon, että Kemppainen on kakkossentterinä Turusen kanssa. Mielenkiintoista nähdä onko Matikaisesta pelaavaan kokoonpanoon vai meneekö kausi lainalla ja stunttaamassa loukkaantumisia. Hän käsittääkseni pelaa molempia laitoja (toki yhtä vain kerrallaan :D).

Yleissentteriä huutaa vielä kovasti ja yleistyölaituria koodinimellä "Kappe", joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Ellei Nikupeteristä sitten olla kolmossentteriä tekemässä tähän joukkueeseen. Näistähän me emme tiedä, emmekä siitä mitä paikkaa esim juuri Nikupeteri mieluiten pelaisi. Viime kausi mennyt vissiin pääasiassa vasemmalla laidalla. Kolmoskentän vasemmalla laidalla Nikupeteri varmaan on jos Junttila ei jatka, muuten lienee nelosen työmyyrä ja alivoimapelaaja. Alasiuruaa saatetaan tässä tapauksessa ajaa sisään kolmosen/nelosen kummalla laidalla vaan, hänelläkin taustaa sentterinä ja elitessä ainakin merkittynä vain F.

Tardif - Kovarcik - Gardiner
Turunen - Kemppainen - AAR
Nikupeteri/Alasiurua/Matikainen(Junttila?) - X - Matikainen/Heikkala/Alasiurua/X
Nikupeteri/Alasiurua/Matikainen - Korpimäki - (Anttila?)/Heikkala/Alasiurua/Matikainen

Yliniemi on varmaankin saamassa myös peliaikaa tulevalla kaudella. Hänen pelaaprofiilia en tunne enkä osaa sanoa pystyisikö pelaamaan puolustavaa roolia. Vähän lueskelin Hermeksen osiosta mitä siellä on Yliniemestä sanottu menneellä kaudella, ja joku mainitsi että on Sisulla Mestis pelattu jo läpi. Matikaisesta olisi kiva kuulla myös vähän että minkä tyylinen pelaaja on kyseessä. Korpimäki kyllä pystyy pelaamaan muuallakin kuin nelosessa puolustusroolia, ja voi hyvinkin olla kolmoskentässä tulevalla kaudella.

Monta on liikkuvaa osaa vielä.

Perskatin kova jengi on tulossa ja hyvältä näyttää. Mieltä lämmittää nämä nuoret kärppätaustaiset paluumuuttajat, vielä kun nuoremmista on nousemassa Alasiurua ja Yliniemi. Sen tuleva kausi näyttää ottavatko he pelipaikan itselleen vai miten käy.

Tulta nuotioon ja syksyllä Munille!
Itse näkisin myös juuri noin ketjujen osalta. Kaksi tulos ketjua, 3 /4 junnut + hyvä 3/4
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Pitkästä aikaa jotain tolkkua pelaajapolitiikassa. Ei tän pitäis Kärppien resursseilla olla niin vaikeaa, mitä on ollut viime aikoina. Ihan riippumatta siitä, kuka siellä on puikoissa.

Nyt kun on aloitettu, niin sama mennä päätyyn asti ja hommata sellainen rosteri, että pahimmat kilpailijatkin kalpenee. Kaksi tuloskenttää täyteen varmoja tekijämiehiä.

Antti-Roiko pidetään lähtökohtaisesti siellä kolmosessa kasvamassa korkoa ja tuloskenttiä stunttaamassa loukkien sattuessa. Kemppainen kans sinne kolmoseen, jotta meillä on loukkien sattuessa laatumiestä heittää huippulaitureiden väliin.

Maalivahtiosasto lienee turvallisesti riittävällä tasolla. Kompastuskiveksi voi muodostua puolustus. Se vaatii jumppaa Myliltä ja se jumppa tulisi myös tehdä ennen kauden alkua. Pari voimassa olevaa sopparia purkuun saatesanoilla "peliaikaa ei ole luvassa" ja laatu-ukkoa tilalle.

Toki keskinkertaista ja osin hasardia puolustusta voi paikata aivan helvetillisellä hyökkäyskalustolla, joka nuijii tarvittavat maalit kasaan peräpään vähän vuotaessakin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kova YV lähtis tuosta kun saa hyvän pakin vielä lisäksi.

No sama kai se on yksi puolimiljoonainen irrottaa ja hommata Niku? Hienoa olisi nähdä kunnon ylilyönti budjetin kanssa ja kunnon haukkarin näyttö Tampereen suuntaan.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien pussista ei kolikot lopu, ja uutta pätäkkää tulee joka kerta, kun joku tilaa bisset Old Matesissa ja Ihkussa, muun muassa. Vois ihan vittuillessaan kasata viiden miljoonan joukkueen ja näyttää samalla vähän Ruotsinkin suuntaan, et tasoissa ollaan. Saatettas silti päästä vähintään nollatulokseen ellei mukavasti plussallekin.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itseäni jatkaen: Old Mates vois avata pubin myös Ouluun. Sopivasti aseman lähelle. Vieraspelireissulle tulevat Ilves-kannattajat ilahtuisivat, että heidän kotibaarillahan on Oulussakin mestat, sinne siis. ;)
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal



Lisäilläänpä tämä äärimmäisen mielenkiintoiset JYPin puheenjohtajan Jukka Seppäsen kommentit Gardinerin sopparista. Linkin pitäisi mennä oikeaan kohtaan videota. Hienoa, että Kärpillä on varaa maksaa vaikka tuo lukema voi olla liioiteltua damage controllia JYPin suunnasta. Näin se pitääkin mennä, että varmoille tapauksille isoa sopparia pöytään ja jätetään ne Wellmanit, Antoset etc. sitten muille kokeiltavaksi. Itsellä ainakin on iso kiinnostus miten Nikupeteri pärjää ensi kaudella. Odotukset ovat +20p kolmosketjun minuuteilla.
 
Viimeksi muokattu:

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Huippupelaajille maksetaan huippupelaajan palkkaa. Liian kauan täällä ollaan maksettu keskinkertaisuuksille patjan täytettä. Oli jo aikakin laittaa tämä tapa ja ajattelu uusiksi ja maksaa laadusta eikä laajuudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös