Otteluseuranta 27.5.2023 (14. kisapäivä)

  • 30 708
  • 884

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onneksi en ehtinyt avata ketjua.

Tänään on MM-kisoissa historiallinen päivä. Finaaliin tulee selviämään sellainen joukkue, joka ei siellä ole aiemmin ollut (Saksalla ja Yhdysvalloilla kylläkin on hopea- ja kultamitaleita, mutta tuolloin turnausjärjestelmä oli erilainen, eikä pudotuspelejä pelattu). Tämä on ehdottomasti positiivinen asia kv-jääkiekon kiinnostavuuden kannalta.

14.20 Kanada – Latvia
Kanada ja Latvia kohtasivat jo alkulohkossa, jolloin Latvialle ei hirveästi jätetty mahdollisuuksia. Latvia on kuitenkin jo koko ajan parantanut otteitaan, ja se pelasi parhaan ottelunsa Kanadan tapaan puolivälierässä. Kunto on siis otteluun lähdettäessä kohdallaan, mutta niin on toki Kanadallakin. Jos Kanadan päävalmentaja Tourignyn puheisiin on uskominen, Kanada lähtee tähänkin otteluun melko samanlaisella lähestymistavalla kuin Suomeakin vastaan, eli puolustusvalmius pidetään jatkuvasti korkealla ja ylimääräisiä riskejä vältetään. Voidaan hyvinkin nähdä ainoastaan 2–3 maalin peli.

18.20 Yhdysvallat – Saksa
USA on ollut turnauksessa loistelias. Se ei ole hävinnyt vielä otteluakaan ja puolivälierä viimeistään osoitti, että tänä vuonna joukkue on kenties suurin mestarisuosikki; Tšekin maalipaikat jäivät todella vähäisiksi ja johtoasemassa USA pelasi taktisesti viisaasti minimoiden riskit.

Saksa pelasi hyvän alkulohkon, vaikka sijoittuikin neljänneksi, ja puolivälierässä se juotti karvasta kalkkia lohkonsa voittaneelle Sveitsille. Flow on siis ryhmällä kohdallaan, mutta riittääkö se Yhdysvaltoja vastaan? Ennakkoon arvioin, että ei tällä kertaa, mutta olen mielelläni väärässä.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Toivotaan että Latvia jaksaa roikkua Kanadan mukana. Veikkaanpa ettei jaksa. 6-1 Kanadalle.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
USA voitti alkusarjassa Saksan 3-2. Tiukka peli varmasti nytkin tulossa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ravintolassa on köyhien kanava ja Karri Kivi Saukkoselle kommentoimassa. Mertarannalle sopisi kommentaattori myös.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tuo Mertarannan mainitsema Latvia-Kanada 2006 on klassikko. Latvialaisilla keitti kiinni katsomossa ja jäälle lenti kaikki mahdollinen mitä käden ulottuvilla oli ja Sprukts rauhoitteli yleisöä
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Hermostunutta Latvialta. Eka erä nolla-nollaa ja siitä se lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös