Oulun Kärpät kaudella 2024–2025

  • 310 190
  • 1 468

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Tämä voi olla hyvinkin totta. Silloin täytyy todeta, että Kärppien sentteristön riittävyys ratkeaa siihen, että ottaako Marjala Koivusmaista kehitysaskelta urallaan ensikaudella.
Pakko tarttua tähän.

Marjala painanut ihan sysipaskassa Tepsissä tälläkaudella kolmosessa 24 pongoa. Se oikeuttaa Tepsin toiseksi parhaaksi pistemieheksi ja tosiaan ei edes pelaa Nurmen ja Palmun kanssa samassa kentässä.

Verrokkeina Korpimäki (0+1) tai Alasiurua (yksi peli Liigassa) vähän ontuu. Marjala menee helposti ensikaudella kakkosen keskellä Kärpissäkin etenkin jos kehityskäyrä nousee ylös.
Marjalan kohdalla näen ehdottomasti tuon urheiluromanttisen aspektin saada NHL-varattu ja tulokkaiden pistepörssiä johtava oma kasvatti hakemaan lopullista läpimurtoaan ennen kuin Sabres kutsuu.
En näe oikein Marjalan hankinnassa mitään järkeä. Menee samaan kategoriaan Alasiuruan, Korpimäen ja Antti-Roikon kanssa. Ja meillä olisi kolmossentteriksi tarjolla mahdollisesti Kemppainen tai laiturin paikalle Junttila, jotka kyllä rankkaan selkeästi Marjalaa arvokkaammiksi pelaajaksi, toki luultavasti myös kalliimmiksi.

Viljami pelaa TPS:n kolmosketjussa 14 minuutin peliajalla, samaa luokkaa siis kuin Korpimäki meillä. Eikös meidän pitänyt lopettaa nämä hankinnat alempiin ketjuihin? Nikupeteri olisi yhtä turha ostos.
Marjala ja Kemppainen ovat todellakin todella erityylisiä senttereitä vahvuuksineen. Kyllä mä molemmille löytäisin roolin, eikä ketjuhierarkia ole nykyisin niin korostunut, kuten tällä kaudella on näkynyt. Marjala pystyy varmasti tekemään tulosta ja kehittämään peliään, pelasi hän sitten kakkosessa tai kolmosessa.

En aivan kategorioisi Marjalaa alaketjujen täytepelaajaksi (jos sitä tarkoitit?) ja vähemmän on noita 14 minuutin iltoja. Tulosta ja ylivoima-aikaa on kuitenkin tullut verrattain hyvin alle odotusten pelanneessa TPS:ssä. Verrokiksi otetuilla nimilläkin on olemassa melkoinen upgrade nousta tulevaisuudessa isompiin rooleihin.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä itse ainakin semisti pidän siitä miten tulevaa kautta on lähdetty rakentamaan omien kasvattien varaan niinkuin silloin hyvinä aikoina 2000-luvun alkupuoliskolla. Päästään ehkä joskus eroon siitä Jokereilta peritystä muukalaislegioonan maineesta.

Runko omista kasvateista ja ulkopuolelta hankitaan tarvittaessa kärkeen vahvistusta. Näin se pitääkin mennä ja Myllykoski jotain tällaista jo ensimmäisissä haastatteluissa tarinoi. Tottakai tuossa rungossa pitää olla sellaisia pelaajia jotka siihen sopii, eli ei sitä millään "Heikkaloilla" aleta rakentamaan, mutta täytyy ottaa huomioon se materiaalin taso josta tuota lähdetään rakentamaan.

Haaveissa olisi sellainen useamman vuoden kestävä runko jossa pelaa tulevia seuralegendoja, mikkoniemelää, mikapyörälää ja pikuviuhkolaa yms. ja välillä sieltä omista junnuista nousee niitä tulevia sebastian ahoja ja jesse puljujärviä
 

Eemil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Marjala on vielä nuori pelaaja ja voi kehittyä uudelle tasolle ens kaudelle. Mukava, että lupaavia nuoria pelaajia palaa Ouluun!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä sanoisin, että ensi kauden valmennus on hyvä olla piakkoin tiedossa. Ei siinä ole helppoa houkutella kovia pelimiehiä Kärppiin, kun pelaajat ei tiedä kuka heitä ensi kaudella valmentaa.

Nähtiin kyllä viime kesänä, että kyllä sieltä vielä kovia pelimiehiä irtosi, not. Kesä on kyllä auttamatta liian myöhään alkaa rekryy kärkimiehiä. Jää luu vielä käteen niin sitten kärvistellään ties monennetta kautta putkeen.
Vastailen tässä ketjussa, koska tässä on Mäntymaata laajemmasta kokonaisuudesta kyse. Olen viestisi kanssa samoilla linjoilla. Lisäksi olisi suotavaa, että uusi päävalmentaja, pelillisine visioineen, pääsisi osallistumaan ja vaikuttamaan joukkueenrakentamisprosessiin jo hyvissä ajoin. Toki myös pelaajien houkuttelussa valttia olisi se, ettei vain ympäripyöreästi kerrota, että "No ainakaan ensi kauden päävalmentaja ei ole Marjamäki.", vaan olisi enemmän konkretiaa tarjolla.

Jos tuon valmennustiimin rakentamisen kanssa kovinkin pitkään aikaillaan, niin riskinä on se, että merkittävä osa niistä Marjamäen tehtävistään vapauttamisella tavoitelluista hyödyistä valuu kankkulan kaivoon. Arvelisin, että juuri se Marjamäen ensi kauden kattava sopimus, yhdistettynä Marjamäen aikana nähtyyn heikkoon urheilulliseen menestykseen ja tuosta seuranneeseen vaikeuteen rakentaa tulevan kauden joukkuetta, ajoi Kärpät vapauttamaan hänet työtehtävistään joulukuussa.

Nyt Marjamäen tiimin apuvalmentajat jatkavat ikään kuin toimitusministeristönä pitämässä joukkueen arjen rullaamassa, samalla kun taustalla kartoitetaan valmennusta ensi kaudelle. Mikäli Marjamäellä ei olisi ollut takataskussa ensi kaudenkin kattavaa, hämmentävän varhaisessa vaiheessa ja keskellä pelillisiä haasteita solmittua, jatkoa, kuvittelisin, että hän olisi saattanut tämän kauden valmentaa loppuun muun tiiminsä kanssa, samalla kun taustalla oltaisiin kaavailtu muutoksia tulevalle kaudelle. Toki kynnys vapauttaa Marjamäki tehtävistään jo viime kauden päätteeksi olisi tuollaisessa tapauksessa ollut myös matalampi.

Yksi mielenkiintoinen kysymys tulevan kauden suhteen on myös apuvalmennus. Ville Mäntymaalla tiedetään olevan ensi kaudelle jo aika tuore apuvalmentajasopimus, Hillin sopimus maalivahtivalmentajana on vielä pidempi ja mitenkään yllätyksellisenä en pitäisi, vaikka Sihvosen kanssakin oltaisiin ensi kauden jatkosta sovittu samoihin aikoihin kuin Mäntymaankin kanssa. Kiinnostavaa onkin, että annetaanko tulevalle päävalmentajalle aitoja vaikutusmahdollisuuksia valmennustiiminsä kokoonpanoon liittyen vai tuleeko se käytännössä enemmänkin ns. annettuna.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Marjala painanut ihan sysipaskassa Tepsissä tälläkaudella kolmosessa 24 pongoa. Se oikeuttaa Tepsin toiseksi parhaaksi pistemieheksi ja tosiaan ei edes pelaa Nurmen ja Palmun kanssa samassa kentässä.
Piti tähän ihan tarttua ja käydä tsekkaamassa. Suurimman osan pisteistään tehnyt kakkosketjussa, kolmosessa taas semi vähän. Fokus oli pisteissä sentterinä vs. laiturina, mutta osottautui aika turhaksi kun yhtä vaille jokaisen pelin vetänyt sentterinä. Kyllä minä Marjalan ottaisin innoissani vastaan, toivottavasti toteutuu.

Niinkuin sanottu, niin itselle positiivinen hankinta ja vieroksun näitä kritisoivia kommentteja, sen verran olen lukenut Arttu Ruotsalaisista ja Vili Saarijärvistä, että ihmettelen mitä tänne halutaan kun nyt ei kelpaa kun kotiutetaan samankaltainen pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko tarttua tähän.

Marjala painanut ihan sysipaskassa Tepsissä tälläkaudella kolmosessa 24 pongoa. Se oikeuttaa Tepsin toiseksi parhaaksi pistemieheksi ja tosiaan ei edes pelaa Nurmen ja Palmun kanssa samassa kentässä.

Verrokkeina Korpimäki (0+1) tai Alasiurua (yksi peli Liigassa) vähän ontuu. Marjala menee helposti ensikaudella kakkosen keskellä Kärpissäkin etenkin jos kehityskäyrä nousee ylös.
Marjala skenaarion toteutuminen (next step), kuten myös muutoinkin joukkueen radikaali nuorennuksen tuloksellinen onnistuminen vaatii myös oikean valmennuksen. Toivottavasti se on laitettu taustalla kuntoon, mitään Havulta pois ottamatta.

Itse uskon tämän varmistuneen jo taustalla, koska ”sopimusuutisia” alkaa tulla. Toki sekin varmasti piristänyt katseita Ouluun päin kun voidaan sanoa, ettei Marjamäki ainakaan täällä enää vaikuta. Jonku nimi tai todennäköisin skenaario ainakin ykköspelaajille pitänee kuitenkin kertoa ennen kuin ovat valmiita tekemään valintojaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Mikähän noin yleisellä tasolla on ammattipiireissä imu joukkueisiin jossa on selkeästi kokematon päävalmentaja? Vaikuttaako tämä miten paljon pelaajien naaraukseen versus että meillä olisi joku kokenut pilotti ohjaimissa?
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Mikähän noin yleisellä tasolla on ammattipiireissä imu joukkueisiin jossa on selkeästi kokematon päävalmentaja? Vaikuttaako tämä miten paljon pelaajien naaraukseen versus että meillä olisi joku kokenut pilotti ohjaimissa?
Varmasti vaikuttaa. Eikä vähiten siksi, että usein kokeneilla / menestyneillä valmentajilla on tapana ottaa mukaan niitä omia suosikkipelaajiaan ja aiemmin hyväksi havaittuja pelaajia, jotka sopivat juuri tämän valmentajan pelikirjaan.

En väitä etteikö olisi mahdollista, että Havu jotenkin onnistuisi menestymään... Mutta kun Liigassa on järjetön määrä laadukkaita ja kokeneita valmentajia vastassa, on sille todennäköisyys valitettavan pieni. Kärpät on jo kuitenkin pelaajamateriaalin suhteen antamassa tasoitusta Tampereen ja Helsingin seuroille. Tampereen seurojen valmentajat ovat myös Euroopan kärkeä. Tämän lisäksi esimerkiksi Turussa on varsin päteväksi osoittautunut valmentaja, ja Raumalla kokenut Lämsä, joka kyllä yllätti tasollaan itseni.

Mistä Kärpät saa kilpailuetua? Miten me voidaan voittaa pelejä näin laadukkaassa sarjassa, jos pelaajamateriaali on lähtökohtaisesti sarjan ylempää keskikastia ja valmentaja on noviisi, jolla ei ole kokemusta vielä kuukautta enempää. Mamba tuo tälle kaudelle kivasti kokemusta ja näkemystä Havun rinnalle, mutta ensikaudella ollaan ohuella jäällä. Mitä jos kevät ei onnistu ja syksyllä ollaan taas sijalla 7? Pitääkö taaaaas olla kärsivällinen ja vedota siihen, että ei ole seuran arvojen mukaista vaihtaa valmentajaa? Sitten syksyllä 2025 nostetaan Sihvonen "väliaikaiseksi" päävalmentajaksi?

Tässä Kärppien touhussa ei ole pienintäkään järkeä vaan se kiertää samaa noidan kehää, eikä mitään ikinä opita. Surkuhupaisinta on tuo suora kahden vuoden sopimus.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Mistä Kärpät saa kilpailuetua? Miten me voidaan voittaa pelejä näin laadukkaassa sarjassa, jos pelaajamateriaali on lähtökohtaisesti sarjan ylempää keskikastia ja valmentaja on noviisi, jolla ei ole kokemusta vielä kuukautta enempää. Mamba tuo tälle kaudelle kivasti kokemusta ja näkemystä Havun rinnalle, mutta ensikaudella ollaan ohuella jäällä. Mitä jos kevät ei onnistu ja syksyllä ollaan taas sijalla 7? Pitääkö taaaaas olla kärsivällinen ja vedota siihen, että ei ole seuran arvojen mukaista vaihtaa valmentajaa? Sitten syksyllä 2025 nostetaan Sihvonen "väliaikaiseksi" päävalmentajaksi?

Tässä Kärppien touhussa ei ole pienintäkään järkeä vaan se kiertää samaa noidan kehää, eikä mitään ikinä opita. Surkuhupaisinta on tuo suora kahden vuoden sopimus.
Onhan Kärpillä Vuokatin kanssa yhteistyötä hei. Unidataa saadaan ja nähdään onko palautuminen kunnossa.

Ennen pystyi sanomaan "kova juttu hei", mutta nykyään tuo taipuu "farssi juttu hei"
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitten syksyllä 2025 nostetaan Sihvonen "väliaikaiseksi" päävalmentajaksi?
Tätä seuraa sitten tiedote, jossa kerrotaan Nuorten Leijonien päävalmentajana "karaistuneen" ja "kokemusta kansainvälisistä ympyröistä" kerryttäneen Lauri Mikkolan palaavan Kärppiin loppukauden ja seuraavat kaksi kautta kattavalla sopimuksella. Samalla mukaan valmennustiimiin hyppää Jussi Jokinen, ehkä myös Mika Pyörälä.
 

Redimor

Jäsen
Tässä Kärppien touhussa ei ole pienintäkään järkeä vaan se kiertää samaa noidan kehää, eikä mitään ikinä opita. Surkuhupaisinta on tuo suora kahden vuoden sopimus.

Tästä kaudesta on turha puhua enään minään johtopäätöksenä. Siellä tehdään pöydän siistimistä ja Myli muokkaa joukkuetta tulevaisuuteen. Tällä kaudella napsutellaan mitä napsutellaan. Tuolla pakistolla turha kuvitella mitään ihmeitä tapahtuvan kun omissa soi hitauden takia tasaisesti.
Ei sen puoleen, Lukkokin viikonloppuna osoitti Tapparalla että tuo kilpikonna alkaa olemaan todella kuollut pelitapa muutoinkin, jos vain jalkaa on kentällä riittävästi... Kärpillä sitä ei ole tässä kokoonpanossa ja tälle kaudelle turha odottaa mitään kaikenpelastavaa jumalaa sinne tulevaksikaan.

Sijoitus voi olla semarit parhaimmillaan ja sekin on aika yläkanttiin arvioitu. Ainoa mitä voidaan toivoa on joukkueen iloisempi pelaaminen joka mahdollistaa Mylille kortteja ensi kauden soppareiden tekemiseen. Mamba varmasti tässä peli-ilmeessä tulee auttamaankin aika paljon, hänelle kakkosena oleminen sopii todella hyvin.

24-25 riippuu täysin siittä miten hyvin budjetti pystytään käyttämään. Itse toivoisin enemmän rakentamista eli alle 25 vuotiaita porukassa joilla tapellaan ylemmästä pleijjaripaikasta. Tällä seura samalla kantaisi vastuunsa lauseesta "paras kasvattajaseura".
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Marjalan voi vetää yli listoilta. TPS julkaisi juuri jatkosopimuksen pelikatkolla.
Pikkaisen mielessäni huhuja Marjalan tulosta Kärppiin epäilin. Ei ihan tyytyväinen ollut Marjalan tiimi aikanaan, kun Kärpistä pois lähti. En ole hirveän yllättänyt siitä, ettei nuorimies Kärppiin vielä palaa.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Schnarria ei saatu niin signattiin Kovarcik ja Marjala meni ohi niin otettiin Nikupeteri. Ei kait vaan...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Schnarria ei saatu niin signattiin Kovarcik ja Marjala meni ohi niin otettiin Nikupeteri. Ei kait vaan...
Eikai Petteri Niku suoranaisesti Marjalan stuntti ole, eikös Marjala ole sentteri ja Petteri pelaa laidassa? Tosin Marjalakin voi pelata laidassa.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Eikai Petteri Niku suoranaisesti Marjalan stuntti ole, eikös Marjala ole sentteri ja Petteri pelaa laidassa? Tosin Marjalakin voi pelata laidassa.
Jos ne sai kuningas idean, kun koittivat Koivusesta tehdä sentteriä. Että kyllä me voidaan oma laiturista sentteriksi -polku lanseerata...
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin aloin lämmetä jo Marjalalle. Ei ole Koivusen ja Turusen pistetahdissa, mutta olisi meidänkin rosterissa sijoittunut sinne Junttilan ja Ohtamaan tienoille pistekeskiarvoissa.

Mutta hommataan nyt sitten joku toinenkin Kovarcikin tasoinen sentteri. Tulee olemaan todella kova sentteristö, jos vaikkapa Kemppainen ja Hyry ovat jäljelle jäävät keskushyökkääjät.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mutta hommataan nyt sitten joku toinenkin Kovarcikin tasoinen sentteri. Tulee olemaan todella kova sentteristö, jos vaikkapa Kemppainen ja Hyry ovat jäljelle jäävät keskushyökkääjät.
Ei se nyt mikään "todella kova" ole kahdellakaan Kovarcikin tasoisella sentterillä, mutta todennäköisesti tätä kautta parempi kyllä. Ilveksellä ja IFK:lla on "todella kova" sentteristö, tuohon pitäisi Kärppienkin pyrkiä. Kovan tason kiekollista sentteriä tuo rosteri kaipaa, mallia juurikin Jori Lehterä tai Oula Palve.

Toki myönnetään että Kovarcik on tällä kaudella tehnyt mukavasti pisteitä, mutta hieman mietityttää että onko kyseessä selvästi joku yksittäinen suonenveto. Niin iso poikkeama tuo on aiempiin pisteisiin nähden.
 

Vyuola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Roki
Toki myönnetään että Kovarcik on tällä kaudella tehnyt mukavasti pisteitä, mutta hieman mietityttää että onko kyseessä selvästi joku yksittäinen suonenveto. Niin iso poikkeama tuo on aiempiin pisteisiin nähden.
Samaa miettinyt itsekin. Ja sopii tämän hetken jukureitten pelitapaan ku nenä päähän, yhdistettynä velipoikaan ja iskussa olevaan Jormakkaan. Kolme liikkuvaa ja taitavaa samassa kentässä merkkaa paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös