Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 256 358
  • 6 355
No joo eli näillä mennään.
Paremmin kun miettii niin onhan nämä Svarny ja Trotter ihan pelimiehiä, rahaa ois tieten pitäny olla pirunpaljon enemmän että
ois saatu esim. Taffe.

Jengi on pelannu kokoajan paremmin, unohtakaa viimevuodet ja keskittykää tähän kauteen koska käyrä näyttää ylöspäin.
Liigan underdog joka soutaa pojan kotiin?
En tiedä mikä asenne täällä muilla on, mutta itse olisin ainakin helvetin onnellinen pronssista. Olin sitä toki jo viime kaudella sen valtavan vs Tappara G7 ulospuhalluspelin jälkeen, vaikka ennakkoon ei kiinnostanut ns. vittujakaan. Tällä kaudella tuo olisi jo ennakkoon erittäin kova juttu.

Toki tuohon tulisi vielä bonuksena itselle aina iso CHL.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan kovimman hintakategorian miehestä ei kuitenkaan pitäisi olla kyse edes tuossa tapauksessa. Näin on ainakin pakko uskoa, sillä ei Globetrotterin näytöt NIIN huimat kuitenkaan ole.

Viime kaudella Allsvenskanissa eikä mitenkään huikealla menestyksellä edes, eli menee periaatteessa samaan koriin Bryhnisveenin ja Paakkolanvaaran kanssa. Mutta toisaalta tämän kauden saldo melkein täsmälleen sama kuin Albertilla. Ei kuitenkaan kannata odottaa mitään sateentekijää.

Svarny on kova luu tälle tasolle, ja varmasti parantaa Kärppien viisikkopeliä kokonaisuutena vaikkei mikään pistenikkari olekaan. Valitettavan lyhyt aika oppia Liigan tavoille, mutta onneksi kuitenkin iso kaukalo on tuttu. Kai tässä se isoin juttu on viesti kannattajille ja joukkueelle että loppuun saakka taistellaan eikä katseet ole mitenkään vielä ensi kaudessa.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trotter tulee pelaamaan noin piste per peli tahdilla. Saa ottaa talteen.
Toivotaan näin, jäi todella positiivinen mielikuva keskinäisistä peleistä. Yritteliäs ja pelisilmää löytyy. Hieno haku SaiPa:lta, kuten myös muut aiemmilta kausilta, parhaat ulkomaalaiset hankinnat (hinta/laatu).
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei saatu mitä tilattiin, mutta ainakin mielenkiintoisempi loppukausi. Toivotaan, että ovat tekijämiehiä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Trotter tulee pelaamaan noin piste per peli tahdilla. Saa ottaa talteen.
Jos saa kunnolla yv-vastuuta, voi syötellä enemmänkin kuin piste per peli.

Ja miksei, kun Kärpillä on, toisin kuin SaiPalla, miehiä, jotka niistä syötöistä laittavat sen laatan kehysten sisäpuolellekin.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Saipa matsit katsoneena pisti ainakin silmään, että kaverilla on pelisilmää kun antoi hyviä syöttöjä. Eiköhän nää vahvistukset vie joukkueen loppuun asti ;)
 

Masse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Porin Ässät
Hyvät vahvistukset saatiin ja tänään jo ensimmäinen näytönpaikka molemmille. Nyt voi lähteä hyvillä mielin KooKoon kaatoon ja metsästämään sitä jo kadotetuksi luultua 6 paikkaa =)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tässä Zinetula summaa hyvin Svarnyn ominaisuudet. Minulla ei oikein ole lisättävää. Mainittakoon, että Svarny on ollut 3.-4. pakkiparin roolissa viime vuosina Slovakian MM-ryhmissä. Seurajoukkueissa isompaa vastuuta, parhaana kautena jopa 23 minuutin peliaika-keskiarvo KHL:ssä. Ehkä parhaiten mieleeni on jäänyt Svarnyn taklaus Raduloviin vuoden 2013 MM-kisoissa. Švarný vs. Radulov ( Ivan Svarny hit Alexandr Radulov ) 12. 5. 2013 - MS 2013 - YouTube (linkki Youtubeen, Svarny taklaa Radulovia)

Svarnyn otteita voi odotella mielenkiinnolla. Pitkästä aikaa jämäkkä ja fyysinen peruspakki, kenelle oli todellista tarvetta. Myös pelaajatyyppi-Plastinolle olisi ollut sitä, mutta hyvä näinkin. Kaikkea ei voi saada (varmasti yritettiin monia vaihtoehtoja). Heshka on edelleen loistava ykkösylivoiman viivamies ja Svarny kykenee mitä suuremmalla todennäköisyydellä hoitamaan kakosyv:n viivamiehen paikan Niemelää ja Mikkolaa paremmin. Aika näyttää miten hyvin.

Kovalle urheilijalle ja fyysiselle peruspakille oli kuitenkin tilausta ja Svarny tuo kakos-kolmospariin juuri sitä koko kauden odotettua laatua. Samoin kätisyys left plussaa kun righteja on monia (Heshka, Niemelä, Hakanpää, Mäkelä). Maalineteen on luvassa uutta isäntää, joten ihmettelen muutamia happamia lausuntoja. Toisaalta tänne ei muutamien suulla kelvannut edes liigassa ennenkin loistanut Porseland ja Masuhr oli usein muutamien sylkuppi (tervetuloa vaan kärppäpalstalle/Ouluun).

Svarny, vaikka on kategorisesti fyysinen peruspakki, voi täyttää monta ruutua. Puolustaminen on kuitenkin pakin tärkein ominaisuus ja se hyvä avaava syöttö on jo usein sitä tarvittavaa kiekollisuutta. Jos pakkitilanteemme ei olisi nykytilanteen kaltainen, voisi avautuminen olla tulevia pelejä näkemättä vähän uskottavampaa. Nyt voi jo sanoa, että Svarny ei tule millään olemaan monia pakkejamme huonompi ja sitä kautta hän vahvistaa joka tapauksessa merkittävästi joukkuetta. Aika näyttää miten hyvin istuu palettiin, mutta ennakolta tyrmääminen kertoo tässä tapauksessa enemmän kirjoittajasta kuin hankinnasta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivotaan nyt että hankinnat osuivat kohdilleen.
Sarja on sellainen että ihan mitä vaan voi tapahtua.
Jos nyt ketjut alkavat vakiintumaan niin aina on mahdollista että joku niistä lähtee lentoon.
Tätä tietysti toivon mutta aika ajoin iskee skeptisyys, että oltiinko myöhässä noissa liikkeissä ?
"Aikainen lintu madon nappaa" vai miten se menikään ?
Hyviä ,pelaajia siirtyi naapuriseuroihin jo paljon aiemmin.
Miksi nämä ovat jääneet viimeisiksi ? Niinpä.
Toivotaan nyt kuitenkin, nousujohteistahan touhu on kuitenkin kokonaisuutena ollut.
Aivan eri peliä kuin syksyllä.
 
Miksi nämä ovat jääneet viimeisiksi ? Niinpä.
Argumenttisi toimisi mikäli kyseessä olisi vapaat agentit. Kumpikin pelaaja oli vielä hetki sitten osana joukkueen pyrkimystä nousta sarjataulukossa ylöspäin, miksi ihmeessä seurat olisivat heitä siinä vaiheessa myyneet?

Hyviä pelaajia on siirtynyt pitkin kautta naapurijoukkueisiin ennen tätä kautta ja tulee siirtymään tämän kauden jälkeenkin. Imu on aina paras suosikilla, mutta mikään suomalainen seura ei saa kaikkia markkinoiden parhaita pelaajia talliinsa.
 
Mielenkiintoista myös huomata, että yhdenkään hankintoja tehneen seuran kannattajat eivät vaikuta täysin tyytyväisiltä. Tappara ei saanut sentteriä, TPS ei saanut sentteriä, Kärpät ei saanut kiekollista pakkia, HIFK ei saanut yhtään oikeasti kärkitason äijää, Pelicans sai "vain" Rämön. Silti jokaisen seuran palstalla peilataan muiden seurojen hankintoihin ja kirotaan omaa toimistoa saamattomuudesta.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Jos halutaan jotain positiivista tämän kauden pelaajapolitiikasta etsiä, niin ainakaan euromäärällisesti joukkueen hinta ei ole yhtä kallis kuin kolmena viime kautena. Alisuorittaneita pelaajia irtisanottiin täysin oikeutetusti, joten kassa pysyi siltäkin osin kontrollissa.

Ensi kauden rakennus on kulisseissa edennyt jo pitkälle, mutta paljon kysymysmerkkejä kohdistuu juuri tuohon Kärppien vetovoimaan. Suurin kilpailuetu Kärpillä on talous, mutta kuinka paljon ylihintaa joudumme maksamaan yhdestä pelaajasta, jolla vaihtoehtona ovat Suomessa esimerkiksi Tappara tai Kärpät? Tuo Tapparan vetovoima on Liigan mittapuulla tällä hetkellä ylivoimainen, mutta miten saisimme omamme takaisin edes sinne top kolmoseen?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suikkanen tietää kertoa, että tämä uusi slovakkipakki on "Meijän tietojen mukaan kovan luokan tekijä".

Joo, voi olla. Onko nämä nyt niiden pitkään hehkutettujen scouttien puheita? No eipä siinä, eiköhän tuo paikkansa ihan ok tasolla täytä ja tuo vähän helpotusta tiettyjen pakkien peliminuutteihin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saisko tuon Ilun vittuun tuolta kokoonpanosta? 1.erään varmaan 6 menetystä omissa ja kiintiöjäähy.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen toivonut Haatajaa Kärppiin pariin otteeseen. Olisi mielenkiintoista tietää oliko Kärpät tosissaan hänen perässään vai katsottiinko, ettei taso riitä. Tai onko sillat poltettu. Kelpaisi kyllä minun Kärppiini, mutta näillä mennään.
 

Micol

Jäsen
Aivan järkyttävää peliä useamman hyvän pelin jälkeen. Ei päätä, eikä häntää. KooKoo ei joudu edes lujille, kun Kärpät menettelee kiekkoa joka puolella kenttää. Peliä perkele!
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Perus Marjamäkimäinen vieraspeli: Yritetään kliinisesti, mahdollisimman vähällä ja "fiksusti" pelata. Ei toiminu aiemmin ja ei näemmä vieläkään uskota, että ei näitä pelejä voita tuollalailla kuin tuurilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös