Venäjä varmisti EHT-voiton jo ennen viimeistä Tshekin osaturnausta. Tässä tämän hetken tilanne:
1. Venäjä 24 pistettä
2. Tshekki 12 pistettä
3. Ruotsi 9 pistettä
4. Suomi 9 pistettä
Venäjä on voittanut pelaamastaan yhdeksästä ottelusta kahdeksan varsinaisella peliajalla ja hävinnyt yhden ottelun Ruotsia vastaan varsinaisella peliajalla. Ainoa tappio tuli kotona Moskovassa, kun Venäjällä oli (lähes) paras euromiehistö jäällä.
Suomen ja Ruotsin osaturnauksissa Venäjä pelasi nuorella joukkueella. Tänään päättyneen Ruotsin turnauksen joukkueen keski-ikä oli vain vähän yli 22 vuotta. Mukana on ollut nuoria pelaajia, jotka voidaan jakaa kahteen ryhmään.
- kovissa KHL-joukkueissa pelaavat nuoret, jotka eivät ole vielä tehneet kunnon läpimurtoa
- heikommissa KHL-joukkueissa pelaavat nuoret, jotka ovat omissa seurajoukkueissaan avainrooleissa, mutta eivät ole koko sarjan tasolla ihan terävintä huippua.
Ensiksi mainittuja ovat mm. SKA:n puolustaja Jegor Rykov, joka valittiin Ruotsin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. SKA:ssa Rykov on vasta kahdeksas tai yhdeksäs puolustaja rankingissa. Toinen vastaava esimerkki SKA:sta on Mihail Prohorkin, jolla on vaikeuksia mahtua pelaamaan SKA:ssa, koska edellä ovat Datsjuk, Shipatshev, Koskiranta ja Kablukov. Maajoukkueessa homma kuitenkin toimii. Kolmas hyvä esimerkki on Kazanin puolustaja Damir Musin, joka on pelannut osan kautta farmin puolella VHL:ssä. ZSKA:n hyökkääjät Maksim Mamin ja Andrei Svetlakov ovat ZsKA:ssa pääosin kolmos- tai nelosketjun pelaajia, mutta olivat mukana tässä Venäjän joukkueessa.
Viimeksi mainittuun ryhmään voi lukea esim. Jekaterinburgin hyökkääjän Anatoli Golyshevin. Avtomobilist on KHL:n heikoimpia seuroja, mutta Golyshev on siellä yksi parhaita pelaajia. Tosin tämä kausi on ollut 21-vuotiaalle pelaajalle pettymys hyvän viime kauden jälkeen, sillä hänellä on tällä kaudella 46 ottelussa vain 15 tehopistettä. Golyshev pelasi kuitenkin tässä turnauksessa loistavasti Vladimir Tkatsjovin ja tulevan tähden Kirill Kaprizovin ketjussa.
Sibirin puhdas seuraketju, SSS-ketjuna tunnettu Sergei Shumakov - Maksim Shalunov - Stepan Sannikov on myös KHL:ssä yksi parhaista ketjuista, vaikka Sibir ei joukkeena edusta sarjan kärkeä.
Venäjän peliesityksistä sen verran, että Suomi-ottelua lukuunottamatta Venäjä pelasi hyvän turnauksen. Suomi-pelissä Venäjä oli kummallisen passiivinen, eikä paineistanut Suomen puolustajia ylhäältä. Suomea vastaan tulee aina pelata kovaa vastakarvaa, koska Suomen puolustajat eivät selviä kovin hyvin kun heille antaa painetta kiekollisena.