Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 260 298
  • 6 355

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, onhan tässä kaikki lässähdyksen ainekset nyt kasassa. Kauteen lähdettiin keskeneräisellä joukkueella, josta nyt iso osa on telakalla. Olausson nyt viimeisimmäksi.

Toimiston pitäisi yleisön mielenkiinnon ylläpitämiseksi vetää nyt se iso kani hatusta, mieluiten kaksi, ja hommata niitä tähtitason laitahyökkääjiä hinnasta viis. Hommatkoot vaikka säästöillä, jos pelaajabudjettia säästellään talven siirtorajalla tehtäviä ostoksia varten. Muuten pian väkeä ei käy hallilla edes tämänhetkisen vertaa, ja urheilupuolen lisäksi talouskin kärsii tällä kaudella.
 

Zinetula

Jäsen
Lassen minuutteihin vaikutti tänään se 2+10 istuminen. Mutta täytyy nostaa esille Niemelän hyvä liike ja yleensäkin parantunut suoritustaso, varmasti on hyvä kesä takana viime talven ikävien vaivojen (selkä?) jälkeen. Kyllä se sitä yhtä pakkia huutaa, mitä on annettu tietoon myös joukkueen toimesta. Ronkainen pystyy pelaamaan hyvällä tasolla myös tuon urakoineen nelikon lisäksi, kunhan pääsee kuntoon/terveeksi. Nyt mitä ilmeisemmin on jotain toipilastaustaa, kun minuutit jäävät pieneksi tuossa pakistossa. Mäkelä sai tänään itseluottamusta myös selvästi maalista eikä Ilukaan tänään ollut huono eikä tiistainakaan. Alkukauden liian suuret minuutit kulminoituivat isoina virheinä. Nyt minuutit kohdalleen ja tuossa on myös paljon alivoimaa.

Niemelä 26:05
Heshka 25:48
Hakanpää 19:31
Kukkonen 19:26
Mikkola 12:51
Mäkelä 11:12
Ronkainen 8:48
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Njoo, vaikka tuomaripeli ei tänään ole täysin onnistunut, niin ei tuosta kyllä tuomareita voi syyttää. Itseasiassa on helvetin huolestuttavaa jos syitä etsitään jostain tuomareista.. Toivottavasti kyse oli vain täysin tunnetilasta eikä tähän kukaan kärppäpelaajakaan oikeasti usko.

No kyllähän se ylivoima oli täysin väärin vihelletty. KalPan pelaaja kompuroi oman pelaajan mailaan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Nelosen lähetyksessä KalPan maalin jälkeen kuuluu mitä ilmeisimmin Kärppien jonkun henkilön huuto, että "tuomarin maali, eteenpäin pojat!". Näinkö tuolla ammatti-ihmiset toimii?
Kyllä. Siellä kentän puolella kuuluu mitä mielenkiintoisempia ulostuloja, jotka ovat kaikki hyvin vahvasti tunteilla ladattuja. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on jääkiekko-ottelu. Kaikki tuo ulostulo ei välttämättä kriittistä korvaa miellytä katsomossa, mutta palvelee tarkoitustaan... siellä jääkiekko-ottelussa, jota sinäkin seurasit.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso on useassa viestissään todennut luottavansa ammattilaisiin eli Junnoon ja Ahoon, jotka pelaajahankintoja ovat tälle kaudelle tehneet. Kysynkin nyt, että eivätkö nämä ammattilaiset tee virheitä koskaan? Ihminen ei ole virheetön, vaikka minkälaisten värilasien läpi sitä koittaisi katsoa? Jokainen meistä on tehnyt töissään/elämässään virheitä. Miksi Junno/Aho olisi jotenkin poikkeus? Mielestäni tämän kauden joukkueen kasaamisessa on tehty virheitä, vaikka joitakin yllätyksiä poislähteneistä pelaajista löytyykin.
Toivottavasti et pahastu, kun näin siirrän keskustelua tuolta Negatiivisuusketjusta. Meikäläisellä iskee kokoajan positiivisuus niin läpi, etten minä negailuketjuun voi enenevässä määrin kirjoitella. Tottakai kaikki tekevät virheitä, ammattilaisetkin. Olen koittanut tuoda vähän toista näkökulmaa tyypillisiin turhautuneisiin kommentteihin Ahon ja Junnon lumiukkona pihalla seisomiseen. Ei se nyt niin mene, että kokeneet ja meritoituneet joukkueenrakennuksen ammattilaiset eivät yhtäkkiä tiedä mistään mitään.

Kauden 2016-2017 joukkuetta on rakennettu ammattitaidolla ja maltilla. Joukkueen tärkeimmälle yksittäiselle pelipaikalle Aittokallion seuraksi hommattiin hyvissä ajoin Jussi Rynnäs. Se, ettei Jussi ole alkukaudesta täysin onnistunut, ei poista sitä tosi asiaa, että lähes jokainen piti Rynnästä loistavana hankintana. Olen vakuuttunut, että Rynnäs on kauden edetessä Liiigan paras maalivahti.

Adam Masuhria ei Kärpät halunnut enää pitää ja hänen tilalleen Kukkosen aisapariksi hommattiin hyvissä ajoin laatua Shaun Heshkan muodossa. Rotaatiopakikksi hommattiin Kärppäikoni Ilkka Mikkola. Paljon kivitystä saanut varakapteenimme parantaa takuuvarmasti liuku liu'ulta ja hoitaa kyllä pienenevän roolinsa. Puolustuksemme runkohan pysyi ihan mukavasti kasassa. Toki puolustustuksen rakentaminen on vielä kesken, johtuen Ohtamaan saamasta loistavasta, mutta hivenen yllättävästä viimehetken KHL-tarjouksesta. Laatua on vielä luvassa takalinjoillemme.

Hyökkäyksessä Kärpät varautui hyvissä ajoin Hirschovitsin lähtöön ja hommasi Liigan nousevan tähtisentterin Mikael Ruohomaan. Keräsen lähtöä Kärpillä ei ollut mahdollisuus järkevällä tavalla estää, joten Keräsen paikalle palkattiin ikisoturi Toni Kärhkönen. Tämäkin siirto tehtiin hyvissä ajoin. Mikko Lehtosen kanssa oltiin myös hyvissä ajoin liikkeellä. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että turhaan. Toki positiivisella maailmankatsomuksella varustettuna ihmisenä uskon edelleen Lehtosen karistavan apinat selästään ja pystyvän auttamaan Kärppiä myös tehoillen. Leskisen kotiutus oli myös varautumista tuleviin muutoksiin. Vaikuttaa siltä, että Leskisestä tulee tälle kaudelle Kärpille energinen laituri kolmos -tai nelosketjuun.

NHL-lähtijöiden yllättävän nopea kehittyminen toi Aholle ja Junnolle harmaita hiuksia. Samoin KHL-lähtijät Aaltonen ja Niemi asettivat omat haasteensa. Näiden lähtijöiden tilalle olemme sitten saaneet pelimiehiä nimeltään Olausson, Albert ja Saarinen. Niin kuin tiedämme, osa lähtijöistä on vielä paikkaamatta ja joukkueenrakennus on siltä osin kesken.

Yleisellä tasolla hämmästelen sitä kärsimättömyyden määrää, jota tältä palstalta saa lukea. Mielestäni kaikille piti ola selvää, etteivät suuren muutoksen alkumetrit ole kivuttomia. Matka on alussa, mutta suunta on joukkueelle selvä ja tavoitteet loistavat kirkkaina edessä.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Tässä on meneillään viikon takaisesta Sport-matsista alkanut mielenkiintoinen kolmiviikkoinen. Sen aikana moni asia pitää mennä ja meneekin eteenpäin. Tuo aika näyttää jo paljon, missä mennään oikeasti. On paljon kotipelejä ja siten aikaa jää myös harjoitella omaa systeemiä sekä taktista puolta ja siinä lomassa on myös hyvin saumaa testata erinäisiä juttuja. Kuun alkuun matkusteltiin, mutta sen jälkeen on (ollut) aika viilata juttuja ja dataa, mitä on saatu aiemmista peleistä. Helppoja eivät kyseiset tulevat pelit ole, mutta pisteitä on raavittava kuitenkin säilyttääksemme asetelmat kautta ajatellen.

Aittokallio on ollut nyt parissa pelissä muuri ja toivottavasti rapakon takaa palannut Hilli laittaa Rynkyn (pään) kuntoon, sillä molempia tarvitaan. Huonoa on se, että Saarinen huilaa Mäenalasen lisäksi todennäköisesti koko tuon otteluryppään. Albertin pitäisi palata kenties Ilves- tai Jukurimatseihin, mutta katsotaan. Toivotaan siirtomarkkinoilla tärppejä. 6kk verorajahan lähestyy kuun lopulla ja tämä voi kohdata myös NHL-leirien päättymisen suhteen. Toivotaan paria tekijämiestä lisää Suikkasen palettiin. Koputetaan myös puuta välttyäksemme uusilta loukkaantumisilta. Kyllä tästä vielä hyvä heiluu.

1. lokakuuta Liigaa Sport - Kärpät 4-1 (sama tulos kuin vuosi sitten lokakuussa)
4. lokakuuta CHL Praha - Kärpät 1-1
6. lokakuuta Liigaa Kärpät - Kalpa 2-1
8. lokakuuta Liigaa Kärpät - Hifk
11. lokakuuta CHL Kärpät - Praha
13. lokakuuta Liigaa Kärpät - Jukurit
15. lokakuuta Liigaa Ilves - Kärpät
20. lokakuuta Liigaa Kärpät - Tappara
22. lokakuuta Liigaa Kärpät - Lukko
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yleisellä tasolla hämmästelen sitä kärsimättömyyden määrää, jota tältä palstalta saa lukea. Mielestäni kaikille piti ola selvää, etteivät suuren muutoksen alkumetrit ole kivuttomia. Matka on alussa, mutta suunta on joukkueelle selvä ja tavoitteet loistavat kirkkaina edessä.
En laske itseäni mitenkään kärsimättömäksi, vaan pikemminkin tosiasiat tunnustavaksi.

En ole väittänyt, että Aho ja Junno olisivat yhtäkkiä muuttuneet ammattitaidottomiksi. Nyt on pari kautta menty vähän enemmän metsän puolelle hankittujen vahvistusten suhteen. Pelimiehiä on lappanut ovista ja ikkunoista, mutta ne todelliset vahvistukset voidaan laskea muutamalla sormella eli onnistumisiakin siellä on. Negatiivisuuspuolella mainitsemani pelaajat eivät ole olleet vahvistuksia, vaan ihan rivimiehen tasoisia.

Haluat olla kärsivällinen. Niin me muutkin. Mitä me sitten odotamme? Joku heilauttaa taikasauvaa ja kaikki natsaa heti kerralla ja Kärpät marssii suvereenisti kohti mestaruutta? Ulkopuolelta hankitaan Sidney Crosby, jonka esimerkki saa kaikki pelaajat nostamaan tasoaan ja hiphei ollaan mestareita. Kuinka paljon pitää sitä aikaa joukkueelle antaa, että voi ruveta kritiikkiä antamaan? Marjamäen ensimmäisellä kaudella voitettiin aluksi kolme ottelua ja hävittiin heti perään neljä. Hätäisimmät huusivat jo potkuja, mutta sitten joukkue voitti 17 ottelua putkeen ja kauden lopuksi saunottiin Nakkikattilan kanssa. Kaudella 14-15 voittoprosentti kauden ensimmäisen kymmenen pelin osalta oli 50 (15p, 25-28), viime kaudella sama (16p, 28-25). Kaikilla 2000-luvun menestyskausilla ollaan kymmenestä ensimmäisestä ottelusta voitettu vähintään puolet. Kaudella 09-10 jäätiin 11 pisteeseen ja sijoitus olikin lopulta yhdeksäs. Huomaatko mitä ajan takaa? Kyllä pelin pitää olla heti alusta pitäen jonkinlaisessa kuosissa, että voidaan haaveilla menestyksestä. Nythän se ei ole ollut kunnossa. Sen tietää Kai Suikkanenkin. Trappia keskialueella ja kilpikonnaa maalin eteen. Jos joukkue pystyy tekemään vain maalin tai kaksi/ ottelu, niin sitten omiin ei päästetä yhtään. Näinhän Kaitsu karrikoiden tuossa taannoin sanoi. Kyllähän tuolla sumputtamisella johonkin asti pääsee, mutta ei sen varaan kannata laskea, kun toria pitäis varata. Toisaalta kolme pistettä HIFKlta tänään ja kolme pistettä Jukureilta torstaina, niin oltais taas ihan hyvissä asemissa jatkoa ajatellen. Voihan olla, että tänään alkaa toisinto Marjamäen ensimmäisestä ja seuraavat 17 peliä nautitaan voittavasta jääkiekosta? Katotaan miten käy?

Loukkaantumisten taakse voidaan jonkin verran piiloutua, mutta ei todellakaan kokonaan. Kärpiltä puuttuu maalintekijät. Kaksi tehtyä maalia/ottelu on todellakin keskinkertainen suoritus. Varsinkin, kun omiin on mennyt vajaat kolme maalia/matsi keskiarvolla. Suhde pitäis olla toisinpäin. Pyörälä on ainoa laitahyökkääjä kärkiketjuissa, joka ansaitsee puhtaat paperit alkukaudesta. Kaikki loput ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneet. Sentteripuolella Olausson on pelannut hyvin, mutta pelissä näkyy selvästi, että mies on puolikuntoinen ja ei uskalla ihan täysillä painaa. On poissa tänäänkin. Ruohomaa on pelannut loistavasti. Harmi vain, että laiturit eivät ole olleet lähelläkään samaa tasoa. Muuten olisi verkot olleet tötteröllä useammin. Albert on pelannut ne vähäiset peliminuuttinsa juuri niin hyvin kuin odotinkin. Hyvä puolustava sentteri ja joukkuepelaaja. Harmi, että laiturit eivät ole olleet samalla tasolla. Kalapudas ja Humaloja ovat parantaneet peli peliltä, mutta ei heidän tasonsa riitä kärkiketjuihin hyökkäämään.

Sitten hieman korjaisin (jos sallit) tuota ajattelumalliasi. Kärppiin ei ole haettu ketään korvaamaan ketään. Eikä mihinkään muuhunkaan joukkueeseen ympäri kiekkomaailman. Joka vuosi haetaan ne parhaimmat mahdolliset pelaajat tietyille pelipaikoille ja tiettyyn rooliin, joka otetaan puheeksi sopimusneuvotteluissa pelaajan kanssa. Kärppiin tälle kaudelle tulleet pelaajat ovat Suikkasen "siunaamia" eli Kaitsulla on ollut mielessään visio siitä, että mihin rooliin pelaaja sijoitetaan. Ei Heshkalle ole neuvotteluissa sanottu, että "pelaat sitten Masuhrin paikalla". Ei voida olettaa, että joka vuosi hankitaan samankaltaisia pelaajia tietyille pelipaikoille. Valmentajatkin vaihtuvat, samoin pelitavat. Silloin siihen sapluunaan hankitaan sopivimmat pelaajat.

Nyt nauttimaan aurinkoisesta syyspäivästä polttopuiden tekemisen muodossa. Viideltä katsotaan, että miten peli on kehittynyt edellisestä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En laske itseäni mitenkään kärsimättömäksi, vaan pikemminkin tosiasiat tunnustavaksi.

En ole väittänyt, että Aho ja Junno olisivat yhtäkkiä muuttuneet ammattitaidottomiksi.
Toivottavasti huomasit, että kirjoitin yleisellä tasolla ja tarkoitin tätä palstaa. Jokainen voi sitten aivan itse päättää, miten asioista ajattelee. Hyvä juttu, ettet koe itseäsi kärsimättömäksi, etkä pidä Junnoa ja Ahoa ammattitaidottomia. Niitäkin nimimerkkejä nimittäin on, jotka varsinkin Ahon ammattitaidon ovat lytänneet kesän ja syksyn aikana lähes täysin.

Tuo, mitä kirjoitat tosiasioiden tunnustamisesta, on mielenkiintoista. Olemme kuitenkin tässä vaiheessa kautta vielä kovin tietämättömiä ja paljolti kirjoittelemme tänne omia näkemyksiämme ja mielipiteitämme. Ymmärsinkö siis oikein, että mielestäsi sinä tiedät tosiasiat ja minun näkemykseni on jotenkin valheellinen? Tosiasia on se, ettei Kärppien sijoitus Liigassa ole tällä hetkellä häävi. Tosiasia on se, että alkukausi ennakoitiin lähes kaikkien taholta Kärpille haasteelliseksi. Tosiasia on se, että lukuisat loukkaantumiset ovat vielä lisänneet haasteita. Mielipideasia on puolestaan se, miten itsekukin näkee Kärppien pärjäävän tällä kaudella. Peli näyttää meille aikanaan, miten Kärppien joukkueenrakennus on onnistunut.

Haluat olla kärsivällinen. Niin me muutkin. Mitä me sitten odotamme? Joku heilauttaa taikasauvaa ja kaikki natsaa heti kerralla ja Kärpät marssii suvereenisti kohti mestaruutta? Ulkopuolelta hankitaan Sidney Crosby, jonka esimerkki saa kaikki pelaajat nostamaan tasoaan ja hiphei ollaan mestareita.
Jos olet oikeasti saanut kirjoituksistani tuollaisen vaikutelman, olen epäonnistunut mielipiteeni ilmaisemisessa pahoin.

Kuinka paljon pitää sitä aikaa joukkueelle antaa, että voi ruveta kritiikkiä antamaan?
Jokainen voi kritisoida juuri silloin kuin haluaa. Antaa palaa vain. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että kritiikille löytyy myös vastakritiikkiä. Näin saamme aikaan keskustelua.

Sitten hieman korjaisin (jos sallit) tuota ajattelumalliasi. Kärppiin ei ole haettu ketään korvaamaan ketään. Eikä mihinkään muuhunkaan joukkueeseen ympäri kiekkomaailman. Joka vuosi haetaan ne parhaimmat mahdolliset pelaajat tietyille pelipaikoille ja tiettyyn rooliin, joka otetaan puheeksi sopimusneuvotteluissa pelaajan kanssa.
Kun ilmaisin haettavan korvaaja jollekin tietylle pelaajalle, kuvittelin, että keikkoaseuraavat palstalaiset ymmärtäisivät, mille pelipaikalle ja mihin rooliin kyseistä pelaajaa haetaan. Kirjoitin esimerkiksi, että Kukkosen viereen haettiin korvaajaa Masuhrille. Tällä tarkoitin luonnollisesti kiekollista, ykköskorin statuksen omaavaa, oikea käsi alhaalla pelaava puolustajaa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Jokainen voi kritisoida juuri silloin kuin haluaa. Antaa palaa vain. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että kritiikille löytyy myös vastakritiikkiä. Näin saamme aikaan keskustelua.

No niin, kun sinun mielestäsi käytännössä koko kevään ja kesän on ollut liian aikaista arvostella kunnollisten pelaajahankintojen puutetta niin joko nyt saa? Olet koko kesän väittänyt kovasti, että vielä syksylläkin liikkuu ihan ykköskentän ukkoja kun kärsivällisesti odotellaan. No onko liikkunut ja jos, niin minne?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, kun sinun mielestäsi käytännössä koko kevään ja kesän on ollut liian aikaista arvostella kunnollisten pelaajahankintojen puutetta niin joko nyt saa? Olet koko kesän väittänyt kovasti, että vielä syksylläkin liikkuu ihan ykköskentän ukkoja kun kärsivällisesti odotellaan. No onko liikkunut ja jos, niin minne?
Niinkuin yllä kirjoitin, aina saa arvostella. Mielipiteet ovat hyvästä. Olausson, Albert ja Saarinen ovat liikkuneet Kärppiin. Kaikki piinkovia ammattilaisia. Harmillista, että jokainen heistä on loukkaantunut tällä hetkellä. Nyt vain kärsivällisesti odottamamme, että kyseinen trio tervehtyy. Samoin kannustan sinua kärsivällisyyteen uusien vahvistusten suhteen. Kyllä niitä vielä tulee!
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Niinkuin yllä kirjoitin, aina saa arvostella. Mielipiteet ovat hyvästä. Olausson, Albert ja Saarinen ovat liikkuneet Kärppiin. Kaikki piinkovia ammattilaisia. Harmillista, että jokainen heistä on loukkaantunut tällä hetkellä. Nyt vain kärsivällisesti odottamamme, että kyseinen trio tervehtyy. Samoin kannustan sinua kärsivällisyyteen uusien vahvistusten suhteen. Kyllä niitä vielä tulee!

Noista vain Olausson oli lähtökohtaisesti taidoiltaan mestaruudesta taistelevan joukkueen ykkössentteri, ja loukkaantumisherkkyys oli tiedossa, joten sekin siitä sitten. Kelpo runkopelaajia toki kaikki, mutta se ykkösketjunhan Kärpiltä edelleen puuttuu, vaikka nuo sällit olisivat ehjänäkin.

Tässä nyt kävi vain sillä tavalla, että olit väärässä tästä syksyn pelaajasaaliista. Sanoin alusta asti, että Kärpät on joukkueen rakennuksessa myöhässä, ja sitähän Kärpät on tänäkin päivänä ja karulla tavalla niittää sitä viljaa nyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noista vain Olausson oli lähtökohtaisesti taidoiltaan mestaruudesta taistelevan joukkueen ykkössentteri, ja loukkaantumisherkkyys oli tiedossa, joten sekin siitä sitten. Kelpo runkopelaajia toki kaikki, mutta se ykkösketjunhan Kärpiltä edelleen puuttuu, vaikka nuo sällit olisivat ehjänäkin.
Montako ykkössentteriä joukkue tarvitsee?

Tässä nyt kävi vain sillä tavalla, että olit väärässä tästä syksyn pelaajasaaliista. Sanoin alusta asti, että Kärpät on joukkueen rakennuksessa myöhässä, ja sitähän Kärpät on tänäkin päivänä ja karulla tavalla niittää sitä viljaa nyt.
Se, että sinä olet pettynyt niihin pelaajiin, joita Kärpät hankki, ei tarkoita sitä, että minä olisin. Mitä tulee joukkueenrakennukseen, niin tämä asia on perusteluineen käyty niin monta kertaa lävitse, että minun osalta alkaa riittää jo. Kovasti ihmettelen kovaa tarvettasi julistaa oikeaa ja väärää, kun kahdeksan ottelua runkosarjaa on pelattu. Kärsivällisyyttä ja vielä kerran kärsivällisyyttä peräänkuulutan kovin. Päätellään nuo oikeassa ja väärässä olleet sitten, kun sen aika on.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Peli näyttää meille aikanaan, miten Kärppien joukkueenrakennus on onnistunut.
Eli kauden päätyttyä näemme, että mihin rahkeet riittivät? Sitten joko arvostellaan tai juhlitaan? Ollaanko sitten oltu tarpeeksi kärsivällisiä?

Tuo, mitä kirjoitat tosiasioiden tunnustamisesta, on mielenkiintoista. Olemme kuitenkin tässä vaiheessa kautta vielä kovin tietämättömiä ja paljolti kirjoittelemme tänne omia näkemyksiämme ja mielipiteitämme.
Tosiasia on, että Kärppien 5 vs 5 peli näyttää sekavalta ja juonettomalta. Tasoltaan heikompia eurooppalaisseuroja vastaan on pärjätty, mutta kotimaan Liigassa, jossa pelikuri on kovempi ja järjestelmällisempi, Kärpät ei ole pärjännyt niin hyvin kuin näillä resursseilla olisi pitänyt. Tosiasia on myös se, että eräät Kärppiin vahvistukseksi hankitut pelaajat eivät ole onnistuneet siinä mihin heidät on hankittu eli tekemään pisteitä ja olemaan joukkueen johtavia pelaajia. Nämä eivät ole mielipiteitä, vaan karu totuus, jota myös tilastot tukevat.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sailion Jarille voisi lyödä muutaman vuoden jatkolappua käteen. Jakelee lähes juhokeräsmäisiä pommeja, löytyy käsiä ja välillä tuollaisia Viuhkolamaisia oivalluksia, kuten tämän illan 2-2 tasoituksessa. Eikä taatusti suorista selkäänsä kentällä.

Paljon sanottu, mutta Juho Keränen vol. 2
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli kauden päätyttyä näemme, että mihin rahkeet riittivät? Sitten joko arvostellaan tai juhlitaan? Ollaanko sitten oltu tarpeeksi kärsivällisiä?
Mikäs tässä on nyt niin vaikeaa? Arvostella saa minun puolestani ihan milloin vain. Tällä hetkellä esitämme mielipiteitämme ja pohdiskelemme Kärppien tilannetta omista tulokulmistamme parhaan kykymme mukaan. On hienoa, että mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Lopulta tuloksen nähtyämme voimme aloittaa keskustelun siitä, miten meni. Se onkin sitten uusi mielenkiintoinen keskustelu.

Tosiasia on, että Kärppien 5 vs 5 peli näyttää sekavalta ja juonettomalta. Tasoltaan heikompia eurooppalaisseuroja vastaan on pärjätty, mutta kotimaan Liigassa, jossa pelikuri on kovempi ja järjestelmällisempi, Kärpät ei ole pärjännyt niin hyvin kuin näillä resursseilla olisi pitänyt. Tosiasia on myös se, että eräät Kärppiin vahvistukseksi hankitut pelaajat eivät ole onnistuneet siinä mihin heidät on hankittu eli tekemään pisteitä ja olemaan joukkueen johtavia pelaajia. Nämä eivät ole mielipiteitä, vaan karu totuus, jota myös tilastot tukevat.
Esitit juuri mielipiteitä, et tosiasioita. Jos et pysty erottamaan faktan ja mielipiteen eroa, on keskustelun jatkaminen tästä eteenpäin kovin haasteellista.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän ainakin näiden viimeisten pelien rakenne on ollut selkeämpi kuin alkukaudesta. Selkeästi on lähdetty enemmän puolustuksen kautta ja omapää onkin pitänyt kohtuullisesti. Virheet ovat ehdottomasti vähentyneet. Kyllä tämän hetken joukkue on niin paljon heikompi materiaaliltaan kuin viime kauden tämän hetken joukkue. Olisi tuossa Suikkasellakin hieman helpompi operoida jos olisi Niemiä, Ahoja, Aaltosia tai Ikosia esim ylivoimalla pellailemassa. Sen sijaan, että siellä on Sailio, Humaloja ja Leskinen toisena ylivoimaketjuna. Minun mielestäni eteenpäin mennään ja voi olla, että tämä loukkaantumissuma lopulta kasvattaa joukkuetta. Voisi luulla, että tälläisen pelin jälkeen on melkoinen vitutus kopissa ja siellä on Kukkonen ja Suikkanen etunenässä huutamassa, että saatana enää ei hävitä yhtään peliä, on tämä niin vittumaista hommaa. Suurin ongelma tuossa joukkueessa yksinkertaisesti on, että se on vaan niin kädetön. Minusta esim tuo tämän päivän esitys ensimmäistä kymppiä lukuunottamatta oli kohtuullisen hyvä, kun otetaan huomioon tämän hetken käytettävissä oleva miehistö. Siitä tuleekin mieleen, kuinka paljon vituttaa lukea näitä "samaa harmaata paskaa" juttuja ja ansaitusti HIFK voitti. "Paskat sietävätkin hävitä". Tämä vähän kärjistettynä. Nyt on hieman vaikeammat ajat ja eiköhän meidän kannattajien pitäisi olla nyt juuri joukkueen takana. Tasainen matsi jonka olisi voinut viedä kumpi tahansa. Ilmeisesti olen vähemmistössä, kun minua ei suuresti vituttanut katsoa tämän päivän peliä. Ei se nyt niin paskaa ollut ja yritystä ja uhrautumista kyllä löytyy. Tällä hetkellä joukkue ei vain ole oppinut vielä voittamaan tiukkoja pelejä. Jyppi näyttää vetävän huippujengillä samaa tahtia tällä hetkellä. Ilmeisesti Oulussa on taas totuttu liian hyvään ja kun jengi on hieman heikompi, niin ei enää lätkä kovin paljon kiinnostakkaan. Minua henkilökohtaisesti kiinnostaa tämä joukkue enemmän kuin viimekauden. Puljujärvi ja Aho oli sen joukkueen helmiä, mutta kyllä se Marjamäen aika vaan sai nyt riittää. Ihan sama vaikka ei heti ensimmäisenä vuonna menestystä tulisikaan.

Semmoista vuodatusta nyt, mutta itse uskon, että tästä kaudesta Suikkasen alaisuudessa tulee vielä hyvä tarina. Missään nimessä en ole sitä mieltä, että pelissä ei ole mitään rakennetta ja peli on yleistä sekoilua. HIFK ei ole näissä matseissa ollut mitenkään pelillisesti edellä. Heillä on lähes sama joukkue ja valmentaja, joka oli viime vuonna jo Marjamäen Kärppiä parempi. Mutta niitä vahvistuksia Kärpät kaipaa. Kattokaa nyt tuota joukkuetta saatana. Useampia virhehankintoja on taas tehty, kuten edellisinäkin vuosina, mutta joka Marjamäen vuosi joukkue on vahvistunut huomattavasti kesken kauden.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika paljon samoja elementtejä tässä suikkaskiekossa on verrattuna laurikiekkoon. Joukkue on vaan nyt niin saatanan heikko käsistään, että ei kestäisi näiden kärkimiesten poissaoloja.

Niemelälle plussaa. Ottaa rohkeasti roolia kiekollisena. Vielä kun laukoisi kun paikka on niin meillä olisi hyvä yv-pakki omasta takaa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Esitit juuri mielipiteitä, et tosiasioita. Jos et pysty erottamaan faktan ja mielipiteen eroa, on keskustelun jatkaminen tästä eteenpäin kovin haasteellista.
Olet sinä hauska veikko. Kärpillä 10 pistettä yhdeksästä ottelusta, joka on heikoin tulos vuosikausiin. Lehtosella 0+3, Saarisella 1+2 ja kärsivällisyyttäni pidentävällä Leskisellä 1+1 ja sinä puhut, että minä lauon mielipiteitäni. Jos joku täällä ei pysty erottamaan faktaa fiktiosta, niin se olet todellakin sinä @McTorso .
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika paljon samoja elementtejä tässä suikkaskiekossa on verrattuna laurikiekkoon. Joukkue on vaan nyt niin saatanan heikko käsistään, että ei kestäisi näiden kärkimiesten poissaoloja.

Niemelälle plussaa. Ottaa rohkeasti roolia kiekollisena. Vielä kun laukoisi kun paikka on niin meillä olisi hyvä yv-pakki omasta takaa.
Niemelä on kyllä pelannut hyvin viime peleissä ja oli lähellä maalintekoa tänäänkin. Laukauksia ja vedot maalia kohti, niin hyvä tulee. Heshkakin tuntuu olevan ihme hissuttelija. Viivasta ampuu kyllä hyvin ja kohtuu hanakasti, mutta miten voi jäätyä niin pahasti maalipaikassa kuin tänään. Oikeasti lähes kuka tahansa olisi sen kiekon verkkoon nostanut. Hyvin kuvastaa sitä kädettömyyttä ratkaisupaikoissa. Vaikka Taimi ei ole kummoisesti pelannut, niin sieltä löytyi kiekolliselta kädelliseltä pakilta tuommoinen pommi jatkoajalle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olet sinä hauska veikko. Kärpillä 10 pistettä yhdeksästä ottelusta, joka on heikoin tulos vuosikausiin. Lehtosella 0+3, Saarisella 1+2 ja kärsivällisyyttäni pidentävällä Leskisellä 1+1 ja sinä puhut, että minä lauon mielipiteitäni. Jos joku täällä ei pysty erottamaan faktaa fiktiosta, niin se olet todellakin sinä @McTorso .
Uskon kyllä, että pystyt syvempäänkin ajatteluun. En todellakaan jaksa jälleen kerran lähteä perustelemaan sen tarkemmin niitä ilmeisiä syitä, joiden johdosta Kärpillä on ollut alkukaudesta haasteita. Lähes kaikki kiekkoaseuraavat ihmiset ovat ennakoineet Kärpille haasteellista alkukautta. Nyt loukkaantumiset ovat vielä tuoneet oman mausteensa. Sinulla ei nyt ollut mielipiteesi tueksi muuta kuin kaikkien tiedossa olevat tilastot. Niistä olemme yhtämieltä, syistä niiden takana, olemme erimielisiä. Sieltä löytyy se mielipide-ero. Jos altistat itsesi tälle syy-tasolle, huomaat, että et voi puhua faktoista. Tällöin käyttöön täytyy ottaa termit näkökulma ja mielipide.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskon kyllä, että pystyt syvempäänkin ajatteluun. En todellakaan jaksa jälleen kerran lähteä perustelemaan sen tarkemmin niitä ilmeisiä syitä, joiden johdosta Kärpillä on ollut alkukaudesta haasteita. Lähes kaikki kiekkoaseuraavat ihmiset ovat ennakoineet Kärpille haasteellista alkukautta. Nyt loukkaantumiset ovat vielä tuoneet oman mausteensa. Sinulla ei nyt ollut mielipiteesi tueksi muuta kuin kaikkien tiedossa olevat tilastot. Niistä olemme yhtämieltä, syistä niiden takana, olemme erimielisiä. Sieltä löytyy se mielipide-ero. Jos altistat itsesi tälle syy-tasolle, huomaat, että et voi puhua faktoista. Tällöin käyttöön täytyy ottaa termit näkökulma ja mielipide.
Täyttä paskaa edelleen. Olet sinisilmäisempi kuin luulinkaan. Kiertelet ja kaartelet kuin venäläinen toveri-tavallinen Putinin valheissa. Tämä on todellakin hauskaa. Esittelet itsesi amatööriksi, mutta kun joku laittaa faktaa tiskiin, niin keskityt epäolennaisuuksiin. Olet todellakin hauska kaveri.

Tehdäänpä tehtävä toisinpäin. Lado minulle (ja muille) esiin ne faktat, joilla perustelet, että Kärpät tästä suosta nousee vielä mestaruustaistoon. Minä (ja monet muut) olemme esittäneet omat faktamme ja tilastomme. Nyt on sinun vuorosi. Ja muista. Vain faktoja ei mielipiteitä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta onneksi myös "hifkin" peli tuollaisella tasolla ilman isompia loukkaantumisia.
Loukkaantumisten lisäksi HIFKn pelissä näkyi loppua kohden myös eilisen JYP-pelin aiheuttama rasitus. Bussimatka tuohon päälle ja siltikin suurin osa pelistä oli helsinkiläisten hallussa, niin täytyy vain ihmetellä.

Loppukaneettina tähän väliin heitän, että vittu miksi tuollaista Juhamatti Aaltosta ei olla ikinä nähty Raksilassa? Saatanan Juhis. Käyn kusemassa sun tontille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös