Otteluseuranta Suomi - USA 11.5.2008

  • 138 313
  • 789
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rocco

Jäsen
HFBoardsilta minulle avautui, että J.Jokinen rikkoi jääkiekon kirjoittamattomia sääntöjä yrittäessään tyhjää maalia. Se on kuulemma "disrespectful" vastustajaa kohtaan.

Hyvä, että selvisi. Ajatella että olemme tehneet tämänkin väärin kaikki nämä vuodet.
Kyllähän sen voi noinkin nähdä. Kiekko USA:n päädyssä ja kaksi sekuntia aikaa, peli selvä. Ja silti keskialueella kaatuneena ollut Jokinen on itse ensimmäisenä päädyssä kiekossa. Kukaan jenkki ei olisi tuolta missään nimessä saanut maalia Suomen päätyyn tehtyä varsinkin kun sen kaatumisen jälkeen kaikki jenkit lopetti pelaamisen siihen.

Jenkkikulttuurin tuntien sen voi ihan tulkita näinkin päin. Kysehän ei siis ollut siitä että Jokinen yritti keskialueelta tyhjiin, se on aivan OK eikä riko kirjoittamattomia sääntöjä, mutta se että vielä muutama sekunti jäljellä ja sännätään päätyyn tuhatta ja sataa kun vastustaja on jo lopettanut, niin onhan se aika turhaa. Ei se silti oikeuta Brownin kaltaisiin Terry Tate lentotaklauksiin.

Salmela nosti osakkeita hurjasti. Vaikka se maila pysyi kädessä melkein loppuun asti, niin silti oikea merkki että ei peräännytä tai käännetä toista poskea (kuten C Ville Peltonen esitti...)

Lisäksi heräsi mieleen kysymys tuosta Koistisen maalin videotarkistuksesta. Tuomarit olivat venäläisiä, videotuomari kai Ruotsista. Onkohan puhelun aikana selvinnyt mitä videolta halutaan katsoa? Selkeäähän oli se että kiekko oli maalissa, mutta selvittikö venäläistuomari nimenomaan sitä, että mistä se kiekko maaliin tiensä löysi? Nimittäin varmaan videotuomari oli maailman ainut ihminen joka ei nähnyt että kiekko meni tolpan väärältä puolelta maaliin.

EDIT: Ja niin, Olli Jokisen taklaus vs. Dustin Brownin taklaus... Toisinpäin olisi pitäneet mennä ehdottomasti, jos sitäkään. Ollin taklaus oli puhdas, missä oli huonoa tuuria. Brownin "buzzer-beater" oli selkeästi rumempi. Tosin taklaus näytti rumemmalta mitä se oli, koska J.Jokinen oli puoliksi kaatunut jo aiemmasta taklauksesta. Mutta ilman muuta selkeä ryntäys ja kisojen linjan mukaisesti vähintään 5+PR/OR.
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Nyt vasta tajusin, että jos (...kun) Suomi voittaa maanantaina Kanadan, puolivälierissä vastaan luistelee Norja tai Latvia. Ei huono.

Olettaen että Jenkit voittaa Norjan. Eihän sekään ole vielä varmaa! Erilaisessa skenaariossa Suomi voittaa Kanadan ja Norja Yhdysvallat - Suomi kohtaa Jenkit ja Kanada Norjan.
 

Rocco

Jäsen
Heräsi muuten kysymys: Oliko Suomen kolmas maali paitsio? Mikään kamera ei sitä näyttänyt hidastuksessa, mutta kovasti protestoi pari pelaajaa tätä maalia.
 

Brad

Jäsen
Täällä porukka puhuu, että Salmela sai turpaansa, mutta jos ei verta olisi tullut niin Salmela olisi tuon myllyn vienyt tai tasapeli. Monilla ihmisillä tulee nenästä verta todella herkästi, mutta eivät tietenkään sitä tiedä. Jos tulee verta, niin se on automaattisesti tappio, naurattaa.

Empä muista tämmöistä matsia nähneeni Leijonilta. Siihen tarvittiin kanadalainen koutzi, siitä kiitos Kummolalle ja Harrylle. Nyt siellä penkillä on Äijä, näiden erkkojen ja arojen sijaan.

Leijonat ei ole koskaan ennen pelannut näin fyysisesti, hyvää duunia Dagi.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen

Joo, oikeassa olet. Backes on right ja Salmela left, ja rightin maila se on siellä Backesin tumpussa. Näytti kyllä telkkarissa että olisi ollut Salmelan keppi, mutta tästähän Anssin pisteet nousee entisestään!

Täältä selviää paremmin tapahtunut. Salmela pudottaa tosiaan mailan jo heti alussa. Hyvin ajoitettuja kuvia saatu talteen! Tosin annetaan Backesille sen verran anteeksi, että vaikea se on mailaa pudottaa jos sama käsi on kiinni vastustajan paidassa.
 
Viimeksi muokattu:
Täällä tollot puhuvat, että Salmela sai turpaansa, mutta jos ei verta olisi tullut niin Salmela olisi tuon myllyn vienyt tai tasapeli. Monilla ihmisillä tulee nenästä verta todella herkästi, mutta nämä jatkoajan nörtit eivät tietenkään sitä tiedä. Jos tulee verta, niin se on automaattisesti tappio, naurattaa.

Tämä on aika totta, plus isona asiana on se, ettei sillä ole loppujen lopuksi mitään väliä voittaako tuossa tilanteessa vai ottaako pataan, pääasia on se, että lähteekö vai ei. Tapa ei tulos!
 

Lahtelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesälomalaiset 2008
Sääntökirja

Maalituomari saa antaa merkin ainoastaan jos kiekko on ylitänyt maaliviivan kokonaisuudessaan ja tolppien välistä. Päätuomari saa kysyä neuvoa maalituomarilta, mutta päätuomarin tehtävä on antaa itse aina lopullinen päätös maalin hylkäämisestä. Maalituomari ei saa siis hylätä maalia.

Videotuomari saa tarkastaa seuraavat asiat päätuomarin pyynnöstä:

- Onko kiekko ylittänyt maaliviivan.
- Onko kiekko maalissa ennen kuin maali on siirtynyt pois paikaltaan.
- Onko kiekko maalissa ennen erän päättymistä.
- Onko kiekko ohjattu maaliin kädellä tai potkaisemalla.
- Onko kiekko kimmonnut maaliin toimitsijasta.
- Lyötiinkö kiekko maaliin korkealla mailalla.
- Varmistaa oikean ajan virallisesta pelikellosta.

Lisäksi IIHF:n peleissä on tällä kaudella käytössä "Video Support System", eli päätuomari saa järjestäjämaan tuottamasta kuvamateriaalista itse varmistaa tilanteen kulun. Ei ole siis pakko uskoa videotuomaria.

Muita huomioita:

- Sääntöjen mukaan ensimmäiselle pelaajalle, joka jättää vaihto- tai jäähypenkin kiistan ollessa käynnissä, pitää tuomita 2+2+PRK ja sen jälkeen kentälle tuleville 10 min. Kiistalla tarkoitetaan siis tuollaista tönimistä vihellyksen tai pelin päättymisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Kylläpäs oli kerrassaan hyvä kolmas erä. Ja loppu oli hienoa asennetta Salmelalta ja Selänteeltä :). Nyt voi mennä iloisesti nukkumaan.Hieno ottelu.
 

Lahtelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesälomalaiset 2008
Videotuomarille potkut

"NOTE: The IIHF formally acknowledged after the game that Koistinen's shot had, indeed, entered the side of the net and should not have counted, and the video-goal judge will not be working for the rest of the tournament." (JOHN SANFUL, iihf.com)
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
HFBoardsilta minulle avautui, että J.Jokinen rikkoi jääkiekon kirjoittamattomia sääntöjä yrittäessään tyhjää maalia. Se on kuulemma "disrespectful" vastustajaa kohtaan.

Hyvä, että selvisi. Ajatella että olemme tehneet tämänkin väärin kaikki nämä vuodet

Tää oli kyllä äkkiseltään ajateltuna Paras!

Mutta nää disrespectful -koodistot on siitä vänkiä, että niitä voi aina viilailla tai kehitellä makunsa mukaan, mikä nyt sattuu sopimaan kulloiseenkin mielentilaan.

Kaikkihan näkivät kuinka Gleason nolasi itsensä, kanssapelaajansa, tuomarit ja koko lajin eetoksen pelaamalla päätylaudoitusessa kaukalopallon säännöin. Ei VOI asettaa vastustajaa ja tuomareita tuollaiseen asemaan, jossa oma epäkunnioittava käytös johtaa virheelliseen tuomioon. Tämä kaikki vain kertoo Gleasonin ja tätä kautta koko Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueen kunnioituksen puutteesta tätä hienoa lajia kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kyllä! Teemu " En tiedä nappaako pelata, ainakin haluan oman hotellihuoneen" Selänne näytti että sydän on paikallaan, ja täältä pesee! Nyt on joukkue yhtenäinen ja varmasti ärsytetty. Salmelan turpaanottotalkoot olivat enemmänkin koomiset, mutta hienoa että ei peräännytä.

Toivottavasti hävitään Kanadalle niin saadaan huikea puolivälierä.


Ottelun lopputulema: Suomelle voiton lisäksi kaksi miestä 1-n ottelun pelikieltoihin (Salmela & OJ - molemmille Match penalty) ja Jenkeille hieman hiekkaa hampaan koloihin ajatellen seuraavaa kohtaamista... Harmi että ne leimas Pirneksen passin ja näin joukkuetta ei voi enää täydentää esim. Helgellä ajatellen tulevaa Kanada-peliä ja puolivälierässä tod. näk. toistuvaa USA-peliä, josta saattaa tulla hieman kiihkeämpi kamppailu-urheilun näytös.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Täällä tollot puhuvat, että Salmela sai turpaansa, mutta jos ei verta olisi tullut niin Salmela olisi tuon myllyn vienyt tai tasapeli. Monilla ihmisillä tulee nenästä verta todella herkästi, mutta nämä jatkoajan nörtit eivät tietenkään sitä tiedä. Jos tulee verta, niin se on automaattisesti tappio, naurattaa.

Niin no, Nielikäinen vs. Nickerson kahinassahan yleinen johtopäätös täysin toinen. Täysi tyrmäysvoitto Raamattu-Pasille, eikä Nickerson osunut kertaakaan. Silti "Aivokainen" oli se, jolta herui punaista nektaria ja jonka kolvia huollettiin kopissa. No, nää on näitä tulkintoja. Hyvä silti, että noissakin karkeloissa saatiin vähän rähinää aikaan. Harmi vaan, että Dogi jätti Helgen kotiin...:)
 

TML

Jäsen
Juupa-juu, tätä P-Amerikka meisinkiä(?), eli pelin ratkettua ja pillin soidessa tapahtuvia borderline-taklauksia, esittävät NHL:ssä lähinnä Darcy "Darcy-kuvahaun tulos Googlessa" Sucker-Fucker:n tapaiset "pelaajat" eli se siitä miehekkyydestä ja pohjois-amerikkalaisesta kovuudesta. Tätä hienoa pelisilmää korosti vielä vastustajan parhaan pelaajan (Selänteen) tökkiminen oman töhöilyn jo tapahduttua..

Ja myös Steve Downie ja Scott Hartnell ja Riley Cote ja Derian Hatcher ja... Niinpä. Kyllähän me molemmat voidaan näitä nimiä ruveta esittelemään.

Hienoa sinäänsä että sait Darcyn (vieläpä hauskoinen sanaleikkeineen) tähänkin ketjuun mukaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös