Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 256 528
  • 6 355

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Suomesta mukaan pääsee varmuudella runkosarjan kaksi parasta, kaksi finalistia sekä paremmin runkosarjassa sijoittunut välierän hävinnyt joukkue. Mikäli näissä ryhmissä on samoja joukkueita, mukaan kelpuutetaan myös heikommin sijoittunut välierähäviäjä sekä puolivälierässä pudonneista parhaiten runkosarjassa sijoittunut." -jatkoaika.com uutiset
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
6. Sijaan matkaa vaivaiset 7 pistettä ja vielä ottelu vähemmän pelattuna kuin Pelsuilla. Kyllä tuo sija on vielä aivan mahdollisuuksien rajoissa, ei olis marraskuussa uskonut. Toki siinä välissä on vielä Ässillä sanansa sanottavana. Huomenna KOOKOOlta täydet pisteet, niin alkaa jo näyttämään hyvältä.

6. Sijalle jos päästään, niin välierät alkas näyttämään ihan realistiselta. Tällöin vastaan asettuisi runkosarjan 3. KalPa, joka olisi mielestäni Kärpille sopivin vastustaja kärkikolmikosta. Tuosta sarjasta laittaisin roponi likoon Kärpille.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Eilen juuri ottelun alkaessa löin vetoa (panos: iso kalja, eli symbolinen summa) sen puolesta, että Kärpät pääsee kuuden parhaan joukkoon tämän kauden runkosarjassa. Vastapeluri oli täysin vakuuttunut, että ei ole mitään mahdollisuuksia.

Tähän on tultu!
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Toivottavasti Harri yllättää meidät vielä positiivisesti tänään.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä te Nutivaaran korvaajaa odotatte. Meillä on ollut Nutin korvaaja joukkueessa jo koko kauden: Heshka. Ei me myöskään enää ketään liideripakkia tarvita, kun meillä on jo liiderit: Heshka ja Kukkonen. Periaatteessa Kärpillä on ollut kärkipakkeja aivan riittävästi koko kauden. Ongelma on ollut mielestäni muut parit: sinne olisi pitänyt saada laatua jo aiemmin. Puolustus on huutanut riveihin pelimiestä, joka osaa PELATA! Ei kiekollista liideriä eikä pelkkää liideriä.
 
Nojoo, pienen sulattelun jälkeen niin eiköhän sieltä pelimies saada. Vaikka ei nyt ollutkaan sitä mitä ensisijaisesti etsittiin, niin täytyy myöntää että olihan tälle välitön tarve. Jos tällä nyt saataisiin Mikkolan peliaikaa hieman järkevämmäksi (varsinkin kun kun Lasse palaa), niin hyvää työtä, Harri.

Mielelläni kuitenkin pari peluria vielä sisään ottaisin. Tuskin tulee kuitenkaan.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En pidä itsekään Suikkasta läheskään parhaana mahdollisena valintana tähän paikkaan, mutta ehkäpä hänelläkin on roolinsa siinä, että joukkue on suorittanut viime aikoina näin hyvin. Kuitenkin Suikkasen joukkueet ovat äityneet usein huimaan lentoon kevätkaudella, mitä jotkut uskalsivatkin hieman toivoa ja veikatakin.

Varmastikin Manner on ottanut isomman roolin taustalla, mutta vähän itseäni kirpaisee, että Suikkasta pidetään nyt automaattisesti pelkkänä sätkynukkena. Toki näissä asioissa käy usein niin, että kun samaa asiaa toistetaan tarpeeksi se muuttuu vähitellen yleiseksi totuudeksi.

Vaikka Manner olisikin pääosin vastuussa taktiikasta ei se tarkoita automaattisesti sitä, että homma toimisi yhtä hyvin, mikäli Suikkanen ei olisi mukana kuvioissa. Lähinnä kai tarkoitin sanoa sitä, että juuri nyt homma toimii aika mukavasti enkä tiedä itse onko Suikkasen rooli siinä niin pieni kuin jotkut täällä kirjoittavat.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nimimerkiltä @Erätauko hyvä kirjoitus tuossa yllä. Ihanan maltillinen kirjoitus. Ei asiat ole aina niin musta-valkoisia kuin usein sanotaan. Asioillakin on omat harmaan sävynsä.
 

Zinetula

Jäsen
Nimimerkiltä @Erätauko hyvä kirjoitus tuossa yllä. Ihanan maltillinen kirjoitus. Ei asiat ole aina niin musta-valkoisia kuin usein sanotaan. Asioillakin on omat harmaan sävynsä.
Samaa mieltä. Asiallinen ja hyvin pohdiskeltu viesti käyttäjältä @Erätauko - siinä on Mamban myös hyvä kypsyä lisää tulevaksi päävalmentajaksi. Nykyisin valmentaminen on mitä suuremmassa määrin tiimityötä ja tässä on hyvä esimerkki, että vahvuuksia käytetään pelin kehittämiseksi. Harvoin enää yksi mies osaa kaikkea kuka pönöttää penkin takana, jos koskaan on osannut. Työtä ja kivien kääntöä on paljon ja sitä riittää kaikille kuka on hommaa seurannut. Myös stressiä riittää jaettavaksi. Mamba oli antaumuksellinen ja tietävä lätkäjätkä jo Laten aikana, näin sai lukea mm. Kärppien juhlakirjasta.
 

Zinetula

Jäsen
Svarnyn otteita voi odotella mielenkiinnolla. Pitkästä aikaa jämäkkä ja fyysinen peruspakki, kenelle oli todellista tarvetta. Myös pelaajatyyppi-Plastinolle olisi ollut sitä, mutta hyvä näinkin. Kaikkea ei voi saada (varmasti yritettiin monia vaihtoehtoja). Heshka on edelleen loistava ykkösylivoiman viivamies ja Svarny kykenee mitä suuremmalla todennäköisyydellä hoitamaan kakosyv:n viivamiehen paikan Niemelää ja Mikkolaa paremmin. Aika näyttää miten hyvin.

Kovalle urheilijalle ja fyysiselle peruspakille oli kuitenkin tilausta ja Svarny tuo kakos-kolmospariin juuri sitä koko kauden odotettua laatua. Samoin kätisyys left plussaa kun righteja on monia (Heshka, Niemelä, Hakanpää, Mäkelä). Maalineteen on luvassa uutta isäntää, joten ihmettelen muutamia happamia lausuntoja. Toisaalta tänne ei muutamien suulla kelvannut edes liigassa ennenkin loistanut Porseland ja Masuhr oli usein muutamien sylkuppi (tervetuloa vaan kärppäpalstalle/Ouluun).

Svarny, vaikka on kategorisesti fyysinen peruspakki, voi täyttää monta ruutua. Puolustaminen on kuitenkin pakin tärkein ominaisuus ja se hyvä avaava syöttö on jo usein sitä tarvittavaa kiekollisuutta. Jos pakkitilanteemme ei olisi nykytilanteen kaltainen, voisi avautuminen olla tulevia pelejä näkemättä vähän uskottavampaa. Nyt voi jo sanoa, että Svarny ei tule millään olemaan monia pakkejamme huonompi ja sitä kautta hän vahvistaa joka tapauksessa merkittävästi joukkuetta. Aika näyttää miten hyvin istuu palettiin, mutta ennakolta tyrmääminen kertoo tässä tapauksessa enemmän kirjoittajasta kuin hankinnasta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No eipä Liigasta paljon muuta ollut enää saatavillakaan. Olikohan tämä kauden viimeinen siirto jossei jotain Mestis-juttuja vielä tule?
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitä uutta rightin puolen hyökkääjää on odoteltu koko kauden ajan. Trotterin paras hyöty lienee olla kirittäjänä Lehtoselle ja Leskiselle tuosta oikean puolen snaipperin roolista esimerkiksi ylivoimalla. Tämä hankinta ei myöskään paljoa Kärpille muutamalta kuukaudelta maksa. Trotter sopii hienosti porukkaan siinäkin mielessä, että huilasi vuodet 2012-2014 niska- ja selkävammojen takia eikä ole sen jälkeen oikein enää päässyt entiseen iskuunsa. *hymiö*

Svarny on maajoukkuetason puolustaja. Sellaiset ovat nykypäivän liigaan kyllä kovia uutisia kun viime vuosina virta on käynyt enemmänkin AHL:n ja jopa Allsvenskanin suunnasta.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkääjä Brock Trotter siirtyy SaiPasta Kärppiin loppukaudeksi.

Kärpät sai mitä toivoi ja halusi - Kiekkoareena

Linkki kiekkoareenan juttuun aiheesta.

Oletan, että tämä Globetrotteri on hinnaltaan vähän keskitason yläpuolella, ja mikäli tuo on maksimi jonka Kärpät halusi enää panostaa, voi hankinta olla ihan hyvä. Kuten kirjoitin, oma seuranta kaverista on huikeat puolitoista peliä, mutta jo sen aikana näki, että potentiaalia on nousta joukkueen parhaiden hyökkääjien joukkoon. Sitä en sitten tiedä pysyykö taso tai realisoituuko potentiaali Kärpissä. Näkemässäni ottelussa ottelussa oli kuitenkin oikein poikkeuksellisen pirteä ja ratkaisuhaluinen. Uskon, että voi olla hyvä lisä etenkin ylivoimaan.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Saatiin siis kaksi ihan hyvätasoista pelaajaa, muttei pelaajatyypiltään ihan sitä, mitä olisi tarvittu: Haussa kiekollinen pakki ja sentteri; tulee peruspakki ja laituri... Hyvä kuitenkin, että yritetään. Playoffeissa oman maalin varjelu ja kyky fyysiseen peliin korostuu entisestään, joten Svarny voi olla hyvinkin arvokas pelaaja. Joka tapauksessa hän menee heittämällä top 3 -pakiksi. Toivottavasti pystyy hoitamaan 2 yv:n pakin roolin. Kärpillä alkaa löytyä jo aika hyvin kovaluisia maalinedustan siivoojia.

Trotterilta en ole nähnyt montaa peliä, mutta niissä vähissä miehen peli on miellyttänyt. Rightin kätisyydestä myös plussaa. Mutta kyllä mennään riskillä sentteriosastolla, joka on maalivahdin jälkeen toiseksi tärkein, tilanne:

- Ruohomaa: Pitkään loukkaantuneena, alkukaudella väläytteli muttei vakuuttanut. Ruohomaan tyyliselle pelaajalle (ja hänen ketjukavereilleen) olisi mielestäni erityisen tärkeää päästä pelaamaan paljon yhdessä, jotta oppisivat lukemaan Ruohomaan monesti aika yllättäviä ratkaisuja etukäteen. Jos saa riittävästi pelituntumaa, on voi hyvinkin olla riittävän hyvä 1./2. sentteri.
- Olausson: Taso riittää ilman muuta kärkikenttiin, JOS pysyy ehjänä. Käsi ylös, kuka uskoo kaverin pysyvän loppukauden ehjänä, jos päästään esim. pronssipeliin eli pelejä kertyy pleijareissa +10. Erinomainen ylivoimalla.
- Kalapudas: Peli kulkee hyvin Leskisen ja Mäenalasen kanssa. Riittää siis hyvin kolmeen ensimmäiseen kenttään.
- Kestilä: Laiturityyppi, jonka ei pitäisi pelata keskellä, eikä sitä tule tekemäänkään Ruohomaan kuntouduttua, JOS Olausson ei loukkaannu. Taso ei riitä millään 3. kentän sentteriksi mitalia tavoittelevaan joukkueeseen.
- Humaloja: Erinomainen 4. sentteriksi ja vastustajien ärsyttäjä.

Eli käytännössä kaikkien sentterien pitää olla terveinä, jotta saadaan keskikaistalle riittävän hyvät pelaajat. Trotterin hankinta oli siitä tärkeä, että jos joku sentteri loukkaantuu, on mahdollisuus heittää Pyörälä (ei Kestilä) keskelle ja saada siitä huolimatta kohtuullisen hyvät laiturit tuloksentekokenttiin.
 
Oletan, että tämä Globetrotteri on hinnaltaan vähän keskitason yläpuolella, ja mikäli tuo on maksimi jonka Kärpät halusi enää panostaa, voi hankinta olla ihan hyvä. Kuten kirjoitin, oma seuranta kaverista on huikeat puolitoista peliä, mutta jo sen aikana näki, että potentiaalia on nousta joukkueen parhaiden hyökkääjien joukkoon. Sitä en sitten tiedä pysyykö taso tai realisoituuko potentiaali Kärpissä. Näkemässäni ottelussa ottelussa oli kuitenkin oikein poikkeuksellisen pirteä ja ratkaisuhaluinen. Uskon, että voi olla hyvä lisä etenkin ylivoimaan.
Joo ei varmasti ilmainen ollut. Varsinkin kun ottaa huomioon, että SaiPa jo ilmoitti, että tyhjennysmyynnit on tässä. Ja lisäksi olen aika varma, että myös Ässät oli Trotterin perässä. Ihan siis omaa mutua, mutta tuon Kiekkoareenan jutun jälkeen meni n. 5min, niin ampparit.comiin tuli ilmoitus, ettei Ässät enää etsi vahvistuksia.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo ei varmasti ilmainen ollut.

Veikkaan, että jonkin verran jouduttiin maksamaan ylihintaa viime hetkien paniikkihankintana, mutta siinäpähän maksavat. Ihan kovimman hintakategorian miehestä ei kuitenkaan pitäisi olla kyse edes tuossa tapauksessa. Näin on ainakin pakko uskoa, sillä ei Globetrotterin näytöt NIIN huimat kuitenkaan ole.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
No joo eli näillä mennään.
Paremmin kun miettii niin onhan nämä Svarny ja Trotter ihan pelimiehiä, rahaa ois tieten pitäny olla pirunpaljon enemmän että
ois saatu esim. Taffe.

Jengi on pelannu kokoajan paremmin, unohtakaa viimevuodet ja keskittykää tähän kauteen koska käyrä näyttää ylöspäin.
Liigan underdog joka soutaa pojan kotiin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös