Oulun Kärpät 2016–2017

  • 1 260 263
  • 6 355

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihme kuhnailua toimistolla.
Näkeehän tuon joka pelissä, että junnujen taso ei vain riitä. Toki, kun loukkaantuneet äijät saadaan takaisin rosteriin niin tilanne paranee, mutta leveyttä pitää saada välittömästi lisää.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Ihme kuhnailua toimistolla.
Näkeehän tuon joka pelissä, että junnujen taso ei vain riitä. Toki, kun loukkaantuneet äijät saadaan takaisin rosteriin niin tilanne paranee, mutta leveyttä pitää saada välittömästi lisää.
Tyhjästä on paha nyhjästä. Tässä vaiheessa on ihan turhaa haihatella, että saataisiin vielä se 2-3 tekijämiestä hankittua. Tämä kausi nautitaan Suikkasen paskansyöntikiekkoa ja se siitä.
 

Zinetula

Jäsen
Pari voittoa jäljessä sarjataulukon kolmannesta sijasta, syy pitkälti omissa keskeneräisissä jutuissa kuten maalivahtipeli, sairastupa, muutamat virheet, hyökkäysten päättäminen ja maalinteon tukitoimet. Syitähän on monia muitakin, mutta tuo ero kertoo menossa olevan alkukauden ja moni asia on vielä korjattavissa jo hyvinkin piakkoin. Jokaisella voi olla mielipiteet ja mielellään perusteluineen, mutta nuo paskansyöntikiekkojutut joutaisi tuonne negatiivisuusketjuun jos sinnekään. Pitäisikö perustaa oma pessimistiketjukin..
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Sekotat nyt Matikaisen ja Suikkasen.

Mättääkö muuten Suikkasessa ihmisiä hänen luonne vai mistä on muuten kyse? Suikkanen ei eroa juuri mitenkään kollegoistaan pelitavan puolesta.
En sekoita. Tiedän kyllä, että tuo on Matikaisen keksimä juttu. Matikainen sentää onnistui kohtuudella Bluesissa paskansyönnissä.

Suikkasessa mättää se, että hän on Kärppien päävalmentaja ja Kärpät pelaa todella surkeasti. Muuten hieno mies on Kaitsu.
 
Suikkasessa mättää se, että hän on Kärppien päävalmentaja ja Kärpät pelaa todella surkeasti. Muuten hieno mies on Kaitsu.

Itse odotan ennen suolaamista sitä, että Kärpissä pelaa ainakin kolme ketjua liigapelaajia. Sitten voi aloitaa kirveellä huitomisen. Matikaisella oli Bluesissa myös etuna se, että hän sai vuosia ajaa juttuaan sisään tutulle pelaajarungolle. Muutoin heissä ei hirveää eroa ole.
 
Minkä pelitavan? Siitä ei ole mitään merkkejä. Suikkasta vastaan henkilönä minullakaan ei ole mitään. Päinvastoin,

Samaa pystysuunnankiekkoa tuo peluuttaa kuin valtaosa liigavalkuista. Kun Kärpät saa kiekon, niin ensimmäinen ajatus on nostaa ylös päin kiekkoa jalalla ja muut reagoivat siihen. Pyrkimys on mennä 2 tai kolmella yhtä aikaa keskialueen ja hyökkäyssinisen yli. Kiekkoa kyllä saa palauttaa, joten aina ei tarvitse pistää pitkää tai rumpukiekkoa. Pyrkivät pitämään (toistaiseksi ei hirveällä menestyksellä) viisikon tiiviinä ja pitää ukot omilla kaistoillaan. Aika perussettiä kiekollisena eli pyritään saamaan puolustajalta suoraan laiturille kiekkoa täyteen vauhtiin ja yhdellä syötöllä ylittää keskialue. Pakkipakkia ei aivan hirveästi viljellä, lähinnä vain kiekon saamiseksi yksittäiseltä karvaajalta karkuun. Hivenen viime vuoden omissa leipomista on jäljellä, mutta ei läheskään samoissa mittasuhteissa kuin aiemmin.

Puolustussuuntaan Kärpät pyrkii paineistamaan kahdella, kolmannen tukemana. Kovin usein kuitenkin pelaajat tunnistavat tilanteen siten, että palataan träppiin odottelemaan. Puolustusviisikko träpissä on mielestäni tällä hetkellä heikko, sillä vaikka etäisyydet ovat kutakuinkin kohillaan, niin etenkin paremmat joukkueet tulevat träpistä läpi, että viuhahdus käy. Välillä tuntuu siltä, että jannut eivät vielä osaa reagoida toisiinsa ja eivät siten tue toisiaan kunnolla puolustussuuntaan.

Yksi selvästi tervetullut painotus on, että hyökkäyssuuntaan laitetaan rännikiekkoja vähemmän ja kun laitetaan, niin sinne ollaan menossa. Voitamme hyökkäyssuunnan rännikiekkoja enemmän, mutta vielä ei tarjonta oikein kohtaa ja niistä ei monesti tule mitään. Mutta vaikka nyt hyökätään valitettavan usein vajaalla ja hävitään kiekko, niin ei kuitenkaan yhtä vapaaehtoisesti luovuta siitä punasen jälkeen. Tämä siis Marjamäen kiekkoon verrattuna.

Minusta Suikkasen kiekko näyttää siltä, että uusi joukkue totuttelee toisiinsa. Mikäli joukkue olisi laadukkaammin kasattu, ei olisi ihan näin kovia synnytysvaikeuksia. Suikkasen kiekolla voi voittaa jopa mestaruuden, mutta niin voi myös esim. Selininkin. Vai onko nyt niin, että TPS voi voittaa Selinistä huolimatta, kuten K. Jalosen aikaan Kärpistäkin sanottiin?
 

Zinetula

Jäsen
Minkä pelitavan? Siitä ei ole mitään merkkejä.
En tiedä voiko ihan noinkaan sanoa, kyllä siinä on mm. noita elementtejä, mitä @Pula-ajan Tretjak tuo esille. Kyllä se siitä muotoutuu lisää, vaikka hakemistahan se on vielä ollut. Kannattaa ehdottomasti lukea tuo Ilari Savosen ihan hyvin toimittama juttu Kärppien vaikeasta alkutaipaleesta! Suikkanen kertoilee mielestäni hyvin perustellen asioita, mm. CHL-kiekon ja liigakiekon eroja suhteessa omiin pelitavallisiin juttuihin ja miten suhtautuu liigajoukkueiden puolustaviin trappeihin. Kyllähän noissa on opettelemista vähän erityyppisiä ja hyvin viisikkona puolustavia joukkueita vastaan, että saadaan kaikki samalle sivulle. Samaten se vaatii varmasti paljon pelaajilta, mikä on näkynyt juuri nyt vaikeutena kun 4-5 tärkeää runkomiestä on harva se peli ollut sivussa. Etenkin keskikaistan vajavuus ja toisen ratkaisuketjun puuttuminen on ollut iso ongelma myös pelitavan toteuttamisessa. Ruohomaan ketju toimi etenkin HPK-pelissä, mutta Sport sai aika hyvin pidettyä sen.

Tuossa linkki Suomikiekon artikkeliin: Näin Kai Suikkanen käy läpi Kärppien vaikeuksia – ”Siinäkin on ollut vähän opettelemista” « SuomiKiekko
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Suikkasen kiekko näyttää siltä, että uusi joukkue totuttelee toisiinsa. Mikäli joukkue olisi laadukkaammin kasattu, ei olisi ihan näin kovia synnytysvaikeuksia.
Olet kyllä tuossa oikeassa. Eihän se välttämättä valmentajan vika ole, jos joukkue ei pysty toteuttamaan pelitapaa ja paletti hajoaa molempiin suuntiin. Varsinkin tässä loukkaantumistilanteessa materiaali on aika heikkoa toteuttamaan mitä tahansa pelitapaa
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä oli tuo haastattelu, mutta niinhän Kaitsun haastattelut aina ovat. Puhuu asioista paljon suoremmin ja oikeilla nimillä kuin Marjamäki. Itse kyllä arvostan korkealle tuota Kärppien jaloa pyrkimystä tehdä muutakin kuin pelata träppiä ja odotella seuraavaa ylivoimaa.

Sitten faktoihin. Mikko Haapakosken Kärpät oli kerännyt 27 pistettä 23 pelissä kun Aravirta astui puikkoihin. Kärpät oli tuolloin sijalla 11 sarjataulukossa. Suikkanen on siis tuostakin tahdista jäljessä tässä vaiheessa. Matti Alatalo sai potkut kun Kärpät oli kevätkaudella hävinnyt 25 pelistä 15. Suikkasen saldo on nyt 7 ja 5, eli sekin heikompi kuin Alatalolla.

Varmasti Kaitsu kuitenkin saa työrauhan pidempään ja itse näen Kärppien pelissä selkeän punaisen langan, kun taas Haapakosken ja Alatalon kiekosta en sitä koskaan oikein löytänyt.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ihan turhaa repiä vielä tässä vaiheessa pelihousujaan vaikka sarjasijoitus ei olekaan toivottu. Pakostihan se uudelleenrakennus vie aikaa ja kun vielä äijiä on telakalla niin joukkue ei ole vielä koko potentiaaliaan päässyt näyttämään. Hankinnat olivat jo etukäteen sellaista toivotaan toivotaan-tasoa Heskaa, Ruohomaata ja osin Rynnästä lukuunottamatta.

Rynnäs pelasi edellisellä vierailullaan hyvän alkukauden mutta sairalomalta paluun jälkeinen kevätkausi menikin sitten epävarmoissa merkeissä. Rynnäs on sympaattinen kaveri, jolle toivoisi kopin tarttuvan jatkossa. Jokainen menestyvä joukkue tarvitsee varman maalivahdin, varsinkin joukkue jolla ei ole edes keskinkertainen hyökkäysarsenaali tähän liigaan. Aittokallion tasaisuuteen ei ole luottoa näyttöjen perusteella mutta toki kehitystä voi tapahtua.

Pakkipuolelle joukkueeseen tuli Heskan lisäksi vanha pukukoppipelaaja Mikkola, joka jo edellisellä kerralla Kärpissä oli arka, pelokas ja epävarma. Onneksi hän lähti pyörähtämään Raumalla parin kauden ajaksi, jossa tekikin yllättävän hyvät pisteet ensimmäisellä kaudellaan. Sitä en tosin tiedä, että tekikö Eero "Kakkosyöttö" Somervuoret eli keräsi pisteet lähinnä kakkossyötöistä. Toisen Lukko-kauden jälkeen Lukko-faneilla ei sitten jäänytkään Ilua ikävä...onhan se sääli, että Ilu mennä räpistelee tuolla kentällä ihan Harri Ahon viimeisen vuoden tapaan eikä hänestä ole joukkueelle ainakaan mitään hyötyä.

Sääli, että Mäkelän pari hyvää ottelua viime kaudella eivät ole saaneet jatkoa vaan Aleksi on ollut todella epävarman pelaamissaan otteluissa. Katsomossa istuminen ei kehitä, joten ehkä Hokki-laina olisi paikallaan ja sieltä uutta ukkoa tilalle koittamaan. Norjalainen ei ole vielä vakuuttanut mutta onhan se iso hyppäys siirtyä temmoltaan selvästi heikompitasoisesta allsvenskanista liigaan. Niemelä on vähän arvoitus, sillä sitä toivottua tasaisuutta ei vain meinaa löytyä. Välillä tulee todella hyviä pelejä mutta seuraavassa pelissä taas taannutaan siihen vanhaan epävarmaan ja huolimattomaan Miseen. En tiedä mikä Niemelän kehityksessä kiikastaa mutta samaa vikaahan oli aikoinaan jo Jaakolalla ja Ohtamaalla. Puolustajien henkilökohtainen valmennus, onko sitä?

Hyökkäyksestä pitää heti mainita vanha ei-niin-suosikkini Kähkönen, joka on onnistunut pelaamissaan otteluissa hyvin. Pakko myöntää, että vaikka en pitänyt Kähkösen hankintaa järkevänä niin ainakin tällä hetkellä mies täyttää paikkansa erinomaisesti. Lehtosen hankintaa epäilin myös, sillä tehot ovat olleet kovin vaatimattomat edelliskausina. Bambi vaikuttaa kuitenkin todella ratkaisuhalukkaalta ja varsin yritteliäältä ja motivoituneelta, ja hänelle niitä onnistumisia toivoisi alkavan kertyä. Muistelin, että Lehtosella oli aikanaan hyväkin veto mutta onko taustalla jonakin vuonna joku loukkaantuminen joka olisi voinut viedä niitä tehoja hänen laukauksestaan?

Leskisen tulemista odottelen vielä, sillä vaikka Sportissa tuli jonkinverran tehoja ja paljon kehuja koutsilta niin sitä läpilyöntiä ei ole vielä tullut. Potentiaalia hänellä on paljon mutta se on nyt saatava sieltä esiin ja siinä on Suikkasella tehtävää. Ruohomaa oli hyvä hankinta ja sentterien osalta paletti näyttää olevan hyvin kasassa kun Kalapudaskin on näyttänyt selviä kehittymisen merkkejä. Tässä tilanteessa voisi Albertin sijoittaa laituriksi, jolloin kahteen ensimmäiseen kenttään saataisiin ihan vertailukelpoiset koostumukset.

Junnuille pitää antaa propseja hyvistä otteista pelaamissaan peleissä, sillä varsinkin Sportia vastaan Metsävainion kenttä pelasi todella tasapainoisen pelin eikä ollut juurikaan vaikeuksissa omassa päässään. Varsinkin Koblizek sopisi otteillaan varmasti jo nyt joihinkin liigajengeihin. Ennen kauden alkua vähän kehumani Aku Kestilä on seilannut peleissä vähän pelin ulkopuolella toisin kuin esim. Kuiri Tapparaa vastaan (toki siellä tiettyä huolimattomuutta Nikolla näkyi) mutta Akussa on kyllä snaipperin vikaa kunhan kemiat ja ruokkijat löytyisivät. Pelipaikat 1-3 kenttiin ovat tosin ilman näyttöjä ja loukkaantumisia kiven alla eikä hän ole ihan parhaimmillaan 4-kentän rouhijana.

Kärpille tulee taivaan lahjana nämä reilut pari viikkoa jolloin pelataan 2 vieraspeliä ja 6 kotipeliä CHL mukaanlien, sillä joukkue pystyy nyt harjoittelemaan hyvin ja saamaan kotiyleisön tuen otteluissa. Varsinkin joukkueelle, joka yrittää vasta kerätä sitä itseluottamusta ja onnistumisia kotikenttä ja kotiyleisö ovat korvaamaton apu. Joukkue tuskin lannistuu kotikentällä niin helposti kuin vieraskentillä ja taistelee varmasti loppuun asti. Toivottavasti peli lähtee rullaaamaan ja pelaajien kemiat alkavat löytyä niin silloin voi mahdollisuuksia olla vaikka mihin. Jos taas ei peli ala toimia yhtään niin silloin pitää istua pöydän ääreen miettimään vähän uusia näkökantoja pelaamiseen. Tokihan tuo joukkue tarvitsisi sen kädellisen pakin ja maaleja tekevän laiturin, joille ei vittuiltaisi mutta saa nähdä saadaanko vain "sinnepäin" olevat pelaajat, jotka saatiin halvalla.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loppuviimein Kärppien ainoa ongelma on ollut puolustuspeli tasaviisikoin. Maaleja ei tasakentällisin Liigassa tehtaile mikään joukkue kovin paljoa. Tilastojen valossa YV ja AV Kärpillä on vähintään yhtä hyvässä kuosissa kuin Laten aikana.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkääjistä siis huomenna lienevät sivussa Olausson, Albert, Mäenalanen, Saarinen ja Vartiainen. Onpahan semmoinen lista, ettei mikään liigajoukkue ilman tasonlaskua tuollaista kestäisi. Ottakaapa vaikka Tapparalta huvikseen pois kaksi kärkisentterinä ja kärkilaituria, niin ei hyvältä näytä. Nyt täytyy olla nöyrä, mutta rohkea, laittaa kaikki likoon ja raapia ne pisteet, jotka raavittavissa on. On myös tärkeää nähdä tuloksen taakse ja tiedostaa haasteet, joiden kanssa joukkueemme elää ja tätä kautta antaa rauha ja tuki valmennuksellemme.

Lukuisista loukkaantumisista johtuen mielestäni on perin hankalaa arvioida vielä Suikkasen ja muun valmennusjohtomme onnistumista. Myös Ahon ja Junno onnistuminen joukkueenrakennuksen suhteen selviää vasta, kun pääsemme arvioimaan sellaisen joukkueen otteita, josta ei puutuu puolet kärkihyökkääjistä. Mielestäni Kärppien todellisesta syksyn iskukyvystä antoivat suuntaa pelit HIFK:ta ja Ässiä vastaan, jolloin joukkueemme oli suunnilleen terve. Toki kuitenkin ymmärrän, että kivien heittäminen tässä vaiheessa viehättää monia kovin.
 
H

Hidas_ja_kankea

Hyökkääjistä siis huomenna lienevät sivussa Olausson, Albert, Mäenalanen, Saarinen ja Vartiainen. Onpahan semmoinen lista, ettei mikään liigajoukkue ilman tasonlaskua tuollaista kestäisi.

Näkemyksemme ja painotuksemme tuntuvat poikkeavan lähes asiassa kuin asiassa toisistaan. Menneisyydestä muistelisin Viuhkolan paluuta ja Kärppien varmaa runkosarjavoittoa.

Mielestäni loukkaantumisten taakse meneminen on silmiensä ummistamista. Loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon ja niihin pitää olla varautunut. Noista loukkaantuneista, ennen eilistä Saarista, ei yksikään ole vielä osoittanut kuuluvansa Liigan Top-osastoon. HIFK pelissä oli heidän loukkaantumislista pidempi kuin Kärppien. Huonolla pelillä HIFK kävi raapimassa täydet pisteet. Parilla viime kaudella HIFK:lla on pahimmillaan keväällä ollut saikulla noin 10 pelaaja ja tahti säilyi kohtuu hyvänä(?) muistini mukaan. Loukkaantumisiin pitää olla varautunut ja niihin pitää myös pystyä reagoimaan.

Osasta nyt olen myös samaa mieltä. On vaikeaa arvostella Suikkasta otteluiden ollessa selviytymistaistelua.

Valitettavasti Rynnäs ei ole ollut odotuksien mukainen maalivahti. Kaudessa tulee kaikille maalivahdeille mustia hetkiä, mutta Rynnäksen osalta alkaisi kauden kiintiö olla jo täynnä. Toivottavasti pääse edellisen kärppäedustuksensa runkosarjatasolleen, koska hänen varaansa on laskettu paljon.

Virheitä tulee tehtyä ja niitä tehtiin myös Marjamäen kultaisilla kausilla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näkemyksemme ja painotuksemme tuntuvat poikkeavan lähes asiassa kuin asiassa toisistaan. Menneisyydestä muistelisin Viuhkolan paluuta ja Kärppien varmaa runkosarjavoittoa.
Mielipiteiden laaja kirjo on rikkaus.
Mielestäni loukkaantumisten taakse meneminen on silmiensä ummistamista. Loukkaantumiset kuuluvat jääkiekkoon ja niihin pitää olla varautunut. Noista loukkaantuneista, ennen eilistä Saarista, ei yksikään ole vielä osoittanut kuuluvansa Liigan Top-osastoon. HIFK pelissä oli heidän loukkaantumislista pidempi kuin Kärppien. Huonolla pelillä HIFK kävi raapimassa täydet pisteet. Parilla viime kaudella HIFK:lla on pahimmillaan keväällä ollut saikulla noin 10 pelaaja ja tahti säilyi kohtuu hyvänä(?) muistini mukaan. Loukkaantumisiin pitää olla varautunut ja niihin pitää myös pystyä reagoimaan.
Loukkaantumisten huomioiminen kokonaisuutta tarkastellessa on kaikkea muuta kuin silmänsä ummistamista. Se on nimenomaan silmien avaamista vallitsevalle todellisuudelle. Muistelen Marjamäen vaikeita ensimetrejä Kärppien ohjaksissa. Tuolloin joukkueemme rämpi sarjan häntäpäässä pahojen loukkaantumisten runtelemana. Kovasti tuolloin pyysin malttia kiviä ja pyyhkeitä heittelevältä keskustelupalstan kärppäosiolta. Vakuuttelin, että kyllä se siitä helpottaa, kun pelastusryhmä sairasosastolta saapuu takaisin. Sairasosaston tyhjentyessä Kärpät napsuttelikin sitten historiallisen pitkään voittoputkeen. Samaa malttia olen pyytämänsä nytkin. Mitä HIFK:n tilanteeseen tulee, niin tämä monien mielestä suurin mestarisuosikki on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista ja se on kyllä näkynyt niin peliotteissa kuin viime aikoina myös tuloksissa.
 

Zinetula

Jäsen
@Hidas_ja_kankea kyllähän se on niinkin, että isojen poissaolojen (Albert, Olausson ja lisäksi koko ajan pari muuta) vaikutus korotuu kun joukkueen pelisysteemi on vielä hakusessa. Kun joukkueen (minkä tahansa) sapluuna on parhaimmillaan tai edes hyvällä tasolla, siinä menee yksi tai jopa kaksi huonompaa liikkuvaa osaa seassa ikään kuin huomaamatta. Taas päin vastoin kun homma on vasta alkutekijöissään, niin silloin korostuu pelaajan omat taidot ja reagointi viisikon sisällä. Tämä on nähty erityisesti puolustuspäässä, missä kaikki eivät ole vielä samalla sivulla.

Harvemmin yksilöt kärkipäästä tekevät niitä räikeitä virheitä vaan ne sattuvat järkejään juuri Mikkolalle, Mäkelälle ja Bryhnisveenille. Välillä näiden pakkipariksi joutuneella kuten Niemelällä. Kyllä he paremmin suorittaisivat viisikkopelissä, missä kaikki toimii. Sitten vastaavasti hyökkäyspäähän se näkyy sillä tavalla, että jos mahdollisuudet toiseen huippuketjuun puuttuvat, niin onhan se materiaali loukkaantumisten vuoksi liian kapea. Keskellä kautta tällaisen ei pitäisi niin näkyä, mutta nyt se on vaikuttanut kyllä suuresti tilanteeseen. Etenkin kun ne parit hankinna puuttuu vielä. Rynnäs ei tosiaan ole vielä näyttänyt parastaan ja helppoja on mennyt, minkä vuoksi on jouduttu takaa-ajoon. Toivottavasti nyt vajaa pari viikkoa joukkueen mukana ollut Hilli saa Rynkyn esitykset (pään) kuntoon.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Eihän tämä tilanne vemppaosastolla voi olla näkymättä pelissä. Tärkeimmät pelaajat pois ja paikkaajat otetaan Hokista tai A:sta.
Toinen alue, jossa tuo tilanne näkyy on katsomo. Henkilökohtaisesti ei kyllä kiinnosta lähteä hallille katsomaan pelejä.
Kyllä nyt tarttis tehdä jotain. Joukkue ei ole kiinnostava ja se näkyy melko äkkiä myös kassavirrassa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Menneen kauden tai parin esitysten perusteella on paras miettiä realistisia odotuksia pelaajien suhteen. Voihan sitä muistella optimistisesti monen vuoden takaisia onnistumisia tai haaveilla pelaajan potentiaalista, mutta oikeaa kuvaa tuolla tavalla ei saa.

Kärppiin on hommattu tänä vuonna monta "vahvistusta", joiden yhteisenä tekijänä toimii sana arpa. Kenellä on vaisuja kausia takana (Lehtonen, Kähkönen, Mikkola) ja kenellä terveyshuolia (Olausson, Leskinen ja vähän Rynnäskin). Ruohomaa on onneksi terve poikkeus ja miksei myös Heshka. Suikkasen tehtävänä on kaivaa näistä pelaajista sitä potentiaalia tai vuosien takaista tasoa esille, mutta mitenkään optimaalinen lähtökohta tämä ei ole. Kyllä jo nyt voi tehdä jotain johtopäätöksiä joukkueen kokoamisen ja etenkin rungon koossa pitämisen suhteen. Ahon tapa koota joukkue ei ole ihan oman makuni mukainen tänäkään vuonna, mutta on siellä myös liikkuja, joista tykkään.

Olaussonin kohdalla terveysongelmien ei pitäisi yllättää ketään. Hänen kohdalla pitää toivoa, että pelejä kertyisi sen verran ja ehkäpä vielä mahdollisten pleijareiden aikaan, ettei kokonaisuudessa jäätäisi pakkasen puolelle. Kuitenkin nämä poissaolot sotkevat aina joukkuetta. Kun laskuista jätetään pois lähtökohtaisesti noin puolet kaudesta missaava Olausson sekä Vartiainen, jonka varaan ei ole hirveitä laskettu, niin eihän tuo poissaololista mitenkään erityisen huima ole. Albertia toki kaivattaisiin, mutta hänelläkin on vielä todistettavaa siinä, että keskinkertaiset AHL-pisteet muutetaan huipputason liigapisteiksi. Mielenkiintoista nähdä kuinka kaveri onnistuu.

Kaikki on mahdollista etenkin Kärppien budjetilla, mutta ihan helppoa ei Suikkasella kyllä ole.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on sen verran hyvä keskustelu menossa, että pakko heittää oma lusikka soppaan. Eli McTorsolla on ehdottomasti pointtinsa ja on aivan varmaa että nuo poissaolot näkyvät suorituskyvyssä ja prosessin kehittämisessä. Yhtä varma asia on hitaan ja kankean näkemys joukkueen rakennuksen suhteen. Ajankohtaan nähden Kärppien rosteri erityisesti laitahyökkäjien ja yksilötaidon osalta on liian kapea. Yksiselitteisesti siis joukkueen rakennuksessa on osittain epäonnistuttu.

Suikkasen ja valmmenusryhmän työtä ei ole syytä vielä arvostella. Seurasin tuon eilisen matsin streaminä, jossa oli intersound eli kuului Suikkasen pelinjohto koko matsin. Minusta se oli hyvin vaikuttavaa ja hieno suoritus häneltä. Peli oli muutoinkin varsin hyvä Kärpiltä, erityismaininta Aittokalliolle, joka kantoi meille pisteen.

Sitten jos ajatellaan tätä kautta ja sen tavoitteita, niin kannattaa olla tavoitteiden suhteen maltillinen. Kaikkien vaikeuksin jälkeen esim. välieräpaikka säälien kautta olisi meille mestaruus. Minulla tämä riittää ja toivon, että muutkin ottavat vaikeudet huomioon.
 

JPL

Jäsen
Tottakai loukkaantumiset vaikuttaa esitykseen, mutta tätä samaa keskustelua käydään joka vuosi. Enitenhän tässä allekirjoittanutkin on korostanut sitä, että joukkueesta puuttuu laajuutta ja nimenomaan riittävän tasokasta laajuutta. Olen toistanut varmasti 10* että joukkue pitäisi omasta mielestä rakentaa siten, että jokaiselta pelipaikalta on koko ajan 1 pelaaja sivussa ja silti pitää olla täysin liigakelpoinen ryhmä kasassa. Näiden yli menevät loukkaantumiset sitten voidaan paikata junnuilla ja mestismiehillä, jotka eivät vielä liigatasoa ole. Jos sellainen ihme tapahtuu, että vemppajaosto on tyhjä, niin pelaajia voidaan kierrättää ja jopa lainata muualle.

Tilanne tällä hetkellä on kohtuullisen kaukana tästä.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tai toinen vaihtoehto lienee se, että joukkueen rakennus on kesken. Kun kaikki tähtää keväälle, niin joukkueen rakennuksen onnistumista ei ole relevantttia mitata syys-lokuun vaihteessa.

Ihan hyvä pointti, näin voi toki ajatella. Pitkän linjan kiekon seuraajana väitän, että joukkueen runko pitäisi olla kasassa ennen kauden alkua. Edelleen väitän, että Kärppien joukkueen runko ajatellen resursseja ei ole kasassa. Valmista runkoa sitten voidaan tarpeen mukaan täydentää täsmähankinnoilla, useammallakin.Siitä ei taida olla kovin montaa hyvää esimerkkiä, missä joukkueen rakennus työ tehdään kauden aikana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös