Mainos

Otteluseuranta 17.5.2023 (6. kisapäivä)

  • 63 206
  • 1 676

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jos tuota jotenkin pohtii, voisi lopuissa alkusarjan peleissä sotkemalla yrittää löytää keskenään toimivia ja toistensa pelityyliä tukevia pelaajatyyppejä, vaikka epäilen kuitenkin, että Suomi on näissä kisoissa pelitapansa vanki, eikä sitä muuteta kesken kisojen millään ilveellä toiseksi.

Siellä dna:ssa valtaosalla tuo pelitapa on. Sitten taas toisaalta, suunnitelmissa ja analyyseissä on aina pyritty hakemaan se optimaalinen pelitapa maksimoida tulos. Materiakin huomioonottaen.

Lehtonen, Määttä on suht kiekkovarmoja, verkkasempi Pokka varauksin. Jalalla ei taida nostaa kuin meidän Matinpalo! No, toki Lehtonenkin aika ajoin. Joka tapauksessa, tuon pakistot vahvuudet ja heikkoudet on otettava huomioon kun sitä pelitapaa työstetään.

Jossei aggressivisen karvauksen alla löydetä avaimia avauspeliin niin se on tekemätön paikka. Sitten se kuitenkin on viisikkotason hommaa pistää rytmit ja tukitoimet kuntoon.

Tällanen keittiöfilosofi-ajatus: olisko se pelin ja pelitavan viilaaminen optimisuuntaan helpompaa jos kisat olis vaikkapa Oslossa, Pariisissa tai Riikassa? Nyt ollaan kotiyleisön edessä ja mieliin, pääkoppiin, jäseniin saattaa tulla muutakin kuin systemaattinen ja maltillinen tekeminen. Paine pistää nopeuttamaan suorittamista. Joskus hyvä, joskus voi tehdä hallaa viisikkotasolla ja pelifilosofisesti.

No, katotaan miten käy. Viikon päästä tähän aikaan eletään puolivälieräpäivän aamuyön tunteja. Monenmoista kiemuraa mahtuu vielä matkaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tällanen keittiöfilosofi-ajatus: olisko se pelin ja pelitavan viilaaminen optimisuuntaan helpompaa jos kisat olis vaikkapa Oslossa, Pariisissa tai Riikassa? Nyt ollaan kotiyleisön edessä ja mieliin, pääkoppiin, jäseniin saattaa tulla muutakin kuin systemaattinen ja maltillinen tekeminen. Paine pistää nopeuttamaan suorittamista. Joskus hyvä, joskus voi tehdä hallaa viisikkotasolla ja pelifilosofisesti.

Jos on katsellut nuo eht pelit lienee pakollinen havainto on, että ei se perustaltaan ole kiinni siitä missä pelataan. On vaan käynyt niin, että pelin evoluutio on vienyt sen edgen, mikä meidän pelissä on ollut. Toki paineet voi tuoda myös jumin, omaan silmään ei siitä ole ollut kyllä kyse perustuen edellä kirjoitettuun.

Iha karkeasti virtuaalisin ranskalaisin viivoin analyseeraten muutoksia, jotka pelin kehittymiseen on johtaneet on kolme:

Pelitaktisesti kamppailupelaamisen painopiste on siirtynyt voimakkaammin laitoihin eri puolilla kenttää. Koska tämä on kamppailevien joukkueiden kannalta taktisesti viisasta puolustuksen organisoinnin suhteen, ensin kehittyi tukipelaaminen laitojen lähellä, sitten siitä kehittyi alueellisten ylivoimien luontipeli, jota vissiin reagointipeliksi kutsutaan. Lopulta kuitenkin tuossa eduksi ratkaisija on yksilötaidolla voittaa pienen tilan kiekollinen kamppailu hallitusti, eli siitä jotakin edistävää luomaan kyeten.

Toisena sitten kiekottoman työn jatkuva tuotto, jota vaaditaan että viisikolla kykenee luomaan niitä alueellisia ylivoimia omaa puolustusvalmiutta avaamatta, eli tarjontojen luominen ja samalla kyky lukea viisikoiden tasapainohetkiä ja iskeä niihin. Kaikki tämä toki vaatii kiekollista osaamista ihan yhtä paljon, kuin kiekotontakin osaamista, siis sitä viisikkotyötä. Tietenkin myös aina jalkaa, jalkaa, jalkaa vaihdosta toiseen, eli liike vaade kasvaa nykypelissä.

Kolmantena, koska joukkueet omaa jo pääsääntöisesti taidon ja tason organisoida sen trappinsa ja keskustan pois pelaamisen, se taktinen isku pitää kyetä tekemään keskialueella, sillä jos et onnistu murtoon liike ylivoimalla, peli puuroutuu ja menee kulmissa junnaamiseksi, jossa ei voi puhua jatkopaineesta, vaan rimpuilusta kunnes menettää. Joukkue, joka osaa voittaa sen keskialueen pelin on aina vahvoilla, koska pääsee oikealla tavalla (liikeylivoimalla) jatkopaineelle koko viisikkona ilman puolustuksellista haavoittumista, koska tämä takaa, että toimiessaan viisikko tukehduttaa huonommin keskialuetta pelaavan joukkueen pelin siihen keskialueelle riiston tullen, josta taas kääntyy väistämättä. Hyvänä esimerkkinä tästä on Suomen pelit olleet tässäkin turneessa, samaa on nähnyt toki jo eht peleissä pitkin vuotta.

Tämän hetken Suomen pelin kannalta isoimman ongelman tekee huono keskialueen peli, siinä se tasoitus vastustajalle annetaan. Yksilötasolla ja siis kokonaistasossa Suomi on esim. Ranskaa valovuoden edellä, mutta silti Ranska kykeni hallitsemaan pelin virtausta ja viemään Suomen hyökkäyspelistä palikat pois varsin tehokkaasti ja samalla saaden Suomen puolustajat näyttämään hitailta ja kömpelöiltä, mutta lopulta tila ei ollut puolustajien vika, vaan ontuvan viisikkopelin ja tämän seurauksena luokatonta keskialueen pelaamista .

Silti, se kehittäminen pitää tapahtua siihen meidän pelin pohjalle ja kyllä se mahdollista on yhtä varmasti kuin väistämätöntä, mutta tähän kauteen ja näihin kisoihin se ei tapahdu, on siinä niin rataksen paikkaa siirreltävä ja saada ne keskenään funkkaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös