Ottelut 12.10.2005

  • 2 960
  • 31
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Carolina-Washington
Välienselvittely kaakkoisessa divisioonassa. Washington saa huomiota Aleksander Ovetshkinin ansiosta. Venäläisnuorukainen on saanut vähintään pisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Carolina ei ole vielä onnistunut tekemään ylivoimamaalia.

Atlanta-Montreal
Ilja Kovaltshuk palaa kotijoukkueen kokoonpanoon tässä ottelussa, joten se tuo mielenkiintoa otteluun. Atlanta on ottanut kaksi murskavoittoa Washingtonista ja niissä tehtyjen pisteiden ansiosta Marc Savard johtaa pistepörssiä.

Minnesota-Vancouver
Ei ihmeellisempää kerrottavaa tästä ottelusta, paitsi että Marian Gaborik saattaa pelata kauden ensimmäisen ottelunsa.

Colorado-Nashville
Paul Kariyan paluu Denveriin. Ottelu on samalla Predatorsin ensimmäinen vierasottelu tällä kaudella. Jatkaako Marek Svatos siitä mihin Calgarya vastaan jäi, vai ottavatko kokeneet pelurit isoa roolia Avsin riveissä?

Nashvillea vastaan vastustajat eivät ole vielä onnistuneet tekemään ylivoimamaalia.

San Jose-Columbus
Molemmat joukkueet ovat voittaneet kolmesta ottelustaan yhden. San Josen kotiavauksessa joukkueelta varmasti odotetaan paljon. Columbuksella Rick Nashin pelaaminen on epävarmaa nilkkavamman takia.

Sitten veikkaukset:
Carolina-Washington 2-3 RL
Atlanta-Montreal 5-2
Minnesota-Vancouver 1-3
Colorado-Nashville 5-4
San Jose-Columbus 6-1
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Espoon Siniset kirjoitti:
Carolina-Washington

Atlanta-Montreal

Minnesota-Vancouver

Colorado-Nashville

San Jose-Columbus

Ja pistetäänpäs sitten omalta osalta veikkauksia yön kierroksesta.

Carolina-Washington ottelussa kohtaavat kaksi ennakkoon viimeisien joukkoon ennustettua joukkuetta. Carolina on aloittanut kautensa ottamalla yhden voiton (Pittsburghista) kun taas Capitals on napannut niitä jo kaksi (CBJ & NYR). Aleksander Ovechkin on avausotteluissa ollut kuuma pelaaja ja Canesin pakeilla on tänään täysi työ pitää hänet kurissa. Washington on ottanut molemmat voittonsa lukemin 3-2 ja molemmissa peleissä ylivoimalla on tullut ratkaisut. Capitalsin peli heittelee kumminkin melkoisesti sillä Atlantalta joukkue on saanut kuokkaansa kahdesti todella rumasti. Carolina voittaa 5-2.

Mestarin paluu! Näin varmastikkin Atlantassa uutisoidaan pelistä. Ilja siis tulee pelaamaan ensimmäisen Nhl-ottelunsa tällä kaudella ja vastus on kova, Canadiens. Montreal koki ensimmäisen tappionsa liigassa tällä kaudella viime yöna Senatorsia vastaan ja lähtee varmasti väsyneena, mutta ennen kaikkea kova tahto päällä hakemaan pinnoja roskakuskeilta. Atlantan kauden alku on niin ikään ollut hyvä. 3 ottelua ja 4 pistettä on hyvä saldo mutta ihan koko totuutta se ei kerro. Nimittäin näissä voitto-otteluissa vastus on ollut Washington. Trashersien pelaajat ovat kasvattaneet hyvin tehoja näissä kahdessa ottelussa ja pistepörssin kärjessä majailee muun muassa Marc Savard(2+6) ja Peter Bondra(3+3). Atlanta on huilinut muutaman päivän ja on valmiimpi peliin ja voittaa kamppailun 4-3.

Minnesotassa tanner tärisee jälleen kun kiistakumppani Vancouver pajahtaa paikalle mukanaan Todd Bertuzzi. Saas nähdä tänään kiusataanko Toddia jälleen jäähypenkillä isohampaisen fanin johdosta vai pyörittääkö "Bert" Wildeja kentällä. Tästä kamppailusta odotan vähän fyysistä osaamista vaikka tappeluiden muodossa. Vancouver kumminkin vie pelin selkästi 2-6.

Vielä tappioitta oleva Nashville lähtee kalliovuorille Paul Kariya mukana joka pelasi viimeksi pelatulla kaudella juuri Coloradossa. Colorado on napannut 2 voittoa kolmesta pelistä ja on pelannut hyvän alkukauden mitä en itse odottanut. Tasainen matsi joka päättyy 2-2 varsinaiselta peliajalta ja rankkareissa tulee ratkaisut. Kumman hermo pitää paremmin, Sakicin vai Sullivanin.

San Jose-Columbus 7-4.
 

Ferris

Jäsen
Espoon Siniset kirjoitti:
Carolina-Washington
Välienselvittely kaakkoisessa divisioonassa. Washington saa huomiota Aleksander Ovetshkinin ansiosta. Venäläisnuorukainen on saanut vähintään pisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Carolina ei ole vielä onnistunut tekemään ylivoimamaalia.

Washingtonin osalta vähän otteluennakkoa:

- Halpern sivussa juutalaisjuhliensa takia, Peat injurylistalle käsivamman takia
- Tänään 20 vuotta täyttävä puolustaja Mike Green tekee NHL-debyyttinsä samassa kaupungissa, jossa Caps hänet varasi kesällä 2004. Green sai syntymäpäiväsankarina perinteisesti aamujäällä kakun naamaansa.
- Halpernin poissaolon myötä Pettinger nousee pelaavaan kokoonpanoon
- Pelaavasta veskarista ei tietoa, veikkaan että Olie jatkaa
- Jos Caps voittaa tänään, on tämän hetkinen kauden avaus paras sitten SC-finaalikauden 97-98!
- Caps ottanut eniten jäähyjä koko liigassa, 45 kakkosta neljässä pelissä. Alivoima toimi Columbus pelissä hyvin (0/9) ja vähintään kohtuullisesti Rangers-pelissä (2/8), jossa etenkin viimeisessä erässä hoidettiin tärkeät alivoimat hienosti. Jos voittaa halutaan, täytyy tuota jäähymäärää saada karsittua roimasti. Tänään vastaan tuleva Canes on ollut huono ylivoimassaan, mutta siitä huolimatta pitää olla tarkkana. Capseilla on yleensä ollut tapana katkoa näitä vastustajan putkia.
- Oma ylivoima toiminut ihan hyvin, liigan 10. yv-tilastossa.
- Heward pelannut lähes puolta tuntia per peli ja hyvin onkin pelannut. Kerää varmasti kovat minuutit tänäänkin, koska on niin ykkösylivoimassa kuin alivoimassakin.
- Hyökkäyksessä odotan Frieseniltä vähitellen näyttöjä jo pisteidenkin valossa, pelkkä luistelu ei riitä kakkosketjun vahvuudeksi. Sykora voisi myös jatkaa maalitehtailuaan.

Todennäköinen kokoonpano:

Ovy-Zubrus-Willsie
Friesen-Cassels-Sykora
Pettinger-Sutherby-Clark
Bradley-Gordon-Clymer

Witt-Eminger
Heward-Muir
Green-Biron

Kölzig (Johansson)
 

shack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Flames
Carolina-Washington

Itseäni kiinnostaa tässä ottelussa lähinnä AO:n otteet.

Atlanta-Montreal

Toivottavasti Montreal palaa voittokantaan eilisen tappion jälkeen. Atlantalla on vaan niin hemmetin kova nippu ainakin hyökkäyspäässä jotta kiirettä tulee pitämään. Mielenkiintoista nähdä Ilja taas luistimilla.

Minnesota-Vancouver
Harmi että Mikko Koivu on poissa, uskon että Vancouver vie. Salo on tällä hetkellä Vancouverin paras pistemies yhdessä Näslundin kanssa. Salo on myös puolustajien pistepörssissä jaetulla kärkisijalla yhdessä Bryan Mccaben ja Wade Reddenin kanssa. Liigan pistepörssissä hän on sijalla 26. (1+4).

Veikkaukset:
Carolina-Washington 2-4
Atlanta-Montreal 3-3
Minnesota-Vancouver 1-6
Colorado-Nashville 6-3
San Jose-Columbus 6-2
 
Carolina-Washington

Tietysti minuakin kiinnostaa AO:n otteet. Ainoita valopilkkuja muuten niin harmaassa joukkueessa. Lisäksi, kuten Ferris sanoi, Friesenin soisi heräilevän hiljalleen. Vaikka kummankaan joukkueen puolustus ei loista nimilistallaan, veikkaan vähämaalista kamppailua. Kotijoukkue on tehnyt vasta 7 maalia 3 pelissä, niistäkin Eric Staal on tehnyt neljä! Veikkaan siis 1-2 maalin voittoa Capsille.

Atlanta-Montreal

Päinvastoin kuin edellisessä, tässä uskon näkevämme paljon maaleja molempiin päihin. Theodore ei ole vakuuttanut alkuunkaan, ja Kovalchukilla entisestään vahvistunut Atlantan hyökkäys ei jätä lukuisia tilanteitaan käyttämättä. Montrealin alkukauden onnistujat Ryder ja Perezhogin etunenässä luovat mielenkiintoa. Tietysti myös Ilja on suurennuslasin alla, ja Montrealin pelätty(?) tutkapari 11&27. Veikkaan kotijoukkueen parin maalin voittoa ottelussa jossa nähdään siis paljon maaleja.

Minnesota-Vancouver

Suhteellisen väritön kamppailu näin ennakkoon. Jos Vancouverin ykkös-yv jatkaa edellisten otteluiden malliin, uskon vieraiden vievän ottelun. Mielenkiinnon kohteena tässä ottelussa se jatkaako Sami Salo pisteputkeaan. Ykkösylivoimassa vastuuta ainakin on luvassa huippumiesten kanssa.

Colorado-Nashville

Vierasjoukkue aloittanut kahdella kotivoitolla. Myöskin kotijoukkueella kaksivoittoa, joskin myös yksi tappio. Kotijoukkueesta noussut alkukaudella esiin myös muut kuin normaalit ratkaisijat. Seurattavana tässä ottelussa hattutempun edellisessä ottelussa Kipperin selän taakse takonut Marek Svatos. Tietysti Kariyan paluu Denveriin on mielenkiintoinen myös. Kotivoiton makua.

San Jose-Columbus

San Jose kohtaa kotiavauksessaan Columbuksen, joka on tehnyt liigassa vähiten maaleja (6) tähän mennessä. Rich Nash on vielä ainakin tästä ottelusta sivussa, joten suurta parannusta hyökkäystehoihin ei ole luvassa. Myöskään San Jose ei ole häikäissyt alkukaudella. Toisaalta edellisessä ottelussa St. Louisia kolmannessa erässä voitoksi käännetty ottelu nostaa itseluottamusta. Columbukseen Phoenixista siirtynyt Jason Chimera onnistui heti avausottelussaan ja oli raporttien mukaan muutenkin varsin pirteä. Siinä kaveri joka kannattaa tänään seurata. Veikkaan kotivoittoa.
 

Leone B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens
Mängimies kirjoitti:
Theodore ei ole vakuuttanut alkuunkaan.

Tänään maalilla pelaakin muuten Yann Danis. Kaiken järjen mukaan tuo kuuluu kuitenkin vielä ihan normaaliin kakkosvahdin peluutukseen, vaikka Theodore tosiaan hapuillut onkin. Juuri monivuotisen ja rahakkaan sopimuksen tehneen yleisön suursuosikin asemaa ei mikään toki horjutakaan, ja eiköhän se pelikin sieltä vielä ala kulkea kauden vanhetessa. Danisin otteita on kehuttu kovasti, mielenkiintoista nähdä miten mies pärjää. Atlantan ei luulisi olevan tällä hetkellä ainakaan liigan helpoin paikka debytoida.
 

Ferris

Jäsen
Ovetshkin siirsi Capsit maalin johtoon ja otti samalla nimiinsä yhden Capsien rookie-ennätyksistä (pisin piste putki rookiekauden alusta). Kuulemma taas hailait-kamaa eli aamulla vaan ettimään pätkä netistä.
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Mängimies kirjoitti:
Carolina-Washington

Atlanta-Montreal

Päinvastoin kuin edellisessä, tässä uskon näkevämme paljon maaleja molempiin päihin. Theodore ei ole vakuuttanut alkuunkaan, ja Kovalchukilla entisestään vahvistunut Atlantan hyökkäys ei jätä lukuisia tilanteitaan käyttämättä. Montrealin alkukauden onnistujat Ryder ja Perezhogin etunenässä luovat mielenkiintoa. Tietysti myös Ilja on suurennuslasin alla, ja Montrealin pelätty(?) tutkapari 11&27. Veikkaan kotijoukkueen parin maalin voittoa ottelussa jossa nähdään siis paljon maaleja.

Ei tullut maaleja eikä mennyt muutenkaan arviot ihan kohdalleen;)

Itseltä meni peli vallan ohi nimittäin kun tulin töistä oli jo toinen erätauko menossa. Kolmannesta erästä ei juuri jäänyt mitään kerrottavaa paitsi tietysti Koivun nätti maali (kiersi maalin ja rystyltä sisään). Jos vertaa eiliseen Dallas Phoenix peliin niin tässä mentiin aivan kävelyvauhtia (viimeisen erän osalta siis kun muita en nähnyt). Kuuleman mukaan molemmat joukkueet pelasivat erittäin puolustusvoittoisesti johtuen ehkä siitä että molempia maaleja varitoi keltanokka, joista toinen Montrealin Danis piti siis nollan. Atlantalla Dunham aloitti pelin mutta joutui väistymään jo ensimmäisessä erässä loukkaannuttuaan (ennakkotietojen mukaan nivusvamma kyseessä). Maalivahtiin ei Atlanta kuitenkaan kaatunut sillä Garnettkin pelasi hyvin päästäen vain yhden ja niinhän se väkisinkin on että ilman maaleja ei peliäkään voiteta. Molempien joukkueiden alivoimaa kehuttiin pelin jälkeen eikä ylivoima maaleja nähtykkään. Ottelun lopussa Atlanta pääsi kokeilemaan kavennusta viidellä kolmea vastaa mutta ainuttakaan vaarallista tinannetta ei saatu aikaan. Ehkä vähän turhaankin koitettiin jatkuvasti pelata Bondralle vetopaikkaa viivaan. Turhaan siksi että aina oli mies peittämässä vedon.

Hassu juttu kun kaksi peliä on päättynyt on molemmissa nähty oma maali. Montrealin Buliksen maali upposi Holikin luistimen kautta. Vielä upeampi suoritus nähtiin Carolinan Wallinin toimesta. Mies lähti siirretyn rangaistuksen aikana keskialueella kuljettamaan omaa päätyä kohti ja kun Washingtonin mies lähti tulemaan iholle mies päätti laukoa kiekon omaan tyhjään maaliin. Onneksi tuo ei peliä ratkaissut mutta kysyä sopii "Mitä liikkui Ruotsin pojan mielessä?"
 

X-Hearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Väänänen ja totuttautuminen uudistettuun liigaan

Ei mennyt Ossi Väänäsellä Predators-peli ihan putkeen, sillä tilille tuli jopa kolme kakkosta - yksi tosin pelin viivyttämisestä. Kontaktihaluinen ja tiettävästi tietyllä tapaa uusista säännöistä kärsivä Väänänen on hiukan vaikeuksissa tiukemman tuomarilinjan kanssa.

COL, O. VAANANEN, 15:11 - Interference (1st Period)
COL, O. VAANANEN, 01:05 - Delay game - Puck over glass (3rd Period)
COL, O. VAANANEN, 02:06 - Hooking (3rd Period)

Mitenhän lie aiemmissa peleissä? Onko boksi tullut tutuksi?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Thibauld kirjoitti:
Vielä upeampi suoritus nähtiin Carolinan Wallinin toimesta. Mies lähti siirretyn rangaistuksen aikana keskialueella kuljettamaan omaa päätyä kohti ja kun Washingtonin mies lähti tulemaan iholle mies päätti laukoa kiekon omaan tyhjään maaliin. Onneksi tuo ei peliä ratkaissut mutta kysyä sopii "Mitä liikkui Ruotsin pojan mielessä?"

Tämä on vuoden maali, mahdoton ohittaa.

Maali merkittiin Zubrukselle, mutta hän luisteli vain Wallinin vieressä. Ilmeisesti Wallin ajatteli syöttää kiekon punaviivalta omalle maalivahdille ja lähteä vaihtoon. Ainoa vika oli se, että Wallinin joukkueen Carolinan mv Ward oli vaihtoaitiossa, kun Washingtonille oli tulossa jäähy.
 

Playa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Loukkaantuko Mike Dunham tossa Canadiens pelissä!? oli vaihdettu ajoissa poijjes? ei mee atlantalla hyvin jos nyt Mikekin loukkaantu!

Niin ja Todd Bertuzzikin otti erää! Henryn kanssa, jos jollain matskuu niin postatkaa! :)
 
Viimeksi muokattu:

jpet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
TML kirjoitti:
Voi jessus mikä maali. Päätti hakea maalivahdin kautta peliä!
No ei ne aina voi paikalla olla. :)

Eikö Niinimaakin muutama vuosi sitten laukonut täysillä kohti Tommy Saloa, joka onnistui kuitenkin hädin tuskin torjumaan Jannen yllätysratkaisun. Nhl-weeklyssahan näytettiin kymmenisen vuotta sitten myös, kun muistaakseni Dino Ciccarelli (tai joku muu Tampan konkari) päätti tehdä maalin omiin. Nopeatempoinen peli ja puolten vaihdokset johtavat joskus outoihinkin temppuihin.
 

Miles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit ja vielä kerran Jokerit
Viime yönä tullut jäähy Predator - Avalanche ottelussa:

COL, B. MCLEAN, 06:34 - Head butting

Mikä jäähy se tommonen on? Ainakaan koskaan ennen en ole kuullut :) Puskiko Mclean jotain päällään ?
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Ei mennyt Washingtonin peli ihan nappiin.

Ovechkinin veivaus oli nätti alku peliin, ja Wallinin suoritus oli kyllä kauden komein maali, mutta ei ne ihan auttaneet Capsiä voittoon...

Mitä nyt jonkun maalikimarahighlightsin perusteella voi sanoa niin aivan liian vapaasti Carolina pääsi jokaisessa maalitilanteessa pyörittämään peliä ihan maalin eteen. Kölzigillä ei kyllä kuitenkaan näyttänyt olevan ihan paras päivä, ja Johnsonille mennyt ainokainen oli kyllä pakkien selkeä munaus, Carolinan Nordgren pääsi purjehtimaan ihan vapaasti maalin edestä.
 

TPS # 11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, FC Barcelona
"Hassu juttu kun kaksi peliä on päättynyt on molemmissa nähty oma maali. Montrealin Buliksen maali upposi Holikin luistimen kautta. Vielä upeampi suoritus nähtiin Carolinan Wallinin toimesta. Mies lähti siirretyn rangaistuksen aikana keskialueella kuljettamaan omaa päätyä kohti ja kun Washingtonin mies lähti tulemaan iholle mies päätti laukoa kiekon omaan tyhjään maaliin. Onneksi tuo ei peliä ratkaissut mutta kysyä sopii "Mitä liikkui Ruotsin pojan mielessä?"

Tää Carolinan äijän tekemä maali oli kyl kova maali. Oli naurussa pitelemistä.
 

Migelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Spurs, JJK
Kolzig kirjoitti:
Mitä nyt jonkun maalikimarahighlightsin perusteella voi sanoa niin aivan liian vapaasti Carolina pääsi jokaisessa maalitilanteessa pyörittämään peliä ihan maalin eteen.

Katsokaapa tuo SJ-Columbus pelin maalikimara. Taisi kaksi SJ:n neljästä maalista tulla kolmannella tai neljännellä reboundilla. Aivan karmivaa puolustuspeli Columbukselta ainakin tuon pätkän perusteella. Ei ihme, että Denis kävi vähän hiilenä.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Thibauld kirjoitti:
Vielä upeampi suoritus nähtiin Carolinan Wallinin toimesta. Mies lähti siirretyn rangaistuksen aikana keskialueella kuljettamaan omaa päätyä kohti ja kun Washingtonin mies lähti tulemaan iholle mies päätti laukoa kiekon omaan tyhjään maaliin. Onneksi tuo ei peliä ratkaissut mutta kysyä sopii "Mitä liikkui Ruotsin pojan mielessä?"
Olisiko tästä maalista videota?
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Löytyykö tietokone-experttejä?

Migelo kirjoitti:
http://www.nhl.com/highlights/index.html

Tuolla on Carolinan ja kaikkien muittenkin matsien highlightit. Vaatii tosin muodollisen rekisteröitymisen, mutta eipä siinä minuuttia kauempaa huku.
Mikähän mahtaa olla vikana, kun ei ala rekisteröinnistä huolimatta pätkät pyöriin? Kun katsoo Mediaplayerin Error detailseja, niin siellä seisoo: "Cannot open. Please verify that the path and filename are correct and try again."

Kokeiltu on Mozillalla ja IE:lla.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Routainen Sydän kirjoitti:
Ei mennyt Ossi Väänäsellä Predators-peli ihan putkeen, sillä tilille tuli jopa kolme kakkosta

COL, O. VAANANEN, 15:11 - Interference (1st Period)
COL, O. VAANANEN, 01:05 - Delay game - Puck over glass (3rd Period)
COL, O. VAANANEN, 02:06 - Hooking (3rd Period)
Ihan kokonaista kolme jäähyä, huh huh!

Tuossapa faktaa.
http://scoreboards.canoe.ca/default.asp?c=canoe&page=nhl/teams/136PL518.htm

Ja koskakohan ne tajuaa perua ton Puck over glass -säännön. Sillä kun ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, sekavoittaa vain tilanteita nykyisessä jäähysuossa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
mikkoz kirjoitti:
Ja koskakohan ne tajuaa perua ton Puck over glass -säännön. Sillä kun ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, sekavoittaa vain tilanteita nykyisessä jäähysuossa.
Pakkohan se on olla, jos nykyinen pitkäkiekkosääntö (ettei sen tehnyt joukkue saa vaihtaa) pidetään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös