Oulun Kärpät kaudella 2020–2021

  • 416 935
  • 1 366
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Päivitellään nyt vähän tilannetta kun on tullut huhuja lähtijöistäkin sitten viime näkemän.

Sopimus päättyy:
Jakub Krejcik
Lasse Kukkonen
Aleksi Mäkelä
Miihkali Teppo

Juhamatti Aaltonen
Sami Anttila
Miska Humaloja
Julius Junttila
Juho Lammikko
Jesse Puljujärvi
Janne Pesonen

Suurin kysymys on varmasti, että mitä tekee Kukkonen? Jokainen fani varmasti toivoo vielä jatkoa. Lasse ei ole ikinä ollut mikään pikakiituri luistimilla, mutta sitäkin suurempi taistelija ja henkinen johtaja. Varmasti pärjäisi vielä mukana kauden verran, mutta haluaako lopettaa ns. huipulla? CHL mestaruus olisi varmasti vielä sellainen mikä kiinnostaisi. Lassella perhekin painaa varmasti paljon vaakakupissa ja mitä Lasse ikinä päättääkään säilyy hän aina fanien suosikkina.
Muista puolustajista Krejcik on suht varma lähtijä ja isommat kaukalot kutsuvat. Mäkelää huhuttu Sporttiin ja Teppo jääkin sitten vähän kysymysmerkiksi. Teppo on kyllä tullut hyvin joukkueeseen ja voisin kyllä nähdä Kärpissä myös ensi kaudellakin. Jos halutaan Left-Right pakkiparit niin sitten ei jää oikein muuta paikkaa kuin 7 pakki, koska ykköspakiksi ei kyllä ihan riitä. Toki jos esim. Lasse lopettaisi niin Teppo olisi loistava korvaaja hänen paikalleen.

Hyökkääjistä Lammikko lähtee varmasti yrittämään NHL:ään. Hakee varmasti yksisuuntaista sopimusta ja jos ei sellaista saa niin luulen, että isommat liigat kutsuvat silti. Junttilakin lähtee varmasti vielä kerran koittamaan ulkomaita. Ruotsi on jo kokeiltu kahdesti joten veikkaisin Sveitsiä tällä kertaa ja jos ei onnistu niin sitten vaan loppuelämän sopparia kärppiin. Puljujärvestä on vaikea sanoa mitä tulevaisuus tuo. Pulju ei halua pelata Edmontonissa ja Edmonton ei myy(ostajia ei ole). Oletan kuitenkin tässä kohtaa, että Pulju ei ensi kaudella Kärpissä pelaa. Anttilalle voidaan sanoa heihei, koska ei riitä millään pelaamaan edes alemmissa ketjuissa. Pesonen todennäköisesti on lopettamassa(?). Toki jos tässä kohtaa pitäisi valita Pesosen ja Jokisen väliltä niin haluaisin Pesosen nähdä myös ensi kaudella. Jos Mustosen tulo pitää paikkansa niin se tarkoittaa kyllä Humalojan lähtöä. Humalojalla oli vaikea kauden alku, mutta on kyllä parantanut kauden edetessä. Sitä Miskaa ei unohdeta koskaan joka muodosti liigan parhaan 4 ketjun yhdessä Sailion ja Karvisen kanssa. Sitten jää vielä Aaltonen joka olisi kyllä hienoa nähdä myös ensi kaudellakin Kärpissä. En kuitenkaan nostattele liikoja odotuksia sen suhteen.

Juniorit/Nuoret
Sopimus löytyy:
Topi Niemelä
Joona Huttula
Jaakko Niskala
Taneli Ronkainen

Julius Hermonen
Radek Koblizek
Jesse Koskenkorva
Tino Metsävainio
Aatu Räty
Aku Räty
Tuukka Tieksola
Tommi Järvitalo
Zdenek Sedlak

Lisäksi voisi olettaa, että ainakin Petteri Puhakalle ja Samu Tuomaalalle tehdään pitkät sopimukset. Toki junnuissa on paljon huippulupauksia enkä nyt lähtenyt ihan junnuja listaamaan.

Puolustuksessa Niemelä on jo nyt pelannut hienon kauden ja Huttulakin on paikkaillut loukkaantumisa oikein lupaavasti. Myös Niskala on tullut hyvin joukkueeseen eikä ole mitenkään ollut ihan jaloissa liigaympyröissä. Niskalalle plussaa myös rightin kätisyydestä eikä ole myöskään kooltaan pienimmästä päästä. Ronkaisesta paha sanoa miten koko kauden pelaamattomuus vaikuttaa ja miten mies edes pystyy uraansa jatkamaan?

Hyökkääjistä Koblizek on pelannut jo pidempään edustuksen riveissä suht vakioroolissa. Koskenkorva ja Hermonen ovat tehneet tällä kaudella läpimurtoa joukkueeseen ja toivottavasti ensi kausi on se todellinen läpimurto. Metsävainio on välillä väläytellyt, että käsiä löytyy. Pieni koko kuitenkin estämässä sitä lopullista läpimurtoa ja saa nähdä missä mies pelaa ensi kaudella.
Aatu Rätyä veikataan 2021 draftissa jopa ykkösvaraukseksi. Nuorten kisojen jälkeen on kuitenkin ollut nyt vähän hiljaisempi jakso ja mies on itsekin sen myöntänyt. Nuoret pelaajat kuitenkin voivat ottaa isoja askelia yhdessä kesässä ja jos Räty haluaa olla se draftin ykkönen niin kyllä pitäisi raivata tie miesten rinkiin ainakin kierrätykseen. Sentteri tosin nostaa Aatun osakkeita draftissa vaikkei niin paljon pisteitä tekisikään. Isoveli Aku on päässyt pelaamaan miesten kanssa kuitenkin jo 31 peliä tällä kaudella ja vähän sama kuin Aatulla, että sen alun hyvän pistetahdin jälkeen vähän hyytyi ja ottanut aika turhia pikku kakkosia. Muistetaan kuitenkin, että ikää on vasta se 18v ja kesässä voi tapahtua isoja harppauksia.
Myöskin Tieksola pääsi alkukaudesta haistelemaan jo miesten pelejä ja a-junnuissa tehnyt tuhoisaa jälkeä kun 40 peliin syntynyt 55 pistettä. Järvitalosta en osaa oikean sanoa mitään. Tällä kaudellakin vain 20 peliä joten taitaa olla jotain loukkia?
Sedlak on iso rightin laituri jolla tämä kausi on ollut aika rikkonainen mestiksessä. Hermeksessä ei lähtenyt kulkemaan, mutta Rokissa on vähän paremmin 7 pelissä 5 tehopistettä. Saa nähdä saako jo ensi kaudella mahdollisuuden Kärppien riveissä vai hakeeko vielä vauhtia mestiksessä.

Toivottavasti kuitenkin nuoret pelaajat saavat jo ensi kaudella ansaitsemansa mahdollisuuden. Nuorissa on tulevaisuus!

Kiitokset Käpälle mainiosta tilannekatsauksesta. Tosin mainio ei ole pelaajatilanne taas ensi keväänä, nimittäin,
jos : Krejcik, Lammikko ja Puljujärvi lähtevät vehreemmille laitumille, Kukkonen, Jokinen ja Pesonen lopettavat ja entäs Hescka ?,
Aaltonen ja Junttila lähtevät ehkä vielä tienaamaan keskieurooppaan - Koblizek ja Kristof eivät ole muutenkaan parantaneet aikoihin, Humaloja, Karvinen, Sailio, M. Niemelä ja muut vanhemmat pelimiehet eivät tuo mitään uutta, nuoret Hermosen, Niskalan ja Tieksolan johdolla kyllä auttavat asiaa tulevina vuosina mutta Rädyt yms. kuoritaan päältä pois pohjois-amerikkaan, niin kylläpä siinä Ahon Haballa on hommaa tuoda kokeneita "vahvistuksia" joita on ihan pakko olla ryhmässä jos meinataan pärjätä. Ketä saadaan Pyörämikan kaveriksi tehoja tuottamaan ? Mustoset ja muut huhut eivät vielä olisi mitään ratkaisevaa. Konttorilla on varmasti tämä kaikki tiedossa ja tutka päällä. Kauden jälkeen tulee mielenkiintoiset ajat...noh, näinhän se tilanne oli viime ja edelliskeväänäkin, joten luotetaan että konttorilla kynä sauhuaa ahkerasti ennen ensi kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Finnstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mahtaako Petteri Puhakalla olla jo taskussa sopimus toiseen seuraan, kun ei ole saanut pelata peliäkään edustuksen mukana? Tuntuis että näytöt A-junnuissa riittää (49 ottelua 25+24=49) ja ikääkin "jo" 18, eli ei aivan poikanen enää.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuskin, jos esim. sattuisi opiskelemaan lukiossa. Tuon iän perusteella voisi olla kolmas vuosi menossa, joten voisi olettaa, että lukiossa menisi neljä vuotta, urheilijasta kun on kyse. Eli veikkaan, että mahd. lukio ensin loppuun ja lopuksi vasta seuraa vaihtamaan, jos sattuisi sitten olemaan ajankohtaista.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Mahtaako Petteri Puhakalla olla jo taskussa sopimus toiseen seuraan, kun ei ole saanut pelata peliäkään edustuksen mukana? Tuntuis että näytöt A-junnuissa riittää (49 ottelua 25+24=49) ja ikääkin "jo" 18, eli ei aivan poikanen enää.

Mamban Kärpissä ottelukohtaiset tiketit kuluvalle kaudelle on jo jaettu, mitä ilmeisemmin jo kauden alussa. Tällä kaudella rotaatiolippuja jaettaessa hyökkääjistä onnekkaimmat olivat Metsävainio, Rädyn veljekset, Hermonen, Anttila ja Koskenkorva. Osalle toki lippuja on jaettu vaatimattomampi määrä, osalle enemmän. Ja joku näistä jo lähti muualle tai jatkaa loppukauden junnuissa kun tiketit loppuivat.

Ollaan kuitenkin ensi kauden ketjussa. Ehkä tosiaan sitten Petterinkin arpaonni hymyilisi ensi kaudelle? Toki vertailukohtana esim. Tieksolan Tuukka on ollut A-junnuissa ainakin tilastojen valossa vieläkin kovemmassa tikissä. Onnenpyörässä sai kuluvalle kaudelle 5 ottelupolettia, ehkä ensi kaudelle vielä enemmän?

Mistä näistä tietää? Faktaa on varmuudella vain se, että Mamban Kärpissä peliaikoja ei jaeta peliesitysten perusteella.
 

Vide68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, RoKi
Kyllähän Miskalle roolia JYPstä löytyy varmasti paremmin, mitä meiltä. Valitettavasti.
Nojoo, tottahan tuo kyllä. Harmi kyllä sinänsä, parhaimmillaan erinomainen pelaaja ja onnistui kyllä sytyttämään allekirjoittaneen useaan kertaan. Mikäli tämä huhu on totta niin aion kyllä herran esityksistä nauttia tämän kevään aivan täysillä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Heshkasta sen verran että jossain haastattelussa sanoi että tykkäävät perheineen asua Oulussa ja haluaisi mahdollisimman pitkään pelata Oulussa ja mikä sen parempaa kuin asua Speden naapurissa ja kulkea kimppakyydillä hallilla ; )
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Kun noista tyttöystävistä oli ylempänä puhe niin joku oululainen naisihminen voisi tehdä hyvän teon ja ottaa Miihkali Tepon kylkeensä kulkemaan niin saataisiin kiinnitettyä herra ns. monivuotisella. En toki Tepon sivilisäädystä ole yhtään tietoinen mutta aivan erinomainen syvyyspakki kyseessä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Heshkasta sen verran että jossain haastattelussa sanoi että tykkäävät perheineen asua Oulussa ja haluaisi mahdollisimman pitkään pelata Oulussa ja mikä sen parempaa kuin asua Speden naapurissa ja kulkea kimppakyydillä hallilla ; )
Jep kyllähän Heshka Oulussa pelaa jatkossakin. Ensi kauden soppari on jo tehty. Eiköhän mene vuosi kerrallaan eteenpäin.
 

Dalhan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Washington Capitals
Ensi kauden puolustusta mietittäessä ollaan hyvällä tolalla jos menisi jotenkin näin

Heshka - x
Byström - Teppo (Aho soppari taskuun heti)
Kukkonen - Mise
T Niemelä - Huttula

Heshkan pariksi (Ohtamaa tai joku Krejcik vol2)

Edit: Myös kannattaa varmaan olla Hakanpäähän yhteydessä kun veikkaan että ei tule toista kautta rapakon takana viettämään ja pitää myös Oulua toisena kotinaan.
 
Viimeksi muokattu:

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Ensi kauden puolustusta mietittäessä ollaan hyvällä tolalla jos menisi jotenkin näin

Heshka - x
Byström - Teppo (Aho soppari taskuun heti)
Kukkonen - Mise
T Niemelä - Huttula

Heshkan pariksi (Ohtamaa tai joku Krejcik vol2)

Edit: Myös kannattaa varmaan olla Hakanpäähän yhteydessä kun veikkaan että ei tule toista kautta rapakon takana viettämään ja pitää myös Oulua toisena kotinaan.
Helppoa olla Haba, kun täällä tehdään työt hänen puolesta! Hakkis kotiin, kiitos!
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sellasta minä täällä pienessä päässäni olen itsekseni mietiskellyt, että kun Kärpillä käsittääkseni on tuonne Frölundan suuntaan jotain kontaktejakin viime vuosina ollut, niin miksipä ei sieltä voisi löytää Lasu vol2?. Toki ei mitään epävarmaa korttia, vaan isompaa roolia haluava, jo hieman kokeneempi kaveri, joka oikeasti voisi olla vahvistus ja saada omalle uralle uutta nostetta. Ja kyllä luulisi, että Lasu voisi antaa hyviä suosituksia organisaatiosta, pelaajista, valmentajista ja Oulustakin ylipäätään? Mannerhan on tunnetusti Frölundan pelitapa-fani, jos ilmaus sallitaan, niin miksipä ei. Ja saisi Byströmillekin juttukaverin, vaikka varmaan niitä toki nytkin on. Ja onhan Joel Mustonen Frölundasta ollut maajoukkueessakin EHT:lla ja vieläpä Oulussa syntynyt, että siitä verkkoja vesille (ellei jo ole, en tiedä :) ). Korostan, että tämä on omaa pohdiskeluani, mutta... miksei?
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Toki ei mitään epävarmaa korttia, vaan isompaa roolia haluava, jo hieman kokeneempi kaveri, joka oikeasti voisi olla vahvistus ja saada omalle uralle uutta nostetta.
Tämä mua vituttaa nykyisissä jutuissa. Aina kun Suomeen ja Liigaan tullaan ni kaikki ovat "uralleen nostetta hakevia", eli siis kun muualle ei päässyt niin tulivat pelaamaan paskaliigaa kaudeksi.

Pitäiskö tehdä jotain Jääkiekon SM-Liiga Oy?
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä mua vituttaa nykyisissä jutuissa. Aina kun Suomeen ja Liigaan tullaan ni kaikki ovat "uralleen nostetta hakevia", eli siis kun muualle ei päässyt niin tulivat pelaamaan paskaliigaa kaudeksi.
Ehkä "nostetta uralle" on hieman sekava termi, mutta muuten olen tuota mieltä. Ei tarkoita, että on huono pelaaja, jos ei pärjää jossain liigassa ja toisessa taas pärjää. Pelityyli voi olla sopivampi toisessa tai jokin muu syy. Ei missään nimessä ole Liigan tasoa vastaan, eikä kerro koko totuuksia, mutta isompaa roolia voi olla tarjolla, jolloin joku pelaaja voi saada itsestään paremmin potentiaaliansa esille. Eli ehkä kuitenkin enemmän seuraan ja pelitapaan liittyvä? Mutta... se ensimmäinen kirjoitukseni oli sellainen "harmiton heitto". En halua tässä, tällä palstallakaan alkaa mihinkää pitkään inttelyyn ( eikä varmaan Hokijonekaan sitä tarkoittanut), mutta toki saa ilman muuta heittää ajatuksia ilmoille kirjoitukseni johdosta, ei siinä mitään. Aina saa ja pitääkin olla jotain mieltä...
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
@Pedon kynnet

Ei todellakaan sinua kohtaan hyökkäys ollut tämä kirjoitus. Anteeksi jos sellaisen kuvan tuosta sai.

Tuota fraasia vaan on käytetty mediassa ja muissakin liigaamme koskevissa jutuissa jo hyvän aikaa. Mua ainakin jotenkin ärsyttää tuo, ja toinkin jo edellisessä viestissä esille sen mitä ajatuksia se saa aikaan minussa..

Peace and love :)
 

Risujemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Helppoa olla Haba, kun täällä tehdään työt hänen puolesta! Hakkis kotiin, kiitos!
Hakanpää tienaa tältä kaudelta 850 000 dollaria. Ensi kaudelle ei tule todennäköisesti yksisuuntaista sopimusta saamaan, joten AHL palkka olisi alle 100 000 dollaria. Ehkä tämä voisi olla motivaattori palata Ouluun pelaamaan tykkikausi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hakanpää tienaa tältä kaudelta 850 000 dollaria. Ensi kaudelle ei tule todennäköisesti yksisuuntaista sopimusta saamaan, joten AHL palkka olisi alle 100 000 dollaria. Ehkä tämä voisi olla motivaattori palata Ouluun pelaamaan tykkikausi.

Rupee olemaan siinä iässä, että NHL haave alkaa kariutumaan. Todennäköisesti voisi olla Sveitsi/Ruotsi, missä tienaa enemmän kuin Suomessa. Muistaakseni Haggis on sanonut joskus, että KHL ei kiinnostaisi? Toki en laittaisi pahakseni, mikäli eksyy Kärppiin uudestaan.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Hakanpää tienaa tältä kaudelta 850 000 dollaria. Ensi kaudelle ei tule todennäköisesti yksisuuntaista sopimusta saamaan, joten AHL palkka olisi alle 100 000 dollaria. Ehkä tämä voisi olla motivaattori palata Ouluun pelaamaan tykkikausi.
Näitä lahjoja kun on tippunut mukavan paljon meille päin - Junttila, Puljujärvi etc. olisihan tuo mukava jatkumo näille.

Jos saataisi pidettyä Krejcik vielä Hakkiksen lisäksi, niin alkaisi ensi kauden pakkikuviot olla selvillä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös